|
|
#2011 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.
Ja też nie widzę nic absurdalnego. Kładzie się dzieci na kocyku w parkach, w domach, to co to za różnica czy WC
|
|
|
|
#2012 |
|
Konto usunięte
|
A jak idziesz do znajomych, i dziecko narobi, to gdzie je przewijasz? na stole, na którym jedzą? Na kanapie, na której akurat siedzą? Na ich łóżku, w którym śpią? serio, jestem ciekawa.
|
|
|
|
#2013 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Akurat nie uwierzę w to, że w trosce o nos całkowicie obcej ci osoby byłabys w stanie to zrobić, bo ty nie z tych litosciwych. ![]() Poza tym widzę już wpisy w tym wątku, gdyby jakaś matka przewijała dziecię na podłodze: "wchodzę do kibla, a tam jakas mamuśka z ozm rozwaliła się na podłodze ze swoim bachorem i przewija go w najlepsze, przejść nie można/umyć rąk nie można/czegoś tam nie można" ![]() Zawsze można znalezć jakieś ustronne miejsce do przewijania, niestety czasem np w samolocie czy autokarze, zapach się "roznosi" nawet z ubikacji czy podczas przenoszenia tego pampka czy woreczka z wymiocinami itd. Mówi się wtedy trudno. W każdym razie mnie się nie zdarzyło nigdy przewijać dzieci nikomu "pod nosem", zaś z tego, że nie należysz do grona moich znajomych też się cieszę. ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
![]() Serio położyłybyście się w publicznej toalecie??
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2014-07-13 o 21:18 |
||
|
|
|
#2014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2015 |
|
Konto usunięte
|
nie kładziesz dziecka bezpośrednio na podłodze, tylko na dwóch warstwach, nie wiem, czy to takie straszne. Naprawdę! nie rozumiem i nie pojmę tego.
poza tym często jest tak, że jest toaleta dla niepełnosprawnych - tam jest dużo miejsca, zamykana, więc nie będzie nikt cię deptał. A OYE sama pisała - tak, czasem zdarzyło mi się przewijać na siedzeniu obok, nie widzę w tym nic dziwnego. + mam na myśli CZYSTĄ publiczną toaletę, a nie taką przydworcową, zasikaną i w ogóle. No nie wiem, ile razy byłam w centrach handlowych to toalety czyste. Edytowane przez 201803111829 Czas edycji: 2014-07-13 o 21:22 |
|
|
|
#2016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie uwierzę i nie pojmę tego, ja w życiu nie zrobiłabym tego, nawet gdybym leżała na brezencie.
|
|
#2017 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2018 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Oczywiście że gdyby toaleta była oszczana to bym tam nawet nie weszła, bo sama z takich toalet nie korzystam. Jest wiele miejsc w których można to robić Jakoś wiele rodziców nie widzi nic złego w sadzaniu dzieci w parku na kocach, a przecież tam też dopiero co piesek mógł nasikać.
|
|
|
|
|
#2019 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I czy wszystkie toalety są obszczane? Chyba nie.
|
|
|
|
|
#2020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ludzie nie przestają mnie zadziwiać.
|
|
#2021 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2022 |
|
Konto usunięte
|
Przecież w kabinach toaletowych gdzie są kibelki jest tak mało miejsca że jedna osoba się ledwie zmieści, a co dopiero osoba + dziecko do przewinięcia. Chodzi tutaj o to miejsce gdzie się nie zamykamy, taki korytarz.
|
|
|
|
#2023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To co piesek narobi w parku, to wsiaknie w ziemie, w płytki w ubikacji nic nie wsiaga, tylko się rozmazuje lub wysycha, to, że tego nie widać nie znaczy, że tam jest czysto
|
|
#2024 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Przecież jest papier toaletowy, ja dodatkowo nosiłam folię przezroczystą, którą kładłam na papier, a na to dopiero przewijak. Serio, nie widzę problemu
|
|
|
|
|
#2025 |
|
Konto usunięte
|
papier toaletowy, folia, podkład, kocyk - NIE, syf jest i uj.
|
|
|
|
#2026 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nikt nikomu nie każe dziecka koło kibla przewijać. Dobrze wsiąknie, tylko ty nie wiesz czy pies nasikał godzine wcześniej czy pare minut. |
|
|
|
|
#2027 |
|
Wtajemniczenie
|
Tzn. ja rozumiem, że dziecko może się obrócić i zejść na zasyfioną podłogę, ale w takich wypadkach dziecko się uważnie pilnuje i szybko stawia na nogi/sadza do wózka, a potem szybko się uprząta bałagan. Dlatego ja mówię, że da się i nie rozumiem dlaczego to jest brak wyobraźni
|
|
|
|
#2028 |
|
Zakorzenienie
|
A propos przewijania, była u nas koleżanka i jej 3-letnie dziecko zrobiło kupę, ze zdziwieniem i przerażeniem patrzyłam jak wyniosła synka nie do łazienki tylko do naszej sypialni i tam go przebrała, a potem zawinęła pampersa i położyła go na parapecie otwartego okna, że niby zabierze ze sobą jak będą wychodzić. Próbowałam ją przekonać, że wyrzucę tego pampersa, ale za nic nie chciała się zgodzić, nie muszę dodawać, że pampers na oknie został, a koleżanka poszła do domu. Ja potem przez godzinę robiłam przeciąg, żeby wywietrzyć sypialnię i pozbyć się tego smrodu.
![]() Osobiście nie wpadłabym na przewijanie dziecka w innym miejscu niż łazienka. |
|
|
|
#2029 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2030 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2032 |
|
Konto usunięte
|
właśnie! bakterie, syf, brud, mikroby, choroby!
Może każda z nas powinna się zaopatrzyć w przewijak w domu? no bo wiecie, zawsze ktoś może wpaść z dzieckiem.. na podłodze nie, bo syf, na łóżku nie, bo syf, to ja nie wiem.. |
|
|
|
#2033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazwyczaj przewijam u kogoś na łóżku. Miejsce to jest mi najczęściej wskazywane właśnie po to, żeby nie przewijać komuś pod nosem na stole kuchennym. Wychodzę wtedy z dzieckiem do czyjejś sypialni, rozkładam podkład, a pieluchę chowam do szczelnego woreczka, który od razy wkładam do torby. Wspomniana znajoma zachowała się rzeczywiście bardzo niefajnie, ale z drugiej strony naprawdę nie widzę nic dziwnego w przewijaniu dziecka na łóżku
|
|
#2034 |
|
Zakorzenienie
|
Ludzie brzydzą się siadać na muszlach klozetowych, bo inni "nie trafiają" i deski są obsikane. Podłoga także. Woda chlapie przy spłukiwaniu. A ludzie roznoszą to na butach. na korytarzyk także.
"Okazuje się, że publiczne sanitariaty to miejsca, które szczególnie upodobały sobie najróżniejsze bakterie i wirusy. Rozwijają się w błyskawicznym tempie i tworzą ogromne, groźne dla naszego zdrowia skupiska. Wykryto między innymi obecność bakterii z grupy: paciorkowców (Streptococcus), gronkowców (Staphylococcus), pałeczek okrężnicy (E. coli), bakterii Shigella, wirusa zapalenia wątroby typu A, wirusa wywołującego infekcję górnych dróg oddechowych." "Niezależnie od tego, ile lat ma urządzenie spłukujące, w jakiej pozycji znajduje się deska (zamknięta czy otwarta) i z jakim ciśnieniem spłukiwana jest woda, każdorazowe jej spłukiwanie powoduje, że razem z nią rozprzestrzeniane są znaczne ilości bakterii (tzw. chmura bakteryjna) nawet na odległość 2 metrów wokół toalety." Myślicie, że jesli bakterie znajdują się na deskach, na spłuczkach, na umywalkach, klamkach, to podłoga jest czysta? Dlatego w życiu nie położyłabym się na podłodze w publicznej ubikacji na kocyku, podkładzie, folii czy papierze. Dziecka swojego też nie, w życiu nikomu nie doradziłabym nikomu by tak zrobił lub żeby położył tam swoje dziecko. Bo myslę.
|
#2035 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też myślę i kładę
Ups.
|
|
|
|
#2036 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2037 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba mam OZM
|
|
#2039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są inne mozliwości przewijania dziecka niż tylko "ludziom pod nosem" lub na podłodze w ubikacji . Wystarczy spytać obsługi i nie pozwolić się zbyć a nie narażać własnego dziecka.
|
|
#2040 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:41.

Akurat nie uwierzę w to, że w trosce o nos całkowicie obcej ci osoby byłabys w stanie to zrobić, bo ty nie z tych litosciwych. 

Oczywiście że gdyby toaleta była oszczana to bym tam nawet nie weszła, bo sama z takich toalet nie korzystam. Jest wiele miejsc w których można to robić
Jakoś wiele rodziców nie widzi nic złego w sadzaniu dzieci w parku na kocach, a przecież tam też dopiero co piesek mógł nasikać.

.