|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII
hej, hej.. mam trochę zaległości, więc nie będę cytować.. Rena jestem z Tobą całym sercem!!
jesteś mega dzielna ![]() ja też dziewczyny jestem ciągle rozbita, nie ma godziny, w której nie myślę o tym dlaczego nas to spotkało i od razu szklanki w oczach i głupie myśli..wiem, że czas leczy rany, ale aż strach pomyśleć o kolejnej ciąży ![]() zmieniając temat, żeby nie smęcić - polecicie jakieś maści na ranę po cc? moja nawet nieźle się goi, chociaż wyczuwam jakieś zgrubienia pod skórą - miałyście może coś takiego? wizualnie wygląda ok, tylko jest zaczerwieniona, nie wiem kiedy zblednie? p.s. Tż mnie wkurzył strasznie, wyrwał dziś mandat 400zł i 15 pkt..jakbyśmy mało problemów mieli ![]()
|
|
#3302 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII
Cytat:
15 punktów? To co on przeskrobał?
|
|
|
#3303 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A Twoje odczucia względem bratowej są zupełnie naturalne.. Ona pewnie to rozumie. |
|
|
|
|
#3304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Maguś, zrobiłam listę naszych krakowskich książeczek. rzuć maila na pw, prześlę ![]() Renia, tylko utulić mogę...Wika, przy podkulonych paluszkach się powyłam
|
|
|
#3305 |
|
Konto usunięte
|
A przy opowieściach Wiki też mi się strasznie przykro zrobiło
![]() Dzisiaj byliśmy na imprezie przy lokalnym klubie piłkarskim... Ja się cackam z Artkiem, zastanawiam się, jak do niego mówić, jak wychować, a obok nas rodzinka, matka do dziecka: ty debilu, ty histeryku... :/ A swoją drogą Artek łaził po trawce Z małą pomocą mamy, ale tylko małą
|
|
|
|
#3306 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47288865]A przy opowieściach Wiki też mi się strasznie przykro zrobiło
![]() Dzisiaj byliśmy na imprezie przy lokalnym klubie piłkarskim... Ja się cackam z Artkiem, zastanawiam się, jak do niego mówić, jak wychować, a obok nas rodzinka, matka do dziecka: ty debilu, ty histeryku... :/ A swoją drogą Artek łaził po trawce Z małą pomocą mamy, ale tylko małą [/QUOTE]Masakra ![]() ![]() dla Artka.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#3307 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47288865]matka do dziecka: ty debilu, ty histeryku... :/[/QUOTE]
Biedne dziecko, od małego źle traktowane, a co będzie dalej [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47288865]A swoją drogą Artek łaził po trawce Z małą pomocą mamy, ale tylko małą [/QUOTE]
|
#3308 | |
|
Zakorzenienie
|
Rena
Szkoda, że wcześniej nie wiedziałam, że jesteś w Szczecinie...Cytat:
Tak ze Szczecina jestem ![]() fot. 1 A kto to taki??? fot. 2 Moje dzieło sztuki ![]() Perse brawo dla Artka
|
|
|
|
|
#3309 |
|
Wtajemniczenie
|
Śliczny synuś!
|
|
#3310 |
|
Zakorzenienie
|
Ale zmiana. Zdecydowanie chłopcy po obcięciu włosów wyglądają doroślej
![]() A Olek dzisiaj skończył 1,5 roku ale zleciało
|
#3311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Synuś śliczny Maga wszystkiego co piękne dla Olka!
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2014-07-13 o 21:55 |
|
|
|
|
#3312 |
|
Zakorzenienie
|
Alfa wszystkiego najlepszego dla Wiktorka z okazji 2 urodzinek
|
#3313 |
|
Zakorzenienie
|
dla Olka i dla Wiktorka- wszystkiego dobrego!
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
Rena, Zeberka dzięki
Rena Twój podpis tak boleśnie łapie za serce wiecie już coś na temat badań? kiedy jakieś wyniki?
|
#3315 |
|
Konto usunięte
|
Jezu ale Artek sie uderzył o szczebelki przed snem.. Stał i sie przewrócił, płakał, ale sie uspokoił, potem był normalny, śmiał sie. A ja i tak jestem pos.rana :/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47291461]Jezu ale Artek sie uderzył o szczebelki przed snem.. Stał i sie przewrócił, płakał, ale sie uspokoił, potem był normalny, śmiał sie. A ja i tak jestem pos.rana :/ .[/QUOTE] Kochana na pewno wszystko dobrze! Jak Ty wytrzymasz jak zacznie biegać i się przewracać
|
|
#3317 |
|
Konto usunięte
|
Rena szkoda, że nie możecie tego zrobić na NFZ :/
A z Artkiem wiem, tzn. nie wiem, chyba trafię do psychiatry niedługo.. Kocur Marcel obłędny Już taki duży...
|
|
|
|
#3318 |
|
Zakorzenienie
|
całus dla Olka! Najlepszego Wiktorze!!! Kocurku, poważnego masz synka. Zmiana olbrzymia! Tort - świetny! talencik ![]() Perse, mój syn ma wciąż guzy... jeszcze nigdy nie stało się to daleko ode mnie. zawsze pacnie 20 cm od mamusi (choć ostatnio miał balkonowy wślizg...)> nic miłego, ale się zdarza! Iza, lepiej z uchem???
|
|
#3319 |
|
Zadomowienie
|
Kocur brawa dla Marcelka, jaki mały mężczyzna z obciętymi włoskami.
Rena przytulam mocno |
|
|
|
#3320 |
|
Zakorzenienie
|
Perse- w ramach pocieszenia- jesteśmy po weekendzie u Dziadków.
Wczoraj kot gonił myszę, Kasia oczywiście kota, siostra Kasię. Kasia wywaliła się na kamienistym chodniku, tylko lód i białko kurze pomogło i dzisiaj czoło wyglądało jedynie jak po ukąszeniu przez komara....(wczoraj miała"śliwę") Za to dzisiaj w trakcie zbierania malin z Dziadkiem w sadzie użądliła ją w łokieć pszczoła- Dziadek wyciągał żądło i jad odsysał a ona tylko się drapała i mówiła "bzzzzzyyyy, ałaaaaaaa". Ona ma jakiś niesamowicie zawyżony próg bólu. A my wszyscy też byliśmy po.srani po tym ukąszeniu- ale na szczęście nic się nie działo. Popołudniu tak nękała Dziadka aby wyjął jej królika z klatki, że wróciliśmy z podrapanym brzuchem...Kasi brzuchem oczywiście rena- będzie Ci się pewnie dłużył czas w oczekiwaniu na wyniki... wizyta u gin dopiero z wynikami? a jak Tz-et się trzyma?
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2014-07-13 o 22:57 |
|
|
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberko to rozrywkowy weekend wam Kasia zapewniła.
Chociaż tego ukąszenia też bym się bała.
|
#3322 |
|
Konto usunięte
|
On był w tym łóżeczku już "do wzięcia", TŻ miał go wziąć na ręce, ja chciałam poprawić poduszki i karmić na noc... No i TŻ nie zdążył nawet włożyć ręki, a Artek takie uderzenie...
Potem zamiast go położyć spać, to jeszcze 40 minut się bawiliśmy, bo chciałam sprawdzić, czy jest OK. W sumie było, śmiał się do rozpuku, jak się bawiliśmy smoczkiem z butelki.. Oby wszystko było OK... Ale same wiecie, jak to jest. |
|
|
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
Maga-rozrywkowy, ale mimo emocji wypoczęłam i wyspałam się
![]() Przypomnijcie mi proszę jakie badania zrobić jak puchną mi nogi? Nie wiem czy to upał czy waga, czy coś się niepokojącego dzieje.....ale ostatnio widzę, że mam sporo grubsze kostki. Z Kasią w ciąży brałam w III trymestrze fur.osemid na opuchliznę. Muszę się zmobilizować i zrobić apteczne zakupy ale w sumie zastanawiam się co mi trzeba- jedynie jakieś jednorazowe akcesoria- gaziki, sól fizjologiczna. asortyment typu termometr, frida, katarek, kremy do pupy, octenisept mam w domu.... Podkłady poporodowe i podpaski w aptece czy lepiej w ross.manie np? ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47291898]Ale same wiecie, jak to jest.[/QUOTE] wiemy,wiemy Jak się przeprowadziliśmy to Kasia kilka razy dziennie biła głową o płytki...Dzień po przeprowadzce spadła z sofy uderzając napierw o gruby (na szczęście zaokrąglony) kant ławy i poprawiając o ostrzejszą półkę pod ławą.... też prowadziłam wnikliwe obserwacje ![]() najgorsze, że nie zważając na ciążę zbierałam ją za każdym razem z podłogi i leciałam z nią pod kran z zimną wodą....lub po lód do kuchni
|
#3324 |
|
Zakorzenienie
|
zeberko mi lekarz kazał tylko mocz zrobić przy puchnięciach. czy nie ma białka.
|
#3325 |
|
Zakorzenienie
|
pani- przytulaki do nauki sznurowania/zapisania (niestety męska wersja bez sznurówki
http://archiwum.allegro.pl/oferta/la...688740218.html ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- dziewczyny- pochwalę się Wam jeszcze umiejętnością Kasi, która nas zaskakuje. Od dłuższego czasu (kilka miesięcy, może czterech) rozpoznaje różne samochody. Jak widzi polówkę lub seicento to woła "wu-wu"- w jej języku znaczy to "wujek". Faktycznie mój Brat i przyszły szwagier są właścicielami takich aut . Jak widzi "malucha" to krzyczy "Tata" i pokazuje ręką na samochód. Na początku wypatrywała identyczne samochody jak te od znajomych sobie osób czyli marka+kolor. Od kilku tygodni już nie sugeruje się kolorem tylko jak jedziemy i widzi znajomą markę to krzyczy kto ma taki samochód. Potrafi siedząc z tyłu wypatrzyć, że przejeżdża z naprzeciwka lub jedzie przed nami jakiś znajomy jej wóz .W ogóle ona uwielbia identyfikować przedmioty z osobami. Jak widzi piwo lub grilla woła "wu-wu" (wujek faktycznie zawsze "operuje" grilem i popija przy tym piwo, jak widzi ketchup to woła "tata"- tz-et wszystko zjada z ketchupem, jak widzi (najczęściej w gazetach promocyjnych) p.ronto to woła "mama". Oj, można wiele się dowiedzieć o sobie przy niej
|
#3326 |
|
Konto usunięte
|
Zeberka, to Kasia jest lepsza ode mnie, bo ja rozpoznaję samochody po kolorach, nawet znaczki nieczęsto mi coś mówią :P
|
|
|
|
#3327 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzisiaj laryngolog. Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||||
|
|
|
#3328 |
|
Wtajemniczenie
|
agatka do meldunku mi tu, raz
|
|
|
|
#3329 |
|
Zadomowienie
|
Rena tak mi strasznie smutno jak myślę o tym co teraz przeżywasz.. w takich chwilach trudno wierzyć, że będzie jeszcze dobrze, trudno też nie zadawać pytań i nie krzyczeć z bólu "dlaczego" gdy serce rozsypane po raz kolejny.. Współczuje tez sytuacji z bratowa, to jest bardzo ciezkie.. zawsze po poronieniu miałam wrażenie ze cały swiat spodziewa sie dziecka tylko nie ja.. i pamiętam tą narastająca złość i wybuchy płaczu.. Kochana tule Cię mocno!!! najmocniej jak potrafię!Kocurku Marcel jest obłednie przystojny |
|
|
|
#3330 |
|
Zakorzenienie
|
Kocur Marcel boski
Perse doskonale rozumiem obawy Twoje. Guza ma? Rena tule mocno i myślę o Tobie.. W nocy przyszło mi na myśl te szczepienia (limfocytami??) partnera. Ktoś wam o tym wspominał? A i mi gin mówił że encorton, clexane bierze się cały czas, już w trakcie starań. Ech... A wiecie co z Waderką? Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:43.

jesteś mega dzielna 

Z małą pomocą mamy, ale tylko małą 

ale zleciało

tak mi strasznie smutno jak myślę o tym co teraz przeżywasz.. w takich chwilach trudno wierzyć, że będzie jeszcze dobrze, trudno też nie zadawać pytań i nie krzyczeć z bólu "dlaczego" gdy serce rozsypane po raz kolejny.. Współczuje tez sytuacji z bratowa, to jest bardzo ciezkie.. zawsze po poronieniu miałam wrażenie ze cały swiat spodziewa sie dziecka tylko nie ja.. i pamiętam tą narastająca złość i wybuchy płaczu.. Kochana tule Cię mocno!!! najmocniej jak potrafię!