|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3031 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zniszczone, kręcone włosy
|
![]() ![]() |
![]() |
#3032 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi jak pracowałam w bardzo suchym miejscu odżywka ratowała mnie w między czasie przed puchem stulecia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3033 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3034 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX
Cytat:
O - zabezpieczenie - odżywka do zabezpieczenia/olej nakładany przed myciem (zwykłe olejowanie) M - mycie skalpu szamponem, włosów tylko tym co spłynie, nie szorowanie włosów na długości ![]() O - odżywka do spłukiwania raczej nie myłam długości odżywką, ona w OMO ma przede wszystkim zabezpieczyć włosy na długości przed szamponem ale chyba tak też można jak Ty robisz, jeśli włosom służy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3035 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3036 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Myję włosy z głową w dół, więc najpierw je moczę, potem nakładam odżywkę, w moim przypadku jest to balsam Mrs Potter's i rozczesuje je palcami, gdy trzeba to dokładam balsamu. Następnie wkładam włosy między dwie dłonie i od góry w dół przejeżdżam rękoma delikatnie je o siebie pocierając, powtarzam to kilka razy, gdy stwierdzam, że wystarczy, zostawiam długość w spokoju i myję skalp zwykłym szamponem ![]()
Edytowane przez zagubiona94 Czas edycji: 2014-07-12 o 01:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3037 | ||||
Raczkowanie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
O-odżywka myjąca, może też być olej M- mycie skalpu szamponem. I teraz, albo przerzucisz włosy do przodu(w pozycji stojącej), albo złapiesz ręką tak, żeby szampon po nich nie spływał (myjąc głową w dół) i spłukujesz głowę. Potem włosy. Skóra jest umyta szamponem włosy odżywką. ALBO spłukujesz to razem. Ta opcja na pewno przy oleju, ale dla mnie to w tedy nie OMO, a zwykłe mycie. W sensie, że żaaadko kiedy myje włosy szamponem na długości,bo piana sobie z tym świetnie radzi. Ja raz robię tak, raz tak. O- tutaj docelowa odżywka lub maska Też muszę włosy podciąć, cały czas wypadają. Są jakieś takie smętne... ![]() Chyba GP arganowa jako b/s im nie służy. Może zimą się lepiej sprawdzi. Czekam też na dostawę henny żeby pofarbować, bo już nie wiem czy łysina mi się powiększa czy to przez odrost takie wrażenie ![]() ![]()
![]() |
#3038 |
Zakorzenienie
|
Nie rozumiem tego problemu z OMO.
![]() Pierwsze O to wcale nie musi być odżywka myjąca. Może być jakakolwiek, może być maska napakowana po brzegi wszystkim, co normalnie by obciążyło (jeśli przed myciem się takie coś sprawdza oczywiście). Olej, jak już wspomniano, też może być. Cokolwiek, czym chcesz odżywić porządnie swoje włosy. M to mycie, chyba nic nadzwyczajnego. Drugie O to odżywianie po myciu - odżywka d/s i b/s. |
![]() ![]() |
![]() |
#3039 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U Mnie na przykład odżywka b/s, joanna naturia z makiem i bawełną, na włosy suche jest genialna reanimacją i jakie miękkie nawilżone włosy są! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3040 |
Konto usunięte
|
Moje wczorajsze włosy po reanimacji.
Trochę denerwują mnie te bejbiki, ale za jakiś czas przyklapną. Zastanawiam się czy co drugie mycie nie myć odżywką np kallosem silk. Kiedyś próbowałam tylko mycia odżywką + babydream co jakiś czas to się nie sprawdziło. |
![]() ![]() |
![]() |
#3041 |
Zadomowienie
|
Myszko daj znać jak to mleczko Marion. Pół roku już się na nie czaję i ciągle zapominałam. Ostatnio już byłam w Wispolu po nie to akurat znikło na dłużej z półek...ehh. Może jeszcze gdzieś dorwę
![]() ![]() ![]() ![]()
#3042 |
Moderator
|
Jestem 4 dzień od mycia i nic z nimi nie robię poza czesaniem. Kupiłam wcierkę z tresemma, może da cos na szybki wzrost i nawilży skórę głowy ;D
Tż się zgodził na stosowanie masek i wcierki, zwalczyliśmy łupież i takie plamki na skalpie zniknęły - a po biowaxie jego lichutkie włosy odżyły ;D kqq - jakie cuda, piękne włosy *,* |
![]() ![]() |
![]() |
#3043 | |
Zakorzenienie
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;47274197]Moje wczorajsze włosy po reanimacji.
Trochę denerwują mnie te bejbiki, ale za jakiś czas przyklapną. Zastanawiam się czy co drugie mycie nie myć odżywką np kallosem silk. Kiedyś próbowałam tylko mycia odżywką + babydream co jakiś czas to się nie sprawdziło.[/QUOTE] ta Twoja objętość ![]() spróbuj co drugie mycie, może akurat się sprawdzi ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3044 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Widziałam Twoje ostatnie fotki w codzienniku. Co za blask!!!! ![]() ![]()
![]() |
#3045 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Jest lepiej z włosami. Bejbiki mi tylko wylatują bo były słabe - w jasnym kolorze, cieniutkie i ku końcowi co raz cieńsze. Poza tym nie lecą ![]() Cieszą mnie te ruloniki. myślę, że po wakacjach będzie już bob. Daję im żyć swoim życiem i widzę że to służy. Jestem niesamowicie zadowolona z poprawy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3046 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak już mam, żer jak raz źle coś zrozumiem i pomieszam to potem nie idzie tego rozplątać. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3047 | |
Raczkowanie
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;47274197]Moje wczorajsze włosy po reanimacji.
Trochę denerwują mnie te bejbiki, ale za jakiś czas przyklapną. Zastanawiam się czy co drugie mycie nie myć odżywką np kallosem silk. Kiedyś próbowałam tylko mycia odżywką + babydream co jakiś czas to się nie sprawdziło.[/QUOTE] Świetne są! ![]() ![]() Cytat:
Możesz też robić jak pisze Martaakow, ale dla mnie to maska przed myciem po prostu.
![]() |
#3048 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3049 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Problem z włosami
Cytat:
o ile dobrze pamiętam to moje włosy rozczesane na sucho 10543217_623514267747927_1124743931_n.jpg 10526659_623514404414580_1392881892_n.jpg a to po Super Soakerze,jeszcze mokre,dlatego tak dziwnie wyglądają ![]() No to tak: są chyba średnio porowate,tak mi się przynajmniej wydaje,w sumie nigdy ich zbytnio nie męczyłam farbowaniem,czy prostowaniem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tutaj próbka,świeżo po hennie. Pierwszy raz w życiu farbowałam,tak na wakacje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez booklover Czas edycji: 2014-07-12 o 19:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3050 |
Wtajemniczenie
|
Trochę denerwują mnie te bejbiki, ale za jakiś czas przyklapną. Zastanawiam się czy co drugie mycie nie myć odżywką np kallosem silk. Kiedyś próbowałam tylko mycia odżywką + babydream co jakiś czas to się nie sprawdziło.[/QUOTE] cudne loki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3051 |
Raczkowanie
|
Trochę denerwują mnie te bejbiki, ale za jakiś czas przyklapną. Zastanawiam się czy co drugie mycie nie myć odżywką np kallosem silk. Kiedyś próbowałam tylko mycia odżywką + babydream co jakiś czas to się nie sprawdziło.[/QUOTE] Jakie cudne loczkiii ![]() Zastanawiam się, czy zamawiać d-pantenol, poradzi ktoś coś w tej sprawie? ![]()
![]() |
#3052 |
Wtajemniczenie
|
W piątek rano myłam głowę,wlosy po wczorajszym spacerze na deszczu nadal wyglądają świeżo,ładnie.Dzisiaj 3ci dzień i myć nie muszę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3053 |
Zadomowienie
|
No a u mnie bałagan i nie mogę znależć przyczyny ;< Ogółem baaardzo brzydko półwyprost, nie lubię czegoś takiego, bo niby jestem kręconowłosa a ile sie muszę napierdzielić zeby to to było kręcone, a jak z kolei wysusze na prosto to struktura moich włosów jest taka 'szopastyczna' i nie wygląda to ładnie.
Niby ładnie je czuję, sa miekkie i milutkie ale wyglądają po prostu źle...Na razie odstawiłam oleje bo bardzo obciążały a po nawilżaczach w ogóle mleh... No to dziś umyłam, dałam ukochanych protein i...dalej klapa, plus na długości robią mi się dziwne rzeczy, pozwólcie że zaprezentuje; ![]() A o to dziś ;/ ![]()
![]() 20.12.2013 Świadomie dobieram kosmetyki. ![]() Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-07-13 o 14:51 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3054 |
Konto usunięte
|
![]() Dzięki dziewczyny. O dziwo lepiej wyglądały na drugi dzień niż na pierwszy(nie daję teraz dużo stylizatora). Jakoś ostatnio puszą się mi trochę po myciu, a nic nie zmieniałam w pielęgnacji. Pewnie jak bym dała więcej stylizatora, to by były w porządku, tylko nie lubię jak na drugi dzień są trochę sztywne. Może za mało je nawilżam, myję sls np barwa albo familijny, a potem kallos silk z odrobiną kokosowego, albo rosyjska maska drożdżowa, bądź jakaś inna odżywka. Planuje glutka lnianego zrobić. |
![]() ![]() |
![]() |
#3055 |
Zadomowienie
|
Zasadniczo stosuję OMO (olej kokosowy - Baby Dream - Kallos teraz color z olejem lnianym), ale ostatnio eksperymentuję z myciem jedynie odżywką (tenże Kallos). I mam pytanko. Wiem, że to osobnicze, ale tak circa about co które mycie jest szamponem? bo póki co myję odżywką co 2dni, leci mi drugi tydzień bez szamponu i włosięta wyglądają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3056 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
u mnie chyba mycie odżywką odpada, co prawda włosy ładne, ale strasznie zaczęły mi lecieć właśnie po myciu, na razie trudno powiedzieć czy to tylko od odżywki, ale nic innego nie zmieniałam ostatnio ![]() spróbuję zmienić odżywkę na balsam Pottersa, kiedyś mi służył ale jak się nie poprawi to widać skalp nie lubi Agusia, KikoX ale cudnie w codzienniku ![]()
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2014-07-13 o 19:08 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3057 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Joanku- możliwe, że obciążone? Kremujesz cały czas? Z kolorem już chyba lepiej? ![]() southern comfort- puki włosy zadowolone nie masz się o co martwić, sama wyczujesz kiedy odmówią posłuszeństwa, skalp będzie niedomyty, kosmyki obciążone itd... Maliniarka- dziękuję ![]() Podcięłam sobie wczoraj końcówki. Jakieś 4 cm. Już tak smętnie nie zwisają te najdłuższe które jeszcze nie wypadły ![]() ![]() I tak się zastanawiam cały czas czy najkrótszą warstwę poprawić, cy zostawić żeby się zrównały... Raz jestem za lepszym skrętem, raz za hmm... jednolitością? Wkurzają mnie te odstawacze naokoło głowy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3058 |
Zakorzenienie
|
Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX
Czesc!
2-3 lata temu dzien w dzien czytalam Wasz watek i stosowalam do wskazowek. Dzieki temu wlosy wygladaly wspaniale (3a z dodatkiem rulonikow). Nastepnie zmienilam miejsce zamieszkania (zupelnie inny klimat i kosmetyki w ogole nie pasujace kreconym) i zostawilam watek. Tydzien temu bylam u fryzjera, po ktorym za wiele sobie nie obiecywalam, ale dokonal cudu. Moje wlosy, mimo ze bardzo krotkie, znow sie kreca (wczesniej potrzebna byla im dlugosc co najmniej do ramion). Pielegnacja ogranicza sie do mycia lagodnym szamponem, odzywki d/s na bazie gliceryny i stylizacji zelem, niestety z alkoholem. Punkt rosy obecnie waha sie w granicach 20- 27st a wilgotnosc miedzy 60-100%. Na glowie zadnego puchu i sie zastanawiam, bo teoretycznie humektanty nie spisuja sie przy bardzo duzej wilgotnosci a u mnie wydaja sie dzialac. Szukam teraz sposobu jak zadbac o to, zeby wlosy nadal sie krecily bez puchu, kiedy wilgotnosc wroci do normy a pozniej bedzie problem z suchym powietrzem. Macie jakies rady? FAQ czy pigulka niestety nie rozwialy moich watpliwosci. Pomozecie? Edytowane przez meneq Czas edycji: 2014-07-14 o 05:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#3059 | |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
![]() bejbiki i mnie odstają i ujarzmiam je serum z biowaxa albo olejem.Pomimo,że są mocniejsze juz to nadal odstają i straszą dlatego za kazdym razem je ujarzmiam,pogłaszcze olejkiem i leżą spokojnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3060 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A bejbiki to u mnie tak samo się zachowują, co z tego, że mają ok 15cm jak nie lepiej, jak wyglądam jakby mnie piorun trzepną, albo jakbym bawiła się prądem ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:42.