![]() |
#31 | |
Żandarm na emeryturze
|
Dot.: kupić te pędzle? proszę o pomoc i radę
Cytat:
A tak w ramach Off Topic, Przezłośliwa, wkurzyłam się i etui już do mnie jedzie od Kozłowskiego ![]()
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2007-02-01 o 18:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że będziesz zadowolona
![]() ![]() Tak, Sephora ma wszędzie takie same ceny. Nie mam wszystkich pędzli, ale te które mam (oprócz wysuwanego do ust) są dla mnie naprawdę dobre. Nie miałam w łapskach lepszych pędzli (nooo, może za wyjątkiem jednego MACa ![]() ![]()
68- 66.5 - 63.9 - 62.2 - 60.9 - 58.5 -56.8 - 55.6 - 54.0 - 50 (164 cm) Agencja Interaktywna Poznań 21.02.11 - start "Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie" Żadne jedzenie nie jest aż tak dobre, by było warte chociażby kilograma ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
wiecie, jak oglądałam i wybierałam pędzle w Sephorze zauważyłam że pojedyńcze egzemplarze nieco się różnią od siebie przycięciem i wykonaniem. Brałam każdy do dłoni, sprawdzałam czy nie sypie się, patrzyłam jak rozkłada się na skórze itp. Wybrałam najlepsze sztuki dla siebie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
![]() I jeszcze zauważyłam, że pędzle są różne w zalezności od Sephory. W Galerii Krakowskiej większość była w całkiem dobrym stanie, a na Floriańskiej same wyliniałe ogryzki. Nie tyle nie byłam zadowolona, bo nie kupiłam tych, które mi się nie spodobały, ile zawiodła mnie ich jakość, a po tylu latach doświadczeń (na punkcie pędzli mam większego świra niż na punkcie kosmetyków, które się nimi nakłada ![]() ![]() Co gorsza, wcale nie zachwyciłam się też kultowym rozświetlaczem (tym z gwiazdkami)...ja to chyba jakiś odmieniec z Marsa jestem ![]() Edit: Oczywiście biorę poprawkę na indywidualne upodobania makijażowe i rozumiem, że pędzle, które mnie się nie podobają, dla innych mogą być dobre.
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2007-02-03 o 11:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Co do rozświetlacza - zgadzam się, też nie byłam zadowolona, więc kupłam Max Factor (jest idealny
![]() do podkładu - zaskoczył mnie, kupiłam z ciekawości i bez większych nadziei, że się sprawdzi do korektora - mógłby być grubszy, ale to dlatego, że używam go pod oczy do cieni ( 19 ) - mój ideał pędzla - z żadnego nie jestem tak zadowolona ![]() do rozcierania kresek (11) - nie za twardy, nie za miękki - idealnie rozciera kreskę Wysuwany do ust (z czerwonego syntetycznego włosia) to koszmar - cały czas się chowa i nie da się nim mocniej nacisnąć usta, bo znika. Grrrr ... ![]() Oczywiście nie mam takiego doświadczenia - zaczęłam interesować się pędzlami dopiero, kiedy potrzebowałam ich na zajęcia wizażu, czyli od całkiem niedawna. Na razie Sephora (z tych przystępnych cenowo) jest moim nr jeden. ![]()
68- 66.5 - 63.9 - 62.2 - 60.9 - 58.5 -56.8 - 55.6 - 54.0 - 50 (164 cm) Agencja Interaktywna Poznań 21.02.11 - start "Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie" Żadne jedzenie nie jest aż tak dobre, by było warte chociażby kilograma ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
a do mnie dzisiaj dotarly pedzle od makon a i mam dwa uszkodzone:| i nikt nie odbiera telefonu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
oj to nie ładnie... :| Mam nadzieje ze Ci sie uda je zareklamować. co z nimi nie tak? a jak pedzle w ogóle?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
no mam odeslac i dostane te dwa nowe i zwrot wysylki.jeszcze nie zdazylam sie pomalowac. pedzel do podkladu dostalam z lancome (nie lancrone) - nie rozczapierzaja sie chyba (w sumie mam kiepskie porownanie) - same w sobie bardzo przyjemne, ladne, nie wychodza wloski (tylko w jednym, malym do rozu takim z czarna koncowka) ale wystarczylo po prostu docisnac lekko skuwke i wszystko jest ok. bralam te: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=167133697
na oko dobrze wykonane - te do pudru i rozu sa cudownie miekkie ![]() ![]() dobrze ze moge odeslac te dwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a co powiecie na te zestawy :
1 (nizej wklejam zdjecia tego zestawu ) http://allegro.pl/item167329924_pedz...adu.html#photo 2 http://allegro.pl/item168650957_prof...try_sobol.html 3 http://allegro.pl/item168324532_prof...bol.html#photo może któraś z Was ma któryś zestaw? podoba mi się w 1 zestawie to, że jest sporo z sobola ![]() ciekawe jak z miękkością? dotykała któraś? ![]() nie wbijają się przypadkiem w cienie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Rozeznanie
|
gioseppe-nie mam co prawda żadnego z wymienionych wyżej zestawów, ale dosyć podobny i w dodatku kupowany u tej Pani: http://allegro.pl/item167952527_prof...bo_kabuki.html
Jakość pędzli bardzo dobra, pędzelki z sobola bardzo miękkie, włosie z nich nie wypada. Ogólnie polecam zakup-na pewno będziesz zadowolona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki, trochę drogie dla mnie ![]() a może ktoś ma tamte? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
etui jest obrzydliwe ![]() ![]() natomiast co do pędzli - na pedzelkach do cieni sie kompletnie nie znam dlatego zastanawiam czy sa dobre i czy SOBOLe sa specjalne do robienia precyzyjnego makijazu czy tylko mam takie wrazenie? ![]() na razie nie probowalam sie nimi malowac natomiast duze pedzle sa swietne, miekkuskie i milusie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
i kilka zdjęć niestety jakość słaba- bez lampy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
a ja nie polece pedzli od makonma. wloski wylaza i sa jakos niestarannie wykonane.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
dzisiaj mogę zrobić zdjęcia w normalnym świetle
![]() miękki/zadymiony makijaż lepiej maluje się pędzelkami bardziej płaskimi (miękkimi jak te)ale nie spłaszczonymi czy raczej takimi puchatymi okrągławymi jak z kucyka? ![]() te nie są takie płaściuchy (jak do podkładu) tylko fajne miękkie, delikatne ale zwarte PS. ciągle zapominam zmienić nick przeskakując z jednego forum na drugie ![]() ![]() Edytowane przez ewelinaziaja Czas edycji: 2007-02-27 o 08:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Myślę, że bez problemu wykonasz z ich pomocą przydymiony makijaż. Polecam również pędzel Sephory nr 19. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ten taki króciutki? ![]() kojarze, że podobały mi sie 18 i 19 ![]() faaajne są... i ta pacynka do rozcierania tez jest fajnacka (12zł) a pędzelki, w szczególności te duże są genialne - w sephorze takich miękkuśkich nie widziałam ![]() Małe natomiast są podobne do tych z inglota (porównując te z sobola bo o innych sie nie wypowaidam) BTW, czy któraś z Was szyła może sama ETUI? to mi nie podeszło do gustu - jeśli ktoś chętny mogę odstąpić ![]() planuję uszyć sama ale nie wiem czy, czym i jak je usztywnić - jesli któraś z Was robiła sama to zdradźcie patent ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
[quote=ewelinaziaja;380730 4]ten taki króciutki?
![]() kojarze, że podobały mi sie 18 i 19 ![]() faaajne są... i ta pacynka do rozcierania tez jest fajnacka (12zł) ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/item543223746_pedz...orow_cien.html
co dziewczynki sądzicie o tych? to są z JORDANA. wiem. czytałam Wasze pprzednie komentarza ale czy warto razem z tym gratisem??
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Rozeznanie
|
Witajcie , ja slyszalm od kolezanki , zebardzo dobre pedzle sa z Inglota i Bi-koru, a te zestawy na allegro fajne sa , ale mysle , ze za duzo tych pedzli , Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
dziewczyny prosze o rade. upatrzylam takie zestawy:
http://www.allegro.pl/item800859132_..._promocja.html http://www.allegro.pl/item801839040_...is_okazja.html i nie mam pojecia, ktore wybrac. jak myslicie??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Rozeznanie
|
ja za 40 pędzli zaplacilam 150zl
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
czy mogę liczyć na pomoc którejś z was? pędzle firmy jordana czy lancrone?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Ja bym wzięła te Jordana. Bardziej mi się z wyglądu podobają, ale ekspertką w tej dziedzinie nie jestem.
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
no wlasnie tylko ze na zdjeciach to one moga wygladac nieco inaczej niz w rzeczywistosci. dlatego zwracam sie do osob ktore posiadaja lub posiadaly pedzle tych firm
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
sa bardzo rzadkie jordana wygladaja OK ale osobiscie najbardziej wole malowac sobolami, mniej draznia powieke
![]() |
![]() |
#57 |
Przyczajenie
|
Witam!
Ja posiadam niewielki zestawi pędzli Chantill i po 2 latach mogę śmiało powiedzieć że muszę kupić nowe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Przyczajenie
|
Cześć, chce wszystkim polecić moje najnowsze odkrycie, czyli pędzle Girls Best Friends Sence &Body. Dla mnie po prostu najlepsze, najładniejsze i cena jest wymarzona (niska)
![]() ![]() Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2014-08-08 o 08:58 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Przyczajenie
|
Witam ponownie po latach.
Metodą prób i błędów oraz już mądrzejsza w doświadczenia wiem ... Nie oszczędza się pieniędzy na pędzlach. Teraz mam Zoeva i Hakuro ale polecam też niektóre z Maestro i Sigmy. Lepiej wydać i mieć na lata. Pomijając trwałość to wykonanie i praca z nimi to istna poezja. Jeśli nie stać Was na całe sety to lepiej co miesiąc po jednym kupić niż 25 szt, za 100zł ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.