|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. |
|
0 | 0% |
| Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. |
|
3 | 5,66% |
| Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. |
|
4 | 7,55% |
| Sierpień leci, sypią się dzieci. |
|
2 | 3,77% |
| Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. |
|
31 | 58,49% |
| Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. |
|
15 | 28,30% |
| Coś tak czuję, że się przeterminuję. |
|
2 | 3,77% |
| Mamusie sierpniowe 2014. |
|
8 | 15,09% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
u mnie dziewczyny juz trochę lepiej.
mamy strasznie dużo ostatnio problemów na głowie i nasi najbliżsi niestety dokładają co rusz różne propozycje problemów do wyboru do koloru. Problem z każdej strony i w każdym temacie. Juz nie wiem czy to moje hormony...pewnie troche też ale jak widzę mojego męża z łzami w oczach po kolejnej "rozmowie" z rodzicami to choćby mi hormony nie szalały to i tak bym ryczała jak bóbr...ciężko mamy ostatnio, każda sytuacja się na nas odbija i o wszystko jesteśmy obwiniani. a jeszcze ostatnie czasy nie oszczędzały nam wizyt w szpitalu (u mojego taty) i róznych innych problemów. Wszystko zaczęło się nawarstwiać a przecież mamy tez swoje małe problemy...nie mam chyba na to wszystko juz sił.staram się na tę chwilę "olać" to wszystko i wrócić do nich jak juz moja córka będzie na świecie, bo boję się że przez ten stres urodzę za wcześnie...a jeszcze mam dokładnie miesiąc do porodu - 14 sierpnia. a jeszcze dziś nasza rocznica ślubu, a nawet gadać się nie chce o niczym ![]() mąż próbuje mnie ochraniać przed tymi stresami ale nie da się. Ja jak czegoś nie wiem a widzę i czuję że jest problem to denerwuję się 3xbardziej...więc wolę wiedzieć. we wtorek - jutro - mam wizytę...ciekawe jak moja szyjka i moja córeczka. Mam nadzieję, że wszystko ok. w środę wizytą u okulisty...oby nie było wskazań do cc bo baaaardzo chcę naturalnie rodzić!! |
|
|
|
#542 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#543 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dopiero teraz zagladam do nowego watku
przez trzy dni mielismy gosci i mialam rece pelne roboty. Dopiero dzis odpoczywam.Pogoda sie zmienila, nareszcie Ja na razie bez zmian, tyle ze od wczoraj pobolewa mnie lekko w podbrzuszu, tak jak na okres. W srode znow wizyta kontrolna u poloznej, i zaczne 38 tydzien. |
|
|
|
#544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
codziennie kupuje się po troszeńku wędliny, żeby nie korzystać z tych lodówek, takie małe masełka, jak w hotelach, świeże pieczywko. Na obiad wyznaczona w danym dniu osoba leci ze słoikami owiniętymi w papier/ pojemnikami termicznymi z zupą i drugim, potem zabiera to do mycia, do tego owocki, jogurty, ale na dany dzień tylko. Ja ani razu nie zjadłam szpitalnego obiadu jak leżałam, mój tż tak samo. Ale wiesz, nam to łatwiej, rodzice w bloku obok, zawsze ma kto podjechać i my w ogóle taką rodziną jesteśmy, że w takich sytuacjach to pełna mobilizacja.
|
|
|
|
|
#545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nie ladnie ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- ![]() a jaki wozek zamowilas ? |
|
|
|
|
#546 | |
|
Wtajemniczenie
|
No nie wiem czekamy na wizyte neonatologa . Siedzę jak na szpilkach :'(
Cytat:
H4alinka kciuki za wizytę . Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#547 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#548 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#549 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dzis wlasnie pod swiatlem dziennym to zobaczylam, to takie malusieńkie kropeczki tworzące linie centralnie nad górną wargą Cytat:
Ale one obniżają wyniki czy tylko działają na swedzenie? Bo jak wyniki wysokie to nadal ryzyko szpitalne jest. Zaraz sobie o nich poczytam. ![]() ![]() Cytat:
![]() Z tego co kiedys wyczytałam to ok 5% dzieci się nie obraca główką w dół, więc myślę, że Twoje ma jeszcze czas i zdązy się obrócić.. Cytat:
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za jutrzejszą wizyte, oby wszystko szło po Twojej myśli
|
|
#550 |
|
Zakorzenienie
|
Hahaah ja tam nie wiem czy cos sie dzialo bo spalam, Tz wrocil do sypialni to mowil ze sie rzucalam cala noc przez sen i mnie trzymal i uspokajal bo cos mi sie snilo. Ale za to on biedaczek cala noc nie spal, mowil ze bylo tak glosno ze wytrzymac nie dalo rady, wszyscy wyszli na ulice samochody trabily fajerwerki a teraz on mi pisze ze ledwo na oczy widzi i spac mu sie chce, ufff dobrze ze ja to chociaz przespalam |
|
|
|
#551 |
|
Zadomowienie
|
Heja, czy Wy dziewczyny nie ma cie co robić w niedzielę, strasznie dużo czytania miałam, a mam jeszcze obiad przygotować wcześniej bo o 14 jedziemy do gina. Nieładnie tak.
![]() O dziwo sama załatwiłam sprawy "fryzurowe" tam na dole, szok, zdziwienie, zaskoczenie. ![]() Odnośnie szpitali to u nas dają sztućce i kubki jeśli ktoś nie ma, ale zazwyczaj ludzie przynoszą swoje bo też często kupują sobie herbatę w jadłodajniach szpitalnych albo rodzina jakieś żarcie dowozi to mają już wszystko. Taki zwyczaj bardziej niż potrzeba. |
|
|
|
#552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#553 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cala rodzina meza odwrocila sie od nas, jestesmy obwiniani za doprowadzenie tesciowej do choroby, malo brakowalo abym stracila ciaze na poczatku przez awantury z ich strony, dlatego z dnia na dzien sie od nich wyprowadzilismy a ja nie widzialam sie z tesciowa od stycznia i tak juz chyba zostanie. Ja mimo wszytsko chyba bardziej to przezywam nawet niz moj maz choc to przeciez jego rodzina, ale postanowilam tak jak Ty olac to w miare mozliwosci.. Skupiam sie na sobie i swoim zyciu, swoich osobistych problemach. Postaraj sie zrobic tak samo! Przypusczczam ze u Ciebie to swieza sprawa wiec jest gorzej, ale pomysl o tym ze za niedliugo zostaniesz Mama i to jest najwazniejsze w tej chwili! Glowa do gory, z czasem wszytsko sie ulozy, albo chociaz bedzie latwiejsze do zaakceptowania!!!
|
|
#554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#555 | |
|
Konto usunięte
|
Wrrr.... Pisałam posta w telefonie i na sam koniec wszystko usunęłam!!!
Polly w moim szpitalu posiłki dostawałyśmy w takich styropianowych pojemnikach (przywozi firma kateringowa), ale sztućce i kubki miałyśmy swoje. Zresztą kolacja była o 16, więc ja siłą rzeczy dojadałam później i wtedy przydawał się swój talerzyk... A i papier toaletowy każda miała swój, bo w szpitalu nie uświadczysz ![]() H4linka wiesz, że do naszego terminu jeszcze trochę, ale ja powoli mam dość. Przy każdym USG młody jest większy niż wskazuje termin porodu, więc miałam cichą nadzieję, że coś się ruszy szybciej Bo jak ja później wypchnę tego wielkoluda Cytat:
|
|
|
|
|
#556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze chcesz sie tym zajac zwlaszcza teraz w ciazy i ze masz sile no ale jak widac jak Ty tego nie zrobisz to raczej nikt sie nie podjemie jak bedziesz miala nowe wiesci w swoich postepach to pisz bo jestem ciekawa |
|
|
|
|
#557 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Odnosnie sztuccow i kubka, to ja mam to na liscie rzeczy potrzebnych do szpitala (liscie szpitalnej-nie mojej wlasnej), moj szpital jest tylko i wylacznie ginekologiczno-polozniczy wiec nie jest jakis duzy, nie rozumiwem o co chodzi z tymi sztuccami Jak pojechalam do 1 porodu to panie byly niezadowolone ze nie mam wlasnych, wiec na 2 dzien mi dowiezli ale to jest...dziwne
|
|
#558 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki w ten upalny dzień.
Ja po wizycie mała ma 2300,rozpoczynamy 34tc.Cesarka miedzy 18 a 22 sierpnia.Zostaly tylko dwie wizyty za 3 tygodnie,i 2 potem.A waga stoi w miejscu już u mnie też tak macie ? |
|
|
|
#559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje ze zajma sie Toba tak jak powinni i nie beda Cie zbywac z tymi cukrami ze niby sa w porzadku
|
|
|
|
|
#560 |
|
Raczkowanie
|
Papryczka trzymamy kciuki za wyjscie do domciu
|
|
|
|
#561 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://maleslodkosci.blogspot.com/ zapraszam do kuchni ![]() a tu inne moje dzieła https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post40551899 Edytowane przez gosia3103 Czas edycji: 2014-07-14 o 10:45 |
||||
|
|
|
#562 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zeby mala zmienila pozycje
|
|
|
|
|
#564 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
idę sprzątać ![]() Tez kiedys po paru m-cach znalazłam 100 euro. Gdzieś byliśmy na wakacjach i tam włożyłam te pieniądze do kieszeni w spodenkach (żeby nie trzymac wszystkich pieniedzy w 1 miejcu) a tych spodenek jednak nie ubierałam. I po powrocie schowałam je z powrotem do szafy i dopiero latem je wyjęłam i znalazłam 100 ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#565 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() myślę, że zakończę na +12-14kg teraz mam 11+ a do końca 4tygodnie
|
||
|
|
|
#566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#567 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Jestem, żyję i chyba mam sie dobrze ![]() Halinka, trzymam kciuki za wizytę i wiesz, żarty na bok, bo los bywa przewrotny ![]() zVenus, przykro mi, że macie tyle problemów! Oby było tylko lepiej!! |
|
|
|
#568 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj wieczorem jak się ważyłam wyszło mi, że w miesiąc przytyłam 6,5 kg ...także coś jest na rzeczy z tym zatrzymaniem wody. Dzisiaj rano było to już 3,5 kg ...nie jest to jakiś rewelacyjny wynik, ale już lepiej. |
|
|
|
|
#569 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
grafit + turkus
|
|
#570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) no i dłużej się jednak jest w szpitalu.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:05.

do wyboru do koloru. Problem z każdej strony i w każdym temacie. Juz nie wiem czy to moje hormony...pewnie troche też ale jak widzę mojego męża z łzami w oczach po kolejnej "rozmowie" z rodzicami to choćby mi hormony nie szalały to i tak bym ryczała jak bóbr...ciężko mamy ostatnio, każda sytuacja się na nas odbija i o wszystko jesteśmy obwiniani. a jeszcze ostatnie czasy nie oszczędzały nam wizyt w szpitalu (u mojego taty) i róznych innych problemów. Wszystko zaczęło się nawarstwiać a przecież mamy tez swoje małe problemy...nie mam chyba na to wszystko juz sił.

Nie gniewaj się 
inna sprawa, czy ma kto to zrobić za Ciebie, bo jak nie to nie za ciekawie..

najlepiej jeśli ocenisz to jutro na spokojnie. Osuda chyba znika po porodzie wiec nawet jesli to ona to nie będzie tragedii