![]() |
#1261 | |
Przyczajenie
|
Dot.: izotek
Cytat:
6360(53kg) lub 6480(54kg) musisz przyjąc MINIMUM. Kwiecien i maj po 30mg to 1830mg Czerwiec po 20mg to 600mg = 2430/6360(53kg) przyjęte od 1 kwietnia do 30 czerwca, więc jeszcze spooro cie czeka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1262 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
xxxx Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2014-09-08 o 09:35 Powód: link |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1263 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1264 |
Przyczajenie
|
Cześć Wam
![]() Zdjęcie, które postaram się tu jakoś dodać prezentuje policzek dziś z rana.. Ta kuleczka, którą czuje pod skórą wyjątkowo nawet nie chce ujrzeć światła dziennego, za to mała krostka przez noc troszkę się powiększyła i robi się lekko biała. Nie wiem co z tym robić, przeczytałam milion wypowiedzi i niczego nie jestem pewna. Myślałam o zakupie Zincas Forte - podobno pomaga na cerę + wypadanie włosów, więc zadziałałby podwójnie. A co do Izoteku to myślałam nad doustnym lub maści, ale czytałam, że to do bardziej skrajnych przypadków. Także bardzo proszę o jakąś opinie na ten temat, jak się pozbyć tego zaczerwienienia i tych krosteczek, które w końcu się powiększają.. :c Edytowane przez zirx Czas edycji: 2014-07-14 o 11:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#1265 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1266 |
Przyczajenie
|
Tak, nie zajadam, bo jak wspomniałam Izotek podobno jest odradzany przy ,,trądziku łagodnym" - tak czytałam. Nie mam tak powaznych problemow, tylko te policzki mnie wystraszyły w końcu ;p
A Zincas Forte wydaje mi się, że na moje problemy bylby okej, sprobowac zawsze mozna? W Izotek zainwestuje jak nie bedzie zadnej poprawy po Zincusie F.. Jednak nie wiem czemu, ale moja znajoma ma duzo takich krostek na czole itp,ale nic poza tym, a jak ja juz kilka takich mam to w koncu i tak przeobrażają się w pryszcze czy inne badziewie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1267 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Tak więc jak nie chcesz izoteku to spróbuj Acnezine, reszta to lipa. Co nie zmienia faktu, że sama testuj, kiedyś kiedyś wspomnisz mój post. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1268 |
Przyczajenie
|
Okej, dzięki za informacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1269 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kwiecien i maj po 30mg to 1830mg Czerwiec po 20mg to 600mg = 2430/6360(53kg) przyjęte od 1 kwietnia do 30 czerwca, więc jeszcze spooro cie czeka.[/QUOTE] No zobaczymy co mi powie dermatolog w pt na wizycie kontrolnej ale na ostaniej mi powiedzial ze jest duza poprawa i mysli ze pod koniec sierpnia bedzie juz koniec kuracji. Na samym poczatku tak mowil ze od 4 do 6 miesiecy wystarczy bo mam lagodna odmiane tradziku choc juz od dosc dawna. Najgorzej jest przed okresem pomiedzy jest calkiem ok. Ja mysle ze jeszcze minimum 1 opakowanie 20mg i 1 opakowanie 10mg i powinno byc ok. Mój dermatolog to madry facet i mu ufam. Już nieraz mi pomogl w roznych dolegliwosciach skórnych tak jak i mojej rodzinie. Wiedze to on ma obszerna. Wiec zrobie tak jak powie. Mam nadzieje ze i tym razem sie nie zawiode na nim. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1270 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Krost się prawie pozbyłam, ale łój...ile ja wydałam na kosmetyki matujące, ekologiczne itd...ostatni puder, Kryolan (na wizażu uważany za najlepiej matujący, ale i najbardziej agresywny dla skóry) nie pomógł w ogóle. Poddaję się już powoli...każdy makijaż po 10 minutach zmienia się w tłustą papkę na twarzy... ![]()
#1271 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja miej więcej po miesiącu łykania 20mg dziennie zauważyłam znaczne ograniczenie sebum, a teraz zapomniałam co to tłusta skóra. Rano, nawet teraz w te upały, wystarczy, że rano umyję twarz, nałożę krem nawilżający i na to puder (używam pudru Synergen w Rossmanna) i potem nie muszę robić żadnych poprawek, skóra matowa przez cały dzień ![]() Edytowane przez kredka20 Czas edycji: 2014-07-14 o 18:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1272 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Właśnie potem się tworzą opinie, że izotek jest be, bo nie pomaga. Jak ma pomagać jak sie 120-150mg/kg nie przyjmie. Jak ci każe zakończyć to sama policz ile wziełaś, bo to, że jest ładnie, za☠☠☠iście, nie znaczy, że za np. 3 miesiace będzie gorzej niz na początku. W ogóle mógłby mi ktoś napisać czym się różni tabletka 10mg od tabletki 20mg izoteku? Pewnie ten sam kolor, ale wielkość mniejsza? Mógłby ktoś zapodać foteczke tabletki 10mg? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1273 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
A po Izoteku nie miałaś żadnego wysypu? ![]() ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
W ogóle mógłby mi ktoś napisać czym się różni tabletka 10mg od tabletki 20mg izoteku? Pewnie ten sam kolor, ale wielkość mniejsza? Mógłby ktoś zapodać foteczke tabletki 10mg?[/QUOTE] A ile już przyjmujesz ten lek ? ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1274 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
A ile już przyjmujesz ten lek ? ![]() ![]() Tak, filtr +50 na facjate i jazda. Ogólnie przypał w takie upały leciec na izo, ale cóż poradzić. Dla nowych polecam brać od września i leciec na dawce 40/60 żeby szybko skończyć. To jak z tabletką 10mg? Jest wyraźnie mniejsza niż 20mg? Może jest jakiś inny kolor? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1275 |
Przyczajenie
|
Biorę izotek od tygodnia, rano 20 mg, a wieczorem 10 mg. Kolor i kształt ten sam.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1276 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do efektów, to jeszcze nie ma szaleństwa, ale widzę, że jest lepiej, niż było przed Izotekiem. Buzia jest wygładzona, matowa i widzę jak powoli się oczyszcza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1277 | |
Raczkowanie
|
Izotek polecany jest do tradzików ropowiczych silnych. W skalii Leeds - to 11 i 12- czyli tradziki bardzo mocne. W Polsce stało się chyba moda przepisywanie Izoteku każdemu kto ma troche wiecej krostek.Prawie nikt natomiast nie pyta pacjentów chorych na tradzik, czy mają wylecozne zęby i migdałki ( a ich stan zapalny też może być powodem tradziku).
Sama brałam izotek- wiem jakie to obciążenie dla organizmu, dlatego warto się zastanowić czy rzeczywiscie warto. Tutaj można zobaczyć jaka mnie wiecej sa zasady przepisywania leków w stosunku do zaawansowania tradziku http://www.medscape.com/viewarticle/726464_3 Cytat:
![]() |
#1278 |
Przyczajenie
|
Hej, wrzuciłam kolejne efekty po kuracji oraz uwagi pani doktor na pierwszej wizycie kontrolnej: http://wprostysposob.pl/pierwsza-wiz...izotretynoina/ .
Pozdrawiam, K. |
![]() ![]() |
![]() |
#1279 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny, ja bralam izotex, a w zasadzie Axotret (to samo tyle ze tansze, odpowiednik poprostu) w 3 rzutach: opakowanie 20, 10, 5 mg. Przerwy byly roczne. Postac tradziku to takie grube podskorne wielkie gule ktore nie mialy ujscia, a mimo to zostawialy slady po zniknieciu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1280 |
Przyczajenie
|
Witam. Mam do sprzedania Izotek 20mg po skończonej kuracji pozostało mi całe opakowanie, po prostu miałam za dużo kapsułek wypisanych na recepcie od lekarza, i szkoda żeby się te tabletki zmarnowały. Jeśli ktoś z Was byłby zainteresowany kupnem proszę o kontakt e-mail: julita199@o2.pl
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1281 |
Przyczajenie
|
Leczenie izotekiem a operacja ortopedyczna
Witam. Mam rozpocząć kurację☠Izotekiem/Aknenorminem. W październiku mam zaplanowaną operację kolana. Czy powinnam zaczynać terapię Izotekiem? Czy będzie to mogło być przeciwwskazaniem do takiej operacji? Z góry dziękuję
|
![]() ![]() |
![]() |
#1282 |
Raczkowanie
|
hej, czy dawka 20mg dziennie to nie za mało przy wadze 56kg?
dziś mam trzeci dzień kuracji. pewnie jeszcze za wcześnie na jakiekolwiek działanie, ale mam nadzieję, że za tydzień o tej pcrze już coś zacznie się dziać. czekam na skutki uboczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Btw jutro minie pierwszy miesiac kuracji ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1284 |
Raczkowanie
|
dziewczyny używałyście depilatora w czasie kuracji?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1285 |
Moderator
|
Dot.: Leczenie izotekiem a operacja ortopedyczna
Myślę że powinnaś zapytać o to dermatologa który Cię leczy, niektóre leki należy odstawić przed operacjami, nawet do miesiąca przed.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1286 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Leczenie izotekiem a operacja ortopedyczna
Cytat:
Ale oczywiście najlepiej będzie, jak zapytasz o to swojego dermatologa. Ja używam i wszystko jest ok. Edytowane przez kredka20 Czas edycji: 2014-07-27 o 16:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1287 |
Przyczajenie
|
@kredka20, na poprzedniej stronie mi napisałaś:
"Izotretynoina jest całkowicie usuwana z organizmu po ok. 2 tygodniach od zakończenia kuracji, więc to bez znaczenia kiedy i ile przytyjesz po skończonej kuracji...." Gdzie indziej jest napisane, że miesiąc, to jak w końcu z tym jest? Bo jak miesiąc jest usuwana z organizmu to powstrzymam się z przytyciem 10kg żeby skumulowana dawka nie poszła na marne. |
![]() ![]() |
![]() |
#1288 |
Zakorzenienie
|
Wszedzie pisze ze miesiac.
Nir powinno sie tobic zadnych zabiegow poniewaz skora sie wolno regeneruje i jest b delikatna.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
#1289 |
Przyczajenie
|
Czyli mam rozumieć, że muszę odczekać miesiąc od ostatniej wziętej tabletki aby swobodnie, bez ryzyka (mniejsza dawka skumulowana) przytyć?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1290 |
Raczkowanie
|
a po jakim czasie od rozpoczęcia kuracji skóra zaczyna się łuszczyć? jak to było u Was?
ja wzięłam dziś 5 tabletkę i póki co nic się nie dzieje. to jeszcze za wcześnie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.