izotek - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-14, 07:19   #1261
Ode_do
Przyczajenie

Dot.: izotek

Cytat:
Napisane przez Lalina91 Pokaż wiadomość
Ile mg/kg przyjęte? U każdego inaczej jest, u mnie przy 139, 140 dopiero się ogarnęło.
Zaczelam brac w kwietniu pierwsze dwa miesiace bralam 30 mg ten miesiac 20 mg w pt jade do dermatologa to zobaczymy co mi powie ale mysle ze jeszcze jeden miesiac 20mg no i na koniec 10mg. Waże 53-54kg.[/QUOTE]

6360(53kg) lub 6480(54kg) musisz przyjąc MINIMUM.

Kwiecien i maj po 30mg to 1830mg
Czerwiec po 20mg to 600mg
= 2430/6360(53kg) przyjęte od 1 kwietnia do 30 czerwca, więc jeszcze spooro cie czeka.
Ode_do jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 08:40   #1262
kishiro
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez palinkaaa13 Pokaż wiadomość
Podajlinka do bloga Wiesz co w trakcie kuracji jadlam na poczatku 20 mg prez miesic, Potem 40 mg tyle ile moglam wiec chyba z miesiac. potm jeden dzien 20 drugi 40. I tak to sie wleklo. No ja mam wage 47 kg. kuracje zaczelam jakos 20 marca 2013 jk wyjadlam dawke jaka powinnam to robilam przerwy jakies tam nawet 3 szt w tg jaldam. ale jak pogarszalo sie to przycislam troche. Zdazaly sie przerwy po 2 tyg nawet. Teraz mam nawet spoko bo przycislam z dawka i jest ok. Derma mi mowila ze na wiosne i jesien sie cera sama siebie czesto pogarsza.... taki okres przejsciowy. Planuje po wakacjach zupelnie juz odstawic.
To masz zupełnie inny tryb kuracji, bo ja wybierałam 30 mg dziennie przez 8-9 miesięcy.
xxxx

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2014-09-08 o 09:35 Powód: link
kishiro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 09:43   #1263
marcys255
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ode_do Pokaż wiadomość
Powiem ci jak to u mnie wyglądało, a sama zrobisz jak będziesz chciała. Wiem, że na faceta to mało(przez izotek nie tyłem na siłe), ale tak: zaczynałem z wagą 60kg - czyli powinienem przyjąć 7200mg - 120mg/kg. Żyłem w przekonaniu, że tyle waże i po kilku miesiącach się przekonałem, że jest jednak 63kg. Niby nic wielkiego, kilka kilo, ale teraz się przekonuje, że dobrze zrobiłem stopniowo zmniejszając wagę do 60kg. Dlaczego? Ano dlatego, że 120mg/kg przyjąłem i nadal coś wyskakiwało, 130 i to samo, dopiero przy 140 jest spokój. Jest o tyle dobrze, że jak skończe kuracje(za kilkanaście dni) to przy wadze 61kg - 157mg/kg, więc będzie święty spokój i udana przyszłość bez syfów.

Dlatego podsumowując, jeśli powiesz dermatologowi, że więcej ważysz to albo zostaniesz przy dziennej porcji tabletek jaką obecnie wciskasz w siebie(dłuższa kuracja), albo każe brać więcej, z np. 40mg na 60mg. Twój wybór, ja bym ogólnie nie przybierał na wadze, bo wierz mi, później człowiek się wkurza, że przez marne kilka kilo trzeba brać dalej izotek, który po kilku dobrych miesiącach jest utrapieniem, bo ile twarz może być wysuszona i te usta(o innych skutkach nie wspominam bo to spr. indywidualna). Btw. polecam Tisane na usta, reszta to syf - wypijesz/zjesz coś i trzeba smarować znów.
Ja także starałam się utrzymać wagę a nawet trochę schudnąć aby ten próg 120mg na kg został przekroczony i udało się,jestem tydzień po kuracji,jak na razie wszystko jest ok

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-07-14, 10:14   #1264
zirx
Przyczajenie

Cześć Wam Mam mały problem - na policzkach. Do mojego czółka już się przyzwyczaiłam i ostatnio nie jest tak źle, ale od paru miesięcy coś dzieje się na moich policzkach - szczególnie na prawym. Przyznam, że parę razy pozbywałam się agresją tego czegoś, bo nie wiem co to jest - ni to mały wągr, który potem rośnie podskórą, ni to duży pryszcz.
Zdjęcie, które postaram się tu jakoś dodać prezentuje policzek dziś z rana.. Ta kuleczka, którą czuje pod skórą wyjątkowo nawet nie chce ujrzeć światła dziennego, za to mała krostka przez noc troszkę się powiększyła i robi się lekko biała.
Nie wiem co z tym robić, przeczytałam milion wypowiedzi i niczego nie jestem pewna.
Myślałam o zakupie Zincas Forte - podobno pomaga na cerę + wypadanie włosów, więc zadziałałby podwójnie. A co do Izoteku to myślałam nad doustnym lub maści, ale czytałam, że to do bardziej skrajnych przypadków.
Także bardzo proszę o jakąś opinie na ten temat, jak się pozbyć tego zaczerwienienia i tych krosteczek, które w końcu się powiększają.. :c
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0251.jpg (55,4 KB, 52 załadowań)

Edytowane przez zirx
Czas edycji: 2014-07-14 o 11:23
zirx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 11:43   #1265
Ode_do
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez marcys255 Pokaż wiadomość
Ja także starałam się utrzymać wagę a nawet trochę schudnąć aby ten próg 120mg na kg został przekroczony i udało się,jestem tydzień po kuracji,jak na razie wszystko jest ok

obym do tego grona szczęśliwców dołączył za lekko ponad 2tyg.

Cytat:
Napisane przez zirx Pokaż wiadomość
Cześć Wam Mam mały problem - na policzkach. Do mojego czółka już się przyzwyczaiłam i ostatnio nie jest tak źle, ale od paru miesięcy coś dzieje się na moich policzkach - szczególnie na prawym. Przyznam, że parę razy pozbywałam się agresją tego czegoś, bo nie wiem co to jest - ni to mały wągr, który potem rośnie podskórą, ni to duży pryszcz.
Zdjęcie, które postaram się tu jakoś dodać prezentuje policzek dziś z rana.. Ta kuleczka, którą czuje pod skórą wyjątkowo nawet nie chce ujrzeć światła dziennego, za to mała krostka przez noc troszkę się powiększyła i robi się lekko biała.
Nie wiem co z tym robić, przeczytałam milion wypowiedzi i niczego nie jestem pewna.
Myślałam o zakupie Zincas Forte - podobno pomaga na cerę + wypadanie włosów, więc zadziałałby podwójnie. A co do Izoteku to myślałam nad doustnym lub maści, ale czytałam, że to do bardziej skrajnych przypadków.
Także bardzo proszę o jakąś opinie na ten temat, jak się pozbyć tego zaczerwienienia i tych krosteczek, które w końcu się powiększają.. :c
Wnioskując z wypowiedzi, izoteku nie zajadasz, hmm, od 10 lat miałem trądzik i testowałem wszystko. Zincas, nawet chyba mam gdzies opokowanie po tym, ale z tego co pamiętam to pomaga troche jak sporo się tego weźmie(czyt. przekraczając dzienną dawkę zapotrzebowania). Sam trądzik znika po iluś tam latach, ale to skrajne przypadki, więc chcesz Zincas brać całe życie i to jeszcze wiedząc, że zjesz coś ala chipsy, czekolada i syf gwarantowany? Izotek trzaskaj.
Stary 2014-07-14, 12:14   #1266
zirx
Przyczajenie

Tak, nie zajadam, bo jak wspomniałam Izotek podobno jest odradzany przy ,,trądziku łagodnym" - tak czytałam. Nie mam tak powaznych problemow, tylko te policzki mnie wystraszyły w końcu ;p
A Zincas Forte wydaje mi się, że na moje problemy bylby okej, sprobowac zawsze mozna? W Izotek zainwestuje jak nie bedzie zadnej poprawy po Zincusie F..
Jednak nie wiem czemu, ale moja znajoma ma duzo takich krostek na czole itp,ale nic poza tym, a jak ja juz kilka takich mam to w koncu i tak przeobrażają się w pryszcze czy inne badziewie.
Stary 2014-07-14, 13:14   #1267
Ode_do
Przyczajenie

Cytat:
Tak, nie zajadam, bo jak wspomniałam Izotek podobno jest odradzany przy ,,trądziku łagodnym" - tak czytałam. Nie mam tak powaznych problemow, tylko te policzki mnie wystraszyły w końcu ;p
A Zincas Forte wydaje mi się, że na moje problemy bylby okej, sprobowac zawsze mozna? W Izotek zainwestuje jak nie bedzie zadnej poprawy po Zincusie F..
Jednak nie wiem czemu, ale moja znajoma ma duzo takich krostek na czole itp,ale nic poza tym, a jak ja juz kilka takich mam to w koncu i tak przeobrażają się w pryszcze czy inne badziewie.
Zincas na syfy to pic na wode tak samo jak Visaxinum, ale próbuj. Trądzik łagodny - zjedz chipsy, czekolade, popij colą, jeśli wyskoczy 1 mały syfek to wtedy jest łagodny. Jeśli bez powodu coś wyskakuje i ci to przeszkadza to lepiej trzaskać izotek. Benzacne, Faceokey, Tetralysal pomagają chwilowo, ale i tak nie warto. Przez 10 lat leczenia w sumie pomógł mi Acnezine. 6 opakowań tabsów + 6 słoiczków kremu(oczywiście w odstępach czasowych).

Tak więc jak nie chcesz izoteku to spróbuj Acnezine, reszta to lipa. Co nie zmienia faktu, że sama testuj, kiedyś kiedyś wspomnisz mój post.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-14, 13:25   #1268
zirx
Przyczajenie

Okej, dzięki za informacje Każdy inaczej pisze, dlatego ciężko się zdecydować. Ale spróbuje tego Acnezine, a jak nie będzie poprawy to biorę się za Izotek..
Stary 2014-07-14, 17:17   #1269
Lalina91
Raczkowanie

Cytat:
Zaczelam brac w kwietniu pierwsze dwa miesiace bralam 30 mg ten miesiac 20 mg w pt jade do dermatologa to zobaczymy co mi powie ale mysle ze jeszcze jeden miesiac 20mg no i na koniec 10mg. Waże 53-54kg.

= 2430/6360(53kg) przyjęte od 1 kwietnia do 30 czerwca, więc jeszcze spooro cie czeka.[/QUOTE]

No zobaczymy co mi powie dermatolog w pt na wizycie kontrolnej ale na ostaniej mi powiedzial ze jest duza poprawa i mysli ze pod koniec sierpnia bedzie juz koniec kuracji. Na samym poczatku tak mowil ze od 4 do 6 miesiecy wystarczy bo mam lagodna odmiane tradziku choc juz od dosc dawna. Najgorzej jest przed okresem pomiedzy jest calkiem ok. Ja mysle ze jeszcze minimum 1 opakowanie 20mg i 1 opakowanie 10mg i powinno byc ok. Mój dermatolog to madry facet i mu ufam. Już nieraz mi pomogl w roznych dolegliwosciach skórnych tak jak i mojej rodzinie. Wiedze to on ma obszerna. Wiec zrobie tak jak powie. Mam nadzieje ze i tym razem sie nie zawiode na nim.
Lalina91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 17:18   #1270
Paula_95
Wtajemniczenie

Hej mogę dołączyć? Mam pytanie...piszecie o wpływie izoteku na pryszcze, mnie bardziej interesuje jego wpływ na łojotok. Może się ktoś wypowiedzieć?
Krost się prawie pozbyłam, ale łój...ile ja wydałam na kosmetyki matujące, ekologiczne itd...ostatni puder, Kryolan (na wizażu uważany za najlepiej matujący, ale i najbardziej agresywny dla skóry) nie pomógł w ogóle. Poddaję się już powoli...każdy makijaż po 10 minutach zmienia się w tłustą papkę na twarzy...

Kierowca 09.03.2015 rok, godz. 10.25
Paula_95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 18:05   #1271
kredka20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Paula_95 Pokaż wiadomość
Hej mogę dołączyć? Mam pytanie...piszecie o wpływie izoteku na pryszcze, mnie bardziej interesuje jego wpływ na łojotok. Może się ktoś wypowiedzieć?
Krost się prawie pozbyłam, ale łój...ile ja wydałam na kosmetyki matujące, ekologiczne itd...ostatni puder, Kryolan (na wizażu uważany za najlepiej matujący, ale i najbardziej agresywny dla skóry) nie pomógł w ogóle. Poddaję się już powoli...każdy makijaż po 10 minutach zmienia się w tłustą papkę na twarzy...
Ja miałam to samo, mój największy koszmar.. Izotek ma właśnie za zadanie zredukowanie wydzielania sebum i , hmm nie wiem jak to ująć, "zmienienia" jego składu, żeby po prostu nie zapychało porów, bo w przeciwnym wypadku, jak wiadomo, tworzą się pryszcze. To tak w uproszczeniu.
Ja miej więcej po miesiącu łykania 20mg dziennie zauważyłam znaczne ograniczenie sebum, a teraz zapomniałam co to tłusta skóra. Rano, nawet teraz w te upały, wystarczy, że rano umyję twarz, nałożę krem nawilżający i na to puder (używam pudru Synergen w Rossmanna) i potem nie muszę robić żadnych poprawek, skóra matowa przez cały dzień

Edytowane przez kredka20
Czas edycji: 2014-07-14 o 18:06
kredka20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-15, 07:10   #1272
Ode_do
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Lalina91 Pokaż wiadomość

= 2430/6360(53kg) przyjęte od 1 kwietnia do 30 czerwca, więc jeszcze spooro cie czeka.
No zobaczymy co mi powie dermatolog w pt na wizycie kontrolnej ale na ostaniej mi powiedzial ze jest duza poprawa i mysli ze pod koniec sierpnia bedzie juz koniec kuracji. Na samym poczatku tak mowil ze od 4 do 6 miesiecy wystarczy bo mam lagodna odmiane tradziku choc juz od dosc dawna. Najgorzej jest przed okresem pomiedzy jest calkiem ok. Ja mysle ze jeszcze minimum 1 opakowanie 20mg i 1 opakowanie 10mg i powinno byc ok. Mój dermatolog to madry facet i mu ufam. Już nieraz mi pomogl w roznych dolegliwosciach skórnych tak jak i mojej rodzinie. Wiedze to on ma obszerna. Wiec zrobie tak jak powie. Mam nadzieje ze i tym razem sie nie zawiode na nim.[/QUOTE]

Właśnie potem się tworzą opinie, że izotek jest be, bo nie pomaga. Jak ma pomagać jak sie 120-150mg/kg nie przyjmie. Jak ci każe zakończyć to sama policz ile wziełaś, bo to, że jest ładnie, za☠☠☠iście, nie znaczy, że za np. 3 miesiace będzie gorzej niz na początku.

W ogóle mógłby mi ktoś napisać czym się różni tabletka 10mg od tabletki 20mg izoteku? Pewnie ten sam kolor, ale wielkość mniejsza? Mógłby ktoś zapodać foteczke tabletki 10mg?
Stary 2014-07-15, 17:40   #1273
jagodzianunia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kredka20 Pokaż wiadomość
Ja miałam to samo, mój największy koszmar.. Izotek ma właśnie za zadanie zredukowanie wydzielania sebum i , hmm nie wiem jak to ująć, "zmienienia" jego składu, żeby po prostu nie zapychało porów, bo w przeciwnym wypadku, jak wiadomo, tworzą się pryszcze. To tak w uproszczeniu.
Ja miej więcej po miesiącu łykania 20mg dziennie zauważyłam znaczne ograniczenie sebum, a teraz zapomniałam co to tłusta skóra. Rano, nawet teraz w te upały, wystarczy, że rano umyję twarz, nałożę krem nawilżający i na to puder (używam pudru Synergen w Rossmanna) i potem nie muszę robić żadnych poprawek, skóra matowa przez cały dzień

A po Izoteku nie miałaś żadnego wysypu? bo właśnie tego obawiam się najbardziej. I ile zażywasz ? Jak efekty ?

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:
No zobaczymy co mi powie dermatolog w pt na wizycie kontrolnej ale na ostaniej mi powiedzial ze jest duza poprawa i mysli ze pod koniec sierpnia bedzie juz koniec kuracji. Na samym poczatku tak mowil ze od 4 do 6 miesiecy wystarczy bo mam lagodna odmiane tradziku choc juz od dosc dawna. Najgorzej jest przed okresem pomiedzy jest calkiem ok. Ja mysle ze jeszcze minimum 1 opakowanie 20mg i 1 opakowanie 10mg i powinno byc ok. Mój dermatolog to madry facet i mu ufam. Już nieraz mi pomogl w roznych dolegliwosciach skórnych tak jak i mojej rodzinie. Wiedze to on ma obszerna. Wiec zrobie tak jak powie. Mam nadzieje ze i tym razem sie nie zawiode na nim.
Właśnie potem się tworzą opinie, że izotek jest be, bo nie pomaga. Jak ma pomagać jak sie 120-150mg/kg nie przyjmie. Jak ci każe zakończyć to sama policz ile wziełaś, bo to, że jest ładnie, za☠☠☠iście, nie znaczy, że za np. 3 miesiace będzie gorzej niz na początku.

W ogóle mógłby mi ktoś napisać czym się różni tabletka 10mg od tabletki 20mg izoteku? Pewnie ten sam kolor, ale wielkość mniejsza? Mógłby ktoś zapodać foteczke tabletki 10mg?[/QUOTE]

A ile już przyjmujesz ten lek ? czy w trakcie upałów też go zazywasz ?
jagodzianunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 18:58   #1274
Ode_do
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez jagodzianunia Pokaż wiadomość
A po Izoteku nie miałaś żadnego wysypu? bo właśnie tego obawiam się najbardziej. I ile zażywasz ? Jak efekty ?

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

W ogóle mógłby mi ktoś napisać czym się różni tabletka 10mg od tabletki 20mg izoteku? Pewnie ten sam kolor, ale wielkość mniejsza? Mógłby ktoś zapodać foteczke tabletki 10mg?

A ile już przyjmujesz ten lek ? czy w trakcie upałów też go zazywasz ? [/QUOTE]

Tak, filtr +50 na facjate i jazda. Ogólnie przypał w takie upały leciec na izo, ale cóż poradzić. Dla nowych polecam brać od września i leciec na dawce 40/60 żeby szybko skończyć.

To jak z tabletką 10mg? Jest wyraźnie mniejsza niż 20mg? Może jest jakiś inny kolor?
Stary 2014-07-16, 10:16   #1275
Catheria
Przyczajenie

Biorę izotek od tygodnia, rano 20 mg, a wieczorem 10 mg. Kolor i kształt ten sam. Rozmiar 20tki jest nieznacznie większy.
Catheria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 12:41   #1276
kredka20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jagodzianunia Pokaż wiadomość
Na szczęście nie miałam wysypu, tylko że nie miałam też jakiegoś mega ciężkiego trądziku, 1-2 ropne zmiany raz w miesiącu.

A co do efektów, to jeszcze nie ma szaleństwa, ale widzę, że jest lepiej, niż było przed Izotekiem. Buzia jest wygładzona, matowa i widzę jak powoli się oczyszcza.
Stary 2014-07-19, 11:15   #1277
lukaszewiczkarolina
Raczkowanie

Izotek polecany jest do tradzików ropowiczych silnych. W skalii Leeds - to 11 i 12- czyli tradziki bardzo mocne. W Polsce stało się chyba moda przepisywanie Izoteku każdemu kto ma troche wiecej krostek.Prawie nikt natomiast nie pyta pacjentów chorych na tradzik, czy mają wylecozne zęby i migdałki ( a ich stan zapalny też może być powodem tradziku).
Sama brałam izotek- wiem jakie to obciążenie dla organizmu, dlatego warto się zastanowić czy rzeczywiscie warto.

Tutaj można zobaczyć jaka mnie wiecej sa zasady przepisywania leków w stosunku do zaawansowania tradziku http://www.medscape.com/viewarticle/726464_3

Cytat:
Stary 2014-07-20, 09:00   #1278
kishiro
Przyczajenie

Hej, wrzuciłam kolejne efekty po kuracji oraz uwagi pani doktor na pierwszej wizycie kontrolnej: http://wprostysposob.pl/pierwsza-wiz...izotretynoina/ .
Pozdrawiam,
K.
kishiro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 20:45   #1279
dorotek_s
Przyczajenie

Hej dziewczyny, ja bralam izotex, a w zasadzie Axotret (to samo tyle ze tansze, odpowiednik poprostu) w 3 rzutach: opakowanie 20, 10, 5 mg. Przerwy byly roczne. Postac tradziku to takie grube podskorne wielkie gule ktore nie mialy ujscia, a mimo to zostawialy slady po zniknieciu Efekt po lekach rewelacyjny! Zadnych ale to zadnych skutkow ubocznych. No moze przy 20stce zbyt sucha skora twarzy, ale poza tym nic. Odstepy roczne bo po roku grudy znow sie pojawialy, ale juz w postaci lagodniejszej. Obecnie 3 kuracje skonczylam w marcu i poki co ani pol pryszcza nie wyskoczylo. Typuje ze 4 rzut juz nie bedzie potrzebny. Tak ze z mojej strony same pozytywy kuracji taka witaminka a
dorotek_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 11:17   #1280
Julita199
Przyczajenie

Witam. Mam do sprzedania Izotek 20mg po skończonej kuracji pozostało mi całe opakowanie, po prostu miałam za dużo kapsułek wypisanych na recepcie od lekarza, i szkoda żeby się te tabletki zmarnowały. Jeśli ktoś z Was byłby zainteresowany kupnem proszę o kontakt e-mail: julita199@o2.pl
Pozdrawiam
Julita199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-26, 16:13   #1281
choochooo
Przyczajenie

Leczenie izotekiem a operacja ortopedyczna

Witam. Mam rozpocząć kurację☠Izotekiem/Aknenorminem. W październiku mam zaplanowaną operację kolana. Czy powinnam zaczynać terapię Izotekiem? Czy będzie to mogło być przeciwwskazaniem do takiej operacji? Z góry dziękuję
choochooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-26, 17:45   #1282
gestapo
Raczkowanie

hej, czy dawka 20mg dziennie to nie za mało przy wadze 56kg?
dziś mam trzeci dzień kuracji. pewnie jeszcze za wcześnie na jakiekolwiek działanie, ale mam nadzieję, że za tydzień o tej pcrze już coś zacznie się dziać. czekam na skutki uboczne
gestapo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-26, 21:03   #1283
pixie088
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gestapo Pokaż wiadomość
hej, czy dawka 20mg dziennie to nie za mało przy wadze 56kg?
dziś mam trzeci dzień kuracji. pewnie jeszcze za wcześnie na jakiekolwiek działanie, ale mam nadzieję, że za tydzień o tej pcrze już coś zacznie się dziać. czekam na skutki uboczne
Ja biore tyle przy 52

Btw jutro minie pierwszy miesiac kuracji Poki co wszystko zeszlo, nie bylo wysypu. No i poza troszke sucha skora zadnych skutkow ubocznych

pixie088 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-27, 12:56   #1284
gestapo
Raczkowanie

dziewczyny używałyście depilatora w czasie kuracji?
Stary 2014-07-27, 15:28   #1285
Antymionka
Moderator

Dot.: Leczenie izotekiem a operacja ortopedyczna

Cytat:
Napisane przez choochooo Pokaż wiadomość
Witam. Mam rozpocząć kurację☠Izotekiem/Aknenorminem. W październiku mam zaplanowaną operację kolana. Czy powinnam zaczynać terapię Izotekiem? Czy będzie to mogło być przeciwwskazaniem do takiej operacji? Z góry dziękuję
Myślę że powinnaś zapytać o to dermatologa który Cię leczy, niektóre leki należy odstawić przed operacjami, nawet do miesiąca przed.
Antymionka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-27, 15:59   #1286
kredka20
Raczkowanie

Dot.: Leczenie izotekiem a operacja ortopedyczna

Cytat:
Napisane przez choochooo Pokaż wiadomość
Moja pani dermatolog mówiła, że w trakcie kuracji nie można wykonywać żadnych zabiegów i operacji, bo krew jest rozrzedzona i może dojść do krwotoku. Pamiętam to, bo po miesiącu kuracji poszłam do niej z malutkim naczyniakiem i właśnie mi to powiedziała, ale jako że łykałam dopiero miesiąc i tylko 20mg, to wypaliła mi go koagulacją.
Ale oczywiście najlepiej będzie, jak zapytasz o to swojego dermatologa.

Cytat:
Napisane przez gestapo Pokaż wiadomość
dziewczyny używałyście depilatora w czasie kuracji?
Ja używam i wszystko jest ok.

Edytowane przez kredka20
Czas edycji: 2014-07-27 o 16:01
Stary 2014-07-28, 15:29   #1287
Ode_do
Przyczajenie

@kredka20, na poprzedniej stronie mi napisałaś:
"Izotretynoina jest całkowicie usuwana z organizmu po ok. 2 tygodniach od zakończenia kuracji, więc to bez znaczenia kiedy i ile przytyjesz po skończonej kuracji...."

Gdzie indziej jest napisane, że miesiąc, to jak w końcu z tym jest? Bo jak miesiąc jest usuwana z organizmu to powstrzymam się z przytyciem 10kg żeby skumulowana dawka nie poszła na marne.
Stary 2014-07-28, 15:32   #1288
kennedy
Zakorzenienie

Wszedzie pisze ze miesiac.

Nir powinno sie tobic zadnych zabiegow poniewaz skora sie wolno regeneruje i jest b delikatna.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 19:55   #1289
Ode_do
Przyczajenie

Czyli mam rozumieć, że muszę odczekać miesiąc od ostatniej wziętej tabletki aby swobodnie, bez ryzyka (mniejsza dawka skumulowana) przytyć?
Stary 2014-07-28, 21:05   #1290
gestapo
Raczkowanie

a po jakim czasie od rozpoczęcia kuracji skóra zaczyna się łuszczyć? jak to było u Was?
ja wzięłam dziś 5 tabletkę i póki co nic się nie dzieje. to jeszcze za wcześnie?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości