|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2882 |
BAN stały
|
levante
hmmm ja myślę o tej Subrinie mimo wszystko ![]() ![]() ![]() ![]() gaagatka podziwiam cierpliwość do prowadzenia tak wnikliwych obserwacji ![]() ![]() a co do barwy tatarowo-chmielowej... zawsze jak znajdę już gdzieś szampony tej firmy to są wszystkie rodzaje tylko nie ten! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2883 |
Zadomowienie
|
benito
Jeżeli pomimo używania dermeny, nerilu i innych zabójczych wysuszaczy, dajesz sobie radę z optymalnym nawilżeniem, to chyba nie istnieją przeszkody do dalszego stosowania... Mi ostatnio w regeneracji pomaga tylko Matrix BIOLAGE hydra therapie - odżywka i kuracja oraz zestaw Oriflame curly & smooth... |
![]() ![]() |
![]() |
#2884 |
Zadomowienie
|
To o tym szamponie wspominałyście?http://sklep.salonik.com.pl/sklep/pr...roducts_id/101
Jaka cena ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2885 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() dlatego chodzi mi po głowie, że może inne oprócz tatarowego też są dobre i warto spróbować? od tych 2,50 nie zbiednieje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2886 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2887 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2888 |
Raczkowanie
|
gdzie można kupić odżywke Henna Treatment Wax? sklepny internetowy nie wchodza w gre
|
![]() ![]() |
![]() |
#2889 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2890 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Podaje skład tego kosmetyku-balsamu do spłukiwania do kupienia tylko w Czechach): aqua, Behenoyl PG-trimonium Chloride and cetylalcohol, Myreth-3-Myristate, Humulus Lupulus(Chmiel), calendula Officinalis(nagietek lekarski), Urtica Dioica(pokrzywa), sambucus Nigra(Bez), Betula Pendula(Brzoza), chammomilla Recutita(rumianek), Salvia Officinalis(szałwia), Parfum, citric Acid(kw. cytrynowy), Retinyl acetate(wit. a), Tocopheryl acetate(wit. E), D-Panthenol(wit. B5), CI 19140,2-Bromo-2-Nitropopane-1,3-Diol Skład jest świetny.... ![]() Czytajac to co gagatka napisała o wypadaniu po stresie dochodze do wniosku, że coś w tym jest.Z jednej strony to wydaje sie jakieś niemozliwe, że przez zdenerwowanie wypadają włosy....z drugiej jednak nie ma innego wyjscia jak tylko obwiniać stres, bo odżywiam sie w miare zdrowo. Zaczęłam brac zalecone przez lekarza żelazo, wypadanie zaczęło ustawać to było ok 1 mc temu. 2 tygodnie temu przeżyłam niezły stres(niewnikając w szczegóły) i po tygodniu widze że znów gdy pociagam za wlosy to wychodza.....ale kiedyś to ustanie prawda?? Z drugiej strony często sie denerwuje.....wiele rzeczy mnie denerwuje ![]() Mam zmienne nastroje i często sie stresuje, takze byłabym juz łysa gdyby na to tak patrzeć. Jednak to co przezyłam 2 tygodnie temu to była rzeczywiscie nietypowa sytuacja, więc to może jednak to. Mówią że można osiwieć w jeden dzień....więc....:rolleye s: |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2891 |
BAN stały
|
haaa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gdy już totalnie straciłam nadzieję ![]() mam też nerile (szampon + tonik) więc jest szansa, że coś mi się na tej mojej głowie ostanie ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2892 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2893 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2894 |
Zadomowienie
|
[quote=Maybebaby;4720649]Tak znalazłam coś ciekawego z chmielem.Pisałam juz o tym na topicu: "Czym karmicie swoje piórka"
Podaje skład tego kosmetyku-balsamu do spłukiwania do kupienia tylko w Czechach): aqua, Behenoyl PG-trimonium Chloride and cetylalcohol, Myreth-3-Myristate, Humulus Lupulus(Chmiel), calendula Officinalis(nagietek lekarski), Urtica Dioica(pokrzywa), sambucus Nigra(Bez), Betula Pendula(Brzoza), chammomilla Recutita(rumianek), Salvia Officinalis(szałwia), Parfum, citric Acid(kw. cytrynowy), Retinyl acetate(wit. a), Tocopheryl acetate(wit. E), D-Panthenol(wit. B5), CI 19140,2-Bromo-2-Nitropopane-1,3-Diol Skład jest świetny.... ![]() Niestety z puszeniem nigdy nie wygram i nie wiadomo kiedy włosom coś odbije i niebędą dały sie ułożyć. Olej kokosowy mi pomaga i narazie nie używam nic innego. Maybebaby - Moje włosy również lubią mieć swoje dobre ![]() ![]() ![]() ![]() Dzięki za nowinki chmielowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2895 |
Zakorzenienie
|
Słuchajcie, nie wiem skąd się wzięło przekonanie, że Subrina wysusza włosy (bynajmniej nie lotion Subrina Recept). Ją się stosuje tylko na samą skórę a na włosy normalnie nakłada się nawilżającą odżywkę. Na początku zauważyłam natychmiastową poprawę
![]() ![]()
![]() |
#2896 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To za twoja namowa ją kupiłam ![]() Nie wiem, jak na innych działa ale zauważyłam, z\że włosy były lekko 'rozczapierzone'. Też zauważyłam naychmiastowa poprawe...ale chwilową ![]() Teraz subrinka stoi...i czeka na lepsze czasy, bo ten alcohol denat w składzie mnie odstrasza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2897 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2898 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ja kiedyś w Tesco sprawdzałam, nie było ![]() ![]() a tu sobie wdepnęłam do E.Leclerka (pierwszy raz w życiu chyba) i patrzę: jest! za całe 1,99 ![]() ![]() ![]() już nawet umyłam nim kłaczki - nie wysusza jak te inne, ale coś mi się wydaje, że plącze włosy, heh (tzn. ja mam takie krótkie, że nie ma za bardzo co plątać, ale wydaje mi się, że z dłuższymi nie byłoby już tak kolorowo...) teraz czekam aż wyschną i zobaczymy jak będą wyglądać ![]() Cytat:
![]() yyy to ja chyba podziękuję ![]() ![]() no nic, mam na razie nerile, dermenę, barwę, vitapil i arsenał odżywek regenerujących i będę walczyć ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2899 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() nie wiem czy to pocieszające, ale przynajmniej nie jesteś sama ze swoim problemem ![]() ![]() Edytowane przez benito_mruffkolini Czas edycji: 2007-07-07 o 12:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2900 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Może jest tak, że zwyczajnie nie służy on włosom z natury suchym (+kręconym)...? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2901 |
Zadomowienie
|
benito
No pięknie ![]() ![]() ![]() ![]() Jeszcze nie miałam okazji użyć szamponiku; oby nie plątał mojej generalnie poplątanej fryzurki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2902 |
Raczkowanie
|
Tak, myśle że takim z natury suchym i kreconym nie służy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2903 |
Raczkowanie
|
![]()
Dziewczynki otóż od jakichś 2 miesięcy koszmarnie wypadają mi włoski!! Jadłam już HUMAVIT, teraz jem Silicę i kupiłam juz skrzypowite!! nie wiem juz co mam robic!! poradzcie mi!! dodam ze prostuje codziennie włosy prostownicą profesjonalną za 220 zł z Philipsa. Na głowie mam szope!!!!!! nie chodzę na baseny bo się wstydzę że jak wyjdę z wody to wszyscy sie bede ze mnie smiać więc unikam takich kąpielisk!!!! moje włoski się kręcą rochę wiec przez wakacje postanowiłam odłozyc prostownicę!! wytrzymałam juz tydzień ale nie wiem?? wzmócnią się moje włoski przez to?? jak myslicie?? Nie nawidzę swoich włosów!!!! tyle wstydu mi przynoszą!! znacie jakis złoty środek?? żeby mi nie wypadały i żeby się tak nie puszyszły. wczoraj zakupiłam oliwe z oliwek taka za 15 zł i płukam w niej włosy i trzymam przez 30 minut!! poradzcie cos zeby nie wypadały i zeby sie tak nie puszyszły!!!! a znacie może cos dobrego na porost włosów bo zapuszczam!! jakies srodki
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2904 |
Raczkowanie
|
dziewczyny ja tez mam problem z wypadającymi włosami!! mi wylatują koszmarnie!! niesety prostuję je codziennie!! jadałam Humavit i nie widzę rezultatów!! Teraz jem Slilice i tez nie wiem;/. Kupiłam tez skrzypowitę wieć zobaczmy!! ale słyszałam ze dobry jest wax na porost:?? czy to prawda?? szybciej włosy rosną?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2905 |
Raczkowanie
|
Dot.: Łysieje!!!! Pomocy!!! błagam
Dużo było wątków na ten temat. Wystarczy poszukać, co nie jest trudne.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2906 |
Zakorzenienie
|
O to przykładowe wątki znalezione w wyszukiwarce,którą polecam :
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...padajace+wlosy https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...padajace+wlosy https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...padajace+wlosy |
![]() ![]() |
![]() |
#2907 |
Zakorzenienie
|
tak wyszukiwarka
![]() ![]()
#2908 |
Rozeznanie
|
to prawda, bylo duzo na ten temat, ale polecam wax. mi po nim nie pusza sie wlosy i ogolnie sa zdrowsze
|
![]() ![]() |
![]() |
#2909 |
Raczkowanie
|
Artykuł na temat wypadania włosów, łysienia: http://www.wizaz.pl/kurs_fryzury_wypadanie_wlosow.php
Wypadające włosy - Podsumowanie: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=70767 |
![]() ![]() |
![]() |
#2910 |
Zadomowienie
|
troszke humoru KUP SOBIE SUPER GLUE
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.