|
|
#2131 | |
|
Zakorzenienie
|
Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.
Cytat:
Powiem Ci, że praktycznie za każdym razem ludzie w różnym wieku uśmiechają się życzliwie, a niektórzy dodają coś w stylu, żeby się zdrowo chował lub się rozpływają nad małymi rączkami, itp. Gdybym ńie karmiła publicznie nie mogłabym wychodzić z domu, słowo honoru. Moje dziecko jest absolutnie nieprzewidywalne jeśli chodzi o jedzenie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
najważniejsze w życiu jest być zdrowym, mieć zdrowego małżonka, zdrowe dziecko, zdrowych rodziców, zdrowe rodzeństwo. wszystko inne jest kwestią chęci i siły, niekiedy szczęścia... Edytowane przez wika82 Czas edycji: 2014-07-14 o 11:57 |
|
|
|
|
#2132 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47295819]
![]() Łeeeee paskudztwo, no nie? ![]() [/QUOTE] Łeee, nie widzisz różnicy?
|
#2133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2134 | ||
|
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47295819]W moim przydługim poście chodzi mi o to, że czasami wystarczy odrobina zrozumienia. Nie każę nikomu kochać matek gadających 3 godziny o dziecku ani lajkować miliona zdjęć na fejsie.
Ale jak niemowlę płacze, bo jest głodne lub ma pełną pieluchę, to wykazać odrobinę empatii i nie wieszać psów na matkach, które robią coś przy dziecku w miejscu publicznym. Chyba naprawdę wiele rzeczy da się zrozumieć dopiero mając dziecko. I nie jest to afront, naprawdę.[/QUOTE] Zgadzam się. Nie możesz tak napisać, bo to od razu jest oznaką OZM Serio, zawsze, zawsze, gdy pojawiał się taki argument, bezdzietne diagnozowały OZM.[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;47295929]Tinkerbell, ja się zastanawiam, czy Ty robisz cokolwiek innego, niż tylko narzekasz na te "paskudne bachory" i "matki z OZM", nawet jak nie robią nic złego, tylko się po prostu bawią w parku ![]() Parę stron wcześniej rozmawiałyście o dzieciach, które wbiegają na parkiet podczas pierwszego tańca Młodej Pary, a rodzice jeszcze podziwiać każą - to jest właśnie sztandarowy przykład OZM, ja bym chyba po fakcie pogryzła dotkliwie taką dumną mamuśkę, cóż, liczę na to, że na moim weselu za lat X takich małych dzieci nie będzie, albo przynajmniej ich rodzice nie przestaną używać mózgów ![]() KP to trochę śliska sprawa muszę powiedzieć, absolutnie mi nie przeszkadza, jeśli matka karmi w miejscu publicznym, ale zarzucając na siebie i dziecko jakąś pieluszkę tetrową, kocyk, czy co ino, i takie właśnie spokojne karmienia w większości miałam okazję oglądać, ale jak zostałam pewnego razu uraczona w kawiarni widokiem pani wyrzucającej cyc na wierzch i machającej nim dziecku przed nosem jak zabawką (dosłownie!) to miałam ochotę zwrócić deser. Muszę powiedzieć, że dobrze Persephone napisała, aż się smutno robi nawet mi, bezdzietnej, i nie jakiejś ogromnej fance dzieci, kiedy się to czyta. Ludzie się potem dziwią, że matkom coś odwala po porodzie, ale przestaję im się dziwić, jak ludzie patrzą na nie z nienawiścią jak im dziecko zapłacze, zachce mu się nagle siku, muszą je szybko przewinąć, albo nawet kiedy dzieciak się po prostu bawi. Aż strach rodzić normalnie, bo zaraz przybiegnie jedna z drugą, że bachor wyje, a na dodatek, no niesamowite, zdarza mu się zrobić kupę, a taka matka jeszcze chce dzieciaka od razu przewijać, no OZM jak się patrzy, naprawdę [/QUOTE]Tinkerbell ma problemy z wieloma ludźmi (sąsiad, współlokator), nie tylko z dziećmi i mamuśkami z OZM. Życie pełne wrażeń ![]() Zgadzam się, OZM. Zgadzam się z tobą. Trzeba wyczuć, a nie od razu hejtować wszelkie publiczne karmienie piersią. Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47295958]A co wrzucały dziewczyny wcześniej? Karmienie na ulicy? Bo ja tam widziałam raczej jedno bardzo domowe zdjęcie, a drugie - obierasz ziemniaki pod blokiem? Bo ja raczej nie.[/QUOTE] Cytat:
|
||
|
|
|
#2135 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nic nie musisz przygotowywać, myć, wyparzać, dajesz pierś i po sprawie, w każdą pogodę jest zawsze najlepsze, o najlepszej temperaturze, itd.. Zazdroszczę, bo ja się trzynasty miesiąc bujam z laktatorem Ale za bardzo mi zależy na kp, żeby zrezygnować. Oczywiście z laktatorem się nikomu nie pokazuję na oczy, chyba by zawału dostali :P
|
|
|
|
|
#2136 |
|
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47295958]A co wrzucały dziewczyny wcześniej? Karmienie na ulicy? Bo ja tam widziałam raczej jedno bardzo domowe zdjęcie, a drugie - obierasz ziemniaki pod blokiem? Bo ja raczej nie.
---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Ja też od razu pomyślałam, że chodziło o jakąś niestandardową sytuację, np. odbierał indeks, wpis czy coś. Nawet mi do głowy nie przyszło, że jechał np. na zajęcia :P[/QUOTE] gorzej - karmienie na facebooku ![]() gdyby wszystkie kobiety karmiły publicznie tak dyskretnie jak Miranda Kerr to nie byłoby nawet tematu. Ja niestety spotkałam się z przypadkami (jeden opisałam), że matki mocno już podrośniętym dzieciom wywalają cyce publicznie i majtają nimi jak grzechotką Edytowane przez 201712071518 Czas edycji: 2014-07-14 o 12:06 |
|
|
|
#2137 |
|
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47296261]No bo kp jest na żądanie i to jest w tym najlepsze
Nic nie musisz przygotowywać, myć, wyparzać, dajesz pierś i po sprawie, w każdą pogodę jest zawsze najlepsze, o najlepszej temperaturze, itd.. Zazdroszczę, bo ja się trzynasty miesiąc bujam z laktatorem Ale za bardzo mi zależy na kp, żeby zrezygnować. Oczywiście z laktatorem się nikomu nie pokazuję na oczy, chyba by zawału dostali :P[/QUOTE]To nie jest to, co chciałabym oglądać. No i nie jest to karmieniem malucha, a o to tu chodzi. O KARMIENIE podstawową potrzebę. |
|
|
|
#2138 | |
|
Konto usunięte
|
Tak, Miranka Kerr jest ładna i nie ma rozstępów i nie obiera ziemniaków
![]() Oczywiście wszystkich tutaj znajome kp wyglądały tak, jak z dwóch pierwszych fot, a moje tak, jak Mirandka. Ironia losu. Nawet u dentysty widziałam babkę karmiącą piersią, ale... w sumie to nie wiem, czy wywaliła cyca czy nie, bo się nie przyglądałam Cytat:
|
|
|
|
|
#2139 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2140 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
. Ale to się wpasowuje w tę utratę intymności.Ja mówię: "Idziesz karmić?"
|
|
#2141 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I dlatego szczerze zazdroszczę dziewczynom, które mogą naturalnie, też bym chciała wyjść na spacer i nakarmić w taki sposób, ale nie wyszło.Grunt, że spełnia podstawowy cel. |
|
|
|
|
#2142 |
|
Rozeznanie
|
W tym wątku dziwi mnie niezrozumiała jedność wszystkich matek. Opisywana jest Matka Polka Przenajświętsza z OZM, a zwykle potem wyskakuje jakaś z zupełnie normalną sytuacją i pisze jakby to ona była atakowana. Serio ja widzę różnicę między przewinięcię tego nieszczęsnego dziecka na jakiejś ławce czy gdzie to tam było wymienione jak naprawdę nie ma do tego odpowiedniego miejsca (i myślę, że to każdy zrozumie), a machaniem brudną pieluchą w miejscu w któym ludzie jedzą posiłki. Nie sądzę żeby ktoś kładł w domu na stole worek z najsłodszą kupką swojego szczeniaczka albo swoją, więc nie rozumiem usprawiedliwiania przewijania dziecka na stoliku w samolocie. Tak samo czym innym jej karmienie i zasłonięcie się, a zabawianiem piersią dzieciaka i przy okazji wszystkich w restauracji/innym miejscu publicznym. Nie rozumiem dlaczego zawsze w tym temacie pojawiają się wyolbrzymienia prze każdą ze stron
ktoś na pisze że poczuł się nieswojo, bo ktoś przy nim karmił, potem odpowiedź o karmieniu w piwnicy i kładzeniu dzieci na podłodze, na koniec oczywiście dojście do wniosków, że wszyscy z dziećmi to ozm, kiedy reszta to nienawidzący dzieci ludzie którzy nic nie wiedzo, bo nie mają dzieci.
|
|
|
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie zdjecia usg na facebooku sa straszne. Facebook to zlo.
|
#2144 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47296311]Tak, Miranka Kerr jest ładna i nie ma rozstępów i nie obiera ziemniaków
[/QUOTE] To po pierwsze .Po drugie jest ubrana, ma odsłoniętą pierś. Takie karmienie, w ciągu dnia w domu jest ok. Na ławce moim zdaniem by nie przeszło, chyba żeby zasłoniła pieluchą pierś albo odwróciła od ludzi. Na ogół właśnie tak wygląda moja kuzynka karmiąca swoje dziecko u mnie w domu i to jest ok. Pamiętam natomiast jak mama karmiła siostrę, to wyglądało czasem jak ta pani z pierwszego zdjęcia, choć na ogół była ubrana i tylko "wywalała cyca". Nawet dla mnie, w domu bywało to niefajne.
|
#2145 |
|
Konto usunięte
|
No bo dziwnym trafem ja ani nie widuję takich matek, które podtykają mi kupę pod nos, które wstawiają 100 zdjęć, które machają mi przed oczami piersią. Poważnie, nie widzę, nie znam. A nie mieszkam na żadnym wybitnym, elitarnym osiedlu, a wśród znajomych mam różne osoby, no i czasami zdarza mi się wyjść gdzieś.
Dla mnie większym problemem niż ześwirowana mamuśka jest taka, która szarpie swoje dziecko i krzyczy do niego (w otoczeniu całej rodzinki i sąsiadów, obrazek ze wczoraj) ty debilu, ty histeryku. Ale to nie w tym temacie. Wyolbrzymianie chyba działa w obie strony Albo każdy widzi to, co chce widzieć. |
|
|
|
#2146 |
|
Konto usunięte
|
brrrrr - partner mojej znajomej tak umieszczał focie z usg. Wszyscy słodzili, lajkowali, wstawiali serduszka, gratulowali.
a potem dziewczyna poroniła i jeszcze długo czytała komentarze '' i jak fasolka rośnie zdrowo?", ''to kiedy rodzisz itp" nie wyobrażam sobie tego co przeżywała. a co upubliczniania i oswajania ludzi z widokiem matki karmiącej to znalazłam ten artykuł http://wiadomosci.wp.pl/gid,14788991...a,galeria.html pomijając juz kwestię, że większość tych dzieci traktuje brodawkę sutkową i cały sutek jako zabawkę do memlania, to mam wrażenie, że te dzieci są bardziej zażenowane tą sytuacją niż ich matki. |
|
|
|
#2147 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47296529]No bo dziwnym trafem ja ani nie widuję takich matek, które podtykają mi kupę pod nos, które wstawiają 100 zdjęć, które machają mi przed oczami piersią. Poważnie, nie widzę, nie znam. A nie mieszkam na żadnym wybitnym, elitarnym osiedlu, a wśród znajomych mam różne osoby, no i czasami zdarza mi się wyjść gdzieś.
Dla mnie większym problemem niż ześwirowana mamuśka jest taka, która szarpie swoje dziecko i krzyczy do niego (w otoczeniu całej rodzinki i sąsiadów, obrazek ze wczoraj) ty debilu, ty histeryku. Ale to nie w tym temacie. Wyolbrzymianie chyba działa w obie strony Albo każdy widzi to, co chce widzieć.[/QUOTE] A kto powiedzial, ze takie matki nie budza emocji? Dla mnie taka osoba nie powinna w ogole zostac matką. Ale miedzy ozm a przemocą jest jednak miejsce na normalnosc ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Ps. I pewnie nie zwrocilas uwagi tej kobiecie.. zal dziecka
|
#2148 |
|
Konto usunięte
|
Odnośnie publicznego karmienia. Moim zdaniem jest różnica między takim karmieniem
https://www.google.pl/search?q=publi...2F%3B560%3B420 a takim https://www.google.pl/search?q=publi...79%3B579%3B870 Pierwszy sposób mnie nie razi, pewnie większość osób by nie zauważyła. Edytowane przez 201607111040 Czas edycji: 2014-07-14 o 12:24 |
|
|
|
#2149 |
|
Konto usunięte
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2150 |
|
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47296529]No bo dziwnym trafem ja ani nie widuję takich matek, które podtykają mi kupę pod nos, które wstawiają 100 zdjęć, które machają mi przed oczami piersią. Poważnie, nie widzę, nie znam. A nie mieszkam na żadnym wybitnym, elitarnym osiedlu, a wśród znajomych mam różne osoby, no i czasami zdarza mi się wyjść gdzieś.
Dla mnie większym problemem niż ześwirowana mamuśka jest taka, która szarpie swoje dziecko i krzyczy do niego (w otoczeniu całej rodzinki i sąsiadów, obrazek ze wczoraj) ty debilu, ty histeryku. Ale to nie w tym temacie. Wyolbrzymianie chyba działa w obie strony Albo każdy widzi to, co chce widzieć.[/QUOTE] a czy ktoś pisze, że wszystkie matki są takie. Na pierdyliard lotów samolotami - upierdliwe dzieci czy matki z OZM spotkały mnie tylko kilka razy, majtanie cycem tez kilka razy, obsrana pielucha raz, jakieś inne przykłady (w stylu dziecko demolujące sklep, czy restaurację przy zachwycie rodziców może kilka razy) ale że temat jest o jaskrawych przypadkach skutków wydalenia mózgu wraz z łożyskiem to o takich piszę
|
|
|
|
#2151 |
|
Konto usunięte
|
No niestety nie zwróciłam, ponieważ tak jak pisałam, była w otoczeniu całej rodziny i znajomych, rzecz odbywała się na imprezie plenerowej, ja sama szłam z dzieckiem (z dzieckiem jestem 100 razy bardziej uważna jeśli chodzi o wiele rzeczy), a ludzie ci delikatnie mówiąc nie wyglądali na chętnych do nawiązania dialogu.
|
|
|
|
#2152 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2153 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2154 |
|
Zakorzeniona
|
|
|
|
|
#2155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2156 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
(w sensie na ćwiczenia czy wykłady. a nie "wchodzenie do budynku") do pracy nikt dzieci nie zabiera przecież
|
|
|
|
|
#2157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A maly ufoludek z usg na facebooku to wg mnie polączenie internetowego fisia z ozm. Tak, dla mnie dziecko na usg wyglada jak ufoludek. I z pewnoscia jak zobacze usg swojego dziecka to bede plakac ze wzruszenia i bedzie dla mnie najpiekniejsze ale nie zamierzam sie dzielic ta intymna sprawa z calym swiatem. Bo to bedzie maly czlowiek a nie malpka w cyrku.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na studiach nie dosatjesz wolnego na dziecko. Serio nie widzisz różnicy? |
|
|
|
|
#2159 |
|
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47296682]Tylko jeśli przeciwwagą tych skutków ma być z kolei przewijanie dziecka na podłodze w kiblu, to nie wiem, czemu Was dziwi odzew matek.[/QUOTE]
to o kiblu to nie do mnie ![]() bo ja sama akrobacje wyczyniam, żeby miec jak najmniejszy kontakt fizyczny z nim ![]() ale z drugiej strony pojawiły się glosy, że przewijak w samolocie to jest brudny, a stolika i tak dotykały ręce brudniejsze niż obsrana pielucha, więc luzik można na nim dziecko przewinąć ![]() także przesadyzm w obie strony
Edytowane przez 201712071518 Czas edycji: 2014-07-14 o 12:47 |
|
|
|
#2160 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() I to przeważnie w zależności od tego, po której stronie się stoi
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.

Serio, zawsze, zawsze, gdy pojawiał się taki argument, bezdzietne diagnozowały OZM.

Nic nie musisz przygotowywać, myć, wyparzać, dajesz pierś i po sprawie, w każdą pogodę jest zawsze najlepsze, o najlepszej temperaturze, itd.. Zazdroszczę, bo ja się trzynasty miesiąc bujam z laktatorem 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)