|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. |
|
0 | 0% |
| Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. |
|
3 | 5,66% |
| Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. |
|
4 | 7,55% |
| Sierpień leci, sypią się dzieci. |
|
2 | 3,77% |
| Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. |
|
31 | 58,49% |
| Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. |
|
15 | 28,30% |
| Coś tak czuję, że się przeterminuję. |
|
2 | 3,77% |
| Mamusie sierpniowe 2014. |
|
8 | 15,09% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
i tylko o to chodzi, że jest przeciwny metodzie, a nie dzieciom. Bóg kocha wszystkie swoje dzieci. Cytat:
|
||
|
|
|
#662 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
ja się też troche boję początków, bo mimo, że w miarę silna osoba ze mnie to jednak może pojawić się bezradność w pewnych sytuacjach. ale mamy facetów, oni nam pomogą! |
|
|
|
|
#663 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
ej jakie lapanie za słówka? ,po tym co piszecie dochodze do wniosku ze naprawde tak było-nie mialam swoich garó wiec mi dali szpitalne jak jakiejs ofierze losu .i nie czuje sie urazona Twoimi okresleniami czy cos , skoro tak jest to jest co zrobic , ja sie nie kłoce ze tak nie jest
|
|
|
#664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
SUPEROWO !!!!! Teraz najlepiej sobie odpocznij i sie zrelaksuj bo domyslam sie ze dla Ciebie to byl duzy stres i jestes wykonczona. To teraz jak taki ciezar Ci z serca spadl to mozesz sie na caly etat zajac juz wrozeniem ktora bedzie nastepna do porodu |
|
|
|
|
#665 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do podejścia do dzieci w szkole to powiem ci, że to tak nie wygląda. W mojej szkole w każdej klasie jest co najmniej troje dzieci nie chodzących na religię, nie przystępujących do 1. komunii itp. I dzieciaki to biorą jako coś oczywistego, nie wytykają palcami. Raz tylko mi jedna dziewczynka się zwierzyła, że współczuje koledze, który nie idzie do komunii, bo nie dostanie tableta. Ale jak dostał tableta mimo niepójścia do komunii, to temat upadł ![]() Szkoda, że nie widziałam wcześniej tego sklepu, który wrzuciłaś z chustami, to niedaleko od nas, a tam od razu uczą, jak wiązać. My mamy elastyczną Tulę, taką mi polecila koleżanka. Cytat:
|
||
|
|
|
#666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też... ale gin mnie już uspokoił w tym temacie i się nie martwię ![]() Mówił, że do szpitala mam się zgłosić w ciągu półtorej godziny od odejścia wód, więc wszystko ze spokojem ![]() Mogę wziąć prysznic i dopakować to, co potrzebne Sztućcy i kubka nie spakowałam... ale nie mam już miejsca to chyba mąż może mi dowieźć nie ?Halinka super, że dostałaś zaświadczenie Teraz my Cię trochę postraszymy |
|
|
|
|
#667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja przynajmniej w to wierze.Oj tak mamy tych Tz - cale szczescie
|
|
|
|
|
#668 | |||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
ja mam teraz podobny "dylemat", bo do koscioła chodzimy od wielkiego dzwonu, invtro to dlamnie oczywistosc itd, a starszą posyłamy własnie do katolickiej szkoły , nie wiem czy nie natrafie na jakies problemy w czasie edukacji. pocieszam sie tym ze dyr.szkoły oficjalnie mowi ze szkoła nie wymaga bycia katolikiem od nikogo, muzułmanów, protestantów i innnych tez przyjmuje bez uprzedzen, jedyne co to religia jest obowizkowa .. Cytat:
-jak sie nie ugotowac w 12 metrach materi owinietej naokoło siebie -jak samodzielnie sie zachustowac z dzieckiem nawet wczoraj o tym rozmawialismy z TZ usiłujac cos postanowic w temacie...bo chuste tez rozwazałam . Cytat:
,wie ekhem
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2014-07-14 o 13:31 |
|||
|
|
|
#669 | |
|
Zadomowienie
|
nie teraz już nie biorę , ponieważ próby mam dobre i urobilinogen też się już nie pojawia więc kazała mi odstawić
![]() Cytat:
![]() U mnie jak wyszła mi cukrzyca w szpitalu to z miejsca dostałam skierowanie do Krakowa do poradni diabetologicznej dla kobiet w ciąży |
|
|
|
|
#670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dobrze, najwazniejsze ze masz u niej 100 % wsparcie.
|
|
|
|
|
#671 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo tak jak mówisz - to żaden powód do wstydu ![]() Cytat:
![]() Nie idę do lekarza jednak. Mój mąż idzie po skierowanie dla mnie, to go podpyta Cytat:
Dobrze, że Twoi rodzice są wspierający. To dla mnie takie 'dojrzałe', że czasem umie się schować swoje przekonania do kieszeni, jeśli ktoś, kto jest ważny ma inne i potrzebuje naszego wsparcia ![]() Cytat:
Śledzę dalej sprawę tego Chazana, jak czytam, co ludzie piszą o tej kobiecie, o tym, że jej dziecko zostało poczęte w wyniku in vitro itp, to się włosy jeżą na głowie, że taka panuje dramatyczna ciemnota w 21. wieku... ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizyte czwartkowa Dobrze ze chca miec wszystko pod kontrola |
|
|
|
|
#673 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Dla mnie dzieci z In vitro są tak samo kochane jak poczęte naturalnie. Dla mnie to żaden problem i nie wzbudza emocji, ale metoda mnie zastanawia. Za to wnerwiają mnie pseuda katolicy, którzy psują opinie tym naprawdę wierzącym, chodzą do Koscioła bo wypada, biorą śluby i chrzciny bo co sąsiad i rodzina powie. To jest dla mnie zakłamanie. Mieć odwagę żyć wg własnego sumienia i woli to jest odwaga. |
||
|
|
|
#674 | |||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
ale skad ta pewność? pytam z ciekawości bo sama tez mam takie uczucie-i zachodze w głowe skad mi sie ono bierze? ![]() co do reszty-mozesz zdradzic jakies szczegóły? brzmi intrygująco .Cytat:
Cytat:
własnie mnie sie wydaje ze moze byc raczej tak jak pisze pentuerka. ja przy pierwszym mialam taką ekscytację, adrenaline i wogole ze nic nie było mi straszne, choc nasza sytuacja materialna głównie była mocno nie komfortowa. mogłam góry przenosic, energi mialam za 5 osob i ogolnie mogłabym ten stan porównac do wczesnego stadium zakochania (nie mowie oczywiscie o pierwszych dobach, gdzie byłam jednak troche zmęczona) jednak pierwsze dziecko to ogromne przezycie, nowe ,zaskakujące, fascynujące....przy drugim moze braknąc tych elementów nowosci... moja znajoma podsumowala to ktrotko tak: -przy ppierwszym było: o boze boze mamy dziecko! to cud! trudno w to uwierzyc, cały czas gapisz sie nato dziecko z bananem i nie mozesz uwierzyc ze to twoje - przy drugim- o boze ,dobrze ze juz po wszystkim i ze jest zdrowe...ciekawe kiedy nas wypiszą...
|
|
|
#675 | |
|
Zakorzenienie
|
W końcu nadrobiłam, pędzicie jak szalone
![]() Halinka super, że udało Ci się załatwić zaświadczenie Papryczka super, że w końcu będziecie w domku Cytat:
Kasia to jest Wasza decyzja i rodzice powinni ją uszanować. Moi rodzice chodzą bardzo rzadko do kościoła, pewnie by nic nie powiedzieli, ale teściu co niedziele w kościele, dziadkowie też więc już widzę to gadanie. My jesteśmy wierzący, do kościoła chodzimy bardzo często więc będziemy chrzcić na pewno. Tż brat z żoną starają się o dziecko już 2,5 roku i nic. Robili badania i wyszło coś nie tak, nie wiem dokładnie co, ale czegoś jest za mało i tego się nie leczy. Zdecydowani są na in vitro, mają się teraz dowiadywać jakie wymagania trzeba spełnić, jakie koszty i ile to będzie wszystko trwało. Mimo, że my bardzo wierzący to ja nie mam nic przeciwko temu i gdybym nie mogła zajść w ciąże to na pewno bym się na nie zdecydowała.
|
|
|
#676 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#677 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moja siostra ma syna 4-letniego, widzę jak mojej mamie, a szczególnie babci jest przykro, że go nie ochrzcili (bo nie.). Dokładając ten argument do reszty które wcześniej wymieniłam, nawet się nie zastanawiam, bo to w przyszłości do niczego nie zobowiązuje.. Cytat:
A co do golenia, to nie ma mowy, nie wyobrażam sobie iść z buszem i koniec. Choćby miało mi się (tfu tfu tfu) z tego powodu przyplątać milion pięćset zakażeń, to ja mam na tym punkcie takiego hopla, że w życiu bym nóg nie rozłożyła przed położną czy lekarzem, jakbym była tam nieogolona! Poza tym dla mnie to brzmi trochę tak jak ci ginekolodzy naskakujący na pacjentki 'a dlaczego pani się goli jak to przecież nie wolno bo zakażenie to i tamto' jakieś średniowiecze normalnie. Chyba jak się trzyma podstawowych zasad higieny, to nie ma znaczenia czy ma się te włosy czy nie, chociaż jednak dla mnie zawsze ogolone=higieniczne (a jaki miałam problem parę lat temu, żeby męża do tego przekonać, że ogolone pachy u faceta to żaden obciach! )
|
|
#678 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie nastawiaj się już teraz na depresję, po co? Cytat:
Z tym, że mój mąż się nie deklaruje, że będzie dziecko do kościoła prowadzał ![]() Kwestia kulturowa nie religijna Cytat:
Ale czasem pojawia się jakaś ciotka dobra rada, która Cię skrytykuje za cos i cała wiedza idzie sie paść. Dlatego mówię, żeby nie dać się wpędzić w poczucie winy ![]() Cytat:
A potem sie ładnie uspokoiła ![]() Cytat:
![]() Swoją drogą ten szpital, w którym leżałam, to niezły PRL... Cytat:
Oni są nieszkodliwi. Fanatyzm za to niestety nic dobrego ze sobą nie niesie. |
||||||
|
|
|
#679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#680 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
bo to 2 najlepsze gimnazjum w wojewodztwie (na 1 miejscu tez jest katolickie) a młoda sie wybitnie dobrze uczy, pozatym jest bardzo blisko. a innych dobrych gimnazjów publicznych po prostu nie ma, zostaja tylko "rejonowe mordownie". są oczywiscie ze 3 gimnazja te przy renomowanych liceach, ale to nadrugim koncu miasta i nie chcialabym zeby młoda musiala dojezdzac. więc własciwie nie było wyboru, jakby sie nie dostala to poszłaby do rejonowego "na zmarnowanie" ![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
ja chodzilam kilka lat do gina do ktorego przed wizyta specjalnie zapuszczalam klaki , serio serio bo mi takie wyklady strzelal ze łojesu...wiec stwierdzilam ze zyczy sobie klaków to prosz bardzo
|
|
|
#681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hhahahahahaha w sumie gdyby mnie ktos sie czepial to tez bym zaposcila jakis gaszcz |
|
|
|
|
#682 |
|
Zakorzenienie
|
A i ja chyba też się pozbyłam kawałka czopa
ale nie jestem pewna
|
|
|
|
#683 |
|
Rozeznanie
|
Żadne skrajności nie są dobre, fanatyzm tym bardziej. tylko nie znam osobiście żadnego fanatyka, a takich co na pokaz bardzo dużo. I po co? Jaki sens? Nie chce rozdmuchiwac tematu, bo to sprawa sumienia i wolnosci kazdego czlowieka...
|
|
|
|
#684 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do zaświadczenia i depresji. Niestety mam historię i w związku z tym zaświadczenie od psychiatry, że sn nie wchodzi w grę. A depresja bankowo bo jestem podatna na wpadanie w takie opcje przy dużym stresie. |
||
|
|
|
#685 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczynam dzisiaj 38 tydzień
![]() Zamówiłam w końcu literki do pokoju małego 26 sierpnia mamy wesele znajomych, tż miał być świadkiem, ale niestety musiał odmówić. W sumie chcemy bardzo iść na wesele, mam nadzieję, że dojdę do siebie. Sukienki nie mam i nie wiem kiedy kupię ![]() Dobrze chociaż, ze wesele blisko to będę mogła podjechać i nakarmić małego.
|
|
#686 |
|
Zakorzenienie
|
Halinka to, że jesteś podatna nie znaczy, że teraz też tak musi być
Chyba, że będziesz miała takie nastawienie jak masz to wtedy nawet jak nic się nie będzie działo, sama sobie wmówisz tą depresję
|
|
|
|
#687 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#688 |
|
grozi wypollizowaniem
|
poka poka! ![]()
|
|
#689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakie literki? pochwal sie ![]() jak sie czujesz ? |
|
|
|
|
#690 |
|
Zakorzenienie
|
Hehehe... następna.
Z tym czopem jest taki problem, że cholera wie, jak to naprawdę wygląda ![]() Czop - ktokolwiek widział, ktokolwiek wie!!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:34.

,
.
, skoro tak jest to jest co zrobic
), ale dla mnie to w naszym kraju jest to kwestia bardziej kulturowa niż religijna. Szkoły nie są przygotowane na dzieci nie chodzące na religię, poza tym reszta dzieci może wytykać palcami, to raz. Cała klasa będzie szła do komunii a moje nie i będzie mu przykro, to dwa. A trzy, już chyba kiedyś pisałam o tym, łatwiej wytłumaczyć dziecku 'wierzącemu' jak np. ktoś bliski umrze.. Nawet mąż deklaruje, że do kościoła może z dzieckiem chodzić! Chociaż mnie to aż tak chyba ponosić nie będzie.. 

za wizyte czwartkowa