|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. |
|
0 | 0% |
| Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. |
|
3 | 5,66% |
| Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. |
|
4 | 7,55% |
| Sierpień leci, sypią się dzieci. |
|
2 | 3,77% |
| Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. |
|
31 | 58,49% |
| Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. |
|
15 | 28,30% |
| Coś tak czuję, że się przeterminuję. |
|
2 | 3,77% |
| Mamusie sierpniowe 2014. |
|
8 | 15,09% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
|
|
|
|
|
#782 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
oby nie
|
|
|
|
#783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ta żmijkowata wydaje mi się, że by ciągła za kłaki na rękach i to by bolało
|
|
|
|
|
#784 |
|
Raczkowanie
|
Ciekawe jak tam papryczka
|
#785 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#786 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#787 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Otymistka z takim zamiarem wzięłam kasę
Kupię nową karuzelę zamiast używanej, a sobie charmsa do pandory (już sobie zażyczyłam od męża bransoletkę za poród ) ![]() Położna na sr mówiła, że łapówek nikt u nich nie przyjmuje. Opowiadała właśnie o sytuacjach, gdy pierwsza faza się ciągnęła w nieskończoność, kobieta cierpiała, a rodzina biegła z łapówką, żeby zrobić cc i ulżyć rodzącej. A oni odmawiają, bo mają wszystko pod kontrolą i gdyby faktycznie była taka konieczność, to cc robią bez łapówki. No i uczulała, żeby się nie przejmować humorami personelu. Każdy może mieć zły dzień i się krzywo spojrzeć. Mamy tego nie brać do siebie. Najważniejsze, że personel się nami odpowiednio zajmuje, a to, że zrzędzi to już nas nie powinno obchodzić.[/QUOTE] Jakos nie mogę się z tym zgodzić...Oczywiście, prawo do złego samopoczucia mają wszyscy, ale to już raczej taki standard jest na porodówkach raczej niż wyjatek...Jednak fochy i niemiłe odzywki połoznych wpływają bardzo na samopoczucie rodzącej, więc cieżko jest się tym nie przejmować. No a szacunek i bycie miłym powinno oczywiście iść w obie strony. Cytat:
Kochana, to teraz nic tylko na poród czekać! Za wizyte i że wszystko w porządku! A nic Ci nie powiedzial na ten duży skok wagi? I co, jeśli wynik na paciorkowca okaże się pozytywny? Masz go okazać przy porodzie dopiero czy wrócić z nim do gina?To podobnie ma mój Tz, z tym, że On po ptasim mleczku raczej woli sie nie ruszać tylko poleżeć Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2014-07-14 o 18:11 |
|
|
|
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#789 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem tylko, że wszystko było ustalane i tak jak jest jest dobrze i wszystko się zgadza, kierownik budowy osobiście doglądał wykonywania prac ![]() Cytat:
fajnie, projekt mi się podoba i dobry pomysł, żeby Mela była dalej ![]() wiesz, jakiś kącik by się może znalazł, tylko tam są duże skosy, więc musiałabyś chodzić na czworaka no i trzeci pokój musiałby być bez okna, bo są tylko dwa. Piszesz się? :P Cytat:
ale jeśli chodzi o 'wytrzymałość' to nic się z nią nie dzieje. W tych dwóch miejscach można zapiąć takie inne charmsy które się nie przesuwają - na gładkiej już tego nie zrobisz.---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- ajj i po co ja na tą pandorę wchodziłam, wolałam nie wiedzieć że mają wyprzedaż
|
|
#790 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja bym zamówiła gdyby wysyłali razem z Panią - przydałaby sie do pomocy np do sprzątania ![]() Cytat:
Bo ja ta swoja stworzyłam z kilkunastoma charmsami i bałabym się że się ponaciąga. |
||
|
|
|
#791 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzwoniła do mnie właśnie koleżanka, że czeka na mnie bujaczek do odbioru Jakie macie pomysły na prezenty dla dzieciaczków, jak się już zaczną pielgrzymki gości do naszych domów? Bo zaczęli mi już zadawać pytania a nie wiem, co oprócz metkowej zabawki byłoby okej dla takiego malca? Mówię o akcesoriach 0-3 miesiące. |
|
|
|
|
#792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) a najczesciej po tym spi
|
|
|
|
|
#793 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam 8. Ale wydaje mi się niemożliwe, żeby się naciągnęła. Tzn od nowości rozciągnęła się leciutko na początku i o tym uprzedzali, a potem nic. Moim zdaniem jest niezniszczalna ![]() Cytat:
jakieś grzechotki, zawieszki do wózka czy coś bo nic nie mam z takich rzeczy.
|
|
#794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#795 |
|
Zadomowienie
|
Nam przynosili głównie pluszaki - z czego nie byłam zadowolona oraz dużo znajomych przynosiło praktyczne rzeczy np. ręczniki dla dzidzi, płyny do kąpieli, książeczki do kąpieli itp.
|
|
|
|
#796 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
a kierownik budowy moze do projektu wprowadzac zmiany nieistotne a nie konstrukcyjne, mam oczywiscie nadzieje ze wszystko bedzie ok z waszym mieszkankiem ![]() niestety wiem jakie podejscie mają ludzie-projektował to jakis idiota, sam potrafie lepiej ![]() a co do wiatrołapu (to co było nazwane sień) to uwazam ze błedem jest pozbycie sie, bo bedzie wiam wiało do sypialni i na górę, chyba ze zamontowaliscie kurtyne powietrzna nad wejsciem
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2014-07-14 o 18:35 |
|
|
|
|
#797 |
|
Zakorzenienie
|
niech Tz w koncu wroci z tej pracy bo nie mam sie do kogo przytulic
![]() A co podwyzki o ktorej ostatnio pisalam to szef sie pytal kiedy rodze itd. i powiedzial do Tz ze pewnie by sie wiecej pieniedzy przydalo i ze ma sie do niego zglosic jak wroci z urlopu ( ma urlop 2 tyg po narodzinach malej ) i wtedy dogadaja ile ![]() wiec szefostwo na prawde ma bardzo w porzadku to juz 2 podwyzka w ciagu pol roku
|
|
|
|
#798 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Zaciskać nogi, bo ja też jeszcze mam czop na swoim miejscu ![]() Cytat:
Ja po wizycie. Mały ma 3,2-3,5 kg - podobno zależy jakim wzorem to obliczyć. Głowka już naciska, szyjki jak nie było tak nie ma, rozwarcie jak było 1,5 cm tak jest. Wg lekarza ciąża już donoszona, teraz czekać na skurcze i nic tylko rodzić
|
||
|
|
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47301979]
Ja po wizycie. Mały ma 3,2-3,5 kg - podobno zależy jakim wzorem to obliczyć. Głowka już naciska, szyjki jak nie było tak nie ma, rozwarcie jak było 1,5 cm tak jest. Wg lekarza ciąża już donoszona, teraz czekać na skurcze i nic tylko rodzić [/QUOTE]
|
|
|
|
#800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) nie przesuwaliśmy żadnego słupka? my dostawiliśmy ściany tam gdzie domalowałam i wyburzyliśmy tam gdzie wytarłam, ale mój rysunek nie oddaje żadnych wymiarów chociaż starałam się zaznaczyć że drzwi są tam gdzie nie było nic a nie tam gdzie jest ściana.. a w tym 'wiatrołapie' oni przewidzieli miejsce na szafy, więc i tak byłaby jedna równa powierzchnia, bo rozumiem że to o to chodzi? Tam drzwi dodatkowych nie było. Akurat mąż siedzi w budowlance ładnych parę lat więc myślę, że wie co robi, gdyby nie umiał to by się nie dotykał. A z kierownikiem to chodzi mi o to że się dopytywaliśmy go co wolno przestawiać a czego nie wolno ruszać itd, bo ten 'projekt' się nijak ma do rzeczywistości tak naprawdę...[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47301979]H4linka a kto mi wypominał, że chcę rodzić, a mamy ten sam termin ![]() ![]() Zaciskać nogi, bo ja też jeszcze mam czop na swoim miejscu ![]() Ja po wizycie. Mały ma 3,2-3,5 kg - podobno zależy jakim wzorem to obliczyć. Głowka już naciska, szyjki jak nie było tak nie ma, rozwarcie jak było 1,5 cm tak jest. Wg lekarza ciąża już donoszona, teraz czekać na skurcze i nic tylko rodzić [/QUOTE]a no to może będziesz następna?
|
|
#801 |
|
Zadomowienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47301979]H4linka a kto mi wypominał, że chcę rodzić, a mamy ten sam termin
![]() ![]() Zaciskać nogi, bo ja też jeszcze mam czop na swoim miejscu ![]() Ja po wizycie. Mały ma 3,2-3,5 kg - podobno zależy jakim wzorem to obliczyć. Głowka już naciska, szyjki jak nie było tak nie ma, rozwarcie jak było 1,5 cm tak jest. Wg lekarza ciąża już donoszona, teraz czekać na skurcze i nic tylko rodzić [/QUOTE] Ale duży chłopak już! Skoro jesteś donoszona to ja pewnie też, no to rodzimy!
|
|
|
|
#802 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mam tylko pytanie czemu akurat 2 lazienki na dole planujecie? A to lasuch! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja chce takiego szefa miec jak twoj Tz
|
||||||
|
|
|
#803 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, Czy może wiecie co się robi jak pokrywają się dni na zwolnieniu L4? Dopiero w domu się zorientowałam, że lekarz mi wypisał od dzisiaj zamiast od jutra... I przy okazji dodam, że wypisał mi do 25 sierpnia, bo stwierdził, że do tego dnia muszę urodzić
|
|
|
|
|
#804 |
|
Zadomowienie
|
Zuken podoba mi sie wasz projekt
I latwiej dobrac kolory bo w sypialni jest okno to ciuszki latwo w naturalnym swietle mozna zobaczyc. W ogole garderoba i pomieszczenie gospodarcze/techniczne to jest super sprawa.
|
|
|
|
#805 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
no ale tam jest słupek (ma pierwotnym projekcie), ktory stanowił czesc sciany, co do wymiarów-wystarcza mi te ktore były na projekci-jest opisane jako 140 cm do słupka, a na 140 nie maja sie prawa zmiescic 2 pary drzwi (do obu łazienek), wiec wnioskuje ze słupek został wyburzony co do wiatrołapu-to na pierwotnym projekcie są przeciez drzwi-z sieni do holu, po przeróbce ich nie ma
|
|
|
#806 |
|
Zadomowienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47302217]H4linka to może sobie same ustalimy nowy termin. Mój młodszy brat obstawia 26 lipca
![]() Dziewczyny, Czy może wiecie co się robi jak pokrywają się dni na zwolnieniu L4? Dopiero w domu się zorientowałam, że lekarz mi wypisał od dzisiaj zamiast od jutra... I przy okazji dodam, że wypisał mi do 25 sierpnia, bo stwierdził, że do tego dnia muszę urodzić [/QUOTE]Nic się nie dzieje, jest liczone jako jeden dzień. Lepiej w tę stronę, niż dzień przerwy. Mój tak wypisał do 15 bo już wtedy na pewno w ciąży nie będę. ![]() 26 nie bo to sobota.
|
|
|
|
#807 |
|
Zadomowienie
|
Gosiu zrobilabym wejscie z sypialni do jednej lazienki. Moj ideal to sypialnia z lazienka i garderoba, moze kiedys sie dorobimy tego
Macie super metraz Zuken, Gosia tak mnie zachecilyscie ze zaczne zaraz ogladac mieszkania
|
|
|
|
#808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47302217]H4linka to może sobie same ustalimy nowy termin. Mój młodszy brat obstawia 26 lipca ![]() Dziewczyny, Czy może wiecie co się robi jak pokrywają się dni na zwolnieniu L4? Dopiero w domu się zorientowałam, że lekarz mi wypisał od dzisiaj zamiast od jutra... I przy okazji dodam, że wypisał mi do 25 sierpnia, bo stwierdził, że do tego dnia muszę urodzić [/QUOTE]To nic, że sie pokrywają ![]() Co do prezentów dla Maluszka, to jeszcze są takie albumy, gdzie się wpisuje wszystko o dziecku, to tez fajny pomysł na prezent, jak komuś się będzie chciało to uzupełniać
|
|
|
|
|
#809 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() :brzyda l:
|
|
|
|
|
#810 |
|
grozi wypollizowaniem
|
no jak w sklepach, gdzie wchodzisz prosto z ulicy i w ziemi fufa cieple powietrze z góry, bo nad drzwiami jest własnie ta kurtyna
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

w łazience większej wanna będzie w tej wnęce za mniejszą łazienką. A korytarz taki duży i tak był bez sensu

może mi nie przyślą tego z tą panią 

) 
Za wizyte i że wszystko w porządku! A nic Ci nie powiedzial na ten duży skok wagi? I co, jeśli wynik na paciorkowca okaże się pozytywny? Masz go okazać przy porodzie dopiero czy wrócić z nim do gina?
bez ptasiego mleczka sie nie rusza 

Póki co taki wstępny projekt ale raczej tak zostanie, tylko taras będzie w innym miejscu niż miał być i jedno okno się zmieni

, funkcjonowalam jak na dopalaczach jakis...potem po wypisie musialam to jednak odespac w domu...