Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu. - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-14, 16:46   #2191
wika82
Zakorzenienie

Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Ale czemu akurat w damskiej toalecie i czemu tylko matka? Nie zakładajmy z góry, że tylko mamy przewijają dzieci Postawienie przewijaków tylko w damskiej toalecie pewnie by pomogło, bo lepiej chociaż tam niż nigdzie, ale co miałby zrobić chcący przewinąć dziecko tata?
Na jednej ze stacji benzynowych są pokoje rodzica z przewijakami. Mój mąż przewija syna częściej niż ja.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-07-14, 17:05   #2192
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez OYE Pokaż wiadomość
gdzie ja tak napisalam?
dla mnie to oczywiste ze jak przewijam dziecko to klade kocyk, i dziecka skora nigdy nie dotyka fotela
Watpie ze ta kobieta kladla brudny tylek dziecka na ten stolik.
A wy dramatyzujecie ze tam sie je, a jak ludzie brudnymi rekami dotykaja to juz nie przeszkadza. Sadze ze wiele osob nie dokladnie myje rece po uzyciu toalety, z pewnoscia znajda sie tacy co wogole nie myja
Jezu... Nie no nic się nie stało, co z tego że to jest stolik na którym się je... Ja odpadam serio.

Edytowane przez ciri15
Czas edycji: 2014-07-14 o 17:06
ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 17:05   #2193
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
gdzie ja tak napisalam?
dla mnie to oczywiste ze jak przewijam dziecko to klade kocyk, i dziecka skora nigdy nie dotyka fotela
Watpie ze ta kobieta kladla brudny tylek dziecka na ten stolik.
A wy dramatyzujecie ze tam sie je, a jak ludzie brudnymi rekami dotykaja to juz nie przeszkadza. Sadze ze wiele osob nie dokladnie myje rece po uzyciu toalety, z pewnoscia znajda sie tacy co wogole nie myja
Ale kocyka na podlodze nie rozlozysz bo brud i zarazki. Wiec ktos moze woli te zarazki 'z powietrza i brudnych rąk' od tych z pampersa twojego dziecka.
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 17:23   #2194
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stupid-girl Pokaż wiadomość
ale to była dokładnie taka sytuacja. Lot krótki (waw-gva), część osób jeszcze jadła/piła, samolot mały - tylko 2 rzędy siedzen na każdej stronie (matka siedziała na skrajnym od przejścia) stolik całkiem spory ale też nie wiem jak ona zmieściła na nim dziecko (siedziałam trochę na skos i juz tak wnikliwie się nie przyglądałam) - w każdym razie nie ruszyła się a jak stewardessa jej zwróciła uwagę, że parę kroków za nią jest toaleta a nawet przed toaletą jest miejsce gdzie może położyć dziecko, to kobieta na nią z fochem, że przeciez to tylko chwila i nic się nie stanie a ona nie będzie łazić w te i wewte a ma przecież dziecko i bagaż)

i obawiam się, że mogła położyć to dziecko gołą dupą bo chyba była zdziwiona faktem, że jej dziecko się wypróżnia, skoro woreczka na zużytego pampersa nie miała i dopiero z wielką łaską raczyła go wrzucić do worka przyniesionego przez stewardessę (nie wiem - chciała go zabunkrować pod siedzeniem???)
na 2 godzinnym lotcie ludzie jedli?

siedzac kolo obcej osoby nie przebrala bym dziecka

Chodz wiem z doswiadczenia ze w tych malych samolotach jest tragedja, lazienki sa bardzo male.
Jesli chodzi o woreczki to tez nie zawsze mam, ale w samolocie maja worki na smieci

Haters Gonna Hate
OYE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 17:25   #2195
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

dwa razy miałam ochotę przewinąć w restauracji:

1. zamówiłam obiad na 13.30, zaraz po chrzście
na ten zamówiony obiad czekałam z gośćmi godzinę,
byłam tak wk..a że gdybym musiała dziecko przewinąć przewinęłabym na stole obok

2. w restauracji przy trasie Częstochowa - Katowice,
rzadko tam jeżdżę, lokali nie znam, jakaś karczma z drewnianych bali reklamuje się jako przyzna rodzinie (czy rodzinna, z menu dla dzieci -nie pamiętam)
rosół wstrętny, żeberka ohydne (już ja gotuję lepiej), obsługa niemiła,
i całkowite zdziwienie gdy pytam o toaletę z przewijakiem
- jakiś facet, też rozczarowany klient poradził przewinąć na stole
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 17:27   #2196
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
Ale kocyka na podlodze nie rozlozysz bo brud i zarazki. Wiec ktos moze woli te zarazki 'z powietrza i brudnych rąk' od tych z pampersa twojego dziecka.
jak rozkladasz kocyk to niby jak te zarazki z pampersa zostaja na stoliku?

Haters Gonna Hate
Stary 2014-07-14, 17:50   #2197
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
na 2 godzinnym lotcie ludzie jedli?

siedzac kolo obcej osoby nie przebrala bym dziecka

Chodz wiem z doswiadczenia ze w tych malych samolotach jest tragedja, lazienki sa bardzo male.
Jesli chodzi o woreczki to tez nie zawsze mam, ale w samolocie maja worki na smieci
no ludzie potrafią jeść na 40 minutowym locie z katowic do warszawy
a czasami mam lot z Polski do Szwajcarii z dwoma przesiadkami (3 ok 1 godzinne loty) i też za każdym razem jedzą i piją (zwłaszcza jak alkohole są bezpłatne)

akurat embraery są bardzo fajne - mają najwygodniejsze fotele ze wszystkich samolotów klas ekonomicznych jakimi latałam (z regulowanymi modułowymi zagłówkami i naprawdę dużymi stolikami) no i toaletę której nie trzeba zamykać (jest oddzielona zasłonką od kabiny pasażerskiej)

tym samym samolotem leciał znany polski aktor z bardzo małym dzieckiem - dwa razy wychodził je przewinąć i nie było żadnych problemów

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;47300947]dwa razy miałam ochotę przewinąć w restauracji:

[/QUOTE]

przewijanie odwetowe się nie liczy jako OZM
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 17:54   #2198
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
sadze ze wiele osob nie dokladnie myje rece po uzyciu toalety, z pewnoscia znajda sie tacy co wogole nie myja
1/3 Polakow nie myje rak po wyjsciu z toalety.

Rozumiem, ze rodzicow jest dwoje itd., ale przewijak miedzy pisuarami

Nie wiem, gdzie powinien pojsc facet z mala dziewczynka, ale na pewno nie chcialabym, zeby moje dziecko ogladalo meskie penisy (pisuary sa zawsze z przodu). Ewentualnie na jego miejscu zrobilabym wywiad - sprawdzilabym, czy ktos sika Swoja droga, nie rozumiem dwoch rzeczy: czemu pisuary nie sa w kabinach i czemu toalety sa oddzielne.

201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 17:57   #2199
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
1/3 Polakow nie myje rak po wyjsciu z toalety.

Rozumiem, ze rodzicow jest dwoje itd., ale przewijak miedzy pisuarami

Nie wiem, gdzie powinien pojsc facet z mala dziewczynka, ale na pewno nie chcialabym, zeby moje dziecko ogladalo meskie penisy (pisuary sa zawsze z przodu). Ewentualnie na jego miejscu zrobilabym wywiad - sprawdzilabym, czy ktos sika Swoja droga, nie rozumiem dwoch rzeczy: czemu pisuary nie sa w kabinach i czemu toalety sa oddzielne.

eee, z tym przewijakiem między pisuarami do było tak hipotetycznie - bo jest równouprawnienie to dlaczego nie miałoby być przewijaka i w męskiej toalecie
Stary 2014-07-14, 17:57   #2200
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
no ludzie potrafią jeść na 40 minutowym locie z katowic do warszawy
a czasami mam lot z Polski do Szwajcarii z dwoma przesiadkami (3 ok 1 godzinne loty) i też za każdym razem jedzą i piją (zwłaszcza jak alkohole są bezpłatne)

akurat embraery są bardzo fajne - mają najwygodniejsze fotele ze wszystkich samolotów klas ekonomicznych jakimi latałam (z regulowanymi modułowymi zagłówkami i naprawdę dużymi stolikami) no i toaletę której nie trzeba zamykać (jest oddzielona zasłonką od kabiny pasażerskiej)

tym samym samolotem leciał znany polski aktor z bardzo małym dzieckiem - dwa razy wychodził je przewinąć i nie było żadnych problemów

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

przewijanie odwetowe się nie liczy jako OZM
mialam okazje nim leciec pare razy, inna mam opinie na temat tego samolotu. Zreszta w czwartek bede znow nim leciec, nie znosze tych samolotow. Jeszcze daja gdzies alkohol za darmo w klasie ekonomicznej? Juz dawno sie z tym nie spotkalam

Haters Gonna Hate
Stary 2014-07-14, 18:36   #2201
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:

jak rozkladasz kocyk to niby jak te zarazki z pampersa zostaja na stoliku?
A jak te z podłogi wchodzą na dziecko?

Stary 2014-07-14, 18:38   #2202
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
jak napiszę, że mnie denerwuje, jak matka wchodzi z synkiem pod prysznic, gdzie są nagie kobiety to mnie zjedziecie, że się czepiam?
A to chyba zalezy od wieku.

201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 18:39   #2203
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47291849]Szczerze to nigdy w życiu nie przewinęłabym dziecka na podłodze w kiblu. U nas jest duże CH (jak ktoś jest ze Śląska, to zna - SCC), ludzie chodzący po nim wyglądają jak milion dolarów, a w kiblach i tak śmierdzi jak na dworcu, są brudne, obsikane i gorzej. Podłoga nie lepsza, czasami wala się papier, mokre ręczniki. Tam to już wolę klaustrofobiczny pokój matki z dzieckiem, a jak nie ma takiego miejsca - to owszem, na wolnym powietrzu przewinę na kocyku na trawie (o ile jest ciepło), w ostateczności w wózku.[/QUOTE]

Dokładnie.
Żeby wierzyć w czystość pulbicznych toalet trzeba mieć chyba 5 lat
I faktycznie, jest się czym chwalić i z czego być dumnym,że naraża się własne dziecko na syf i brud,żeby tylko innym było dobrze.Ach,jakie to wzniosłe i chwalebne
Moi znajomi też nie mają jakichś wielkich łazienek,żebym mogła tam przewijać dziecko,więc zawsze korzystałam z kanapy lub łóżka.Chyba sie
nie obrazili, bo teraz też mamy kontakt.
Ja, jako bezdzietna, też pozwalałam przyjaciółce przewijać swoją córkę na łóżku małżeńskim-OMG
Szczerze, to nawet nie przyszłoby mi do głowy wysyłać kogoś z dzieckiem na podłogę czy do kibla...

Moja fragrantica

WYMIANA

Edytowane przez golgie
Czas edycji: 2014-07-14 o 18:41
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 18:43   #2204
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
I faktycznie, jest się czym chwalić i z czego być dumnym,że naraża się własne dziecko na syf i brud,żeby tylko innym było dobrze.Ach,jakie to wzniosłe i chwalebne
Faktycznie, jest się czym chwalić, że naraża się innych na smród i brud, żeby sobie zrobić dobrze.

Stary 2014-07-14, 18:49   #2205
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Faktycznie, jest się czym chwalić, że naraża się innych na smród i brud, żeby sobie zrobić dobrze.
Padłam.
Wygrałaś internet. "Żeby sobie zrpbić dobrze", bosze jedyny..

Stary 2014-07-14, 18:52   #2206
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Angel_00 Pokaż wiadomość
A pro po panów... zawsze się zastanawiałam jak rodzice powinni wchodzić do toalety z dzieckiem innej płci. Powiedzmy z takim 3-4 letnim? O ile wejście mamy z synkiem do damskiej toalety gdzie są kabiny nie powinno przeszkadzać, to tata z córką chyba też powinien wchodzić do damskiej?
To jest moim zdaniem masakra Najgorzej jest na basenach. Wchodzi ci do przebieralni facet z małą córeczką, bo on z nią do męskiej nie pójdzie ( i w sumie racja) Na basenach to powinien być przymus że szatnie mają być damskie, męskie i dziecięce.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 18:57   #2207
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez wika82 Pokaż wiadomość
Padłam.
Wygrałaś internet. "Żeby sobie zrpbić dobrze", bosze jedyny..

Na ogół sobie, bo się nie chce poszukać lepszego miejsca do przebrania dziecka. Moim zdaniem to jest po prostu lenistwo.
Tak jak tamta pani z samolotu: nie będzie latać w tą i tą z dzieckiem. No jak to nazwiesz?

Edytowane przez ciri15
Czas edycji: 2014-07-14 o 18:58
Stary 2014-07-14, 19:00   #2208
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e
Konto usunięte

Tinkerbell, jeśli chodzi o te szatnie na basenach... to ja kompletnie nie rozumiem jak tam się można w ogóle rozbierać, ja zawsze się dyskretnie myję pod strojem, jak pod prysznic wkracza jakaś roznegliżowana pani to czmycham, bo dla mnie zarówno takie rozbieranie się, jak i oglądanie nagości, jest niekomfortowe. Jak jestem w szatni w ręczniku, czy w stroju, bieliźnie, to mi oczywiście obecność 2-3 letniego chłopca nie przeszkadza, takiego dziecka samego przecież do szatni nie odstawisz, ale gdybym się nago kąpała no to już... słabo.
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 19:11   #2209
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
mialam okazje nim leciec pare razy, inna mam opinie na temat tego samolotu. Zreszta w czwartek bede znow nim leciec, nie znosze tych samolotow. Jeszcze daja gdzies alkohol za darmo w klasie ekonomicznej? Juz dawno sie z tym nie spotkalam
no w lufthansie, swissie i sasie na pewno bo tym latam - wino (także musujące) i piwo jest za darmo (nie wiem w jakich ilościach, ale ludzie raczej biorą po 1-2 szt nie więcej) + napoje typu kawa,woda, sok, herbata bez ograniczeń. Ostatnio rodzice lecieli z Berlina do Moskwy AirBerlin i też piwo i wino było za darmo.
a co do embraerów - te większe 195 bardzo lubię w 175 mam klaustrofobię.

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;47302194]Tinkerbell, jeśli chodzi o te szatnie na basenach... to ja kompletnie nie rozumiem jak tam się można w ogóle rozbierać, ja zawsze się dyskretnie myję pod strojem, jak pod prysznic wkracza jakaś roznegliżowana pani to czmycham, bo dla mnie zarówno takie rozbieranie się, jak i oglądanie nagości, jest niekomfortowe. Jak jestem w szatni w ręczniku, czy w stroju, bieliźnie, to mi oczywiście obecność 2-3 letniego chłopca nie przeszkadza, takiego dziecka samego przecież do szatni nie odstawisz, ale gdybym się nago kąpała no to już... słabo.[/QUOTE]

mnie to generalnie nie przeszkadza - ale jak już się rozbieram i myje to staram się to zrobić szybko i dyskretnie - żeby nie paradowac tam i z powrotem nago. i zdażyło mi się widzieć matkę z golutkim 4-5 letnim chłopcem pod takim prysznicem.
ale i tak nic nie przebije gołej niczym nieskrępowanej zapuszczonej (owłosienie ciała + obrzydliwe stopy) Niemki, która przechadzała się w szatniach i pod prysznicami z dyndającym sznurkiem od tamponu między nogami.
w tym momencie wolę nawet obsrane pieluchy
Stary 2014-07-14, 19:52   #2210
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Wiesz, matka stawia na pierwszym miejscu dziecko,a nie swoje czy innych wygodnictwo

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 19:56   #2211
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
no tez mi odkrycie stulecia, że ludzie chcą sobie zrobić dobrze
Przecież ci co krzyczą, że matka z dzieckiem won do kibla na podłogę, to komu chcą zrobić dobrze? matce? dziecku? nie, SOBIE przecież.
Dlatego więc proszę tu nie rzucac foszka, że ktoś chce sobie czy też własnemu dziecku zrobić dobrze, jesli tutaj panie i panienki każda jak jeden mąż chcą, by to matki i dzieci IM robili dobrze

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 20:02   #2212
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Przecież ci co krzyczą, że matka z dzieckiem won do kibla na podłogę, to komu chcą zrobić dobrze? matce? dziecku? nie, SOBIE przecież.
Dlatego więc proszę tu nie rzucac foszka, że ktoś chce sobie czy też własnemu dziecku zrobić dobrze, jesli tutaj panie i panienki każda jak jeden mąż chcą, by to matki i dzieci IM robili dobrze
normalnie podziwiam Cię - weszłam na dwa ''antydzieciowe'' wątki dziś i na obu jesteś z misją bronienia matek i ich dzieci własną piersią i klawiaturą.

i nie - dzieci i ich matki nie maja mi robić dobrze, bo od tego mam faceta i parę gadżetów.
Mają nie utrudniać życia bo uwaga, nie do wiary - ale świat nie kręci się wokół żadnego didka i jego mamuśki - niezależnie od tego jak bardzo są o tym przekonani
Stary 2014-07-14, 20:04   #2213
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Luba, Ty jak coś podsumujesz.

Stary 2014-07-14, 20:15   #2214
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
normalnie podziwiam Cię - weszłam na dwa ''antydzieciowe'' wątki dziś i na obu jesteś z misją bronienia matek i ich dzieci własną piersią i klawiaturą.

i nie - dzieci i ich matki nie maja mi robić dobrze, bo od tego mam faceta i parę gadżetów.
Mają nie utrudniać życia bo uwaga, nie do wiary - ale świat nie kręci się wokół żadnego didka i jego mamuśki - niezależnie od tego jak bardzo są o tym przekonani
bo widzisz ja nie lubię jak ktoś jest "anty" tak bardzo, że wyraża się o kims pogardliwie lub obrazliwie. Po prostu uważam, że ktoś musi takim ludziom zwrócic uwagę, nawet jeśli narażam się na także niemiłe i czasem wręcz chamskie odpowiedzi. nie zraża mnie to, nie przechodzę obojętnie także wobec słownych "napaści" lub pogardliwych określen.

Poza tym czytając te dwa wątki o których piszesz widzę, że ludzie nie mają pojęcia o rozwoju dziecka, tym fizycznym ale i tym psychicznym, emocjonalnym. I nawet jeśli pisanie o tym i tłumaczenie jak rozwija się mały człowiek jest jak "grochem o ścianę" to wierzę, że może czasem ktoś coś pojmie, cos do niego dotrze, czasem pomysli

Edytowane przez Luba
Czas edycji: 2014-07-14 o 20:16
Stary 2014-07-14, 20:27   #2215
201604251028
Konto usunięte

[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;47302194]Tinkerbell, jeśli chodzi o te szatnie na basenach... to ja kompletnie nie rozumiem jak tam się można w ogóle rozbierać, ja zawsze się dyskretnie myję pod strojem, jak pod prysznic wkracza jakaś roznegliżowana pani to czmycham, bo dla mnie zarówno takie rozbieranie się, jak i oglądanie nagości, jest niekomfortowe. Jak jestem w szatni w ręczniku, czy w stroju, bieliźnie, to mi oczywiście obecność 2-3 letniego chłopca nie przeszkadza, takiego dziecka samego przecież do szatni nie odstawisz, ale gdybym się nago kąpała no to już... słabo.[/QUOTE]
abstrahując, ja zawsze po basenie brałam prysznic w stroju kąpielowym, bo tak zostałam nauczona już od małego. mój TŻ gdy się o tym dowiedział był wielce zdziwiony bo połowę życia trenował piłkę nożną i pływanie i w szatni męskiej wielu facetów chodzi normalnie nago.
kobietom widocznie trudniej zaakceptować nagość innych ludzi (a przecież to jest całkowicie naturalna rzecz) i być może stąd biorą się te awantury o karmienie piersią bo ktoś cycek pokazał, albo obrzydzenie innymi ludźmi pod prysznicem na basenie i uważanie tego za dziwne... jakoś wątpię że facetów obrzydza karmienie piersią, pewnie nie zwracają na to nawet uwagi.
201604251028 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 20:30   #2216
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
bo widzisz ja nie lubię jak ktoś jest "anty" tak bardzo, że wyraża się o kims pogardliwie lub obrazliwie. Po prostu uważam, że ktoś musi takim ludziom zwrócic uwagę, nawet jeśli narażam się na także niemiłe i czasem wręcz chamskie odpowiedzi. nie zraża mnie to, nie przechodzę obojętnie także wobec słownych "napaści" lub pogardliwych określen.

Poza tym czytając te dwa wątki o których piszesz widzę, że ludzie nie mają pojęcia o rozwoju dziecka, tym fizycznym ale i tym psychicznym, emocjonalnym. I nawet jeśli pisanie o tym i tłumaczenie jak rozwija się mały człowiek jest jak "grochem o ścianę" to wierzę, że może czasem ktoś coś pojmie, cos do niego dotrze, czasem pomysli
Nie mów, że "matki święte krowy, co nie chce im się dupy ruszyć" jest aż tak obraźliwe. :P
Też mnie dziwi natężenie agresji tutaj. Trąci frustracją.

Stary 2014-07-14, 20:33   #2217
201712071518
Konto usunięte

Cytat:

ale to działa w dwie strony - i tak samo osoby nie lubiące dzieci są traktowane pogardliwie przez matki nie widzące świata poza swoim bezstresowo wychowanym dzieciaczkiem.
A macierzyństwo bynajmniej nie łagodzi obejścia co widać chociażby na wątkach mamusiowych,, gdzie matki potrafia brac się za łby udowadniając sobie wzajemnie wyższość pionizowania dzieci czy masakrowania ich uszu kolczykami
I tak naprawdę chyba niewiele jest osób, którym dzieci przeszkadzają same w sobie - przeszkadza głównie bezmyślność ich rodziców.
a podchodząc do tematu racjonalnie rodzice i ich dzieci i tak są zawsze hołubieni i uprzywilejowani bo są największą grupą konsumencką - w starciu rodzice vs osoby bezdzietne, te drugie są zawsze na straconej pozycji - rodzice z dziećmi zawsze i wszędzie mają ''priority line" i najwyraźniej tracą granicę pomiędzy byciem uprzywilejowanym a byciem ''jaśniepaństwem"
Stary 2014-07-14, 20:35   #2218
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
To jest moim zdaniem masakra Najgorzej jest na basenach. Wchodzi ci do przebieralni facet z małą córeczką, bo on z nią do męskiej nie pójdzie ( i w sumie racja) Na basenach to powinien być przymus że szatnie mają być damskie, męskie i dziecięce.
Co to znaczy szatnie dziecięce?

Trochę mnie dziwi to o czym piszecie, bo ja chodzę na baseny gdzie są szatnie męskie, damskie i rodzinne, lub zamykane dla dwóch lub więcej osób i nie ma problemu.
Co do nagości to tutaj nie ma z tym problemu, większośc myje się na golasa i to przy otwartych drzwiach, dzieci nie wadzą.

Cytat:
kobietom widocznie trudniej zaakceptować nagość innych ludzi
nie wiem czy kobietom, raczej Polkom. nic to złego, taki nasz urok

Stary 2014-07-14, 20:38   #2219
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
Wiesz, matka stawia na pierwszym miejscu dziecko,a nie swoje czy innych wygodnictwo
Rzecz w tym, że to jest właśnie wygodnictwo matki(bo nie szuka właściwego miejsca do przebrania dziecka), goście oczekują tego minimum komfortu w restauracji - czyli żeby nie śmierdziało w niej gównem. To nie jest wygodnictwo.

Opisujesz typowe OZM. Swój komfort ponad komfort innych osób.

Mam teraz pytanie do Ciebie, bo nie wiem, czy ta dyskusja ma sens: przewinęłabyś dziecko na stole w restauracji?

Edytowane przez ciri15
Czas edycji: 2014-07-14 o 20:42
Stary 2014-07-14, 20:41   #2220
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez wika82 Pokaż wiadomość
Nie mów, że "matki święte krowy, co nie chce im się dupy ruszyć" jest aż tak obraźliwe. :P
Też mnie dziwi natężenie agresji tutaj. Trąci frustracją.

oczywiście. bo my zazdrościmy, że nie mamy dzieciaczków, którymi moglibyśmy komuś podokuczać i stąd cała frustracja.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości