III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-14, 22:26   #4561
Misstic
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Co za pech!! Mi jest gorąco i w nocy otwieram wszystkie okna a i tak spać nie mogę bo jestem cała mokra i tak się nie da spać.... A dzisiaj rano tż mówi se plecy go bolą, lata do kibelka co 20 minut, i prawdopodobnie ma nerki przewiwne!! jak ja będę spać z zamkniętym oknem??? Chyba na balkon pójdę bo innego wyjścia to nie widzę. Normalnie bajka ja się rozplywam i szukam zimna a on leży pod koldra po samą szyję przecież to nie jest normalne... Zawsze mi było zimno a on umierał z gorąca

Także już wiem że dzisiejsza noc będzie boska... Utopie się w łóżku, rozplyne

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Może ustaw sobie wiatrak tylko na siebie, będzie ci chłodniej. Ja tak robiłam jak kimałam po południu w te upały

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 22:27   #4562
Latte88
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Co za pech!! Mi jest gorąco i w nocy otwieram wszystkie okna a i tak spać nie mogę bo jestem cała mokra i tak się nie da spać.... A dzisiaj rano tż mówi se plecy go bolą, lata do kibelka co 20 minut, i prawdopodobnie ma nerki przewiwne!! jak ja będę spać z zamkniętym oknem??? Chyba na balkon pójdę bo innego wyjścia to nie widzę. Normalnie bajka ja się rozplywam i szukam zimna a on leży pod koldra po samą szyję przecież to nie jest normalne... Zawsze mi było zimno a on umierał z gorąca

Także już wiem że dzisiejsza noc będzie boska... Utopie się w łóżku, rozplyne

Polecam ręcznik wilgotny położyc na ciało mnie ratował
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 22:30   #4563
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
dasz rade, nie da sie tak całkowicie na nic nei zezłościć , kiedys tak myslałam, ale im dziecko starsze i im wiecej widze ze on wszytko kuma-bo serio jest kumaty , to naprawde w peanym momencie-jak ja dziś np , człek sie zdenerwuje ze chcesz dziecku wytłumaczyc a ono sobie nie da, jak chcesz je zostawic to tez xle i juz nie skutkuja te metody co kiedys-ale wszytko jest do ogarniecia

a najfajniejszy moment jak po całej akcji przychodzi i sie tuli wtedy zapomina sie z ejeszcze 5 min była akcja
Mam nadzieję, bo nie chcę być złą mamą...
Mój mąż ciągle powtarza, że bardzo chce aby nasze dziecko miało w nas oparcie i mogło ze wszystkim, z każdym tematem do nas przyjść.
Dobrze, że ma takie postanowienie Będziemy się starać oboje aby było dobrze.
A i nie wiem czy to przychodzi samo, czy poprostu wtrafiam na takie osoby, ale zauważyłam, że mamy czy tatowie po urodzeniu dziecka mają jakoś więcej tej cierpliwości dla swoich dzieci

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-07-14, 22:37   #4564
agness2011
Raczkowanie

Cytat:
Jaka noc taki dzień.... Coś jest nie tak ale tylko chwilami... mam napady duszności, zalewa mnie potem, gorąco, serce wali i mam problem z oddechem. Po 17 się uspokoiło troszkę także już się tak nie martwię.

Ułożyłam pasjansa.... i jedyne na co mi wyszedł to że urodzę w sierpniu Jak nigdy nie brałam tego poważnie tak dzisiaj hmmm... jakoś się stresuję

Niestabilna piękne widoki

Takie leżenie i nic nie robienie bardziej męczy niż sprzątanie
Ale byle do tego 7 sierpnia (zacznę wtedy 36 tc) i już będę spokojna...
Mo_onika_ika ciśnienie pewnie mierzyłaś... czasami też miewam uderzenia gorąca, ale jakoś tak mniej tego wszystkiego naraz...
A co do porodu w sierpniu, to chyba by jeszcze nie było tak źle - z tego co pamiętam, to chyba załapałabyś się nawet "w terminie"?

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Wściekam się z tej bezsilności,na szczęście w środę wizyta...
Dzisiaj siedzę i czuję mokro i patrzę a tu taka galareta przezroczysta,jak białko jaja kurzego,od razu pomyślałam,że to czop śluzowy Teraz już tego nie ma,ale martwi mnie to,że się powoli odrywa...
W sumie może i normalny śluz,bo dzisiaj się nachodziłam jak nigdy ale już się boję,że coś nie tak... Jutro cały dzień leżę plackiem,bo i plecy bolą jak cholera...

W końcu mamy tv
Metamfetaminax rzeczywiście dziwny ten śluz - ja tak nigdy nie miałam, więc nie za bardzo pomogę... Skonsultuj to najlepiej z ginkiem No ale super, że macie tv

Misstic no z dentystą też tak mam, że robię powolutku (tak po 2 zęby na miesiąc), bo właśnie finanse nie pozwalają - niby na NFZ można robić, ale jakoś wolę zapłacić za lepsze plomby
Poza tym widzę, że i u Ciebie wyprawka prawie gotowa - ekstra Pochwal się jutro paczuszką

aa2 chyba każde dziecko tak czasami ma i nijak się nie da przetłumaczyć... chyba najspokojniejszą osobę może to któregoś razu wyprowadzić z równowagi ja kurcze się boję, że nie będę potrafiła w takich sytuacjach zachować spokoju, bo raczej narwana jestem

Aliszcze no to co piszesz, że im większe dziecko tym więcej wyzwań przed rodzicem to na pewno prawda... Mi zapadło w pamięć powiedzenie: "Małe dzieci spać nie dają, duże dzieci żyć nie dają"
agness2011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 22:38   #4565
ellish
Zakorzenienie

Nie jestem w ciąży,ale was poczytuję bo ogromnie wam zazdroszczę. Ja nie mogę mieć dzieci ale chociaz poczytac sobie mogę jak to jest. Mam nadzieję,że nie będziecie złe...duzo zdrowka dla was i maleństwa. Trzymam kciuki za każdą z was😊

Sent from my RM-914_eu_poland_348 using Tapatalk

Edytowane przez ellish
Czas edycji: 2014-07-14 o 22:39
ellish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 22:41   #4566
DorissiriD
Rozeznanie

Monika i mnie tak gorąco! A tż utulony w całą kądrę, bo ja zadowalam się samym prześcieradłem - w zasadzie tylko nerki nim otulam, bo nie lubię jak mi "podwiewa" po plecach - niezależnie od temperatury.

Meta sprawdź pieczątki swojego gina w karcie ciąży - mnie też nie podał nr tel, ale na pieczątce jest to myślę, że skorzystać można w razie w
Stary 2014-07-14, 22:44   #4567
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, bo nie chcę być złą mamą...
Mój mąż ciągle powtarza, że bardzo chce aby nasze dziecko miało w nas oparcie i mogło ze wszystkim, z każdym tematem do nas przyjść.
Dobrze, że ma takie postanowienie Będziemy się starać oboje aby było dobrze.
A i nie wiem czy to przychodzi samo, czy poprostu wtrafiam na takie osoby, ale zauważyłam, że mamy czy tatowie po urodzeniu dziecka mają jakoś więcej tej cierpliwości dla swoich dzieci
oj jest sie bardziej cierpliwym, ja nerwus ogólni ejestem a jak sie mały urodził to normalnie ciezko było mnie wyprowadzić z równowagi

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Polecam ręcznik wilgotny położyc na ciało mnie ratował
tez polecam, ja spałam ostatnio z tetrowa pieuszką
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 22:45   #4568
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ellish Pokaż wiadomość
Nie jestem w ciąży,ale was poczytuję bo ogromnie wam zazdroszczę. Ja nie mogę mieć dzieci ale chociaz poczytac sobie mogę jak to jest. Mam nadzieję,że nie będziecie złe...duzo zdrowka dla was i maleństwa. Trzymam kciuki za każdą z was😊

Stary 2014-07-14, 22:48   #4569
anesh_
Zakorzenienie

Dobry wieczór.

U nas prace wrze;p. Sprzątamy,aż się kursy i na zmianę zajmujemy się corcią.

Caroluska kciuki.

Idę szukać wieści od Agnes, cały dzień o niej myślę.

Meta Ty jesteś często na forum może napisałabyś mi smsa z jakimiś wieściami od niej jtr. O ile dziś nic ni znnajdę, bo jeszcze nie wiem czy coś pisała czy nie.

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Ogólnie jak dla mnie to tylko syf, syf i syf,ale za linka dziękuje!
My używamy tylko poza domem,a tak waciki i woda lub od razu pod prysznic. Np. Teraz mamy od miesiąca 1 paczkę i jeszcze jest;p.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 22:50   #4570
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agness2011 Pokaż wiadomość
Mo_onika_ika ciśnienie pewnie mierzyłaś... czasami też miewam uderzenia gorąca, ale jakoś tak mniej tego wszystkiego naraz...
A co do porodu w sierpniu, to chyba by jeszcze nie było tak źle - z tego co pamiętam, to chyba załapałabyś się nawet "w terminie"?

Metamfetaminax rzeczywiście dziwny ten śluz - ja tak nigdy nie miałam, więc nie za bardzo pomogę... Skonsultuj to najlepiej z ginkiem No ale super, że macie tv

Misstic no z dentystą też tak mam, że robię powolutku (tak po 2 zęby na miesiąc), bo właśnie finanse nie pozwalają - niby na NFZ można robić, ale jakoś wolę zapłacić za lepsze plomby
Poza tym widzę, że i u Ciebie wyprawka prawie gotowa - ekstra Pochwal się jutro paczuszką

aa2 chyba każde dziecko tak czasami ma i nijak się nie da przetłumaczyć... chyba najspokojniejszą osobę może to któregoś razu wyprowadzić z równowagi ja kurcze się boję, że nie będę potrafiła w takich sytuacjach zachować spokoju, bo raczej narwana jestem

Aliszcze no to co piszesz, że im większe dziecko tym więcej wyzwań przed rodzicem to na pewno prawda... Mi zapadło w pamięć powiedzenie: "Małe dzieci spać nie dają, duże dzieci żyć nie dają"
Wrzucę zdjątko co tam przyszło jutro
Ja też niby mogę chodzić na kase chorych, ale już się za dużo razy zraziłam.. I zawsze mnie boli nawet na znieczuleniu tym darmowym. A jak pójdę prywatnie do swojej dentystki to nigdy się nie boję i nic mnie nie boli. I wiem, ze mam super zrobione zęby, a nie na odwal się.
Dlatego wole powoli i za pieniądze, ale na spokojnie siedzieć na fotelu i się nie martwić, że coś mi spieprzy za przeproszeniem

Cytat:

Pewnie, że nie będziemy złe Przykro mi, że nie możesz mieć dzieciaczka.. Wiem, że łatwo się mówi, ale zawsze możesz spróbować zaadoptować dziecko. Tyle niuniek czeka w tych domach dziecka..
No w każdym razie, życzę ci dużo szczęścia i wytrwałości

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-07-14, 22:51   #4571
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:

Wiecie co? Niedługo będziemy już mamusiami tak namacalnie przecież to cud najpiękniejszy na świcie. Aż chce mi się śmiać i cieszyć, że noszę pod sercem to maleństwo zrodzone z miłości. I w tym momencie moje niedogodności choć na codzień tak utrudniają życie, Schodzą na dalszy plan.jeszcze mniej niż 2 miesiące i witaj moja Tosieńko [COLOR="Silv
Stary 2014-07-14, 22:52   #4572
DorissiriD
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki!
Stary 2014-07-14, 22:53   #4573
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Poprzedniej nocy było mi tak gorąco i nie wygodnie.... Już marzyłam żeby się na brzuchu rozwalic ma pół łóżka ale nie da rady ale za to psa wpuściłam do łóżka i za plecami miałam rogala a z przodu psa i tak mi było wygodnie a rano tż marudzil że pies w łóżku

Co do nerwów to ja mogę tż wypożyczyć to nerwy same odejdą po tych jego akcjach to wierzcie mi że ja już niczym sie nie denerwuje czasami mam wrażenie że ja już nerwów nie mam i jestem nie czuła jakaś no nic mnie nie rusza.... Tylko marudze ale żeby nerwy?
Ałaaa... Ale Mały daje w brzuszku... Chwilami słyszę bulgotanie jakby płynem poruszał kopiąc jej jak boli... Aż mam ochotę zobaczyć co on tam robi tż leży obok i podziwia i tylko mówi "dawaj Mały... Noo właśnie tak, i jeszcze raz"... I takie teksty a Mały kontynuuje

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 22:57   #4574
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
oj jest sie bardziej cierpliwym, ja nerwus ogólni ejestem a jak sie mały urodził to normalnie ciezko było mnie wyprowadzić z równowagi

tez polecam, ja spałam ostatnio z tetrowa pieuszką
Ty nerwus W życiu bym nie powiedziała hehehe
No to mam nadzieję, że i u mnie cierpliwość przybędzie

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-07-14, 23:07   #4575
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
To teraz trochę samolubny post bo o mnie hehe

Byłam dzisiaj u dentysty (co miesiąc robie sobie jakiegoś ząbka, chodzę prywatnie i niestety nie stać mnie na częstsze wizyty). Doktorka szybko wykonała swoją robote, jak zwykle nic nie bolało i jestem zadowolona
Następna wizyta dopiero po porodzie, pani powiedziała, że mam jeszcze pare ubytków, ale to spokojnie mogę się zająć tym za jakiś czas.
Muszę sobie odpuścić sierpień, bo być może trzeba będzie coś dzidziusiowi kupić a nie na stomatologa wydawać.
Potem pojechałam w odwiedziny do koleżanki, po męża i do domku obiad robić. A następnie cudowna po obiednia drzemka hihi

Jutro przyjedzie do mnie paczucha, którą zamawiałam i mam nadzieję, ze wszystko będzie super jeszcze tylko apteka geminii i jesteśmy zwarte i gotowe hehe

Martynka a czemu ostatni raz zus ci wypłaci pieniążki? W sierpniu nie dostaniesz? A potem macierzyński..?

Ja idę jtr.ale tylko na ściągnięcie kamienia.

Po porodzie muszę zrobić zdjęcie rtg , bo najprawdopodobniej mam ubytki pomiędzy 4,a 5, a tak to wszystko ok.

DorisiriD bubu! The best! U nas to po prostu 'ala'.
Stary 2014-07-14, 23:10   #4576
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Ja idę jtr.ale tylko na ściągnięcie kamienia.

Po porodzie muszę zrobić zdjęcie rtg , bo najprawdopodobniej mam ubytki pomiędzy 4,a 5, a tak to wszystko ok.

Ja po porodzie muszę zrobić zdjęcie rtg całej szczęki, żeby moja doktorka widziała gdzie jakie mam ubytki. U mnie niestety nie robią się na środku zęba tylko pomiędzy nimi i ciężko to dostrzec ze względu na dość duży ścisk uzębienia.
Dobrze, że chociaz proste są

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-07-14, 23:44   #4577
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:

pozdrawiam i ściskam serdecznie pewnie, że możesz podczytywać, w końcu to forum publiczne ja w pewnym okresie życia też myślałam, że nie będę nigdy mamą, ale los okazał się łaskawy. Nie znam Twojej historii ale życzę dużo szczęścia

mój mąż choleryk, przy Asi stał się cierpliwy. Dziecko wyzwala takie uczucia, że rodzic naprawdę znajduje ogromne pokłady cierpliwości. To jest taka miłość, taka bezwarunkowa, że dziecku wybacza się naprawdę wiele, człowiek staje się lepszy. Dlatego ja nigdy nie zrozumiem ludzi, którzy potrafią znecać się nad dzieckiem, bić je, katować. To już dla mnie nie są ludzie, to jest coś przeciwne naturze.

Oczywiscie, żeby nie było tak różowo, to dodam, ze dziecko potrafi też nieźle dać popalić, ale mi pomaga wyjscie na chwilę do innego pokoju i potem wracam spokojniejsza

idę spać, bo chyba zgaga sie zaczyna, może zasnę zanim na dobre ją poczuję

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 23:47   #4578
Latte88
Zakorzenienie

Co tu tak cicho?
Stary 2014-07-14, 23:56   #4579
DorissiriD
Rozeznanie

Pisałam Maila do koleżanki, chwilę mi zeszło

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość

U nas jak coś się dzieje na bieżąco, np. Marta przywali o coś to jest "ała", a jak już potem zostaje ślad, np. ukąszenie owada to jest "bubu" - no i najlepiej żeby posmarować kremikiem czy coś, a "ała" trzeba dmuchać i całować

Też mi się zgaga teraz nasiliła, praktycznie cały dzień mi dziś towarzyszy... Jutro pewnie zapodam sobie sodę jak nie przejdzie...

Ja udaję się na spoczynek Dobranoc!
Stary 2014-07-15, 00:08   #4580
aa2
Zakorzenienie

no własnei co tak cicho? wszytkie spac poszły?

a ja własnei pije zimna pyszna cole z lodówki-miałam juz smaka jak nei wiem , ale sama ze soba walczyłam zeby tego nei tknac bo to w koncu świństwo-poległam bu hahaha
Stary 2014-07-15, 00:13   #4581
elffirka
Rozeznanie

Widziałam dzisiaj u nas w drogerii płyn do mycia butelek firmy Dzidziuś. Całkiem niedrogi bo niecałe 9zł... Byłam też pod wieczór z Małzem w Biedronce i kupiłam Maluszkowi dwie pary rajtuzek 68 na przecenie po 3zł... Przydadzą się zimową porą po nowym roku... Miałam już spać ale nie mogę zasnąć, bo mi ktoś buszuje w brzuchu i jakbym się nie położyła to nie pasuje i kopniak za kopniakiem oraz rozciąganie się... A no i jeszcze ulubione zajęcie smyranie po szyjce... Czasem to aż się zerwę jak mnie tam smyra... Takie to dziwne uczucie... Jakby łaskotanie ale trochę nieprzyjemne...
Podziwiam Was wszystkie Mamusie za tą cierpliwość, mam nadzieję że i ja ją będę miała po porodzie bo narazie to nerwus ze mnie i to straszny. Musi być po mojej myśli, bo jak nie to wszystko zmieniam... Szczególnie jak ktoś za mnie sprząta to muszę poustawiać wszystko po swojemu...
Mam nadzieję że zaraz jakos zasnę... Także Dobranoc...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 00:14   #4582
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
no własnei co tak cicho? wszytkie spac poszły?

a ja własnei pije zimna pyszna cole z lodówki-miałam juz smaka jak nei wiem , ale sama ze soba walczyłam zeby tego nei tknac bo to w koncu świństwo-poległam bu hahaha
ostatnio polegałam identycznie jak Ty.nie było zmiłuj musiałam wypić szklankę

Poszły spać, a mi się o dziwo spać nie chce. Cały dzień spamuje Wizaz jakbym życia nie miała
Stary 2014-07-15, 00:17   #4583
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
ostatnio polegałam identycznie jak Ty.nie było zmiłuj musiałam wypić szklankę

Poszły spać, a mi się o dziwo spać nie chce. Cały dzień spamuje Wizaz jakbym życia nie miała
hehe no ja sobie powiedziałam ze pić nie bede, ale stała taka samotna i na mnie patrzyła i mówi weź mnei weź mnie

za to jutro z Melkiem odbijemy ta niezdrową coe jakimis owocami, pewnei znowu bede musiała mu dac kase i on sobie kupi kulki :d czyt borówki
a za mna chodzą wiśnie
Stary 2014-07-15, 00:25   #4584
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
hehe no ja sobie powiedziałam ze pić nie bede, ale stała taka samotna i na mnie patrzyła i mówi weź mnei weź mnie

za to jutro z Melkiem odbijemy ta niezdrową coe jakimis owocami, pewnei znowu bede musiała mu dac kase i on sobie kupi kulki :d czyt borówki
a za mna chodzą wiśnie
To wszystko jej wina bo Cię prowokowala specjalnie kusicielka
Ja to chyba bym zjadła porzeczek czerwonych..
Ale chyba kupie sobie też kulki
Moja mała juz chce zebym kładla się spać bo głową ( tak myślę, bo była tu głową na usg) podbija mi rękę którą opieram na brzuchu pisząc na telefonie, albo jeśli to możliwe jeszcze zarzuca nogi za siebie na głowę i wacha stopy
Za tydzień się zobaczę z małą, pewnie 2 kg juz przekroczyła znając życie. A dziś moja mama spotkała teściową moją, i strasznie Teściowa się cieszyła, że będzie wnusia, że lalki kupuje bo nie może się powstrzymać. Szok pewnie chomikuje wszystko i się dopiero zdziwię jak się urodzi malutka
Mam dziś slowotok
Stary 2014-07-15, 00:29   #4585
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
To wszystko jej wina bo Cię prowokowala specjalnie kusicielka
Ja to chyba bym zjadła porzeczek czerwonych..
Ale chyba kupie sobie też kulki
Moja mała juz chce zebym kładla się spać bo głową ( tak myślę, bo była tu głową na usg) podbija mi rękę którą opieram na brzuchu pisząc na telefonie, albo jeśli to możliwe jeszcze zarzuca nogi za siebie na głowę i wacha stopy
Za tydzień się zobaczę z małą, pewnie 2 kg juz przekroczyła znając życie. A dziś moja mama spotkała teściową moją, i strasznie Teściowa się cieszyła, że będzie wnusia, że lalki kupuje bo nie może się powstrzymać. Szok pewnie chomikuje wszystko i się dopiero zdziwię jak się urodzi malutka
Mam dziś slowotok
hehe tesciowa bedzie musiała wywrotką podrzucić, ale powiem ci z eto miłe i ciesz sie ze teściowa sie interesuje i w ogóle naprawde to fajne bo niektórzy maja wszytko gdzies

oo porzeczki tez mniem mniam

ja musze na wizyte z usg sie umówić i nei wiem kiedy, chyba na poniedziałek sie umówie zeby maz ze mna pojechał
no i 25 znowu wizyte kurcze teraz jak co dw atyg to ciage u lekarza siedziec bede
Stary 2014-07-15, 00:41   #4586
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
hehe tesciowa bedzie musiała wywrotką podrzucić, ale powiem ci z eto miłe i ciesz sie ze teściowa sie interesuje i w ogóle naprawde to fajne bo niektórzy maja wszytko gdzies

oo porzeczki tez mniem mniam

ja musze na wizyte z usg sie umówić i nei wiem kiedy, chyba na poniedziałek sie umówie zeby maz ze mna pojechał
no i 25 znowu wizyte kurcze teraz jak co dw atyg to ciage u lekarza siedziec bede
Właśnie fajne jest to, że się interesuje ale się nie wtrąca ( tfu tfu oby tak zostało), nie ma kontroli, nie zapowiedzianych wizyt, ale to też musiałam dystans stworzyć bo czułam się niechcianą u nich w rodzinie.
To będziesz miała wizytę w poniedziałek z usg a 25 bez ? Ciekawe czy moja też zarządzi juz takie częste wizyty. Niby za ktg.20 zł wiec nie tak dużo, ale jak mąż będzie miał dyżur to ja się sama doczlapie?
Stary 2014-07-15, 00:48   #4587
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie fajne jest to, że się interesuje ale się nie wtrąca ( tfu tfu oby tak zostało), nie ma kontroli, nie zapowiedzianych wizyt, ale to też musiałam dystans stworzyć bo czułam się niechcianą u nich w rodzinie.
To będziesz miała wizytę w poniedziałek z usg a 25 bez ? Ciekawe czy moja też zarządzi juz takie częste wizyty. Niby za ktg.20 zł wiec nie tak dużo, ale jak mąż będzie miał dyżur to ja się sama doczlapie?
no jak na wizytę pojadę jakoś przed samym 25 to pewnei u niej juz tylko podwozie sprawdzi, tętno itd no chyba ze pójde z Melkiem i on będzie chciał zobaczyć dzidzie to zrobi sie zobaczy kurde jakos mi tak dziwnei ze juz teraz ak czesto tam bede lądowac

---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ----------

a ktg bedziesz robiła u swojej gin i ona ze tak powiem dodatkowo za to kasuje?
ciekawe jak u mnie bedzie
Stary 2014-07-15, 00:52   #4588
bezaczek7
Zakorzenienie

hej ho
sorki że ja tak cicho, ale przeprowadziliśmy się do tej kuchni, byliśmy u szwagierki obejrzeć malutka (2600g), trochę jeżdżę i załatwiam swoje sprawy(a to poczta a to zakupy a to mierzenie ciuchów ciążowych u koleżanki itp), grilla mieliśmy, moje hobby jest czasochłonne no i wreszcie się mogę porządnie zabrać za szafę, za te worki i kartony z ciuszkami, posegregować rozmiarami i powoli już prać
kupiłam dziś pierwszy raz w życiu pampersy na prezent dla malutka, a jeszcze karta rossnę dała mi rabat 66gr
wishlista
18WRZESIEŃ2010
08wrzesień2014 ostatecznie 17.09. 14:35
bezaczek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 00:58   #4589
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
no jak na wizytę pojadę jakoś przed samym 25 to pewnei u niej juz tylko podwozie sprawdzi, tętno itd no chyba ze pójde z Melkiem i on będzie chciał zobaczyć dzidzie to zrobi sie zobaczy kurde jakos mi tak dziwnei ze juz teraz ak czesto tam bede lądowac

---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ----------

a ktg bedziesz robiła u swojej gin i ona ze tak powiem dodatkowo za to kasuje?
ciekawe jak u mnie bedzie
Mi też dziwnie, chociaż myślę, że dziwniej bedzie jak się skończą te wizyty bo lubię tę babkę
U niej jest tak : za wizytę 80 zł, za ktg samo 20 zł. I na każdej wizycie włącza 3d bez dopłaty żadnej. A te ktg to chyba już bez usg co? Chyba że coś się będzie działo to może tak,.nawet nie wiem jak to będzie wyglądać, w przyszły wtorek się dowiem.
A czy Twoja bada Ci spojenie łonowe? Sprawdza brzuch od.zewnątrz ? Bo moja tak robi i myślę siebie, że chyba wszystko jest ze mną ok bo by powiedziała, że coś się dzieje

---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ----------

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość
hej ho
sorki że ja tak cicho, ale przeprowadziliśmy się do tej kuchni, byliśmy u szwagierki obejrzeć malutka (2600g), trochę jeżdżę i załatwiam swoje sprawy(a to poczta a to zakupy a to mierzenie ciuchów ciążowych u koleżanki itp), grilla mieliśmy, moje hobby jest czasochłonne no i wreszcie się mogę porządnie zabrać za szafę, za te worki i kartony z ciuszkami, posegregować rozmiarami i powoli już prać
kupiłam dziś pierwszy raz w życiu pampersy na prezent dla malutka, a jeszcze karta rossnę dała mi rabat 66gr
Karta rosne daje niesamowite rabaty ja ostatnio jak kupowałam Nivea i pampersy to łącznie około 2 zł.mniej przy rachunku ponad 150, także jest moc
Super, że się już przeprowadziliscie, jakieś fotki wrzucisz?
Malutek faktycznie malutki ale na pewno Kochaniutki
Stary 2014-07-15, 00:58   #4590
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Mi też dziwnie, chociaż myślę, że dziwniej bedzie jak się skończą te wizyty bo lubię tę babkę
U niej jest tak : za wizytę 80 zł, za ktg samo 20 zł. I na każdej wizycie włącza 3d bez dopłaty żadnej. A te ktg to chyba już bez usg co? Chyba że coś się będzie działo to może tak,.nawet nie wiem jak to będzie wyglądać, w przyszły wtorek się dowiem.
A czy Twoja bada Ci spojenie łonowe? Sprawdza brzuch od.zewnątrz ? Bo moja tak robi i myślę siebie, że chyba wszystko jest ze mną ok bo by powiedziała, że coś się dzieje

no tez mi bedzie dziwnie jak juz ni ebede jej tak czesto odwiedzać ): ogolnie fajna babka jest

nie wiem czy bada spojenie hehe, bada mnie na foteu, dotyka brzuch i mówi ze wszytko jej sie na razie podoba i tyle
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości