Grudniowe mamusie 2014 cz.II - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-14, 22:05   #1681
Karo89
Zakorzenienie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II

ja jutro ogarnę mailika bo dzisiaj muszę jeszcze sprawy studenckie obczaić :/

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 22:16   #1682
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
Suqub, doloresd, alekaz1, Karo89 dzięki dziewczyny

Ja pożyczyłam od mamy elektroniczny, który w tamtym roku kupiła w lidlu. Co jakiś czas one się pojawiają - mierzę sobie czasem - choć z początku ciąży codziennie a on dopiero na drugich bateriach od nowości. Więc to zużywanie baterii to też zależy od modelu ? sama nie wiem.. ale na zwykłym to bym nie umiała się posłużyć nawet, aż wstyd

Uwielbiam poświęcać czas takim rzeczom Jak zbiorę zdjęcia to mogę się pochwalić co udało mi się zrobić dotychczas

Ps. na maila wrzuciłam zdjęcie mojego dziecia jak któraś ciekawa
hehe - ja też nie umiem, ale TŻ mi już wytłumaczył . To tylko skomplikowanie wygląda .
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 22:21   #1683
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez doloresd Pokaż wiadomość
hehe - ja też nie umiem, ale TŻ mi już wytłumaczył . To tylko skomplikowanie wygląda .
No wygląda bardzo skomplikowanie Ale póki mam elektroniczny mojej mamy to nim pomierzę i oddam, a manualnym jak nie umiem tak już się pewnie nie nauczę

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Hasiap z checia bym zobaczyla co porobilas
W takim razie szukam zdjęć i wyślę na maila
Stary 2014-07-14, 22:33   #1684
Linka1984
Zakorzenienie

Się właśnie zorientowałam ze dziś 21 tc

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 23:09   #1685
TheN4ti
Rozeznanie

Hasiap oklaski za wizytę! Zaraz sprawdzę nasza pocztę

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Dodalam swoje zdjecie, brzuch mi sie zmienia dlatego zdjecia inne, raz jest mniejszy raz wiekszy.
Stary 2014-07-14, 23:25   #1686
Karo89
Zakorzenienie

Jutro moja wizyta. zaczynam się stresować...
jeszcze wyników nie odebrałam morfo bo nie zdążyłam. ciekawe jak tam moja krewka

spać mi się chce, ale nie chce mi się wstać i iść umyć. no nic idę, potem jeszcze wymęczę wzrok instagramem i usnę.

dobraaaanoc

Stary 2014-07-14, 23:30   #1687
TheN4ti
Rozeznanie

Jak ja to dobrze znam, musze wstac a tak sie nie chce...
Trzymam kciuki za wizyte, na pewno bedzie super!
Stary 2014-07-14, 23:32   #1688
Karo89
Zakorzenienie

hehe dokładnie

dzięki

kciuki za jutrzejsze wizyty dziewczyny!

Stary 2014-07-15, 08:22   #1689
PaprikaDzika
Rozeznanie

Cytat:
Ja pożyczyłam od mamy elektroniczny, który w tamtym roku kupiła w lidlu. Co jakiś czas one się pojawiają - mierzę sobie czasem - choć z początku ciąży codziennie a on dopiero na drugich bateriach od nowości. Więc to zużywanie baterii to też zależy od modelu ? sama nie wiem.. ale na zwykłym to bym nie umiała się posłużyć nawet, aż wstyd
my też mamy ten - lidlowski, elektroniczny, ale taki duuży, nie na nadgarstek tylko z pompowanym na ramię. Już chyba ze dwa lata, używany raz częściej, raz rzadziej i do tej pory baterii nie zmieniliśmy. polecam

co do afery korupcyjnej - któraś się tam leczy? trochę przerażające, ja się cieszę, że to ginekologia endokrynologiczna, bo mnie nie dotyczy jakby to było na położnictwie albo neonatologii…. hmmmmm
PaprikaDzika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 08:25   #1690
19Inka90
Wtajemniczenie

Jakiej znowu afery ? :p pewnie znowu moje nie oglądanie wiadomości wychodzi na jaw :d

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 08:33   #1691
Paulinkus
Zadomowienie

Spedzilam wczoraj cudowne popoludnie najpierw ogladalismy mieszkania ktore ewenualnie moglibysmy kupic a potem pojechalismy z rodzicami na rybke nad morze :-D bylo lekko pochmurnie ale cieplo takze nie bylo tlumow turystow ;-)

Cytat:
Napisane przez PaprikaDzika Pokaż wiadomość
koszulka z czachą rządzi!!!!
ja się rozhulałam ostatnio i pomalutki zaczynją do mnie paczki z ciuszkami schodzić pierwsza jutro =) już nawet nie pamiętam co to będzie
Kupilas w internecie czy od znajomych i rodzinki ? Podpytuje bo sama kupilam w internecie i bylam zadowolona. To uczucie kiedy otwieralam paczki bylo ekstra jak otwieranie prezentu :-D

Hasiap - gratulacje udanej wizyty do mojej jeszcze 2 tygodnie nie moge sie juz doczekac.

Cytat:
Właśnie nie wiem, który rodzaj warto kupić, a czytałam już wiele opinii. Zmiana baterii chyba nie jest taka zła, a elektroniczny jest łatwy w odczycie .
Kardiolog mojej babci mowil zeby to byl cisnieniomierz taki naramienny. Ten na nadgarstek jest do kitu i podaje nierzetelne wyniki. Tż kupil najpierw swojej babci a potem kupilismy mojej. Jest super i nie trzeba wcale czesto wymieniac baterii mimo ze babcia mierzy cisnienie 2 razy dziennie. No i nie byl jakos super drogi. Teraz nie pamietam nazwy ale jak wroce z pracy to zapytam tż-ta i podesle Ci linka.

Stary 2014-07-15, 08:40   #1692
PaprikaDzika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Jakiej znowu afery ? :p pewnie znowu moje nie oglądanie wiadomości wychodzi na jaw :d
tej co tu któraś linka wkleiła, z dopiskiem że tylko dla krakowskim mam, no ale kliknęłam
nie wiem czy to było w wiadomościach bo ja też tv nie oglądam za bardzo….

Cytat:
Napisane przez Paulinkus Pokaż wiadomość
Kupilas w internecie czy od znajomych i rodzinki ? Podpytuje bo sama kupilam w internecie i bylam zadowolona. To uczucie kiedy otwieralam paczki bylo ekstra jak otwieranie prezentu :-D
sklepy internetowe. Pinokio (która tu kupowała? śliczne te ciuszki, mam nadzieję, że w rzeczywistości też) i F&F - to leci z Anglii ale ceny takie same jak u nas. I Allegro

TŻtowi się nawet nie przyznałam
PaprikaDzika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 08:49   #1693
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
sklepy internetowe. Pinokio (która tu kupowała? śliczne te ciuszki, mam nadzieję, że w rzeczywistości też) i F&F - to leci z Anglii ale ceny takie same jak u nas. I Allegro

ja kupiłam już kilka rzeczy na lumpkah i też tżowi nawet słowem nie pisnę skąd są te ciuchy bo by mi chyba z 3 dni gadał :P

a co do tych ciśnieniomierzy to ja jakoś tym elektronicznym nie ufam chociaż u teściów właśnie taki, zawsze mam wrażenie, że on przekłamuje, i jak jeżdżę do mamuśki to każe sobie ciśnienie mierzyć takim normalnym.

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Hasiap fajne te twoje cuda, ja kiedyś trochę bawiłam się w decoupage ale jakoś ostatnio ciężko mi się zebrać aby cokolwiek zrobić
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 08:58   #1694
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:

W tesco wlasnie F&F ma teraz przeceny. Sama kupilam 2 bodziaki z dedykacjami dla przyszlego tatusia. Wkleje pozniej zdjecia

O Pinokiu nie slyszalam ale zerkne sobie w domu. Bodziakow i spiochow mam juz dosc teraz czekam na przeceny cieplejszych ubranek :-D

A tż-ta pochwale bo razem ze mna ogladal ubranka i pomagal wybierac ;-)

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
a co do tych ciśnieniomierzy to ja jakoś tym elektronicznym nie ufam chociaż u teściów właśnie taki, zawsze mam wrażenie, że on przekłamuje, i jak jeżdżę do mamuśki to każe sobie ciśnienie mierzyć takim normalnym
Jak chodze do lekarza to polozna mierzy mi cisnienie elektronicznym cisnieniomierzem ale tym na ramie. Takze skoro oni im ufaja to ja tym bardziej ;-)

Stary 2014-07-15, 09:01   #1695
alekaz1
Zakorzenienie

Wczoraj fajny komplet upolowałam dla małej

na zdjeciu troche duzy sie wydaje ale to 0-3
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0121.jpg (95,8 KB, 21 załadowań)
Stary 2014-07-15, 09:17   #1696
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Wczoraj fajny komplet upolowałam dla małej

na zdjeciu troche duzy sie wydaje ale to 0-3
faktycznie wyglada na spory super jest
Stary 2014-07-15, 09:19   #1697
Hasiap
Rozeznanie

Witajcie z rana Niedługo zbieram się na chwilkę do pracy

Co do ciśnieniomierza to nie dodałam właśnie, że mierzę takim naramiennym co sam pompuje, a nie nadgarstowym. U lekarza też elektronicznym naramiennym chociaż innej firmy ale podobne są

Ciuszki Pinokia jak dla mnie są ekstra, co jakiś czas wyjmuje z szafeczki i oglądam na nowo te trzy kompleciki jakbym dopiero odfoliowywała je Jak dostałam od bratowej ciuszki po ich małym (a ona miała jeszcze też ciuszki po swojej siostry dziecku) to tam też znalazłam ciuszki pinokia, ewy klucze i jakieś inne takich polskich firm, które nawet po dwójce dzieci nie wyglądają na zniszczone. Ja mam nadzieję, że Pinokio się nie popsuł i te moje po praniach też się będą tak ładnie prezentować jak tamte

Madziqqq decupage też nie jest mi obcy Ale to głównie w pracy robiłam, bo w domu nie mam odpowiedniego sprzętu Piękne np. wazony wychodzą chociażby na butelce od wina lub nawet dużego kubusia. W ogóle to ja chyba większość technik wykonywania prac już po trochę liznęłam Pewnego dnia postanowiłam jechać do miasta po szydełko i włóczkę. Mąż mnie wyśmiał, bo ja nigdy szydełka w dłoniach nie trzymałam. Ale ja się zaparłam i zrobiłam sobie piękny szal Teraz mu głupio jak mi mówi, że "przecież nie umiesz" i ja wtedy mówię "na szydełku też nie umiałam i się nauczyłam"
Stary 2014-07-15, 09:20   #1698
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Paulinkus Pokaż wiadomość
Jak chodze do lekarza to polozna mierzy mi cisnienie elektronicznym cisnieniomierzem ale tym na ramie. Takze skoro oni im ufaja to ja tym bardziej ;-)
niby mi lekarka tez mierzy elektronicznym ale u niej zawsze mam wzorowe ciśnienie a jak mierze sama w domu to w granicach 80/50
Stary 2014-07-15, 09:29   #1699
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Co do ciśnieniomierza to nie dodałam właśnie, że mierzę takim naramiennym co sam pompuje, a nie nadgarstowym. U lekarza też elektronicznym naramiennym chociaż innej firmy ale podobne są

Ciuszki Pinokia jak dla mnie są ekstra, co jakiś czas wyjmuje z szafeczki i oglądam na nowo te trzy kompleciki jakbym dopiero odfoliowywała je
Czyli sie nie dogadalysmy a chodzilo nam o to samo ;-) na ramienne elektroniczne sa ok :-D

Skoro tak polecacie ubrankd pinokio to sobie na nie spojrze potem

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
niby mi lekarka tez mierzy elektronicznym ale u niej zawsze mam wzorowe ciśnienie a jak mierze sama w domu to w granicach 80/50
Hahaha ;-) ja sobie nie mierze ale babcia tak i odczyty ma podobne do tych jakie ma jak pielegniarka srodowiskowa jej mierzy swoim cisnieniomierzem.

Stary 2014-07-15, 09:39   #1700
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

Hej dziewuszki, melduję się w 19 tyg. miłego dzionka.

27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie
Lili już jest z nami 19.12.2014
Sweet Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 09:46   #1701
blow_ya_mind
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez TheN4ti Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie odnośnie ruchów dziecka. Swędzi mnie brzuch ale nie jestem pewna czy to skóra czy pod skórą. Czy to mogą być te motyle czy sobie wkrecam ? Mam tak raz z lewej raz z prawej strony i bardzo delikatne. W sumie to może skóra się rozciąga, sama nie wiem.
Chyba każda odczuwa to inaczej, ja na początku nie czułam puk puków tylko takie smyranie, jak łyżką w kisielu by mnie ktoś od wewnątrz pogłaskał I jest to bardzo delikatne, takie konkretne puk puk to będą dopiero później.

Cytat:
Jestem po wizycie
Super hasiap! Gratuluje wizyty! Dobrze że wszytsko ok, a te pobolewania brzucha to pewnie skurze BraxtonaHiggsa, niektóre kobiety mają je włąsnie już tak wczesnie Podobno poród wtedy łatwiejszy

Cytat:
Dziewczyny, czy polecacie jakiś ciśnieniomierz najlepiej elektroniczny?
Ja kupiłam sobie teraz ciśnieniomierz microlife, na ramię, elektroniczny (tym ręcznym to nie umiem się obsługiwać). Właśnie na ciążę, bo ginka podejrzewała że będę miała problemy z nadciśnieniem. Mierzę dwa razy dziennie, mój tż też czasami, od półtora miesiąca i jeszcze nie zmienialiśmy baterii... W instrukcji jest napisane że dokładność do 5 jest więc myślę, że wystarczająco

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Jutro moja wizyta. zaczynam się stresować...
jeszcze wyników nie odebrałam morfo bo nie zdążyłam. ciekawe jak tam moja krewka
Kciuki!

Cytat:

F&F angielskie ma sklep internetowy i można kupować do Polski!!!! Awesome! Dzięki za info

Ja się wczoraj trochę namęczyłam dźwigając zakupy do domu i wieczorem czułam jak cały brzuch mnie boli... ehhh chyba muszę zwolnić obroty. Moja ginka mówiła, że druga ciąża może być bardziej odczuwalna niż pierwsza i może mnie więcej rzeczy boleć no i tak rzeczywiście jest..:/
Stary 2014-07-15, 10:13   #1702
maczuma
Rozeznanie

Ja nadal w szpitalu... Wkurzam się, i mam wrażenie, że mnie trochę ignorują... Wyniki mam ok, ale nawet usg mi nie zrobili, lykam nospe i duphaston i leże - mogłabym robić to w domu :-/ jutro stąd spadam jak się nic nie zmieni... Na szczęście brzuch mnie nie boli i przynajmniej się dowiedziałam, że rodzić tu nie będę...
Stary 2014-07-15, 10:16   #1703
blow_ya_mind
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
Ja nadal w szpitalu... Wkurzam się, i mam wrażenie, że mnie trochę ignorują... Wyniki mam ok, ale nawet usg mi nie zrobili, lykam nospe i duphaston i leże - mogłabym robić to w domu :-/ jutro stąd spadam jak się nic nie zmieni... Na szczęście brzuch mnie nie boli i przynajmniej się dowiedziałam, że rodzić tu nie będę...
Zawsze możesz się wypisać na żądanie, nikt nie może Cię zmusić do pobytu w szpitalu. Ja Cię rozumiem, nie lubię szpitali A dlaczego nie będziesz tam rodzić? Nie podoba Ci się ?
Stary 2014-07-15, 10:16   #1704
19Inka90
Wtajemniczenie

Maczuma trzymaj się tam grunt ze wyniki dobre a brzuch juz nie boli, jak Ja byłam w szpitalu to USG mi zrobili dopiero jak dym zrobilam także nie jesteś jedyna....

Emilka
Stary 2014-07-15, 10:29   #1705
maczuma
Rozeznanie

No właśnie dlatego nie będę tam rodzić, bo nie do końca mi się tam wszystko podoba, warunki super, nawet jedzenie, ale nie to przecież najważniejsze... Chyba też powinnam im zrobić dym :-D
Stary 2014-07-15, 10:30   #1706
19Inka90
Wtajemniczenie

A cos Ci wogole powiedzieli ?

Emilka
Stary 2014-07-15, 10:40   #1707
maczuma
Rozeznanie

Że mam więcej buraków jeść... I że te wyniki w normie
Stary 2014-07-15, 10:46   #1708
19Inka90
Wtajemniczenie

Ehhh tyle to i w domu można no nic odpoczywają tam do jutra
Wczoraj mój TŻ poczuł pierwszego kopniaczka a dzisiaj razem podejrzymy naszego robaczka Jestem taaaak podekscytowany ze ten dzień to pewnie będzie mi się ciągnął jak flaki z olejem

Emilka
Stary 2014-07-15, 10:50   #1709
TheN4ti
Rozeznanie

Maczuma trzymaj się tam, najważniejsze, że wyniki w normie, choć fakt dla spokoju mogliby zrobić usg, widocznie nie widzą takiej potrzeby.
Inka w pełni zazdroszczę Mój tż juz się doczekać nie może kiedy poczuje pierwsze ruchy. Trzymam kciuki I wizytę i życzę super wrażeń

Stary 2014-07-15, 10:52   #1710
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
my też mamy ten - lidlowski, elektroniczny, ale taki duuży, nie na nadgarstek tylko z pompowanym na ramię. Już chyba ze dwa lata, używany raz częściej, raz rzadziej i do tej pory baterii nie zmieniliśmy. polecam

co do afery korupcyjnej - któraś się tam leczy? trochę przerażające, ja się cieszę, że to ginekologia endokrynologiczna, bo mnie nie dotyczy jakby to było na położnictwie albo neonatologii…. hmmmmm
ja nie, ale moja koleżanka rodziła tam 2 lata temu, o szczegóły nie pytałam, ale jakoś nie była do końca zadowolona

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości