|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
|
|
|
|
#4622 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
), i tak od paru tygodni. Ginekolog objechała mi usg podbrzusze i te rejony, mówi, że wszystko ok, taki urok mojej ciąży obawiam się, że przejdzie po porodzie![]() Cytat:
może poszukaj w bibliotece?ale jeżeli któraś ma w pdf to ja jestem chętna na priva podam maila![]() a przed chwilą przyszła pierwsza paczka z wyprawką...dla mnie do szpitala, 2 staniki do karmienia, podkłady i sexi siateczkowe majtasy także oficjalnie zaczęłam przygotowania do porodu![]() o 11 ma wpaść do mnie kuzynka na kawę,z jednej strony fajnie, z drugiej nie chcę mi się nic, poza tym ostatnio dłuższe siedzenie jest niewygodne dla mnie, chyba na początku posiedzę na krześle a potem przeniosę się na kanapę
|
|
#4623 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
spróbuję rozchodzić ![]() Cytat:
no i widzę, że kolejna osoba kończy kompletować wyprawkę coraz bardziej jestem przerażona, że ja nie zdążę... ![]() Cytat:
za wyprawkę... ja to naprawdę się załamię chyba... mam nadzieję, że wypłata w tym miesiącu szybko będzie to będę szaleć i może też wreszcie skończę ![]() Cytat:
A co do przesyłek z Gemini to chyba nie Ty jedna czekasz - może za dużo z nas zakupy tam porobiło i się nie wyrabiają Cytat:
![]() a sposób na muszki się przyda (mam nadzieję, że będę go pamiętać ) - akurat teraz ich nie ma, ale co jakiś czas się pojawiają
|
|||||
|
|
|
#4624 |
|
Zakorzenienie
|
Agness2011 decyzja jest strasznie trudna i powoli godze się w myślach, że jednak pójdę bo Miss mi narobiła na dżem ochoty. Ale wojna jeszcze trwa
![]() Teraz myślę, czy iść do tego bliżej gdzie jest mniejszy wybór, ale chyba pójdę dalej Idę
Edytowane przez Latte88 Czas edycji: 2014-07-15 o 10:23 |
|
|
|
#4625 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ooo...musze zastawić taka pułapkę tylko powiem tz zeby ocet kupił bo nie mam Co do wyjścia do sklepu to naprawdę trzeba poważnie przemyśleć ja ostatnio każda decyzje przerzucam w głowie kilka razy no chyba, ze mam wyjątkowo dobry dzień A macie ostatnio taki jakby bol mięśni w całych rękach? Ja tak pięknie przechodziłam cała ciąże i teraz wlasnie męczą mnie takie dziwne rzeczy...szczególnie jak wstane...po śniadanku dochodzę do siebie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4626 |
|
Zakorzenienie
|
bryyyy
Agnes 20 widze ze sie nei odzywała? mam nadzijeej ze wszytko u niej ok my własnei wcinamy jabłko i myslimy co dalej na pewno obiadek , potem jade na chwile do koleżanki przywitac jej córeczke na swiecie (ma juz 2 miesiace ) a potem chyba bedziemy leniuchowac z Melem ile sie da
|
|
|
|
#4627 |
|
Rozeznanie
|
na te meszki u mnie lepiej zadziałał ocet jabłkowy z płynem do naczyń
Zwykły ocet aż tylu nie przyciągnął
|
#4628 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze,że na Twojego dziecia działa ten sposób,bo nie każde chce tak współpracować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Uff już dziś tego śluzu nie ma i czuję się dobrze jest mój normalny śluz taki jak zawsze I dzisiaj wstałam żeby budzić Tż i sobie pomyślałam,że dziś w mojej apce jest równy 30 tydzień ciąży,czyli zaczynam 31 i zaraz będę rodzić Wczoraj w Brico co za sytuacja... Były sobie klamki i Tż szukał kabla a ja tak naciskałam na klamki z nudów i trafiłam na jedną żeby sprawdzić czy też jest tak zamocowana sztywno,że nie da się jej nacisnąć i trochę za mocno przycisnęłam i odpadła całkiem
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|||
|
|
|
#4629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To niech teraz wystawi ![]() ![]() Latte fajny patent, zastosuję u siebie Dołuje mnie to, że więcej z nas już ma jakieś problemy i przebywać musi w szpitalu/leżeć Nakręcam się przy okazji jak bączek, bo nie rozumiem czemu te twardnienia nie mijają Ale nie ma co się porównywać, lekarz wie co robi, kazał przyjść za trzy tygodnie, leżeć, więc tak ma być.Niech ten tydzień zleci i będzie wizyta, bo oszaleje
|
|
|
#4630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak leże, siedzę i chodzę to jest ok ale jak chce wstać to masakra. Coś czuje że moje nogi już nie wytrzymują mojej wagi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4632 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś minęło, ale czuję się taka sflaczała i wszystko mnie boli, masakra ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
![]() Naprawdę staram się jak mogę, by nie denerwować, ale ciężko... Teraz się boję, że jak we wtorek przyjdę na wizytę to się okaże, że coś się grubszego dzieje, oby tylko szyjka się nie skróciła ![]() Mała się wierci jakby mi przez pępek chciała wyskoczyć ![]() Co ma być to będzie.. Tż wczoraj z kolegą rozmawiał i synek mu się urodził w 8 mcu i ma problemy ze zdrówkiem od czasu urodzenia...
|
|
|
#4633 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
Witam się z rana noc nie przespana kazda pozycja nie wygodna i tak się meczylam
Ja na szczęście mam wszystkie żeby wyleczone i NFZ bo nie stać mnie prywatnie Ładna pogoda z samego rana i chyba nad jeziorko sobie pójdę z bratem ledwo dojdę ale dam radę jak zawsze
|
|
#4634 |
|
Zakorzenienie
|
Te Aśki to fajne babki
|
|
#4635 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja nie wiem gdzie ta Twoja waga weszłam na zdjęcia w klubie (bardzo ładne ) i nie widze tam tych Twoich kg tylko brzuszek Cytat:
Moze Aśki przechodzą ciąże podobnie no wlasnie ten bol jest taki dziwny...jak zmęczonych rąk juz ostatnio myślałam, ze moze jakies przeziębienie mnie łapie ale to nie to ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możliwe![]() No ja też tak pomyślałam, tym bardziej, że Tżcik był chory trochę, ale to jednak nie to. Czuję, że mam takie dziwne, luźne mięśnie, na nic siły nie mam. I ta głowa, rozsadzi mi ją
|
|
|
#4637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobra zawijamy się do sklepu. Co lepsze nad komoda w pokoju dziecka : półka czy zbiór ramek na zdjęcia w kształcie serca ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4638 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje się że doszłam i wróciłam
![]() Może być też ocet jabłkowy ale z normalnym też się sprawdziło u mnie. Tylko trzeba mieć troszkę cierpliwości, jak poczują juz na dobre ten zapach to się ładnie wybijają
|
|
|
|
#4639 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wiem co lepsze u nas w salonie nad komoda zawiśnie zbiór ramek mi sie wydaje, ze ja u dziecka bym zrobiła półkę zeby postawić i posadzić tam jakies zabaweczki kolorowe póki dzidzia mała bo zdjęcia to beda bardziej dla Was na razie niz dla niej chyba Cytat:
Szybko poszło nawet bardzo szybko ![]() Ide myć łeb póki mam wenę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4640 |
|
Raczkowanie
|
Hej Mamuśki
![]() trzymam kciuki za wszystkie wizyty ![]() od paru dni Milence nie podoba się to, że siedzę :/ muszę, albo być na wpół leżąco, albo na płasko ja już wyprawkę mam praktycznie zakupioną. W przyszłym tygodniu pojedziemy tylko po materac do łóżeczka i na sierpień zostaną mi do kupienia staniki i koniec wg mojego asystenta do tp zostało 61 dni Ostatnio na sr była mowa o stanikach i nasza położna odradzała, kupno staników z fiszbinami - więcej szkody to może narobić niż pożytku. Opowiadała nam też co się dzieje z Dzidziusiem po porodzie Martwiłam się, że po cc szybko Milenki mi nie przywiozą, a tu się okazało, że do 2 godzin po porodzie Milcia będzie z nami ja co prawda mam leżeć przez całą dobą prawie że na płasko, ale do cyca będziemy już przystawiać http://www.okt-kids.pl/pojemnik-traveller-hippoUciekam sprzątać łazienkę bo normalnie jest taki syf, że patrzeć nie mogę :P |
|
|
|
#4641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby wena była, żeby nagle nie odeszła i nie będzie się chciała głową spłukać
|
|
|
|
|
#4642 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Monika, trzymam kciuki, by Tżta wena nie opuściła ![]() bezaczek, ładniutka kuchnia martynka, wiem co to tęsknota za rodzicami...Już dziś do niech też dzwoniłam, w zasadzie jak co dzień ![]() agness2011, przy tym pudełeczku jak podnosisz pokrywkę to rozpadają się jego boki. To moje wczorajsze jest akurat z tematyką ślubną i na bokach ma a'la kieszonki na kasę - na domek, na nowe cztery kółka(wózek ) oraz na podróże , a na środku stoi tort z obrączkami. Powiedzmy, że coś w tym stylu:http://artillo.pl/product/eksploduja...bne,21394.html Tyle, że ja gotowych wykrojników danych kształtów nie posiadam, bo aż tak mocno się w to nie bawię, więc czy wózek, auto, domek czy cokolwiek innego wycinam sama. Trochę dłubaniny jest, ale lubię to!!! dzanet, odrobinę odpoczynku nie zaszkodzi ![]() małaPaulina, aktywny człowieku podziwiam cię, za te twoje wyczyny i obyś jak najdłużej się cieszyła dobrą kondychą: w ciąży, po ciąży i na "stare lata". Z moją babcią kiedyś w szpitalu leżała taka starsza pani na sali i mnie przy tym nie było, ale mama mi opowiadała. Siedzi sobie moja mama, a tu nagle słychać: "raz, dwa,trzy, cztery;raz, dwa,trzy, cztery...". Patrzy, a to ta wówczas chyba 75letnia babeczka zasuwa skłony przy łóżku i przysiady i nóżka w górę, hehe.jenny, dobrze, ze w z mężem już oki, zdrówka dla was ! etusia, ja dopiero zacznę zakupowe szaleństwo, bo w weekend będziemy w rodzinnych stronach, to zwiozę co mi dadzą i będę wówczas wiedziała co dokupować, co potrzeba. Będę odgrzebywać wasze linki, choć czasem coś sobie zapisywałam, w razie coś zasypię pytaniami. Asia19x, Ty flaczku nasz kochany Odpoczywaj sobie, a przesyłką się nie przejmuj, ja czekam od zeszłej środy. Jak tu dziewczyny mówią, moze zrobiłyśmy na trzy cztery taki nalot na nich, że się z zamówieniami nie wyrabiają aisa84, Misstic, no czekam na przesyłkę cierpliwie, tu pewnie gratisów nie dadzą za to, że tyle czekam. A i nie wiem jak wstawić te zdjęcia...![]() Latte88, mi już gołąb nie straszny. Odkąd założyliśmy nad balkonem kolce, tzw.antyptak to mam czyściutko, a maż się śmieje, że codziennie bym pranie robiła. No ale weź się nie ciesz, a tak wiecznie nasrakane i tylko sprzątać na okrągło. Jedno nie zdążyło zaschnąć to już drugi się dołożył, ale to już przeszłość. Teraz tylko słyszę jak gruchają... u sąsiadów obok Mają też zabezpieczenia, ale lipne. Aaa, no i fajny pomysł na te muszki, niby póki co mam spokój, ale zanotuje na przyszłość. Aliszcze, za pierwszą paczuszkę, ja jak zacznę zamawiać też pewnie nie będę mogła się nacieszyć. A kuzynką się nie przejmuj, tak jak mówisz, jak będzie ci niewygodnie ląduj na kanapie. Mojego męża siorka jak była w ciąży i przyjechała na wyniki, mój mąż w pracy, a ona po wynikach przyszła i mówi, czy może się położyć, ja mówię pewnie i mi zasnęła. W tym czasie zrobiłam obiadek: kurczaka, surówkę i fryty, ale się wtedy pamiętam ugościła... Największa była radość z frytek ![]() aa2, miłej gościnki u małej kruszynki ![]() Meta, no to nabroiłaś małgosia, tam ostrożnie z tymi spacerami nad jeziorko, uważaj na siebie w te upały. No i ja witam się dziś w... 30 tygodniu, dokładnie 29t i 1d . Ojojoj, już niedługo... Również melduję posłusznie, że byłam po wyniki, na małych i lekkich zakupach w Biedronie i o 10 już wróciłam do domku. Ta glukoza mi wyszła na czczo 81, a po 2 godzinach 133 to jak, może być.? Teraz i mnie zgagusia złapała, trzeba czymś zapić ![]() Idę działać dalej moje ręczne robótki, zrobię dziś to już jutro na spokojnie będę się powoli ogarniać do wizyty i pakować na wyjazd do domku |
|
|
|
|
#4643 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny tu jak jesteśmy wszystkie pragnę złożyć publiczne oświadczenie : oświadczam, że jak urodzę dziecko i będzie miało pół roku nie będę mamą mądrą radą i nie będę faszerowac moich koleżanek radami o które się nie Proszą ani tekstami : zobaczysz sama jak to jest ciężko.
Kuuuurr zapisał! Zobaczę no i co. Dziękuję za uwagę. ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Ircia gratuluje 30 tygodnia Kochana ![]() Aisa mnie bolą strasznie palce u rąk,bo są spuchniete dość mocno :/ jak chce w pięść zacisnąć to ból
Edytowane przez Latte88 Czas edycji: 2014-07-15 o 11:24 |
|
|
|
#4644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hehe, Gemini nie wyrabia Mam nadzieję, że zleci, bo już minęły dwa tygodnie od wizyty, jeszcze tydzien Ale mała się wypina, z boku aż boli, tak nóżki prostuje mała karateka Mamy od wczorak krupnik to sobie zjem potem, przyprawię Tż kurczaka i jak wróci to dokończy
|
|
|
#4645 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry... My już po śniadanku...
Asia (aa2) uwielbiam Twojego synusia, jest przesłodki i taki śmieszny... Hehe... Zawsze jak o Was czytam to mam uśmiech na ustach... I podoba mi się jak z Nim rozmawiasz... Agnes mnie czasem też boli jak się przekręcę za szybko na łóżku a czasem to tak samo z siebie zakłuje w środku w Bożence... Ircha czekam z niecierpliwością na Twoje zdjęcia prezencików... Dobry patent na muszki ale ja mam gorszy problem. Kupiłam kiedyś te naklejki do szafek co przyciągają mole spożywcze i wiecie co? Teraz mi te mole wlatują przez okno i jest ich coraz więcej. Odkąd się zrobiło ciepło to lataja po kuchni i teraz się boję że jak wyrzucę to naklejkę to jakieś mole w szafce zostaną i się namnożą... Mam nadzieje że jak teraz będzie remont to się wyniosą... Bezaczek Twoja kuchnia jest prześliczna... Ja będę miała tylko białe meble, brzoskwiniowe ściany i płytki takie zwykłe, proste ale nie chcemy wkładać kasy w to mieszkanie bo nie wiadomo ile tu bedziemy... Oglądnę doktora house'a i biorę się za pakowanie wszystkiego w kuchni, narazie zostawiamy tylko najpotrzebniejsze rzeczy żeby były pod ręką a reszta w kartony bo po niedzieli zaczynamy remont... Małż mówi że nie wie czy wyrobi się w dwa tygodnie bo dużo roboty jest a ja się zastanawiam ciągle co my będziemy jeść... Kuchenkę mamy gazową więc nie da rady jej postawić w pokoju i gotować a jedzenie na wynos codziennie wychodzi drogo ale zobaczymy... Najwyżej będą kanapki i tosty codziennie hehe... |
|
|
|
#4646 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Już drugi dzień mnie głowa pobolewa,jeszcze dobrze oczu nie otworzę,mam nadzieję,że to przez spanie,bo ciężko mi się śpi,chyba muszę materac wymienić.Pojutrze mam mieć mierzone ciśnienie u położnej,bo tym czymś co mam w domu się nie da,badziew jak mało co. Dziś jedziemy do szpitala na wieczór informacyjny,jestem ciekawa co i jak.Mały tak bardzo się rusza,czasem łaskocze a czasem aż zaboli,brzuch mam jakiś taki obolały,piekący,wrażliwy, jakby macica miała mi zaraz pęknąć,to nie skurcze.Macie też tak?Za miesiąc zaczynam się mniej oszczędzać
|
#4647 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja lubię rady koleżanek, które mają już dzieci, jednak wtedy, gdy sama zapytam, sama z siebie tez może koleżanka coś poradzić, ale normalnie, a nie się wymądrzać, dlatego ja też podpisuję się pod oświadczeniem ![]() Nie lubię się wymądrzać dlatego nie będę tego robić ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
![]() Tak chyba ma być
Edytowane przez Asia19x Czas edycji: 2014-07-15 o 11:33 |
||
|
|
|
#4648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za co dziękuję. Generalnie przepraszam Was, ale ja jestem przewrazliwiona na tym punkcie całe życie dobrych rad słuchałam od ojca i po prostu mam dość
|
|
|
|
|
#4649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do staników z fiszbinami....jeśli jest dobrze dobrany to nie zrobi szkody,wręcz lepiej podtrzyma powiększone piersi.A to że podobno większość Polek nosi źle dobrane staniki i często za małe (statystycznie) to nie dziwię się,że potem je odradzają.Ja przy nawale mleka na początku i w nocy zamierzam nosić bezfiszbinowy,ale jak się już laktacja unormuje to tylko fiszbiny ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Ooo,dobre określenie
|
|
#4650 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
do porodu coraz bliżej, więc jakoś przetrwamy ![]() co do dłuższego siedzenia to ja mogę długo siedzieć, ale tylko i wyłącznie na jednym fotelu w domu - nigdzie indziej nie jest mi tak wygodnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Asia19x nie zamartwiaj się tak wiem, że to łatwo powiedzieć/napisać, ale uważam, że pozytywne myślenie naprawdę może dużo zdziałać musisz na siebie uważać i się oszczędzać, ale wszystkie tutaj Cię wspieramy wirtualnie i życzymy Tobie i maleństwu szczęśliwego dotrwania w komplecie do terminu ![]() Cytat:
no i widzę, że też już kończysz wyprawkę jak tak dalej pójdzie, to chyba zostanę ostatnia z zakupami... ircha06 dziękuję za informację bo ja sobie wyobraziłam coś bardziej ze smerfów pięknie to wygląda i pewnie sporo pracy jest przy tym ![]() i za 30 tydzień u mnie, jeśli dobrze pamiętam, już 33 leci...
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.

nie wiem czemu, ale wieczorem zaczęło mnie boleć w pachwinach i jak w nocy chciałam się przewrócić z boku na bok, to oprócz bólu w pachwinach niesamowicie bolało mnie jeszcze spojenie łonowe (o ile dobrze myślę, że to spojenie łonowe)... Aż prawie łzy w oczach miałam... I teraz nie wiem, czy tak może być, bo się jednak wszystko przygotowuje do porodu, czy coś z tym jednak trzeba robić
Ogólnie to ledwo teraz chodzę (malutkie kacze kroczki jeszcze dam radę robić) i ledwo wstaję z fotela... normalnie czuję się jak niepełnosprawna
), i tak od paru tygodni. Ginekolog objechała mi usg podbrzusze i te rejony, mówi, że wszystko ok, taki urok mojej ciąży
obawiam się, że przejdzie po porodzie
może poszukaj w bibliotece?
spróbuję rozchodzić
no i widzę, że kolejna osoba kończy kompletować wyprawkę
coraz bardziej jestem przerażona, że ja nie zdążę...
Chyba każę Tż kupić opakowanie, trudno, bo nie wiem kiedy dojdzie to przesyłka.

) - akurat teraz ich nie ma, ale co jakiś czas się pojawiają 

Ale nie ma co się porównywać, lekarz wie co robi, kazał przyjść za trzy tygodnie, leżeć, więc tak ma być.

całe życie dobrych rad słuchałam od ojca i po prostu mam dość