|
|
#511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. II
Cytat:
Podczytuje czasami. Chciałam Ci tylko napisać ze mi moj endo też zwiększył dawkę, bo na początku dziecko czerpie hormony od nas i naprawdę ciężko jest przewidzieć jak to tsh będzie skakać. I mam kontrolować co 5 tygodni. Oczywiście jeśli masz jakiekolwiek obawy to idź do innego endo. Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#512 |
|
Wtajemniczenie
|
Zazdroszczę że już coś czujecie. Ja pewnie będę musiała na to z 2 tygodnie poczekać jeszcze...
|
|
#513 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Pelagia ??? Oh nie Dziewczyny do ktorego miesiaca chcecie pracowac ? Ja chyba do 10 listopada.ale okaze sie Akrolowa idź na l4.bez problemu dadza mama i dzidziuś najwazniejsi Ja do 12 tyg bralam kwach foliowy , a po 12 witaminy ktore maja w skladzie też kwas foliowy Ja to mam okres strasznego panikowania.30 lipca mam spotkanie z położna to poprosze o szybki scan . Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud |
|
|
|
#514 |
|
Raczkowanie
|
Myslicie ze w ciazy moze byc kontrola z zusu? bo na zwolnieniu mam by lezec w lozku...nie wiem z jakiej racji bo od poczatku dobrze sie czuje,nawet wymiotow nie mialam ..byc moze dlatego ze wtedy stracilam malenstwo? ale jak to sie ma do obecnej ciazy
myslalam zeby jechac gdzies na weekend chociaz nad jezioro ale sie boje kontroli..
|
|
|
|
#515 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wlasnie dostałam drugi list o spotkanie z położna, dokładnie taki sam ale z inna data. Myśle pomyłka. Pierwszy był na 21 lipca a ten drugi na 25 lipca. Zadzwoniłam i okazało sie ze ten pierwszy to był jakiś błąd i nie powinnam go w ogóle dostac!!! A ja na darmo brałam bezpłatne wolne w pracy! A 25 i tak juz nie pracuje. Fakt faktem ze w tym pierwszym liście był błąd w nazwisku i zły numer szpitalny, ale myslalam ze pomyłka i wyprostuje to jak pójdę, a na nowym liście było wszystko ok.
|
|
|
|
#516 | |
|
Buc
|
Cytat:
co do witamin w ciąży to uspokoiłam się trochę, teraz znów zaczęłam brać pregne plus. dziś jestem w biurze i znów mam niemoc twórczą.
|
|
#517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale częściej chyba wzywają - jeśli możesz chodzić. moja koleżanka 2 razy była w zusie na kontroli. ale w ciąży nikt zwolnienia nie daje na ładne oczy więc wiadomo.
|
|
#518 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Heeej
![]() wita się z wami śpioch wszechczasów ![]() nie żebym dopiero teraz wstała ale o 9 i spałam 12h ![]() nie do wiary Cytat:
ja się na tym nie znam bo nie mamy dzieciaczków ale jakieś sposoby na pewn na to muszą być? Cytat:
![]() masz z tymi Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja dziś na obiadek mam barszczyk czerwony z ziemniaczkami taką mam zachciankę ![]() a WY?
|
|
#519 |
|
Zakorzenienie
|
a my na weselu mieliśmy fotobudkę
i wyglądaliśmy tak:trochę niewyraźne ale co tam
|
#520 |
|
Wtajemniczenie
|
smerfetka, szczeperka super fotki
|
#521 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mialam 21.04 ostatnia miesiaczke. Wlasnie zaczelam 13tc od om...
|
|
|
|
#522 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super wyglądacie!
|
|
|
#523 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na początku tak się przejmowałam tą kontrolą, ale dałam sobie na luz, po co stresować dzidzię.
|
|
#524 |
|
Zakorzenienie
|
Jestesmy wlasnie na genetyznym, moje dziecko oczywiscie postanowilo pokazywac panu dr tylko tylek, ma 5,58cm i pan dr mowi, zebardzo male jak na to badanie, ze ciezko sie bedzie robic :/ nie rozkmininiam, bo w pt juz 13tydzien, a jak mnie umawiali na wizyte to nie sugerowali zeby sie umowic tydzien pozniej...
---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- 1,5H to za malo dla mojego szkraba, postanowil sie nie pokazywac... I kolejna proba za tydzien...
|
#525 | |
|
Zakorzenienie
|
Po wizycie: na liczniku +3kg! Mała wazy 130g;d a wczoraj chyba poczułam pierwsze ruchy
pytam sie ginki czy to w ogole mozliwe a ona mówi ze tak bo jestem szczupłej budowy. Powiedziała ze tez "chyba" dziewczyna ;d ja tam nic nie widziałam;p akurat malenstwo ziewalo żartowalam ze tak sie biedna narobiła ze teraz ziewa;p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
A w którym dokładnie jestes? Mam nadzieje ze pieniążków nie wzial ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#526 |
|
Raczkowanie
|
to jestesmy na tym samym etapie
![]() i jeszcze jedno..pamietacie jak pisalam ostatnio o tym lekarzu jak mnie potraktowal itd?wtedy pomyslalam zeby dac mu jeszcze jedna szanse ale tak mi to nie dawalo spokoju i postanowilam popytac innych lekarzow i zapisalam sie na nastepna wizyte do innej pani doktor i co wazne na kase chorych a nie tak jak tu prywatnie ma dobre opinie u nas w calej okolicy takze zobaczymy tylko teraz mam problem,, jest to zupelnie inna przychodnia niz tamta i na ostaniej wizycie tamten lekarz dal mi skierowanie na usg genetyczne i krew (na kase chorych) w tamtej wlasnie przychodni i teraz sie zastanawiam czy moge pojsc na te badania i jesli tak to czy wyniki mi dadza do reki czy wsadza do tamtejszej karty.. bo zalezy mi zeby tej nowej doktorce pokazac no i druga sprawa czy dadza mi zaswiadczenie ze chodzilam do lekarza do 10 tc bo bedzie to przeciez potrzebne do becikowego
|
|
|
|
#527 |
|
Zakorzenienie
|
Princes co do becikowego to jestes pewna ze dostaniesz? Kazdy chyba tego nie dostaje..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#528 | |
|
Buc
|
Cytat:
dziwne trochę o tyle, że od 48mm już ponoć można robić badanie. teraz masz 12t4d? dobrze liczę?
|
|
#529 | |||
|
Zakorzenienie
|
dziękujemy
![]() ja też tak miałam ![]() Cytat:
bidulka musi spać za mamę i ziewać ![]() zazdroszczę tych pierwszych ruchów ja wczoraj tak leżalam na łóżku i też miałam odczucie jakby balonik mały mi pękł ale po pierwsze u mnie to chyba za wcześnie żebym coś wyczuła a po drugie chyba to było wzdęcie ![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#530 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
babcia zrobiła mniam mniam ![]() Cytat:
ślicznie wyglądasz ![]() Cytat:
ja byłam na genetycznym dokładnie w 13t1d. i było ok. więc może faktycznie te parę dni przeważa ![]() Cytat:
choć mi np lekarze w szpitalu nie wierzyli. że to nie możliwe że w 16 tygodniu. nawet mój lekarz stwierdził ze coś za wcześnie i czy na pewno jestem pewna że to to.Cytat:
![]() a z wynikami nie mam pojęcia Cytat:
a czekaj znalazłam że jednak od dochodu uzależnione. Jeżeli dziecko urodziło się po 31 grudnia 2012 roku, warunkiem przyznania becikowego jest nieprzekroczenie kryterium dochodowego w kwocie 1922 złotych na osobę w danej rodzinie. chodzi o kwotę netto
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2014-07-15 o 14:19 |
||||||
|
|
|
#531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#532 |
|
Zadomowienie
|
Princess nikt nie musi wiedzieć, że zmieniasz lekarza. Idz normalnie na to badanie i poproś o wyniki do ręki. Jako pacjent masz do tego prawo. A co do tego zaświadczenia o becikowym to lekarz musi ci wystawić takie zaświadczenie. Nie martw się tym.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Termin na koniec stycznia?? Pewnie ze mozna. My z tż wczoraj czulismy ruchy... znaczy to bardziej bylo plywanie pod dlonia ale czulismy.... |
|
|
|
|
#534 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze wiem jak dzieci nie współpracują na usg hihihi ![]() Cytat:
|
|
|
#535 |
|
Zakorzenienie
|
Tż zgodzil sie na Antonine jesli bedzie cora, tyle ze ma to byc jako drugie.. doszlismy do wniosku ze bedzie Liliana Antonina J.
A chlopak jeszcze nie wiemy Edytowane przez olena90 Czas edycji: 2014-07-15 o 15:18 |
|
|
|
#536 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zawsze jak wszyscy dzielą się tu wrażeniami z wizyty to tak mnie to nakręca, że już nie mogę się doczekać swojej wizyty! I zazdroszczę, że już czujesz maleństwo. Ja czasem się próbuję wsłuchać w swoje ciało, ale mi to tylko burczy w brzuchu, bo wiecznie głodna jestem ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
Super sprawa! ![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
to ja z moim bębenkiem przy Tobie prezentuję się jak wieloryb
|
||||
|
|
|
#537 |
|
Zakorzenienie
|
Olena Lilia
ładnie.
|
#538 |
|
Zakorzenienie
|
Olena, tak 28 stycznia
śliczne imię ![]() Akrolowa, no atrakcja mega! ja pierwszy raz byłam w takim czymś i się cieszyłam jak dziecko a jaka była kolejka to hoho ![]() Eirene, gołąbki ale bym sobie zjadła ale takie zwijane nie siekane ![]() w ogóle mam ochotę na krokiety albo pierogi z mięsem ale nie mam maszynki do mielenia będę musiała od teściowej pożyczyć no chyba że mi zrobi ![]() Princes, bardzo dobra decyzja! ![]() ależ mam dzisiaj apetyt cały czas bym coś jadła już tyle owoców dziś wtrąbiłam że łojej
|
#539 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż też chce Blanke, to nic, że kiedyś miał kota o takim imieniu
|
|
|
|
#540 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dziewczyny.U mnie to widac... jestem przy sobie babka (waga z poprzedniej ciazy a mowia,ze te przy tuszy wolniej 'dopada' ciazowy brzuszek jednak to nieprawda.---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.

mam wrażenie że padłam ofiarą nieuczciwego endokrynologa - przed zajściem miałam TSH 2,14, ale że się naczytałam że powinno być około 1 u kobiety w wieku reprodukcyjnym to poszłam do endo. Dał mi Eutyrox 25. Ledwo wzięłam 2 tabletki i zaszłam w ciążę od razu w pierwszym cyklu. Ponowiłam badania TSH 2,5 reszta w normie, żadnych przeciciał. Zwiększył mi dawkę do 50. Brałam miesiąc i obecny wynik 0,028
jestem załamana. Niby brak nadal przeciwciał, t3, t4, ft3, ft4 w normie ale bardzo się boję, że niepotrzebnie w ogóle ingerowałam tym Eytyroxem. Idę dziś do innego endo. mam wrażenie że tamten naciągał mnie na wizyty. Boję się. Bo nadczynność trudniej leczyć w ciąży bo w przeciwieństwie do Eythyroxu który jest dla dziecka bezpieczny leki na nadczynnośc już nie są. Ehhh, trzymajcie za mnie kciuki 

taką mam zachciankę