III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-15, 11:42   #4651
Simran86
Raczkowanie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
Co do staników z fiszbinami....jeśli jest dobrze dobrany to nie zrobi szkody,wręcz lepiej podtrzyma powiększone piersi.A to że podobno większość Polek nosi źle dobrane staniki i często za małe (statystycznie) to nie dziwię się,że potem je odradzają.Ja przy nawale mleka na początku i w nocy zamierzam nosić bezfiszbinowy,ale jak się już laktacja unormuje to tylko fiszbiny,bo lepiej ponoś odczekać miesiąc.

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Ooo,dobre określenie
ja później też zamierzam z fiszbinami nie dopisałam, że położna mówiła, żeby do szpitala nie brać tych z fiszbinami a później to jak najbardziej. Zgodzę się z tym, że większość Polek nosi źle dobrane biustonosze. Ja jak raz poszłam do profesjonalistki tak chodzę teraz tylko do niej
Simran86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 11:46   #4652
agness2011
Raczkowanie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez Simran86 Pokaż wiadomość
ja później też zamierzam z fiszbinami nie dopisałam, że położna mówiła, żeby do szpitala nie brać tych z fiszbinami a później to jak najbardziej. Zgodzę się z tym, że większość Polek nosi źle dobrane biustonosze. Ja jak raz poszłam do profesjonalistki tak chodzę teraz tylko do niej
Też właśnie słyszałam, że do karmienia to lepsze bez fiszbin, ale u mnie w sr położne mówiły, że jak ktoś ma ochotę, to jeden z fiszbinami tzw. "wyjściowy" można sobie zakupić
agness2011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 11:49   #4653
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Oooootoz to. Niech normalnie odpowie jak juz musi się uzewnetrzniac, np tu nasze Mamy nie mają tonu :zobaczysz skończy Ci się życie będziesz tylko siedziała w starych dresach z koltunem na głowie, i tylko pieluchy kupuchy i ulewki. Nie. U nas są mamy zadbane, które dają dobry przykład i nie bombardują takimi fascynującymi informacjami
Za co dziękuję.
Generalnie przepraszam Was, ale ja jestem przewrazliwiona na tym punkcie całe życie dobrych rad słuchałam od ojca i po prostu mam dość
Ehe, tak, tak, koniec życia, koniec sexu i rozpusty - tylko kupy i pieluchy
Bez jaj, ja mam zamiar nadal się malować, ładnie ubierać i być sexy mami, a nie jak mówią niektóre koleżanki, że na to się czasu już nie ma, więc tylko dres. Może teraz tak mówię, ale bez przesady, na początku na pewno będzie ciężko, ale jak się wprawimy z Tż w nowe role, będzie łatwiej. Może nie wiem jak to jest, a raczej na pewno nie wiem, ale nie rozumiem zaniedbanych kobiet tłumaczących się "wyglądam tak, bo mam dziecko"
Nie to, że ja w łóżku wymalowana jestem, bo i dresy kocham i powyciągane koszulki, zwłaszcza teraz, ale nie znaczy, że nie dbam o siebie
A te niby koleżanki to często z zazdrości tak radzą Masakra

Cytat:
Napisane przez agness2011 Pokaż wiadomość
Asia19x nie zamartwiaj się tak wiem, że to łatwo powiedzieć/napisać, ale uważam, że pozytywne myślenie naprawdę może dużo zdziałać musisz na siebie uważać i się oszczędzać, ale wszystkie tutaj Cię wspieramy wirtualnie i życzymy Tobie i maleństwu szczęśliwego dotrwania w komplecie do terminu
Dziękuję kochaniutka

Już 33? Gratulacje Oj, coraz bliżej, coooooraz bliżej

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 11:49   #4654
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Ehe, tak, tak, koniec życia, koniec sexu i rozpusty - tylko kupy i pieluchy
Bez jaj, ja mam zamiar nadal się malować, ładnie ubierać i być sexy mami, a nie jak mówią niektóre koleżanki, że na to się czasu już nie ma, więc tylko dres. Może teraz tak mówię, ale bez przesady, na początku na pewno będzie ciężko, ale jak się wprawimy z Tż w nowe role, będzie łatwiej. Może nie wiem jak to jest, a raczej na pewno nie wiem, ale nie rozumiem zaniedbanych kobiet tłumaczących się "wyglądam tak, bo mam dziecko"
Nie to, że ja w łóżku wymalowana jestem, bo i dresy kocham i powyciągane koszulki, zwłaszcza teraz, ale nie znaczy, że nie dbam o siebie

Dokładnie Asiu zgadzam się z każdym Twoim słowem tu napisanym. Przecież facet też jako wzrokowiec też od czasu do czasu musi popatrzeć na elegancką laske. Ja mam teraz rozmiar 42 ale po ciazy zamierzam chociaż do 38 dochodzić. : Ewo Chodakowska przybywaj ale mam humor.

Przyszły leginsy ciążowe, za 15 zł. Zaraz je przymierze, zdjęcia ich na moim zadzie nie uswiadczycie ale napisze czy warte swej jakże wygórowanej ceny
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 11:51   #4655
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie Asiu zgadzam się z każdym Twoim słowem tu napisanym. Przecież facet też jako wzrokowiec też od czasu do czasu musi popatrzeć na elegancką laske. Ja mam teraz rozmiar 42 ale po ciazy zamierzam chociaż do 38 dochodzić. : Ewo Chodakowska przybywaj ale mam humor.

Przyszły leginsy ciążowe, za 15 zł. Zaraz je przymierze, zdjęcia ich na moim zadzie nie uswiadczycie ale napisze czy warte swej jakże wygórowanej ceny
Ja też już o Ewci myślę
Będzie i raz i dwa, i raz i dwa

U jakiego sprzedawcy zamawiałaś? Bo też chcę, ale nie chciałabym aby prześwitywały

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-15, 11:54   #4656
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

Jeszcze nie poszłam ale może sama rowerem pojadę bo bratu się odechcialo a mi nie bp wczoraj nie kompalam się
Od rana w rozjazdach jestem jeżdżę samochodem jak głupia a teraz odoczywam bez Klimy nie idzie jechać ale mam zbyt stare auto by mieć wiec jakoś daje rade
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 11:55   #4657
Latte88
Zakorzenienie

Nie ma tragedii z dupskiem wiec wam pokaże i zachwalam w 100 %. Bawełna 95% super w dotyku i nie sztuczne

Edytowane przez Latte88
Czas edycji: 2014-07-15 o 12:00
Stary 2014-07-15, 11:55   #4658
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Oooootoz to. Niech normalnie odpowie jak juz musi się uzewnetrzniac, np tu nasze Mamy nie mają tonu :zobaczysz skończy Ci się życie będziesz tylko siedziała w starych dresach z koltunem na głowie, i tylko pieluchy kupuchy i ulewki. Nie. U nas są mamy zadbane, które dają dobry przykład i nie bombardują takimi fascynującymi informacjami
Za co dziękuję.
Generalnie przepraszam Was, ale ja jestem przewrazliwiona na tym punkcie całe życie dobrych rad słuchałam od ojca i po prostu mam dość

Podpisuje sie tym samym proszę kogoś o odizolowanie ode mnie/od nas mojej teściowej...małej jeszcze nie ma a juz jej musiałam kilka razy powiedzieć "uwielbiam takie dobre rady" i wtedy millnie śle nie zawsze i sa to teksty typu "zobaczycie ile dziecko kosztuje","skończy sie wychodzenie", "skończy ci sie codzienne mycie głowy","jeszcze będziecie chcieli ja podrzucić koniecznie komuś zeby odpocząć" no i poza tym milion informacji jak to tragicznie przejdę poród, ze nie wiem co dzieci lubią, ze nie takie ciuszki kupuje, ze po co mi to i tamto...dlatego przeczuwam wojnę po porodzie
A zamierzam dbać o siebie i o dziecko i nie uważam zeby nie było czasu sie umalować czy ubrać przy dziecku bo jakos dla wieeelu mam nie jest to problemem moze zycie to zweryfikuje ale myśle, ze bedzie dobrze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 11:59   #4659
malgosia1051
Zadomowienie

I też mam zdretwiale ręce najbardziej to palce u rak dlugopisa nie utrzymam jak spie na boku to aż palce mnie bola i wyje z bólu a najbardziej to lewa reka ale po porodzie będzie juz ok
60cm
Monika moja coreczka
Stary 2014-07-15, 12:00   #4660
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też już o Ewci myślę
Będzie i raz i dwa, i raz i dwa

U jakiego sprzedawcy zamawiałaś? Bo też chcę, ale nie chciałabym aby prześwitywały
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=4423892490
Sorry oklamalam Was. Jednak 17 zł
Ale nie prześwituje nic a nic

A ja końcu powie mi : jestem z Ciebie dumna dałaś rade. A ja jej odpowiem spadaj. Jak zawsze
Stary 2014-07-15, 12:01   #4661
Latte88
Zakorzenienie

O
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1405418750151.jpg (55,0 KB, 40 załadowań)
Stary 2014-07-15, 12:04   #4662
malgosia1051
Zadomowienie

Z radami to trzeba jasno powiedzieć i klarownie ze nie życzę sobie sama będę wychowywać dziecko po swojemu a swoje rady może sobie włożyć w .......
60cm
Monika moja coreczka
Stary 2014-07-15, 12:06   #4663
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
Co lepsze nad komoda w pokoju dziecka : półka czy zbiór ramek na zdjęcia w kształcie serca ?

Bardziej widzą mi się ramki

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 12:06   #4664
małaPaulina
Wtajemniczenie

ircha06 ja coraz czesciej w fitness klubach widze kobitki 60+ calkiem niedawno jedna na strechingu zrobila szpagat to wszyscy jej zaczęli brawo bić

Cytat:
Dziewczyny tu jak jesteśmy wszystkie pragnę złożyć publiczne oświadczenie : oświadczam, że jak urodzę dziecko i będzie miało pół roku nie będę mamą mądrą radą i nie będę faszerowac moich koleżanek radami o które się nie Proszą ani tekstami : zobaczysz sama jak to jest ciężko.
Kuuuurr zapisał! Zobaczę no i co.
Dziękuję za uwagę.[COLOR="Silver"]
:

zgadzam się ale to jest nic sporo się mądrują tez ludzie ktorzy w ogole nie maja dzieci
Moja mama np zawsze byla umalowana, zawsze miala zrobione wlosy,paznokcie itd i dobrze sie ubierala,latała w szpilkach i do tej pory świetnie wyglada więc chyba az tak jej zycia nie zmarnowalam ha
Mysle ze duzo zalezy od pomocy partnera np mam przyjaciolke ktora teraz jest w ciazy i ma juz synka 3letniego i robi wszystko w domu!!gotuje,pierze,sprzą ta,prasuje,pracuje na caly etat i zajmuje sie dzieckiem!i jeszcze wyjsc nigdzie nie moze bo tata niechetnie zostaje z synem bo ten woli mame... no kur** a co bedzie jak sie urodzi drugie dziecko??
Dla mnie to jest paranoja.
Moj Tz juz ma zapowiedziane ze ja musze miec czas na sport i na to zeby wyjsc do fryzjera czy kosmetyczki i tyle,nie ma za boli
Z kolezankami na piwo/drinka tez zamierzam chodzic

Zreszta sluchajcie mam kolezanke lat 38 a figura jak u nastolatki!Ostatnio byla w krotkiej bluzce to mnie zatkalo jak zobaczylam jaki ona ma super brzuchMa dwojke dzieci 4 i 11lat,pracuje na caly etat i tez wyglada swietnie wiec niech ludzie nie pierd*** jak sie chce to mozna

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 12:07   #4665
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
O

No cos mi sie wydaje, ze masz mały, zgrabny brzuszek i te legginsy za ta cenę? bardzo ładnie wyglądają pózniej moze sobie tez walne jakas fotę bo dawno nic nie było

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 12:09   #4666
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Cytat:
O

Ale masz mały,zgrabny brzuszek,taki miałam w pierwszej ciąży.Ty to chodzisz zapewne jeszcze jak sarenka,a ja ledwo z łóżka wstaję
Stary 2014-07-15, 12:13   #4667
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
No cos mi sie wydaje, ze masz mały, zgrabny brzuszek i te legginsy za ta cenę? bardzo ładnie wyglądają pózniej moze sobie tez walne jakas fotę bo dawno nic nie było

To chyba ten panel tak wyszczupla aż sama jestem w szoku, że nie jest ze mną tak źle chyba będę miała jeszcze lepszy humor
Walnij sobie, co sobie będziesz żałować a i ja z chęcią pooglądam

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
ircha06 ja coraz czesciej w fitness klubach widze kobitki 60+ calkiem niedawno jedna na strechingu zrobila szpagat to wszyscy jej zaczęli brawo bić

zgadzam się ale to jest nic sporo się mądrują tez ludzie ktorzy w ogole nie maja dzieci
Moja mama np zawsze byla umalowana, zawsze miala zrobione wlosy,paznokcie itd i dobrze sie ubierala,latała w szpilkach i do tej pory świetnie wyglada więc chyba az tak jej zycia nie zmarnowalam ha
Mysle ze duzo zalezy od pomocy partnera np mam przyjaciolke ktora teraz jest w ciazy i ma juz synka 3letniego i robi wszystko w domu!!gotuje,pierze,sprzą ta,prasuje,pracuje na caly etat i zajmuje sie dzieckiem!i jeszcze wyjsc nigdzie nie moze bo tata niechetnie zostaje z synem bo ten woli mame... no kur** a co bedzie jak sie urodzi drugie dziecko??
Moj Tz juz ma zapowiedziane ze ja musze miec czas na sport i na to zeby wyjsc do fryzjera czy kosmetyczki i tyle,nie ma za boli

Zreszta sluchajcie mam kolezanke lat 38 a figura jak u nastolatki!Ostatnio byla w krotkiej bluzce to mnie zatkalo jak zobaczylam jaki ona ma super brzuchMa dwojke dzieci 4 i 11lat,pracuje na caly etat i tez wyglada swietnie wiec niech ludzie nie pierd*** jak sie chce to mozna
Zgadzam się z Tobą Paulinko.

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:
Ale masz mały,zgrabny brzuszek,taki miałam w pierwszej ciąży.Ty to chodzisz zapewne jeszcze jak sarenka,a ja ledwo z łóżka wstaję
Anetko chciałabym żeby tak było niestety chodzę jak słoń. A brzuszek jakoś faktycznie wyszedł nieźle
Stary 2014-07-15, 12:21   #4668
Mandragorrka
Zakorzenienie

Dziewczyny jaka Chodakowska. Polecam Jillian Michaels, ma dużo więcej werwy i mi osobiście o wiele lepiej się z nią ćwiczyło niż z Chodakiem. Albo bieganie

Co.do dobrych rad zauważyłam że na ogół udzielają je zawistne osoby. Mam taka jedna znajomą, która w tym celuje. W poprzedniej ciąży cały czas mówiła, że jak urodze to "życie" się skończy. A tymczasem dalej spotykamy się że znajomymi, chodzimy do knajp, jeździmy na wycieczki. Owszem wyjść jest mniej, albo do knajpek dzieciowych ale życie dalej jest fajne. Nic się nie skończyło.
Co do tych przysłowiowych dresow. Wiadomo początek może być trudny, ale jak wszystko nabierze rytmu to bez problemu będzie czas
na dbanie o siebie oczywiście jeśli kobieta będzie chciała.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 12:25   #4669
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:

Całkowicie się z Tobą zgadzam Mi mój Tż sam powiedział,że po ciąży mam coś robić dla siebie iść poćwiczyć,żeby mieć taką formę jak kiedyś,odwiedzić kosmetyczkę,fryzjera,masa żystkę i czasem na weekend wyjść sama sobie do koleżanek czy po południu jak będzie w domu to on będzie z dzieckiem a ja mogę iść na trochę do kogoś na kawę więc mam nadzieję,że nie zostanę kurą domową Ale wszystko zależy od faceta.. Jak taki nie będzie pomagać to wiadomo,że babeczka się wykończy i będzie wyglądać jak łach,bo kiedy robić coś dla siebie jak tu dom do posprzątania,dziecko,obia dki,zakupki...

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Stary 2014-07-15, 12:36   #4670
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Haha się uśmiałam jakie te dzieci mają problemy czasem Dobrze,że na Twojego dziecia działa ten sposób,bo nie każde chce tak współpracować

Może to wynika ze zmęczenia? Ja tak na trzeźwo pomyślałam,że może gdzieś naprodukowało się za dużo śluzu,odłożył się gdzieś i tak wyszedł sobie... Bo ja w ciąży to miałam i przed ciążą też bardzo często,nie wiem skąd to

Może wejdź na jej profil w napisane posty to szybciej trafisz na to co pisała co u niej

Uff już dziś tego śluzu nie ma i czuję się dobrze jest mój normalny śluz taki jak zawsze I dzisiaj wstałam żeby budzić Tż i sobie pomyślałam,że dziś w mojej apce jest równy 30 tydzień ciąży,czyli zaczynam 31 i zaraz będę rodzić

Wczoraj w Brico co za sytuacja... Były sobie klamki i Tż szukał kabla a ja tak naciskałam na klamki z nudów i trafiłam na jedną żeby sprawdzić czy też jest tak zamocowana sztywno,że nie da się jej nacisnąć i trochę za mocno przycisnęłam i odpadła całkiem ale krzyk był na mnie

Osz Ty koleżanki nie chcesz ode mnie Nr tel;p

Juz znalazłam co napisała.
A może faktycznie na jej profilu bym szybciej znalazła.

Mam dylemat- nadrobić Was czy ogarnąć dom...
Obiad mężul zrobił, mała SPI. Ja już mam dentysta za sobą.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 12:40   #4671
Aneta???
Zakorzenienie

Cytat:
Całkowicie się z Tobą zgadzam Mi mój Tż sam powiedział,że po ciąży mam coś robić dla siebie iść poćwiczyć,żeby mieć taką formę jak kiedyś,odwiedzić kosmetyczkę,fryzjera,masa żystkę i czasem na weekend wyjść sama sobie do koleżanek czy po południu jak będzie w domu to on będzie z dzieckiem a ja mogę iść na trochę do kogoś na kawę więc mam nadzieję,że nie zostanę kurą domową Ale wszystko zależy od faceta.. Jak taki nie będzie pomagać to wiadomo,że babeczka się wykończy i będzie wyglądać jak łach,bo kiedy robić coś dla siebie jak tu dom do posprzątania,dziecko,obia dki,zakupki...

Jakby mi mąż w domu czy przy dzieciach nie chciał pomagać to obiadków na pewno by nie miał,sprzątać też by sobie musiał,oboje pracujemy więc wszystkie obowiązki dzielimy.Ale bywa tak,że facet myśli,że do pewnych spraw to tylko kobieta.A niby dlaczego?Mamy inne czasy,kiedyś kobiety nie pracowały to mogły zajmować się tylko domem
Stary 2014-07-15, 12:46   #4672
Asia19x
Zakorzenienie

Latte a jak dupcie wypniesz nie widać majteczek?

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-15, 12:49   #4673
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Jakby mi mąż w domu czy przy dzieciach nie chciał pomagać to obiadków na pewno by nie miał,sprzątać też by sobie musiał,oboje pracujemy więc wszystkie obowiązki dzielimy.Ale bywa tak,że facet myśli,że do pewnych spraw to tylko kobieta.A niby dlaczego?Mamy inne czasy,kiedyś kobiety nie pracowały to mogły zajmować się tylko domem
Mój malż pomaga mi we wszystkim bo tak jest nauczony z domu. Mamusie chłopaków pamiętajcie aby nauczyć syna, ze ma pomagac w domu.
Natomiast ma kilku znajomych którzy w domu albo przy dziecku nie robią nic bo mężczyzni nie sa od tego
Kiedys malż zagniotl mi ciasto na chleb, czego świadkiem był jego kolega. To potem kolega dość długi czas nasmiewal się z mojego małżonka że ten jest pantoflarzem

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 12:50   #4674
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Latte a jak dupcie wypniesz nie widać majteczek?
Nie mam możliwości tego sama sprawdzić na leżąco jak się wypinam na boku nie widać nic ale tak sprawdzam jak mocno muszą być naciahniete.żeby było widać i stwierdzam, że mocno bardzo
Stary 2014-07-15, 12:51   #4675
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Osz Ty koleżanki nie chcesz ode mnie Nr tel;p

Juz znalazłam co napisała.
A może faktycznie na jej profilu bym szybciej znalazła.

Mam dylemat- nadrobić Was czy ogarnąć dom...
Obiad mężul zrobił, mała SPI. Ja już mam dentysta za sobą.
Hehehe chciałam Ci ułatwić i żebyś sama zobaczyła co i jak Nadrabiaj nas,masz w końcu trochę czasu dla siebie

Cytat:
No dokładnie,jakby mój też tak robił to by się stołował na mieście(Oczywiście jakbym dała mu pieniądze ) ALe niektórzy myślą,że to kobieta jest od czarnej roboty a oni tylko muszą pieniążki do domu przynosić i na tym kończy się ich rola... Ja się cieszę,że teraz są takie czasy,że kobiety są w końcu "wyzwolone"

Stary 2014-07-15, 12:57   #4676
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Mój malż pomaga mi we wszystkim bo tak jest nauczony z domu. Mamusie chłopaków pamiętajcie aby nauczyć syna, ze ma pomagac w domu.
Natomiast ma kilku znajomych którzy w domu albo przy dziecku nie robią nic bo mężczyzni nie sa od tego
Kiedys malż zagniotl mi ciasto na chleb, czego świadkiem był jego kolega. To potem kolega dość długi czas nasmiewal się z mojego małżonka że ten jest pantoflarzem

Żenada, takiego gościa wysłałabym w kosmos
Nienawidzę takich zasranych cwaniaczków, którzy uważają, ze skoro dali nasienie, reszta należy do "bab" Najgorzej jak pochodzą z domów, gdzie ojciec tak się zachowywał i wmawiał, że facet pracuje, a resztą zajmuje się kobieta.
kiedyś tak było, nie wyobrażam sobie, żeby Tż po powrocie z pracy zjadł, otwierał piwo i siadał przed tv nie pomagając mi nic w domu, a zwłaszcza przy dziecku

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
No dokładnie,jakby mój też tak robił to by się stołował na mieście(Oczywiście jakbym dała mu pieniądze ) ALe niektórzy myślą,że to kobieta jest od czarnej roboty a oni tylko muszą pieniążki do domu przynosić i na tym kończy się ich rola... Ja się cieszę,że teraz są takie czasy,że kobiety są w końcu "wyzwolone"
Dokładnie, ten feminizm na coś się przydał

Kobieta musi być niezależna, musi. Nie wyobrażam sobie siedzieć w domu całe życie z dziećmi, nie w tych czasach.

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-15, 13:01   #4677
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:

pff co koles... kiedys to rozumiem skoro kobieta siedziala w domu to mogla gotowac prać itd ale skoro obie osoby pracuja to chyba obowiazki sie dzieli po rowno,proste...
Moj Tz akurat świetnie gotuje i robi to częsciej niz ja.
Najgorzej u nas z prasowaniem bo nikt tego nie lubi

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 13:04   #4678
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:

U nas takich kolegów na pęczki... Bo to takie babskie,że Tż pomaga mi sprzątać,chodzi na zakupy czy coś

Cytat:
Dokładnie, ten feminizm na coś się przydał

Kobieta musi być niezależna, musi. Nie wyobrażam sobie siedzieć w domu całe życie z dziećmi, nie w tych czasach.
nie wszyscy tak myślą,u mnie sporo koleżanek lubi być kurami domowymi i im wcale nie spieszno do dalszego rozwoju,pracy one prostu lubią siedzieć z dziećmi,przy garach i przy desce do prasowania i żeby mężuś zawsze miał ciepły obiad i to nie z torebki może i jestem zła ale ja w garach nie dam się udupić,o nie...tyle co z dzieckiem posiedzę to posiedzę ale podejrzewam,że i to długo trwać nie będzie,bo ja już wariuję od siedzenia samej w domu i wiele bym dała żeby teraz posiedzieć w pracy chociaż 6 godzin...Bo z ludźmi to zawsze inaczej a siedząc w domu co,spotkasz ludzi tylko robiąc zakupy na targu i rozmawiając o tym w którym warzywniaku ziemniaki są tańsze

Stary 2014-07-15, 13:06   #4679
Aneta???
Zakorzenienie

Cytat:
pff co koles... kiedys to rozumiem skoro kobieta siedziala w domu to mogla gotowac prać itd ale skoro obie osoby pracuja to chyba obowiazki sie dzieli po rowno,proste...
Moj Tz akurat świetnie gotuje i robi to częsciej niz ja.
Najgorzej u nas z prasowaniem bo nikt tego nie lubi

Nie no prasować to muszę sama,nie powierzyłabym tej czynności tż-owi
Stary 2014-07-15, 13:22   #4680
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Simran86 Pokaż wiadomość
dzisiaj zakupiliśmy taki o pojemnik na kosmetyki dla Małej http://www.okt-kids.pl/pojemnik-traveller-hippo
Uciekam sprzątać łazienkę bo normalnie jest taki syf, że patrzeć nie mogę :P
fajny ten pojemnik przynajmniej wszystko w jednym miejscu może tez coś takiego kupię, ja miałam przybory w koszyczku, ale jak było coś drobniejszego to musiałąm grzebać na dnie by wyciągać, a jak niemowlak niecierpliwił się to masakroza

Cytat:
Dziewczyny tu jak jesteśmy wszystkie pragnę złożyć publiczne oświadczenie : oświadczam, że jak urodzę dziecko i będzie miało pół roku nie będę mamą mądrą radą i nie będę faszerowac moich koleżanek radami o które się nie Proszą ani tekstami : zobaczysz sama jak to jest ciężko.
Kuuuurr zapisał! Zobaczę no i co.
Dziękuję za uwagę.[COLOR="Silver"]
ja dobrych rad wysłuchuję, przytakuję i...robię po swojemu chyba, że jakaś rada wyda mi się sensowna. Mnie najbardziej wkurza, ale to głównie starsze pokolenie ma taką tendencję, że jak niemowlę płacze to na pewno jest głodne albo, że za lekko ubrana, to mnie doprowadza do szału. Mój tata lubi takie teksty, często słyszałam od niego (teraz już mniej), że ja to na Asi praktykuje zimny chów no a to, że Asia urodzona w grudniu, spacery w mrozie, a pierwszy raz przeziębiona w wieku 2 lat to jakoś tatę mojego nie przekonało
ale co mnie bardziej irytuje, to jak mamy/babcie (na szczęście niektóre tylko) porównują dzieci i np słyszałam teksty typu "to ona jeszcze w gondoli jeździ? to ona jeszcze nie siada? to ona jeszcze ma pieluszkę?"). Przez takie gadanie poszłam z młodą do fizjoterapeutki, bo młoda kończąc 8 miesiecy nie siadała sama, nie raczkowała, za to sprawnie turłała się po podłodze. Fizjoterapeutka obejrzała ją, zbadałą i powiedziała, że wszystko ok, młoda po prostu znalazła sobie wygodny sposób na przemieszczanie się i jej to pasuje. 2 tygodnie później młoda zaczęła siadać i raczkować

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
A zamierzam dbać o siebie i o dziecko i nie uważam zeby nie było czasu sie umalować czy ubrać przy dziecku bo jakos dla wieeelu mam nie jest to problemem moze zycie to zweryfikuje ale myśle, ze bedzie dobrze
ja przyznaję, przez pierwszy miesiąc byłam zaniedbana, ale to nie wynik braku czasu z powodu noworodka, ale przez bolesny połóg. Ale potem się ogarnełam, fryzjer, farbowanie, cwiczenia, dieta u dietetyczki a jak wróciłam po pół roku do pracy to już w ogóle, bo praca zdopingowała mnie do codziennego ogarnięcia się ale powiem tak, zanim urodziłam to też ciągle słyszałam o zaniedbanych mamach. A jak urodziła i zaczęłam wychodzić na spacery i widziałam inne mamy to czułam się jak Kopciuszek, bo zdecydowana większość ładna figura, zadbane (nawet w dresie ładnie wyglądające, bo też z lekkim makijażem). Czasem się pocieszałam, że może to nianie i dlatego tak ładnie wyglądają ale niestety to w dużej mierze były mamy

Cytat:

oj tak, dużo zależy od partnera. Mój od początku wszystko robił przy Asi, ja z resztą nie wyobrażałam sobie, żeby nie robił. Wiadomo, na macierzyńskim ja więcej robiłam, bo on pracował, ale wieczorem mi pomagał, kąpiel to była jego domena itp. A jak Asia skończyła dokładnie 30 dni to wygonił mnie na parapetówkę do moich znajomych ze studiów, co osiedle obok się przeprowadzili a moja znajoma z pracy po raz pierwszy (!!!) zostawiła męża samego z córką, gdy mała miała jakieś 3 latka i cały czas się zamartwiała, czy TŻ da rade!!!

Cytat:
to jest to, jakie wychowanie facet wyniósł z domu. Moja teściowa ma 3 synów, z jednej strony nauczyła ich pomagania, np przy sprzątaniu,z drugiej strony nauczyła, że kobieta jest od dowodzenia sprzątaniem itp i pewnie stąd mój mąż nie widzi brudu, póki mu się nie wskaże. Bo jak go poproszę to praktycznie wszystko w domu zrobi. Tylko czasem chciałabym, by z własnej inicjatywy coś zrobił
za to mój szwagier, który miał coś trochę ponad 20 lat i do 35 roku życia mieszkal sam, to w życiu nie włączył pralki, zawsze wiózł brudne ciuchy do mamy (80 km!!). Jak mu wspominałam, że ma pralkę w łazience, to mówil, że zepsuta. Aż gdy znalazł sobie kobietę to jakoś sie okazało, że jego kobieta (obecnie żona) potrafiła uruchomić pralkę, która nie była zepsuta

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości