|
|
#1801 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny Młode 2015 cz. 23 :)
Cytat:
historia nadaje się do wątku o faux pas młodych mnie by było wstyd w ogóle o jakies pieniądze prosić przy dawaniu rodzinie zdjęć czy płyty
|
|
|
|
|
#1802 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No nie wpadłabym na coś takiego, już chyba lepiej nic nie dawać, a nie. A odnośnie zdjęć, to jeszcze zobaczymy. Nam fotograf mówił, że ciężko wszystkich gości ogarnąć w jednym miejscu. No jeszcze to obgadamy... |
|
|
|
|
#1803 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie mowie podrzucac na urlop.. ale moze akurat w srode iweczorem bo ja mam fitness a karol crosa i co ja biedna zrobie?![]() oczywiscie zartuje ale widze po kolezankach.. ze rodzice pomagaja.. nawet jakby to mialo byc zrobienie zakupow po drodze w odwiedziny ;-) jak sie siedzi samemu rok po urodzeniu..to wyprawa do sklepu to z godzina z małym ![]() Cytat:
i u mnie ludzie biorą ![]() ah balabym sie ze zaplanuje a tu nagle ludzie beda mieli petarde na picie i bede z tamtąd podbierac hihi ![]() mi jak zabraknie na poprawiny to pojade do sklepu w niedziele rano ![]() Cytat:
ale wysyłanie zdjec.. wszysktim? to nie dawałabym wtedy podarunków.. bo koperta + znaczek + wywołanie zdjecia to tak z 2-3zł na pare ehs. kolejne 200zł no ale moze
|
|
#1804 |
|
Raczkowanie
|
wy takie macie konkretne plany na mieszkanie po ślubie a my nie wiemy nic
tzn obecnie wynajmujemy razem mieszkanie w stolicy ale co do tego gdzie osiądziemy na stałe i zakupimy mieszkanie/dom to jest jedna wielka niewiadoma. Oboje jesteśmy bardzo przywiązani do naszego rodzinnego miasta ale ze względu na bezrobocie nie ma tam szans dla nas - i teraz dylemat które większe miasto wybrać ja mam swoje upatrzone, TŻ swoje... więc problemem zajmiemy się pewnie po ślubie |
|
|
|
#1805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę, że to taka miła niespodzianka po weselu będzie
|
|
|
#1806 | |
|
Zakorzenienie
|
U nas będzie 0,5 l wódki na głowę, ale musimy dokładnie przeanalizować kto będzie z dzieckiem, kto prowadzi itd., bo nie chcemy za dużo zamawiać
![]() A my nie będziemy dawać ani wódki, ani ciasta z wesela gościom na odchodne, bo moja mama uważa to za bardzo nieeleganckie. Za to będziemy dawać sękacz specjalnie do tego kupiony, ale o tym już pisałam Wzięłam się za pranie koców, a tu słońce zaszło! ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
My też nie mamy konkretnych planów i obecnie wynajmujemy mieszkanie w mieście, w którym studiuję Jednak jedno jest pewne - na pewno wyjedziemy z tego miasta Najprawdopodobniej za granicę
|
|
|
|
|
#1807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1808 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj biegam z kolezanką, w koncu ktos sie tym zainteresowal
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lubie to miasto.ale pracy BRAK a jak jest to za polowe tego co ja zarabiam..a jednak poza cena mieszkania to zycie we Wro a zycie w ZG jakos super sie nie różni.. proponuje sie rozejrzeć gdzie prace znajdziecie i tak decydowac;]oh zeby miec dom mieszkanie bez kredytu to na prawde wielkie szczescie w dzisiejszych czasach ;-)
|
|
#1811 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1812 |
|
Zakorzenienie
|
Co do płyt u naszego jedna kopia kosztuje 60 zł za sztukę więc nie przewidujemy gościom rozdawać
jedynie rodzicom. Chyba że ktoś zechce tyle uiścić...
|
#1813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas właśnie bierze się ze stołu (na tylu weselach, na których rozdawało się ciasto tak było) PM rozdają to ciasto, którego jest najwięcej i którego goście nie zjedli. I dlatego moja mama uważa to za nieeleganckie, bo jakby na to nie patrzeć, rozdaje się gościom resztki ze stołów.
|
|
|
|
|
#1815 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
|
|
#1816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze daje podarek to do tego jesszcze to to tak duzo...Cytat:
ah no u nas na weselach jak ludzie wychodza to tez sie pakuje dla gosci: ciasta miesa.. ostatnio dostałam nawet 2 banany bo widac ze sasiadom zosatała TONA! i po prostu rozdaja po gosciach bo zamrażalki by nie wystarczyło ![]() tylko ze to nie było podarowane jakos w pieknych opakowankach jako prezent tylko normalnych jak jedzene na wynos
|
|
#1818 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego u nas będzie sękacz - kupiony tylko do rozdania ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
No właśnie, a u nas było zapakowane w piękne domki na ciasto, a krojone na szybko i byle jak - oby wrzucić jak najwięcej do tego pudełka Bo jednak mięso się zamrozi, a ciasto po kilku dniach trzeba wyrzucić do śmieci.
|
||
|
|
|
#1819 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas tez będa ciasta na koniec ale nie te ze stołów tylko już przygotowane wcześniej w chłodni w ładnych opakowaniach
przy każdym talerzyku będą tez leżały krówki z datą ślubu albo ciasteczka z wróżbą z podziękowaniem
|
|
|
|
#1820 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jaki podarunek przewidujesz?
|
|
|
#1822 |
|
Zakorzenienie
|
kochane jak myslicie jak developer powiedział ze mozna z 2sypialni zrobic 3 ale do wrzesnia mam powiedziec jak to musze isc do pracowni architekat jakiejs i miec super profesjonalny projekt? hm hm...
---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- personalizowane mmsy ![]() głownie dlatego ze sama chce je miec ![]() chce zrobic zdjecie ułożonym 3 kolo siebie w roznych kolorach i powiesze gdzies w domu ;-) ;D mam fanaberie takowe czasami wlasnie xD
|
#1823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moim zdaniem wystarczy jak im powiesz mniej wiecej jak chcesz roplanowac te pokoje (ile metrow czy w jakim ukladzie bo to na pewno bedzie sciankami dzialowymi a do tego architekta nie potrzeba... zreszta deweloper skoro proponuje takie rozwiazania na pewno ma ekipe od tego aby to juz rozrysowali i od tego aby to zbudowali ![]() kiedy dostaniecie planowo klucze? |
|
|
|
|
#1824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaka to była strona?
|
|
|
#1825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja od poczatku mowie, ze chce przemalować moj własny pokój, w domu rodzinnym . Stad tez nie mam problemow, Tate mam na miejscu, sama nie bede latać po praktikerze ![]() Aaaaaa zadzwoniłam do lokalu naszego ceny sa bez zmiaaaaan i babka chciała mi proponować lokal na 2016, bo na 2015 praktycznie w ogole terminów nie maja ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1826 | ||
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Cytat:
Mimo, że obecnie w salonie nie było żadnej klientki Łaaaaa, super Moim zdaniem Joanna i Michał Cytat:
|
|
|
#1827 |
|
Zakorzenienie
|
hej. ja już w domku. nie dam rady nadrobić niestety.
ktoś mi streści co było? poza tym od wczoraj miałam wprowadzoną nowa usługę od TP Neostrada . i nie ma dzwonię pod nr żeby dowiedzieć się co i jak wybieram co gdzie trzeba wpisuje ten cholerny nr stacjonarnego a mi że zły nr no kur... i tak mi zjadło ze 3 zł i nic załatwione nie mam. może jakiś Ekspert? oszaleje. |
|
|
|
#1828 |
|
Raczkowanie
|
My dajemy ciasto i wódę.
mamy już 350 butelek, ale to chyba będzie mało, wesele planujemy na 170-180 osób. + poprawiny. Będziemy mieli też wino i bimber (własnej roboty wujka ) i piwo. Myślę że jak będzie bimber to pójdzie tej wódki mniej, ale lepiej kupimy jeszcze żeby nie brakło. Zazdroszczę wam własnych domów i mieszkań... My będziemy mieszkali u TŻta,u góry, która jest w surowym stanie. Nie bardzo mi się podoba ten pomysł, bo matka TŻta trochę za bardzo ingeruje w jego życie, ale myślę że jak zrobimy osobne wejście do nas to nie będzie tak źle. No i mają jeszcze babcię która ma swój dom i matka TŻta mówi że za kilka lat zamieszka z mężem i babcią razem, żeby się nią opiekować a my przejmiemy całą chałupkę. W sumie to nie wychodzę za mąż za mamę P tylko za niego, więc jakoś damy radę L( |
|
|
|
#1829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1830 |
|
Zakorzenienie
|
jak mnie boli głowa
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:40.

historia nadaje się do wątku o faux pas młodych
mnie by było wstyd w ogóle o jakies pieniądze prosić przy dawaniu rodzinie zdjęć czy płyty

tzn obecnie wynajmujemy razem mieszkanie w stolicy ale co do tego gdzie osiądziemy na stałe i zakupimy mieszkanie/dom to jest jedna wielka niewiadoma. Oboje jesteśmy bardzo przywiązani do naszego rodzinnego miasta ale ze względu na bezrobocie nie ma tam szans dla nas - i teraz dylemat które większe miasto wybrać
ja mam swoje upatrzone, TŻ swoje... więc problemem zajmiemy się pewnie po ślubie 

lubie to miasto.ale pracy BRAK a jak jest to za polowe tego co ja zarabiam..
jaka to była strona?