Panny Młode 2015 cz. 23 :) - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-15, 11:56   #1801
Majelka
Wtajemniczenie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 23 :)

Cytat:
Napisane przez Mariuszowa Pokaż wiadomość
W ogóle w zeszłym roku moi rodzice byli na ślubie u mojej kuzynki ( kit, że mnie nie zaprosiła, a inną dalsza rodzinę tak, ale spoko). No i w czasie wesela para młoda sie pytała czy goście chcą kupić za 15 zł kopię wesela od kamerzysty, no i sporo osób się zgodziło, bo za 15 zł, a jakaś tam pamiątka będzie. Przyjechali po 3 miesiącach i za ta płytę krzyknęli 40 zł. Rodzice zapłacili za ta płytę i no cóż... Niesmak pozostał, bo wątpie by nagle cena u kamerzysty wzrosła o 25 zł. Pewni młodzi jeszcze zarobić chcieli, masakra

o matko historia nadaje się do wątku o faux pas młodych mnie by było wstyd w ogóle o jakies pieniądze prosić przy dawaniu rodzinie zdjęć czy płyty
Majelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 12:01   #1802
Mariuszowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Majelka Pokaż wiadomość
o matko historia nadaje się do wątku o faux pas młodych mnie by było wstyd w ogóle o jakies pieniądze prosić przy dawaniu rodzinie zdjęć czy płyty
Ja myśl, że to był pomysł na biznes młodych. tylko czy gra warta świeczki?
No nie wpadłabym na coś takiego, już chyba lepiej nic nie dawać, a nie.
A odnośnie zdjęć, to jeszcze zobaczymy. Nam fotograf mówił, że ciężko wszystkich gości ogarnąć w jednym miejscu. No jeszcze to obgadamy...

60-59-58-57-56-55-54-53-52-51-50
Mariuszowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 12:02   #1803
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mariuszowa Pokaż wiadomość

Moim rodzicom zostało jeszcze 20 lat pracy do emerytury, więc i tak się wnukami nie nacieszą. A przeciez nie będę ich im podrzucać w czasie jak będą mieli urlop. A mama M. juz zmęczona jest praca, gospodarstwem i tym wszystkim.
Fakt, że blizej rodziców byłoby łatwiej pod pewnymi względami. No ale sie zobaczy... A do miasta na pewno nie pójdziemy, nie ma opcji. My typowi ludzie ze wsi, prości, lubimy kwitnący rzepak, jak pszenica się złoci i ptaszki wiosną ćwierkają, a zimą wszystko jest białe, a nie szare i brudne...
moim tez zostalo..ale sa sytuacje awaryjne.. kiedy dzwonia ze złoba "prosze zabierac jest chora" i moze akurat mamie/tacie łatwiej niz mi ktora jest na spotkaniu
nie mowie podrzucac na urlop.. ale moze akurat w srode iweczorem bo ja mam fitness a karol crosa i co ja biedna zrobie?
oczywiscie zartuje
ale widze po kolezankach.. ze rodzice pomagaja.. nawet jakby to mialo byc zrobienie zakupow po drodze w odwiedziny ;-) jak sie siedzi samemu rok po urodzeniu..to wyprawa do sklepu to z godzina z małym

Cytat:
Napisane przez Kiciakowa Pokaż wiadomość
nie zabraknie, bo będziemy mieć odpowiednią ilość przygotowaną w paczkach. Będziemy mieć dodatkowe ciasto, nie to ze stołów. Innych prezentów nie będzie, wydaje mi się, że ludzie nie przywiązują do tego wagi
ja przywiązuje i u mnie ludzie biorą
ah balabym sie ze zaplanuje a tu nagle ludzie beda mieli petarde na picie i bede z tamtąd podbierac hihi
mi jak zabraknie na poprawiny to pojade do sklepu w niedziele rano

Cytat:
my też chcemy wysyłać zdjęcia po weselu, pewnie też z życzeniami na Boże Narodzenie, akurat będzie tak 3 miesiące po weselu, żeby wszystko ogarnąć Zdjęcie grupowe + z rodziną/parą jeśli będzie.

A co do tej płyty z wesela .....
co do plyty to ja tez;D
ale wysyłanie zdjec.. wszysktim? to nie dawałabym wtedy podarunków.. bo koperta + znaczek + wywołanie zdjecia to tak z 2-3zł na pare ehs. kolejne 200zł
no ale moze
Stary 2014-07-15, 12:06   #1804
Cady_89
Raczkowanie

wy takie macie konkretne plany na mieszkanie po ślubie a my nie wiemy nic tzn obecnie wynajmujemy razem mieszkanie w stolicy ale co do tego gdzie osiądziemy na stałe i zakupimy mieszkanie/dom to jest jedna wielka niewiadoma. Oboje jesteśmy bardzo przywiązani do naszego rodzinnego miasta ale ze względu na bezrobocie nie ma tam szans dla nas - i teraz dylemat które większe miasto wybrać ja mam swoje upatrzone, TŻ swoje... więc problemem zajmiemy się pewnie po ślubie
Cady_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 12:10   #1805
zmotywowanaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kimitri Pokaż wiadomość
do tego pomysłu tylko trzeba by było juz zapełnić notes z adresami gosci

nam noclegi wyjda 30 zl za osobe ale bez sniadania, nad tym bedziemy myslec coby goscie do poprawin jakos wytrzymali

z godzina poprawin to mam przeprawy z tata M. bo On twierdzi ze o 16 to bedzie dosc a ja z moja mama ze najpozniej to o 14 bo jak moja rodizna i znajomi maja wracac srednio 250-300 a moze i wiecej km to przeciez nie ebda sie zaraz po obiedzie zbierac... no ale wojna o to najwyzej bedzie ja z "tesciem" juz testowalam wojowanie wiec najwyzej sie powtorze bo moze go nie obchodzi ze moim tak jada skoro od nich wszyscy na miejscu ale mnie obchodzi i chce aby byli jak najdluzej na poprawinach.. a jak "nikt nie wstanie" (jak twierdzi) na poprawiny to bede bawic sie ze swoja rodzina a rodzina M. wstanie o 20 ;p hehe
jak będziemy jeździć i zapraszać to od razu będę do zeszytu wpisywała adresy myślę, że to taka miła niespodzianka po weselu będzie
Stary 2014-07-15, 12:13   #1806
seductivee
Zakorzenienie

U nas będzie 0,5 l wódki na głowę, ale musimy dokładnie przeanalizować kto będzie z dzieckiem, kto prowadzi itd., bo nie chcemy za dużo zamawiać

A my nie będziemy dawać ani wódki, ani ciasta z wesela gościom na odchodne, bo moja mama uważa to za bardzo nieeleganckie. Za to będziemy dawać sękacz specjalnie do tego kupiony, ale o tym już pisałam

Wzięłam się za pranie koców, a tu słońce zaszło!

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Cady_89 Pokaż wiadomość
wy takie macie konkretne plany na mieszkanie po ślubie a my nie wiemy nic tzn obecnie wynajmujemy razem mieszkanie w stolicy ale co do tego gdzie osiądziemy na stałe i zakupimy mieszkanie/dom to jest jedna wielka niewiadoma. Oboje jesteśmy bardzo przywiązani do naszego rodzinnego miasta ale ze względu na bezrobocie nie ma tam szans dla nas - i teraz dylemat które większe miasto wybrać ja mam swoje upatrzone, TŻ swoje... więc problemem zajmiemy się pewnie po ślubie

My też nie mamy konkretnych planów i obecnie wynajmujemy mieszkanie w mieście, w którym studiuję Jednak jedno jest pewne - na pewno wyjedziemy z tego miasta Najprawdopodobniej za granicę

02.08.2008 - 12.11.2012 - 12.09.2015

seductivee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 12:13   #1807
Kimitri
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie sprawa sie sama rozwiązała bo też z M. miałam przeprawy bo On chciał koniecznie mnie do siebie sciagnac (pod Kielce) tylko ze dla mnie nie dosc ze to miasteczko takie male i malo dostosowane komunikacyjnie (ost wracalam do Wawy to zeby zdazyc na autobus musialam wyjsc od niego 2 godziny wczesniej i nie wiem czy bym zdazyla (busy w niedzle, smiech na sali) gdyby nie jego ciocia ktora mnie z ulicy zgarnela i zawiozla do Kielc) to jeszcze ciezko byloby jakakolwiek prace zalatwic (nie w sklepie i nie jako sprzataczka)... za to M. baaardzo nie chciał do Wawy bo t9o duze koszty, bo on nie lubi mieszkac w klatce dla krolika (mieszkanie w bloku) itp itd... i pewnie gdyby nie udar mojej Babci i ta sprawa z przepisaniem mieszkania juz teraz (bo zawsze bylo ze Babcia tam mieszka dokad chce i moze) to bysmy pewnie dalej w zawieszeniu zyli...

Kimitri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 12:15   #1808
MajsterkaANB
Zakorzenienie

dzisiaj biegam z kolezanką, w koncu ktos sie tym zainteresowal

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

MajsterkaANB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 12:16   #1809
zmotywowanaja
Zakorzenienie

Cytat:
my na razie to pod most co najwyżej możemy iść mieszkać planujemy kupić mieszkanie, co wiąże się niestety z kredytem, ale chcemy to zrobić jeszcze przedslubem, tak żeby po weselu iść już na swoje, bo nie jseetśmy zwolennikami mieszkania z rodzicami
Stary 2014-07-15, 12:20   #1810
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie tez moze wymarzona ZG moglaby byc lubie to miasto.ale pracy BRAK a jak jest to za polowe tego co ja zarabiam..
a jednak poza cena mieszkania to zycie we Wro a zycie w ZG jakos super sie nie różni..
proponuje sie rozejrzeć gdzie prace znajdziecie i tak decydowac;]

Cytat:
Napisane przez zmotywowanaja Pokaż wiadomość
my na razie to pod most co najwyżej możemy iść mieszkać planujemy kupić mieszkanie, co wiąże się niestety z kredytem, ale chcemy to zrobić jeszcze przedslubem, tak żeby po weselu iść już na swoje, bo nie jseetśmy zwolennikami mieszkania z rodzicami
oh zeby miec dom mieszkanie bez kredytu to na prawde wielkie szczescie w dzisiejszych czasach ;-)
Stary 2014-07-15, 12:21   #1811
Kiciakowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
ale wysyłanie zdjec.. wszysktim? to nie dawałabym wtedy podarunków.. bo koperta + znaczek + wywołanie zdjecia to tak z 2-3zł na pare ehs. kolejne 200zł
no ale moze
wole na to wydać kase niż na jakiegoś gipsowego aniołka czy inny badziew
Cytat:
Napisane przez seductivee Pokaż wiadomość
U nas będzie 0,5 l wódki na głowę, ale musimy dokładnie przeanalizować kto będzie z dzieckiem, kto prowadzi itd., bo nie chcemy za dużo zamawiać

A my nie będziemy dawać ani wódki, ani ciasta z wesela gościom na odchodne, bo moja mama uważa to za bardzo nieeleganckie. Za to będziemy dawać sękacz specjalnie do tego kupiony, ale o tym już pisałam

Wzięłam się za pranie koców, a tu słońce zaszło!
a czym się różni danie sękacza od jakiegoś innego ciasta? I czemu to ma być nieeleganckie? Tych ciast nie bierze się ze stołu, tylko są kupione osobno, czasami nawet inne niż te na stole specjalnie po to, aby dać gościom...
Cytat:
nie martw się, my też nie mamy konkretnych planów, bo nawet nie wiemy w jakim mieście będziemy mieszkać ale to wszystko przez moje studia
Stary 2014-07-15, 12:23   #1812
asiaczek87
Zakorzenienie

Co do płyt u naszego jedna kopia kosztuje 60 zł za sztukę więc nie przewidujemy gościom rozdawać jedynie rodzicom. Chyba że ktoś zechce tyle uiścić...

1.08.2015

asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 12:27   #1813
Kiciakowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek87 Pokaż wiadomość
Co do płyt u naszego jedna kopia kosztuje 60 zł za sztukę więc nie przewidujemy gościom rozdawać jedynie rodzicom. Chyba że ktoś zechce tyle uiścić...
nasz kamerzysta powiedział, że ich płyty są niezabezpieczone i moge przygrywać ile razy chce
Stary 2014-07-15, 12:28   #1814
seductivee
Zakorzenienie

Cytat:
a czym się różni danie sękacza od jakiegoś innego ciasta? I czemu to ma być nieeleganckie? Tych ciast nie bierze się ze stołu, tylko są kupione osobno, czasami nawet inne niż te na stole specjalnie po to, aby dać gościom...

U nas właśnie bierze się ze stołu (na tylu weselach, na których rozdawało się ciasto tak było) PM rozdają to ciasto, którego jest najwięcej i którego goście nie zjedli. I dlatego moja mama uważa to za nieeleganckie, bo jakby na to nie patrzeć, rozdaje się gościom resztki ze stołów.

Stary 2014-07-15, 12:30   #1815
asiaczek87
Zakorzenienie

Cytat:
nasz kamerzysta powiedział, że ich płyty są niezabezpieczone i moge przygrywać ile razy chce
Hmmm sprawdzimy

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
U nas właśnie bierze się ze stołu (na tylu weselach, na których rozdawało się ciasto tak było) PM rozdają to ciasto, którego jest najwięcej i którego goście nie zjedli. I dlatego moja mama uważa to za nieeleganckie, bo jakby na to nie patrzeć, rozdaje się gościom resztki ze stołów.
Co racja to racja

1.08.2015

Stary 2014-07-15, 12:31   #1816
Kiciakowa
Zakorzenienie

Cytat:
No widzisz, a u nas są to inne ciasta, nowe - specjalnie aby dać gościom, a nie ze stołów
Stary 2014-07-15, 12:35   #1817
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
wole na to wydać kase niż na jakiegoś gipsowego aniołka czy inny badziew
ja mowilam tak ze swojej perspektywy ze daje podarek to do tego jesszcze to to tak duzo...

Cytat:

ah no u nas na weselach jak ludzie wychodza to tez sie pakuje dla gosci: ciasta miesa.. ostatnio dostałam nawet 2 banany bo widac ze sasiadom zosatała TONA! i po prostu rozdaja po gosciach bo zamrażalki by nie wystarczyło
tylko ze to nie było podarowane jakos w pieknych opakowankach jako prezent tylko normalnych jak jedzene na wynos
Stary 2014-07-15, 12:39   #1818
seductivee
Zakorzenienie

Cytat:
No widzisz, a u nas są to inne ciasta, nowe - specjalnie aby dać gościom, a nie ze stołów

Dlatego u nas będzie sękacz - kupiony tylko do rozdania

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
ja mowilam tak ze swojej perspektywy ze daje podarek to do tego jesszcze to to tak duzo...

ah no u nas na weselach jak ludzie wychodza to tez sie pakuje dla gosci: ciasta miesa.. ostatnio dostałam nawet 2 banany bo widac ze sasiadom zosatała TONA! i po prostu rozdaja po gosciach bo zamrażalki by nie wystarczyło
tylko ze to nie było podarowane jakos w pieknych opakowankach jako prezent tylko normalnych jak jedzene na wynos

No właśnie, a u nas było zapakowane w piękne domki na ciasto, a krojone na szybko i byle jak - oby wrzucić jak najwięcej do tego pudełka Bo jednak mięso się zamrozi, a ciasto po kilku dniach trzeba wyrzucić do śmieci.

Stary 2014-07-15, 12:40   #1819
Majelka
Wtajemniczenie

u nas tez będa ciasta na koniec ale nie te ze stołów tylko już przygotowane wcześniej w chłodni w ładnych opakowaniach przy każdym talerzyku będą tez leżały krówki z datą ślubu albo ciasteczka z wróżbą z podziękowaniem
Majelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 12:45   #1820
Cady_89
Raczkowanie

Cytat:
u nas dostaniemy oprócz płyt też na pendrive'a więc można będzie przekazywać bez problemu

Cytat:
nie martw się, my też nie mamy konkretnych planów, bo nawet nie wiemy w jakim mieście będziemy mieszkać ale to wszystko przez moje studia
No właśnie my przez studia TŻ chyba też utkniemy w tej Wawie na kolejne 2 lata i zastanawiam się czy potem nie zasiedzimy się na tyle, że przeprowadzka stanie się raczej nierealna
Cady_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 12:47   #1821
Kiciakowa
Zakorzenienie

Cytat:
a ja z mojej perspektywy
a jaki podarunek przewidujesz?
Stary 2014-07-15, 12:51   #1822
sQuaara
Zakorzenienie

kochane jak myslicie jak developer powiedział ze mozna z 2sypialni zrobic 3 ale do wrzesnia mam powiedziec jak to musze isc do pracowni architekat jakiejs i miec super profesjonalny projekt? hm hm...

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
a ja z mojej perspektywy
a jaki podarunek przewidujesz?

personalizowane mmsy
głownie dlatego ze sama chce je miec

chce zrobic zdjecie ułożonym 3 kolo siebie w roznych kolorach i powiesze gdzies w domu ;-) ;D

mam fanaberie takowe czasami wlasnie xD
Stary 2014-07-15, 12:53   #1823
Kimitri
Zakorzenienie

Cytat:
kochane jak myslicie jak developer powiedział ze mozna z 2sypialni zrobic 3 ale do wrzesnia mam powiedziec jak to musze isc do pracowni architekat jakiejs i miec super profesjonalny projekt? hm hm...

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

moim zdaniem wystarczy jak im powiesz mniej wiecej jak chcesz roplanowac te pokoje (ile metrow czy w jakim ukladzie bo to na pewno bedzie sciankami dzialowymi a do tego architekta nie potrzeba... zreszta deweloper skoro proponuje takie rozwiazania na pewno ma ekipe od tego aby to juz rozrysowali i od tego aby to zbudowali

kiedy dostaniecie planowo klucze?

Kimitri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 12:53   #1824
Kiciakowa
Zakorzenienie

Cytat:
personalizowane mmsy
głownie dlatego ze sama chce je miec

chce zrobic zdjecie ułożonym 3 kolo siebie w roznych kolorach i powiesze gdzies w domu ;-) ;D

mam fanaberie takowe czasami wlasnie xD
widzieliśmy reklame tego pół roku temu w gazecie i sami chcieliśmy takie m&msy z naszymi zdjęciami... ale już nam przeszło jaka to była strona?
Stary 2014-07-15, 13:03   #1825
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
no ja tez mam tate..160km ode mnie i teoretycznie miał mi pomoc brat (l.20) ale te plyty gipsowe mysle ze by nas zabiły...

nie polecam. tzn pewnie tez dzieczyny z zagramanicy sie wypowiedza. ja mam do moich rodziców 160km.. do Karola 120
i juz wiem ze jak bede miala dzieci to mi nie pomogą.. no na weekendy. ale Oni normalnie beda pracowac.. a w pracy zazdroszcze kolezankom ktore dzwonia "czesc mamo..dalabys rade odebrać Em ze żłobka?"
ja wiem ze tego nie bedzie.. i jesli mieszkalabym z rodzicami to byłoby ok tzn w tym samym miescie.. albo w wiekszym miescie kolo miasteczka w ktorym mieszkam (jesli z powodu checi duzego miasta chcecie wyjechac)

wiec zastanowcie sie czy na prawde warto

oh yeaskiii!!

Ja nie daje ciasta.. wóde bede dawac jak zostanie (laski które beda dawac: co zrobicie jak zabraknie zeby kazdemu dac?)
daje prezenciki.. no droższe ale chce to i już (dlatego sama robie dekoracje zeby wyrównac koszty)
a Kimitri nie kojarze ile masz gosci ale no jakies rafaello czy ferrero roshe (choc to tez pare zł) czy jakies cos malutkiego no np wlasnorecznie zrobione jabłuszka w czekoladzie moze podaruj? cos milego dla gosci.. za 1-1,50zł mozna dac cos uroczego

ale ja tak mowie bo u mnie na kazdym weselu to było i wiem ze ludzie by sie zle poczuli jakby zabrakło

DAWAJ <3

Ale ja od poczatku mowie, ze chce przemalować moj własny pokój, w domu rodzinnym . Stad tez nie mam problemow, Tate mam na miejscu, sama nie bede latać po praktikerze

Aaaaaa zadzwoniłam do lokalu naszego ceny sa bez zmiaaaaan i babka chciała mi proponować lokal na 2016, bo na 2015 praktycznie w ogole terminów nie maja

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-07-15, 13:08   #1826
Maalini
Rozeznanie

Hej

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
A tak w ogóle moja mama ma urlop, ja też planuję wolne i któregoś dnia planujemy trip po salonach w poszukiwaniu sukni. Nie mogę się doczekać .

Umawiałyście się wcześniej na takie mierzenie?
Lepiej przedzwoń do salonów, mnie w dwóch babki nie chciały obsłużyć, bo nie byłam umówiona Mimo, że obecnie w salonie nie było żadnej klientki

Cytat:
Napisane przez MajsterkaANB Pokaż wiadomość
boszzz , pół roku i 3 tygodnie do slubu!!! dacie wiarę?
Łaaaaa, super

Cytat:
Napisane przez asiaczek87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a lepiej brzmi :Joanna i Michal czy Asia i Michal?
Moim zdaniem Joanna i Michał

Cytat:
Dokładnie! Specjalnie przygotowane, wyciągane na bieżąco z chłodni. Też sobie nie wyobrażam zagarniać ze stołów resztek i dawać gościom
Stary 2014-07-15, 13:16   #1827
aga99792
Zakorzenienie

hej. ja już w domku. nie dam rady nadrobić niestety.

ktoś mi streści co było?

poza tym od wczoraj miałam wprowadzoną nowa usługę od TP Neostrada .
i nie ma
dzwonię pod nr żeby dowiedzieć się co i jak wybieram co gdzie trzeba wpisuje ten cholerny nr stacjonarnego a mi że zły nr no kur...
i tak mi zjadło ze 3 zł i nic załatwione nie mam.
może jakiś Ekspert?
oszaleje.
aga99792 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 13:22   #1828
agata7852
Raczkowanie

My dajemy ciasto i wódę.
mamy już 350 butelek, ale to chyba będzie mało, wesele planujemy na 170-180 osób. + poprawiny.
Będziemy mieli też wino i bimber (własnej roboty wujka ) i piwo.
Myślę że jak będzie bimber to pójdzie tej wódki mniej, ale lepiej kupimy jeszcze żeby nie brakło.
Zazdroszczę wam własnych domów i mieszkań...
My będziemy mieszkali u TŻta,u góry, która jest w surowym stanie.
Nie bardzo mi się podoba ten pomysł, bo matka TŻta trochę za bardzo ingeruje w jego życie, ale myślę że jak zrobimy osobne wejście do nas to nie będzie tak źle. No i mają jeszcze babcię która ma swój dom i matka TŻta mówi że za kilka lat zamieszka z mężem i babcią razem, żeby się nią opiekować a my przejmiemy całą chałupkę.
W sumie to nie wychodzę za mąż za mamę P tylko za niego, więc jakoś damy radę L(
agata7852 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 13:25   #1829
asiaczek87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maalini Pokaż wiadomość
Hej
Lepiej przedzwoń do salonów, mnie w dwóch babki nie chciały obsłużyć, bo nie byłam umówiona Mimo, że obecnie w salonie nie było żadnej klientki
Miałam taka samą sytuację

1.08.2015

Stary 2014-07-15, 13:42   #1830
tunia89
Zakorzenienie

jak mnie boli głowa

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

<3 33/40 <3

jestem zołzą i dobrze mi z tym
tunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości