|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kieleckie Panny Młode - XI część pogaduszek
Moze chodzilo o hurtownie na Równej?
|
#2702 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ratunku
obdzwonilam dzisiaj prawie cala liste zespolow z pierwszej strony watku i jak na razie jeden zespol ma wolny termin na przyszly rok.masakra.kiedy Wy zamawialyscie zespol?juz powoli zaczynam sie zalamywac.albo cena masakryczna albo zespol do kitu...
|
#2703 |
|
Zadomowienie
|
Słuchajcie, a orientujecie się może w cenach wódki w hurtowniach? My mamy wesele w maju, chcielibyśmy Finlandię ale ostatnio się dowiedziałam że w jednej z hurtowni kosztowała ok 37zł/0,5l!! podczas gdy w zeszłym roku w tym samym miejscu to było ok 25zł/0,5l. Załamałam się, że aż tak bardzo skoczyły ceny!
Jaką wódkę i hurtownię możecie mi polecić? Jak będą tak wzrastać ceny to chyba będziemy się musieli zdecydować na jak najszybsze kupno i zmagazynowanie jeszcze nie wiem gdzie.. ;/;/
|
|
|
|
#2704 |
|
Zakorzenienie
|
my termin zaklepaliśmy jakieś dwa lata przed ślubem
|
|
|
|
#2705 |
|
Zadomowienie
|
antena a kiedy ślubujesz? Ja zamawiałam zespół Orion w lutym 2014, ślub maj 2015 i oni już mieli cały przyszły rok maj-październik zajęty, także serdecznie Ci współczuję;/;/ na liście nie ma zespołu Wanted http://www.wantedband.pl/ nad którym my też się zastanawialiśmy, bo na weselu, na którym byliśmy grali bardzo profesjonalnie i bez żadnych wiejskich klimatów
zadzwoń, może się uda. Tylko z tego co widzę to zmieniła im się wokalistka, ale może akurat Wam się spodoba. Trzymam kciuki!
|
|
|
|
#2706 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2707 | |
|
Zadomowienie
|
Decyzja o slubie byla dosc spontaniczna.slub planujemy na 20.06.2015.myslalam ze z sala bedzie wiekszy problem.co prawda mamy w zapasie jeszcze zespol kolego Tz-ta z Lublina,ale nie zachwycili mnie jakos.a slyszalyscie cos o zespole red one?i jeszcze jedno pytanie czy 4500zl za granie na weselu bez poprawin to duzo?
---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Cytat:
|
|
#2708 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piotrek Kurowski ![]() Cytat:
w hurtowni przy ul.zagnańskiej - otworzyliśmy jedną butelkę i jest wyśmienity ![]() Cytat:
Decyzja w styczniu 2014, przygotowania od lutego, a ślub 13 września tylko fakt data była bardziej pod DJa, ale braliśmy ją pod uwagę przy wyborze "daty"
|
|
#2709 |
|
Zadomowienie
|
My tez myslimy o Dj,jednak pomyslalam sobie ze sprobuje poszukac jakiegos zespolu.jeden z wymienionych na liscie krzyknal 5000zl za samo wesele.az mnie zatkalo
|
#2710 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam zespół Concord, nie wiem na kiedy planujesz ślub, ale napewno nie mają już terminów na sierpień na przyszły rok i pojedyncze zajęte w innych miesiącach
możesz i u nich spróbować Co do wódki to kupowaliśmy Pana Tadeusza w Makro ale jeszcze przed zmianą cen... i wyszło coś koło 20 zł za butelkę. Byłam na makijażu próbnym. Jestem niesamowicie zadowolona!
|
|
|
|
#2711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Szukaj dalej, bo 37 to bardzo wysoka cena, czasem w promocjach w marketach jest nawet po jakieś 32-33 złote i na niższą cenę w przypadku tej wódki bym nie liczyła po tegorocznej podwyżce |
||
|
|
|
#2712 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kurcze, boję się innych wódek niż Finlandia, chyba trzeba sobie kupić po jednej sztuce i zrobić degustację przedweselną te 25zł pewnie było też z jakiejś promocji, po prostu znajomym się trafiło a my jak zwykle pod górkę;pantena jeśli chcesz dobry zespół, z dobrym sprzętem to wydaje mi się że nie ma co liczyć na mniej niż 4000zł za wesele bez poprawin niestety.. Cena też jest uzależniona od liczby osób, u nas jest 5 osób, płacimy 4,5 tys. Ceny zespołów też bardzo skoczyły jak zresztą wszystkie usługi weselne.. |
|
|
|
|
#2713 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na youtub możes ich podejrzeć. Nie śpiewają tak typowo disco -polo bo my z Tż własnie takiego zespołu szukaliśmy . Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez mogg Czas edycji: 2014-07-15 o 21:05 |
|||
|
|
|
#2714 |
|
Zadomowienie
|
Acidka a jakiego mialas Dj?tez jestesmy zdania ze lepszy Dj niz lipny zespol.ten red one wydaje sie fajny.musze z Tz-em przedyskutowac kwestie finansowe i chyba zdecydujemy sie na nich.marzyl nam sie slub w plenerze,ale to tez niestety spory koszt.poza tym w naszym kraju nie moge byc pewna pogody a koszt wynajecia namiotu to kolejne 4000zl...
|
#2715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2716 |
|
Zadomowienie
|
mogg wydaje mi się że mówimy o tym samym zespole
cieszy mnie Twoja opinia dla nas najważniejsze było załatwienie sali, zespołu i foto/video w jak najlepszym standardzie (oczywiście na miarę naszych warunków finansowych) i póki co myślę, że nam się udało. Teraz jest kilka rzeczy które mogę wykonać własnoręcznie czy z pomocą TŻ i świadków (zaproszenia, winietki, księga wpisów gości itp.), które będą nas kosztować mniej niż zamawiane więc koszta się nieco powinny zmniejszyć
|
|
|
|
#2717 |
|
Raczkowanie
|
ja rowniez zdecydowalam sie na wodzirejów bo juz wszystkie fajne zespoły zostały pozajmowane, a wole orginalna muzyke, niz piejące wokalistki lub pol godzinne przerwy
za niecaly miesiac slub a ja nie zamowiłam bukietów, gdzie polecacie w kielcach zamowic bukiet? prosze o rade
|
#2718 |
|
Zadomowienie
|
a mi jeszcze jedno pytanie wpadło do głowy - jak to jest ze ślubem w innej parafii niż parafia moja i mojego TŻ? czy trzeba płacić te wymyślone "półślubki" i zapowiedzi w obu parafiach? i czy księża nie robią problemów kiedy chcemy wyciągnąć dokumenty? chcielibyśmy ślub u Kapucynów a moją parafią jest św. Józef i obawiam się że nie będzie za lekko...
|
|
|
|
#2719 |
|
Zakorzenienie
|
Musicie miec chyba zgode jak slub ma byc w innej parafii niz wasze. Nie wiem jak to jest jesli to to samo miasto, ja bym poszla do kapucynow i powiedziala co i jak i powinni cie pokierowac, o ile dobrze pamietam tam jest autentycznie co łaska
|
|
|
|
#2720 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja zamawiałam na Allegro i byłam zadowolona. Trzeba tylko zwrócić uwagę na gramaturę papieru. Cytat:
Nie będzie więc tak źle
|
||
|
|
|
#2721 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2722 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2723 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny bylam dzisiaj na Makro i Finlandia 0,5l jest po 33.95zl.co do tej hurtowni w Nowinach to jej nazwa to Alex ul.Przemyslowa7.juz od kilku osob slyszalam ze warto sie tam wybrac
|
#2724 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
izasalamon dzięki za pocieszenie może rzeczywiście ja jestem tylko uprzedzona do Józefa..w sumie to po naukach przedmałżeńskich u ks. Oleszko na Karczówce też bym chciała mieć tam ślub |
|
|
|
|
#2725 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2726 |
|
Zakorzenienie
|
celowałabym w 250 sama mialam 300 ale ja mialam zaproszenia w formie pocztówek
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2728 |
|
Zakorzenienie
|
Tez wole pomacac papierek
|
#2729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jak daleko jest sala??
|
|
|
|
|
#2730 |
|
Zadomowienie
|
sala koło Nowej Słupii, ponad 30 km od Kielc, bo w tych rejonach mam rodzinę.. więc od Kapucynów jest szybko się przebić do drogi S74 obok Galerii Echo i dzida w tamtą stronę żeby nie tracić czasu
no a z Karczówki jednak trzeba będzie się przebijać przez pół miasta..
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

Zaręczyny 11.10.2013
13.09.2014
zadzwoń, może się uda. Tylko z tego co widzę to zmieniła im się wokalistka, ale może akurat Wam się spodoba. Trzymam kciuki!

te 25zł pewnie było też z jakiejś promocji, po prostu znajomym się trafiło a my jak zwykle pod górkę;p
I jak daleko jest sala??