|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinien być w następnej części? | |||
| W Nowy Rok dumnie wkraczamy, na drugie urodzinki czekamy! |
|
4 | 25,00% |
| W Nowy Rok dumnie wkraczamy, tyle do zrobienia mamy! |
|
0 | 0% |
| Miesiące lecą, roczki za nami, pociechy zaskakują nowymi umiejętnościami |
|
0 | 0% |
| Odważnym krokiem w nowy rok wchodzę! Chcę świat poznawać, nudy nie znoszę! |
|
2 | 12,50% |
| Mamo, tato, chodzę sam i na minutę sto pomysłów mam! |
|
1 | 6,25% |
| W nocy zabawa, jedzenie jest beee. Usiąść na nocnik? Ja mówię nieee. |
|
8 | 50,00% |
| Odważnym krokiem stąpam po ziemi i czekam aż świat znów się zazieleni |
|
0 | 0% |
| Już rok 2014, tak szybko czas leci... witamy na świecie kolejne "nasze" dzieci |
|
1 | 6,25% |
| Głosujący: 16. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mama daj mi schaboszczaka, w końcu w domu masz roczniaka! - Mamy VII-VIII 13 cz
AGRAFKA ha ha dobry pomysł
.SZKRABKOWA Dzięki za wszystkie rady, każda oczywiście cenna . Oczywiście wszystko jest sprawdzone, ogłoszenia były wystawione na kilku stronach, w tej chwili jest tylko na stronie biura nieruchomości z informacją "rezerwacja". Doradca sprawdził to biuro bo ludzie tam pracujący też mu się nie spodobali. Jest wszystko ok. Ja też wychowałam się w tym dzielnicy, znam tam sporo ludzi mieszkających na tej ulicy. Pytałam o nich, konkretów nikt nie powiedział,że dbali o dom, dostali go w spadku, 6 lat temu był remont no i że są mało towarzyscy. Jeden znajomy który właścicielkę dobrze zna to powiedział że się rozwodzą i że ten mąż to niezły Poj..b ! Tz dziś nawet dzwonił do kilku biur nieruchomości, w większych miastach (Warszawa, Wrocław, Poznań, Kraków) i nikt nie pobiera tak dużych zadatków a co do prowizji to w ogóle Nas (właścicieli też) kroją.No i jeszcze MOON , w zupełnie innym kraju a tylko 1% ... Szok. ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- FIAZO fajne wakacje choć pewnie trochę meczące !? Gdzieś na dłużej osiądziecie ? |
|
|
|
#152 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama daj mi schaboszczaka, w końcu w domu masz roczniaka! - Mamy VII-VIII 13 cz
MERA czyli wszystko sprawdzone.
Myślę, że też nie znajdą tak kogoś na hop siup, bo ludzie raczej takiej kasy nie maja, żeby tyle wpłacić na zadatek a każdy kto ma trochę pojęcia o tym, też najpierw popyta doradców. Być może chcieli Was zaszantażować i ugrać? Sprawdźcie czy mają na siebie księgi wieczyste bo czasem spadek i owszem mogli dostać ale nie było przeprowadzone postępowanie spadkowe i dom w rzeczywistości nie stoi na nich. ![]() Mam nadzieję, że po prostu są tylko napaleni na kasę
|
|
|
|
#153 |
|
Wtajemniczenie
|
Słyszałyście o tym Energyland w Zatorze?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
SAMMI ja to przed i w trakcie ciazy czytałam dużo o łagrach o gulagach. A Grzesiuka 5lat karcetu czytałaś? Igi dostal rowerek biegowy (z opcja na trzy i dwa koła), basen na ogródek, ponton i koło ratunkowe. Zarabiste klocki drewniane zwierzęta na magnesy, ubranka, sorter drewniany od cioci EVEWEE (super), książeczki i tunel z namiotem
) od nas jeszcze nic. Teraz w sobotę jeszcze imprezka gdzie znajomi przychodzą,wiec potem coś kupimy. Myślałam o stoliku i krzesełkach.3mam kciuki ze w sierpniu dasz znać. Bawcie się dobrze. Ten weekend akurat mamy zawalony..PERSE my chodzimy ok 21 spać i często do 19.30bywa ze siedzimy w piaskownicy. Igi po 20jest kapany I po 21 chwile przewaznie dpi,chociaz teraz śpiewa mi za plecami ![]() MERA nie ma co się dziwić mężowi. To jednak spory zadatek, a decyzji ciągle nie macie. YEVELE no właśnie przydałoby się na spacer jakiś umówić albo na plac zabaw lepiej ![]() SZKRABKOWA a daleko do szwagierki macie? Ooj ale zębów wam idzie. SURKA nosa kurde coś się do Lilki przyczepilo. jak to znosi? Zdroowka! O widzę ze juz Pianka o to samo pytała. Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#156 |
|
Wtajemniczenie
|
MAMASZKRABA my też mamy zamiar. Musisz dać znać kiedy to pojedziemy wtedy co Wy
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
ELAINE około 100 km do Katowic
![]() AGRAFKA no pewnie! 'Facety' sobie pójdą na karuzele a my na kawkę bo ja mam stracha
|
|
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy trzeciego ząbka w końcu
dzisiaj się przebił i też krzywo rośnie jak dwa na dole. Dzisiaj strasznie marudził mały pewnie to był winowajca. Spał tylko 1,5 godziny. Mały dostaje kolację o 20, potem kompiel, ubieranie i do 21 już śpi.Sent from my RM-914_eu_poland_346 using Tapatalk
|
#159 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
no musimy się zgadać, mam nadzieję że do tego czasu już wszystkie zęby nam wyjdą
|
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
AGA hop hop kochana wrocilas do domu?
My dzisiaj towarzysko poza domem czyli był lans w Sopocie. nawet buty na obcasie założyłam przyjechała koleżanka z uk, umowilysmy się i jeszcze dwie koleżanki ze studiów. Haha i okazało sie ze spotkanie na 3wozki.Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#162 |
|
Wtajemniczenie
|
MAMASZKRABA ja też się boję. A nawet jakbym poszła to nie chce żeby wszyscy widzieli co jadłam
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
STOKROTKA
za ząbkaELAINE za spotkanie.Ja się z moimi umówiłam w przyszłą sobotę. Mam nadzieję, że nam wypali spotkanie
|
|
|
|
#164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
AGRAFKA to witaj w klubie
![]() Mi na samą myśl się nogi uginają. FIAZO podziwiam Was za taki odważny wyjazd.
|
|
|
|
#166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
STOKROTKA,YEVELE brawa za zabki!
YEVELE hm.. to dosc odległy termin skoro chcesz aby wszystie zeby Karince wyszly. Sent from my Lumia 800 using Tapatalk ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- a cO jest ten Energyland? FIAZ Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
FIAZO super ceny! Naprawdę za taki wypas.
Bawcie się dobrze dalej ![]() P.S. Dopiero teraz zaczaiłam Twojego nicka
|
|
|
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ten ENERGYLAND jest dopiero w budowie, za rok ma byc otwarcie podobno.
|
#170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cena za bilet/osobę to 69 zł... nie mam porównania czy dużo czy mało ale w takim razie pewnie z 300 zł trzeba mieć przy sobie na dodatkowe atrakcje i jakiejś jedzenie... Edytowane przez mamaszkrabka Czas edycji: 2014-07-15 o 21:47 |
|
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
Fiazo fajną macie wycieczkę, taką objazdową. A ile będzicie w wieliczce dni?
Sent from my RM-914_eu_poland_346 using Tapatalk
|
#172 |
|
Rozeznanie
|
FIAZO ja też Cię podziwiam, ale fajnie że wszystko tak sprawnie idzie.
za express ciśnieniowy !SZKRABKOWA, AGRAFKA ja też chcę do Energylandii . Na pewno się tam wybierzemy.ELAINE ale Iguś wypasione prezenty dostał . Duże za obcasy , dla mnie to teraz mega wyczyn ! No i fajnie że spotkanie się udało.MELA otwarcie było wczoraj. STOKROTKA brawisimo za ząbka. SZKRABKOWA księgi są ok , widnieje tam tylko hipoteka , ktorą tż spłaci dostając kredyt. Sprawdziłam teraz stronki i ogłoszenie o sprzedaży jest na nowo wystawione, na razie z informacją"rezerwacja", ale na pewno jutro to odblokują. Boże jaka ja jestem wściekła na tych ludzi !!! |
|
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
Mera faktycznie jacyś dziwni ci właścicie domu, że nie da się negocjować z nimi. A co do biura nieruchomości to pamiętaj że z nimi też możesz negocjować kwotę przynajmmniej u nas tak było.
Sent from my RM-914_eu_poland_346 using Tapatalk ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Moon super mąż zareagował, chyba tylko mój chłop taki mało pomysłowy. Oby dzidzia ładnie rosła Elain super prezenty Igi dostał. Sent from my RM-914_eu_poland_346 using Tapatalk
|
#174 |
|
Rozeznanie
|
Ja gdzieś wyczytałam, że 89 zł. Wydaje się dużo ale to też zależy co w tej cenie jest ?! Dzieci do 3 lat za darmo.
|
|
|
|
#175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to faktycznie się odstawiłaś fajnie tak się spotkać z większą ilością mamuś
|
|
#176 |
|
Rozeznanie
|
Sorry, że Wam tak smęce ale zobaczcie same ile z Was uważa że ten zadatek to spora kwota i przecież powinno im zależeć a Oni z biurem swoje ! Mało tego , my nawet nie wspomnieliśmy aby coś z ceny zeszli, choć w ofercie jest napisane, ze cena do negocjacji !!!
Szczerze to najbardziej zależy mi , że dom znajduje się w miejscowości, raz gdzie się wychowałam i uwielbiam to miejsce a dwa blisko do rodziców, zaoszczędziłabym na paliwie, jeżdżąc z Julkiem. Cóż, będziemy musieli szukać czegoś innego . Idę się przewietrzyć, sierście na spacer . A co z Margosią ? Dawno jej nie było . |
|
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
Yevel brawo za ząbka
Pianka super, że Kubuś tak ładnie z pchaczem chodzi. Spóźnione życzenia urodzinowe dla Kubusia. Surka biedna Lila, dobrze, że jej nie przeszkadzają krostki. Łukasz też miał na pupie grzybiczne krostki od zapalenia pieluszkowego Sent from my RM-914_eu_poland_346 using Tapatalk
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#179 |
|
Rozeznanie
|
A no SZKRABKOWA ciekawie to wygląda
i choć boję się korzystać z takich atrakcji to korci mnie strasznie, żeby się tam wybrać .Uciekam bo znów jutro będę niedospana. Dziś o 8.15 obudził nad natarczywy kurier a Julo pospałby pewnie z mamusią do 9.00 .Dobranoc. |
|
|
|
#180 |
|
Wtajemniczenie
|
MERA MAMASZKRABA to może da radę w ten sam dzień
spotkanie w energyland![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.

.
. Oczywiście wszystko jest sprawdzone, ogłoszenia były wystawione na kilku stronach, w tej chwili jest tylko na stronie biura nieruchomości z informacją "rezerwacja". Doradca sprawdził to biuro bo ludzie tam pracujący też mu się nie spodobali. Jest wszystko ok. Ja też wychowałam się w tym dzielnicy, znam tam sporo ludzi mieszkających na tej ulicy. Pytałam o nich, konkretów nikt nie powiedział,że dbali o dom, dostali go w spadku, 6 lat temu był remont no i że są mało towarzyscy. Jeden znajomy który właścicielkę dobrze zna to powiedział że się rozwodzą i że ten mąż to niezły Poj..b ! Tz dziś nawet dzwonił do kilku biur nieruchomości, w większych miastach (Warszawa, Wrocław, Poznań, Kraków) i nikt nie pobiera tak dużych zadatków a co do prowizji to w ogóle Nas (właścicieli też) kroją.

bo ja mam stracha 

za ząbka