![]() |
#2431 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 927
|
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg
Cytat:
Nooo mój znowu ma tydzieñ nocek wiêc od wczoraj mam samotne wieczory. Powiem Ci, ¿e nauczy³am siê nimi cieszyæ - mam ca³e ³ó¿ko dla siebie, rozwalam siê na nim i smarujê moimi balsamami, jem ¶mierdz±cy bób bez pokrzywdzonych spojrzeñ... nie jest tak ¼le ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2432 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 463
|
refluks: z powodu jakiej¶ patologii w moim organizmie zwieracz ¿o³±dka siê nie domyka. co powoduje cofanie siê tre¶ci ¿o³±dka oraz soków trawiennych do prze³yku. to podra¿nia prze³yk. powoduje palenie i skurcze. jak mnie z³apie to ³apie siê ¶cian. do tego ju¿ trzeci dzieñ nic nie jem. zupki sobie gotujê. a i te zjem dwie po³ówki miseczki na dzieñ i ju¿ nie mogê. leki i tyle pomagaj± ¿e tylko 5 razy obudzi³am siê w nocy. oczywi¶ciê o æwiczeniach nie mo¿e byæ mowy. ehh zawsze co¶. mama siê smieje, ze ja kolekcjonuje choroby jak babcie w przychodniach. ja twierdzê, ¿e jest zasadnicza ró¿nica. one twierdz± ¿e choruj±. ja chorujê.
ciekawe czemu taki wysyp chorób, nie? chyba organizm mi mówi "schudnij spa¶laku". ale jak tu schudn±æ jak zawsze co¶?
![]() |
#2433 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 352
|
Cytat:
Ty nie musisz siê zgodziæ aby byæ opiekunk± na ten czas dla jego dzieci. Zalecam asertywno¶æ. ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Gratulacje, Super ![]() ![]()
![]() |
#2434 | ||||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 820
|
Cytat:
![]() Wiem, ciê¿ko jest tak sobie samemu zrobiæ zdjêcie, szczególnie jak ma³o miejsca jest ... To Ci zazdroszczê, ja mia³am ok twarz jak by³am chudsza, teraz jest dramat ![]() Te¿ mam bujn± mimikê ![]() Cytat:
![]() Faktycznie, od razu duma rozpiera, ¿e na nic siê nie rzuci³am, a to przecie¿ takie proste i to tylko jedzenie ![]() Cytat:
Z babciami z przychodni to siê nie ma co porównywaæ ... Cytat:
![]()
![]() |
#2435 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 352
|
Dziewczyny wasze baty i dobra rada by nie chodziæ g³odn± trochê za pó¼no w poniedzia³ek i dzi¶ zaszala³am. Od jutra znowu w karby siê biorê.
Menu z poniedzia³ku ![]() Mleko z miodem plaster ¿ó³tego sera 1/2 kajzerki serek homogenizowany czekoladowy pier¶ z kurczaka w g±bce z t³uszczu surówka 3 gar¶ci orzechów ³oso¶ wêdzony 1/2 gofra lód fl±dra sma¿ona ![]() Wtorek ![]() serek ziarnisty, pomidor, wêdlina 5 plasterków 1 ciastko 5 pierogów z kapust± i grzybami plus du¿o surówki fl±dra sma¿ona ryba ma¶lana wêdzona nektarynka szklanka mleka z miodem. Dziewczyny wasze s³owa aby wzi±æ siê w gar¶æ bardzo mnie motywuj±, wiêc proszê o wiêcej. Uwielbiam miód, a aktualnie kupi³am sobie zapas dobrego, nie papranego cukrem (tak± mam nadziejê) z marê czystych regionów. Jak my¶licie taka szklanka z mleka z 1 ³y¿eczk± miodu ile mo¿e mieæ kalorii. Czy mo¿na sobie na ni± czêsto pozwoliæ, czy raczej sporadycznie? Proszê o rady !!! ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Dziewczyny lubicie czytaæ ksi±¿ki ? ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Melonade my¶la³am dzisiaj o tym co pisa³a¶, a mianowicie o problemach z utrat± wagi nawet podczas diety i æwiczeñ. Mo¿e razem spróbowa³yby¶my co¶ wymy¶liæ, przetestowaæ w jednym czasie i porównaæ efekty ? ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Sorki, ¿e nadal piszê sporadycznie, ale to siê ju¿ nied³ugo zmieni. Na t± chwilê zamierzam dostosowaæ siê do rady by ie chodziæ g³odna i mieæ owoc pod rêk±. Gorzej, ¿e dzieci te¿ mam pod rêk± i wrzucam w siebie wszystko to co one nie zjedz±, bo ¿al wyrzuciæ dobre jedzenie. ![]()
![]() |
#2436 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wymagaj od siebie za du¿o, zmiana przyzwyczajeñ te¿ wymaga czasu! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() £y¿eczka miodu to pewnie ok. 40kcal . Cytat:
![]() Cytat:
Jeszcze teraz mi siê @ zbli¿a ![]() Ogólnie chcia³abym spróbowaæ choæ na miesi±c diety bezglutenowej, bo jak ju¿ pisa³am, prawdopodobnie mam na gluten uczulenie. Ale póki co nie czujê siê na si³ach, a nie zniosê kolejnej pora¿ki w tej kwestii. Tak¿e czego by¶ chcia³a spróbowaæ? Cytat:
![]() A co one takiego jedz±? Bo jak jedz± co¶ warto¶ciowego (a powinny przecie¿! ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Melonade Czas edycji: 2014-07-16 o 00:05 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2437 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 582
|
Witajcie, dzi¶ ¶roda... po³owa tygodnia
![]() Noc mia³am ciê¿k± spaæ nie mog³am, mo¿e to dlatego, ¿e ca³e ³ó¿ko by³o moje, T¯ wróci³am nad ranem, ale zara poszed³ spaæ wiêc nawet nie gadali¶my ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2438 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak to juz jest kochana, do jednej choroby czêsto chêtnie przychodz± kolejne... Ja jestem zdrowa fizycznie wiêc nie wiem co to znaczy, ale mocno Ci wspó³czujê ![]() ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Cytat:
![]() Ja lubiê czytaæ, ale to jest czynno¶æ wymagaj±ca skupienia i siedzenia spokojnie - przez co czytam raczej rzadko. A szkoda, chocia¿ przeczytaæ tego co mam w domu to bym chyba przez dwa ¿ycia nie skoñczy³a. Muszê kiedy¶ te ksi±¿ki skatalogowaæ, ponaprawiaæ i wyceniæ co starsze - patrz±c na niektóre pó³ki to chyba mam szansê na milion ![]() Mówisz Malinko ¿e ryba sma¿ona - unikaj ryb w sma¿alni nad morzem. O paradoksie, naj³atwiej o zatrucie, oszukuj± na gramaturze, ¶wiezosci, nawet na gatunku! Lepiej kupiæ rybê od rybaka i samemu zrobiæ - wiem ¿e ¶rednio siê chce, ale b³agam Ciê na wszystkie ¶wiêto¶ci, jak i Was wszystkie: Lepsze jest jedzenie domowe ni¿ zrobione poza domem, zw³aszcza w tym sezonie. O zagro¿eniach informowa³a wczoraj telewizja, jest mnóstwo artyku³ów w necie, jak restauracje nas oszukuj± i "przemycaj±" kalorie, lub -czêsciej-niezdrowe t³uszcze. Wszystko przez oszczêdno¶æ. W domu wiesz co jesz. W mie¶cie warto je¶æ tylko rzeczy, które wiesz ze w domu Ci siê nie udadz±, nie umiesz zrobiæ, itp. By³y nawet prowadzone badania, wg których Amerykanie maj± problem z oty³o¶ci±, gdy¿ nie gotuj± sami. Weryfikacjê pozostawiam Wam, u mnie to siê sprawdza w niemal stu procentach . ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Cytat:
![]() Za mn± owsianka, dzi¶ powinien przyj¶æ moj olej kokosowy - zobaczymy jak siê sprawdzi. Rozpoczê³am akcjê "³adne i zadbane wszystko do koñca wakacji" ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2439 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 237
|
Dziewczyny jestem za³amana! ;(
by³am dzi¶ na konsultacji odnosnie "tej skóry"........ otó¼ NIE WOLNO MI CHUDN¡Æ SZYBCIEJ NI¯...... 0,5 KG MIESIÊCZNIE ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TO NIESPRAWIEDLIWE! chcia³am schudn±æ jakies 15kg do koñca roku a tu wychodzi ¿e mogê jakies 2,5kg!!!!!!!!!! Mam du¿o rozstepów po ci±¿y wiêc skóra jest wiotka kiedy staci³a 10cm t³uszczu, moja Pani doktor nie zostawi³a mi z³udzeñ ¿e skóra poprzez masa¿e czy æwiczenia siê "wst±pi" teraz to mam j± modelowac ~ ![]() naturalny proces wch³aniania sie skóry to ok ,0,5cm na miesi±c do 1cm! u mnie posz³o 10cm przez 2miesi±ce! WIÊC ZA SZYBKO ST¡D TEN ZWIS, ![]() Jestem pod³amana bo od wrzesnia chcia³am zacz±c intensywnie lecz ostrzeg³a mnie ¿ebym nie zrobi³a sobie krzywdy ,bo naprawa kosmetyczna to bedzie moim ratunkiem wtedy a wiadomo ile kosztuje ;( nie bedzie mnie raczej stac na wywalenie 12-15 tysiêcy na plastyke, wiêc powiedzia³a ze"LEPIEJ ZAPOBIEGAÆ NI¯ LECZYÆ" no tak zgodzê sie nie chcê miec takiego efektu bo bym siê za³ama³a psychicznie dotyczy to ramion i ud tak¿e ,wiec nie chce w wieku 32lat mieæ zwisów, obserwujcie swoje cia³o kochane jak nie macie rozstepów to siê cieszcie! Ja w pore zareagowa³am wiêc mam szanse ¿e bedzie OK lecz niestety intensywnosc cwiczeñ musi spa¶c, Niedawno by³am u mojego gina i rozmawia³am z nim ,wtedy powiedzi±³ ¿e nie wiecej ni¿ 1,5kg misiecznie siê powinno chudn±c. wysmia³am go! teraz wiem ¿e mówi³ o moim przypadku ,po 2 porodach i rozstepach ,skóra nie jest ju¿ tak elastyczna wiêc potrzebuje wiecej czasu ,wiêc kiedy Ja bedê sobie pyrka³a z wag± Wy ju¿ dawno bedziecie laseczki ![]() dodam zdjecia brzucha do klubu i wam poka¿e co jest nie tak. ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- tu link do pewnego artyku³u: http://kobieta.interia.pl/zdrowie/di...ora,nId,772935 Ja co prawda mam jeszcze do zrzucenia 20kilo ............ile to jeszcze czasu ma mi zaj±æ! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa a umre chyba teraz siê zastanawiam czy nie przesadzi³a!? mo¿e pójde do chirurga jeszcze? nie wiem sama ju¿! Edytowane przez 201709081028 Czas edycji: 2014-07-16 o 10:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2440 |
Rozeznanie
|
LadaGadaMilon - wspó³czuje Ci kochana, nie chcia³abym us³yszeæ takich wiadomo¶ci... za³ama³yby mnie! Wierzê jednak, ¿e znajdziesz optymalne rozwi±zanie i ¿e ta kobieta siê myli³a! Mo¿e powinna¶ w tym wszystkim odnale¼æ siebie, czyli 0,5 kg na tydzieñ i æwiczenia na cia³o + krem. Nie wiem jak Ci pomóc... takie co¶ wpad³o mi do g³owy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2441 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
To mnie trochê za³ama³o nie ukrywam ![]() ![]() hihih no i LADA GADA ![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- [B]PODSUMOWANIE : 6maj 11 lipiec [/waga: 92,1kg B] 85kg pas: 107cm 97cm biodra: 108cm 103cm pod biust: 97cm 95cm udo : 63,5cm 58,5cm ³ydka: 44cm 41,5cm -7kg -10cm w talii -5cm biodra -2cm obw. pod biustem -5cm uda 2,5cm l³ydka To chyba niezlev ,nic innego mi nie pozosta³o ju¿ siê sama pocieszam ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2442 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 513
|
Cytat:
![]() dzien dobry ![]() opalona wrocilam z wakacji i schudnac nie schudlam ale przytyc tez nie przytylam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2443 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2444 |
Rozeznanie
|
nurek119 witaj kochana w naszych skromnych progach - te¿ bym chcia³a nie przytyæ w czasie urlopu wakacyjnego
![]() ![]() LadyDagaMilon zgadzam siê z aamidale w 100% te¿ nie do koñca wierzê w te pó³ kilo w miesi±cu! Ps. Dzi¶ zjad³am pó³ kebaba, w sumie to wyjad³am z niego miêso i kapustê czerwon± - do tego mia³am troszkê ketchupu, na stronie pisa³o ile ma ca³y wiêc ja postanowi³am troszkê zmniejszyæ kcal. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2445 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2446 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Rozci±gaj±ce duperele, schylanie siê, hantelki - taki aerobik, plus brzuszki ale to mówi³a¶ ju¿, ¿e nie mo¿esz. Staram siê powyginaæ po prostu przez pó³ godziny dziennie, g³upio brzmi w opisie ale co¶ tam dzia³a. Wiesz, lekarz te¿ cz³owiek, mo¿e siê boi o Ciebie bo kto¶ gdzie¶ mia³ taki przypadek. Ja tam wolê nie analizowaæ jej motywów. Nie chce mi siê jednak wierzyæ, ¿e zdrowa osoba ma siê zmuszaæ do chudniêcia w takim tempie - no sorry, ale np ja gdybym mia³a tak chudn±æ i mieæ dietê to musia³abym siê przyszyæ do ³ó¿ka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2447 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a myslicie, ze jesli czlowiek sie uprze to bedzie w stanie np. przebiec 10km po pol roku cwiczen?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2448 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak siê cz³owiek uprze to i autobus przewróci, ale po cholerê skoro dostanie przepukliny...? ![]() Dlaczego chcesz "siê uprzeæ"? Hmmm, ¿eby nie by³o, mój post brzmi nieco wrogo, chêci mam najlepsze ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2449 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 463
|
@Malinka_Malinka: ja lubiê czytaæ. kocham wrêcz czemu siê pytasz?
dziêki za mi³e s³owa. ja chcê æwiczyæ. wole to ni¿ to co ziê ze mna dzieje. do tego brzuch jak pi³ka. mam wielki brzuch, ale nie nadêty. a teraz jak ci±¿a. dzi¶ lepiej by³am na pogrzebie babci T¯. i nawet czu³am siê dobrze. od paru minut mnie piecze. czas wzi±æ tabletkê....
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja musze miec jakies cele w zyciu, a mieszkam w Warszawie i jak widze te wielkie biegi uliczne to tez bym strasznie tak chciala ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2451 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2452 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2453 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z olejem kokosowym to uwa¿aj, je¶li chodzi o w³osy. Masz krêcone, a one zazwyczaj s± wysokoporowate, wiêc z kokosem siê nie lubi±. Aczkolwiek mo¿e siê akurat u Ciebie sprawdzi. W ka¿dym razie, jak Ci zrobi sianko na g³owie to nie obra¿aj siê na oleje, tylko kup inny do w³osów, a kokosowy zu¿yj na milion innych sposobów ![]() LadyDagaMilon mówi³am, lepiej zapobiegaæ ni¿ leczyæ sprawdza siê zawsze ![]() ![]() Oczywi¶cie to tylko moje zdanie ... No i jak dla mnie lekiem na wszystko jest trening si³owy ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2454 |
Rozeznanie
|
Witam w kolejny piêkny dzieñ, przed ostatni w pracy... ale mi siiê nie chce!
Dzi¶pewnie znowu czasu na nic nie bêdê mia³a, muszê psa wyk±paæ i poczesaæ trochê a w pracy jak zwykle bêdê popychaæ pierdo³y zamiast isæ na wio¶larza i trochê poæwiczyæ. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2455 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale zaraz wyruszam bo jade rowere - 20km w jedna str Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2456 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja zaraz jadê do lekarza, nie wiem czy uda mi siê dzi¶ poje¼dziæ - mam nadziejê, ¿e tak, ale nie znoszê jak mnie co¶ wytr±ca z rytmu np w³a¶nie za³atwianie czego¶ rano. Zobaczê co bêdzie jak przyjadê, najwy¿ej odpadnie mi wolne w sobotê ![]() ---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ---------- 40 km dziennie, brawo!
![]() ![]() |
![]() |
#2457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja kokosowego u¿ywam do sma¿enia niektórych potraw np. omlet ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2458 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2459 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 835
|
Witam, chcia³abym siê do Was przy³±czyæ. Wybaczcie od razu ¿e nie przeczytam ca³ego w±tku, przy dwóch dzieciaczkach ³obuziaczkach nie jest to mo¿liwe
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:39.