Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 0 0%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci 7 21,21%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci 0 0%
Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące 0 0%
Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie 0 0%
Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki 1 3,03%
W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy 2 6,06%
Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci 1 3,03%
Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę 14 42,42%
Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje 0 0%
Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek 0 0%
Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało 8 24,24%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-15, 18:22   #3721
bojatoja
Zakorzenienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
jestem w szoku. juz zalapala myslalam, ze to troche potrwa, a ona juz sama pije i jeszcze raczka trzyma rurke
dalam jej tak jak opisalas
Super
Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
jezuuu ona ciagle sie drze!!! nie umiem napisac nic pozytywnego. Nie zniose tego dluzej!

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Mój Filip będzie leworęczny czy macie juz jakieś spostrzezenia w temacie?
Mój Filip też robi większość czynności lewą ręką. Nawet jak daje mu coś np. jedzenie do prawej to przekłada do lewej i wkłada do buzi. Macha też lewą.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 18:24   #3722
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
eeee ale ja Ci oferowałam nocleg itepe, a ty pisałaś, że nie możesz poza tym ja zrozumiałam,że czarna tu będzie w sierpniu, a pisałam,że w sierpniu trochę lepiej to widzę.
nie no wyszło tak bo u cioci P. nie było gdzie spać (przyjechały jej siostry na wakacje) i P. by nie miał gdzie spać dlatego w jeden dzień oblecieliśmy BB i Krk a poza tym Ty i tak teraz się uczyłaś
w sierpniu powiadasz? przemyślę to jakiś mini zlocik, może faktycznie i Czarna przyjedzie

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 18:41   #3723
Little_Spark
Raczkowanie

hej!
u nas tez nastaly gorsze dni albo jaki skok jak to piszecie albo zabki albo nie wiem co, ale coś musi być na rzeczy
objawy:
-brak apetytu
-problemy ze snem- nocki beznadziejne, zasypia na noc ok 22-23 budzi sie po kilka razy, dzisiaj w dzien spal pol godziny i teraz dopiero padl
-generalnie wszystko na nie- non stop chodzi i gada nienienie, ewentualnie wspina sie po nie i kaze nosic, juz mi głowa peka

motyl na radcowska

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość

Chwale sie ze od tygodnia zdarza sie ze Leo zaśnie bez piersi. Choć nie do końca bo najpierw je a potem sie odwraca tyłem i zasypia tak w ciągu 5-10minut.
to super ze sie u was poprawilo w tym temacie, u nas tendencja odwrotna, juz tak ladnie jadl a teraz znow czesciej woli piers

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
padam na twarz
wspominalam ostatnio ze Marcin przeziębił się, bidula kaszlał coraz mocniej, bylam z nim dziś u lekarza i ma zapalenie oskrzeli na razie inhalacje, a za 2-3 dni do kontroli
o jejciu, chorowitek z Marcinka, zdrówka!

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
Poza tym chwałę się, że Alicja dzisiaj stała kilkukrotnie sama bez trzymanki przez jakieś 4-5 sekund może ogarnie chodzenie do roczku, bo i przy meblach łazi i trzymana pod paszki - robi takie stumilowe kroki

A teraz lecę spać bo padam!

Dobranoc, ah i za komplementy na temat ściany

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
dla Alicji
faktycznie swietnie Ci te dmuchawce wyszly, ale to z szablonu jakiegos malowalas?

Cytat:
Julka raczkuje tzn...no mam nadzieje ze jutro nie zapomni jak to robila

niezła to jest ta przerwa
czuje sie z nią tragicznie...na weselu sie chyba nie odezwe zeby nikt nie widzial

za postepy

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
a byłam dziś Liliputka zważyć przy okazji wizyty w przychodni i mamy 8,8kg Czyli w małym zaokrągleniu wciągu pierwszego roku życia przybrała 7,5 kilo (1270g-8800g!juuuupiiiii)
o jejku jaka malenka byla, to super teraz wazy

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Wstaliśmy o 6, spać poszłam jakoś przed 4. I jeszcze Bartek od rana marudzi
widze ze i u was kiepski okres.....

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
No szły późno bo bodajże w 13 miesiącu dopiero i wychodziły jeden po drugim. Głowa nie wytrzymała... A 50 lat temu medycyna nie była na tyle do przodu, żeby uratować takie dziecko.

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

A jednak Syn znajomej mojej mamy nosił taką szynę, bo też mu się czaszka rozchodziła od ząbkowania i było to 3 lata temu.
szok........... nie slyszalam o czyms takim
Stary 2014-07-15, 19:29   #3724
MsLullaby
Zakorzenienie

Ech jakoś mi lepiej jak wiem że nie tylko u mnie są takie jazdy

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 19:42   #3725
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Ech jakoś mi lepiej jak wiem że nie tylko u mnie są takie jazdy
no moja juz spi od 20
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 19:42   #3726
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość

Mój Filip też robi większość czynności lewą ręką. Nawet jak daje mu coś np. jedzenie do prawej to przekłada do lewej i wkłada do buzi. Macha też lewą.
leworecznosc utrwala sie dopiero po 6 roku zycia. mimo wszystko warto u starszego dziecka okreslic lateryzacje - czyli ktorym okiem patrzy przez dziurke od klucza czy ktora noga kopie pilke. bo najlepiej wszystko prawo- lub lewostronne. artur poczatkowo byl leworeczny i wszystko lewa robil. teraz sam sie poprzestawial ale nie do konca np.pilke kopie lewa.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 19:42   #3727
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Im później tym gorzej... dziąsła są coraz twardsze. Brat mojej t. umarł z tego powodu, rozerwało mu czaszkę Teraz już są specjalne szyny do ściśnięcia głowy.
no to mnie pocieszyłaś.............. ......................... .................... teraz będę o tym ciągle myśleć i strzelę sobie w łeb...

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
nie no wyszło tak bo u cioci P. nie było gdzie spać (przyjechały jej siostry na wakacje) i P. by nie miał gdzie spać dlatego w jeden dzień oblecieliśmy BB i Krk a poza tym Ty i tak teraz się uczyłaś
w sierpniu powiadasz? przemyślę to jakiś mini zlocik, może faktycznie i Czarna przyjedzie

no i własnie dlatego nam nie wyszło, może faktycznie w sierpniu a nie we wrześniu przyjedziecie?tylko co wtedy ze spaniem, u mnie może być?:P

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-15, 19:49   #3728
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Hej
Dziś był upał nie do zniesienia, w południe zapowiadało się na burzę, ale tylko się pochmurzyło i pogrzmiało ze 2h i nic. Niby lubię taką pogodę, ale jak ganiam za dziećmi to już nie jest tak fajnie
I w ogóle to jestem zdziwiona, bo takie upały, a Miłoszowi apetyt dopisuje jak nigdy, fajnie się sprawdza ten nowy rozkład posiłków
Dzwoniłam dziś do pediatry, bo Młodemu już dwa tygodnie strasznie ropieją oczy, a dolne powieki ma ciągle zaczerwienione. Jak się budzi, to nie jest w stanie oczek otworzyć podawałam już jedne krople, ale w ogóle nie dały rezultatu, teraz kazał kupić typowo przeciwalergiczne i mam nadzieję, że pomogą.

A w ogóle to się zbieram już któryś dzień wstawić zdjęcia sukienek, bo nie wiem w której iść na wesele i jakie dodatki do tego, ale kurcze zawsze coś.

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
a byłam dziś Liliputka zważyć przy okazji wizyty w przychodni i mamy 8,8kg Czyli w małym zaokrągleniu wciągu pierwszego roku życia przybrała 7,5 kilo (1270g-8800g!juuuupiiiii)
super waga

Cytat:
Dzień dobry o 2.30! nie śpimy od północy jest super. Ale co się dziwić, ostatni normalny posiłek zjadł o 15, teraz oczywiście też nie chce zjadł kilka łyżek kaszki i mu oczy opadają ale oczywiście nie śpi. Mnie tak jajniki bolą że zaraz zdechne, na bank pobudka przed 6 pewnie, więc w chwili obecnej zostało mi ze 3h snu, a że prędko mi moj syn spać nie da to myślę że koło 4 przy dobrych wiatrach pójdę spać
masakra

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Najlepsze życzenia dla dzisiejszych solenizantów:

10 miesięcy kończy Ewcia Dorishy (odezwij się kochana) i Igorek
9 miesięcy kończy Szymuś
najlepsze życzenia dla Ewy, Igora i Szymka

Cytat:
Filip zaczaił tak, że podałam mu bidon tak jak butelke ze smoczkiem. Przechyliłam i on zaczął ciągnąć z rurki jak z butli. Powoli stawiałam i butelke i Filipa do pionu. Teraz pije z bidonu
Miłosz też tym sposobem załapał picie z bidonu

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Moje kp chyba dobiega końca piersi są jakieś puste. Wychodzą dwa karmienia na dobę ale każde z jednej piersi bo Miłosz nie chce dwóch na raz oprozniac. Smutno mi ale wiem ze i tak musiało to nastąpić zobaczymy jeszcze jak to wyjdzie. Na razie zamierzam przy stawiać jak do tej pory czyli po kąpieli i nad ranem.
u mnie też tak było, tzn. takie samo miałam wrażenie, że puste, a od paru dni jest chyba lepiej, tyle że znowu Miłosz tylko z prawej piersi je, lewą jedynie w nocy jestem w stanie mu wcisnąć
oby się udało jeszcze trochę pociagnąć kp jesli chcesz chyba nie jest tak źle, skoro je po kąpieli i dopiero nad ranem się budzi

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 20:00   #3729
angelikada
Wtajemniczenie

wybaczcie ze tak wylatuje ale mam pytanie
moje dziecko ostatnio zyło głównie na mm teraz to i z tym trochę lipa chce zrobić jej kanapki i wiem że już to było tu pisane ale mi umknęło jaki chleb jej dać? i jaka wedlinke kupić ?
jakie jeszcze pokarmy treściwsze jej wprowadzić? ona nie lubi kaszki ewentualnie przemycam jedna lyzeczke do mleka ale to wszystko inaczej ma odruch wymiotny z obiadkami róznie, ale więcej niż pół miseczki nie zje na bank..sa to czasem małe słoiczki a czasem cos co sama zrobię... pomóżcie bo moje dziecko budzi się po tysiąc razy i będzie się budziła dopóki jej nie zrobie mm a chciałam to jakos troszkę wyeliminować bo wychodzi ze się nie najada w ciągu dnia i potrzebuj e w nocy
Stary 2014-07-15, 20:13   #3730
MsLullaby
Zakorzenienie

Jutro na 10 mamy lekarza i mały będzie miał kontrolę tą między 10 a 12msc życia oby wszystko było ok

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-07-15, 20:19   #3731
Aaamelkaa
Zakorzenienie

U nas dziś też gorszy dzień,spanie w ciągu dnia dwa razy na spacerze,a w domu ciągle marudzenie,wszystko się szybko nudzi,brak apetytu. No nie wiem o co chodzi,może skok,może upały a może w końcu ząb? Teraz padł,dzięki Bogu,bo już brakowało mi sił,mimo że jestem u rodziców. Dobrze że mam schłodzony cyfr jabłkowy,strzele sobie na balkonie dla relaksu

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
Jutro na 10 mamy lekarza i mały będzie miał kontrolę tą między 10 a 12msc życia oby wszystko było ok

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2014-07-15 o 20:18
Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-15, 20:21   #3732
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Spoko,będzie ok wszystko.Tak z innej beczki.Jak ludzie mogą dodawać na fb zdjęcia swoich dzieci,które są nagie.Przecież to pożywka dla pedofili jak nie wiem,masakra

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-07-15, 20:21   #3733
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość

ja-jka tego nagrać się nie da, bo Amela jak wyczuje aparat to milknie, ale mamy ze spacerku filmik jak chodzi sama trzymana tylko za dłonie .
to Ty nie wiesz, że dzieci trzeba z przyczjki nagrywać?
Stary 2014-07-15, 20:21   #3734
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Motyl nie przejmuj się,raz że nasze dzieci mają jeszcze trochę czasu do roczku na pierwszego zabka,dwa to ja ten przypadek odbieram jako ekstremalny,co za tym idzie,bardzo rzadki,takze luz

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 20:34   #3735
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Spoko,będzie ok wszystko.Tak z innej beczki.Jak ludzie mogą dodawać na fb zdjęcia swoich dzieci,które są nagie.Przecież to pożywka dla pedofili jak nie wiem,masakra

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
No ja też nie raz widziałam trochę to niesmaczne. Rozumiem w pampersie albo jak nic nie widać no ale cóż. Można zawsze to zgłosić

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-07-15, 20:36   #3736
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Motyl nie przejmuj się,raz że nasze dzieci mają jeszcze trochę czasu do roczku na pierwszego zabka,dwa to ja ten przypadek odbieram jako ekstremalny,co za tym idzie,bardzo rzadki,takze luz

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 20:40   #3737
MsLullaby
Zakorzenienie

Coś mam dziś dzień kiepski więc się pożale. Spalam nie całe 5h, Bartek pół dnia marudził, sprzedałam stół który ważył z 50kg jak nie więcej i pomagałam go wznieść i mam porysowana ścianę i drzwi od strony korytarza, poza tym jestem strong women bo razem z tym kupcem wsadziłam ten stół na dach vana, nie wiem skąd miałam tyle siły po ledwo go z domu wytargałam a teraz nie mogę Bartka do jego pokoju położyć bo jakieś dzieci biegają i piszczą centralnie pod jego oknem a chcieliśmy film oglądać. A i nie mogłam zapłacić rachunku za wodę ciągle jakiś błąd strony był, wczoraj czynsz, dziś woda, czy to znak że mam rachunków nie płacić? A i jeszcze w czwartek jakaś Wandy przyjdzie mi robić szkolenie bo mi się zachciało zostać konsultantką oriflame

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-07-15, 20:50   #3738
Brydzia_
Zakorzenienie

dziękujemy z Igorem za życzenia
mój syn skończył 10 miesięcy jeszcze 2 i roczek kiedy to przeleciało

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 20:50   #3739
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Hej. Melduję że żyjemy.
Wróciłam do pracy, a ponieważ etat plus wychowanie trójki dzieci nie zostawiają zbyt wiele czasu dla siebie nie mam czasu na wizaż i pewnie mieć go nie będę. Dlatego pozdrawiam wszystkie mamusie i dzieciaczki

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-15, 21:00   #3740
angelikada
Wtajemniczenie

[QUOTE=butterfly20;4729369 6]Czeeeeść

Kropla super Ci to wyszło

rety, aż mi serce ścisnęło. ja nie umiem

hehehe Tusia tak samo robi, zawsze jestem obśliniona

A tak w ogóle to mąż zazdrosny jak ona mnie naawołuje Mama.Tak ładnie i wyraźnie to robi. I ostatnio co wieczór jak dostaje pierś i idzie spać to jest tak- siadam sobie wygodnie na łóżku, mąż z drugiej strony łóżka ją puszcza, ona raczkuje do mnie mówiąc mama, mama wspina się na mnie, tuli, macha tatusiowi na dobranoc. tak mnie to roczula

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Stary 2014-07-15, 21:13   #3741
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
A po co ty Lile chcesz tuczyc? wage ma odpowiednia, Blanka na roczek wazyla 8 kg. A sinlac kupe dal ma duzo weglowodanow ale na Blanke nie podzialal nie przejmuj sie az tak waga Lilki, w koncu to dziewczynka nie musi byc papusna
chyba mi tak już się wbiło do łba, że ona mała i mała, chociaż i tak już odpusciłam w sumie, ale mam jeszcze gdzies tam w głowie małe ciśnienie, żeby dorównała do dzieci "czasowych", taka paranoja matki wcześniaczki, wiem...

wogóle to cześć Wam

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Dzień dobry o 2.30! nie śpimy od północy jest super. Ale co się dziwić, ostatni normalny posiłek zjadł o 15, teraz oczywiście też nie chce zjadł kilka łyżek kaszki i mu oczy opadają ale oczywiście nie śpi. Mnie tak jajniki bolą że zaraz zdechne, na bank pobudka przed 6 pewnie, więc w chwili obecnej zostało mi ze 3h snu, a że prędko mi moj syn spać nie da to myślę że koło 4 przy dobrych wiatrach pójdę spać
współczuję!
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 21:19   #3742
misia332
Zakorzenienie

Wink Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

dirty cześć. Tęskniłam !!

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 21:27   #3743
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
dawalam pare razy przeciwbolowy ale to nie to, w nocy tez raczej spi wiec nic ją nie boli.Julka ma chyba silny ten lek separacyjny....no nie wiem.Na podlodze placze, no chyba ze mocno ją zabawie to jest ok ale za 5 min znowu zaczyna plakac.Caly czas włazi na mnie i sie wspina i raz sie cieszy z tego powodu raz placze, nie wiem o co jej chodzi. Mąż ją wezmie i bawi sie z nią chwilke, a jak tylko mnie zobaczy to zaczyna plakac i pełza/raczkuje w moja strone. Mysle, ze nic ją nie boli bo na rękach jest spokojna raczej. Tak samo rano...wstala o 5 pojęczała i zaczela sie wspinac w lozeczku i zaraz juz strasznie plakala a spac juz nie bedzie, na lozku ze mna lezec nie bedzie, w lozeczku swoim tez nie i na podlodze tez placze...wiec oczywiscie nosimy....
To juz trwa ponad 2 tygodnie....minie to? ja juz nie mam do niej siły na prawde, nie wiem o co jej chodzi. Julia zawsze byla wymagającym dzieckiem ale to juz jest jakas masakra.

Spacery działaja bo na nich jest spokojna, ale dlugie spacery ją nudzą a na kocyku na ogrodzie jest fajna zabawa tylko chwile tak jak i na podlodze w domu.Nie mam ostatnio nawet jak zjesc ani isc do toalety ani sie umyc, masakra
powiedzcie ze to minie...

ogolnie jak jestem dalej niz pol metra to zaczyna strasznie plakac

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

karolson a co do zmiany otoczenia to jak gdzies pojedziemy tak jak np teraz jestem u taty to jest troszke lepiej niz w domu ale za to godzine mi schodzi ja uspic w wozku(w domu zasypia w 5 min) i pospi 15 min i wstaje a potem jest jescze gorsza bo jest niewyspana marudna i do wieczora juz nie dajemy rady nawet z mezem
wezcie cos doradzcie ja nie wiem co robic
ja pierdzielę czaszka, ale masz Meksyk, no ja wiem o co chodzi, bo Lila też miewa takie fazy, ale nie tak żeby 2 tyg i z taka częstotliwością! nie bardzo przychodzi mi do głowy jak temy zaradzić, może spróbować ją czymś tak zainteresować, co ją pochłonie chociaz trochę? jakaś manualna zabawka może, nie wiem co lubi, muzyczki jakieś może na wyluzowanie?cholera wie....
Stary 2014-07-15, 21:28   #3744
anutka171
Rozeznanie

wszystkiego najlepszego dla Ewy, Igora i Szymka

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Moje kp chyba dobiega końca piersi są jakieś puste. Wychodzą dwa karmienia na dobę ale każde z jednej piersi bo Miłosz nie chce dwóch na raz oprozniac. Smutno mi ale wiem ze i tak musiało to nastąpić zobaczymy jeszcze jak to wyjdzie. Na razie zamierzam przy stawiać jak do tej pory czyli po kąpieli i nad ranem.

i tak to jest piekny wynik
ja juz prawie nie pamietam jakie to uczucie karmic

Cytat:
jezuuu ona ciagle sie drze!!! nie umiem napisac nic pozytywnego. Nie zniose tego dluzej!

nie wiem co Ci doradzic Kochana
mam nadzieje, ze jak najszybciej przejdzie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Mój Filip będzie leworęczny czy macie juz jakieś spostrzezenia w temacie?
moj chrzesniak tez wszystko lewa rasia robil i myslelismy,z e bedzie leworeczny tak jak jego chrzestny (brat ojca).
ale mu przeszlo i teraz prawa raczka operuje.
moze jeszcze za wczesnie na ocenianie?
jakub na razie obu raczek uzywa, choc czesciej prawa

Cytat:

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Hej. Melduję że żyjemy.
Wróciłam do pracy, a ponieważ etat plus wychowanie trójki dzieci nie zostawiają zbyt wiele czasu dla siebie nie mam czasu na wizaż i pewnie mieć go nie będę. Dlatego pozdrawiam wszystkie mamusie i dzieciaczki

a tak w ogole to witam sie
nie mialam czasu dzis caly dzien by wejsc ale widze, ze watek mocno przystopowal

bede sie chwalic
bylismy dzis z Kubusiem na ostatniej kontroli u neurologa i dr rehabilitacji.
i byla to ostatnia kontrola w ogole
byly same ochy i achy panie powiedzialy, ze nie dosc, ze maly nadrobil rowiesnikow, to jeszcze ich przegonil i ze studenci mogliby sie uczyc na jego przykladzie
takze ani sladu po naszym wczesniactwie (nareszcie !)
mamy sie zglosic na kontrole po ukonczeniu trzeciego roku zycia.
jedynym zaleceniem jest noszenie bucikow z twarda pieta.
Panie dr powiedzialy, ze na kazdym twardym podlozu typu panele, terakota, beton musza byc takie butki i polecaly elephanty z deichmana.
musimy zakupic
alez sie ciesze z postepow mojego szkraba i jestem mega dumna
Stary 2014-07-15, 21:29   #3745
mariiasia
Zadomowienie

:hej:
witam się po zumbie- dokładnie po maratonie zumby, jestem padnięta ale zadowolona, było super

poza tym u nas bez większych zmian. myślę, że Szymuś ominie etap raczkowania, bo dalej pełza, ale wspina się już na meble (i w zasadzie na wszystko co się da) i staje na nóżki przytrzymując się czegoś

...a teraz mam w ręku malinowe piwko i mam czas co nieco nadrobić

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 21:37   #3746
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
wybaczcie ze tak wylatuje ale mam pytanie
moje dziecko ostatnio zyło głównie na mm teraz to i z tym trochę lipa chce zrobić jej kanapki i wiem że już to było tu pisane ale mi umknęło jaki chleb jej dać? i jaka wedlinke kupić ?
jakie jeszcze pokarmy treściwsze jej wprowadzić? ona nie lubi kaszki ewentualnie przemycam jedna lyzeczke do mleka ale to wszystko inaczej ma odruch wymiotny z obiadkami róznie, ale więcej niż pół miseczki nie zje na bank..sa to czasem małe słoiczki a czasem cos co sama zrobię... pomóżcie bo moje dziecko budzi się po tysiąc razy i będzie się budziła dopóki jej nie zrobie mm a chciałam to jakos troszkę wyeliminować bo wychodzi ze się nie najada w ciągu dnia i potrzebuj e w nocy
hmmm, to u mnie na odwrót, małą odrzuciła z mc temu całkowicie picie mm z butelki, a to i tak było możliwe tylko w nocy, bo od 7mca tylko łyzeczka, nie chciałą za nic butelki...ja zaczęłam kanapki od białej bułeczki, ale skórke ciężko jej memlać, to biały cxhlebek bez skórki idzie łatwiej, wędlinka na razie drób: kurczak pieczony, albo szynka pieczona z indyka-takie mam pewniaki z mięsnego obok od tego zaczęłam.
Stary 2014-07-15, 21:38   #3747
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo może jakieś spotkanko - mini zlot?
Jestem za

Cytat:
A slyszalyście tą teorię o leworęcznych osobach? oglądałam kiedyś program, że jest udowodnione naukowo że osoby leworęczne tak naprawdę powinny mieć swojego bliźniaka ale niby we wczesnym etapie ciąży silniejszy płód jakby "wchłonął" swojego bliźniaka i dzięki temu ma wzmocnioną lewą półkulę mózgu i jest leworęczny. Np moja sąsiadka na pierwszym usg została poinformowana że będzie miała bliźniaki a już na kolejnym płód był tylko jeden i jej syn jest teraz leworęczny
Oo,ciekawe.. nigdy o tym nie słyszałam

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Czarna może jakieś spotkanko w połowie drogi?Cieszyn, Wisła, Ustroń, Skoczów?
Ostatnio napomknęłam Tż,że fajnie by było pojechać w któryś dzień do Bielska A może jak będzie ładnie, to zrobilibysmy taki mimi zlot w Wiśle?

Witam wieczorem
Byłam 5 h na zakupach i nogi wchodzą mi do d.u.p.y

Kupiłam sobie krótki jeansowe spodenki,ale nogi mam tak blade,że wstyd mi będzie je ubrać. Nie lubię samoopalaczów, a niestety na słońce nie mogę tutaj liczyć Pozostaje jechać mi do Polski biała bielusieńka

STO LAT DLA WSZYSTKICH SOLENIZANTÓW !!!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 21:45   #3748
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
dirty cześć. Tęskniłam !!
OOooooo, Misiunia czeeeeść! ja tak po mału nadrabiam i zobaczyłam dopiero, ze jesteś? słyszałam, że fasolcia rośnie jak się czujesz? który to tc? pochwal się koniecznie

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
wszystkiego najlepszego dla Ewy, Igora i Szymka

i tak to jest piekny wynik
ja juz prawie nie pamietam jakie to uczucie karmic

nie wiem co Ci doradzic Kochana
mam nadzieje, ze jak najszybciej przejdzie

moj chrzesniak tez wszystko lewa rasia robil i myslelismy,z e bedzie leworeczny tak jak jego chrzestny (brat ojca).
ale mu przeszlo i teraz prawa raczka operuje.
moze jeszcze za wczesnie na ocenianie?
jakub na razie obu raczek uzywa, choc czesciej prawa

a tak w ogole to witam sie
nie mialam czasu dzis caly dzien by wejsc ale widze, ze watek mocno przystopowal

bede sie chwalic
bylismy dzis z Kubusiem na ostatniej kontroli u neurologa i dr rehabilitacji.
i byla to ostatnia kontrola w ogole
byly same ochy i achy panie powiedzialy, ze nie dosc, ze maly nadrobil rowiesnikow, to jeszcze ich przegonil i ze studenci mogliby sie uczyc na jego przykladzie
takze ani sladu po naszym wczesniactwie (nareszcie !)
mamy sie zglosic na kontrole po ukonczeniu trzeciego roku zycia.
jedynym zaleceniem jest noszenie bucikow z twarda pieta.
Panie dr powiedzialy, ze na kazdym twardym podlozu typu panele, terakota, beton musza byc takie butki i polecaly elephanty z deichmana.
musimy zakupic
alez sie ciesze z postepow mojego szkraba i jestem mega dumna
Anutka, to wy też przed czasem wyskok?? w którym tc i ile już macie, kurczę, będzie mi raźniej co do obuwia to nam fizjoterrapeutka tez polecała elephanty
Stary 2014-07-15, 23:09   #3749
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Próbowałaś moją metode?
narazie rano dzis i wieczorem próbowałam tylko i nici narazie, gryzie i dziwnie się patrzy na ten bidon i uśmiecha się, Jutro spróbuję jak ją położę i dam jej ten bidon do rączek tak jak daje jej butelke z soczkiem że sama sobie trzyma i pije.
Myślę że tak będzie dopóki coś tam jej nie poleci tej wody, to wtedy zrozumie że to do picia.
albo właśnie kartonik z soczkiem kupię i tak spróbuję jej nacisnąć i wyleci

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

Poziomka, chciałam Ci jeszcze napisać że na fb pokazało mi się na tablicy że polubiłaś zdjęcia ślubne pewnej pary, i normalnie ale ten facet jest przystojny!!! no mój ideał, mój typ konkretnie. Nie zasnę dziś albo będę miała brzydkie sny
Stary 2014-07-15, 23:18   #3750
badzia987
Wtajemniczenie

Cześć

Ja również dołączam do życzeń dla dzisiejszych solenizantów.

czaszko- nie wiem co to może być. A może Julka ma jakieś pasożyty? Bakterie w moczu? Naprawdę nie wiem jaka może być przyczyna. Trzymam mocne kciuki za Twoją cierpliwość.

logoasia
- zdrówka dla Marcinka !!!

gorgulek- brawo za kp !!!

agusia
- masakryczna historia...

dirty- widzę, że od kilu dni jesteś na wątku i nie wiem czy się z Tobą przywitałam więc: cześć Super, że Lilusia tak się rozwija. Bardzo przeżywałam jej narodziny...

Ja tylko w temacie zębów powiem, że u mnie w dalekiej rodzinie chłopczykowi mającemu 2 latka wyrwano wszystkie zęby mleczne bo lekarz stwierdził, że to jest przyczyna ciągłego płaczu i marudzenia. Nie wiem na ile to pomogło w sytuacji ale dzieciak musi kilka lat czekać na stałe zęby.

Wiecie co- w temacie pato- ja odmówiłam wyjścia na 2 sierpniowe wesela. Nie mogłabym się bawić wiedząc, że Gosia wyje... Przetestowałam z opieki teściową i nie dałaby rady. Obie by się umęczyły swoim towarzystwem. Jestem nadgorliwa....

W ogóle szukam jakiś fajnych mebli do szumnie nazwanego salonu w którym aktualnie mam prl-regał- tylko nie brw. Mogłybyście coś polecić?
Interesują mnie raczej tradycyjne.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości