|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My tu ciągle zapuszczamy, nawijamy i wcieramy - część X prostomaniaczek!!!!
Cytat:
ale mi tez się wydaje że jak ma zadziałać to zadziała
|
|
|
#752 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My tu ciągle zapuszczamy, nawijamy i wcieramy - część X prostomaniaczek!!!!
myślę, że jakby wcierać w taki tygodniowy brud
|
|
|
|
#753 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jestem poprostu przewrażliwiona na punkcie brudnego skalpu ![]() Sprawdzę na kozieradce czy faktycznie nie ma roznicy
|
||
|
|
|
#754 |
|
Ekspert ds. fantastyki
|
My tu ciągle zapuszczamy, nawijamy i wcieramy - część X prostomaniaczek!!!!
Ledwo się zaczął nowy, a już 750 postów
Ja dziś bardzo poważnie, Moje pytanie brzmi - czy wcieranie Vichy dercos pomaga? Trochę mnie zdziwił alkohol w składzie Edycja na wszelki wypadek
Edytowane przez Amicitia_ Czas edycji: 2014-07-21 o 19:45 |
|
|
|
#755 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#756 |
|
Ekspert ds. fantastyki
|
Lekarz powiedział, że "daje zielone światło" dla leczenia łysienia i wyszedł z tego Dercos (nie wiem czy sam polecał).
|
|
|
|
#757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#758 |
|
Rozeznanie
|
Nareszcie nadrobiłam wątek!
Kusi mnie nafta, bo nigdy nie miałąm, a w chwili obecnej denkuję kosmetyki pozostawione w domu rodzinnym (olejek BDFM, odżywka LH, gliceryna, olejek rycynowy)
|
#759 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Melduję się po 29,5h w drodze... Usz, zjadłam obiad, klapnęłam na stołku przy laptoku i zbieram siły, żeby iść pod prysznic. Obawiam się, że nie wystoję tych 10min. Cytat:
Hliiiip!
Zapuszczam włosy 28cm (04.05.14), 30 (03.06.14) 31,5 (30.06.) 32 (30.07) 33,5 (30.08.), 35 (15.11.), 41 (4.04.15) 45 (29.09), 51 (05.16.) cel: 31-35-40-45-50-.. osiagniety! Denko 2016 suma: 0/157 ![]() Recrea 5%-28.09. |
||
|
|
|
#760 |
|
Ekspert ds. fantastyki
|
Autoimmunologiczna, dlatego nie wiem nawet czy cokolwiek jej pomoże ;( |
|
|
|
#761 |
|
Zakorzenienie
|
Ale UV i tak dochodzi, a migdał mimo tego, co o nim piszą delikatny nie jest
![]() To Dercos myślę, że absolutnie odpada.
|
|
#762 |
|
Zakorzenienie
|
przecież migdałowy nie uwrażliwia na słońce i dlatego może być stosowany cały rok. tylko trzeba pamiętać o blokerze.
|
|
|
|
#763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Migdał nie jest fotouczulaczem, jak większość kwasów stosowanych w kosmetyce - na ultrafiolet uwrażliwia skórę sam proces łuszczenia.
|
|
#764 |
|
Konto usunięte
|
Cześć Dziewczyny
Byłam parę dni u Tż-ta ale wróciłam do domu żeby Siostra nie siedziała sama Nadrobię później a póki co idę coś zjeść
|
|
|
|
#765 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wreszcie sobie przypomniałam, jak miło jest mieć chwilę dla siebie-wizaz, drożdże, maska na włosy- cudownie
|
|
#766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Są jednak cery bardzo skłonne do zapchania, które w tym czasie wyglądałyby nie najlepiej, więc w takim przypadku po prostu warto przejść z peelingów kwasowych na toniki o mniejszym stężeniu i pilnować ochrony przeciwsłonecznej
|
|
#767 |
|
nibyżona
|
zmyłam farbę, włosy schną - wyszły chyba trochę ciemniejsze, ale to dobrze, bo mam pewność, że pokryły czerwień, chociaż pewnie będzie wybijać - ale kolor ciekawy, czekam aż wyschnie
![]() włosów poleciało mi o wiele mniej niż zwykle przy farbowaniu - ale największy szok miałam i mam potwierdziła, że przez cały czas farbowania i zmywania były łatwe w rozczesaniu i miękkie ![]() jeju, wyjeżdżam teraz na mniej więcej 2 tygodnie do TŻ zagranicę i nie mam pojęcia co ze sobą do włosów zabrać
|
#768 |
|
Zakorzenienie
|
Kozieradka wtarta
|
|
|
|
#769 |
|
nibyżona
|
ja moją jutro chyba po raz pierwszy wetrę, bo zamówienie na mnie czeka
|
#770 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gdzie się wybierasz, jeśli można wiedzieć? Mi też się udało podziałać pielęgnacyjnie. Nie tylko dotarłam pod prysznic, ale nawet zrobiłam maseczkę błotną, na włosy Loreal Absolut Repair (denkuję dziada) i giry też ogolone.. A potem był już tylko pad płaski do wyra, o 22 się obudziłam
Zapuszczam włosy 28cm (04.05.14), 30 (03.06.14) 31,5 (30.06.) 32 (30.07) 33,5 (30.08.), 35 (15.11.), 41 (4.04.15) 45 (29.09), 51 (05.16.) cel: 31-35-40-45-50-.. osiagniety! Denko 2016 suma: 0/157 ![]() Recrea 5%-28.09. |
|
|
|
|
#771 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także wieczorem miałam siłe na wtarcie kozieradki ![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#772 | |
|
nibyżona
|
Cytat:
![]() też jestem ciekawa, mam nadzieje, że zapach ma milszy niż nafta ![]() ale nafta jest warta u mnie tego zapachu ![]() [QUOTE=Felicja;47319886]Najlepiej zestaw minimum, żebyś miała miejsce w walizce na nowo zakupione fanty Gdzie się wybierasz, jeśli można wiedzieć?/QUOTE]ja już nic nie mam kupowac do Frankfurtu nad Menem
|
|
#773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To wszystko przez to ciśnienie
|
|
|
|
|
#774 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki, wracam z przełomowym dla mnie odkryciem
Wiem dlaczego włosy mi wypadały i skalp swędział. To wina pieprzu cayenne. Doszłam do tego dopiero po kilku miesiącach, jaki ze mnie gamoń.Pierwsze w życiu wypadanie (jakoś w styczniu- lutym?) musiałam mieć po oleju z pieprzem. Tyle wtedy rzeczy stosowałam, że nawet o nim nie pomyślałam. Potem jakoś w maju znowu swędzenie i większe wypadanie, w czerwcu w miarę spokojnie i teraz znowu. Przejrzałam notatki co kiedy stosowałam i tak, maj- czerwiec maść końska z ekstraktem z chilli a w międzyczasie flądra też z pieprzem. Wyrzuciłam ją już, to pieprz cayenne i chilli czyli rozgrzewające substancje mnie uczulają. Trzeci raz w tym roku mam podrażniony skalp, nie jakoś mocno ale znowu kozieradka poszła w ruch. Mass tak sobie pomyślałam, że u Ciebie też jakiś składnik może szkodzić, bo włosy często Ci lecą. Piszesz mniej więcej co stosujesz?
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
Edytowane przez scrabble1 Czas edycji: 2014-07-16 o 08:14 |
|
|
|
#775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Scrabble Osz cholera! Nie wpadłabym na to, że może to być wina pieprzu! Dobrze, że odkryłaś przyczynę, teraz będziesz go unikac i będzie z górki ![]() A co tym razem spowodowało podrażnienie? Flądra właśnie? Scrabble ja chyba też powoli odkrywam przyczynę mojego wypadania i nie tylko Po ostatniej wizycie u nowej gienki doszłyśmy do wniosku, że być może te moje wieczne niedobory magnezu (serio, mam pełno objawów, co chwile łykam magnez) tak mieszają mi w organizmie, nawet moje problemy z prolaktyną mogą być tego skutkiem!!! Suple z magnezem brałam praktycznie na stałe, robiąc oczywiście przerwy. Ale byłam głupia, bo kupując suple patrzyłam ile dziennego zapotrzebowania na magnez ma jedna tabletka a nie na ich skład! Teraz wiem, że wcinałam niewchłaniający się shit (tlenek magnezu)! Także od tygodnia wcinam sobie magnez i czekam na lepsze czasy ![]() P.S. Jeśli któraś z Was ma niedobory magnezu i chce go suplementować, to szukajcie supli które w składzie mają cytrynian magnezu albo mleczan magnezu
|
|
|
|
|
#776 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Składnikiem flądry był pieprz cayenne właśnie i to całkiem spora dawka. Trzy przypadki to musi być to, nie mam już wątpliwości. Ostatnio kilka razy pod rząd nakładałam flądrę na noc i znowu skalp zaczął swędzieć. Kurcze gdybym stosowała ją jak należy czyli wcierała codziennie to już dawno odkryłabym tę prawidłowość Magnez mówisz? W sumie we wszystkich artykułach na temat potrzeb włosów (i całego organizmu wiadomo) wymieniany jest magnez. Mi też by się przydała taka suplementacja, ostatnio miewam skurcze w łydkach. To chyba też przez jego niedobory co? Ciekawe czy Ci pomoże? Kurcze fajnie by było gdyby rozwiązanie było takie proste Polecasz jakieś konkretne tabletki?
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
|
|
|
|
#777 |
|
Zakorzenienie
|
![]() scrabble gdzie byłaś?
|
|
|
|
#778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja flądry w sumie prawie nie używam, mój skalp nie lubi być od jakiegoś czasu olejowany Tak skurcze to też wynik niedoborów magnezu Naczytałam się ostatnio o magnezie i polecić mogę:- Magne B6 Fast (teraz go mam, jest w formie takiego cytrynowego proszku, ktory po prostu wsypuje sie do buzi ale troche drogo wychodzi bo za 20 saszetek zaplacilam 23zł a powinno sie brac 2 saszetki/dzień... Ale4 ma aż 135mg cytrynaniu magnezu, najwięcej ze wszystkich)-Prenalen (to syrop dla kobiet w ciąży z magnezem i kwasami omega) -Magne B6 MAX -MagMax B6 Zastanawiam się nad tym Prenalenem http://dlazdrowia24.pl/pl_PL/p/PRENA...FeyWtAodEmMAsQ Bo w skladzie oprocz sensownej dawki magnezu ma jeszcze olej z wiesiolka - a ten polecala mi tez gienka
Edytowane przez MassieDran Czas edycji: 2014-07-16 o 09:21 |
|
|
|
|
#779 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Byłam na zakupach włosowych U mnie jeszcze nie ma nowości z GP ![]() Zamówiłam w aptece kozieradkę i będzie o 16 i kupiłam szampon z farmony i pokrzywę do picia...Nie wiedziałam co wziąć na porost ![]() Było: seboradin, radical, pharmaceris.... nie wiedziałam co wybrać. Co polecacie z tych marek?
|
|
|
|
#780 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:26.

stokrotka, sylwka, massie, zgłaszać się, albo bat będzie
Hliiiip!

Także wieczorem miałam siłe na wtarcie kozieradki