|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX
Cytat:
jak byłam mała to miała nawet perukę,łysienie plackowate.Brała jakieś leki i nikt jej nie powiedział,że nie może łączyć tych leków z czymś tam i takie były potem skutki ...To straszne dla każdej kobiety.Teraz ma słabe włosy ale już ma 72lata..przed moim slubem kupowałam jej ampułki vichy dercos i pomogły .Nie ma już tego łysienia plackowatego od bardzo dawna ale ma rzadkie włosy.Nie wiesz jaka jest przyczyna tego u Twojej mamy? |
|
|
|
|
#3092 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wczoraj był mój pierwszy raz z Joaśką Mrożącą I na pewno nie był to nasz ostatni raz Całkiem przyjemnie się nią operuje (używałam jej po nałożeniu glutka lnianego), z odgniataniem też nie miałam problemów, bo włosy same się odgniotły w sumie bez mojej większej pomocy, dziś je rozczesałam, a fale są takie... sztywne, ale nie sztywne suche tylko tak przyjemnie sztywne Nie wiem jak to wytłumaczyć, ale bądź co bądź jestem zadowolona Moje włosy są dziwne, bo o wiele mocniej się falują po przespanej nocy niż zaraz po umyciu i naturalnym wyschnięciu W załączniku włosy dziś z rana po rozczesaniu Końcówki warstw mogły się mocniej sfalować, no ale cóż, nie narzekam, bo włosy dziś na prawdę ładnie się prezentują, po wyjściu na miasto tylko delikatnie się spuszyły w miejscach, gdzie skręt był mniej zdefiniowany, ale dodało im to objętości i uroku, więc nie marudzę, jestem z nich dumna Lubię na swojej głowie taki artystyczny nie ład i tak mniej więcej dziś wyglądają ![]() Przy okazji wstąpiłam dziś do drogerii a tam przecena Kallosa Keratin, Silk i Color i zastanawiam się, czy się na któregoś nie skusić Tylko nie wiem jeszcze na którego, najchętniej wzięła bym wszystkie
Edytowane przez zagubiona94 Czas edycji: 2014-07-15 o 14:58 |
|||
|
|
|
#3093 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Mojej mamie przy stresie zaczynają lecieć włosy okropnie. Na tym gołym miejscu są jedynie cieniutkie, rzadkie i siwe włoski. Leków żadnych nie bierze. Ona chce teraz włosy na króciutko i perukę. Spróbujemy też z rycynowym - nie zaszkodzi, a pomóc może. Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-07-15 o 15:07 |
|
|
|
|
#3094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trochę mi przypominają włosy Agrafki
|
|
|
#3095 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3096 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3097 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze, próbowałam i mycia OMO i odżywką i chyba ani to ani to nie pasuje moim włosom, po myciu najzwyklejszym SLS są o niebo lepsze...
Właśnie mi się skończył szampon i zastanawiam się czy kupić SLS czy próbować jeszcze z tymi odżywkami... Dodatkowo włosy dalej źle reagują na każdą maskę czy to z emolientami jak ta Moroccan Black Mask z Planeta Organica, czy proteinową. Nie wiem co z tymi włosami jest nie tak..
|
|
|
|
#3098 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Problem z włosami
Oooooo,jak super
|
|
|
|
#3099 | |
|
Moderator
|
Cytat:
U mnie mycie omo lub odżywą nie zdało egzaminu i z pokorą powróciłam do zwykłego sls. |
|
|
|
|
#3100 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3101 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3102 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Muszę siąść dzisiaj do faq i pigułki, codziennie sobie to mówię ale mam tyle nauki, że nie wyrabiam.. |
|
|
|
|
#3103 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, pamiętacie mnie jeszcze?
|
|
|
|
#3104 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
Włosy niestety przez ostatnie trzy tygodnie nie dostały nic z czego mogłyby się cieszyć, bo myte były prawie codziennie Facelle i na zmianę dostawały AiK i Kallosa mlecznego.
Teraz będę mieć więcej czasu to jakimś olejem, maską, wszystkim je potraktuję! A ja... jechałam na 'wakacje' jako singielka, wróciłam jako przeszczęśliwa posiadaczka cudownego TŻta
|
|
|
|
#3106 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A włosy pewnie weźmiesz w obroty i szybko wrócą do formy.
|
|
|
|
|
#3107 | |
|
Moderator
|
Cytat:
I włosom też daj troche dobroci.. bo jeszcze będą zazdrosne i poczują się odrzucone! |
|
|
|
|
#3108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Już jutro dam włosom coś dobrego
|
||
|
|
|
#3109 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3110 | |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję!
![]() Dziękuję ślicznie ![]() Jejć, dziękuję Cytat:
|
|
|
#3111 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3112 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3113 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Rzadko piszę, ale tym chciałabym się podzielić.
Trafiłam chyba na ideał fryzjera ![]() - tnie na sucho osobno loki (dla Niego to logiczne, że tak powinno się robić) - delikatne poprawki stosuje na mokro - wie ile to 2cm ![]() - nie prostuje na siłę - wie o co chodzi z olejowaniem, odżywianiem i wcierkami, bo sam to robi - dotyka włosów i rozmawia zanim zaprasza na fotel - tłumaczy, pokazuje co robi itp. - nie namawia do malowania włosów za każdym razem po całości, wręcz przeciwnie - nie zgorszył się, że sama tnę włosy, wręcz przeciwnie - nie wyrównywał od linijki Nie widzę minusów (no dobrze, może cena, ale do podcinam włosy maks 2 razy w roku, więc dla mnie cena jest ok). Poza tym jest zabawny, przystojny, sympatyczny, bezpośredni. Na tym wątku tyle. Reklamę zrobię na wątku fryzjerskim z nazwą
|
|
|
|
#3114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(idę zobaczyć gdzie takie cudo się uchowało - choć znając życie daleko ode mnie)A jak już jestem to melduję, że mam spory przyrost, odrost też na razie się wstrzymuję od jakichkolwiek farbowań bo we wrześniu mam chrzciny i wesele więc pewnie pogodzę się z farbą w połowie sierpnia.
|
|
|
#3115 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję że można go znaleźć w Cz ![]() Niestety nie pojawię się na spotkaniu z Anwen, żałuję ale nie dam rady czasowo |
|
|
|
|
#3116 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy któraś używała szamponu Schauma 7 ziół? Bo dzisiaj chyba z pół godziny stałam przed ścianą płaczu z szamponami i odżywkami ws Rossmanie i tak nie mogłam się zdecydować, że wzięłam ten szampon bo mi się wydaje, że gdzieś się tu przewinął i mam nadzieję, że łysa nie będę.
Miałam plan spróbować Hippa ale oczywiście w moim Rossmanie mają asortyment jak za komuny.
|
|
|
|
#3117 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
JudytaKas, to namiary na fryzjera KLIK
Niestety nie (ale daleko nie mamy). Podobno jest jakiś super w Cz. Trzeba czekać baaaardzo długo, ma klientki z Warszawy. Namiary na Tomka podałam Judycie wyżej. Cytat:
, miałam wysłać Ci PW z pytaniem. Potwierdziłam obecność. TŻ uprzedzony, więc powinnam się stawić
Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2014-07-16 o 11:45 Powód: Błędnie wklejony link :) |
|
|
|
|
#3118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- jak zawsze dalej już ode mnie nie może być
|
|
|
#3119 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3120 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tego super z Cz. koniecznie trzeba znaleźć, ostatnio byłam w 'MARTI' niedaleko dworca PKP, nie by ło źle ale to jeszcze nie to ![]() Bardzo żałuję Mam nadzieję ze to nie ostatnie takie spotkanie skoro Anwen mieszka w Cz. i coś uda się jeszcze zorganizować
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.

jak byłam mała to miała nawet perukę,łysienie plackowate.Brała jakieś leki i nikt jej nie powiedział,że nie może łączyć tych leków z czymś tam i takie były potem skutki ...To straszne dla każdej kobiety.Teraz ma słabe włosy ale już ma 72lata..przed moim slubem kupowałam jej ampułki vichy dercos i pomogły
.Nie ma już tego łysienia plackowatego od bardzo dawna ale ma rzadkie włosy.

Całkiem przyjemnie się nią operuje (używałam jej po nałożeniu glutka lnianego), z odgniataniem też nie miałam problemów, bo włosy same się odgniotły w sumie bez mojej większej pomocy, dziś je rozczesałam, a fale są takie... sztywne, ale nie sztywne suche tylko tak przyjemnie sztywne
Końcówki warstw mogły się mocniej sfalować, no ale cóż, nie narzekam, bo włosy dziś na prawdę ładnie się prezentują, po wyjściu na miasto tylko delikatnie się spuszyły w miejscach, gdzie skręt był mniej zdefiniowany, ale dodało im to objętości i uroku, więc nie marudzę, jestem z nich dumna
Właśnie mi się skończył szampon i zastanawiam się czy kupić SLS czy próbować jeszcze z tymi odżywkami... Dodatkowo włosy dalej źle reagują na każdą maskę czy to z emolientami jak ta Moroccan Black Mask z Planeta Organica, czy proteinową. Nie wiem co z tymi włosami jest nie tak.. 

Mam nadzieję ze to nie ostatnie takie spotkanie skoro Anwen mieszka w Cz. i coś uda się jeszcze zorganizować