|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. |
3 | 5,66% |
Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. |
4 | 7,55% |
Sierpień leci, sypią się dzieci. |
2 | 3,77% |
Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. |
31 | 58,49% |
Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. |
15 | 28,30% |
Coś tak czuję, że się przeterminuję. |
2 | 3,77% |
Mamusie sierpniowe 2014. |
8 | 15,09% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47317237]Właśnie się dowiedziałam, że moją siostrę potrącił samochód. Do tego jej mąż jest cały czas na miejscu wypadku z policją i nie wie dokładnie co się z nią dzieje.
A najlepsze, że wszyscy czekają pod telefonami, zamiast ruszyć tyłki i polecieć do szpitala. Gdyby nie to, że to ponad 40 km, a mojego męża nie ma w domu to już bym dawno wsiadła w auto i bym wiedziała co się dzieje! A tak zostaje mi siedzieć i czekać na szpilkach na jakieś informacje ![]() ![]() ![]() Jakieś fatum ostatnio nad nami wisi...[/QUOTE] o matko! trzymam ![]() ![]() Przytulam cie bys choc troche wyluzowala, sama wiem jak stres zle dziala w ciazy i jak ciezko zostac w domu zamiast pedzic do szpitala |
![]() ![]() |
![]() |
#1142 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
Cytat:
Ale przynajmniej mam ten komfort, że jak zaczne rodzić to w każdej chwili bedzie. Chyba, że bedzie akurat na weselu. Ale jak bedzie w warsztacie to najwyżej ktoś nie bedzie miał zrobionego auta ![]() No i jak odpowiednio wczesniej powtarzam kilka razy dziennie to uda mu się ze mną jechać na wizyte czy na pobranie krwi ![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47317237]Właśnie się dowiedziałam, że moją siostrę potrącił samochód. Do tego jej mąż jest cały czas na miejscu wypadku z policją i nie wie dokładnie co się z nią dzieje. A najlepsze, że wszyscy czekają pod telefonami, zamiast ruszyć tyłki i polecieć do szpitala. Gdyby nie to, że to ponad 40 km, a mojego męża nie ma w domu to już bym dawno wsiadła w auto i bym wiedziała co się dzieje! A tak zostaje mi siedzieć i czekać na szpilkach na jakieś informacje ![]() ![]() ![]() Jakieś fatum ostatnio nad nami wisi...[/QUOTE] Kurcze współczuję, ale moze nic złego sie nie stalo. czekać tylko na telefon bo nic nie zrobisz..
![]() |
#1143 |
Rozeznanie
|
Zgubiłam kartkę od gina i nie wiem jakie toxo mam zrobic? Dziewczyny które robią toxo, podpowiedzcie.
Brawa dla Angeliki!!! Butter - sliczny wózek!
#1144 |
Rozeznanie
|
Jak bym była na Twoim miejscu to juz bym chyba modliła się żeby urodzić. Żeby móc normalnie jeść, bo to co się u Ciebie dzieje to istny horror
#1145 |
Rozeznanie
|
angelika gratulacje
![]() ![]() ![]() no to teraz która następna ![]() ![]()
#1146 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam dylemat, w Clarksie są mega przeceny, znalazłam piękne buciki i nie wiem czy zaryzykować i je kupić, bo mam wrażenie, że moje stopy mogą być lekko spuchnięte, boje się, że będą później za duże. ![]()
![]() |
#1147 | |
Raczkowanie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47317237]Właśnie się dowiedziałam, że moją siostrę potrącił samochód. Do tego jej mąż jest cały czas na miejscu wypadku z policją i nie wie dokładnie co się z nią dzieje.
A najlepsze, że wszyscy czekają pod telefonami, zamiast ruszyć tyłki i polecieć do szpitala. Gdyby nie to, że to ponad 40 km, a mojego męża nie ma w domu to już bym dawno wsiadła w auto i bym wiedziała co się dzieje! A tak zostaje mi siedzieć i czekać na szpilkach na jakieś informacje ![]() ![]() ![]() Jakieś fatum ostatnio nad nami wisi...[/QUOTE] kochana dobrze że Cię tam nie ma. nie denerwuj się napewno wszystko będzie dobrze. czasami trzeba dotknąć dna żeby się od niego odbić. nie denerwuj się, pamiętaj o swoim maleństwie. Cytat:
![]() ![]() White Cafe śliczny brzuszek. Kolejna szczęściara bez rozstępów. ![]()
![]() |
#1148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasiu a co z Twoim wózkiem 666? Reklamowałaś w końcu? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1149 |
Zakorzenienie
|
Wojuję z fabryką. Co najlepsze od poniedziałku idą na urlop (cała fabryka na dwa tygodnie), więc pan mnie nakłania, żebym im w sierpniu odesłała. Na razie wymieniamy sobie maile, bo ja nie zgadzam się na odsyłanie w żadnej formie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1150 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super brzucho ![]() Cytat:
![]() Mąż wcześniej grał na perkusji, więc nie brałam w tym udziału... też wpadł jak śliwka w kompot w granie w golfa. Też tam za nim nie łażę, ale obiecałam, że będę chodzić na spacery z Hanią, jak będzie grał. Dla mnie pasją są (teraz już były) studia, nauka, czytanie, zgłębianie tematów związanych ze studiami...i gotowanie (w tym mąż chętnie bierze udział ![]() I teraz mi łyso, że mi się pokończyły moje 'rzeczy' ![]() Cytat:
![]() Bidulko, tak mi przykro, że takie masz akcje z tym wymiotowaniem ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1151 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Położyłam się w międzyczasie, policzyłam ruchy małego i trochę się uspokoiłam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1152 |
Zakorzenienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47319196]Trochę się już uspokoiłam, ale i tak czuję się taka rozedrgana. Ogólnie wolałabym coś robić niż czekać bezczynnie. Wiem, że robią jej rentgena i sprawdzają czy ma coś połamane. Ogólnie jest mocno potłuczona i wszystko ją boli. Już zapowiedziałam, że cokolwiek się jutro dzieje to do niej jadę, żeby ją zobaczyć na własne oczy! Chyba dopiero jak z nią porozmawiam to się uspokoję.
Położyłam się w międzyczasie, policzyłam ruchy małego i trochę się uspokoiłam ![]() ![]() A nie mogłabyś taksówką do niej pojechać skoro ona jest tam sama? Może to by cię uspokoiło no i jej też by pewnie pomogło, gdyby ktoś z nią był. |
![]() ![]() |
![]() |
#1153 |
Konto usunięte
|
Już jest u niej mąż, tylko wcześniej musiał siedzieć z policją i jakieś papiery podpisać, a na telefon nikt nie udziela informacji. Najważniejsze, że już jest pod opieką lekarzy i mam nadzieję, że dokładnie ją przebadają.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1154 |
Zakorzenienie
|
White Cafe my właśnie nie chcieliśmy błyszczącej, bardziej matowa nam się podoba. Zwróćcie uwagę, żeby łączeń nie było widać.
![]() MrsDorota jak siostra się czuję? ![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- co do tż to mój jest kochany ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Ciekawe jak tam Angelika i Kornelka się czują ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Zamówiłam dla Zosi ostatnie prezenty od braciszka, wszystko przygotowane, teraz tylko czekać ![]() za tydzień o tej porze pewnie spać nie będę mogła ze stresu ![]()
#1155 | |||
Zadomowienie
|
sexy brzuchacz
![]() Cytat:
Cytat:
Wozek super ![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47319196]Trochę się już uspokoiłam, ale i tak czuję się taka rozedrgana. Ogólnie wolałabym coś robić niż czekać bezczynnie. Wiem, że robią jej rentgena i sprawdzają czy ma coś połamane. Ogólnie jest mocno potłuczona i wszystko ją boli. Już zapowiedziałam, że cokolwiek się jutro dzieje to do niej jadę, żeby ją zobaczyć na własne oczy! Chyba dopiero jak z nią porozmawiam to się uspokoję. Położyłam się w międzyczasie, policzyłam ruchy małego i trochę się uspokoiłam ![]() ![]() Grunt ze jest tam jej maz, w szpitalu wszystko sprawdza i czegos konkretnego sie dowiesz. Jak siostra wyjdzie z szoku i zakoncza badania to jutro spokojnie mozesz do niej zadzwonic i porozmawiac. Jesli siostra jest mocno potluczona to nie wiem czy chcialabs to widziec i sie denerwowac.To moze byc "mocny"widok nawet jesli siostrze nic powaznego by nie bylo a ciazowe nerwy sa delikatne... Cytat:
![]() Serio zastanawiam sie jakim cudem ludzie przez 6 dni w tygodniu potrafia pracowac po tyle godzin a potem jeszcze dom ogarniac. Moze to zalezy od rodzaju i charakteru pracy?hmm Przeciez juz nie ma czasu nawet na sen, ja nie dalabym tak rady. Jestem takim spiochem (poza ciaza w ktorej nie sypiam prawie wcale) ze 8 h snu na dobe to malo ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1156 |
Konto usunięte
|
Z siostrą już trochę lepiej, ale podobno kiepsko wygląda. Ma krwiaka w uchu i ja cała zabandazowali. Do tego połamane palce i zbity bark. Jutro nie ma siły i do niej jadę. chyba że wcześniej urodze, bo właśnie mi odszedł czop! A ja się czuje zupełnie nieprzygotowana na porod...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1157 |
Wtajemniczenie
|
Ja też juz czekam na tego czopa jak dziecko na świętego Mikołaja
![]() Zrobiłam herbatę,siedzę w pokoiku małego i załamuje ręce! To wam pomarudzilam !!
#1158 |
Zakorzenienie
|
Trafiłam do szpitala.
Idąc do łazienki zaczęła ze mnie lecieć krew i mam skurcze Jestem na ktg |
![]() ![]() |
![]() |
#1159 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To juz poród czy fałszywy alarm?
![]() |
#1160 |
Zakorzenienie
|
Trafiłam do szpitala.
Idąc do łazienki zaczęła ze mnie lecieć krew i mam skurcze Jestem na ktg ---------- Dopisano o 04:59 ---------- Poprzedni post napisano o 04:57 ---------- Skurcze co 3 minuty ale są za słabe Chodzimy z Tz po schodach Pani powiedziała ze dziś urodze a ja taka zmęczona ![]() Z Olivka wszystko dobrze |
![]() ![]() |
![]() |
#1161 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Bierzesz znieczulenie?
![]() |
#1162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ok idę dalej chodzić po schodach jak coś będę pisac |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1163 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1164 |
Konto usunięte
|
Zaczarowana trzymam kciuki za szybki poród! Ja miałam bardzo niespokojna noc. Brzuch jak kamień...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1165 |
Zakorzenienie
|
Zaczarowana czadu!!! Olivka dawaj tam grzecznie i szybko do mamy!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1166 |
Rozeznanie
|
Zaczarowana dzis bedziesz miec Olivie
![]() ![]() ![]() ![]()
#1167 |
Raczkowanie
|
Wstaje rano a tu tylko jedna strona no ale jaka...Zaczarowana kciuki za szybki poród!!!
ale zobaczcie jak to u nas jest, nic sie nie dzieje a tu nagle info ze ktoras rodzi ![]() ale to dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1168 | |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Cytat:
Zaczarowana trzymam kciuki za szybki poród ![]() MrsDorota- zdrówka dla siostry ![]() Co do pomocy tż-ów to ja na mojego nie mogę złego słowa powiedzieć , ponieważ on robi w domu praktycznie wszystko (no może oprócz gotowania) i to nie tylko w czasie gdy jestem w ciąży ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ledwie sie czlowiek obudzil a tu takie sensacje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
Zakorzenienie
|
Miałam 2 razy ktg są skurcze ale rozwarcie tylko na 2 cm.
Mam chodzić jeszcze godzinę i znowu będę miała ktg i sprawdzi czy robi się rozwarcie i czy nadal krwawie jak nic nie będzie to wracamy do domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:40.