|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
A ja durna wiem to,wczoraj wyłam prasując ubranka mojemu Tż on myślał,co mi się stało a ja wyję jak durna aż się zanosiłam,potem w nocy wyłam aż go obudziłam i on dalej biedny nie wiedział co mi i jak mi pomóc. Daj spokój Masakra z moim samopoczuciem...
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#4862 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
właśnie życie jest niesprawiedliwe:-/ a mi tak ich żal bym chiala ich odwiedzić pocieszyć ale nie mam odwagi, z paru względów może głupie moje gadanie ale oni tragedie przeżywają a ja w ciąży jestem i nie chce im przykrości robic
i sama też schody przez to mam ze może i u mnie coś złego się dzieje bo my kobiety jesteśmy naprpawde silne i mimo ze ciaza trwa 9 miesięcy a wszystko może się okazać nawet pod koniec ciąży e tam kończę bo rycze jak bobr:'(
|
|
#4863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy ma prawo do takich dni, a zwłaszcza my -ciężąróweczki Nie przejmuj się, zrób coś tylko dla siebie -jakąś kąpiel, peeling czy make up i nie myśl tak negatywnie, ciesz się maluszkiem i że Tż jest z TobaJa wczoraj poczytałam o wczesniakach i też wyłam, ale nie dałam się, pogadałam z Tż, obejrzeliśmy film i głupie myśli przeszły. Łepek do góry Bo inaczej ta niepewność nas zamęczy. Dlatego od dziś nie czytam o dzieciach, nie oglądam, nie nakręcając się tym samym, bo można oszaleć.Włącz sobie disco polo i potupaj nóżką
|
|
|
#4864 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oczywiście nie gniewam się, przy takiej produkcji postów ciężko się nie pomylić.Co do zdjęć moich dłubaninek to jakoś nie umiem ich wstawić Co do wagi to kiedyś przyszalałam i w 2 tygodnie doszło mi 3 kilo, ale wtedy lody pewnie też się dołożyły nieźle. Dziś się ważyłam to od ostatniej wizyty (sprzed 5 tygodni) mam na plusie kilogram, no w ciuchach jak jutro mnie zważą będzie około 2 pewnie, to nie tak źle. Jednak od tego czasu zapewne też i dziecinka urosła to mam usprawiedliwienie, bo jakoś staram się nie objadać, już raz przeholowałam, ale wiecie same, że czasem to jest silniejsze od nas. Idę do sklepu, bo jeszcze nie byłam. Trochę mi się zeszło z tą kartką, miałam jeszcze na mieście kilka spraw załatwić, może jutro, bo wizyta na 13-30 dopiero to może z rana polecę jeszcze. Edytowane przez ircha06 Czas edycji: 2014-07-16 o 12:14 |
|
|
|
|
#4865 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
Gdyby tak szło to bym im oddala swoja ciążę bo ja nie zasługuje na to by być matka a oni tak bardzo chieli mieć dziecko tak mi żal ich:'( A ona tyle się poświęciła cala ciążę przeleżała plackiem w szpitalu no tylko płakać się chce
gdzie tu sprawiedliwosc
|
|
#4866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.A urodzić musisz,już nie ma odwrotu .Ja to wczoraj sobie myślałam,że najlepiej gdybym zasnęła wieczorem,wyjęli by dziecko ze mnie,rano bym się już obudziła po wszystkim,szkoda,że tak to nie działa
|
|
#4867 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gdzie chcesz wstawić, na wątku? Czy w Klubie? Bo w klubie też miałam problemy, ale Misstic pomogła ![]() Gosia, nie mów tak, że nie zasługujesz na ciążę.. ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
Szkoda, szkoda. Albo żeby 5 minut to trwało, maleństwo siup i będzie na świecie
|
|
|
#4868 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kochane, zaczynam dziś 32 tydzień !!!
Małżeństwo to diament szlifowany całe życie... 20.04.2013 Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama 12.09.2014 ![]() 20.02.2017 ![]() czekamy.... 13.10.2021
|
|
|
|
|
#4869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4870 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4871 |
|
Konto usunięte
|
Meta-rozumiem Twoje nerwy ale jutro pójdziesz na spokojnie i bedzie ok
![]() Co do porodu i strachu...ostatnio tak pisałyście o tym, ze mówilyście do tz o śmierci i opiece nad maluszkami no i ja dla sprawdzenia tz tez zaczęłam to on tylko odpowiadał "no, no...zajmę sie malutka" i tak od niechcenia mi gadał to wyjechałam do niego, ze miał mi powiedzieć, ze nic mi sie nie stanie i w ogole nie straszyć mnie to powiedział, ze pieprze takie głupoty, ze mu sie nawet komentować nie chce i stad jego odpowiedz ![]() A co do wieku i wyglądu to mam 30 a bez dowodu nic mi sprzedawać nie chcą wiec z brzuchem chyba tez dla niektórych "dziwnie" wyglądam tutaj w De to nikt nie zwraca uwagi ale ja mam tu znowu inne myśli... wkręcam sobie, ze ktoś jak słyszy, ze rozmawiamy po Pl i widzi mój brzuch to moze pomyśleć, ze to po to zeby naciagac państwo...niestety niektórzy nasi rodacy wyrabiają taka opinie...chociaz nikt nie pobije Turków :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój tż też tak mówi ![]() Ech, Polacy to w ogóle udani... ![]() Te ich opinie, poglądy, masakra
|
|
|
#4873 |
|
Zakorzenienie
|
A wiecie,że mogę sobie po porodzie zabrać łożysko do domu
.Wczoraj babka mówiła,że niektórzy je biorą dla psa .W tej Holandii to nic się nie może zmarnować
|
#4874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4875 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie z kolei mocz od początku dobrze wychodził, zresztą wyniki krwi też... A Ty skoro nie puchniesz i ciśnienie masz super to dlaczego podejrzewają zatrucie ciążowe? Białko w moczu masz?Cytat:
![]() I trzymam kciuki za dzisiejsze usg Ja idę na swoje za tydzień i już się nie mogę doczekać, żeby młodą zobaczyć - o ile została jednak dziewczynką ![]() Cytat:
Super, że u Ciebie i Milenki wszystko dobrze O GBS właśnie muszę ginka zapytać, bo z tego co wiem to na NFZ da się je zrobić (tak przynajmniej mówiła położna w sr), ale niekoniecznie chcą dawać, bo to kasa... Ja bym chciała przechować tą krew pępowinową, ale niestety nie stać mnie na to... koszty są jak dla mnie kosmiczne ![]() Fajna ta pościel - też chciałam taką, ale mężowi się nie podoba i zgłosił sprzeciw... Cytat:
![]() Cytat:
A co do łożyska... słyszałam, że są tacy co je jedzą... ![]() Cytat:
i widzę, że przygotowania to już prawie na finiszu - super!
|
|||||||
|
|
|
#4876 |
|
Zakorzenienie
|
Ojj,ale naskrobałyście od rana!
Byłam na wizycie i się uspokoiłam. Wszystko ok. Szyjka też dobra, nie skraca się. Miałam USG, synek duży waży już 1700 g, Majka miała 1300 mniej więcej w 'tym wieku'. No i synek jest synkiem. Ja natomiast nadal 60 kg, czyli nic nie przytyłam. Ciekawe jak ja takiego klocka urodzę. Najprawdopodobniej będę rodziła sama, bo TŻ do pracy. |
|
|
|
#4877 | ||||
|
Konto usunięte
|
Zaraz się wścieknę przez ten internet!
Już drugi raz cytuję i mnie wywala!!!! Ekaterina co masz moczu? Ja mam bakterie i cos tm jeszcze, pierwszy raz, pewnie dostanę kolejna tabletkę do brania rano to całe urofuraginum czy coś ja już jak narkoman ![]() Dziewczyny jak domowe sposoby na zgagę zawodzą to polecam raz jeszcze Gavoscin To u samym leku w ciąży https://mamotoja.pl/gaviscon-przelom...8429,r1p1.html Cytat:
![]() Co do cen za pobranie i przechowywanie krwi pępowinowej to szkoda gadać Cytat:
Co do lekarza to współczuję... Mam nadzieję, że jutro w szpitalu zrobią Ci badania i wypuszczą do domu Cytat:
Spróbuj bo my tu wszystkie ciekawe i Twoich ręcznych robótek i Ciebie i Twojego brzuszka ![]() Cytat:
![]() nie mów takich głupot, że nie zasługujesz na to by być matką ![]() Ja mam dziś na obiad ziemniaczki smażone z kiełbaską i cebulą i do tego fasolka wczoraj kupiłam a dziś mi jeszcze sąsiadka przyniosła
|
||||
|
|
|
#4878 |
|
Zadomowienie
|
Metka wszystko będzie dobrze, położą Cię na oddział, posprawdzają wszystko i na pewno wypuszczą do domu, bo będzie wszytko git!
A humorem się nie przejmuj, bo tak jak Asia napisała, mamy teraz prawo do swoich humorów i czasami nawet lepiej jak się wypłaczemy, bo później od razu lżej się robi Ania gratuluję 33 tygodnia już ![]() Małgosiu łzy mi same popłynęły po tym co napisałaś... To straszne smutne, ale nie możesz pisać, że nie zasługujesz na ciążę... Na pewno będziesz cudowną Mamą dla swojego Maleństwa...Anetka łożysko podobno jest bardzo dobre po ugotowaniu, tak więc zabieraj i na obiad jak znalazł ![]() Wesoło macie w tej Holandii Asia i w końcu doczekałaś się przesyłki z apteki Też muszę się w końcu za to zabrać, ale jakoś mi się nie chce ![]() Kurczę, też chciałabym oddać krew pępowinową do banku, ale koszty tego są tak strasznie wysokie, że niestety nie na naszą kieszeń. Liczę tylko na to, że ta krew nigdy się nam nie przyda. Obiadek zrobiony, za chwilę wciągnę go, a później idę oberwać tą fasolkę
|
|
#4879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4880 |
|
Konto usunięte
|
Agness-tez słyszałam o tych dziwnych praktykach z łożyskiem ale Aneta mi uświadomiła, ze to sie realnie dzieje
![]() Kurde mi ostatnio lekarz pobierał jakis wymaz i nie wiem do czego...a byłam w jakimś szoku bo to pierwsza wizyta w De i wszystko inaczej i nie zapytałam a on niby mówił ale cichutko bardzo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4881 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
i super, że u ciebie wszystko ok i się uspokoiłaś |
||
|
|
|
#4882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może Tż zdąży przyjechać?
|
|
|
#4883 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny jak Wy segregujecie ubranka?
rozmiarami? stare i nowe oddzielnie czy razem?
Małżeństwo to diament szlifowany całe życie... 20.04.2013 Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama 12.09.2014 ![]() 20.02.2017 ![]() czekamy.... 13.10.2021
|
|
|
|
#4884 |
|
Zakorzenienie
|
Nie piszcie o śmierci bo wczoraj czytałam że kobieta zmarła przy porodzie z powodu zatoru wodami płodowymi.Od razu wygooglowałam i to się niestety zdarza, rzadko bo rzadko ale jednak.I się nakręciłam.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4885 |
|
Zakorzenienie
|
Martynka, ale jaka radocha z przesyłki
|
|
#4886 |
|
Wtajemniczenie
|
Meta wszystko bedzie dobrze i nie denerwuj sie tak
![]() Asia nie jestescie we dwie z anemią bo ja mam anemię juz od polowy ciąży... anesh_ za wizyte![]() Aneta??? haha bierz łozysko,ususz i bedziesz miala jako przyprawe Co do wieku na mnie ludzie tez sie wiecznie gapią,juz mnie to irytuje... a ze mi sie umalowac nie chce ani nic tylko zwiąże włosy w kucyka i wychodze to wygladam na 16lat ![]() Cos mi polozna ostatnio mowila na SR ze bakterie w moczu są czesto przez to ze źle jest oddany mocz do badania,tzn rano trzeba się podmyc,potem wlozyc jakiegos tampona czy cos i wlać ten środkowy mocz do pojemniczka szczerze nigdy tak nie robilam haha
|
#4887 |
|
Konto usunięte
|
My tu sobie gadu gadu a Niestabilna pracuje nad nowym wątkiem
![]() Właśnie się zastanawiałam nad tym kiedy będzie nowy wątek bo tu już powoli zbliżamy się do końca
|
|
|
|
#4888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawdę ciężko przeczytać i nie przeżywać. Same smutne historie, po co mamy czytać i się nakręcać...
|
|
|
#4889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do bakterii, mi lekarz mój to samo mówił,mówił też że dlatego lepiej jest zrobić posiew moczu aniżeli to zwykłe badanie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4890 |
|
Zakorzenienie
|
Agness - no ja mam białko i cukier w moczu i chyba leukocyty, a cukier z krwi mam w porządku, także albo zaszkodziła poranna herbata z cukrem albo nie wiem. Lekarz będzie mnie obserwował , teraz wizyty co tydzien mam
![]() Dzanet- to co wyżej hihi na anemie biorę żelazo, pewnie teraz zbadają je, a co dalej nie wiem. To tycie mnie przeraża trochę, ale jedli wszystko w normie to nie wiem. Dowiem się w piątek na wizycie jak zrobią mi badanie moczu ![]() Aneta - fajnie z tym lozyskiem no i warunki rodzenia też super ![]() Meta - nie nerwuj się tylko lekarza słuchaj, nawet jak to stary dziad. Z anemia też nie igraj, to że teraz czujesz się ok nie znaczy że jutro też będziesz. Dziecko potrzebuje teraz żelazo i pobiera od ciebie a jak u ciebie braknie to co ? Bierz tabsy i już, powiedz w szpitalu o zaparciach niech ci coś dadzą. Ja też je mam i biorę żelazo, wc raz na 3 dni i jakoś leci. Co do cukru to dostaniesz dietę może i tyle ale niech to sprawdza, myśl o dziecku to najważniejsze ![]() Anesh - gratki za wizytę ![]() Simara - tobie również gratki ![]() Zrobiłam leczo, zamiast tylko dla siebie, no tż nie je pomidorów to wyszło mi na 5 osób nie wiem kiedy to zjem zaraz zjem sobie z ryżem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:20.

Durna babko, nie mów tak, przecież lekarze wiedzą co robią i nic Wam się nie stanie
Ja też mam takie myśli, ale odpędzam je, bo zejdę w końcu na zawał od tego wszystkiego.
[COLOR="Silver"]

Budzę się jakaś wystraszona, brzuch jak skała, porąbane rzeczy mi się śnią, Tż też dzisiaj nie spał
Oczywiście nie gniewam się, przy takiej produkcji postów ciężko się nie pomylić.

.W tej Holandii to nic się nie może zmarnować