|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dieta plaż południowych - Kto ze mną?
hej, zmotywowane i szczęśliwe
![]() aż fajnie Was czytać jak takie promienne jesteście od rana (zawsze fajnie, ale takie wesołe to tym bardziej:P )u mnie też słonecznie!! i też dobrze i spokojnie przestaję się już zamartwiać tym co było, jest.. wstałam dziś i tak sobie pomyślałam- kurczę, ja tu rozmyślam, przeżywam, kombinuję.. a on pewnie i tak nawet nie ma o tym pojęcia czas pokaże co będzie już po śniadanku i czuję, że zapowiada się fajny dzień ...nie dam nikomu ani niczemu popsuć sobie humorku, o nie ![]() sawa witaj u nas ![]() Martiniłooo jak Ty raniutko w niedzielę wstajesz
|
|
|
|
#4742 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A może najwyższy czas zrobic tak,żeby miał pojęcie chłopak,co? Trzeba Kaszellku brac sprawy w swoje rece,bo może cie starość zastać No mówie Ci,trzeba działaćWidze,ze dziś wszystkie są pozytywnie nastrojone
|
|
|
#4743 |
|
Raczkowanie
|
Ano pozytywne
wkoncu niedziela nie aż sie gotowac nie chce :PA wstałam tak rano bo zapomniałam budzika wyłaczyć :P więc jak dzwonił to i tak już później bym nie zasneła ![]() Na śniadanko: omlet z twarożkeim na słodko Na 2: 15 orzeszków na obiad: nie mam zielonego pojecia pewnei ogórki z papryką gotować mi sie nie chce :PNa poobiedzie: jogurt naturalny z 3 kostkami bezcukrowej i cytrynką na kolacje: sałatka z awokado... a właśnie awokado sie obiera czy cos?? pierwszy raz je bede jesc:P a moze by tak na ciepło ugotowane?? jakieś sugestie??
|
|
#4744 |
|
Zakorzenienie
|
jestem i ja, nadal w pełni zmotywowana
![]() dziś przegladam przepisy Southbiczowe, jadę po ołudniu do sklepu, wszystko kupię i od jutra działam ![]() oby poszło tak gładko jak kiedyś..
|
|
|
|
#4745 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4746 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam już też przepisy ale tak strasznie mi się nie chce robić listy produktów do kupienia
![]() chciałabym mieć już pełną lodówkę i wiedzieć co i kiedy ugotować
|
|
|
|
#4747 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4748 |
|
Zakorzenienie
|
o tak, zgadzam się z Tobą w 100%
![]() tak w ogóle to zaczęłyśmy odchudzanie mniej więcej przy takiej samej wadze, teraz eż jest u nas dość podobnie, ja mam na 'liczniku' 76kg na chwilę obecną. chciałabym dojść do 72 do połowy sierpnia ![]() powiedzcie mi dziewczyny, bo już zdążyłam zapomnieć - jak to jest z kefirem nat. chudym albo jogurtem - można taki na drugie śniadanie wciągnąć?
|
|
|
|
#4749 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chce do dojść do 55.
Moja motywacja=emigracja |
|
|
|
#4750 |
|
Rozeznanie
|
Moja motywacja to rowniez emigracja
![]() Malalka tak, jogutr albo kefir bez cukru mozna. Chociaz ja tam osobiscie nie polecam jako samodzielne drugie snidanie - bo to prawie same wegle i malo bialka, ale w diecie dozwolone wiec jak masz ochote to wcinaj. Niedawono w sklepie widzialam serki homogenizowane bez cukru i 0% tluszczu chyba z ostrowi... i w Carrefurze (jak to sie pisze? ) z serii "wyprudokowno dla.." serki homogenizowane naturalne, bez cukru i 3g tluszczu. Myslicie, ze sie nadaja w diecie?
|
|
|
|
#4751 |
|
Zakorzenienie
|
a dokąd się wybierasz?
![]() edit: a co byś dołożyła na 2 śniadanie? to musi być coś co zjem w pracy, i to tak w biegu, bo niestety nie mogę sobie pozwolić na przerwę o godzinie 11-11.30 ![]() jako obiad wezme sobie salatke z kurczakiem, ale pojecia nie mam jak rozwiazac sprawe II sniadania
|
|
|
|
#4752 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzis poszłam bez sniadania do koscioła i prawie zesłabłam moj bład.... ehhh....... dziewczyny czy wy jecie az 6 posiołkow? ja jem max 3 nie mam kiedy zjesc wiecej....
Są chwile, gdy wolałabym martwym widzieć Cię. Nie musiałabym, się Tobą dzielić nie, nie. Gdybym mogła schowałabym, Twoje oczy w mojej kieszeni żebyś nie mógł oglądać tych, które są dla nas zagrożeniem |
|
|
|
#4753 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jakoś nie zastanawiam się nigdy ile jem posiłków ani też nie odliczam jem jak jestem głodna,tak żeby się najeśc(nie przejeść!) ale zazwyczaj ok 3posiłki+2przekąskiWiecie co,dobrze,że każda z nas ma jakąs motywacje,to dodaje sił i w chwilach załamania jak myslimy o grzeszkach,to od razu jakoś lepiej,no bo przecież po coś sie odchudzamy,na coś i dla kogoś
|
|
|
#4754 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Proponuje serek wiejski+warzywka do tego-naprawde syci na bardzo długo i spokojnie wytrzymasz do przerwy obiadowej Dziś znów miałam ochote na sałatke z tuńczyka,wiec otwieram lodówke-patrze na warzywa jakie mam i fruuuuu wszystkie lądują w sałatce jejku jakie to mogło byc pyszne
|
|
|
#4755 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() tez polecam serek wiejski - o wiele lepsze niz jogurt naturalny i pyszny ![]() Zjadam w przeciagu dnia ok 4 - 5 posilkow podobnej wielkosci, takie srednie. Jem po 3 - 3,5 h i staram sie tego pilnowac - jem kiedy nawet nie jestem bardzo glodna. Z dosiwadczenia wiem ze kiedy np. jem snidanie o 9.00 a pozniej np. obiad o 15 to zajdam 2 razy tylko. Lepiej mniej a czesciej I jestem maniaczka bialka w diecie |
|
|
|
|
#4756 |
|
Raczkowanie
|
Ty emigrantko jedna ![]() ![]() Ale ja za rok też emigruje z Polski na stałe do Hiszpanii,tylko został ostatni rok studiów
|
|
#4757 |
|
Zakorzenienie
|
dzis na obiad zjadłam piers z kurczaka i gotowana fasolke szparagową... i mam dosc
Są chwile, gdy wolałabym martwym widzieć Cię. Nie musiałabym, się Tobą dzielić nie, nie. Gdybym mogła schowałabym, Twoje oczy w mojej kieszeni żebyś nie mógł oglądać tych, które są dla nas zagrożeniem |
|
|
|
#4758 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja od kiedy zjadłam sałatke z tuńczyka,to do tej pory zjadłam troszkę sera białego i tez nie jestem wcale głodna.Chyba żyje juz samą miłością ja to dopiero jestem a wogóle,to ćwiczyłam już ładnie,więc dzień należy do bardzo udanych
|
|
|
#4759 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam z zakupów i mam lodówkę pełną warzyw i drobiu
dziś wieczorem sobie zrobię kolację na jutro, żebym po pracy nie musiała stać w kuchni ![]() co do serka wiejskiego, to poprzednio jak byłam na SB, jadałam go z warzywami na śniadanie.. sądziłam, że taki serek to dużo jak na posiłek pomiędzy śniadaniem a obiadem
|
|
|
|
#4760 |
|
Raczkowanie
|
och a mi sie nie udało... pekłam na widok jagód w śmeitanie i cukrze... a póxneij w ruch poszła czekolada i rodzynki... od jutra -od nowa ;( chlip chlip
|
|
#4761 |
|
Zakorzenienie
|
Martini teraz nie żałuj, tylko ciesz się że zjadłaś.. skoro już i tak złamałaś zasadę to chociaż postara się czerpać z tego przyjemność
bo najgorzej zjeść to czego się nie powinno a się bardzo lubi.. a potem jeszcze zadręczać się myślami że mogłaś tego nie jeść ![]() pokręcone co napisałam, ale takie moje zdanie ![]() od jutra zaczniemy razem
|
|
|
|
#4762 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nika21 ja tez zmykam jak tylko skoncze studia, narazie lece na rok i sie zobaczy. Nic mnie tu nie trzyma . No a fast foodow nie lubie, nie jadam i w ogole jak widze to mi niedobrze - nigdy nie jadlam w MacDonaldzie np i nie zamierzam. Ale za to slodycze...
|
||
|
|
|
#4763 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiec od jutra znowu dzien pierwszy i jajecznica na sniadanie
|
|
|
#4764 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja tam ogolnie lubie jesc, dlatego tez niestety doprowadzilam sie do takiej wagi no ale na szczescie mialam sile powiedziec: dosc. mysle ze dzis juz bylo dosc dobrze z dieta... nie zjadlam ani mamusinego rosolku ani pyzow ani tez ciesteczek u babci. to dobry znak![]() Cytat:
szkoda, bo ma znikone ilosci tluczu i w sumie samo bialko...a moze macie jakas salatke z tunczyka lub inna potrawe z tej ryby w sosie wlasnym taka wyprobowana, ktora jest naprawde smaczna? jesli jest na stronie z przepisami to prosze o nazwe przepisu ![]() Cytat:
Cytat:
ja tak mam ze jak sobie troche pozwole ze slodyczami to potem nie mam hamulcow, dlatego tez zrezygnowalam calkowicie.
|
|
#4765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jako, że mamy podobny cel i podobne wymiary to możemy się wzajemnie zagrzewać do boju ![]() ja już jestem nastawiona na jutro ![]() oby było tak dobrze jak kiedyś mi szło ![]() ja już mam zrobioną sałatkę którą wezmę do pracy, kolację którą zjem wieczorem ![]() pozostaje mi jeszcze zrobienie sobie jutro jajecznicy na śniadanie i jakoś poleci
|
|
|
|
|
#4766 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hehe ja jeszcze nawet nie mysle o tym co bede jeśc :P w planach rano mam jajecznice ale pewnie wstane rano i zrobie twarożek albo tuńczyka ![]() a dzisaj nie pojechałam... nie chciał;o mi sie ruszac po takiej dawce słodyczy
|
|
|
#4767 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wpadłam w ciąg twarożkowy na sniadanko
![]() Nie ma dnia bez twarożka i kawulki oczywiscie
|
|
|
|
#4768 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja na sniadnie pewnie jutro omlet zjem z malymi kawalkami szynki chociaz ja i tak troche zasady lamie, bo jem owoce, ale z nich byloby naprawde ciezko zrezygnowac...
|
|
#4769 |
|
Raczkowanie
|
Wstałam ,kofeinke wypiłam :P jakoś na wadze nie zaobserwowałam zmian :P nawet wskazówka jakoś tak pewniej stała na 60
może to obrzarstwo wyjdzie mi na dobre ![]() 3majcie sie :P ja ide... jednak na jajecznice :P
|
|
#4770 |
|
Zakorzenienie
|
jestem z siebie dumna... wrociłam w nocy z festynu i oczywiscie orruchowo otwarłam lodowkę... patrze a tam placki z wesela
tak patrzylam na te placki ale ich nie tknelam. Za godzinkę juz mnie w domu nie bedzie bo wyjezdzam nad Solinę i nie bedzie kusic ufff... ![]() Na SB zaliczone 3 dni oby tak dalej
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.

aż sie gotowac nie chce :P

zębole

ja to dopiero jestem
no ale na szczescie mialam sile powiedziec: dosc. mysle ze dzis juz bylo dosc dobrze z dieta... nie zjadlam ani mamusinego rosolku
ja tak mam ze jak sobie troche pozwole ze slodyczami to potem nie mam hamulcow, dlatego tez zrezygnowalam calkowicie.