|
|
#151 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: wakacje w polsce
czytam o zoo w poznaniu, info o słoniarni
"Ninio - jeden ze słoni zamieszkujących obiekt, podejrzewany o homoseksualizm" http://pl.wikipedia.org/wiki/Ninio jak to zabrzmiało xD ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Słoń Ninio stał się słynny w 2009 za sprawą radnego Michała Grzesia, członka Prawa i Sprawiedliwości. Po lekturze materiałów zamieszczonych w Internecie oraz artykule w tygodniku "Wprost", radny miejski wykrył u słonia orientację homoseksualną, o której mówił na posiedzeniu rady miejskiej Poznania 7 kwietnia 2009: „ Nie po to wydawaliśmy 37 mln zł na największą w Europie słoniarnię, aby mieszkał w niej słoń gej. Mieliśmy mieć stado słoni, a skoro Ninio woli kolegów od koleżanek, to w jaki sposób spłodzi potomstwo? (...) Jak takie zachowanie wytłumaczą rodzice swoim dzieciom?[10] co ja czytam ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Ponadto, według radnego, nie dosyć, że lubił tylko kolegów, to jeszcze bił samice trąbą zaraz się udławię makaronem |
|
|
|
|
#152 |
|
Konto usunięte
|
Haha, no chyba wszyscy Poznaniacy wiedzą że Nino podobno jest gejem :P.
|
|
|
|
|
#153 |
|
Konto usunięte
|
"W dniach 8-17 maja 2009 odbył się w Poznaniu "Ninio Knows-How Festiwal" na cześć sławnego słonia"
przespałam te wszystkie wydarzenia bo naprawdę pierwsze słysze xzd |
|
|
|
|
#154 |
|
Konto usunięte
|
Ale warte uwagi na pewno są też makaki japońskie, jak się trafi na ich aktywność, że stadko schodzi na dół, bo wybieg jest z takiej górki i się bawią, robią przedstawienie itd to jest fajnie.
A i w nowym zoo też są Gibony tylko młodsze, te w starym zoo to mają po 50 parę lat już. I raz jeden wyskoczył z drzewa poza wybieg. Kierowniczka tego działu (naczelnych) próbowała go najpierw złapać gołymi rękami to ją boleśnie i mocno ugryzł. Fajnie też trafić właśnie jak się gibony bawią i skaczą po linach itd. A co do wiochy to jak byłam w Łodzi był koncert Dody za kupienie jakiejś oranżady. Ja nie byłam ale młodsza siostra owszem i mówiła że ludzie żeby lepiej widzieć to sobie po chronionych wydmach chodzili itd. To też jak dla mnie mega buractwo-polactwo. A i mi się marzy zobaczyć w Polsce na wolności foki i tym bardziej morświna bo jeszcze nigdy nie widziałam. Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2014-07-16 o 14:37 |
|
|
|
|
#155 |
|
Life is a drink ...
|
Chciałam jechać do Zoo i .. chyba pojadę do tego poznańskiego
|
|
#156 |
|
Konto usunięte
|
Co do fok zobaczcie sobie jakie mamy już w Polsce od jakichś 3 lat fajne stadko:
![]() ![]() ![]() ![]() Takie coś w Polsce jakieś 3-4 lata temu było jeszcze nie do pomyślenia a spotkanie raz na jakiś czas pojedynczej foki to był mega szał, teraz taki widok na Mewiej Łasze to codzienność :P. |
|
|
|
|
#157 |
|
Konto usunięte
|
stadko?!? to jest stado : OOO
|
|
|
|
|
#158 |
|
Konto usunięte
|
Teraz właśnie przewiduje się że jak ta populacja się zwiększy to foki zasiedlą też ryf mew i słowiński PN. W ogóle czytałam że są plany budowy morświnarium na Helu. Tylko rybacy robią masę problemów, ich stowarzyszenia itd. bo uważają, że ''foki kradną im ryby'' itp.
A patrzcie jakie atrakcje przy polskich brzegach mamy od parunastu dni: ![]() Humbak .
|
|
|
|
|
#159 |
|
Konto usunięte
|
dafuq
dlatego właśnie brzydzę się morza, tam sa te wszystkie dziwne zwierzątka i skaczą i wo ogóle |
|
|
|
|
#160 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#161 |
|
Konto usunięte
|
ej to jest na półwyspie? kuter ma napis SWA, zgaduje że swarzewo ; o
|
|
|
|
|
#162 |
|
Konto usunięte
|
Nie wiem, ale to było pod koniec czerwca, teraz on już chyba wraca do Morza Północnego bo go potem widziano w Niemczech i potem w Danii
.
|
|
|
|
|
#163 | |
|
Zielona Driada
|
Cytat:
|
|
|
#164 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
|
|
#165 |
|
Konto usunięte
|
czemu ataku paniki?
|
|
|
|
|
#166 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
A ja lubię gofry, szkoda tylko, że są cholernie drogie
I lubię też jak jest gdzie zjeść, niedrogo a porządnie i dużo. Tego mi właśnie brakuje trochę na Mazurach, tam, gdzie jeżdżę. Tylko hot dog, hamburger, kebab..
|
|
#167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a byłaś w berlińskim zoo? to wcale nie betonowa klatka, a wybiegi są przestronne i bardzo zadbane, wszystko podzielone na kontynenty... wg mnie tak powinno wyglądać zoo. A to że uważam że niektóre wybiegi powinny być odnowione i bardziej zadbane to nie znaczy że chciałabym żeby na wszystko wylali beton.... A co do fok to nawet nie zmieniając wody można by zaprojektować ten basen inaczej np. zrobić ładniejszą balustradę ,dodać jakąś wysepkę z palemką na środku basenu na która foki by mogły wyjść. Nie chodzi o to że atakuje poznańskie zoo, bo jak już mówiłam lubię je i co roku w nim jestem, ale uważam że dałoby się zrobić żeby było ładniejsze i bardziej komfortowe dla zwierząt (np. dla wielkich ptaków, które za bardzo nie mają jak wyprostować skrzydeł w swojej klatce,która wygląda dla mnie na za małą) |
|
|
|
|
|
#168 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Czułabym się jak w najgorszych snach, kiedy idę po moście, z jednej strony woda, z drugiej woda i nic więcej
.
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2014-07-16 o 15:11 |
|
|
|
|
#169 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do basenu dla fok - on tam jest od lat, więc wiadomo że jest w starym stylu. A co do wolier dla ptaków to akurat się zgadzam po całości, w 1 kolejności teraz powinni odnowić te woliery co są przy wyspie lemurów i te jak się idzie do działu drapieżników. |
|
|
|
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
Maskotka-cycek idealną pamiątką znad morza. Oł je je.
Chyba będę musiała złożyć wniosek do adminów o emotkę :facepalm: Inna sprawa, że w Mielnie sprzedają pocztówki ze zdjęciami innych miejscowości (łącznie z tymi oddalonymi w cholerę i jeszcze dalej) |
|
|
|
|
#171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
|
|
|
|
|
#172 |
|
O RLY?
|
takasobie93 ZOO powinno zatrudnić Cię w dziale PR
![]() Też chcę do ZOO w Poznaniu ![]() Ja jeszcze polecę moje rodzinne strony czyli Pszczynę z zamkiem, kompleksem parkowym i żubrami. Pobliskie Goczałkowice-Zdrój wraz z zaporą (idealne miejsce na rower). Poza tym, Pszczyna leży około 30-40km od Szczyrku/Wisły/Ustronia więc spokojnie można wybrać się w góry. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez aer Czas edycji: 2014-07-16 o 16:32 |
|
|
|
|
#173 |
|
Zielona Driada
|
Wszyscy chcą do ZOO w Poznaniu
![]() Byłam w Poznaniu, ale mi do głowy nie przyszło, że tam takie ZOO mają.
![]() ![]() Edytowane przez Minna Czas edycji: 2014-07-16 o 16:34 |
|
|
|
|
#174 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jednak w tym roku byłam na Krupówkach i nawet na Gubałówce, ale tylko dlatego, ze zabrałam na parę dni moją mamę, która w góry iść nie dałaby rady, dawno w Zakopanem nie była i chciała sobie powspominać, ale to, co tam zastaliśmy, mnie po prostu wprawiło w lekkie osłupienie, co tam lekkie, gigantyczne. Bajzel, harmider, disco polo, gumowe zabawki, jakieś pieski sztuczne szczekające, tłum ludzi. Bardzo mi się to nie podobało. Co za ulga była pójść wreszcie w góry
|
|
|
|
|
|
#175 |
|
Konto usunięte
|
mabi27 tak jak te wszystkie miejsca które pamiętami z dzieciństwa, a wracamy do nich jako dorośli
Krupówki, solina, Władysławowo... szok i niedowierzanie a potem wielki niesmak
|
|
|
|
|
#176 |
|
Wtajemniczenie
|
Pamiętam też, jak dawno temu byłam na zaporze w Solinie, pięknie, pusto prawie, a 2 lata temu tam stały stragany!! i wesołe miasteczko i cała droga prowadząca zawalona budami z nie wiem nawet czym. To straszne.
Po prostu trzeba omijać to miejsce (okolice zapory) z daleka. Albo jeździć poza sezonem. Niedawno pewna osoba z mojej rodziny wyjechała w Bieszczady, wróciła, ja pytam, no jak, gdzie byłaś, (może na fajnych szlakach była), ona no w Polańczyku, w Solinie, ludzie jednak to lubią
|
|
|
|
|
#177 |
|
O RLY?
|
Dzisiaj Gąssowski nie śpiewałby "Zielone Wzgórza nad Soliną", ale "Tandetne budy nad Soliną".
|
|
|
|
|
#178 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#179 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
|
#180 |
|
Konto usunięte
|
Nad polskim morzem byłam na ostatnich koloniach po podstawówce - 23 lata temu.
Nad Soliną kupiłam kapelusz na słońce, a w Ustroniu drewienko do obracania naleśników. Solina rzeczywiście mnie rozczarowała. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:52.

.

.