|
|
#691 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. II
suszarka - nie martw się, normę masz tak tsh jak i ft4, czekaj spokojnie co powie lekarz. Mój sugerował że mam brać Eytrox bo moje tsh w granicach od 2,14 do 2,5 - czyli w normie wspóistniało z ft4 które było blisko dolnej granicy normy - coś jak u ciebie. A lekarz twierdził, że powinno być co najmniej w połowie normy to ft 4. I z tego powodu nabrałam tego Eutroxu się przez 6 tygodni i mam tsh 0,028
Nowy endo powiedział, że niepotrzebnie najprawdopodobniej brałam ten Ehyrox. ja uważam że twoja endo powie że jest ok ![]() jakbym mogła wrócić czas nie ingerowałabym w swój wynik - bardzo zbliżony do Twojego
08.05.2014 Jaś, Nasz Bączek ![]() Edytowane przez LindaC Czas edycji: 2014-07-16 o 14:10 |
|
|
|
#692 |
|
Zakorzenienie
|
Suszarka: no to dobrze ze koniec nerwów związanych z genet.
Bajlaga: kurczę wlasnie nie wiem..moze istnieje możliwość zrobienia wszystkich pomiarów itp w 2d a potem przelaczaja na 3d albo 4d? Pewnie co przychodnia to inne standardy. Moja ginka raz przelaczyla na 3d i dała zdj w 3d to maz stwierdził ze bardziej mu sie 2d podoba bo wiecej widac hehehe Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#693 |
|
Wtajemniczenie
|
w temacie ciuszeczków
podobno najwygodniejsze zapinane kopertowo i z zapinaniem po środku od szyjki do kroku. te zapinane tylko w kroku są mało wygodne przy zmianie pieluszki. a te wkładane przez główkę - bez zapięcia z boku od razu mi się wydawały niewygodne oczywiście to odnoście ciuszków dla noworodków, tych na pierwsze dni, bo wiadomo że później jak dzieci podrastają to mamy obracają nimi prawie tak jak położne na noworodkowym - szast prast i po sprawie
|
#694 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
każda ma prawo tu być! wiec Proszę nie opuszczac stanowisk! Cytat:
Pytalam sie i czytalam,ze najlepiej usg 3d / 4d zrobić w okolicach 24-30tygodnia.
|
|
#695 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę w sumie przesadziliby jakby za 200zl tylko na chwile pokazali dzidzie bez dokładnych oględzin;p
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#696 | |
|
Buc
|
Cytat:
nic się nie dzieje, odbiło mi. ![]() wiem, muszę wyluzować bo już mam dość, mój chłop ma dość i zaraz dziecko będzie miało dość. więc koniec i basta, na kolejne połówkowe ![]() a to ft4 - różne normy są ponoć.
|
|
#697 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie nie spalam, bo kolezanka podrzucila mi swoja córkę. Są w tym samym wieku co moja. I są PSIÓŁKAMI
( tak młoda mówi
|
#698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W innych jednostkach laboratoria pewnie przedstawiają wyniki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale juz sprawa zakonczona taka moja mysl na koniec. |
|
|
|
|
#700 | |
|
Buc
|
Cytat:
to jest forum. i jak ktoś ma ochotę skrytywować to niech krytykuje. denerwują Cię czyjeś posty - nie czytaj, pomaga.
|
|
#701 |
|
Zadomowienie
|
Kinqaa wtedy na pewno tez zrobię takie USG, ale po prostu chodzi mi o to, żeby Tż zobaczył dokładnie swoje dzieło
bo się nie umie doczekaćPrzedzwonię tam później i zapytam co i jak musiałam niestety zażyć paracetamol, dzisiaj ból osiągnął chyba apogeum, często męczyłam się cały dzień z bólem głowy, ale dzisiaj nie daję rady ![]() DOKŁADNIE. |
|
|
|
#702 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zostań!! ![]() teraz bardziej buzują w nas hormony i łatwiej się pokłócić! Eirene! swietne te tankini i chyba na całą ciąże, dziś ktoś ma wizyte! ale oczywiście nie pamiętam kto!
21.08.2011 Nasz ślub ![]() Edytowane przez sweetbe Czas edycji: 2014-07-16 o 14:56 |
|
|
|
|
#703 |
|
Zakorzenienie
|
Hormony tak buzuja ,że ostatnio Tz sie pytał który to tydzień
jak sie dowiedział, ze dopiero początek to zalamal sie jak ze mna wytrzyma do tego 40 tygodnia
*** ❤ Kornelka 11.03.2010 Never ignore someone who cares for you because someday you will realize you have lost a diamond while you were busy collecting stones... Edytowane przez Kinqaa Czas edycji: 2014-07-16 o 14:59 |
|
|
|
#704 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój mąż ja ma mnie dosyć, to rozpoczyna poważną rozmowę z moim brzuchem, prosząc dzidziusia żeby mnie albo kopnął tak, żebym się opamiętała, albo "tłumaczy" mu, żeby się nie przejmował, bo skoro on już tyle ze mną wytrzymał to maleństwo też da radę, bo nie zawsze jestem takim potworem
|
|
|
|
|
#705 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
byłam na zakupach i kupiłam produkty na placek słowacki
![]() i na jutro mam już pierogi z mięsem musialam kupić bo chyba pypcia bym dostała ![]() Cytat:
![]() najgorsze to chyba będą pierwsze tygodnie, ja to się będę bala żeby szkrabowi czegoś nei wyłamać albo cuś ![]() Cytat:
także loozik a będzie wszystko oki bez spiny ![]() Cytat:
a to widzę że już pierwsze przyjaźnie są zawierane w tak młodym wieku ![]() a Twoja mała chodzi do polskiej szkoły czy angielskiej? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#706 |
|
Zakorzenienie
|
Smerfetka do angielskiej
|
#707 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#708 |
|
Zadomowienie
|
Tabletka nie pomogła ! Dziewczyny, zaraz mi wybuchnie głowa...
Dzisiaj mam wizytę. Podjęłam jednak taką decyzję, że idziemy na normalną wizytę, na zwykłe USG, potem pozwolimy sobie na 3d ![]() Trzymajcie kciuki
|
|
|
|
#709 |
|
Zakorzenienie
|
Smerfetka: co to placek słowacki?
![]() Bajlaga: nie płacz bidulko po deszczu zawsze wychodzi słońce![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#710 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj zjadlam pierogi z miesem i czerwonym barszczem. Dzis odsmaze ziemniaki i zrobie zapiekanki na ciescie francuskim
|
|
|
|
#711 |
|
Buc
|
smerfetka2808 a co to jest ten placek slowacki?
|
#712 |
|
Zakorzenienie
|
W porzadku. Ale ja osobiscie nie chcialabym byc skrytykowana za zakup np laktatora czy innej rzeczy. To moje wydane pieniadze. Moze sie przyda a moze nie...
|
|
|
|
#713 | |
|
Buc
|
Cytat:
ja wlasnie mam ten wynik po euthyrox 25, zaczelam brac jak tsh wyskoczylo na 3,55. dobra, nie swiruje juz.
|
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
Kinqaa : az zazdroszczę ze córcia ma taki świetny start z ta szkoła angielska
małe dzieci szybko łapią języki i jest to świetna inwestycja w ich przyszłość Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#715 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak jestem zła na mężulka z byle powodu to podnosi mi bluzkę i sobie gada i mówi Władziu Władziu dlaczego ta mamusia jest na nas zła a ja mówię nie na was tylko na Ciebie (o męża chodzi) i wtedy zaczynamy się śmiać kurcze no to super, pewnie na początku jej ciężko było a teraz smiga po angielsku jak katarynka ![]() Cytat:
![]() na pewno wszystko oki z dzidziem ale zaciśnięte tak czy siak i dawaj znac co i jak ![]() Cytat:
![]() robi się go z ciasta francuskiego, rozłożone smaruje się serkiem topionym ketchupema, rozkłada się szynkę, serek żółty, pieczarki podsmażone potem znowu szynkę, ser, można dać paprykę kosnerwową i ogóreczka konserwowego posypuje się kukurydzą i ziołami np bazylia oregano i się zawija w taką roladę ![]() do piekarnika na 20 minut aż ciasto będzie lekko chrupiące. Wyciągnąć żeby troszkę przestygło żeby się nie poparzyć i V'OILE ![]() kroi się jak zwykłą roladę i się szama ![]() ja się zrobi wstawię wam foto
|
|
#716 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny. Bylam dzisiaj u ginekologa na wizycie endokrynologicznej. Przypomne moje ostatnie wyniki tsh 4.070, ft4 13.8. Lekarz powiedzial ze ft4 jest ok. Zrobil mi usg tarczycy i wszystko jest w porzadku, nie ma zadnych niepokojacych zmian. Mam dalej brac euthyrox 50 i za 6 tygodni zrobic tsh i jak spadnie to bede brala dawke 75 tylko dwa dni w tygodniu. Troche sie uspokoilam po tej wizycie
. Nadrabiam teraz czytanie z calego dnia
|
|
|
|
#717 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też się zastanawiałam cóż to takiego!
|
|
|
|
|
#718 |
|
Zakorzenienie
|
coś przepysznego! mówię Wam!
![]() a słowacki dlatego że pierwszy raz go robili znajomi ze Słowacji ![]() Justyna, super że się chociaż troszeczkę uspokoiłaś
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak mi juz sie nie chce siedziec w pracy. A to jeszcze 3h.
A dzis taki dzien ze mozna by bylo zamknac salon i sie nie przejmowac |
|
|
|
#720 | |
|
Buc
|
Cytat:
brzmi nieźle, koniecznie wstaw fote.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:07.

Nowy endo powiedział, że niepotrzebnie najprawdopodobniej brałam ten Ehyrox. ja uważam że twoja endo powie że jest ok 

- szast prast i po sprawie 
każda ma prawo tu być!
wiec Proszę nie opuszczac stanowisk!