|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
Cytat:
|
|
#92 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
Cytat:
pomogła mi wtedy gumka do mazania ![]() dziewczyny cieszę się bo w poniedziałek będziemy mieć w końcu zdjęcia i film z wesela...nie mogę się doczekać
|
|
#93 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja umówiłam się na hybrydy w czwartek przed ślubem, ale moje paznokcie są w opłakanym stanie, 2 musiałam obciąć bo mi się rozdwoiły, nie wiem czy mi odrosną do ślubu
|
|
|
#94 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
właśnie jest na odwrót podobno ją i mój tz byliśmy małymi szatanami a tz to już wogóle wlazil wszędzie i bal się.... cebuli ha ha Cytat:
75 ok. Ale uważajcie np na grupony jest tanio fajny salon ale to może okazać się że jest tam ktoś nowy to się uczy i chcą zrobić hurtem dużo żeby szybko wpadła w nawyk i czas, co się wiąże z paznokciami na 'odczep się" wiem to z doświadczenia Jak pracowałam jako manager w salonie i musiałam szkolić dziewczyny to wrzucałam na grupon Ja patrzę od tej drugiej strony. gdybym brała 35 to musiałabym dokładać do interesu. Na jedno malowanie składają się trzy butelki lakieru więc trzeba zarobić żeby na te butelki było plus jeszcze coś dla siebie.
|
|
#95 |
|
Zadomowienie
|
OO nowy wątek! Witam się i ja
![]() Przepraszam za moją nieobecność ale od poniedziałku zajęliśmy się przeprowadzką do mieszkania. Spotkaliśmy się z właścicielem, dał nam klucze, zapłaciliśmy mu za lipiec czynsz, a potem sprzątaliśmy sprzątaliśmy sprzątaliśmy.. Trochę podstawowych rzeczy już kupiliśmy, resztę po ślubie kupimy bo niestety nie mamy kasy.. Byliśmy też na sali, za połowę gości zapłacone, menu wybrane. Przedstawia się tak: I danie. rosół albo krem z brokuł do wyboru II danie. Pieczone kurczę z sosem pieczarkowym, ziemniaki, zestaw surówek III danie Karkowina po cygańsku, półksiężyce z ziemniaków, zestaw surówek IV danie Podudzia faszerowane, frytki, zestaw surówek V danie barszcz z pasztecikiem Plus stół wiejski ( pyzy, babka ziemniaczana, pierogi z kapustą i grzybami, golonka) plus 11 przystawek w tym 3 sałatki, stół słodki (ciasto, owoce, kawa herbata) i oczywiście alkohol
|
#96 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
) Płacimy każdy za swoich gości ale dajemy już całą kwotę właścicielom ![]() Ja tez myślę że się wyrobię i ja z moja relacją wątek zwolnił ostatnio to może się załapiemy ![]() My dajemy na poprawiny No pewnie ![]() Cytat:
![]() My za gości mamy trochę więcej niż połowę zapłacone
Edytowane przez 201604261006 Czas edycji: 2014-07-16 o 15:58 |
|||
|
|
|
#97 | |||
|
Zakorzenienie
|
ej, a co Wy sie tak przejmujecie czy Teściowa ma sukienke czy nie?
mi to będzie wisieć, ważne że moja Mamunia będzie pięknie wyglądać Cytat:
my płacimy sami, nie mamy rozdzielenia na moich i twoich gosci, zbieramy pieniądze wspolnie (całe moje szczęście )Cytat:
mój Tż na przykład miesza alkohole i nic mu nigdy nie jest ![]() Cytat:
2 miesiące przed? czemu tak? ![]() szukam innej roboty jednak, lubie swoja obecna, ale dobijają mnie zarobki
|
|||
|
|
|
#98 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#99 | |
|
Zadomowienie
|
Witam się dziewczyny w nowym watku!
Przepraszam, ale nie nadrabiam, wykończona dziś jestem ![]() Mimi wyglądasz przepięknie! Cytat:
![]() Kamilka tort zapowiada się super! ![]() Sunset bardzo ładny bukiet ![]() Hihihi mi kiedyś kosmetyczka doklejała sztuczny paznokieć jak złamałam tuż przed hybryda, będzie dobrze ![]() Co do płacenia: my płacimy tydzień wcześniej czy jakoś tak
|
|
#100 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też mam ten problem,okres wypada mi idealnie w dzień ślubu a pierwszy dzień dla mnie to jakby mnie ktoś na kawałki kroił.Ból nie do zniesienia,czasami nawet ketonal nie pomaga a jak pomyślę ,że miałabym mieć w dniu ślubu to... Mam nadzieje ,że stres mi pomoże przesunąć,chociaż nie wiem dlaczego nie daje rady się tak mocno stresować. Czytałam,że dziewczynom pomagało picie cytryny lub branie rutinoscorbinu kilka dni przed ślubem.Podobno przesuwa okres o kilka dni.Lub zostaje też druga opcja : ginekolog i tabletki na przesunięcie okresu |
|
|
|
|
#101 |
|
Raczkowanie
|
bardorja to masz szczęście że Twój malec taki spokojny, bo moja chrześnica od małego szatan wcielony
wszędzie jej pełno i trzeba za nią dosłownie chodzić żeby czegoś nie zrobiła- słowo daje to dziecko ma ADHD więc jakikolwiek wolny czas przy niej równa się 0 ![]() mimi_77 co do piwa na weselu jesteśmy póki co na NIE, byliśmy na dwóch weselach gdzie było mieszanie z wódką i skutki były nie za fajne na poprawiny super sprawa ale tak jak napisała say też nie zły pomysł tylko wiadomo "czego oczy nie widzą temu sercu nie żal" więc bezpiecznie że piwko nie będzie na widoku ![]() Sunset89 bardzo mi się podoba Twój bukiecik ![]() Konkardia my też mamy stoły prostokątne i będzie ok 10-12 osób ![]() pysia1987 ja akurat się przejmuję bo właśnie z nią chodzę po sklepach i szukam więc tym bardziej mi zależy żeby coś w końcu udało się kupić i żeby miała to z głowy bo tak samo jak moja mama martwią się że nic nie znajdą więc Sunrise28 dzięki za namiary na sklep
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam
nie dość, że fajnie wyszło to jeszcze śmiechu było przy tym pełno ![]() My poprawin w ogóle nie robiliśmy. Mieliśmy mieć ogólnodostępne piwo na weselu, ale w sumie zrezygnowaliśmy, tzn. jakby ktoś chciał to mógłby sobie wziąć (na nasz koszt oczywiście), ale nikt nie brał
|
#103 |
|
Wtajemniczenie
|
kallina_2014 Coś doradzimy, pokazywałaś może sukienkę? Mogłam coś przegapić
![]() Moja Sukienka to Amy Love model Alecta, mam przymiarkę dopiero na początku września a dostanę ją dopiero w czwartek przed slubem (wypożyczam), więc wklejam jej zdjęcie na modelce: amy_love_bridal_alecta.jpg Nie mam kompletnie pomysłu na fryzurę, mam ciemne włosy, proste do ramion.
|
#104 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mieszkamy razem, mamy wspólne pieniądze, więc nic nie dzielimy, za wszystko placimy razem. ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
|
|
#105 |
|
Zadomowienie
|
hihihi, też musiałam obciąć i raczej do wesela już takie ładne nie odrosną :/
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. To chyba tylko ja taka, nie chciałam stawiać wódki na poprawinach - teraz się nad tym zastanowię. Mój region to suwalszczyzna, a że nie bywałam u kosmetyczek, to nawet nie wiem jakie są normalne ceny. Godzinę temu miałam jechać do TŻ, ale Tato podrperowuje auto - akurat teraz |
|
|
|
#106 |
|
Rozeznanie
|
Z następujących względów:
- kolejna sobota to długi weekend, większość znajomych gdzieś wyjeżdża - świadkuję na ślubie kuzynki 6 września i też muszę jej pomóc ogarnąć to wszystko - wrzesień odpada, zaczynają mi się znowu zajęcia na aplikacji, praktyki w prokuraturze i sprawy sądowe na wyjeździe, plus 3 tygodnie po ślubie mam kolokwium roczne i też muszę się do tego przygotować ![]() dlatego 2 miesiące wcześniej potem po prostu nie dałabym rady czasowo
|
|
#107 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 25 dni.
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
pysia1987 Poszukiwanie sukienki przez teściową obserwuję ze stoickim spokojem
![]() hihihi, cude Rozumiem Was... Miałam przepiękne paznokcie, długie, wychuchane, a w ten weekend ), w przyszły czwartek wypełnienie i hybryda na ślub. Jak dla mnie jedyna alternatywa przy krótkich paznokciach. Mogę zamieścić foto, jeśli chcecie.kallina_2014 Piękna sukienka ![]() moskit30 Tanio, ale sporo zależy od tego, kto je robi. Jeśli początkująca i zdolna stylistka, to ok. Ale jeśli renomowany salon i promocja na grouponie, to bałabym się o jakość... Sunset Dla mnie dobra data na panieński, jak za bardzo poszalejecie, to wszystko zagoi się do wesela
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2014-07-16 o 17:32 |
|
|
|
#109 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jak długo robi się żele a jak hybrydę? bo i tak kosmetyczki u mnie mają zawalone terminy, więc pewnie nie da mi się przepisać hybrydy na żele ![]() pokaż fotę!
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#110 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#111 |
|
Zadomowienie
|
Corn "efekt Wasaw Shore" - tego jeszcze nie słyszałam!
Przyszło moje dekoracyjne zamówienie ![]() Te kryształki na górze z lewej są super ! Ale chyba zamówiłam za mało Szukałam dziś w chińskich sklepach u siebie, znalazłam takie i te mniejsze w takiej samej cenie tylko w kolorze mam nadzieję że do wrzesnia pojawią się jeszcze przezroczyste bo przez neta nie chcę już zamawiać, za dużo sobie liczą za przesyłkę.W zeszłym tygodniu kupiłam też 3 niskie wazony na nasz stół(10x15 cm) i zamówiłam literki ![]()
|
#112 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie dzielimy tego na twoi, moi goście ![]() mimi ja nie chciałam piwa, ale jak jeździłam po hurtowniach za wódką, to prawie w każdej panie mówiły, że teraz jakoś tak wódka nie schodzi jak kiedyś.. albo ludzie mniej piją, albo są ostrożniejsi w każdym razie, doradziła nam by wziąć takie małe butelkowe piwka, ona na pewno się przydadzą i goście będą zadowoleni nie będzie tego jakoś strasznie dużo, ale myślę, że dla osób niepijących - wystarczająco.cude u ciebie szaleńczy poniedziałek, a u mnie czwartek..! aż się boję tego dnia.. a to już jutro.. corn dawaj foto pazurków , mi się już dwa paznokcie na 'fakerach' złamały ![]() aj dzisiaj miałam pracowity dzień. zrobiłam winietki, numery na stół (chciałam eleganckie i delikatne, mam nadzieję, że tak też wyglądają ), jeździłam za bukietem- wiem już co chcę oczywiście to co mi się podoba jak zwykle się ceni.. jutro odbieram suknię
"Miłością trzeba się opiekować - tak jak swoim dzieckiem, żeby się nie zaziębiło, nie zwariowało, nie zgubiło się, nie rozchorowało, nie zobojętniało." Edytowane przez Buczorek Czas edycji: 2014-07-16 o 18:18 |
|
|
|
|
#113 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, http://www.euroclinix.pl/jak-opoznic-okres.html Ja osobiście nie zdecyduję się na tabletki anty i nawet jeśli miałabym mieć miesiączkę na weselu nie chciałabym sobie burzyć mojego układu hormonalnego przez wzgląd na jeden dzień,także jeśli już to zdecyduję się na leki opóźniające miesiączkę.Tabletki trzeba byłoby chyba brać jakieś 2 miesiące.Ginekolog raczej zrozumie jak ważny to dzień Dziewczyny na różnych forach pisały ,że lekarze dają te tabletki bez problemu ![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
wolałabym mieć go więcej i z głowy później okres w TEN DZIEŃ.Życzę ci przesunięcia się okresu |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#114 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 25 dni.
|
|
#115 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli następna miesiączka mi się nie przesunie zajrzę do gina...Chociaż mam jednak nadzieję ![]() Aha i te tabletki na przesunięcie okresu bierze się na około 2tygodnie przed spodziewaną miesiączką. ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- hihihi, cude Czekam na foto Również mam problem z paznokciami tylko mi w ogóle nie chcą rosnąć tak długie jakie bym chciałaEdytowane przez ewapucy Czas edycji: 2014-07-16 o 18:49 |
|
|
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
Uff, ja po fryzurze próbnej
![]() Nie mam fot, bo fryzury mi nie zostawiła, bo nie chciała żeby mnie ktoś widział, mam zrobić WOW na gościach i panu młodym ![]() Poza tym miałam koka z wypełniaczem, więc też musiała go zabrać, a robić foty niedopracowanej fryzurze, to mija się z celem ![]() W każdym razie będzie francuz + gładki, niski kok z boku, góra lekko podniesiona dla nadania objętości. jestem zadowolona
|
|
|
|
#117 |
|
Zadomowienie
|
Jak pójdzie prywatnie to przepisze bez dwóch zdań
|
#118 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
* musze się jeszcze zastanowić.. Jestem strasznie anty tabletki.. Tż mówi żebym nie kombinowala... Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 25 dni.
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odradzam biegane zabawy, po alkoholu zwłaszcza.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#120 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Te dwa tygodnie chyba nie zrobią mi z organizmu nic tragicznego ,to w końcu różnica niż branie tabletek anty przez co najmniej 2 miesiące. Jednak mam jeszcze nadzieję na przesunięcie okresu przez stres ![]() ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Nawet na fundusz lekarz będzie wiedział,że jeśli ktoś ma bolesne miesiączki nie da rady normalnie funkcjonować na własnym weselu,jednak jeśli już też wolałabym iść prywatnie,zresztą jaki lekarz na fundusz przyjmie w tak krótkim czasie oczekiwania ![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
Współczuję ci z tym palcem
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.

Najlepsze jest to, że oboje mamy zaproszeń trochę 'ponad limit' a póki co WSZYSCY potwierdzają. Kurczę, ja wiem, że to pierwsze wesela w obu rodzinach od ładnych paru lat, ale nie spodziewaliśmy się takiej sytuacji i teraz mamy stresa, czy wszyscy się zmieszczą 

Nie mam pojęcia, kiedy TŻ mi te buty zdeptał, tańczyło się całkiem spoko
pomogła mi wtedy gumka do mazania 

jak ja chce tu moją jeszcze wcisnąć z 29.08. 
czemu tak?

Szukałam dziś w chińskich sklepach u siebie, znalazłam takie i te mniejsze w takiej samej cenie tylko w kolorze