Grudniowe mamusie 2014 cz.II - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-16, 15:58   #1861
yanca1
Raczkowanie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II

Cytat:
Napisane przez sofia_the_first Pokaż wiadomość
heeej jedziemy na Hel Inka, gratulacje my wlasnie gadaliśmy i podoba mi się imię Flora, co o nim myslicie? szczerze????
Właśnie o takim imieniu mylśimy, co prawda nie dokładnie bo o Florentynie, ale zdrabnia się Flora, w grę wchodzi jeszcze Rozalia. No chyba, że będzie chłopak to Flek wybrał imię dla brata: Stanisław i tylko Stanisław
Poprzednio chciałam dla ewentualnej córeczki imię Klara, na szczęście syn się urodził, bo Klary w wieku 3-4 lata mam w sąsiedztwie dwie.
Emilka, bardzo fajne, ale mi się kojarzy z kolegą, na którego "cześć" ktoś napisał farbą na boisku: Emilek-Debilek. Trzy lata chodziłam obok tego napisu i tak mi się uraz do imienia zrobił.
Amelia też mi się podobało dopóki nie dowiedzialam się, że to łacińska nazwa ciężkiej choroby... eh skojarzenia.
Dobrze, że ciąża tak długo trwa to chociaż jest czas nad imieniem pomyśleć.

http://jamaska.pl
yanca1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 15:58   #1862
19Inka90
Wtajemniczenie

Sugub Liwia byla jednym z moich typow Chcielismy wolac Liwi
Takze nie wiem skad skojarzenie z Oliwia Toz to inne imiona
A col do ruchow nie martw sie Ja nawet teraz mam dni kiedy jest to za delikatne i zaczynam wariowac ! Kazda z nas tak ma... To najnormalniejsze

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 16:06   #1863
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Sugub Liwia byla jednym z moich typow Chcielismy wolac Liwi
Takze nie wiem skad skojarzenie z Oliwia Toz to inne imiona
A col do ruchow nie martw sie Ja nawet teraz mam dni kiedy jest to za delikatne i zaczynam wariowac ! Kazda z nas tak ma... To najnormalniejsze
Z jednej strony faceci mają lepiej bo nie "odczuwają" tej ciąży, nie martwią się brakiem ruchów, nie świrują.
U mnie jest Liliana bądź Gabrysia no i kwestia Liwii do obgadania z mężem

Ja idę zaraz robić cukinię i ogórki w słoiki co by w zimę mieć czym się objadac

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 16:13   #1864
madziqqq
Rozeznanie

kurczę ja czytając o waszych ruchach zaczynam świrować czy u mnie wszystko ok, zaraz zaczynam 20 tydzień a raz tylko miałam wrażenie, że czułam małego, ale po tym jak znowu jest taka długa cisza zaczęłam wątpić czy to były ruchy
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 16:14   #1865
19Inka90
Wtajemniczenie

Gabrysia tez slicznie ale moj tz mi to obrzydzil glupim rymem ... :/

Emilka
Stary 2014-07-16, 16:27   #1866
PaprikaDzika
Rozeznanie

No mi się Liwia też z Oliwią kojarzy (różnica zaledwie jednej litery).
Mi się swego czasu podobała Miłosława - zdrobniale Miłka, ale TŻ powiedział, że wszyscy będą uważać że to Mirka tylko ktoś sepleni :P i znów tłumaczyć i wyjaśniać… ehhh :P
PaprikaDzika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 16:42   #1867
19Inka90
Wtajemniczenie

Madziqqq spokojnie !
pamietaj ze masz czas na czucie ruchow do 22tc
Wiec spokojnie na pewno zaraz sie rozkreci

Emilka
Stary 2014-07-16, 16:44   #1868
Basjenia
Zadomowienie

z klasyków podoba mi się Oktawia. mam znajoma o takim imieniu nawet. a z takich typowo polskich tradycyjnych to moje własne!
mój TŻ jest Jerzy i szalenie lubię mówić do niego właśnie w ten sposób. swoją drogą dowiedziałam się że Jurek to rusycyzm (od Jurjiego)

z imion podoba mi się Olaf, Bruno, Fabian (niestety tak na imię ma synek najbliższych znajpomych). a zanim jeszcze byłam w ciąży to TŻ obiecywał że jak tylko będzie chłopak to Kuba. więc chyba nie bardzo mam coś do gadania....
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 16:53   #1869
NaamaH6669
Rozeznanie

My dla naszego synka rozważamy w pierwszej kolejności Stanisław, ewentualnie Jan ale na drugie chcemy dać Janusz po moim teściu ktory niestety nie doczekał wnuka, a Jan Janusz dziwnie brzmi...

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

SYNEK STAŚ 25.12.2014 SN 3660 g 57 cm <3
NaamaH6669 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 17:00   #1870
maczuma
Rozeznanie

U mnie też ma być Jan i też po tesciu. Jeszcze tylko drugie imię muszę wymyślić (taką tradycja rodzinna)
Stary 2014-07-16, 17:07   #1871
Basjenia
Zadomowienie

a przerywając wątek imion....
kojarzycie w biedrze takie mini-naleśniczki? naszło mnie i muszę zrobić... myślicie że do standardowego przepisu wystarczy proszek do pieczenia?
Stary 2014-07-16, 17:10   #1872
sasia25
Rozeznanie

Moim zdaniem imię powinno być takie, żeby było łatwe w wymowie i pisowni za granicą. Np Stanisława, Jerzy, Sławek, Łucja (chociaż angielskie Lucy fajnie brzmi ) itd dla mnie odpadają.

Co do nazwisk...(żeby nie było moja Laila nie będzie Lajla Kowalska ) Skąd wiecie czy w przyszłości Wasze córki nie wyjdą za mąż za kogoś z np anglojęzycznym nazwiskiem? też wtedy w połączeniu z klasycznym, polskim imieniem może brzmieć zabawnie

Ja wybiorę sobie jeszcze na zapas jakieś 2-3 imiona i jak dzidzia sie urodzi, to wtedy zdecyduję

Basjena chodzi Tobie o pancakes? nie wiem jak się je robi, ale są pyszne z syropem i własnie narobiłaś mi na nie smaka!

Edytowane przez sasia25
Czas edycji: 2014-07-16 o 17:15
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 17:22   #1873
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaprikaDzika Pokaż wiadomość
No mi się Liwia też z Oliwią kojarzy (różnica zaledwie jednej litery).
Mi się swego czasu podobała Miłosława - zdrobniale Miłka, ale TŻ powiedział, że wszyscy będą uważać że to Mirka tylko ktoś sepleni :P i znów tłumaczyć i wyjaśniać… ehhh :P
Widzę, że nasi Panowie mają podobne skojarzenia Choć Mirka też fajne
Fajnie brzmi Dobrusia czy Bogumiła(znam jedną dziewczynę o takim imieniu).

Mnie tata chciał nazwać Józefa jak dobrze, ze Mama z babcią wybiły Jemu to z głowy.

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
a przerywając wątek imion....
kojarzycie w biedrze takie mini-naleśniczki? naszło mnie i muszę zrobić... myślicie że do standardowego przepisu wystarczy proszek do pieczenia?
Nie znam się na Tym Ale pewnie żeby w ttakim kształcie i wielkości były to proszek wystarczy.

Edytowane przez Suqub
Czas edycji: 2014-07-16 o 17:24
Stary 2014-07-16, 17:23   #1874
Basjenia
Zadomowienie

nie nie Sasia...coś takiego jak racuchy tylko nie z drożdżowego ciasta a naleśnikowego. takie bułeczki naleśnikowe
a pancakesy ostatnio robiłam o 23 bo mnie naszło:P

narazie spaliłam dwa bo czytam internety

Edytowane przez Basjenia
Czas edycji: 2014-07-16 o 17:42
Stary 2014-07-16, 17:43   #1875
LoLcIa123
Zakorzenienie

Jestem po wizycie, z malym ok, siusiak na swoim miejscu natomiast ze mnajuz goezej bo mam bardzo napieta macice, lekarzowi sie to nie podobalo.. kazal brac 3x1 nospe, 3x2 magnez, na mocz urosept ( czy wy wszystkie mialyscie wymaz do posiewu ? Bo ja tylko cytologie.. ) dzis zrobil mi tez posiew, mam tydzien, jak macica bedzie taka nadal to czeka mnie oddzial jeszcze jutro mam obrone ;(. Nie wiem w ogole jak ulozyc sobie plan brania lekow , mam ich tyleee.. . Tyle dobrze ze moja szyjka ma 6 cm i jest zamknieta..

Tymoteusz
23.11.2014r

Edytowane przez LoLcIa123
Czas edycji: 2014-07-16 o 17:52
LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 18:12   #1876
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
Madziqqq spokojnie !
pamietaj ze masz czas na czucie ruchow do 22tc
Wiec spokojnie na pewno zaraz sie rozkreci
hhehe ja mam 22t0d i cos tam sie przelewa i smyra ale zadnej dyskoteki w brzuchu nie ma.
Stary 2014-07-16, 18:20   #1877
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Dzisiaj zrobilam wywiad u syna przyjaciolki i w przedszkolu nie ma ani jednej Emilki Takze u nas raczej klamka zapadla
Lilka tez mi sie bardzo podoba
Inka - Emilka bardzo ładne imię , przyznaję że na placu zabaw i wsród dzieci znajomych aktualnie nie ma dziewczynek o tym imieniu, taka nisza

Cytat:
Napisane przez TheN4ti Pokaż wiadomość
Ja czuje się bardzo dobrze, nawet plecy mniej bolą. Pogoda mnie oszczędza bo jest ok 27 stopni, podziwiam Was dziewczyny za funkcjonowanie w upały. Ostatnio spotkałam znajoma, która jak się dowiedziała, że rodze w grudniu, zaczęła lamentowac, że ona to się strasznie cieszy, że nie rodziła w grudniu bo to najgorsza pora roku. Te ogromne, workowate, brzydkie ubrania zimowe, i spuchniete nogi na które butów nie można znaleźć. Masakra, bo oczywiście ciężarna chce takich życzy słuchać, po co pocieszać jak można przebić. Miałam ochotę ja walnąć. Skomentowalam tylko, że zawsze są plusy i minusy,, latem tez ciężko jest pod koniec ciąży.
Natka - jak ja nienawidzę takiego gadania Twojej znajomej Nie mam porównania z latem bo rodziłam w listopadzie ale u mnie było ok, nawet cieszę się, że teraz mam grudzień. Z punktu widzenia ciężarnej najgorszy okres kiedy to będzie najciężej (bo będziemy duuuże ) przypadnie na zimę więc lepiej, bo lżej. A nie w same upały - teraz mi ciężej w upały a co dopiero z dużym brzuchem itd. Ja nic nie spuchłam przed dopiero po porodzie spuchły mi nogi (ogólnie puchnięcie to kwestia indywidualna ) ale szybko zeszło. Mi się wydaje, że końcówkę ciąży lepiej przejść późną jesienią lub zimą niż latem. Jedyny minus to te kombinezony, ubieranie, wyjście na spacer z dzieckiem zimowym ale za to na lato takie półroczne będzie idealne, popluska się w basenie, poraczkuje na trawie

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
ha teraz zastanawiam się jak Niteczka ma na imię bo Paprika już się ujawniła i od razu mi się skojarzyła z... ( mejl)
Madziqqq - właśnie totalnie zwykłe, najzwyklejsze imię ale wiesz ja mam 31 lat - te parę ładnych lat temu to nie było tak często spotykane imię jak dziś (parenaście lat temu - matko, właśnie policzyłam że podstawówkę zaczęłam 24 lata temu jakaż ja stara...).
Zerknij na pierwszą stronę - tam jest przy moim nicku

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie, z malym ok, siusiak na swoim miejscu natomiast ze mnajuz goezej bo mam bardzo napieta macice, lekarzowi sie to nie podobalo.. kazal brac 3x1 nospe, 3x2 magnez, na mocz urosept ( czy wy wszystkie mialyscie wymaz do posiewu ? Bo ja tylko cytologie.. ) dzis zrobil mi tez posiew, mam tydzien, jak macica bedzie taka nadal to czeka mnie oddzial jeszcze jutro mam obrone ;(. Nie wiem w ogole jak ulozyc sobie plan brania lekow , mam ich tyleee..
Lolcia - super że z Małym ok (i jest Małym) przykro mi że u Ciebie gorzej, ale wierzę że leki pomogą i wszystko się unormuje zobaczysz i kciuki za jutrzejszą obronę
A i wogóle piękne imiona wybieracie Naprawdę wszystkie

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
hhehe ja mam 22t0d i cos tam sie przelewa i smyra ale zadnej dyskoteki w brzuchu nie ma.
Alekaz- na dyskotekę jeszcze przyjdzie czas Pamiętam jak w poprzedniej ciąży prosiłam Małego w brzuchu aby już przestał bo ja muszę iść spać, rano do pracy a tam szał ciał i umysłów

Właśnie sobie policzyłam, że dziś mam 20t0d, czyli pełne 20 tygodni za mną (to już połowa) - od jutra zaczynam nabijać 21 tydzień, ależ zleciało
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 20:12   #1878
doloresd
Wtajemniczenie

Co do pory, w jakiej się rodzi. To mi to jest obojętne. Akurat padło na grudzień, a ja za zimą nie przepadam. Wolę upalne dni . Więc mam tylko nadzieję, że w szpitalu będą grzać i nie zmarznę razem z dzieckiem. A i fajnie by było znaleźć jakieś w miarę wyglądające okrycie wierzchnie, a w grudniu będę na pewno duża .
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 21:04   #1879
Linka1984
Zakorzenienie

Hej Hej wrocilam z wojazy i wstawilam pranie...bede Was nadraciac...ponad 100 postow (!!!!!!!!)

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 21:11   #1880
sasia25
Rozeznanie

Linka, Alekaz przypomnicie mi w którym hm jest dział z ubraniami ciążowymi?
Stary 2014-07-16, 21:14   #1881
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
Linka, Alekaz przypomnicie mi w którym hm jest dział z ubraniami ciążowymi?
W molo na mieszka albo w szwedt

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 21:38   #1882
19Inka90
Wtajemniczenie

Dobra to Linka sie odnalazla a gdzie sie podzialy Basia i Bimbunia ?
Ktoras cos pamieta ? pisaly cos ze ich nie bedzie ?
Linka nadrabiaj i dawaj znac jak sie lektura podobala ^^

Emilka
Stary 2014-07-16, 21:49   #1883
Karo89
Zakorzenienie

ja mam takie zaniki pamięci w tej ciąży, że coś czytam, albo mówię a potem zapomniałam, że to było

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 21:59   #1884
19Inka90
Wtajemniczenie

Nooo bo nie chce siac paniki,bo wiadomo to moze byc zbieg okolicznosci ale od paru dni sie zastanawiam ze Basia cos tam chyba pisala ze plamic zaczela,a potem wlasnie zniknela,i troche sie martwie ... (Chyba ze mi sie tylko wydaje a pisal to kto inny to przepraszam za zamet)

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Lolcia a co do Ciebie to odpoczywaj tam ! lez do gory brzuchemi sie relaksuj na pewno wszystko z wami bedzie dobrze

Emilka
Stary 2014-07-16, 22:12   #1885
Hasiap
Rozeznanie

Cześć dziewczyny

Ja dzisiaj spędziłam dzień na łowieniu ryb Taki urodzaj, że ani jedna większa sztuka się nie złowiła i to na stawie hodowlanym specjalnie jakiś dzień nierybny chyba Trochę opaliłam ramiona i kolana

Co do rodzenia w określonej porze roku to ja, gdy jeszcze byłam nieświadoma, że ciąża nie jest na pyknięcie palcem to bardzo chciałam na początku roku - styczeń luty marzec... ale jak się nie udawało, a udało dopiero na listopad to już mi wszystko jedno - byle się urodziło zdrowe - a co do chodzenia w ciąży w lato, czy w zimę to zawsze znajdą się i plusy i minusy jak nie opuchnięcia stóp czy skoki ciśnienia tak namiotowe kurtki na zimę więc nie ma najlepszej pory na rodzenie chyba Najważniejsze że dzieci się w ogóle rodzą

A co do imion to mam koleżankę, której mój mąż bardzo nie lubi i ona ma na imię Emilia - wiem że choćbym nie wiem jak bardzo mi się podobało (a moja babcia tak też miała na imię) to on za skarby świata by się nie zgodził Co do np Liwii - sąsiedzi teściów mają Liwię i Laurę więc za blisko mojego otoczenia i nie dam ale ogólnie imię ładne i nikt do niej Oliwia nie woła Co do starych imion - teraz taki wysyp że co drugie dziecko ma jak nie Jaś, Antoś, Staś, czy Franek a dziewczynki Hanie Heleny, Zuzie i Zosie (po mojej drugiej babci ale już brat sobie zamówił to imię dla kolejnego dziecka) No i Julki - co druga w szkole..

Flora mi osobiście się nie podoba i dziecka tak bym nie nazwała, aczkolwiek mój typ też może się nikomu nie podobać. U mnie najpierw była Liliana, ale już się pojawiła w mieście teraz jedna Lilianka i możliwe że trafi później z moją do klasy, a ja chcę by była jak nie jedyna to w mniejszości Wybrałam więc Klaudia. Imię ani nie stare ani nie nazdwyczajne i sprawdzałam statystyki nadawania imion na ostatnie lata - jest na szarym końcu z czego bardzo się cieszę
Stary 2014-07-16, 22:20   #1886
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

Inka masz racje, Basia cos pisala o plamieniach po opalaniu bodajze... mam nadzieje ze wszystko z nia w porządku i po prostu urlopuje sie gdzieś

27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie
Lili już jest z nami 19.12.2014
Sweet Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 22:37   #1887
sasia25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
W molo na mieszka albo w szwedt

Ok, to jadę jutro do molo. dzięki
Stary 2014-07-16, 22:49   #1888
sofia_the_first
Raczkowanie

No w sumie Flora to tez mi sie kojarzy... moja mama jak nasyfiłam w domu mówiła do mnie "ale z ciebie flura"

Nie mam koncepcji, a właściwie to mam ale mój mąż ma do wszystkich imion jakieś durne skojarzenia... :P Gabrysia nie bo mu sie z tą z killera Rysią kojarzy, Ania nie bo nie lubi kolezanki, Baśka tez bo mu sie z panią dyrektor pewnej firmy kojarzy.... mi się podoba Nina, ja miałam miec tak na imię, niestety stanęło na Dorota którego szczerze od dziecka nienawidze.

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

a w ógóle mam doła bo nie wiem po co wsadziłam do gęby na chwilę agrafkę rozpiętą i sie pokułam w usta i w dziąsło... pociekło krwi trochę i boję się że złapałam jakiś syf... tfu tfu tfu a w ogole jestem zmęczona więc wybaczcie głupoty echh.... dziś 5 godzin łażenia po sklepach i wybierania rzeczy do domu...

Sara
Laura
sofia_the_first jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 22:52   #1889
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Ja dzisiaj spędziłam dzień na łowieniu ryb Taki urodzaj, że ani jedna większa sztuka się nie złowiła i to na stawie hodowlanym specjalnie jakiś dzień nierybny chyba Trochę opaliłam ramiona i kolana

Co do rodzenia w określonej porze roku to ja, gdy jeszcze byłam nieświadoma, że ciąża nie jest na pyknięcie palcem to bardzo chciałam na początku roku - styczeń luty marzec... ale jak się nie udawało, a udało dopiero na listopad to już mi wszystko jedno - byle się urodziło zdrowe - a co do chodzenia w ciąży w lato, czy w zimę to zawsze znajdą się i plusy i minusy jak nie opuchnięcia stóp czy skoki ciśnienia tak namiotowe kurtki na zimę więc nie ma najlepszej pory na rodzenie chyba Najważniejsze że dzieci się w ogóle rodzą

A co do imion to mam koleżankę, której mój mąż bardzo nie lubi i ona ma na imię Emilia - wiem że choćbym nie wiem jak bardzo mi się podobało (a moja babcia tak też miała na imię) to on za skarby świata by się nie zgodził Co do np Liwii - sąsiedzi teściów mają Liwię i Laurę więc za blisko mojego otoczenia i nie dam ale ogólnie imię ładne i nikt do niej Oliwia nie woła Co do starych imion - teraz taki wysyp że co drugie dziecko ma jak nie Jaś, Antoś, Staś, czy Franek a dziewczynki Hanie Heleny, Zuzie i Zosie (po mojej drugiej babci ale już brat sobie zamówił to imię dla kolejnego dziecka) No i Julki - co druga w szkole..

Flora mi osobiście się nie podoba i dziecka tak bym nie nazwała, aczkolwiek mój typ też może się nikomu nie podobać. U mnie najpierw była Liliana, ale już się pojawiła w mieście teraz jedna Lilianka i możliwe że trafi później z moją do klasy, a ja chcę by była jak nie jedyna to w mniejszości Wybrałam więc Klaudia. Imię ani nie stare ani nie nazdwyczajne i sprawdzałam statystyki nadawania imion na ostatnie lata - jest na szarym końcu z czego bardzo się cieszę
Faktycznie z Klaudiami się nie spotykam. Mam tylko koleżankę z podstawówki o takim imieniu. Tak samo Kornelia.
Ja ogółem przez miłość do Ani z Zielonego Wzgórza chciałam córkę Ania nazwać ale była miłość mojego męża tak ma na imię i sobie odpuscilam. Zresztą mam dwie ciotki Anki to starczy.
Leżę i maleństwo mnie smyra. Chyba daje mi znać, że przesadzilam dziś z wysiłkiem.

Dziewczyny czy Wam się pogorszył stan włosów? Mi wypadają myślałam, że pozbylam się tego problemu.

Stary 2014-07-16, 23:15   #1890
sofia_the_first
Raczkowanie

oj mi też wypadają... i to jak, nigdy wczesniej tak nie miałam... dziś sobie siedziałam w sklepie... byla czarna podłoga,.,, patrze pode mną a tam pęk blond kudłów :P porażka... musze zaczac brac jakies witaminy

Sara
Laura
sofia_the_first jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości