|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ? ![]() |
|||
Gosia |
![]() ![]() ![]() ![]() |
11 | 34,38% |
Purblanca |
10 | 31,25% |
Coffe |
7 | 21,88% |
Spinka |
2 | 6,25% |
Koralinka |
1 | 3,13% |
Nowa |
1 | 3,13% |
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2581 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2582 | |
in the dark of night
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() oooo ja też powidła śliwkowe chcę zrobić ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2583 |
Raczkowanie
|
Lilotka, Nowa, Kasiamagda Dziękuję
![]() Kasiamagda23 są takie dostępne zawieszki ogólnie, ale nie są popularne i są drogie. Najtańsza na llegro za 25zł. Slomka jeśli chodzi o imię to ja nic nie mówiłam przez to, że wiedziałam, że będziesz miała Frania i nie chciałam żeby wyszło, że ,,odgapiam'' czy coś, więc się nie odzywałam. Imię wymyślił mąż jeszcze przed ślubem. Mówił zawsze ,,nasz syn Franio i córeczka Jagódka''. Początkowo nie chciałam, ale jak już wiadomo było, że chłopiec to nie umiałam nic wymyślić, mąż chciał Frania, więc zostało wymarzone dla niego imię Franio. Nowa jak się czyta te wszystkie zasady to człowiek głupieje. Ja nie wiem jak to można tak zapamiętać i się stosować do wszystkiego. Człowiek na rozsądek się opiekuje i chyba będzie dobrze. Zaczyna mnie to coraz bardziej przerażać, kiedy co można kiedy nie.
#2584 | |
in the dark of night
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2585 |
Zakorzenienie
|
Tez myslę, ze jak przyjdzie co do czego to instynkt podpowie. Ale SR nie zaszkodzi
![]()
#2586 | ||||||
Rozeznanie
|
Gratuluje studnióweczki
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super że z Franiem wszystko dobrze!!! ![]() Cytat:
![]() ![]() Super że po wizycie wszystko ok ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec ![]() Pierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 ![]() ![]() Mój Aniołeczku ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2587 |
Zadomowienie
|
cześć gratuluję wizyt, tygodni i miesięcy oraz zakupów i tworów własnych super te zawieszki
![]() ja dziś po wizycie gin niestety bez usg ale nie szkodzi bo za mc mam usg ![]() po wizycie wiem że wszystko ok cukier na czczo 77 po glukozie 119 więc super a bałam się bo mama jest cukrzykiem , hemoglobina nie rośnie mimo że żelazo biorę ale babeczka powiedziała że jak na ciąże to i tak dobrze.ciśnienie ok ![]() pozatym szyjka zamknięta i tyle z wizyty mój tż po wspólnym obejrzeniu płyt z wesela zasnał (często do nich wracamy, najczęściej jak troszkę wypiliśmy to brało nas na wspominki) no i dziś niezapowiedzianie wpadł teść z teściową więc i % były ![]() szczególnie że dziś rano zszedł z dyżuru i nie spał bo nie miał w planach wyjść no ale że goście przyszli to nie wypadało odmówić teść wypił 1 piwo a mój 5 heheehhee a że jutro do roboty znowu to odsypia chłopak nie często ma okazję na % a od września powiedział że na pewno pić nie będzie już bo to coraz bliżej porodu i trzeba być czujnym ![]() choć coś bąkał ostatnio że upije się jak się urodzi synek, ale u moich rodziców w domu z moim tatą i szwagrem ![]() choć przyznam że odkąd razem jesteśmy jeszcze po żadnej imprezie nie musiałam się nim opiekować grzeczny zawsze jest i idzie spać bez ekscesów i marudzenia :P dzięki za rady na pewno się przydadzą ![]() dziewczynki które dawno nie pisały - odezwać się choć na chwilkę że wszystko gra |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2588 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Generalnie co do koszul do karmienia koleżanki mocno mi odradzały te, które często określają jako dyskretne (coś tam się odsuwa i jest takie wycięcie) - podobno strasznie to niewygodne. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Słomka, Vilet - gratuluję udanych wizyt ![]() Od dwóch dni śpię z tą poduchą i drugi dzień z rzędu zaspałam do pracy ![]() ![]() Dziś na SR wciąż początkowe tematy - tym razem o rozwoju dziecka w poszczególnych tygodniach i miesiącach ciąży. Ale w części praktycznej (mam 1h teorii i 1h ćwiczeń zawsze) miałam zajęcia prawie indywidualne - dwójka nas tylko przyniosła zaświadczenia od lekarza, że mogą ćwiczyć - poćwiczyłyśmy sobie nogi/pośladki oraz trenowałyśmy oddech przeponą ![]() ![]()
![]() |
#2589 | |
Wtajemniczenie
|
Już po wizycie. Nic nowego się nie dowiedziałam. W szczegółach to może lepiej w klubie opowiem
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2590 |
Zadomowienie
|
My byliśmy z małżem w Chłapowie 3 lata temu - jak dla mnie super miejscówka! W sumie to prawie że wieś, ludzi niewiele, do plaży może kawałeczek (i co najważniejsze nie było tak dzikich tłumów!), ale nam to pasowało - lubimy ciszę i spokój
![]() ![]() A kwaterę mieliśmy właściwie na samym końcu wsi, kończył się asfalt i wjeżdżało się w leśną drogę ![]() Ale wspominam to miejsce rewelacyjnie ![]() Mam nadzieję, że i Tobie się tam spodoba ![]()
#2591 |
Raczkowanie
|
Witam,
Wczoraj byłam u lekarza i powiedział, że wszystko jest ok. Wystraszyłam się trochę badaniem na GBS - samym badaniem nie tylko wynikiem dodatnim. Ale lepiej wiedzieć, jak nie wiedzieć. W ramach poprawy humorku zamówiłam wózek i fotelik. Wybrałam kolor fioletowy - syn wybrał właściwie, ale już takiego nie robią, więc za aprobatą młodego zmieniłam na czerwony. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2592 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wychodzi na to, że mam jeden z większych brzuchali ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2593 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też po wizycie, również nic nowego się nie dowiedziałam, posłuchałam tylko serduszka. USG za miesiąc. I również 10 kg na plusie, lekarz po brzuchu stwierdził, że dzidzia duża ![]()
![]() |
#2594 | |
in the dark of night
|
Cytat:
![]() ![]() a szpital ekstra, widziałam noworodki, jednego nawet gołego na ważeniu ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2595 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2596 |
Raczkowanie
|
Dobranoc
![]() slomka, aż nie chce sie wierzyć, że taka przepaść... ![]() a dzieli nas "tylko" Odra ![]()
![]() |
#2597 | |
in the dark of night
|
Cytat:
![]() ja też idę, dobranoc ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2598 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
![]()
#2599 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Przeczytałam właśnie artykuł o zabobonach ciążowych ![]() Ciężarnej kobiecie się nie odmawia, ponieważ tego, kto odmówi, zjedzą myszy. Ile tych mysz by musiało być, żeby zjeść człowieka ![]() Nie wolno patrzeć na zwierzęta, bo dziecko będzie pozbawione mądrości. Chyba trudno przez 9 miesięcy nie spojrzeć na żadne zwierze ![]() Podczas zmywania naczyń nie wolno ciężarnej polać brzucha wodą, bo dziecko będzie alkoholikiem. Trudno się nie oblać jak brzuchem się jest już w zlewie ![]() Jeśli ciężarna się przestraszy i złapie za jakąś część ciała, np. twarz, głowę, rękę, to u noworodka powstanie w tym miejscu myszka - rodzaj znamienia. Moja mama twierdzi, że będąc w ciąży przestraszyła się myszy i złapała za brzuch i faktycznie mam tam myszkę. Mam też małą myszkę w pachwinie i na ramieniu, strasznie strachliwa musiała być moja mama ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2600 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2601 |
Raczkowanie
|
vilet784
Jeśli ciężarna się przestraszy i złapie za jakąś część ciała, np. twarz, głowę, rękę, to u noworodka powstanie w tym miejscu myszka - rodzaj znamienia. hi hi moja mama tez się przestraszyła i złapała za brzuch i mam tam myszkę wiec moze coś w tym jest;p;p chociaż osobiscie w to nie wierzę Gosia jak pojedziesz nad morze to doradzam kapelusik.. Ja juz tych upałów nie ogarniam jest u nas ciągle po ponad 34 stopnie w trójmiescie jak wczoraj byłam to 28 i nie dało się wytrzymać.. od tej pogodny zaczynają mi puchnąć stopy ![]() no w niedziele jedziemy z mężem do Gdyni na jakiś zlot, potem na drobne zakupki. I pochwalę wam się dziewczyny skonczyłam robić konfiturki ale sie w tym roku rozpędziłam. zrobiłam dzem truskawkowy, z czarnej i czerwonej pożeczki i wiśniowy. takie same zrobiłam soczki tylko dodatkowo jeszcze agrest.. Mąż jest ze mnie dumny Czas na śniadanko, mój Bąbelek jakoś mało ruchliwy w tej pogodzie.
#2602 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2603 | |
Rozeznanie
|
W naszym pięknym nadwiślańskim kraju - oczywiście!
![]() ![]() Cytat:
Swoją drogą, nie było już dyskusji tutaj o synechii? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2604 | |
Rozeznanie
|
W Polsce kochana wszystko jest możliwe.
http://www.mmlublin.pl/287217/2009/9...?category=news ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2605 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2606 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mój mąż stwierdził, że na cześć narodzin zrobi sobie tatuaż na ręce linie życia, poza tym 5 razy musi się upić: z kolegami, z kolegami z uczelni, z kolegami z pracy, z rodziną a ostatniego nawet nie pamiętam, więc Twój i tak nieźle bo tylko raz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2607 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale się dzisiaj wkurzyłam. Wczoraj wieczorem przyjechałam na noc do mamy, żeby mieć bliżej do przychodni na badanie krwi i dziś rano obudził mnie deszcz.. A że miał być upał to mam tylko sandały (dla Łucji też). Dobrze, że wziełam długie spodnie. Na szczęście zanim się zebrałyśmy to przestało padać i było w miare sucho. Poszłyśmy i okazało się, że laboratorium nieczynne z powodu urlopów... A że mam skierowanie takie wewnętrzne tej konkretnej przychodni, to do innego laboratorium nie mogę iść, chyba, że zapłacę. Może bym jeszcze poszła, gdybym była sama, ale młodą już nóżki bolały więc wróciłyśmy do domu. Co do sudocremu, to chyba chodzi o to, że on skleja powodując dyskomfort, a nie, że na stałe sklei. Przynajmniej ja to tak zrozumiałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2608 | ||
in the dark of night
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Noooo i zacne zabobony, z tym zwierzęciem to mega ![]() Cytat:
![]() Dzięęęę dobry ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2609 |
Zadomowienie
|
Cześć, kochane!
Ale jestem wykończona- mam tyle sprzątania po remoncie, ze to się w pale nie mieści. Wszystkie brudne prace wykonane, ale teraz to posprzątać... posegregowac ciuchy... MA-SA-KRA! Sprzedałam synka teściowej i zabieram się do pracy. Spróbuję potem zrobici wstawićdo klubu zdjęcie mojej piłki. Miłego dnia! ![]()
#2610 |
Raczkowanie
|
hejo
![]() ja dziś od rana w nerwach... ![]() ochłonąć musze ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.