|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kieleckie Panny Młode - XI część pogaduszek
Cytat:
![]() Ja też mam w maju wesele
|
|
|
|
|
#2732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z reszta nawet jesli to mozecie przejechać grunwaldzką, potem w lewo żelazną, zagnańską, w prawo do jesionowej i już prosto ![]() Jest jeszcze opcja zjechac z grunwaldzkiej w jagiellonska w lewo do 1 maja i na wiadukcie w zagnańska, jesionową i dalej na s74
|
|
#2733 |
|
Zadomowienie
|
a nie;p Dwór ale Świętokrzyski;p
Leśny Dwór jest przy Stadionie ![]() właśnie widzę, że w maju, zwróciłam na to uwagę i mam wrażenie że jesteś jakoś bardziej ogarnięta w przygotowaniach ode mnie ja póki co osiadłam na laurach ![]() soboty mogą się zdarzyć różne, a nuż będą super-hiperwyprzedaże w Echo i całe miasto się rzuci na poobiadowe łowy;p;p ale to jest jeszcze kwesta dyskusyjna z TŻ ;] |
|
|
|
#2734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
slyszalam dobre opinie ja mam w ostrowcu bo to moje miasto rodzinne .w sumie ja mam klepniete umowy i tyle no i robie teraz zaproszenia bo musze je dac rodzince z daleka bo bede akurat w odwiedzinach i tyle . ja mam 23 maja.Swoja droge moj panienski i kawalerski tz bedzie na 2 tygodnie przed chyba bo Tz na tydzien przed weselem ma urodzinki 28 ![]() A nie mysleliscie o kosciele przy domu weselnym w nowej slupi ??? Tam obok co zajezdzaja pks |
|
|
|
|
#2736 |
|
Zadomowienie
|
zawsze można zrobić kawalersko-urodzinowy, choć jak będzie osobno to będą dwie okazje do imprezowania
![]() my 9 maja więc panieński i kawalerski wypadają w majówkę ;] po tegorocznej majówce mam mieszane uczucia jeśli chodzi o frekwencję w mieście w klubach ale raczej innego terminu nie da rady zrobić.. mój tata się napalił na Klasztor na Św. Krzyżu ale my z TŻ jesteśmy za dużymi bezbożnikami żeby nasze stopy tam postanęły ![]() no i kwestia osób które będą zapraszane tylko na ślub, mogłyby z różnych względów nie przyjść jeśli będzie daleko więc wolimy na miejscu
|
|
|
|
#2737 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja już nie pamiętam, ale właśnie coś ok. 230. Ja też byłam pomacać papier i kupiłam kilka sztuk na próbę, bo chciałam zobaczyć jak mi wyjdą zaproszenia. Cytat:
Szczególnie, jeśli masz mało gości.
|
||
|
|
|
#2738 |
|
Zakorzenienie
|
Od 9.30 obrona
kciukać
|
#2739 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- Cytat:
Ja to w ogóle jestem udana bo robię zaproszenia w Autocadzie:P - program dla budowlańców technicznych do rysowania wolę to niż photoshop w którym w sumie mogłabym zrobić .No i wydruki z AutoCada o niebo lepsze niż z worda jakościowo.kciukam! nie stresuj się! będzie jak nic 5! |
||
|
|
|
#2740 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To stamtąd bierzesz zaświadczenie. Tam mają wpisane, a przynajmniej powinni mieć wpisane w księgach, że przyjęłaś chrzest, komunię i bierzmowanie, nawet jak te dwa pozostałe były udzielane w innych parafiach. Ja brałam ślub w parafii, gdzie udzielono mi komunii i bierzmowanie, a po zaświadczenie i tak musiałam iść do Katedry, gdzie byłam chrzczona. U Kapucynów potrafią zapytać przy spowiedzi "masz chłopaka?" Jak masz, to czy mieszkacie razem czy współżyjecie, a jak tak to rozgrzeszenia nie dostaniesz. Chyba że współżyjesz, a stałego chłopaka nie masz, to dostaniesz . Ale spokojnie. Chodziło mi o ludzi, którzy tam się tylko spowiadają (spowiedź zawsze tam była łatwo dostępna, bo nie tylko podczas mszy), a nie biorą śluby. Ty jako przyszła PM na pewno dostaniesz rozgrzeszenie przed ślubem, bo przecież "postanawiasz poprawę". Byłam na ślubie u Kapucynów i było naprawdę fajnie - miła, luźna atmosfera, sensowne kazanie. Podobało mi się. |
|
|
|
|
#2741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ja tak żyłam to w ogóle nie chodziłam do spowiedzi, bo było dla mnie oczywiste, że rozgrzeszenia nie dostanę.
|
|
|
|
|
#2742 |
|
Zakorzenienie
|
Mi ksiadz dal rozgrzeszenie mowiac ze jesli to powazny zwiazek i jestesmy sobie wierni szanujemy sie i myslimy o slubie i zalozeniu rodziny w bliskim czasie to to nie jest grzech :p bylam w szoku i to taki ksiadz ok 40 a nie mlodziak
|
|
|
|
#2743 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny masakra, porażka, tragedia, fatalnie i aż słów brakuje. Byłam na fryzurze próbnej. Zero zrozumienia, totalnie coś innego niż chciałam, jakiś staromodny kok mi zrobiła.
Miało być luźno, nowocześnie, prosto. To proszę, oto finał... Błagam polećcie mi kogoś, bo ja jestem załamana... Edytowane przez Jagoda_90 Czas edycji: 2014-07-17 o 18:32 |
|
|
|
#2744 |
|
Zakorzenienie
|
ojejj.... szok- ja polecam Lejdis - triasowa 4 (os. ślichowice) do Moniki
|
#2745 |
|
Raczkowanie
|
a kwiaciarnie jaka polecasz??
|
#2746 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2747 |
|
Raczkowanie
|
U mnie zostało dwa dni
ostatnie drobne rzeczy do przygotowania, u mnie pełny luz jak na razie chociaż sporo pracy z przewożeniem wszystkiego na salę. No i nie ćwiczyliśmy pierwszego tańca :OA na zdjęciu między innymi puszki do naszego fiata w wykonaniu koleżanki a powiem Wam że Panieński był taki że zapamiętam go do końca życia najlepsza impreza na jakiej w życiu bywam, jak dostane zdjęcia od fotografa to się pochwale
|
|
#2748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2749 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2750 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale fajnie że się podoba. Tak szarfa też taka będzie.---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- o niej też słyszałam dużo dobrych opinii chociaż sama tam nie byłam.
|
|
|
#2751 |
|
Raczkowanie
|
Co do parafii to my rownież bedziemy mieli slub w innym miejscu niż moja czy tz.
Wybraliśmy katedrę bo wydaj mi sie piękna, tylko słyszałam ze tam nie mozna dekorowac:-( Ciekawe czy dostaniemy zgodę na własna oprawę muzyczna bo chcemy skrzypce, czy ktos cos słyszał na temat ślubów w katedrze? |
|
|
|
#2752 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
Ja sie bardzo obawiam spowiedzi....a ślub tuż...tuż... |
||
|
|
|
#2753 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szkoda że nie da się tego jakoś obejść księży z powołania jest jak na lekarstwo, mi zależy żeby to była raczej rozmowa niż sztywne wypowiadanie regułek... |
|
|
|
|
#2754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W trakcie rozmowy z organistą pytał mnie on, czy chcę mieć na ślubie jakąś dodatkową oprawę muzyczną - nie chciałam - ale z rozmowy wywnioskowałam, że nie ma ku temu przeciwwskazań, ale chyba pod warunkiem, że jest ona właśnie dodatkowa. |
|
|
|
|
#2755 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
luźno ,nie wypytywał o nic, powiedział że najważniejsza jest chęć założenia rodziny i wychowywania jej w wierze katolickiej
Edytowane przez mogg Czas edycji: 2014-07-18 o 08:15 |
|||
|
|
|
#2756 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wiem czy można sobie wybrać księdza do spowiedzi, ale jeśli tak, to fantastycznie jest spowiadać się u ks.Szymona z Miłosierdzia Bożego. Rozmawia i tłumaczy. Nie krzyczy. Jak na młodego księdza jest bardzo wyrozumiały. |
|
|
|
|
#2757 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny dziś ten dzień
Trzymajcie kciuki żeby się wszystko udało i pogoda chociaż żeby do wieczora nie padało oczywiście odmówiło nam w ostatniej chwili 11 osób, więc spoko... No i zapomniałam winietek dla moich rodziców O_o ale dzisiaj świadek podjedzie do drukarni jakoś to w ostatniej chwili zrobi ![]() Hmmm skoro mam jeszcze czas sobie posiedzieć na wizażu to chyba nie jest źle
|
|
#2758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Życzę Ci, byś do końca życia zapamiętała dzisiejsze piękne chwile i byście byli szczęśliwym, kochającym się małżeństwem. Wszystkiego dobrego! |
|
|
|
|
#2759 |
|
Zakorzenienie
|
trzymamy kciuki by wszystko wyszło
![]() my z tżem robimy obstawę motorową na dub it
|
#2760 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.

no a z Karczówki jednak trzeba będzie się przebijać przez pół miasta..

Zaręczyny 11.10.2013
13.09.2014
ja póki co osiadłam na laurach

.