Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7 - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-16, 13:43   #1651
Moderna
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7

Tez mam taki plastikowy zestaw sztuccow, ale nie ejstem zadowolona, bo nie spelnia w goole swojej podstawowej funkcji - lyzka jest prawie, ze plaska, na widelec nie da sie nic nabic..
dlatego uzywamy zestawu dzeiciecego, ale ze stali
Stary 2014-07-16, 13:44   #1652
nestelle
Zakorzenienie

Wysmarkał. miało być. ;-)
Stary 2014-07-16, 13:47   #1653
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
Jestem w parku J na rolkach, R biega za piłą... Właśnie jakiś tatuś prosi swojego syna aby się wysmstkał w...liścia 8-} bosh, ci tatusiowie bez głowy.
...(no dałam,dałam im chusteczki )

(mnie jako dzeicku tez sie zdarzalo smarkac w liscia - ale to byly inne czasy )

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-07-16 o 13:53
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 13:55   #1654
nestelle
Zakorzenienie

inne liście ;-) :-P
Stary 2014-07-16, 13:57   #1655
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
inne liście ;-) :-P

poprosze o rozwiniecie mysli
Stary 2014-07-16, 14:11   #1656
nestelle
Zakorzenienie

Eeeee tak se pisze ;-)
Zawsze się tak mówi.... Kiedyś to,kiedyś tamto..... Bo inne czasy.......
Ale śmiesznie się widzi i dzieciaki w super hiper modnych nowoczesnych sprzetach-rolkach,skoczkach,trójkoł owych hulajnogach z ajfonami, mptrójkami i ajmózgami -smarkającymi w..... Liście ) bo tatuś ma wszystkie sprzęty przy sobie ale o "aj"liściu nie pomyślał.......:-P
Stary 2014-07-16, 14:51   #1657
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Oliwka - J. w mieszkaniu boso albo w skarpetkach, zalezy od temperatury. Na wsi raczej skarpety/skarpety z podeszwa bo tu inne warunki, ba dole zimna podloga, do tego nie raz chodzi sie w butach, trwawe nanosi itp. Ale i tak tam raczkuje..

BYou - nie probowalam camilii. Mamy dentinox i viburcol (tez homeo) a dodatkowo przeciwbolowe, niedawno ibum dostal i padl.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Hej,czy dajecie swoim dzieciom juz widelczyk do reki?
Bo ja daje, a le maz mi mowi, ze nie wolno dawac, bo dziecko sobie moze do oka trafic.
Bardzo ryzykuje, czy moze mazma racje?

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Czy zdrowe dziecko suplementuje sie kwasami DHA i EPA? Suplementujecie?[COLOR="Silver"]
Czasem daje taki do ciasta czyli ten maly ale nasz, nie dzieciecy.

Ja tylko zwykla wit d daje, nic wiecej.

moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-16, 14:52   #1658
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem w parku J na rolkach, R biega za piłą... Właśnie jakiś tatuś prosi swojego syna aby się wysmstkał w...liścia 8-} bosh, ci tatusiowie bez głowy.
...(no dałam,dałam im chusteczki )
hahaha za moich czasów to liście służyły w podbramkowych sytuacjach do wyciernia czego innego

moderna my dajemy cały czas wit. D z DHA no i teraz żelazo mamy 2 tyg i potem morfologia.

a my mamy temp. 38.00;/ dałam paracetamol w nocy był płacz z godzine, co przysnął na reękach budził się z płaczem...;/ po ibupromie zasnął teraz temp. Mam nadzieję, ze to te nieszczęsne zęby, a nie ta wysypko-ukąszenia- na razie nowych bąbli nie ma... nic to bedziemy obserwowac, ale na dole gule zamiast trójek na górze już widac białe paseczki....
Dostaliśmy dzis paczke od żony mego chrzesntnego z USA, ze niby na moje urodziny:P Kacper zestawik: spodenki i koszulkę-super, chociaz na razie za duże, ja sukienkę- super, chociaz na razie mała, a Tz koszulkę-myślę, ze w sam raz Bardzo miło mi się zrobiło, bo to żadna rodzina formalnie, a taki mily gest no i mam motywacje do biegania;p Bo wchodze w nią, ale opieta jak szynka w wędzarce

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2014-07-16 o 14:58
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 15:02   #1659
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Nestelle - udanego obozu dla J. Z opiekunami roznie bywa, ale mozna trafic na porzadnych.
Ja podobnie jak Klementyna przez ladnych kilka lat jezdzilam jako wychowawca i z roznymi opiekunami wspolpracowalam. O dziwo najlepiej wspominam te obozy gdzie wykonawcami byly stowarzyszenia, tam zawsze byla najlepsza i najbardziej chetna do pracy kadra niz te z biur podrozy..

Stary 2014-07-16, 17:39   #1660
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Eeeee tak se pisze ;-)
Zawsze się tak mówi.... Kiedyś to,kiedyś tamto..... Bo inne czasy.......
Ale śmiesznie się widzi i dzieciaki w super hiper modnych nowoczesnych sprzetach-rolkach,skoczkach,trójkoł owych hulajnogach z ajfonami, mptrójkami i ajmózgami -smarkającymi w..... Liście ) bo tatuś ma wszystkie sprzęty przy sobie ale o "aj"liściu nie pomyślał.......:-P
hehehe

probuje ogarnac troche swoje wspomnienia - i nie ma w nich miejsca na chusteczki czyzby byl to wtedy towar luksusowy? amoze nie zwracalo sie tak bardzo uwagi na cieknacego spika z nosa
pamietam natomiast, ze nie bylo wtedy telefonow komorkowych, komputerow, nadmiaru zabawek - a czas spedzalo sie od rana do wieczora na zabawach w terenie - bez nadzoru doroslych
Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
hejka siedze własnie czekam do lekarza zeby mlodej recepty załatwic. Zaraz kogos opierdziele. Wrrrrr
a za co?
Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
url]http://domowa-cukiernia.blogspot.com/2014/06/sernik-z-jagodami.html[/url]

zapraszam wieczorem na sernik ;P[COLOR="Silver"]

Mamusie ma ktoras ta ksiazke??

http://aros.pl/ksiazka/nacisnij-mnie-2
mniam mniam

ksiazka jest na pewno polecana - ale ma miekkie kartki, i na pewno na pozniej - po drugich urodzinach juz moze?
Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
Hej, hej jakoś nie umiem przestać Was czytać
U nas wszystko ok., w marcu dostaliśmy wypis z ośrodka wczesnej interwencji, lekarz w poradni genetycznej wykluczył dysmorfię, którą wmawiała nam neurolog i neurologopeda, ponadto Leoś nie ma też gotyckiego podniebienia…
A tak poza tym to Leonek tydzień przed pierwszymi urodzinkami zaczął stawiać pierwsze samodzielne kroczki a teraz jest na etapie biegania Fajnie się rozwija, jest bardzo kontaktowy i uwielbia dzieci.
Ja 05.05. wróciłam do pracy i nadal nie mogę się odnaleźć jestem na innej, sekcji więc nowe laski, nowi klienci, ogólnie wszystko w pracy jest do du….
hej hej

a co bylo Leonkowi? skad taka diagnoza?
Stary 2014-07-16, 20:06   #1661
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
nie no smoka nie chcę, a na rękach też nie dam rady, marzy mi się że daje jeść, kłade spać, dobranoc buziak i chrapie dobra jeszcze daję cycka w dzień, muszę się najpierw ogarnąć w nowym mieszkaniu. może od poniedziałku. najwyżej parę dni nie pośpi, to może się sam jakoś przestawi że w końcu zaśnie. zobaczymy
Ja też bym tak chciała nauczyć ale może jeszcze troszkę zaczekam na razie odstawię całkiem i dalej będziemy myśleć

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość

Agata hej hej

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Hej

Agateczka, za wagę Bartusia, i dla Ciebie za odcycowanie

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
Hej, hej jakoś nie umiem przestać Was czytać
U nas wszystko ok., w marcu dostaliśmy wypis z ośrodka wczesnej interwencji, lekarz w poradni genetycznej wykluczył dysmorfię, którą wmawiała nam neurolog i neurologopeda, ponadto Leoś nie ma też gotyckiego podniebienia…
A tak poza tym to Leonek tydzień przed pierwszymi urodzinkami zaczął stawiać pierwsze samodzielne kroczki a teraz jest na etapie biegania Fajnie się rozwija, jest bardzo kontaktowy i uwielbia dzieci.
Ja 05.05. wróciłam do pracy i nadal nie mogę się odnaleźć jestem na innej, sekcji więc nowe laski, nowi klienci, ogólnie wszystko w pracy jest do du….
hej cieszę się że u Leo wszystko się ułożyło i się ładnie rozwija. Daj znać częściej co u was

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
hahaha za moich czasów to liście służyły w podbramkowych sytuacjach do wyciernia czego innego

moderna my dajemy cały czas wit. D z DHA no i teraz żelazo mamy 2 tyg i potem morfologia.
Oo my chyba z tej samej epoki

my też żelazo już drugi miesiąc

Hej w ogóle, Bartulek mi padł dziś wcześniej bo nie miał drugiej drzemki, a ja już siedzę wykąpana i sączę karmi aż mi dziwnie bo dawno już miałam wolne o tej porze. Idę pomalować pazurki oby nie było żadnej pobudki

Nestelle J na pewno sobie poradzi i nie masz co się martwić na darmo.
gorzej jak moja siostra wymyśliła że chce swoją (uwaga) 12 latkę na jakąś kolonię dać no ale gdzie ona się nadaje, jak wam pisałam już jej 9 letnia siostra lepiej by dała radę z czym kolwiek nawet ma za sobą wycieczkę z noclegiem po za domem a starsza to po prostu szkoda gadać....
Stary 2014-07-16, 20:21   #1662
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Chyba odstawiłam dziecko od cycka ... tylko mi samej tak z jednej strony smutno i przykro z drugiej jednak ulga
a mianowicie 12lipca karmienie ostatnie takie co wieczór, 13 lipca brak karmienia, 14 lipiec karmienie, 15 lipca brak karmienia, 16 lipca brak karmienia, jutro? zobaczymy w jakim stanie będą moje cycyki tak więc albo odpuszczę karmienie albo dam na chwilkę co by jakiś zastoi się przypadkiem nie nabawić.
Dodam że nocki się nie zmieniły bo dziecko generalnie od przeszło miesiąca przesypia je w całości.

Gdzieś mi się obiło że któraś z Was daje witaminę D + DHA z jakiej firmy??

Dziękuję za odpwiedźi odnośnie tego w czym wasze dzieciaczki biegają po domku
Czyli wiem że dobrze robię bo dziś jedna osoba zasiała we mnie ziarno niepewności i aż zwątpiłam czy dobrze postępuję.
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 20:31   #1663
klementyna1
Zakorzenienie

oliwka omegamed czasem bobik jak nie ma omrga....u nas gpraczki cd;/ od 20 obudzil sie juz 3 razy biedulek....ide sie plozyc kolo niego
Stary 2014-07-16, 21:31   #1664
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

a my mamy temp. 38.00;/ dałam paracetamol w nocy był płacz z godzine, co przysnął na reękach budził się z płaczem...;/ po ibupromie zasnął teraz temp. Mam nadzieję, ze to te nieszczęsne zęby, a nie ta wysypko-ukąszenia- na razie nowych bąbli nie ma... nic to bedziemy obserwowac, ale na dole gule zamiast trójek na górze już widac białe paseczki....
Dostaliśmy dzis paczke od żony mego chrzesntnego z USA, ze niby na moje urodziny:P Kacper zestawik: spodenki i koszulkę-super, chociaz na razie za duże, ja sukienkę- super, chociaz na razie mała, a Tz koszulkę-myślę, ze w sam raz Bardzo miło mi się zrobiło, bo to żadna rodzina formalnie, a taki mily gest no i mam motywacje do biegania;p Bo wchodze w nią, ale opieta jak szynka w wędzarce
1.a czego
2,z tą paczką -miłe to bardzo pogrubione
3.biedulek
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Nestelle - udanego obozu dla J. Z opiekunami roznie bywa, ale mozna trafic na porzadnych.
Ja podobnie jak Klementyna przez ladnych kilka lat jezdzilam jako wychowawca i z roznymi opiekunami wspolpracowalam. O dziwo najlepiej wspominam te obozy gdzie wykonawcami byly stowarzyszenia, tam zawsze byla najlepsza i najbardziej chetna do pracy kadra niz te z biur podrozy..

boje się ,boje ...ale ciesze się ze pomysł wyszedł od J .
Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Nestelle J na pewno sobie poradzi i nie masz co się martwić na darmo.
gorzej jak moja siostra wymyśliła że chce swoją (uwaga) 12 latkę na jakąś kolonię dać no ale gdzie ona się nadaje, jak wam pisałam już jej 9 letnia siostra lepiej by dała radę z czym kolwiek nawet ma za sobą wycieczkę z noclegiem po za domem a starsza to po prostu szkoda gadać....
a może by się jej przydało .zaskoczyła by dziewczyna
Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Chyba odstawiłam dziecko od cycka ... tylko mi samej tak z jednej strony smutno i przykro z drugiej jednak ulga
a mianowicie 12lipca karmienie ostatnie takie co wieczór, 13 lipca brak karmienia, 14 lipiec karmienie, 15 lipca brak karmienia, 16 lipca brak karmienia, jutro? zobaczymy w jakim stanie będą moje cycyki tak więc albo odpuszczę karmienie albo dam na chwilkę co by jakiś zastoi się przypadkiem nie nabawić.
Dodam że nocki się nie zmieniły bo dziecko generalnie od przeszło miesiąca przesypia je w całości.

jak sama się nie będzie domagać to nie dawaj .w razie zastoju ściągnij troszkę sama albo niech tzt się tym zajmie....
zazdraszczam
Cytat:
oliwka omegamed czasem bobik jak nie ma omrga....u nas gpraczki cd;/ od 20 obudzil sie juz 3 razy biedulek....ide sie plozyc kolo niego
biedulek oby nocka spokojna była
Stary 2014-07-16, 21:54   #1665
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

J .zasypial dobrze ponad godzine z placzem. Zapodalam mu male co nieco ale i tak sie wierci i troche jeczy.. w ciagu dnia tez byl na wspomaganiu, inne dziecko a potem od nowa..

Stary 2014-07-16, 22:07   #1666
nestelle
Zakorzenienie

jejkuś .....ale ile można?....
z tego wychodzi że cały czas boli.... ale przecież cały czas nie można być na wspomaganiu...?....
bardzo to przykre .
Stary 2014-07-16, 22:37   #1667
cathlyn
Rozeznanie

bamonika

klementyna

oliwka
a więc jednak samoodstawianie istnieje Gratuluję

Jestem padnięta, byliśmy dzisiaj z L. na basenie - spróbowałam tego co pisałaś nestelle ale L. nie lubi bardzo na plecach, woli na brzuchu. Jest lepiej, bo coś tam nogami poruszała jak ja jej pokazałam jak ja macham, ale na razie wolno idzie. Tak czy siak - zapisuję ją na basen od września.
dzisiaj byłam na innym basenie, dalej, basen większy ( w sensie powierzchnia) ale sam basen dla dzieci mały .. i tłoczno jakoś. Ale maja kilka grup zajęć dla dzieci, a w tym koło mnie tylko 1-2, więc zobaczymy jak to będzie. Bede probować zapisac obok mnie.

Jutro mam ciężki dzień, bo sporo spraw do załatwienia, pobudka o 6... I L. zostaje z TŻ sama, jeszcze nigdy tak rano jej nie zostawiałam (wychodze o 7 wrcam ok 10, więc tylko 3 godzinki mnie nie będzie ) ciekawa jestem jak będzie (obudzi się jak wstanę, czy będzie spać do swojej pory wstawania - 6.50?) Karmić na śpiocha? Zobaczymy jak wyjdzie
Stary 2014-07-16, 22:40   #1668
nestelle
Zakorzenienie

większość dzieci w tym wieku nie lubi na plecach ....trudno ....

trzymam kciuki za jutrzejszy dzień. 3 godzinki -będzie dobrze!
Stary 2014-07-16, 22:50   #1669
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Ja też bym tak chciała nauczyć ale może jeszcze troszkę zaczekam na razie odstawię całkiem i dalej będziemy myśleć
eh, ja mam teraz dylemat bo ostatnio mi FLorek parę razy zasnął na spacerze czego od dobrych paru miesięcy już nie robił. wiec moj dylemat chodzić później na spacery w porze snu i niech śpi bez cycka czy cyckowac w domu niech spi albo nie cyckowac ale wciskac mm i probowac uspic. jak nie dam cycka to albo zasnie albo nie i albo bedzie histeria albo godzina dwie spokoju na porzadki gotowanie czy lenistwo. a gdyby na spacerze to nie mam chwili dla siebie w domu bo spanie na spacerze mnie nie urządza no i lato jest to gorąco trzeba by gdzieś po cieniach i w ogóle chodzic. eh. no ale moze jakby tydzien bez cycka na spacerze spal to potem moze w domu tez jakos?
rano kasza z bananem potem zamiast isc to zabawa w domu i za ok 2 godz nie dluzej bo za bardzo glodny to nic go nie uspokoi poza cycem wcisnac mu mleko w kubku (ale czy wypije) i szybko wyjsc na spacer.
tyle pamietniczka. aj dylematy i dylematy.

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
super że tak bezproblemowo

Cytat:
jak sama się nie będzie domagać to nie dawaj .w razie zastoju ściągnij troszkę sama albo niech tzt się tym zajmie....
zazdraszczam

oj zdrówka dla wszystkich

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 22:51   #1670
cathlyn
Rozeznanie

nestelle ale wiesz - nie narzekam Nie machała nogami jakby pływała, ale się zaczyna ruszać, więc będę próbować tych sposobów co pisałaś, bo w końcu L. zaskoczy - kwestia czasu. No i jeszcze ja się musze wyrobić- nadal niepewnie czuję się z nia w wodzie, uważam żeby nie zamoczyła buzi, nie zachłysnęła się, więc jeszcze topornie idzie, ale coraz więcej frajdy nam to sprawia i mnie i jej
Stary 2014-07-17, 01:51   #1671
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
jejkuś .....ale ile można?....
z tego wychodzi że cały czas boli.... ale przecież cały czas nie można być na wspomaganiu...?....
bardzo to przykre .
Tak to wlasnie wyglada, dzien w dzien.. :/ stad moje dylematy co i jak dawac zeby pomoc a nie przedobrzyc. Eeh...

Stary 2014-07-17, 05:45   #1672
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Hej.
Zapowiada sie ciezki dzien,bo jakas taka nie do zycia jestem, spac mi sue chce. Wczoraj mialam tak denny i pechowy dzien,ze az mi sie pisac nie chcialo.
Najpierw 5 cm od mihej glowy spadl mi w pracy kwiatek taki spory w duzej dobicy, potem trzy razy rozwalilam reke o metalowa szafe,a na koniec mialam zniszczyc dwa pisma ktore mi sie podwojnie wydrukowaly a wrzucilam do niszczarki wszystko co zrobilam. Taka ze mnie tepa dzida :-< echhhhh

A po poludniu poszlysmy do piaskownicy i mojw dziecko stwierdzilo,ze po co wycierac raczki i buzie w chusteczke,wytarlo o matke, piasekialam od glowy po kieszenie dzinsow...

Moderna Nestelle ciesze sie,ze dzieciakom przeszlo.

Nestelle bedzie dobrze na obozie. Tym bardziej ze blisko. Moja pojechala pierwszy raz po trzeciej klasie,ale na oboz zeglarski na Mazury. Troche bucala wieczorami,ale byla bardzo zadowolona.

Monika ja bym obserwowala....generalnie tez nie jestem zwolennikiem dawania przeciwbolowych syropkow dziecku,ale jak widze histerie,lapki w buzi i wrecz rozpacz to daje. Unikam za to polecanego.in przez Ptaka jako srodka uspokajajacego virbucolu.
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 07:47   #1673
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Despa - czemu nie viburcol? Na noc najlepszy..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-17, 08:23   #1674
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Hej.
Zapowiada sie ciezki dzien,bo jakas taka nie do zycia jestem, spac mi sue chce. Wczoraj mialam tak denny i pechowy dzien,ze az mi sie pisac nie chcialo.
Najpierw 5 cm od mihej glowy spadl mi w pracy kwiatek taki spory w duzej dobicy, potem trzy razy rozwalilam reke o metalowa szafe,a na koniec mialam zniszczyc dwa pisma ktore mi sie podwojnie wydrukowaly a wrzucilam do niszczarki wszystko co zrobilam. Taka ze mnie tepa dzida :-< echhhhh
o ja oby dziś było lepiej

a co tu tak pusto?

Stary 2014-07-17, 08:36   #1675
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
nestelle ale wiesz - nie narzekam Nie machała nogami jakby pływała, ale się zaczyna ruszać, więc będę próbować tych sposobów co pisałaś, bo w końcu L. zaskoczy - kwestia czasu. No i jeszcze ja się musze wyrobić- nadal niepewnie czuję się z nia w wodzie, uważam żeby nie zamoczyła buzi, nie zachłysnęła się, więc jeszcze topornie idzie, ale coraz więcej frajdy nam to sprawia i mnie i jej
heh....wprawicie się , pewnie !
choć z niezamaczaniem buzi to chyba trudno robic co kolwiek w wodzie
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Tak to wlasnie wyglada, dzien w dzien.. :/ stad moje dylematy co i jak dawac zeby pomoc a nie przedobrzyc. Eeh...

rozumiem .nie myślałam ze az tak ciężko ....

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Hej.
.
o matko ....

co do Obozu J -kupiliśmy mu tel. będę spokojniejsza .

i wstawiam mojego Urwisa z samego rana po wstaniu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_5215.jpg (140,3 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_5221.jpg (101,2 KB, 43 załadowań)
Stary 2014-07-17, 08:49   #1676
trolla2405
Rozeznanie

hejka ja sie melduje z piaskownicy. Nadrabiam z tel ale ciezko pisac. I dalej nie siem jak zrobic enter na tel :/
Stary 2014-07-17, 08:51   #1677
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
i wstawiam mojego Urwisa z samego rana po wstaniu
cudny urwis będzie łamał kobiece serca

a teraz skupcie się i poproszę o pomysły co na panieński kupić striptizera nie przewiduje

Stary 2014-07-17, 09:05   #1678
klementyna1
Zakorzenienie

Hej u nas noc masakra....
o 20.00-38.stopni-dostał mig, zasnął sam w ciągu 3 sekund
0 21.00 wrócił tż K. sie obudził i tańczył do 23.00, włączał wszytskie zabawki grające i hulał po pokoju, nie chciał zasnąc w końcu padł
o 2.00 obudził się rozpalony 39,2 stopnie dostał czopka paracetamol, ale opornie spadała ta temperatura po godzinie ponad bło 38.00
o 5.30 znów 39 stopni i mig i do teraz dziecko jaknowo narodozne, zobaczymy, co bedzie jak lek przestanie działać...
Zapisłam Go na 16.45 do lekarza i teraz nie wiem czy mimo wszystko iść, czy jak mu nic juz nie bedzie to odwołać, bo bylismy dopiero co (przedwczoraj) a mi to wygląda na zęby.....Co gorsza K. wcale nie da sobie okładów zropbić, zrzuca wszystkie mokre ręczniki z siebie....
A od rana chodzi w samych spodenkach bez pieluchy i portki ciągle suche- zaciął się czy co...sadzam go co chwila na nocnig, a jeszcze NIGDYnic z niego nie zrobił;p Może dziś będzie pierwszy raz...

Roch przecudnyI jaki dorosły fajne ma ząbki i włosy
Stary 2014-07-17, 09:32   #1679
Moderna
Zakorzenienie

nestelle cudny Roszek cala mama!

klementyna a on przechodzil juz trzydniowke? bo wedlug mnie to zbyt wysoka temperatura na zeby, no i nawracajaca...
ja jestem nauczona, ze na zeby do 38 stopni. Natomiast przy wychodzacych zebach spada odpornosc i dzeicko jest bardziej podatne na infekcje, stad moga one dodatkowo przy zabkowaniu wystapic.

A przy trzydniowce dziecko nie ma innych dolegliwosci oprocz goraczki, jak spadnie to normalnie sie bawi, humor dopisuje

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-07-17 o 09:37
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 09:48   #1680
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Hej u nas noc masakra....
o 20.00-38.stopni-dostał mig, zasnął sam w ciągu 3 sekund
0 21.00 wrócił tż K. sie obudził i tańczył do 23.00, włączał wszytskie zabawki grające i hulał po pokoju, nie chciał zasnąc w końcu padł
o 2.00 obudził się rozpalony 39,2 stopnie dostał czopka paracetamol, ale opornie spadała ta temperatura po godzinie ponad bło 38.00
o 5.30 znów 39 stopni i mig i do teraz dziecko jaknowo narodozne, zobaczymy, co bedzie jak lek przestanie działać...
Zapisłam Go na 16.45 do lekarza i teraz nie wiem czy mimo wszystko iść, czy jak mu nic juz nie bedzie to odwołać, bo bylismy dopiero co (przedwczoraj) a mi to wygląda na zęby.....Co gorsza K. wcale nie da sobie okładów zropbić, zrzuca wszystkie mokre ręczniki z siebie....
A od rana chodzi w samych spodenkach bez pieluchy i portki ciągle suche- zaciął się czy co...sadzam go co chwila na nocnig, a jeszcze NIGDYnic z niego nie zrobił;p Może dziś będzie pierwszy raz...
nie zaszkodzi jak lekarz zobaczy, moze cos doradzi co z lekami. a kąpiel w letniej wodzie?
ale co wcale nie sika?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości