Panny Młode 2015 cz. 23 :) - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-17, 10:11   #2551
zaab
Raczkowanie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 23 :)

Cytat:
Napisane przez Kiciakowa Pokaż wiadomość
i to też są moje argumenty ale teraz jest taki problem, bo jak dużo PM pisało, nawet jak zapraszali imiennie np. "Anne i Jana" bez dopisku z dziećmi i czasami i tak brali te dzieci

No to już by było przegięcie.Chyba, że przy rozdawaniu zaproszen bedziemy się pytać czy beda mieli z kim pociechy zostawic jesli nie to niech przyjda z dziecmi
Stary 2014-07-17, 10:11   #2552
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi8808 Pokaż wiadomość
no wiem, że ta suknia taka skromna, ale taka w moim stylu (tylko jeszcze jej nie mierzyłam!), hmmm to może faktycznie wybiorę się na oglądanie i mierzenie tych sukni. Cerę mam fatalną myślałam o jakimś zabiegu w salonie? Tylko nie wiem jeszcze w sumie jaki ten zabieg i czy miałabym aż do ślubu co miesiąc na nie chodzić?
Ok uciekam bo roboty mam tyle, że nie wiem w co ręce wsadzić, a zamiast tego pije kawkę i plotkuje na forum
Buziaczki dziewczyny, wpadnę popołudniu
idz do salonu dermatologicznego ja tak zrobilam... chodzilam na 3kwasy + 1 oczyszczanie.. zajelo mi kilka mcy chodzilam sobie normalnie na kwasy latem tylko mialam tydzien jak mi skora schodziła unikac słonca
Stary 2014-07-17, 10:12   #2553
aneta_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek87 Pokaż wiadomość
Wrzucam zdjęcie, jednakże nie mam kółeczka w halce bo nie umiem go włożyć i efekt nie jest identyczny z salonu
.
Ja też się nie załapałam

Ja ani w białej ani w czarnej bym na wesele nie poszła. Ale ja to ja Na pewno bym nie chciała by moja mama, teściowa czy świadkowa były w białej/czarnej.
Stary 2014-07-17, 10:12   #2554
kruella_de_mon
Zakorzenienie

zaab, kwas hialuronowy to cos dla mnie, mam sucha, wrazliwa i nauczynkowa twarz, zmarchy szybko mi sie zrobią, juz powli bruzdy nos.-warg. widać. Myślę, ze taki kwasik jak dodam do jakiegos kremu do cery suchej to chyba nic mi sie nie stanie:P?

Jak ktoras z moich zaproszonych kobiet zalozy białą sukienkę to trudno, nie bede jak jakis generał rzucac ją do ostrzału:P. A i ja sie wcale glupio nie bede czuć, tylko ta osoba:P.

Czarne sukienki też czesto na wesela zakładałam i nie ma dla mnie w tym nic niestosownego.

A sukienka poprawinowa to juz w ogole - dla mnie troche porazka, że swiadkowa kazala Ci inna kupić. Jakbym wydala ostatnie pieniadze na sukienke to gleboko gdzies bym miala takie 'prośby':P. Na poprawiny będę miala szytą więc nikt i tak nie będzie miał takiej jak ja hehe:P. A krawcowa, ktora mi będzie szyć, bierze od 60zł za sukienkę, co juz mnie cieszy
kruella_de_mon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 10:12   #2555
kreciorek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga99792 Pokaż wiadomość
w tej piosence mi się średnio podoba za to saksofon uwielbiam
podrzuć jakąs inna piosenkę z jej wokalem
Ooo maja w repertuarze "Plastikową biedronkę" ale tu bardzije wokal męski
Tutaj jej wokal
Yves Saint Laurent

Unia Tarnów

Góra 26.08.14
Dół 14.04.15
http://czarnakretka.blogspot.com/

kreciorek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 10:13   #2556
Kiciakowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drazetkaa Pokaż wiadomość
w sensie błyskotek? wczoraj oglądałam Say yes to the dress i właśnie dziewczyny wybierały "najbardziej błyszczącą sukienkę, jaka jest w salonie"
cekinów i takich w tym stylu
Stary 2014-07-17, 10:14   #2557
drazetkaa
Czerwcowa PM

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
idz do salonu dermatologicznego ja tak zrobilam... chodzilam na 3kwasy + 1 oczyszczanie.. zajelo mi kilka mcy chodzilam sobie normalnie na kwasy latem tylko mialam tydzien jak mi skora schodziła unikac słonca
ale to chyba na kwasy AHA, a nie na hialuronowy
drazetkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 10:15   #2558
Mariuszowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zaab Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Ja po urodzeniu dziecka ważyłam 63 kg (gdzie przed ciążą było 51). Zawziełam i się i zaczelam się odchudzać jak narazie idzie dobrze bo dzisiaj mam już 57 kg i tak jeszcze zgubię kilka kg i będzie dobrze. Tylko muszę jeszcze dorzucić do mojej dietki jakieś ćwiczenia na brzuch bo odstaje;/
To ja i bez dziecka dobiłam do 60 kg, teraz trochę spadłam, bo nawet M. zauważył, ale sam fakt, że nie wyglądam jak kilka lat temu mnie dobija. Już z miesiąc się zmuszam by rowerem do pracy jechać, a to tylko 10 km, a ja jakoć o... a wiem, że już wyglądałabym duzo lepiej. Ale o

60-59-58-57-56-55-54-53-52-51-50
Mariuszowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 10:16   #2559
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruella_de_mon Pokaż wiadomość
A sukienka poprawinowa to juz w ogole - dla mnie troche porazka, że swiadkowa kazala Ci inna kupić. Jakbym wydala ostatnie pieniadze na sukienke to gleboko gdzies bym miala takie 'prośby':P. Na poprawiny będę miala szytą więc nikt i tak nie będzie miał takiej jak ja hehe:P. A krawcowa, ktora mi będzie szyć, bierze od 60zł za sukienkę, co juz mnie cieszy

dlaczego porażka?
jak dla mnie wyszlo dobrze... bo my tu 2lata planujemy slub.. wrzucamy zdjecia chodzimy na przymiarki..suknia na blogoslawienstwo, na slub, na poprawiny... wchodzisz na swoj slub..usmiechasz sie patrzysz na najblizsza Ci kuzynke a ona w TWOJEJ sukience...
a na sale żadnej innej nie zawiozlas.. i co? nastepnego dnia wystepujesz w tym co Ona? pol wesela kombinujesz i ostatecznie rano ktos cos Ci przywozi z szafy noszonego?
to wolalam ja ząłozyc cos mojego noszonego a ją w jej dzien uszanowac zeby poszła w tej sukience
Stary 2014-07-17, 10:18   #2560
zaab
Raczkowanie

Cytat:
zaab, kwas hialuronowy to cos dla mnie, mam sucha, wrazliwa i nauczynkowa twarz, zmarchy szybko mi sie zrobią, juz powli bruzdy nos.-warg. widać. Myślę, ze taki kwasik jak dodam do jakiegos kremu do cery suchej to chyba nic mi sie nie stanie:P?
ja kupiłam taki 1% i mi nic nie jest mimo, że mam badzo wymagającą cerę. Jak krem nie podpasuje to zaraz mnie wysypuje syfami, jest raz sucha raz normalna i jak zaczełam dolewać kwas do kremu to jak narazie zero wyprysków i krem tez kupiłam zwykły z ziaji wygładzający 25+. i cera jakos tak bardziej promienna
Stary 2014-07-17, 10:18   #2561
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drazetkaa Pokaż wiadomość
ale to chyba na kwasy AHA, a nie na hialuronowy

tak tak nie hialuronowy ATA AHT ATH? jakos takos
Stary 2014-07-17, 10:21   #2562
zaab
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mariuszowa Pokaż wiadomość
To ja i bez dziecka dobiłam do 60 kg, teraz trochę spadłam, bo nawet M. zauważył, ale sam fakt, że nie wyglądam jak kilka lat temu mnie dobija. Już z miesiąc się zmuszam by rowerem do pracy jechać, a to tylko 10 km, a ja jakoć o... a wiem, że już wyglądałabym duzo lepiej. Ale o
eee tam zmien poprostu nawyki żywieniowe i zobaczysz jak waga poleci. ja narazie nie cwicze i waga spada. Nie jem jasnego pieczywa, jasnego makaronu, ziemniaki w malych ilosciach, nie smaże -zamiast tego gotuje na parze, posiłki 5 razy dziennie, 1,5 litra płynow dziennie głownie woda niegazowana
Stary 2014-07-17, 10:22   #2563
aga99792
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kreciorek85 Pokaż wiadomość
Tutaj jej wokal
hmm. mam mieszane uczucia. bo głos ma mocny i to jest na plus.
tylko wydaje mi się takie trochę skrzekliwy nooo.... a jak w balladach śpiewa? takie wolne piosenki ee no nie wiem
aga99792 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 10:24   #2564
existence
Zakorzenienie

Cytat:
szczerze? ja wszystkiego takiego unikam... dla mnie to takie...
ja też
Cytat:
a moim zdaniem rozkloszowane najladniej wygladaja na niskich dziewczynach. Ja przymierzyłam raz rozkloszowaną to wyglądałam jak.. sukienka fajna ale tylko do fotek. jeden podmuch wiatru i majtu na wierchu:P. Moje ulubione to ołówkowe dopasowane ;-)).
no to chyba w bawełnianej zwykłej sukience ale takich na wesela się nie zakłada
Cytat:
Ale wiadomo, że z gustem co by też choinki nie odstawiać

Ejjj porady potrzebuje Jak się Wam widzi głos tej wokalistki?
Cytat:
Tutaj jej wokal
niee myślałam, że tylko ta pierwsza piosenka tak ale w tej następnej też ma jakąś mega denerwującą manierę, która mnie doprowadza do szału
Stary 2014-07-17, 10:26   #2565
kruella_de_mon
Zakorzenienie

Cytat:
dlaczego porażka?
jak dla mnie wyszlo dobrze... bo my tu 2lata planujemy slub.. wrzucamy zdjecia chodzimy na przymiarki..suknia na blogoslawienstwo, na slub, na poprawiny... wchodzisz na swoj slub..usmiechasz sie patrzysz na najblizsza Ci kuzynke a ona w TWOJEJ sukience...
a na sale żadnej innej nie zawiozlas.. i co? nastepnego dnia wystepujesz w tym co Ona? pol wesela kombinujesz i ostatecznie rano ktos cos Ci przywozi z szafy noszonego?
to wolalam ja ząłozyc cos mojego noszonego a ją w jej dzien uszanowac zeby poszła w tej sukience
chodzi mi o to, że jesli kupilabym sukienkę na 1 dzien taką jaką pmka ma na poprawiny to, to poszlabym w niej tak jak planuje na 1 dzien. A na poprawiny inną.
Stary 2014-07-17, 10:27   #2566
Mariuszowa
Wtajemniczenie

Cytat:
eee tam zmien poprostu nawyki żywieniowe i zobaczysz jak waga poleci. ja narazie nie cwicze i waga spada. Nie jem jasnego pieczywa, jasnego makaronu, ziemniaki w malych ilosciach, nie smaże -zamiast tego gotuje na parze, posiłki 5 razy dziennie, 1,5 litra płynow dziennie głownie woda niegazowana
Wlasnie te 3 czy 4 kg zrzuciłam na jedzeniu. Nie jem białego pieczywa, makaron b. rzadko. ziemniaki lub ię ale tez ograniczam, no i duzo więcej wody piję.Ale ten rower to za mną czeka..

Stary 2014-07-17, 10:28   #2567
existence
Zakorzenienie

Cytat:
chodzi mi o to, że jesli kupilabym sukienkę na 1 dzien taką jaką pmka ma na poprawiny to, to poszlabym w niej tak jak planuje na 1 dzien. A na poprawiny inną.
no i pm byłaby na WŁASNYCH poprawinach przez to w takiej samej sukience jak na weselu był jej gość...serio nie widzisz w tym nic dziwnego?

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

wszystko co wymieniacie czego nie jecie mam rozumieć, że od tego można przytyć?
Stary 2014-07-17, 10:30   #2568
zaab
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mariuszowa Pokaż wiadomość
Wlasnie te 3 czy 4 kg zrzuciłam na jedzeniu. Nie jem białego pieczywa, makaron b. rzadko. ziemniaki lub ię ale tez ograniczam, no i duzo więcej wody piję.Ale ten rower to za mną czeka..
ehhh no ja w smie na rowerku tez bym pojeździła ale nie miałabym z kim. Leniuszek ze mnie też ale to już inna sprawa ;P
Stary 2014-07-17, 10:31   #2569
kruella_de_mon
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
ja też

no to chyba w bawełnianej zwykłej sukience ale takich na wesela się nie zakłada
Ex przy tańcu nie trzeba miec bawelnianej sukienki zeby fruwała:P. Zwłaszcza jak sukienka w stanie spoczynku (ze tak powiem ) siega do polowy uda:/.

2 lata temu zaczal sie szał na rozkloszowane sukienki i 'tulipany'. I chodzilam i przymierzałam. W jednej rozkloszowanej jak sie obkrecilam (nie byl to sztywny material, tylko taki no sredni) to poszlaaaaaaa w górę, az pepek zobaczyłam. A z kolei te ze sztywniejszego materialu stwarzają dla mnie taką "zbroję", zwlaszcza w okolicy biustu i czuję sie bardzo niekomfortowo.

Jade w niedziele na taka giełdę ubraniową gdzie są tanie sukienki i mam nadzieję, ze coś wyhaczę:P. Bo niestety krawcowa ma szycia az na 3 tyg juz.
Stary 2014-07-17, 10:32   #2570
sQuaara
Zakorzenienie

ale jakby sie PM czula ze ja na jej slubie jestem w tej sukni która ona ma na jutro??
Stary 2014-07-17, 10:33   #2571
aga99792
Zakorzenienie

gdyby byli z mojej okolicy i nie byliby mega drodzy to oni by grali u mnie. kiedyś już ich oglądałam tutaj. podoba mi się
https://www.youtube.com/watch?v=8zCwV5Rkp3E
Stary 2014-07-17, 10:34   #2572
existence
Zakorzenienie

Cytat:
ale jakby sie PM czula ze ja na jej slubie jestem w tej sukni która ona ma na jutro??
ja bym chyba wyszła z wesela i poszła sukienki na poprawiny szukać na miejscu panny młodej dobrze, że nie mam poprawin
Stary 2014-07-17, 10:35   #2573
zaab
Raczkowanie

Cytat:
no i pm byłaby na WŁASNYCH poprawinach przez to w takiej samej sukience jak na weselu był jej gość...serio nie widzisz w tym nic dziwnego?

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

wszystko co wymieniacie czego nie jecie mam rozumieć, że od tego można przytyć?
Od wszystkiego można przytyć. Po prostu ciemny makaron jest mniej kaloryczny niż biały tak samo jest z ryżem. Ziemniaki to same węglowodany więc lepiej je zastąpić np kaszą która jest bogata w blonnik. Zawsze trzeba wybierac mniejsze zło. Oczywiście ze słodyczy w ogóle trzeba zrezygnowac, bo to głownie od tego nam bioderka rosną
Stary 2014-07-17, 10:36   #2574
kreciorek85
Zakorzenienie

Cytat:
hmm. mam mieszane uczucia. bo głos ma mocny i to jest na plus.
tylko wydaje mi się takie trochę skrzekliwy nooo.... a jak w balladach śpiewa? takie wolne piosenki ee no nie wiem
Ballady śpiewa chłopak hehe

Cytat:
niee myślałam, że tylko ta pierwsza piosenka tak ale w tej następnej też ma jakąś mega denerwującą manierę, która mnie doprowadza do szału
dżizas w życiu nie znajdę zespołu, który w pełni będzie odpowiadał wymaganiom
Ale to najlepiej na żywo słuchać..Był jeden zespół (bardzo wychwalany w naszym regionie) gdzie podobał mi się głos babki w "internetowym nagraniu", a na żywo jak ja usłyszałam to po dwóch minutach musiałam wyjść Więc to nie oceni obiektywnie w internecie czyjegoś głosu
Yves Saint Laurent

Unia Tarnów

Góra 26.08.14
Dół 14.04.15
http://czarnakretka.blogspot.com/

Edytowane przez kreciorek85
Czas edycji: 2014-07-17 o 10:39
kreciorek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 10:37   #2575
existence
Zakorzenienie

Cytat:
gdyby byli z mojej okolicy i nie byliby mega drodzy to oni by grali u mnie. kiedyś już ich oglądałam tutaj. podoba mi się
https://www.youtube.com/watch?v=8zCwV5Rkp3E
ooo ten wokal mi się podoba i taka miła się ta dziewczyna wydaje a nie taka "z zadartym nosem" bo to też mi się czasami rzuca w oczy jak zespołów słucham bo ktoś wkleja albo z teledysków
ale od początku wiedziałam, że zespół to nie wybór dla nas
Stary 2014-07-17, 10:37   #2576
Mariuszowa
Wtajemniczenie

Cytat:
ehhh no ja w smie na rowerku tez bym pojeździła ale nie miałabym z kim. Leniuszek ze mnie też ale to już inna sprawa ;P
Jutro chyba rowerem przyjadę do pracy, bo mnie kusi strasznie
Tylko muszę przegląd zrobić.

Są tu jakieś PM z okolic Konina?

Stary 2014-07-17, 10:38   #2577
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Od wszystkiego można przytyć. Po prostu ciemny makaron jest mniej kaloryczny niż biały tak samo jest z ryżem. Ziemniaki to same węglowodany więc lepiej je zastąpić np kaszą która jest bogata w blonnik. Zawsze trzeba wybierac mniejsze zło. Oczywiście ze słodyczy w ogóle trzeba zrezygnowac, bo to głownie od tego nam bioderka rosną
ale to ja jem to wszystko "złe" i ważę poniżej 50 a zrezygnować ze słodyczy to dla mnie jak uciąć sobie palec ja mogę czasem nie jeść tydzień ale jak mnie najdzie....

Edytowane przez existence
Czas edycji: 2014-07-17 o 10:39
existence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 10:38   #2578
aga99792
Zakorzenienie

https://www.youtube.com/watch?v=6mRb6r0ZHZQ trafiłam na ten filmik Pytanie na śniadanie : Dj- czy zespół?
Stary 2014-07-17, 10:42   #2579
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Cytat:
jejjkuuu ja bym też chciała zaprosić bez dzieci, ale mama mi nie pozwoliła, tzn powiedziała, że zrobie jak chce, ale że się ciotki obrażą i nie przyjdą dla mnie największym koszmarem jest wybieganie dzieci na parkiet w trakcie pierwszego tańca, ostatnio na fejsie oglądałam kogoś zdjęcia ze ślubu, bo wrzucił i właśnie pierwsze co mi się rzuciło w oczy to zdjęcia z pierwszego tańca + dzieciaki biegające po parkiecie yyyyyyy.... nawet kombinuje, żeby trampoline przewieść z domu na sale weselną, żeby dzieci miały zajęcie

nie, z wrażenie zapomniałam zrobić
U mnie na sali mają taką, mam nadzieję tylko, że będzie pogoda

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Na biurku Oli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 10:43   #2580
kruella_de_mon
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem jakby się czuła, bo sa PMki ktore na to uwage zwracają i sa takie, które tego nie robią.

Ja w kazdym razie zdaję sobie sprawę, że na moim weselu mogą trafić się kopie, zwlaszcza, że 70 kobiet x 2 sukienki =140. A jak Pmka kupuje sukienke w sieciówce i w kolorze innym niz biel ecru itp, to powinna sie z tym liczyc, ze no moze się ktos w takiej pojawic.

Nie nie uwazam ze to cos dziwnego, jak sie pojawi ktos w takiej sukience jak moja na poprawiny, nie da sie wszystkiego skontrolowac, poza tym no nie jestem taka ze by mi to przeszkadzało.

Edytowane przez kruella_de_mon
Czas edycji: 2014-07-17 o 10:46
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości