Styczniowe mamusie 2015, cz. II - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-16, 22:32   #811
dusiolka
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. II

Ellyunia: swoją droga to ja nie jestem zwolenniczką NFZ i tych całych refundacji po prostu widzę jakie sa przeklamania.( twierdze tak śmiało ponieważ podczas pracy miałam z refundacjami codziennie doczynienia).

Gdyby rozumiesz tak jak NFZ no to co przeciez szkoła rodzenia nie jest czymś niezbędnym dla kobiety która spodziewa sie dziecko,no ale skoro i tak za to płacimy tyle ze w tych wszystkich składkach a nie bezpośrednio do ręki położnej to warto wykorzystać

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Swoją droga te położne które organizują cos takiego i potem zobowiązują sie jeździć do tych kobiet co urodzą to sa niezwykle cwane bo mozna wlasnie jakby samemu sobie wybrać położna która ma podpisana umowę z NFZ (wtedy nie bedzie rozczarowania położna z przypadku) i ona dostaje za to pieniążki,a w przypadki organizacji takiej szkoły rodzenia to zapewnia sobie niezła kase z NFZ za "opiekę" nad nowo narodzonymi i mamami;p

dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 22:50   #812
kika198513
Raczkowanie

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Swoją droga te położne które organizują cos takiego i potem zobowiązują sie jeździć do tych kobiet co urodzą to sa niezwykle cwane bo mozna wlasnie jakby samemu sobie wybrać położna która ma podpisana umowę z NFZ (wtedy nie bedzie rozczarowania położna z przypadku) i ona dostaje za to pieniążki,a w przypadki organizacji takiej szkoły rodzenia to zapewnia sobie niezła kase z NFZ za "opiekę" nad nowo narodzonymi i mamami;p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

To prawda można wybrać samemu i to taka do której ma sie zaufanie i ktos ja poleca a nie że Wam ja przydziela bo ona ma za to kase a wpadnie 6 razy. My taka mielismy z przypadku co to doradzała nam faszerowanie dziecka kropelkami ale mieliśmy swój rozum i doradziliśmy sie lekarza a on że żadnych kropli na kolke. Zreszta ona widziała, że ogarniamy temat to tylko wpadała, pytała czy mam pytania i czy jest ok i zmykała. Nie była godna polecenia hehe
kika198513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 05:30   #813
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cześć

Ale z Was gaduły. NIe umiem Was nadrobic
jak zaczynam czytać i czytam, czytam, czytam to na koniec zapominam co było na początku

Tak więc na szybko.
Witam się w 17 tygodniu
I dziś czekają mnie wyniki ale dopiero za godzine, a głodna już jestem strasznie.

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 05:47   #814
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Dzień dobry z bólem głowy paracetamol już wzięty
za to na pocieszenie wychyliłam się z okna pooddychać świeżym powietrzem, miałam ciut wciśnięty brzuch i myślcie sobie co chcecie, ale wyraźnie 3 razy dostałam od środka, komuś zrobiło się ciasno

ma.ko uprzedziłaś mnie , za wyniki. Jej to już ten tydzień? jak to leci
Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
Ufff, my po wizycie wszystko jest ok, serduszko już się uspokoiło, mieści się w normie, 158 ud co za ulga młody przybił Nam piątkę i wiercił się niemożliwie ciekawe po kim to ma cudowne uczucie wiedzieć, że jest okej. Chciałabym mieć USG codziennie
lilijka3 łączę się w bólu z powodu...bólu głowy a co do apetytu, mi jakoś zmalał
masakra, już 3-ci dzień mnie męczy a apetyty też mam mały, dzisiaj znowu mąż przyniósł mi bułki rano (tzn o 4.30 - mąż jest piekarzem), żebym mogła coś do pracy zabrać, bo dzisiaj wycieczka
za wizytę i wspaniałe wieści
Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
wg wagi gin wychodziloby ,ze przez 2,5tyg przytylam 3 kg, a ja tu dzisiaj sie waze przed kapiela a tam 1,2kg na plusie :p
hm albo waga coś nie ten teges (tylko która?) albo upały też potrafią płatać figla.... w gabinecie ważyłaś się w ciuchach? a w domu bez przed kąpielą czy normalnie? To też ma znaczenie.
Cytat:
Napisane przez uoyretfatsul Pokaż wiadomość
Haha
Moj maz ma nawet wiekszy , czasem sie zastanawia, czy to on jest w ciazy, czy ja
ponoć mężczyźni wraz z kobietami przechodzą ciążę i ich brzuszki też rosną
Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość
ile żeście naskrobały
dzisiaj kobitka mnie przepuściła w sklepie w kolejce do przodu..oczywiście facet gburowaty który był z nią nie skumał, i mówi do niej "a to niby czemu" a ona: "już ja wiem dlaczego"
dobra była
w pierwszej ciąży nikt mnie nie przepuszczał, dopiero kobieta mi ustąpiła miejsca w autobusie jak byłam w 8 miesiącu, tak nie było nic widać, bo mały brzuszek i do tego kurtka zimowa
Cytat:

nie widzę w tym cwaniactwa tylko sposób na życie dla mnie to normalna sytuacja. Lepiej jak przyjdzie ktoś, kogo już widziałam na oczy, niż pani X, która może mi tylko zepsuć humor swoimi "mądrościami".
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

Edytowane przez lilijka3
Czas edycji: 2014-07-17 o 05:50
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 07:11   #815
Eirene1987
Zakorzenienie

hej ho

Montanka też w poprzedniej ciąży stawiał mi się brzuchol cały czas.

Bajlaga bardzo się cieszę że wszystko w porządku tata pewnie zadowolony z usg?
ja też zawsze cieszę się z małej zmiany we fryzurze

Cytat:
Raczej mu sie nie oplaca, mysle, ze moze troche chce sie odwdzieczyc - zanim zaczelam prace myslal o sprzedaniu firmy, przyciagnelam ze soba sporo klientow i obiektywnie wiem, ze naprawde mu to pomoglo. Nigdy nie mialam jakis dziwnych wymagan, od kilku lat nie bralam chorobowego, wiec mysle sobie, ze moze po ludzku stwierdzil, ze mi sie nalezy
aż się wierzyć nie chce że są tacy ludzie jeszcze na świecie

Cytat:
Napisane przez Montanka Pokaż wiadomość
Lubiłam też pajacyki rozpinane na brzuszku i w nogawkach, W nocy można szybko podwinąć i zmienić pieluchę (pod warunkiem, że kupka nie wypłynęła, wtedy to już nie ma zmiłuj)
a ja kurcze jakoś nie przepadałam za pajacykami

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Hmm w ogóle ktoras miala mi wysłać przepis na SAJGONKI i nadal nie mam! :P
wybacz ja

już podaję

mięso mielone 0.5kg
1mała marchewka lub pół dużej
3 rodzaje papryki (po kawałku tak powiedzmy po pół każdej
listek lub 2 kapusty pekińskiej
1 cebula
grzybki mun - jak w słoiczku to 1/3 słoiczka jak te suszone to "na oko" - ja dałam może z 10sztuk - no tak patrzyłam czy już starczy czy nie za dużo
1 jajko
sos sojowy (ja dałam 2 łyżki)
pieprz dużo
soli nie daję bo jej sos sojowy
papier ryżowy 2 opakowania (na tą ilość farszu)
sos słodko kwaśny tao tao albo słodki chili albo jakie tam chcecie

mięso do miski. marchewkę kroimy na takie paseczki małe (ok2-3cm )
paprykę kroimy w paseczki cebulę kapustę wiadomo,grzybki mun też kroiłam na małe kawałeczki
wbijamy jajko pieprzymy dodajemy sos sojowy.

mieszamy to wszystko i farsz gotowy.
papier ryżowy moczymy chwilę aby zrobił się miękki (wg przepisu na opakowaniu) i zawijamy farsz - tak jak na opakowaniu - jak nie wiem hmm gołąbki

i smażymy z obu stron na oleju (ja smażyłam ok 3-4minut z każdej strony czlyli tak do 8 minut

jemy z sosem tao tao

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
za to na pocieszenie wychyliłam się z okna pooddychać świeżym powietrzem, miałam ciut wciśnięty brzuch i myślcie sobie co chcecie, ale wyraźnie 3 razy dostałam od środka, komuś zrobiło się ciasno
współczuję
oooo no i super

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 07:37   #816
LindaC
Wtajemniczenie

Witam się z pracy, dziś takie mdłości, że tylko będę pozorować pracę, nie mam siły na wysiłek intelektualny

justynayp - dobrze że wszystko ok z tarczycą, wynik tsh w normie - bo norma chyba do 4,9, a c najważniejsze ft3 i ft4 też w normie, nie ma co za dużo ładować wysokich dawek Euthyroxu bo łatwo przestymulować tarczycę i wpaść w to co ja - niestety mój poprzedni endo tego nie wiedział piękny brzusio i jaki duży, no a teraz - poka cyce!

ellyunia - matko jedyna, ale masz cycencje mój mąż byłby wniebowzięty, on jest ogromnym fanem cycków, ja mam 80C - wg. mnie duże, a on by chciał tak z 2 razy większe, po prostu CYCKOFIL

Witaj Montanka będzie dobrze

Bajlaga - dobrze że serduszko maluszka spokojniejsze i że wszystko ok

TOMMOROW - "Tandeta" to taki bazar w Krakowie, można wszystko i tanio kupić, coż taka ma nazwę W Krakowie to hasło zna chyba każdy

allgoodthinks - ale lasencja z Ciebie

co do ciśnienia, to ja zawsze miałam tendencje do wysokiego, a teraz niziutkie tak 90/50 za to puls nie niższy jak 100 uderzeń na minutę, a zdarzyło się i 130 serce wali mi szybko i nieregularnie. Ale endo powiedział że może to może od tego mojego przestymulowania tarczycy Eutyroxem

trzymajcie się brzuchatki

Edytowane przez LindaC
Czas edycji: 2014-07-17 o 07:39
LindaC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 07:39   #817
sweetbe
Raczkowanie

cześć!
nie będę Was nadrabiać, bo za dużo napisałyście

dziś mam wizyte i zobaczę dziecię! mam nadzieję, że ginekolog się mylił i bedzię to jednak ONA, i że wogole jest dobrze bo przestałam czuć od paru dni jakiekolwiek ruchy , także się stresuje no i tym wynikiem z tarczycy, nie kazał mi zrobić tych dodatkowych co Wy miałyście jedynie samo tsh no i też się stresuję bo naczytałam się w internecie ....
byle do godz. 18,30!!!

Witam nową koleżankę!

21.08.2011 Nasz ślub

Edytowane przez sweetbe
Czas edycji: 2014-07-17 o 07:58
sweetbe jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-17, 07:48   #818
dusiolka
Zakorzenienie

Sweetbee: bedzie lanie za czytanie w internecie!

Lilijka: no wiadomo ze w rzeczach i gin,ale jakie to rzeczy były..krótki rękawek i spodnie wiec watpię zeby ważyły 2kg. Zobaczymy na następnej wizycie juz na poczatku sierpnia:p

Stary 2014-07-17, 08:10   #819
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
ile żeście naskrobały
dzisiaj kobitka mnie przepuściła w sklepie w kolejce do przodu..oczywiście facet gburowaty który był z nią nie skumał, i mówi do niej "a to niby czemu" a ona: "już ja wiem dlaczego
To mnie ostatnio koleś (Anglik) chamsko podsiadl na ławce,
Widział, ze zmierzam do ławki, z wozkiem, to mnie bezczelnie wyminal i usiadł na samym środku.
Bylam ubrana letnio i miałamwystający brzuch bo uchodzilam sie juz tego dnia, on miał papierosa jeszcze do tego wiec powiedziałam, ze niech sobie pan dżentelmen spokojnie siedzi i pali, karma zawsze wraca i poszlam szukać drugiej ławki
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 08:11   #820
simonee
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny
ja po sniadaniu i czuje ze mam mega lenia, nie wyspalam sie...
Stary 2014-07-17, 08:14   #821
ellyunia
Wtajemniczenie

Cytat:
Lilijka: no wiadomo ze w rzeczach i gin,ale jakie to rzeczy były..krótki rękawek i spodnie wiec watpię zeby ważyły 2kg. Zobaczymy na następnej wizycie juz na poczatku sierpnia
u mojego gina też zawsze więcej pokazuje niż w domu , tylko że ja mam wagę standardową a on cyfrową

Cytat:
nie widzę w tym cwaniactwa tylko sposób na życie dla mnie to normalna sytuacja. Lepiej jak przyjdzie ktoś, kogo już widziałam na oczy, niż pani X, która może mi tylko zepsuć humor swoimi "mądrościami".
no dokładnie, tym bardziej że taka pani przychodzi do chaty i każe sie położyć bo musi zobaczyć czy krocze dobrze się goi-jeśli był poród naturalny (koleżanka ostatnio mnie uświadomiła)

Cytat:
Napisane przez LindaC Pokaż wiadomość
ellyunia - matko jedyna, ale masz cycencje mój mąż byłby wniebowzięty, on jest ogromnym fanem cycków, ja mam 80C - wg. mnie duże, a on by chciał tak z 2 razy większe, po prostu CYCKOFIL

ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-17, 08:20   #822
Montanka
Rozeznanie

Witam z rana. Wstałam i piję kakao, a mój mały pan jeszcze gnije na górze
Cytat:
Zastanawiam sie wlasnie jak kupowac nowe staniki, w sumie najbardziej oplacaloby sie jakies rosnace razem z biustem, ale nie wiem, czy takie istnieja
Ja takich nie widziałam, ale chętnie dowiem się więcej o nich.

Cytat:
Montanka jak byłam mała to miałam "klub" w piwnicy, który nazwałam MONTANA mnie boczki przerażają najbardziej
No widzisz Dla mnie też ma znaczenie to imię

Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
Mi tam nie rosna :-(
Moja droga ciesz się, bo lepiej mieścić się w swoje cyckonosze, niż iść do sklepu i usłyszeć, że takiego rozmiaru to nie ma w modelach, albo kolorach, które Ci się podobają
Cytat:
to niezły cyc, mój poprzedni 75f czyli teraz pewnie 75g ale szkoda mi kasy na porządne staniczorki wiec zadowalam się na razie chińskimi 85e mam nadzieje ze cyce nie będą mi zwisały do pępka
Ja czasem też miałam f, zależy, jaki model. Teraz mam na sobie z esotiqa 65g i to jest ostatni ich rozmiar. Miał to być stanik base, do wszystkiego, ale nie jestem zadowolona i bułeczki już się pojawiły.
Z tymi chińskimi to ja mam od zawsze problem. Jak miska dobra, to obwód za duży.
Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Cześć

Witam się w 17 tygodniu
Ale cyferka ja już też bym chciała być dalej
Cytat:
.
Współczuję tych bóli, ale jak widzę dzielna jesteś. Tak trzymaj. Matka Pola podoła wszystkiemu

Małe zastrajkowało, Ja jak mam za ciasne spodnie w pasie i przykucnę, albo się pochylę, to też młode się buntuje.

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
hej ho

Montanka też w poprzedniej ciąży stawiał mi się brzuchol cały czas.
Kiepskie uczucie, co?
Ja te pajace na poczatku lubiłam, bo łatwo było je ubrać noworodkowi, potem przerzuciłam się na body i półśpiochy i tak w sumie zostało do ok 1,5 roku. Potem już były piżamki. Oczywiście mówię tu o nocy, bo w dzień to były różne ubranka.
Cytat:
Napisane przez sweetbe Pokaż wiadomość
cześć!
dziś mam wizyte i zobaczę dziecię! mam nadzieję, że ginekolog się mylił i bedzię to jednak ONA, i że wogole jest dobrze bo przestałam czuć od paru dni jakiekolwiek ruchy , także się struje no i tym wynikiem z tarczycy, nie kazął mi zrobić tych dodatkowych co Wy miałyście jedynie samo tsh no i też się stresuję bo naczytałam się w internecie ....

Witam nową koleżankę!
Witaj.

Nie czytaj w internecie. Ja zaprzestałam tego już dawno temu i lepiej mi z tym

Wiesz co? Następną wizytę mam 28-07 i szczerze, to też czekam na to, że moja ginka mi powie, że to coś między nogami wchłonęło się
Kciuki za wizytę !

Edytowane przez Montanka
Czas edycji: 2014-07-17 o 08:25
Montanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 08:23   #823
Kinqaa
Zakorzenienie

Wam tak na dziewczynkach zależy? ??

Hejka .
Idę właśnie zaprowadzic zaraz do przedszkola małpke. Będę miala spokoj i się chyba przespie. A co mi tam!
A pozniej chyba na basen skocze. O ile stroj pasuje jak nie musze typowo ciążowy kupic.

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 08:27   #824
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Co wy jecie ze macie takie rozmiary (.)(.) ??
Ja mam 70B a przy dziwnej rozmiarówce nawet A
No ale przynajmnie w spaniu na brzuchu nie przeszkadzają.

Dzis ide do sklepu, mam zamiar kupic owoce i zrobic smoothie z truskawek, borowek, malin i banana plus jogurt naturalny
Samo zdrowie, tylko nadal nie wiem co na obiad
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 09:14   #825
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:

dziś mam wizyte i zobaczę dziecię! mam nadzieję, że ginekolog się mylił i bedzię to jednak ONA, i że wogole jest dobrze bo przestałam czuć od paru dni jakiekolwiek ruchy , także się stresuje no i tym wynikiem z tarczycy, nie kazał mi zrobić tych dodatkowych co Wy miałyście jedynie samo tsh no i też się stresuję bo naczytałam się w internecie ....
byle do godz. 18,30!!!
trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
Widział, ze zmierzam do ławki, z wozkiem, to mnie bezczelnie wyminal i usiadł na samym środku.
Bylam ubrana letnio i miałamwystający brzuch bo uchodzilam sie juz tego dnia, on miał papierosa jeszcze do tego wiec powiedziałam, ze niech sobie pan dżentelmen spokojnie siedzi i pali, karma zawsze wraca i poszlam szukać drugiej ławki
ale cham. ale masz rację - karma wraca - mogłaś mu powiedzieć jak już przechodziłaś - a widział pan kartkę? świeżo malowane ciekawa jestem jak by podskoczył

Cytat:

no dokładnie, tym bardziej że taka pani przychodzi do chaty i każe sie położyć bo musi zobaczyć czy krocze dobrze się goi-jeśli był poród naturalny (koleżanka ostatnio mnie uświadomiła)
do mnie nikt nie przyszedł. tylko w szpitalu sprawdzali a potem tylko pediatra przyjechała do synka

Cytat:
Kiepskie uczucie, co?
bardzo. a ja miałam wrażenie że mój brzuch cały czas jest mega twardy.

Cytat:

Hejka .
Idę właśnie zaprowadzic zaraz do przedszkola małpke. Będę miala spokoj i się chyba przespie. A co mi tam!
A pozniej chyba na basen skocze. O ile stroj pasuje jak nie musze typowo ciążowy kupic.
mi zależy tak po cichu ale jak będzie chłopak też będzie ok

Cytat:

Dzis ide do sklepu, mam zamiar kupic owoce i zrobic smoothie z truskawek, borowek, malin i banana plus jogurt naturalny
mmmmm sama pyszota

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 09:15   #826
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cytat:

ma.ko uprzedziłaś mnie , za wyniki. Jej to już ten tydzień? jak to leci

ponoć mężczyźni wraz z kobietami przechodzą ciążę i ich brzuszki też rosną
no maluszkowi nie spodobało sie, że go naciskach
biedactwo
Strasznie zleciało. Za 3 tygodnie będzie połowa
mój też dostał brzucha i powiedział, ze od pon cwiczy i przechodzi na diete

eirene coś CI miałam napisać i zapomniałam co

Cytat:
byle do godz. 18,30!!!
to czekamy na relacje z wizyty

Cytat:
ale chamstwo
koleżanka szła ostatnio z dwójką dzieci do dentysty i facet ją wyprzedził na schodach i był przed nia w kolejce

Cytat:
Ale cyferka ja już też bym chciała być dalej
szybko CI zleci

Cytat:
nie wiem ile w tym prawdy, ale jak byłam mała, to babcia żartowała, że jak chce zeby duże urosły, to trzeba jeść piętki od chleba. Od dziecka je zajadałam i takie wyrosły
a w ogóle niedawno kupiłam 75g i teraz chyba muszę kupić następny, ale wezme 80f. Bo miska ok, ale gniecie mnie pod biustem.

Qrde, po wynikach poczułam się jak żul. Wyszłam ze szpitala i szukałam krzaczorów, bo zebrało mnie na
a teraz siedze w pracy i nie mam siły i serducho mi wali dzisiaj

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 09:30   #827
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Smerfetka pokazuja ciezki temat ale jest szczesliwe zakonczenie maluszki sa zdrowe
no dokładnie to jest najważniejsze ale dziś mi się śniło że zaczęłam krwawić chyba nie mogę takich rzeczy oglądać przed genetycznym póki nie będę wiedziała co się dzieje z moim maleństwem

Cytat:
Super sukienka i figura! Uspokoilam sie troche, ze Ty tez nie masz brzucha[COLOR="Silver"]

Zapomnialam sie pochwalic, poinformowalam dzis w pracy, ze jestem w ciazy. Moj pracodawca zaproponowal, ze podwyzszy mi pensje za ostatnie 1,5 roku, zebym dostala najlepsze mozliwe wynagrodzenie na macierzynskim
Szok!
super ze strony Twojego szefa!
koleżance też tak podnosił ale od początku roku a nie za rok poprzedni więc może go zapytaj co i jak
ale i tak zazdroszczę że tak podszedł do sprawy

Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny w sumie same mi ją doradziłyście.

no i racja, brzucha u mnie nie widać za bardzo. ta sukienka tez trochę "ukrywa". a już bym chciała bebzon mieć

uoyretfatsul o jeju super z jego strony. zazdroszczę takiego szefa
no bo wiedziałyśmy że w niej będziesz pięknie wyglądać i tak się stało

Cytat:
Napisane przez TOMORROW Pokaż wiadomość
o co chodzi z tą tandetą? jaka tandeta
jak byłam w domu, chciałam pospać trochę w ciągu dnia:
mój mąż do mojej mamy "A ta znów chce spać'
mama "bo to dzidziuś potrzebuje snu"
mąż "A dzidziuś to niech sobie śpi..."
a to był taki plac kiedyś a teraz jest to duże centrum handlowe z ciuchami ale bez konkretnych marek tylko takie chińczyki bardziej
i ceny też mają fajne
no widzisż dobrze że mama stanęła w obronie dzidziusia

Cytat:
przynajmniej ci teściowa ciśnienia nie podnosi żarcik oczywiśćie

super,tak powinno być,moja zaś mnie dziś wkurzyła telefonem
oj teściową to mam jak złoto, trafiła mi się jak ślepej kurze ziarnko może dlatego że z nimi nie mieszkamy mamy takie super kontakty

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
no widzisz twoj maz przynajmniej ogarnia skale "problemu" bo moj nie ma o niczym zielonego pojecia i nie zdaje sobie z tego wszystkiego sprawy...
moje wymioty to juz tylko incydenty wiec miska juz nie jest potrzebna
coś Ty mój też nie ogarnia dlatego mu co chwilę mówię co piszecie jak jest coś ważnego oczywiście
o bodach wózkach łózeczkach itp żeby w końcu zaczął myśleć o tym wszystkim

Cytat:
no no to pogratulować szefa

simonee najważniejsze, że miska nie jest potrzebna

Wiecie co, ja mam problem, od kilku dni nic nie jestem w stanie zjeść, jeszcze gdybym wymiotowała ale nie wymiotuję Staram się coś na siłę wciskać, ale marnie mi to idzie. Dzisiaj mąż poratował mnie bułkami....
bidulko, a może zimne kakałko sobie pij albo jedz jakiekolwiek owocki? czy nic a nic Ci nie wchodzi?
ale to przejdzie

Cytat:
Napisane przez justynalyp Pokaż wiadomość
udało się was nadrobić, w gratisie wrzucam swój brzuch, bez cycków
nie mogę jaka brzuchatka
Stary 2014-07-17, 09:33   #828
dusiolka
Zakorzenienie

Ma.ko: jeszcE trzymaja Cie mdlosci i wymioty?eh..ja ostatnio niecały tydzien temu,co jeszcze niedawno było codziennie.

Co do tych położnych to chodziło mi o cwaniactwo w sensie sprytu;p tez nie jest powiedziane ze prowadząca zajęcia każdej przypadnie do gustu ale trzeba byc dobrej mysli. Mnie przerażają trochę te wizyty położnej bo nie lubię obcych ludzi w moim mieszkaniu;p

Stary 2014-07-17, 09:33   #829
suszarka
Buc

Cytat:

i to mocne lanie!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-17, 09:38   #830
dusiolka
Zakorzenienie

Justynalp: ja nie mogę zobaczyć Twojego brzuszka..

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Smerfetka: zaprowadz męża pare razy do sklepów dziecięcych to przepadnie z moim tak było teraz non stop mówi o dziecięcych rzeczach,potrzebnych akcesoriach i dzieciątku

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

W sumie od poczatku jest bardzo kochany i sie nie moze doczekać az dzidzie bedzie nosił;p w sprawach wózka,fotelika itp zdane sie na moje wybory

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

W ogole mam super kochanego męża;p

Tak mnie wzięło;p

Stary 2014-07-17, 09:41   #831
allgoodthings
Zadomowienie

Cytat:
udało się was nadrobić, w gratisie wrzucam swój brzuch, bez cycków
ale masz fajny brzuszek super
Cytat:
Są takie rosnące o dwa rozmiary, ale nie znam ani firmy, ani ceny. W sklepach ciążowych występują. Ja swojego czasu kupiłam sobie większe staniki w lidlu za 25zl, dla kobiet karmiących.
pierwszy raz słysze o takim staniczku. bardzo praktyczny. te z lidla ładne są, ostatnio tez w biedronce widziałam i też fajne, ale kurde te rozmiary... nie ma małego obwodu i większej miseczki tylko np 90D ;/

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość

wybacz ja

już podaję

mięso mielone 0.5kg
1mała marchewka lub pół dużej
3 rodzaje papryki (po kawałku tak powiedzmy po pół każdej
listek lub 2 kapusty pekińskiej
1 cebula
grzybki mun - jak w słoiczku to 1/3 słoiczka jak te suszone to "na oko" - ja dałam może z 10sztuk - no tak patrzyłam czy już starczy czy nie za dużo
1 jajko
sos sojowy (ja dałam 2 łyżki)
pieprz dużo
soli nie daję bo jej sos sojowy
papier ryżowy 2 opakowania (na tą ilość farszu)
sos słodko kwaśny tao tao albo słodki chili albo jakie tam chcecie

mięso do miski. marchewkę kroimy na takie paseczki małe (ok2-3cm )
paprykę kroimy w paseczki cebulę kapustę wiadomo,grzybki mun też kroiłam na małe kawałeczki
wbijamy jajko pieprzymy dodajemy sos sojowy.

mieszamy to wszystko i farsz gotowy.
papier ryżowy moczymy chwilę aby zrobił się miękki (wg przepisu na opakowaniu) i zawijamy farsz - tak jak na opakowaniu - jak nie wiem hmm gołąbki

i smażymy z obu stron na oleju (ja smażyłam ok 3-4minut z każdej strony czlyli tak do 8 minut

jemy z sosem tao tao

współczuję
oooo no i super
też lubię sajgonki tylko dla mnie są bardzo pracochłonne. ten farsz podsmażam, bo boję się że mięso będzie surowe Raz jak robiłam, to po wrzuceniu na olej rozpadały się ;/ cala praca na marne. okazało się, że farsz był zbyt wilgotny.
Cytat:
Lilijka: no wiadomo ze w rzeczach i gin,ale jakie to rzeczy były..krótki rękawek i spodnie wiec watpię zeby ważyły 2kg. Zobaczymy na następnej wizycie juz na poczatku sierpnia:p
ważne tez o jakich porach się ważymy. Rano u gin miałam 61,5 kg a w domu pod wieczór 63. moja waga w ciągu dnia bardzo skacze. teraz wizytę mam coś po południu, więc spodziewam się więcej kg
Cytat:

Hejka .
ja to bym chciała dziewczynkę, bo boję się pielęgnować małego pisiora... tz oczywiście chce syna, żeby mieć dziedzica
Stary 2014-07-17, 09:46   #832
dusiolka
Zakorzenienie

Allgood: to ja u gin byłam w samo południe a w domu wazylam sie wieczorem i to późnym. Dzisiaj na czczo jeszcze niższa waga niz wczoraj co normalne wiadomo;p

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Dodam ze u gin waga zwykła a w domu elektroniczna ,a jedna z Was mówiła ze elektroniczne zawyżają;p także nic sie nie zgadza w moim przypadku;p

Stary 2014-07-17, 09:52   #833
LindaC
Wtajemniczenie

u mnie od początku ciąży waga na minusie 3 kg

a brzusio mam już spory, nawet chyba większy od justynyyp

tylko ja codziennie wymiotuję i jem mało i lekkostrawnie, bo wszystko mnie przyprawia o mdłości. W zasadzie to w ciąży stałam się praktycznie wegatarianką, mięsa zjem tyle co we mnie siłą wcisną i to jeszcze z zamkniętymi oczami a przed ciążą to byłam takim mięsożercą że hej i w ogóle jadłam jak odkurzacz, bo ja z tych większych

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

a wiecie co mi się porobiło z cyckami - moje sutki zawsze były duże, nawet bardzo i takie pozostały, tylko że z miękkiego aksamitu stały się w dotyku normalnie jak jeans, takie szorstkie twarde, grube chyba po to żeby potem ssanie nie bolało

no w każdym razie dziwne są
Stary 2014-07-17, 09:53   #834
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
Ufff, my po wizycie wszystko jest ok, serduszko już się uspokoiło, mieści się w normie, 158 ud co za ulga młody przybił Nam piątkę i wiercił się niemożliwie ciekawe po kim to ma cudowne uczucie wiedzieć, że jest okej. Chciałabym mieć USG codziennie

smerfetka2808 mniam, zjadłabym te zdjęcia
A, dziewczyny, obcięłam końcówki... o jakieś 8 cm haha od razu lepiej!
kurcze ale fajnie że z dzidzią wszystko oki
o kolejny chłopczyk będzie?
co do końcówek to faktycznie tylko końcowki podcięłaś
i co dobre było zdjęcie?

Cytat:
Wifam nową !
Bajlaga super,że wszystko ok i z serduszkiem chłopczyk?
Ja to stracilam nadzieje,ze za tydzień dowiem sie cos o płci, bo za wcześnie no,ale ważne ,że zobaczę czy zdrowe.

Katerina w Asdzie fajne ciuszki mają
kurcze dlaczego? może się dowiemy albo chociaż jakiś zalążek?
ja już się nie mogę doczekać co siedzi w moim brzusiu

Cytat:
Moje piersi też się powiększyły. Przed ciążą nosiłam 65/70 D/E w zależności od modelu i firmy, teraz znów mam problem z wypływającymi bułeczkami. Muszę w kilka nowych cyckonoszy się zapatrzeć.
Ja mam 1,5 kg na plusie, ale boczki i tak mi już powyłaziły
o jakie (.) (.) nie do wiary

Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
Mi tam nie rosna :-(
spoko przyjdzie i na Ciebie czas

Cytat:
ile żeście naskrobały
dzisiaj kobitka mnie przepuściła w sklepie w kolejce do przodu..oczywiście facet gburowaty który był z nią nie skumał, i mówi do niej "a to niby czemu" a ona: "już ja wiem dlaczego"
ale miło się robi jak ktoś widzi i przepuści
a gburowaty pan niech spada na drzewo

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Cześć

Ale z Was gaduły. NIe umiem Was nadrobic
jak zaczynam czytać i czytam, czytam, czytam to na koniec zapominam co było na początku

Tak więc na szybko.
Witam się w 17 tygodniu
I dziś czekają mnie wyniki ale dopiero za godzine, a głodna już jestem strasznie.
hej hej
to sobie rób wielocytaty ja tak robię bo tak to coś Ty nic a nic bym nie pamiętała
będzie dobrze z wynikami zobaczysz
Stary 2014-07-17, 09:53   #835
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LindaC Pokaż wiadomość
Witam się z pracy, dziś takie mdłości, że tylko będę pozorować pracę, nie mam siły na wysiłek intelektualny

TOMMOROW - "Tandeta" to taki bazar w Krakowie, można wszystko i tanio kupić, coż taka ma nazwę W Krakowie to hasło zna chyba każdy
a Tandetę na pewno każdy Krakus zna

Cytat:
cześć!
nie będę Was nadrabiać, bo za dużo napisałyście

byle do godz. 18,30!!!

Witam nową koleżankę!
kochana na pewno wszystko będzie dobrze! dzidzia ma się dobrze i rośnie zdrowo
a co to za czytanie w necie?

Cytat:

ja miałam B a teraz mam małe C także też jakich wielkich nie mam chociaż jak na mnei to są cyce jak donice

Cytat:
[/COLOR]Smerfetka: zaprowadz męża pare razy do sklepów dziecięcych to przepadnie z moim tak było teraz non stop mówi o dziecięcych rzeczach,potrzebnych akcesoriach i dzieciątku

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

W sumie od poczatku jest bardzo kochany i sie nie moze doczekać az dzidzie bedzie nosił;p w sprawach wózka,fotelika itp zdane sie na moje wybory

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

W ogole mam super kochanego męża;p

Tak mnie wzięło;p

no będę musiała go kiedyś zabrać ale jak sama zacznę chodzić na takie zakupy ojej ojej co tu takie sentymenty się włączyły
Stary 2014-07-17, 09:57   #836
Kinqaa
Zakorzenienie

Duuzo podgladajacych mamy znaczy sie watek goracych mamus sie 'kreci' jak powinien

Jednak nie poszlam spac
smerfetka bo tu nie bardzo chca mowic jak nie sa pewni. No i tez raz powiedzieli mi,ze byly takie przypadki usuwania ciaz jak nie ta plec, ktora kobieta chciala chore przypadki, ale czemu ja mam cierpiec i nie moge wiedziec chociaz na te 70%?

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 10:01   #837
dusiolka
Zakorzenienie

Smerfetka: to chyba z okazji zbliżającej sie rocznicy haha;d

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Kinqaa: usuwanie ciazy bo nie ta plec? W głowie mi sie to nie mieści!!! Brak słów

Stary 2014-07-17, 10:03   #838
teja1
Zakorzenienie

Cytat:

podziel się
Stary 2014-07-17, 10:03   #839
LindaC
Wtajemniczenie

Kingaa, w głowie się nie mieści z tym usuwaniem z powodu płci masakra, szok, co za typy
Stary 2014-07-17, 10:05   #840
dusiolka
Zakorzenienie

Wiecie juz chyba ze ja nie jestem za usuwaniem w żadnym przypadku a z powodu płci to mnie zabiło;( tej swiat coraz bardziej głupieje

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości