![]() |
#811 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. II
Ellyunia: swoją droga to ja nie jestem zwolenniczką NFZ i tych całych refundacji po prostu widzę jakie sa przeklamania.( twierdze tak śmiało ponieważ podczas pracy miałam z refundacjami codziennie doczynienia).
Gdyby rozumiesz tak jak NFZ no to co przeciez szkoła rodzenia nie jest czymś niezbędnym dla kobiety która spodziewa sie dziecko,no ale skoro i tak za to płacimy tyle ze w tych wszystkich składkach a nie bezpośrednio do ręki położnej to warto wykorzystać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Swoją droga te położne które organizują cos takiego i potem zobowiązują sie jeździć do tych kobiet co urodzą to sa niezwykle cwane ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#812 |
Raczkowanie
|
---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Swoją droga te położne które organizują cos takiego i potem zobowiązują sie jeździć do tych kobiet co urodzą to sa niezwykle cwane ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] To prawda można wybrać samemu i to taka do której ma sie zaufanie i ktos ja poleca a nie że Wam ja przydziela bo ona ma za to kase a wpadnie 6 razy. My taka mielismy z przypadku co to doradzała nam faszerowanie dziecka kropelkami ale mieliśmy swój rozum i doradziliśmy sie lekarza a on że żadnych kropli na kolke. Zreszta ona widziała, że ogarniamy temat to tylko wpadała, pytała czy mam pytania i czy jest ok i zmykała. Nie była godna polecenia hehe |
![]() ![]() |
![]() |
#813 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ale z Was gaduły. NIe umiem Was nadrobic ![]() jak zaczynam czytać i czytam, czytam, czytam to na koniec zapominam co było na początku ![]() Tak więc na szybko. Witam się w 17 tygodniu ![]() I dziś czekają mnie wyniki ![]()
#814 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() za to na pocieszenie wychyliłam się z okna pooddychać świeżym powietrzem, miałam ciut wciśnięty brzuch i myślcie sobie co chcecie, ale wyraźnie 3 razy dostałam od środka, komuś zrobiło się ciasno ![]() ma.ko uprzedziłaś mnie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() w pierwszej ciąży nikt mnie nie przepuszczał, dopiero kobieta mi ustąpiła miejsca w autobusie jak byłam w 8 miesiącu, tak nie było nic widać, bo mały brzuszek i do tego kurtka zimowa ![]() Cytat:
![]()
W 2012 ![]() W 2013 ![]() W 2014 ![]() W 2015 ![]() ![]() W 2016 ![]() W 2017 ![]() 5.02.2011 Córka 52cm, 2500g ![]() 2.01.2015 Syn 56cm, 3300g ![]() Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2014-07-17 o 05:50 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#815 | ||||
Zakorzenienie
|
hej ho
![]() Montanka też w poprzedniej ciąży stawiał mi się brzuchol cały czas. Bajlaga bardzo się cieszę że wszystko w porządku ![]() ![]() ja też zawsze cieszę się z małej zmiany we fryzurze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() już podaję ![]() mięso mielone 0.5kg 1mała marchewka lub pół dużej 3 rodzaje papryki (po kawałku tak powiedzmy po pół każdej listek lub 2 kapusty pekińskiej 1 cebula grzybki mun - jak w słoiczku to 1/3 słoiczka jak te suszone to "na oko" - ja dałam może z 10sztuk - no tak patrzyłam czy już starczy czy nie za dużo ![]() 1 jajko sos sojowy (ja dałam 2 łyżki) pieprz dużo soli nie daję bo jej sos sojowy papier ryżowy 2 opakowania (na tą ilość farszu) sos słodko kwaśny tao tao albo słodki chili albo jakie tam chcecie mięso do miski. marchewkę kroimy na takie paseczki małe (ok2-3cm ![]() paprykę kroimy w paseczki cebulę kapustę wiadomo,grzybki mun też kroiłam na małe kawałeczki wbijamy jajko pieprzymy dodajemy sos sojowy. mieszamy to wszystko i farsz gotowy. papier ryżowy moczymy chwilę aby zrobił się miękki (wg przepisu na opakowaniu) i zawijamy farsz - tak jak na opakowaniu - jak nie wiem hmm gołąbki ![]() i smażymy z obu stron na oleju (ja smażyłam ok 3-4minut z każdej strony czlyli tak do 8 minut ![]() jemy z sosem tao tao ![]() Cytat:
![]() oooo no i super ![]()
![]() |
#816 |
Wtajemniczenie
|
Witam się z pracy, dziś takie mdłości, że tylko będę pozorować pracę, nie mam siły na wysiłek intelektualny
![]() justynayp - dobrze że wszystko ok z tarczycą, wynik tsh w normie - bo norma chyba do 4,9, a c najważniejsze ft3 i ft4 też w normie, nie ma co za dużo ładować wysokich dawek Euthyroxu bo łatwo przestymulować tarczycę i wpaść w to co ja - niestety mój poprzedni endo tego nie wiedział ![]() ![]() ellyunia - matko jedyna, ale masz cycencje ![]() ![]() Witaj Montanka ![]() ![]() Bajlaga - dobrze że serduszko maluszka spokojniejsze i że wszystko ok ![]() TOMMOROW - "Tandeta" to taki bazar w Krakowie, można wszystko i tanio kupić, coż taka ma nazwę ![]() ![]() allgoodthinks - ale lasencja z Ciebie ![]() co do ciśnienia, to ja zawsze miałam tendencje do wysokiego, a teraz niziutkie tak 90/50 za to puls nie niższy jak 100 uderzeń na minutę, a zdarzyło się i 130 ![]() ![]() trzymajcie się brzuchatki ![]()
08.05.2014 ![]() Jaś, Nasz Bączek ![]() ![]() Edytowane przez LindaC Czas edycji: 2014-07-17 o 07:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#817 |
Raczkowanie
|
cześć!
nie będę Was nadrabiać, bo za dużo napisałyście ![]() dziś mam wizyte i zobaczę dziecię! mam nadzieję, że ginekolog się mylił i bedzię to jednak ONA, i że wogole jest dobrze bo przestałam czuć od paru dni jakiekolwiek ruchy , także się stresuje no i tym wynikiem z tarczycy, nie kazał mi zrobić tych dodatkowych co Wy miałyście jedynie samo tsh no i też się stresuję bo naczytałam się w internecie .... byle do godz. 18,30!!! Witam nową koleżankę!
21.08.2011 Nasz ślub ![]() Edytowane przez sweetbe Czas edycji: 2014-07-17 o 07:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#818 |
Zakorzenienie
|
Sweetbee: bedzie lanie za czytanie w internecie
![]() Lilijka: no wiadomo ze w rzeczach i gin,ale jakie to rzeczy były..krótki rękawek i spodnie wiec watpię zeby ważyły 2kg. Zobaczymy na następnej wizycie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#819 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widział, ze zmierzam do ławki, z wozkiem, to mnie bezczelnie wyminal i usiadł na samym środku. Bylam ubrana letnio i miałamwystający brzuch bo uchodzilam sie juz tego dnia, on miał papierosa jeszcze do tego wiec powiedziałam, ze niech sobie pan dżentelmen spokojnie siedzi i pali, karma zawsze wraca i poszlam szukać drugiej ławki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#820 |
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
![]() ja po sniadaniu i czuje ze mam mega lenia, nie wyspalam sie...
#821 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#822 | ||||||
Rozeznanie
|
Witam z rana. Wstałam i piję kakao, a mój mały pan jeszcze gnije na górze
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Moja droga ciesz się, bo lepiej mieścić się w swoje cyckonosze, niż iść do sklepu i usłyszeć, że takiego rozmiaru to nie ma w modelach, albo kolorach, które Ci się podobają ![]() Cytat:
Z tymi chińskimi to ja mam od zawsze problem. Jak miska dobra, to obwód za duży. Ale cyferka ![]() ![]() Cytat:
![]() Małe zastrajkowało, Ja jak mam za ciasne spodnie w pasie i przykucnę, albo się pochylę, to też młode się buntuje. Cytat:
![]() Ja te pajace na poczatku lubiłam, bo łatwo było je ubrać noworodkowi, potem przerzuciłam się na body i półśpiochy i tak w sumie zostało do ok 1,5 roku. Potem już były piżamki. Oczywiście mówię tu o nocy, bo w dzień to były różne ubranka. Cytat:
Nie czytaj w internecie. Ja zaprzestałam tego już dawno temu i lepiej mi z tym ![]() Wiesz co? Następną wizytę mam 28-07 i szczerze, to też czekam na to, że moja ginka mi powie, że to coś między nogami wchłonęło się ![]() Kciuki za wizytę !
![]() styczeń 2015 Synuś ![]() Edytowane przez Montanka Czas edycji: 2014-07-17 o 08:25 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#823 |
Zakorzenienie
|
Wam tak na dziewczynkach zależy? ??
Hejka . Idę właśnie zaprowadzic zaraz do przedszkola małpke. Będę miala spokoj i się chyba przespie. A co mi tam! A pozniej chyba na basen skocze. O ile stroj pasuje jak nie musze typowo ciążowy kupic.
#824 |
Zakorzenienie
|
Co wy jecie ze macie takie rozmiary (.)(.) ??
Ja mam 70B a przy dziwnej rozmiarówce nawet A ![]() No ale przynajmnie w spaniu na brzuchu nie przeszkadzają. Dzis ide do sklepu, mam zamiar kupic owoce i zrobic smoothie z truskawek, borowek, malin i banana plus jogurt naturalny ![]() Samo zdrowie, tylko nadal nie wiem co na obiad ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#825 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() bardzo. a ja miałam wrażenie że mój brzuch cały czas jest mega twardy. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#826 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() biedactwo ![]() Strasznie zleciało. Za 3 tygodnie będzie połowa ![]() mój też dostał brzucha i powiedział, ze od pon cwiczy i przechodzi na diete ![]() eirene coś CI miałam napisać i zapomniałam co ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() koleżanka szła ostatnio z dwójką dzieci do dentysty i facet ją wyprzedził na schodach i był przed nia w kolejce ![]() szybko CI zleci ![]() Cytat:
![]() a w ogóle niedawno kupiłam 75g i teraz chyba muszę kupić następny, ale wezme 80f. Bo miska ok, ale gniecie mnie pod biustem. Qrde, po wynikach poczułam się jak żul. Wyszłam ze szpitala i szukałam krzaczorów, bo zebrało mnie na ![]() a teraz siedze w pracy i nie mam siły i serducho mi wali dzisiaj ![]()
![]() |
#827 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
koleżance też tak podnosił ale od początku roku a nie za rok poprzedni ![]() ![]() ale i tak zazdroszczę że tak podszedł do sprawy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() i ceny też mają fajne ![]() no widzisż dobrze że mama stanęła w obronie dzidziusia ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() o bodach wózkach łózeczkach itp żeby w końcu zaczął myśleć o tym wszystkim ![]() Cytat:
ale to przejdzie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#828 |
Zakorzenienie
|
Ma.ko: jeszcE trzymaja Cie mdlosci i wymioty?eh..ja ostatnio niecały tydzien temu,co jeszcze niedawno było codziennie.
Co do tych położnych to chodziło mi o cwaniactwo w sensie sprytu;p tez nie jest powiedziane ze prowadząca zajęcia każdej przypadnie do gustu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#829 |
Buc
|
#830 |
Zakorzenienie
|
Justynalp: ja nie mogę zobaczyć Twojego brzuszka..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Smerfetka: zaprowadz męża pare razy do sklepów dziecięcych to przepadnie ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- W sumie od poczatku jest bardzo kochany i sie nie moze doczekać az dzidzie bedzie nosił;p w sprawach wózka,fotelika itp zdane sie na moje wybory ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- W ogole mam super kochanego męża;p Tak mnie wzięło;p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#831 | ||||
Zadomowienie
|
ale masz fajny brzuszek
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#832 |
Zakorzenienie
|
Allgood: to ja u gin byłam w samo południe a w domu wazylam sie wieczorem i to późnym. Dzisiaj na czczo jeszcze niższa waga niz wczoraj co normalne wiadomo;p
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Dodam ze u gin waga zwykła a w domu elektroniczna ,a jedna z Was mówiła ze elektroniczne zawyżają;p także nic sie nie zgadza w moim przypadku;p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#833 |
Wtajemniczenie
|
u mnie od początku ciąży waga na minusie 3 kg
a brzusio mam już spory, nawet chyba większy od justynyyp ![]() tylko ja codziennie wymiotuję i jem mało i lekkostrawnie, bo wszystko mnie przyprawia o mdłości. W zasadzie to w ciąży stałam się praktycznie wegatarianką, mięsa zjem tyle co we mnie siłą wcisną i to jeszcze z zamkniętymi oczami ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- a wiecie co mi się porobiło z cyckami - moje sutki zawsze były duże, nawet bardzo ![]() ![]() ![]() no w każdym razie dziwne są ![]()
#834 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o kolejny chłopczyk będzie? ![]() co do końcówek to faktycznie tylko końcowki podcięłaś ![]() i co dobre było zdjęcie? ![]() Cytat:
ja już się nie mogę doczekać co siedzi w moim brzusiu ![]() Cytat:
![]() ![]() spoko przyjdzie i na Ciebie czas ![]() Cytat:
![]() a gburowaty pan niech spada na drzewo ![]() Cytat:
![]() to sobie rób wielocytaty ![]() ![]() będzie dobrze z wynikami zobaczysz ![]()
![]() |
#835 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a co to za czytanie w necie? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#836 |
Zakorzenienie
|
Duuzo podgladajacych mamy
![]() ![]() Jednak nie poszlam spac ![]() smerfetka bo tu nie bardzo chca mowic jak nie sa pewni. No i tez raz powiedzieli mi,ze byly takie przypadki usuwania ciaz jak nie ta plec, ktora kobieta chciala ![]() ![]() ![]()
#837 |
Zakorzenienie
|
Smerfetka: to chyba z okazji zbliżającej sie rocznicy haha;d
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Kinqaa: usuwanie ciazy bo nie ta plec? W głowie mi sie to nie mieści!!! Brak słów Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#838 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#839 |
Wtajemniczenie
|
Kingaa, w głowie się nie mieści z tym usuwaniem z powodu płci
![]() ![]()
#840 |
Zakorzenienie
|
Wiecie juz chyba ze ja nie jestem za usuwaniem w żadnym przypadku a z powodu płci to mnie zabiło;( tej swiat coraz bardziej głupieje
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:26.