Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.25 - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-17, 11:20   #3541
NinaSimone
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.25

Cytat:
Napisane przez kasztanka3 Pokaż wiadomość
Dla mnie też niepojęte.

Różnice kulturowe się zdarzają, ale pasowałoby wówczas ustalić jakiś kompromis.

Ja bym zrobiła awanturę,ze mnie wystawił. Wręcz zwrociliabym tej kobiecie uwagę tez.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 11:25   #3542
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Napisane przez NinaSimone Pokaż wiadomość
Ja bym zrobiła awanturę,ze mnie wystawił. Wręcz zwrociliabym tej kobiecie uwagę tez.

Może awanturę to nie, bo to akurat praktykuję bardzo rzadko, ale dosadnie bym powiedziała, co o takim zachowaniu myślę. I jemu i jej.
Stary 2014-07-17, 11:28   #3543
Varga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
A i jeszcze jedno-idziecie gdzieś z tz i on spotyka znajomego,którego nie znacie. Czekacie na przedstawienie czy przedstawiacie się same?witacie się z tym człowiekiem mimo że jest dla was totalnie obcy?

Zależy. Jak jesteśmy w Polsce to przedstawia mnie spotkanym osobom, jak jesteśmy u niego to niestety sama się muszę przedstawiać. Tego dotyczyła nasza pierwsza kłótnia.
Varga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 11:33   #3544
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Zostawił cie i poszedł sobie do panny na kawę?

Cytat:
Dla mnie też niepojęte.
Różnice kulturowe się zdarzają, ale pasowałoby wówczas ustalić jakiś kompromis.

Cytat:
Może awanturę to nie, bo to akurat praktykuję bardzo rzadko, ale dosadnie bym powiedziała, co o takim zachowaniu myślę. I jemu i jej.
Ta,bo to jakaś.kumpela z jego dzieciństwa i jednocześnie siostra przyjaciela i akurat odwiedzala ja matka która ma raka i mój chcial zobaczyć te matkę bo jej 10 lat nie widział.
Ja tez uważam ze trzeba kompromis wypracować a on mówi ze mieszkam tu więc jeśli zachowuje się jak w polsce-czyt.nie przedstawiam się sama albo nie witam się przez balkony z kimś o kim nawet nie wiem kim jest-to ludzie uważają że jestem źle wychowana.a dla mnie zle wychowanie to udawanie ze osoba z którą jesteś nie istnieje.dla mnie to coś ohydnego wprost-idzie po ulicy para,my ich spotykamy,faceci zaczynają gadać bo są znajomymi a ja i ta druga laska patrzymy się po sobie i obie myślimy to samo zapewne -co za chamy ze nas nie przedstawia.
Awantury robie często,tu akurat odpuscilam bo po prostu dokonczylam wyprowadzać psa i wróciłam do domu,ale to on się wsciekl ze zachowalam się.jak aspoleczniak. W końcu pomyślałam że zapytam tutaj bo faktycznie jestem dość nieśmiała i nie lubię witać się albo rozmawiać z nieznajomymi,szczególnie w wydaniu domowym bez makijażu itd,i może faktycznie jestem źle wychowana,ale wychodzi na to ze jednak nie.

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce

Edytowane przez baby montana
Czas edycji: 2014-07-17 o 11:35
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 11:46   #3545
Listopadowaa
Zakorzenienie

W zasadzie mój tz też nigdy nikomu mnie nie przedstawił, zazwyczaj znajomym na ulicy mówi cześć, podadzą sobie rękę i się mijają. Zawsze do mnie z pytaniem czemu cześć nie powiedziałam, a ja nawet tej osoby nie znam, zawsze potem pytam kto to był....Jestem troche aspołeczna, może czesc powinnam powiedzieć ale skoro mnie nigdy nie przedstawił
Ja jestem raczej z tych osób co wolę jak sie kogoś komuś przedstawia i z tym sie tez w moim kręgu spotykam. Ja zawsze tak robie, ale jak nie m ku temu okazji sama wyciągam rękę. Dla mnie to kultura. Niestety mój tż jej nie zna Pamietam nasze początki, minełam w korytarzu jego siostrę, spojrzałyśmy na siebie nie mówiąc ani słowa A tz do mnie z pretensjami, że czesc nie powiedziałam. To mu zrobiłam pogadankę, że to on powinien nas sobie przedstawić. A mi głupio było, bo to późna pora była, siostra w szlafroczku, zobaczyła nas to do pokoju szybko uciekła
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 11:50   #3546
baby montana
Zakorzenienie

Hmm może faceci inaczej na to patrzą,bo twój podobnie do mojego. Jak jesteśmy na farmie matki tz to tam zawsze tłum ludzi się kręci a ja udaje że ich nie widzę bo nie będę do każdego podchodzić i się widać,jeśli on i jego rodzina nie uwazaja za konieczne przedstawienie mnie to to olewam,odpowiem hola jeśli ktoś powie pierwszy ale przez nieśmiałość sama nie zagadam

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 11:51   #3547
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Friese Pokaż wiadomość

- prosze podac dokladna date, i godzine i nazwisko i imie konsultanta z ktorym pani rozmowiala nie ma pani? aaa to w takim razie jak dis pani zrezygnuje to kare musi pani zaplacic 600 zł.
karę? od każdej umowy zawartej telefonicznie można odstąpić w ciągu 10 dni.
Stary 2014-07-17, 11:52   #3548
bialaczekoladka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez romys Pokaż wiadomość
iPhone
bialaczekoladka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 11:54   #3549
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Jak podpisujesz gdzieś umowę i podajesz nr kontaktowy, to firmy się wewnętrznie wymieniają danymi

Jeśli podpisuję umowę to podaję nr komórkowy, a nie stacjonarny, ale to na stacjonarny wydzwaniają
Stary 2014-07-17, 11:58   #3550
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
z czym jeśc gotowaną pierś z kurczaka, lub jak ją niskokalorycznie inaczej przyrządzić?

Wracam z roweru po 21 i jestem głodna, a nie chciałabym jeśc wieczorem chleba, tylko jakieś białko. Kurcze, ale ile można jeśc suchą, gotowaną pierś kurczaka?
Kup sobie odżywkę białkową
To moje wybawienie na posiłki przed spaniem.

Jem kolację o 20 (w pracy), ok. 21:30-22 biegam, wracam do domu, jest 23, biorę prysznic i idę spać. Zjeść coś muszę, ale jestem zmęczona, nie chce mi się ani jeść, ani tym bardziej nic robić, więc tylko odmierzam 1 miarkę odżywki, mieszam z mlekiem lub wodą, wypijam i idę spać

Ja mam Scitec Nutrition 100% whey protein, teraz miałam Chocolate Hazelnut
Mega słodka, ale z wodą można wymieszać.

Cytat:
A i jeszcze jedno-idziecie gdzieś z tz i on spotyka znajomego,którego nie znacie. Czekacie na przedstawienie czy przedstawiacie się same?witacie się z tym człowiekiem mimo że jest dla was totalnie obcy?

Czekam, aż TŻ mnie przedstawi, chociaż on to czasem ma taki zapłon, że zanim ogarnie, to ktoś mi się przedstawia pierwszy i ja odpowiadam albo przedstawiam się sama, albo mówię 'cześć'

Ostatnio go ochrzaniłam, bo zapraszaliśmy na wesele jakąś jego rodzinę, której ja nie znam i przyszliśmy, a on ani me ani be, a ja byłam zła, że się musiałam sama przedstawić, bo powinien powiedzieć 'to jest Dotka, moja narzeczona' a nie cisza.

Jak kuzyn przyszedł prosić na wesele mnie i moją mamę, to od razu przedstawił swoją kobitkę, że 'to jest Gosia, moja przyszła żona' i uważam to za bardzo kulturalne.

Sytuacja opisana przez Ciebie - masakra...

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;47338948]Rozumiem, że potem dozujesz więcej tego rozcieńczonego płynu, by wlać do pralki ekwiwalent koncentratu?[/QUOTE]
Wlewam do pojemniczka na płyn do płukania, do wysokości 'max'
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 12:12   #3551
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
a nie próbowałaś smażyć na teflonie? ja na gotowaną już nie mogę patrzeć.

a smażysz na suchej patelni, czy używasz np. łyżeczki oliwy?
jak doprawiasz?

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Kasiek1987 Pokaż wiadomość
Próbowałaś smażenia w papierze? Przyprawiasz wg uznania plastry lub paski kurczaka, smarujesz kilkoma kroplami oliwy (lub zanim wyjdziesz na rower to zamarynuj w przyprawach i odrobinie oliwy), wkładasz w złożony na pół papier do pieczenia i dajesz na suchą, nagrzaną patelnię. Wychodzi soczysty, a prawie bez tłuszczu.
Można też zawinięty w papier dać do mikrofalówki

naprawdę tak można? jestem w szoku

nie wiem, czy mam papier do pieczenia, ale musze sprawdzić
jak doprawiacie tego kurczaka?

P.S. A ten papier to się nie spali?

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Kup sobie odżywkę białkową
To moje wybawienie na posiłki przed spaniem.

Jem kolację o 20 (w pracy), ok. 21:30-22 biegam, wracam do domu, jest 23, biorę prysznic i idę spać. Zjeść coś muszę, ale jestem zmęczona, nie chce mi się ani jeść, ani tym bardziej nic robić, więc tylko odmierzam 1 miarkę odżywki, mieszam z mlekiem lub wodą, wypijam i idę spać

Ja mam Scitec Nutrition 100% whey protein, teraz miałam Chocolate Hazelnut
Mega słodka, ale z wodą można wymieszać.

hmmm, w sumie jakaś opcja jest

nie ukrywam, trochę to drogie, ale chyba wydajne

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 12:23   #3552
Dotka90
Zakorzenienie

Drogie, ale są też tańsze opcje, tylko poczytaj sobie, bo białko białku nierówne, ponoć najlepiej jak jest serwatkowe, a nie np. sojowe, a sojowe często jest właśnie tanie

No i wydajne jest, bo ja tego nie piję codziennie, tylko po bieganiu (a nie biegam codziennie), ew. jak mnie dopada wilczy głód późno w nocy.

Dodaję ją też do placków proteinowych, ciasteczek itd.
Stary 2014-07-17, 12:30   #3553
Varga
Wtajemniczenie

Polecicie sklepy z meblami, które oferują dowóz i wniesienie mebli na terenie Warszawy?
Właśnie był u mnie kurier z Jyska i niestety musiał wrócić, bo sama rzeczy nie wniosę. Ikea i Agata odpadają.
Stary 2014-07-17, 12:40   #3554
friks
BAN stały

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
W Biedrze są wagi? Szał normalnie Muszę się jej przyjrzeć jutro U siebie mam tylko średnio zaopatrzony Media markt, ale się przyjrzę.

są ale tylko w związku z gatekami tematycznymi. Teraz z tego co sie orientuję to chyba jest w ofercie
friks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 12:44   #3555
NinaSimone
Zakorzenienie

Możecie polecić program na iPhone do zwalniania pamięci bez podłączania tel do lapka? Darmowy

NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 13:01   #3556
Dotka90
Zakorzenienie

Varga, dowóz to BRW oferuje przy zakupie za ileś tam, ale wniesienie jest płatne praktycznie w każdej firmie.
Stary 2014-07-17, 13:08   #3557
almondfairy
seriously? no.

nie wiem jakim cudem, ale jakoś włączyłam dziwną opcję pisania, gdzie zamiast przestawić kursor (np w środek wyrazu) to od razu samo zaznacza mi całe literki i przez to nie mogę poprawić żadnej literówki, bo jak wstawię literę której brakuje to zjada mi następną... nie wiem, czy to dobrze opisałam :/ miała może któraś z Was taką sytuację i wie jak to wyłączyć? nie piszę w wordzie, tylko robię fiszki w programie anki. tam żadnych opcji pisania nie widzę, więc chyba cos na klawiaturze nacisnęłam...?

książki
ubrania
almondfairy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 13:08   #3558
Varga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Varga, dowóz to BRW oferuje przy zakupie za ileś tam, ale wniesienie jest płatne praktycznie w każdej firmie.
Tak, wiem, że jest płatne Po prostu Jysk w ogóle nie oferuje wniesienia. Za kuriera dałam 120zł, a pan powiedział, że jak mu pomogę to wniesie meble za 100zł (1. piętro, duża winda) i niestety odmówiłam (raz, że jednak taki transport jest zbyt drogi, dwa nie mogę dźwigać mebli).

Stacjonarnie w BRW da się zamówić skompletowanie i wniesienie tak jak w Ikei?

Edytowane przez Varga
Czas edycji: 2014-07-17 o 13:11
Stary 2014-07-17, 13:24   #3559
Vectraa
Rozeznanie

Cytat:
a smażysz na suchej patelni, czy używasz np. łyżeczki oliwy?
jak doprawiasz?

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

naprawdę tak można? jestem w szoku

nie wiem, czy mam papier do pieczenia, ale musze sprawdzić
jak doprawiacie tego kurczaka?

P.S. A ten papier to się nie spali?
moj zestaw do przyprawiania mięs "na szybko": czosnek w proszku, papryka słodka, pieprz ziołowy i odrobina chili. przyprawiam cycka, wrzucam w papier i hop na patelnie-10 minut i gotowe

Vectraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 13:32   #3560
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez Vectraa Pokaż wiadomość
moj zestaw do przyprawiania mięs "na szybko": czosnek w proszku, papryka słodka, pieprz ziołowy i odrobina chili. przyprawiam cycka, wrzucam w papier i hop na patelnie-10 minut i gotowe

a on się tak przesmaży na tej patelni w tym papierze?

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 13:37   #3561
almondfairy
seriously? no.

Cytat:
a on się tak przesmaży na tej patelni w tym papierze?
jak jeszcze jadłam mięso to moim ulubionym kotletem była pierś z tzw papirusa :ślina: z przyprawami, w papierze właśnie bez problemu sie przysmaża

książki
ubrania
almondfairy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 13:38   #3562
dekra
Rozeznanie

Dziewczyny 25 lipca jade do Grecji autokarem z biura podróży. wyjezdzamy z Krakowa. Chaialabym wezwac policję aby sprawdziła stan techniczny pojazdu i trzeźwość kierowców oraz ich dokumenty (kiedys taka kontrola uratowała nam życia ) stąd moje pytanie bo nigdy nie wzywalam,czy mogę zrobi to wczesniej tzn. zadzwonic np. w poniedziałek i powiedziec,że chce aby patrol przyjechal? wlasnie gdzie? przeciez nie na 112 tylko na komisariat policji? i jeszcze pytaanie mogę to zglosić anonimowo czy należy podawać swoje dane ?
Pozdrawiam
dekra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 13:43   #3563
friks
BAN stały

[QUOTE=dekra;47342059]Dziewczyny 25 lipca jade do Grecji autokarem z biura podróży. wyjezdzamy z Krakowa. Chaialabym wezwac policję aby sprawdziła stan techniczny pojazdu i trzeźwość kierowców oraz ich dokumenty (kiedys taka kontrola uratowała nam życia ) stąd moje pytanie bo nigdy nie wzywalam,czy mogę zrobi to wczesniej tzn. zadzwonic np. w poniedziałek i powiedziec,że chce aby patrol przyjechal? wlasnie gdzie? przeciez nie na 112 tylko na komisariat policji? i jeszcze pytaanie mogę to zglosić anonimowo czy należy podawać swoje dane ?
Pozdrawiam [/QUOT
anonimow , najpierw zadzwoń na 112 zapytać co rpobić i byc moze pan w centrali zapisze date i godzine i podesle radiowóz. a jak nie to poda ci co masz robic.
jak jestes z krakowa to idz na główna komendę i zgłos osobiscie. nie spisuja zadnych danych. co najwyzej pokaz im bilet ze faktycznie jedziesz, co by nie pomyśleli ze to zart.
friks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 13:53   #3564
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Ja nie czekam aż Tż mnie przedstawi. Przeważnie mówię cześć, przedstawiam się i podaję rękę. Tż czasem nas przedstawi, ale ja wychodzę z inicjatywą. Ja nie przedstawiam Tżta moim znajomym, on też sam to robi.

Ale ta sytuacja, którą później opisałaś, była niezręczna.

Cytat:
Szukam ciekawego bloga pisanego przez prawnika. Gdzie dzieli się spostrzezeniami na temat zawodu,ale jest tez trochę prywaty. Blog na luzie. Znacie coś ?
może to nie prawniczy ale polecam
http://margineszycia.blogspot.com/

blog mężczyzny, który pracuje w opiece społecznej.
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 13:55   #3565
chwast
Zakorzenienie

Ja też nie czekam aż mnie przedstawi, sama się przedstawiam ;p
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 13:58   #3566
Vectraa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez almondfairy Pokaż wiadomość
jak jeszcze jadłam mięso to moim ulubionym kotletem była pierś z tzw papirusa :ślina: z przyprawami, w papierze właśnie bez problemu sie przysmaża
dokladnie, ja pierwszy raz kupiłam gotowca chyba z knorra, a pozniej robilam juz sama

Vectraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 14:18   #3567
jaksy
Zasiedzenie

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
Jeśli podpisuję umowę to podaję nr komórkowy, a nie stacjonarny, ale to na stacjonarny wydzwaniają
Kiedyś znajoma mi mówiła, że też do niej wydzwaniali na stacjonarny z różnymi ofertami z innej firmy i to operator udostępnił namiary (zgoda na przetwarzanie danych osobowych przy podpisywaniu umowy o telefon? albo coś w tym stylu). Nie pamiętam dokładnie, bo to kilka lat temu było, w każdym razie "wyciek" był bezpośrednio od operatora.
Stary 2014-07-17, 14:57   #3568
navioe
Zakorzenienie

Jakoś pol roku temu mój TŻ wziął telefon na mixa z plusa, po włożeniu karty odrazu przyszedl mi jakiś dziwkarski SMS, mowie ok, może przestanie, ale nie przestało, co dziennie dostaje po kilka smsow z ekhem propozyjacjami. Malo tego zaczeła do mnie wydzwaniac wiara ze niby do jakiegoś Olka, wtf, może rodzinie podal, udało mi sie wytłumaczyć i ok, po jakimś czasie zaczęli do mnie wydzwaniac komornicy, jakieś urzędy skarbowe i firmy o jakieś niesplacone rachunki, wszystko ofkors na Olka. Od 2 dni przychodzą mi smsy od loterii RMF.fm tak jakbym wysłała sms i oni by mi odpisywali no boże. Do kogo mam się z tym zgłosić?
navioe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 15:01   #3569
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
Ja podpisałam.
No dobra widzę, że muszę opisać sytuację.
Poszłam do lekarza, mówię do baby w oknie, że ja do dermatologa. Ona, że ok. I każe czekać.
Czekam i wchodzi koleś mówi pani do doktora X?
Ja mówię, że nie wiem, do dermatologa - i pytająco spytałam na babę w okienku na co ona mu odpowiedziała, tak tak pani też do doktora X.

Wchodzę do doktora X, wypełniam (nie chodzę po lekarzach myślałam, że tak się robi jak się idzie do specjalisty po prostu) i on mówi - o co chodzi.
To mówię, trądzik ble ble.
On patrzy mówi, ale ja jestem lekarzem rodzinnym.
Ja na to, aha to przepraszam zostałam wprowadzona w bład bo sądziłam, żę pan jest dermatologiem. I tu zaczęłam przepraszać, że zajęłam mu czas, on powiezdiał, że mam spytać pani w okienku czemu mi źle powiedziała.
No i podkreślałam cały czas, że pomyłka.

No to chyba logiczne, że nie chce się do niego zapisać?
A wziął ten wniosek i zamiast wywalić to mnie chamsko przepisał.

dzwoniłam do niego i jak mu to powiedziałam, to się rozłączył
Absurdalna sytuacja
Ja bym skarzyla.

Cytat:

Kultura wg Komety:
Idzie Kometa i jej TZ. Z naprzeciwka idzie kolega TZ-ta, ktorego nie znam, ale TZ zdazyl mi powiedziec, ze to kolega. Mowie czesc. Podobnie w przypadku znajomego "na dzien dobry", czyli np. znajomy rodzicow, byly nauczyciel itd. Czasem TZ nie zdazy mnie uprzedzic, wiec jak zdaze sie przywitac, to zdaze potem oczywiscie oczekuje, ze TZ wyjasni mi, kim jest osoba, ktora minelismy.

Inna sytuacja. Tym razem kolega TZ-ta zatrzymuje sie, pyta co slychac, TZ odpowiada, ze w porzadku i idziemy dalej. Wtedy raczej sie nie przedstawiamy, skoro jest to krociotka wymiana zdan.

Kolejna sytuacja. W tym przypadku kolega TZ-ta zatrzymuje sie na pogawedke. Zazwyczaj wtedy TZ przedstawia mnie koledze. Ewentualnie sama sie witam. Nie wyobrazam sobie stac i bez slowa czekac az skoncza.

Nie znam wiekszosci swoich sasiadow, ale mijajac sie z ludzmi w bloku, mowie im dzien dobry (nie zawsze wiem, czy to sasiad, czy ktos obcy). Gdy ktos puka do drzwi, a jak otworze, to mowi dzien dobry, to odpowiadam (choc ostatnio na wizazu przeczytalam, ze przeciez z nieznajomymi sie nie rozmawia i nie trzeba sie witac z kims, kogo sie nie zna). Witam sie takze z ludzmi, ktorych czesto spotykam, choc zupelnie nie znam (pracujemy obok siebie). Gdy w pracy wychodze na balkon (sasiadow nie znam) i na balkonie ktos stoi, tez mowie dzien dobry.

Nie chwale sie ani nic, ale to ciekawe, jak roznie ludzie pojmuja kulture.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 15:02   #3570
tworazka
Zakorzenienie

Moze wpisz ten numer w google, tam beda jakies dane do niego i sprobuj sie skontaktowac? Moja mama tak miala, zadzwonila, ze caly czas przychodza smsy z wyciagow z bankow, ze dzwonia itd. Babka podala mamie numer, ktory podaje tym ludziom i juz ma spokoj

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości