|
|
#1921 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II
Zielonego to jest chyba pokrzywowy i fioletowego lawendowy na zmiane zeby mi wlosy sie nie przyzwyczaily. Jeden jest wlasnie do przetluszczajacych sie a drugi bodajze przeciwlupiezowy. Osobiscie jestem zadowolona. Lubie kosmetyki z ziaji do tego sa w przystepnej cenie :-D
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1922 |
|
Zadomowienie
|
ja sobie chwale najtańsze polleny lub Joanny.czarna rzepa,brzoza i lipa.tylko nie pamiętam który na co. mój fryzjer zawsze mówił że najlepszy najtańszy familijny z biedry.bo ma w sobie mało chemii która oblepia włosa
osobiście używam te co wymieniłam wyżej lub drogeryjne dm (niestety nie dostępne w pl) ale pamiętam że na początku pani w zielarskim polecdiła mi fitomed tylko na wypadające-pomógł |
|
|
|
#1923 |
|
Rozeznanie
|
wiecie co jak tak czytam te wasze opowieści o wspólnych porodach to jakoś tak łatwiej mi o tym myśleć
bo dotychczas jak tż wspominał że chce byc przy porodzie to zniechęcałam go jak się tylko da :P a moze to i lepiej, że będzie przy mnie. w końcu to wspólne wydarzenie
|
|
|
|
#1924 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Lekarz mnie nastraszył, że jak nie przejdzie do przyszłego tyg, to czeka mnie oddział, bo może dojść do porodu nie wiem co to za lekarz, mój jest na urlopie i nie wiem czy mu wierzyć kurde.. moja ginekolog poleciła mi w zastępstwie swoją koleżankę i zastanawiam się czy nie pójść do kontroli do niej.. W ogóle ten gin, był bardzo zdziwiony, że nie miałam wymazu z pochwy !! powiedział, że przez takie zakażenia może dojść do pęknięcia czegoś.. zrobił mi to i wyniki za tydzień, a ja słyszałam, że ten wymaz robi się w ost. trymestrze żeby dziecko przy porodzie się czymś nie zakaziło, a nie że na samym początku, na początku to tylko cytologia z tego co wiem ![]() Cytat:
![]() Obroniona !! udało się na 5 .Martwi mnie tylko ten mój brzuch i słowa tego lekarza, że to takie groźne, kurde.. tak mnie nastraszył, że jak teraz urodzę to dziecko nie ma szans i w ogóle.. a potem zachwalał, że szyjka długa, a potem znowu, że niebezpieczne.. kurde czy ja będę musiała leżeć do grudnia ? .W ogóle dziewczyny bardzo Wam polecam owsiankę firmy nesvita do zalania wodą! poleciła mi ją rodzinna, jakby kiedyś nie było czasu na śniadanie, to takie szybkie i zdrowsze w smaku pyszne, ma suszone owoce, płatki owsiane.. mniam mniam, zalewa się wodą i czeka, po czym można szamać
|
|
#1925 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak nie jesteś przekonana do opinii tego lekarza - poszłabym do tej, którą poleciła ci Twoja lekarka… Może do niej większe zaufanie będziesz mieć. Zresztą - przy takich diagnozach dodatkowa opinia wg mnie nie zaszkodzi. Ja też w następnym tygodniu idę do kolejnego lekarza, w sumie już do 3 - a licząc z przypadkową lekarką, która mi ciąże znalazła, to 4 , a nawet do 4,5 bo jedna z lekarek zawsze prosi swojego kolegę do konsultacji także spoko, na pewno nie zaszkodzi =)No i gratulacje piątki
|
|
|
|
|
#1926 |
|
Zadomowienie
|
Aaaaleee mi sie nie chce uczyc!!
|
#1927 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z szamponów i żeli używam Alterry Rossmanowskiej, bo składy ok - naturalne kosmetyki i nic się ze skórą nie dzieje ![]() Cytat:
co to znaczy, że masz twardą macicę? napina ci się często czy co? mojaj siostrze i pierwszą i drugą ciążę mocno się napinała, w Irlandii traktowali to normalnie, jako coś naturalnego, a w Polsce siali panikę, położyli na oddział, dali jakieś leki po których ręce jej się trzęsły, część lekarzy twierdziła, że te leki w ogóle na skurcze macicy nie działają. Do tego dostawała jakieś zastrzyki w brzuch, faszerowali ją magnezem. Dodam, że nic nie pomagało. Zarówno pierwsze jak i drugie dziecko urodziła tydzień po terminie i wszystko było ok
|
|
#1928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ten lekarz wczorajszy mega mnie nastraszył, naprawdę same groźne słowa, rzeczy.. zupełnie inaczej niż moja dotychczasowa, która zawsze uspokaja i mówi, że wszystko na pewno będzie ok, taka optymistka. Wiem, że czasem lepiej znać prawdę najgorszą, ale po co już mnie straszyć porodem, skoro moja szyjka nawet się jeszcze nie skraca ( mam nadzieje, że tak zostanie). Faktycznie przejdę się jeszcze do innego skonsultować sytuację, chociaż każdy chce od razu robić usg w efekcie moje dziecko jest ciągle na ekranie i świeci siusiakiem .minka- Szczerze to usłyszałam, tylko że jest bardzo napięty brzuch.. i że to niedobrze. Nawet nie czytam w necie o co chodzi, bo padne na zawał pewnie i od razu mnie z gÓgle wyślą na porodówkę .W ogóle to ja byłam w klinice której stosuje się in vitro i lekarze też mają głównie pacjentki po in vitro, Linka kiedyś mówiła, że tam są nieco inne procedury i rygory, powiem szczerze, że dało się odczuć.. ale można też było się poczuć swobodnie, bo lekarze naprawdę NICZEGO nie pomijają, stąd też się zastanawiam że może to po prostu takie trochę 'przeczulenie' u tego lekarza
"Wielkość człowieka polega na jego postanowieniu, by być silniejszym niż warunki czasu i życia." Tymoteusz 23.11.2014r Edytowane przez LoLcIa123 Czas edycji: 2014-07-17 o 13:43 |
|
|
|
|
#1929 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Ja dziś od samego rana na nogach, pojechałam zrobić wyniki i niedługo jade je odebrać ciekawe co tam wyjdzie:/ Mnie też tak strasznie włosy wypadają, niby zrobiły się bardzo gęste ale co z tego jak tak lecą z głowy że chyba niedługo nic mi nie zostanie ![]() Moje paznokcie strasznie się teraz poprawiły a to za sprawą tej odżywki z Eveline 8w1 także też ją polecam, używam jej jako bazy pod lakier do paznokci ![]() Lolcia to rzeczywiście ten lekarz Cię nastraszył ale lepiej skonsultuj to z innym ginem, w google to nie ma co zaglądać bo tam tylko można sobie wyszukać różne choroby i załapać doła!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1930 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś się śmiałam, że co by nie wpisać w google to wyjdzie ciąża albo rak..a teraz jak już jestem w ciąży to wole nie wpisywać nic, bo wiadomo co mi zostało hah
.Dziewczyny a czy młody może mnie już boleśnie kopać w pęcherz? bo czuje bum i ból pęcherza, bum i znowu a potem spokój..
"Wielkość człowieka polega na jego postanowieniu, by być silniejszym niż warunki czasu i życia." Tymoteusz 23.11.2014r Edytowane przez LoLcIa123 Czas edycji: 2014-07-17 o 14:05 |
|
|
|
#1931 |
|
Rozeznanie
|
Witam się już w 17 tc
Zabrałam się na nadrabianie ale 40 stron chyba nie ogarnę, może po troszeczkę chociaż spróbuję. Byłam teraz na zwolnieniu 2 tygodnie i właściwie je przespałam, coś mi było jakieś dziwne osłabienie, że w momencie zalewał mnie zimy pot, serce mi biło jakby chciało wyskoczyć, mroczki przed oczami i nie byłam w stanie na nogach ustać, ale wyniki morf i mocz ok, cukier i żelazo też i inne wirusowe też ok...podobno ciąża mi nie służy i tyle - to opinia internisty bo gin była na urlopie. Wizyty mam w poniedziałek i środę to się dowiem co tam z maleństwem. Brzuszek mi podrósł, że już ciężko go schować już teraz jak wyjdę po schodach na piętro to jestem zmachana i zdyszana, aż się boję co będzie za 2-3 miesiące. Wtedy chyba tylko dźwigiem
|
#1932 |
|
Raczkowanie
|
Basiu chyba Cie sciagnelysmy tutaj myslami, bo juz zaczęlysmy sie martwic
przy takiej pogodzie chyba wszystkim nam ciezko i duszno ;/Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1933 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś ledwo co na IV piętro się wgramoliłam. Aż nie poznaje siebie, ze tak ciężko mi to idzie.
Paprika!! Porównanie do Kopernika idealne. Też mam taki problem. W grudniu scielam na boba a teraz chce aby odrosly bo lepiej w dłuższych się czuję. Parę lat temu tak mnie fryzjerka ścięła, że dobre pół roku chodziłam w związanych włosach bo inaczej wstyd było się pokazać. basia Ty nas tak nie strasz U mnie mąż nie jest przekonany do tego aby być przy porodzie a ja Go zmuszać nie bede. za wizytyWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. A i jeszcze miałam zapytać. Chodzi o ruchy dziecka. Lekarzowi mówiłyście o tych porządnych kopniakach czy o tym lżejszym smyraniu?
Edytowane przez Suqub Czas edycji: 2014-07-17 o 14:36 |
|
|
|
#1934 |
|
Rozeznanie
|
Wybaczcie ale nie byłam w stanie nawet komputera włączać, telefonu też nie brałam do ręki. Leżałam i zdychałam.
Co do odżywki Eweline 8w1 też stosuję, chociaż ostatnio mam inną wersję coś o paznokciach twardych jak diament, tak raz w tygodniu pod lakier żeby się dłużej trzymał, jak mam dobry lakier to i dwa tygodnie się trzyma chociaż w ciąży mam teraz bardzo mocne paznokcie, czego nie mogę powiedzieć o włosach tylko uważajcie na tą odżywkę...ja jej używam od ponad roku pod lakier jedna warstwa czasem dwie i nic się nie dzieje, w pierwszym trymestrze trochę ograniczyłam ze względu na ten formaldehyd -strasznie śmierdzi ale były przypadki, że dziewczyny używające jej tak często jak piszą na opakowaniu miały mocne problemy potem z paznokciami! Zdjęcia tych paznokci odrażające...---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- tylko dla odważnych! podejrzewam, że dziewczyna może była uczulona na któryś składnik, inaczej wycofali by go z produkcji, ja używam jak mówiłam i jest ok ![]() http://www.urodaiwlosy.pl/2013/07/zm...o-kuracji.html
39/40 Edytowane przez basiabasia989 Czas edycji: 2014-07-17 o 14:41 |
|
|
|
#1935 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Właśnie wrocilam ze sklepu z męzem..chcieliśmy odswiezyć mieszkanko przed pojawieniem się córci..zaszaleliśmy..kupi liśmy już farby do naszej czesci i kącika małej..a nawet meble...takze zamówione są : szafa , komoda i lozeczko dla szkrabka ![]() Mimo wszystko w bardzo neutralnych barwach..tj biały + seledyn ![]() W poniedzialek mam połowkowe wiec stresik mnie łapie czy wszystko w porządku...raz czuje ją a potem 2 dni nic..a już koniec 21 tc
|
#1936 |
|
Wtajemniczenie
|
LoLcIa123 gratulacje piątki
.A ja dzisiaj na obiad zrobiłam łososia w cieście francuskim - mniam ![]()
|
|
|
|
#1937 |
|
Raczkowanie
|
Basia to dobrze że u Ciebie wszystko w porządku
![]() No a te zdjęcie z tymi paznokciami fuj okropnie to wygląda! Mam nadzieje że u mnie nic takiego nie nastąpi, używam jej już prawie pół roku i widzę ogromną poprawę ![]() Linka to zakupy Ci się udały połączenie bieli i seledynu zawsze mi się podobało:-DWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1938 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czytalam ze ruchy czujesz nieregularnie bo mala ma duzo miejsca by fikac takze to normalne ze raz je wyczuwasz a raz nie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1939 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a u mnie w rodzinie męża jest i Amelka i Zuzia i Emilka i Klaudia i Maja to odpada a z chłopców ktoś o Nikodemie pisał - też już jest. I Ania i Kasia i Kuba i Ola, Szymek, Arek, Maciuś...moje dziecko to będzie Kacper / Mikołaj albo Kornelka / Gabrysia chociaż kto wie czy do grudnia mi się jeszcze nie odwidzi
|
|
#1940 |
|
Zakorzenienie
|
Nasz będzie Maksymilian, Franciszek, Tymoteusz.
Na drugie Piotr
|
#1941 |
|
Rozeznanie
|
Maksymilian też mi się zawsze podobało
ale mój Ś.P. pies miał na imię Max...i jakoś zwątpiłam
|
#1942 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1943 |
|
Wtajemniczenie
|
przepis Pascala
![]() Roladki z ciasta francuskiego z łososiem Przygotuj Rozgrzej piekarnik do 190 stopni C (termoobieg). Przygotowanie Ciasto francuskie delikatnie rozwałkowujemy na desce posypanej mąką. Łososia rozkładamy na 1/3 powierzchni ciasta. Łososia doprawiamy pieprzem i rolujemy ciasto. Jajko roztrzepujemy widelcem w misce, dodajemy pieprz i sól. Mieszamy. Końcówki ciasta smarujemy jajkiem, zawijamy, następnie cały rulon smarujemy jajkiem. Posypujemy ciasto sezamem. Kroimy na małe roladki. Ruloniki wkładamy na blachę wyłożoną papierem pergaminowym, następnie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190°C (termoobieg) na mniej więcej 15 minut (ciasto nie może być surowe). Nic skomplikowanego, a jest pyszne .Paulinkus jestem w tym samym tygodniu i też nie czuję ruchów. Dzisiaj się zważyłam, wychodzi na to, że w ciągu 5 miesięcy przytyłam 3,7 kg. Mam nadzieję, że to nie jest sporo, sama nie wiem... Edytowane przez doloresd Czas edycji: 2014-07-17 o 15:44 |
|
|
|
#1944 |
|
Rozeznanie
|
Hello
Jestem Niestety nie poszlo mi dobrze- stres mnie zjadł calkowicie, az sama na siebie zła jestem- biedny mój maluszek Kobietom w ciązy powinni zabronić przystępować do egzaminów )To biorę sie za nadrabianie |
|
|
|
#1945 |
|
Raczkowanie
|
Ja miałąm i wymaz i cytologię zaraz na 2-giej wizycie jak mi tylko lekarka założyła kartę ciążową. Aż spojrzałam do spisu badan i widzę że aż 3 razy ją zalecają.
Zazdroszczę wyraźnych ruchów, bo ja sama nie wiem czy czuję czy mi się wydaje. Co do imion - pójdźcie na plac zabaw jak jest dużo maluchów i posłuchajcie jakie imiona się powtarzają najczęściej. U nas jest co najmniej 4 Filipów i 4 Mikołajów, kilka Julek, 2 Kaje, 3 Zuzie i sporo Kubusiów. |
|
|
|
#1946 |
|
Rozeznanie
|
W domu!
|
#1947 |
|
Wtajemniczenie
|
Maczuma Ja tez mam klopotliwe nerki w tej ciazy,ale jak to powiedzial moj tesc "nerki z ciaza sie nie lubia"
|
#1948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1949 | |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() ależ mam dziś ciężki dzień ale zbliża się ku końcowi ![]() Linka - miałam Tobie wcześniej napisać że mój mąż wspomniał o Jagodzie, że to takie piękne imię a tak rzadko się je teraz dzieciom nadaje i od razu wspomniałam o Tobie ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1950 |
|
Zadomowienie
|
tak się zastanawiam....cały czas się mówi że rodzi się za mało dzieci. nie wiem czy to specyfika dzielnicy-najbardziej rodzinna dzielnica wawy ursynów-ale u mnie co krok to kobieta z wózkiem, w ciąży albo jedno i drugie. dzisiaj śmiać mi się chciało bo ja z brzuchem już dość widocznym, obok babka w zaawansowaniej z wózkiem, a trzecia taka z zaokrąglonym ale ewidentnie ciążowym
wszystkie 3 na pasach stałyśmyzaraz jadę do mamy i tak się zastanawiam....250km i moja choroba lokomocyjna= ![]() macie jakiś sposób?wiem że aviomarinu nie powinno się brać |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.

bo dotychczas jak tż wspominał że chce byc przy porodzie to zniechęcałam go jak się tylko da :P a moze to i lepiej, że będzie przy mnie. w końcu to wspólne wydarzenie
. Lekarz mnie nastraszył, że jak nie przejdzie do przyszłego tyg, to czeka mnie oddział, bo może dojść do porodu
nie wiem co to za lekarz, mój jest na urlopie i nie wiem czy mu wierzyć kurde.. moja ginekolog poleciła mi w zastępstwie swoją koleżankę i zastanawiam się czy nie pójść do kontroli do niej.. W ogóle ten gin, był bardzo zdziwiony, że nie miałam wymazu z pochwy !! powiedział, że przez takie zakażenia może dojść do pęknięcia czegoś.. zrobił mi to i wyniki za tydzień, a ja słyszałam, że ten wymaz robi się w ost. trymestrze żeby dziecko przy porodzie się czymś nie zakaziło, a nie że na samym początku, na początku to tylko cytologia z tego co wiem
.

za wizyty
tylko uważajcie na tą odżywkę...ja jej używam od ponad roku pod lakier jedna warstwa czasem dwie i nic się nie dzieje, w pierwszym trymestrze trochę ograniczyłam ze względu na ten formaldehyd -strasznie śmierdzi 

Kobietom w ciązy powinni zabronić przystępować do egzaminów