Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-17, 15:10   #4561
meneq
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Illusion, Ezzo, Aga, Sylwietta Czuję się wywołana. Przyznaję szczerze, że czytam na bieżąco, ale nie mam nic konstruktywnego do powiedzenia

Ezzo strasznie przeżyłam Twoją wiadomość o śmierci maleństwa na białaczkę. Popłakałam się wczoraj jak głupia... Współczuję z całego serca rodzicom, poniekąd wiem co czują
Ale masz koszmary

Charliz ale masz się z Olą, mam nadzieję, że szybko przejdzie, bezboleśnie

Pstryczku Litlle świetnie Ci wytłumaczyła ideę naszej emerytury

Debrah
brakuje mi tu Twoich postów.....

Szajka Blanka trzyma łyżeczkę różnie, czasem tak jak strzeba, a czasem inaczej. Myślisz, że już powinna trzymać "jak dorosły"?

Little jak równo pofarbowałaś, to przecież nie będzie widać

Aga jak się czujesz?

Silver ja znalazłam jeden malutki plusik Twojego rozstania z Darią - przespałaś całe noce Wiem, że to marne pocieszenie, ale trzeba szukać pozytywów Już jutro przytulisz swoją Kruszynkę

Deli jak też mam jakieś 10 cm od sufitu maskownicę tak jak Ezzo i świetne rozwiązanie.

Marsi bardzo się ciesze, że synek zdrowo rośnie. Wyprawka już skompletowana?? aaa... i Kazimierz Dolny kocham miłością absolutną. Jak kiedyś będę bogata, to na pewno będę miała tam swoje mieszkanie

Lady a pokazywałaś swoją fryzurę? Bo Pietraszko fenomenalny!

Mala okropnie Ci współczuję problemów z TŻ. Mam nadzieję, że się szybko uspokoi
Ja to mam chyba jakiegoś anioła w domu M. sam wie, że trzeba poodkurzac, pozmywac, pobawić się z Małą. Jeszcze dobrze garnituru nie zdejmie, a już jest z Blanką na podłodze, albo na placu zabaw. Przepraszam za offtop.

Co do nocnikowania to Blankę sadzamy, parę razy zrobiła siku. Jednak widzę, że wie o co chodzi, bo pokazuje paluszkiem na pampersa jak zrobi siku lub kupę. Często bawi się pępkiem, o czym to świadczy Meneq??

Co do plaży. My będziemy nad morzem niedługo i mam dla Blanki trzy stroje kąpielowe i jakieś lekkie koszulki. Nie będzie chodzić na golasa, o nie! Tym bardziej, że tatuś na pewno na to nie pozwoli, bo... moja Blanka ma swoją miłośc w żłobku Nazywa się Romek, chodzą za rękę, dają sobie buziaki, śpią obok siebie (jak nie, to podnoszą awanturę), nawet chowają się razem za szafkę i kupę w pampersa robią tata załamany, szuka dueltówki na allegro A tak poważnie, to nawet nie wiedziałam, że to się tak wcześnie zaczyna

Blanka ma fazę na czyszczenie sobie stópek. Siada na pupie i podnosi nogę tak, że mało piety nie pocałuje, zagląda, czyści rączką i za chwilkę drugą to samo. Wysportowana

A jeszcze pytania mam
1. Czy pod strój kąpielowy do zakładać małej te pieluszki basenowe (Pantsy)? Można gdzieś na sztuki kupić? Czy od razu trzeba całe opakowanie?

2. Czy ktoś poza nami ma jeszcze skazę białkową?

3. Mam wrażenie, że Blance wolno rosną ząbki. Ma takie "krótkie". To normalne? Wit D suplemenujemy cały czas.

Wyszedł mi elaborat, przepraszam. Już nie zasmiecam wątku

Buziaki!

Nie wiem, ale zauwazylam, ze dzieci lubia bawic sie pepkiem... Z medycznego punktu widzenia tz odradza takie zabawy - podobno bardzo latwo dochodzi do zakazenia ta droga.
1. U nas pieluchy na basen tylko w opakowaniach po 3 szt; w lecie towar chodliwy a w zimie nie do kupienia stacjonarnie.
2. Skaza nie mija nic a nic?
3. Yae tez ma, jak to okreslilas, "krotkie".
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 15:16   #4562
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Pisałaś o tym pępku przy okazji robienia na nocnik więc myślałam że ma to związek Staram się Blance nie pozwalać tak robić, bo właśnie tak myślałam o zakażeniu.
Skaza jest chyba mniejsza, bo czasem podam jej kilka łyżek jogurtu naturalnego to ma mniejszy wysyp niż kiedyś, ale brzuszek ją nadal boli. Zmieniałam już jogurty ale po każdym to samo. No nic, będziemy dalej próbować. Dziękuję za odpowiedzi. A wiesz, mój drużba właśnie wrócił z miesięcznej wizyty w Japonii, zachwycony jest!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 15:21   #4563
misiaeel
Wtajemniczenie

hej

my dzisiaj znowu nad jeziorem i tym razem Hania dała sobie kostium założyć. niżej dowód w ogole Ona szalona jest biega, lata dosłownie po tej wodzie, nie daje się trzymać tylko siama. tyle radości ma przy tym ale dwie końskie Ją ugryzły na buźce i w ucho i straszne bąble Jej wyszły

neti ale Anotś ma raj

szaja brawa dla Dorki

Deli ja też nie pomoge bo tam nic nie widzę

marsi cudownie, że wszystko ok

fewciu no to Blanka ma narzeczonego
co do pytań to Hania dzisiaj w kostiumie ale bez pieluszki. nie ma skazy a co do ząbków to pojęcia nie mam:/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10513346_10202419116588410_6241252331639306773_n.jpg (133,2 KB, 29 załadowań)

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 15:45   #4564
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Ja uwazam, ze Zus rozwiaza, tylko co wtedy z naszymi skladkami
Mialam napisac- w carrefourze sa super bodziaki za 5zl! Mialam kiedys 2( pary czy sztuki?) i sa jak nowki, nawet sie nie porozciagaly nic mimo, ze zakladkowe i czesto noszone! I legginsy z hello kitty, myszka minnie za dyszke. Sorki jesli dla kogos to tandetne ale ja uwielbiam hello kitty
Mówisz ze zlikwidują ten bu....el

Cytat:
Dziewczyny kierwa mac pofarbowalam nowe bodziaki i skarpetki malej na niebiesko tepe babsko...
Ooo o ale widać ze pofarbowane czy jednolicie wyszedł kolor? :p

Fewciu.a co u Was ogólnie? Buziaki!

Misia foty w aplikacji nie widzę ale pewnie to ta z fb i chciałam powiedzieć ze Hanna do Ciebie bardzo podobna

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 15:47   #4565
LadyWhisper
Zakorzenienie

Black, kurczaki, skad to piekne bikini na blogu???

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 16:19   #4566
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Pisałaś o tym pępku przy okazji robienia na nocnik więc myślałam że ma to związek Staram się Blance nie pozwalać tak robić, bo właśnie tak myślałam o zakażeniu.
Skaza jest chyba mniejsza, bo czasem podam jej kilka łyżek jogurtu naturalnego to ma mniejszy wysyp niż kiedyś, ale brzuszek ją nadal boli. Zmieniałam już jogurty ale po każdym to samo. No nic, będziemy dalej próbować. Dziękuję za odpowiedzi. A wiesz, mój drużba właśnie wrócił z miesięcznej wizyty w Japonii, zachwycony jest!

Nie slyszalam jeszcze, zeby kogos Japonia rozczarowala.
Sam byl czy zorganizowany wypad?
Stary 2014-07-17, 16:24   #4567
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Był ze swoją dziewczyna, ona jest Japonka, mieszka w Polsce.

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 16:26   #4568
Lenova
Wtajemniczenie

Blanka dzisiaj rano rozcięła stópkę szkłem
Mama robiła słoiki z ogórkami i postawiła na ziemii Blanka jeden taki słoik chwyciła i upadł na ziemie rozbjając się na kawałki i Blance sródstopie przebiło Boże dawno tyle krwi nie widziałam
Oblecieliśmy szybko IP i na szczęście szkło nie weszło do środka , ale ta cała akcja to był dla nas dramat .Miałam najczarniejsze myśli .
Boże kiedy te problemy się skończą
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 16:33   #4569
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Był ze swoją dziewczyna, ona jest Japonka, mieszka w Polsce.

To tym bardziej podobac sie musialo!
Stary 2014-07-17, 17:27   #4570
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
[B]

Co do nocnikowania to Blankę sadzamy, parę razy zrobiła siku. Jednak widzę, że wie o co chodzi, bo pokazuje paluszkiem na pampersa jak zrobi siku lub kupę. Często bawi się pępkiem, o czym to świadczy Meneq??

Co do plaży. My będziemy nad morzem niedługo i mam dla Blanki trzy stroje kąpielowe i jakieś lekkie koszulki. Nie będzie chodzić na golasa, o nie! Tym bardziej, że tatuś na pewno na to nie pozwoli, bo... moja Blanka ma swoją miłośc w żłobku Nazywa się Romek, chodzą za rękę, dają sobie buziaki, śpią obok siebie (jak nie, to podnoszą awanturę), nawet chowają się razem za szafkę i kupę w pampersa robią tata załamany, szuka dueltówki na allegro A tak poważnie, to nawet nie wiedziałam, że to się tak wcześnie zaczyna

Blanka ma fazę na czyszczenie sobie stópek. Siada na pupie i podnosi nogę tak, że mało piety nie pocałuje, zagląda, czyści rączką i za chwilkę drugą to samo. Wysportowana

A jeszcze pytania mam
1. Czy pod strój kąpielowy do zakładać małej te pieluszki basenowe (Pantsy)? Można gdzieś na sztuki kupić? Czy od razu trzeba całe opakowanie?

3. Mam wrażenie, że Blance wolno rosną ząbki. Ma takie "krótkie". To normalne? Wit D suplemenujemy cały czas.

Buziaki!
Hahhaha jakie to romantyczne robic razem kupe poplakalam sie :P

Cytat:

Fewciu odnosnie skazy, u nas chyba juz przeszla jednak. A twarozki-serki homo podajesz? Bo u nas reakcja alergiczna na poczatku byla wlasnie na jogurt, ale twarozki przeszly. Dostaje w miare czesto i nic nie jest.

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Mama robiła słoiki z ogórkami i postawiła na ziemii Blanka jeden taki słoik chwyciła i upadł na ziemie rozbjając się na kawałki i Blance sródstopie przebiło Boże dawno tyle krwi nie widziałam
Oblecieliśmy szybko IP i na szczęście szkło nie weszło do środka , ale ta cała akcja to był dla nas dramat .Miałam najczarniejsze myśli .
o kurde biedna Blaneczka U nas dzisiaj tez krew- lekko rozcieta warga, bo mala sie potknela.

Ok a teraz zalaczniki.
Zdjecie malej przy parkomacie- aktualnie ulubiona zabawka... Nasze powroty ze zloba trwaja godzine, bo ona musi zatrzymac sie przy kazdym parkomacie, a w centrum jest ich multum ;/

Tak wygladaja te pofarbowane ciuszki, jak jakies szmaty ;/ a to nowe rzeczy...

3 rozowate bodziaki- to te z carrefoura za 5 zl za sztuke!

Sukienka z h&m za cala dyche!

Black ! widzialam, ze masz/mialas ten podklad Whitestay Kusi mnie za te kase, dobry jest? Tzn ciekawi mnie czy podkresla suche skorki, jak sie rozsmarowuje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0049.jpg (104,5 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0051.jpg (170,0 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0052.jpg (147,8 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0056.jpg (113,2 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0057.jpg (167,3 KB, 23 załadowań)

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry

Edytowane przez litllesweetangel
Czas edycji: 2014-07-17 o 17:33
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 17:59   #4571
hope01
Zakorzenienie

hej przepraszam że tak z doskoku! czytam na bieżąco, ale jak fewcia ostatnio nie mam nic do gadania
Little, to Daiwid na osiedlu ma bankomat.. Stoi przy nim masę czasu na paluszkach sięga przycisków i tylko: "Tsi, tsi" (trzy, trzy..)
Lady, Misia, cudne bobaski
Fewciu fajnie że napisałaś miłość żłobkowa mnie powaliła
Szaja Dawid trzyma albo piąstką, albo w miarę normalnie
Lenova biedna mała. Dawid wczoraj fisiował na czworaka i tak wycudował że rozciął troszkę brodę i przygryzł w środku sobie policzek, też krew się lała.

Załączam Wam pokój Młodego. Jest na razie tak o. Jak będziemy malować mieszkanie, to pewnie kolor mu zmienię, no i jeszcze w przyszłym miesiacu mu kupię firaneczkę (z Myszką Miki of kors.)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN4778.jpg (118,0 KB, 69 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN4779.jpg (134,2 KB, 70 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN4780.jpg (105,7 KB, 62 załadowań)

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 19:10   #4572
marsi11
Zakorzenienie

Co do OFE to ja zostaje, jak zmarł mój ojciec to 50% zebranego kapitału dostala moja mama, reszta kapitału przeszła na jej OFE, to było całkiem sporo kasy więc choćby z takiego powodu zostaje

Hope, piękny pokoik, jakie łózko fajne i widzę,że stoliczek z ikei dorwałaś
Meneq jak wyglądają pokoiki japońskich maluchów, czy wszystko jest też takie surowe i zachowawcze? bardzo jestem ciekawa jak to wygląda

Fewcia, fajnie,że jesteś
Lenova, biedna Blanusia, ojej
Little i buziaki dla małej, też pewnie bolało

Ezzo ,sciskam, Boże nawet nie potrafię sobie tego wyobrazić, ja tylko raz z daleka widziałam pogrzeb malego aniołka i nigdy nie zapomnę tej matki pochylonej nad grobem, od tamtego wydarzenia minęlo 12 lat a ja ciągle to pamiętam, dziewczynka byla z rocznika S, rodziców dobrze znam dzis maja dwojke zdrowych dzieci ale ta mama ma ciągle takie smutne oczy

Mikakrolikowa nie mam jak Ci odpisać na PW bo coś nie mogę wleźć do skrzynki ale chciałam Ci napisać,że nie będę teraz zamawiać pieluszek bo kolega z UK mi wiezie, przepraszam,że Ci głowę zawróciłam le tak wyszło przy okazji bo oni kompletowali wyprawkę i kupowali więcej więc się podłączyłam

ale się zatrulam winogronami z Biedry nie wiedzialam,że można sikać dupą myśałam,że umrę
przepraszam za opis ze szczególami ale dla mnie to trauma bo pierwszy raz coś takiego przeżyłam

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2014-07-17 o 19:12
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 19:42   #4573
hope01
Zakorzenienie

Marsi tak za całe 20 zł jeszcze czekam na jakąś ofertę z ławeczką co do winogron to w biedrze okropne ostatnio wzięłam. Płowe, bez smaku, skórka gorzka - wywaliłam.

Stary 2014-07-17, 20:17   #4574
marsi11
Zakorzenienie

Boże co to się dzieje na tym świecie, Boening zestrzelony, ile tam było dzieciczkow

a co do wczorajszej plotki odnosnie śmierci Przybylskiej, ludzie nie mają mózgu, wiecie jak ja się strasznie zdenerwowałam tą wiadomością? przeżyłam to , ktoś naprawdę nie pomyślał

na znak protestu postanowilam nie czytać Pudla. Pudel fuck off!
Stary 2014-07-17, 20:32   #4575
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Marsi nie ma problemu znalazlam wprawdzie kilka aukcji ale ja też musze zrezygnowac bo Julo ma teraz specialny kombinezon i ciezko z taka pielucha wiec wystarczy mi to co mamy
A możesz podać namiary na Chorwacje

mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 20:40   #4576
hope01
Zakorzenienie

właśnie śledziliśmy z TZ wiadomości. Masakra. Że niby separatyści się pomylili

Stary 2014-07-17, 20:51   #4577
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
właśnie śledziliśmy z TZ wiadomości. Masakra. Że niby separatyści się pomylili
masakra......

dorwalam dzis stoliczek w biedrze za 30zeta;]

poza tym Amelka usnela o 19 i juz 100 razy sie przebudzila...

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 20:59   #4578
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Hej kochane, przepraszam,że się nie odnoszę ale cholernie się spieszę a widziałam,że pytałyście o mojego bejbika,
wszystko gra, widzialam serduszko,nerki,pęcherz, jelitka no wsio gra nie widziałam tylko ani buźki ani płci bo tak się poobracał,że nawet fotki nie mam hihi kiedyś bym umarła z niecierpliwości a teraz heheh mam inne podejście

Meneq, ja też marzyłam żeby Leos był żywiołowy heheh to śmieszne ale chciałam,żeby był taki jak ja bo S to cały tata i temperametem nie umieją mi dogonić

Sciskam Was wszystkie serdecznie i lecę do pracy
To u mnie temperament Hania ma po tż i dlatego pewnie tak sie dogadują ja nie nadąrzam

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Aha mlodego tez scielam przy okazji wyglada tak dorosle <3 fryzjerka nim zachwycona mowi ze nigdy takiego malego pacjenta nie miala grzecznegoani razu sie nie zniecierpliwil!!! A najpierw nozyczkami go ciachala potem maszynka. O taki lobuziak, mina pt. Mamusiu, wstaaaaaaleeeeem

jaki dorosly
Cytat:
Dziewczyny kierwa mac pofarbowalam nowe bodziaki i skarpetki malej na niebiesko tepe babsko...
nie martw sie ! kup w rossmanie taki odplamiacz, rozpuscza sie to w wodzie i wrzuca ubrania, moim pomoglo
Stary 2014-07-17, 21:06   #4579
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
[B]
Szajka Blanka trzyma łyżeczkę różnie, czasem tak jak strzeba, a czasem inaczej. Myślisz, że już powinna trzymać "jak dorosły"?

A jeszcze pytania mam

Buziaki!

aaa spokojnie jak najbardziej dziecko ma czas, mniej więcej do 2,5-3rż na naukę trzymania

Tak przecież jak siusiu albo kupa pójdą to co, na piasek albo do wody?

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
hej

my dzisiaj znowu nad jeziorem i tym razem Hania dała sobie kostium założyć. niżej dowód w ogole Ona szalona jest biega, lata dosłownie po tej wodzie, nie daje się trzymać tylko siama. tyle radości ma przy tym ale dwie końskie Ją ugryzły na buźce i w ucho i straszne bąble Jej wyszły

neti ale Anotś ma raj

szaja brawa dla Dorki

Deli ja też nie pomoge bo tam nic nie widzę

marsi cudownie, że wszystko ok

fewciu no to Blanka ma narzeczonego
co do pytań to Hania dzisiaj w kostiumie ale bez pieluszki. nie ma skazy a co do ząbków to pojęcia nie mam:/
śliczna jest my terą z kropki kapelutek

A wczoraj D. dostała zaległy urodzinowy prezent od mojej koleżanki i jest szał!

http://allegro.pl/drewniany-kolorowy...tml?source=mlt
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 21:13   #4580
Debrah
Zakorzenienie

Czesc!
Co to mogło być? Dwudniowa gorączka i nic dalej? Zęba ni widu...

Ale wzięłam ją już dziś na spacer bo w sumie nic jej nie jest, hm.

Fewcia: cudna ta miłość żłobkowa

Napisałam maila do doradcy kredytowego, zobaczymy co podpowie. Jeśli byśmy się mieli zdecydować to wtedy jeśli rata kredytu i czynsz wyjdą mniej więcej tyle ile płacimy teraz. Zobaczymy co z naszą zdolnością, jak się okaże ze Gucio to będziemy przynajmniej wiedzieć co zmienić na przyszłość.

Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 21:18   #4581
s i l v e r
Zakorzenienie

Ja tak na szybko nadrobiłam. Lecę zaraz serial oglądać , a potem spać. Jutro rano do lekarza z wynikiem, pewnie będę tam siedzieć parę h Potem na 14 do pracy ... o 20 kończę , a o 20.40 mam pociąg i wyjeżdżam na 3 dni
Potem jak wrócę to będę znów tydzień sama.

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Hej kochane, przepraszam,że się nie odnoszę ale cholernie się spieszę a widziałam,że pytałyście o mojego bejbika,
wszystko gra, widzialam serduszko,nerki,pęcherz, jelitka no wsio gra nie widziałam tylko ani buźki ani płci bo tak się poobracał,że nawet fotki nie mam hihi kiedyś bym umarła z niecierpliwości a teraz heheh mam inne podejście

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
pytanie z innej beczki
pyt do pracujacych mam: zostajecie w OFE czy wybieracie tylko ZUS?
decyzje trzeba podjac do konca lipca. ja sie na tym kompletnie nie znam
nie znam się

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47341150]Dziewczyny, jak wasze dzieci trzymają łyżkę? ja dzisiaj zwróciłam uwage, Dorka obiema rękami już prawidłowo trzyma [/QUOTE]
Daria też już potrafi. Ale je tylko prawą.
dla Dorki
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Aha mlodego tez scielam przy okazji wyglada tak dorosle <3 fryzjerka nim zachwycona mowi ze nigdy takiego malego pacjenta nie miala grzecznegoani razu sie nie zniecierpliwil!!! A najpierw nozyczkami go ciachala potem maszynka. O taki lobuziak, mina pt. Mamusiu, wstaaaaaaleeeeem

wygląda jakby miał 3 latka
Cytat:
[B]
Silver ja znalazłam jeden malutki plusik Twojego rozstania z Darią - przespałaś całe noce Wiem, że to marne pocieszenie, ale trzeba szukać pozytywów Już jutro przytulisz swoją Kruszynkę
Masz rację. Wszystko ma swoje plusy i minusy. Wreszcie wstaję wypoczęta i jestem przytomna w pracy
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
ojjjjjjjjjjjjj biedna Blanka

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
Ale cudnie!
Stary 2014-07-17, 21:21   #4582
iffonka7
Zadomowienie

hej

Jestem po usg genetycznym i wszystko ok

Lady my byliśmy wczoraj u fryzjera i wyszliśmy z jednym uchem nie obciętym, bo już się nie dało ogólnie całe cięcie odbywało sie na stojąco ale a myśle że powodem tego jest fakt że ostatnio dość często chodzimy do lekarzy gdzie męczą Bartusia i on już po prostu boi się jak ktoś obcy zaczyna go dotykać.

Jak już jestem przy temacie lekarzy to mamy masakre z tym pisiorkiem, jakis idiota mu go za mocno ściagnal i popękała mu tam skóra, jak się zrobią tam teraz blizny to chyba już nam tylko operacja zostanie ogólnie nie polecam lekarzy z poradni chirurgi dziecięcej w Częstochowie przy szpitalu na Parkitce. Na pytanie o dalsze leczenie mojego dziecka pan doktor zaczął śmiać mi się w twarz, a na pytanie czy mam mu czymś go smarować usłyszałam że jak chce to mogę ale on nie wiem czy to ma sens. Dziewczyny ze Śląska czy słyszałyście może o jakiś dobrym chirurgu dziecięcym bo chciałbym jechać gdzieś na konsultacje jeśli zrobią nam się blizny na napletku.

W ogóle to Bartuś nie akceptuje sandałków bez skarpetek, 32 stopnie a ona się kisi w skarpetkach.

Edytowane przez iffonka7
Czas edycji: 2014-07-17 o 21:25
iffonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 21:21   #4583
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Debrah, 3dniówkę mieliście? wiem, że 2 dni temp była, ale pamiętasz, że A. miała prawie żadną temp, i gdyby nie marudzenie to ani bym nie sprawdziła i nie wiedziała.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 21:27   #4584
Debrah
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47348889]Debrah, 3dniówkę mieliście? wiem, że 2 dni temp była, ale pamiętasz, że A. miała prawie żadną temp, i gdyby nie marudzenie to ani bym nie sprawdziła i nie wiedziała.[/QUOTE]

A wysypka nie powinna być? Nie ma.

Co do chorób ogólnie to ja mam jeden wielki lęk- ze A zachoruje na coś albo ja na jakiegoś paskudnego raka czy inna cholerę i nie zobaczę jak Ami dorasta

Stary 2014-07-17, 21:54   #4585
nafiyqa
Zakorzenienie

Jaki Pietraszek dorosly!!

Misia, jak to bez pieluszki? Moja wyobraznia tego nie ogarnia
A Hania to Twoj klon

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 22:10   #4586
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Misia, jak to bez pieluszki? Moja wyobraznia tego nie ogarnia
A Hania to Twoj klon
Daria tez w stroju bez pieluszki
Stary 2014-07-17, 22:11   #4587
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Daria tez w stroju bez pieluszki
Ale że jak? Co z siusianiem?

Stary 2014-07-17, 22:27   #4588
sylwietta1988
Zakorzenienie

Powiem tylko, ze dzis Bartulo wykonczyło mnie nerwowo i to dokumentnie reszte po prostu przemilczę...
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość

Czytasz nieuwaznie ;-) Wzoraj po 15 udalo mi sie Yae spacyfikowac na drzemke. Spala pol godziny, ale wstala taka kochana, ze cale zlo przedrzemkowe poszlo w niepamiec. Ewidentnie poza uu potrzebuje teraz bliskosci: tuli sie i to tak cala soba kilkanascie razy w ciagu dnia.
u nas podobnie z tym przytulaniem czytam bardzo dokładnie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
sylwietto zaczelam sie zastanawiac nad tym, co mi powiedzialas i rzeczywiscie noce sa zle, ale to jest fakt, nad ktorym trzeba przejsc do porzadku dziennego, bo marudzeniem i tak nic nie wskoram. A propos zywiolowosci, to kazdego dnia dziekuje (nota bene zawsze chcialam miec takie dziecko),ze Yae jest wlasnie taka, na poczatek przygody rodzicielskiej jest w ten sposob znacznie latwiej.
A dlaczego? Wyjasnij plis bo ja czasami mam ochote "szczelic sobie w łeb"

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość

SYLWIA szczerze i jak na spowiedzi - nie. Nie ćwiczę tu tak jak w domu. Natomiast sporo spacerujemy i jeździmy na rowerach. No i chodze czasem na ta siłownię na powietrzu. Do tego nie pije tyle wody ile powinnam i napilam się kilka razy piwka na wyjeździe.
Jestem wściekła na siebie ale mam nowe postanowienie- od powrotu wracam do dyscypliny i nie tkne alko żadnego do listopada ( sister ma urodziny).
A ciężko mi się powstrzymać żeby w taką czikę nie napić się mocno schlodzonego cytrynowego radlerka ale ostatnio od 5 maja do wesela na którym byliśmy nie tknelam wiec teraz tez nie tkne choć wyzwanie ciężkie. No i do Świąt Bożego Narodzenia Musze przynajmniej dyche zrzucić
ale elaborat

ale jak tyle ruchu to zawsze cos spalisz, z tztem pewnie najwiecej po powrocie odrobisz wszystko

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47341150]Dziewczyny, jak wasze dzieci trzymają łyżkę? ja dzisiaj zwróciłam uwage, Dorka obiema rękami już prawidłowo trzyma [/QUOTE]w garsci

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Zuzka śpi już 2h.
W nocy przez 3h nie spała, tylko płakała.
Nie muszę mówić jak się czuję

Burza będzie...........edit: burza jest. Leje tak, że nie widzę następnej ulicy od mojego bloku.
biedna Zuza
u nas takie ulewy juz 3 dni.... dzis Bartulo przemoczył 4 pary butów, w tym gumiaki....

Cytat:
I

Buziaki!
jakie zasmiecam, jakie zasmiecam, halo- prosze sie ogarnąc! Blanus juz nie córus tatusia? ooooo, czarno widze przyszłosc tego chłopczyka ucałuj pieknote

LADY
, Pietraszko super gosc

Aha, rozwaliła mnie szparka DELI

Wiecie w cos sie wciagnełam? W serial "Fala zbrodni" dawnoooooo oglądałam, leciał jakies 10 lat temu. teraz dają na ATM rozrywka
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 22:30   #4589
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
A wysypka nie powinna być? Nie ma.

Co do chorób ogólnie to ja mam jeden wielki lęk- ze A zachoruje na coś albo ja na jakiegoś paskudnego raka czy inna cholerę i nie zobaczę jak Ami dorasta

Debrah co Ty za głupoty piszesz?

Mikakrolikowa my kochana nie jeździmu do pensjonatu, to po prostu prywatna kwatera i tyle,nie ma nawet strony internetowej
my z "ulicy" zawsze szukaliśmy
pensjonaty to droga sprawa a kwatey 30-70 euro za dobę zależy też w jakim rejonie
a w który rejon chcecie jechac?
Stary 2014-07-17, 22:38   #4590
pstryczek84
Zakorzenienie

jejku, jaka masakra z tym samolotem
Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
hej

Jestem po usg genetycznym i wszystko ok

.
super!

tule wszystkie zranione dzieciaczki!

hope - super pokoik. i jakie wypasione lozko!!!

Kuba dzis przespal cala swoja drzemke grzecznie w lozeczku! pierwszy raz od jakis 3 tyg az mi dziwnie bylo
i od 3 dni zasypia sam, koltuni sie ostro na lozku i chwile potem odlatuje

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości