|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Cytat:
Nie wiem, ale zauwazylam, ze dzieci lubia bawic sie pepkiem... Z medycznego punktu widzenia tz odradza takie zabawy - podobno bardzo latwo dochodzi do zakazenia ta droga. 1. U nas pieluchy na basen tylko w opakowaniach po 3 szt; w lecie towar chodliwy a w zimie nie do kupienia stacjonarnie. 2. Skaza nie mija nic a nic? 3. Yae tez ma, jak to okreslilas, "krotkie". |
|
|
|
|
#4562 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałaś o tym pępku przy okazji robienia na nocnik więc myślałam że ma to związek
Staram się Blance nie pozwalać tak robić, bo właśnie tak myślałam o zakażeniu.Skaza jest chyba mniejsza, bo czasem podam jej kilka łyżek jogurtu naturalnego to ma mniejszy wysyp niż kiedyś, ale brzuszek ją nadal boli. Zmieniałam już jogurty ale po każdym to samo. No nic, będziemy dalej próbować. Dziękuję za odpowiedzi. A wiesz, mój drużba właśnie wrócił z miesięcznej wizyty w Japonii, zachwycony jest! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4563 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
my dzisiaj znowu nad jeziorem i tym razem Hania dała sobie kostium założyć. niżej dowód w ogole Ona szalona jest biega, lata dosłownie po tej wodzie, nie daje się trzymać tylko siama. tyle radości ma przy tym![]() neti ale Anotś ma raj ![]() szaja brawa dla Dorki ![]() Deli ja też nie pomoge bo tam nic nie widzę ![]() marsi cudownie, że wszystko ok fewciu no to Blanka ma narzeczonego co do pytań to Hania dzisiaj w kostiumie ale bez pieluszki. nie ma skazy a co do ząbków to pojęcia nie mam:/
|
#4564 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Fewciu.a co u Was ogólnie? Buziaki! Misia foty w aplikacji nie widzę ale pewnie to ta z fb i chciałam powiedzieć ze Hanna do Ciebie bardzo podobna ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4565 |
|
Zakorzenienie
|
Black, kurczaki, skad to piekne bikini na blogu???
Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#4566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie slyszalam jeszcze, zeby kogos Japonia rozczarowala. Sam byl czy zorganizowany wypad? |
|
|
|
|
#4567 |
|
Zakorzenienie
|
Był ze swoją dziewczyna, ona jest Japonka, mieszka w Polsce.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4568 |
|
Wtajemniczenie
|
Blanka dzisiaj rano rozcięła stópkę szkłem
Mama robiła słoiki z ogórkami i postawiła na ziemi Boże dawno tyle krwi nie widziałam Oblecieliśmy szybko IP i na szczęście szkło nie weszło do środka , ale ta cała akcja to był dla nas dramat .Miałam najczarniejsze myśli . Boże kiedy te problemy się skończą
|
|
|
|
#4569 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4570 | |||
|
Lurker ;)
|
Cytat:
poplakalam sie :PCytat:
Cytat:
Ok a teraz zalaczniki. Zdjecie malej przy parkomacie- aktualnie ulubiona zabawka... Nasze powroty ze zloba trwaja godzine, bo ona musi zatrzymac sie przy kazdym parkomacie, a w centrum jest ich multum ;/ Tak wygladaja te pofarbowane ciuszki, jak jakies szmaty ;/ a to nowe rzeczy... 3 rozowate bodziaki- to te z carrefoura za 5 zl za sztuke! Sukienka z h&m za cala dyche! Black ! widzialam, ze masz/mialas ten podklad Whitestay Kusi mnie za te kase, dobry jest? Tzn ciekawi mnie czy podkresla suche skorki, jak sie rozsmarowuje
It's okay I got lost on the way But I'm a supergirl And supergirls don't cry Edytowane przez litllesweetangel Czas edycji: 2014-07-17 o 17:33 |
|||
|
|
|
#4571 |
|
Zakorzenienie
|
hej przepraszam że tak z doskoku! czytam na bieżąco, ale jak fewcia ostatnio nie mam nic do gadania
![]() Little, to Daiwid na osiedlu ma bankomat.. Stoi przy nim masę czasu na paluszkach sięga przycisków i tylko: "Tsi, tsi" (trzy, trzy..) Lady, Misia, cudne bobaski ![]() Fewciu fajnie że napisałaś miłość żłobkowa mnie powaliła ![]() Szaja Dawid trzyma albo piąstką, albo w miarę normalnie ![]() Lenova biedna mała. Dawid wczoraj fisiował na czworaka i tak wycudował że rozciął troszkę brodę i przygryzł w środku sobie policzek, też krew się lała. Załączam Wam pokój Młodego. Jest na razie tak o. Jak będziemy malować mieszkanie, to pewnie kolor mu zmienię, no i jeszcze w przyszłym miesiacu mu kupię firaneczkę (z Myszką Miki of kors.) |
|
|
|
#4572 |
|
Zakorzenienie
|
Co do OFE to ja zostaje, jak zmarł mój ojciec to 50% zebranego kapitału dostala moja mama, reszta kapitału przeszła na jej OFE, to było całkiem sporo kasy więc choćby z takiego powodu zostaje
Hope, piękny pokoik, jakie łózko fajne i widzę,że stoliczek z ikei dorwałaś Meneq jak wyglądają pokoiki japońskich maluchów, czy wszystko jest też takie surowe i zachowawcze? bardzo jestem ciekawa jak to wygląda Fewcia, fajnie,że jesteś Lenova, biedna Blanusia, ojej Little i buziaki dla małej, też pewnie bolało ![]() Ezzo ,sciskam, Boże nawet nie potrafię sobie tego wyobrazić, ja tylko raz z daleka widziałam pogrzeb malego aniołka i nigdy nie zapomnę tej matki pochylonej nad grobem, od tamtego wydarzenia minęlo 12 lat a ja ciągle to pamiętam, dziewczynka byla z rocznika S, rodziców dobrze znam dzis maja dwojke zdrowych dzieci ale ta mama ma ciągle takie smutne oczy Mikakrolikowa nie mam jak Ci odpisać na PW bo coś nie mogę wleźć do skrzynki ale chciałam Ci napisać,że nie będę teraz zamawiać pieluszek bo kolega z UK mi wiezie, przepraszam,że Ci głowę zawróciłam le tak wyszło przy okazji bo oni kompletowali wyprawkę i kupowali więcej więc się podłączyłam ale się zatrulam winogronami z Biedry przepraszam za opis ze szczególami ale dla mnie to trauma bo pierwszy raz coś takiego przeżyłam
Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2014-07-17 o 19:12 |
|
|
|
#4573 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi tak
jeszcze czekam na jakąś ofertę z ławeczką co do winogron to w biedrze okropne ostatnio wzięłam. Płowe, bez smaku, skórka gorzka - wywaliłam.
|
|
|
|
#4574 |
|
Zakorzenienie
|
Boże co to się dzieje na tym świecie, Boening zestrzelony, ile tam było dzieciczkow
![]() a co do wczorajszej plotki odnosnie śmierci Przybylskiej, ludzie nie mają mózgu, wiecie jak ja się strasznie zdenerwowałam tą wiadomością? przeżyłam to , ktoś naprawdę nie pomyślał na znak protestu postanowilam nie czytać Pudla. Pudel fuck off! |
|
|
|
#4575 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi nie ma problemu znalazlam wprawdzie kilka aukcji ale ja też musze zrezygnowac bo Julo ma teraz specialny kombinezon i ciezko z taka pielucha wiec wystarczy mi to co mamy
A możesz podać namiary na Chorwacje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie śledziliśmy z TZ wiadomości. Masakra. Że niby separatyści się pomylili
|
|
|
|
#4577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dorwalam dzis stoliczek w biedrze za 30zeta;] poza tym Amelka usnela o 19 i juz 100 razy sie przebudzila...
|
|
|
#4578 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie nadąrzam ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4579 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
aaa spokojnie jak najbardziej dziecko ma czas, mniej więcej do 2,5-3rż na naukę trzymaniaTak przecież jak siusiu albo kupa pójdą to co, na piasek albo do wody? Cytat:
![]() A wczoraj D. dostała zaległy urodzinowy prezent od mojej koleżanki i jest szał!http://allegro.pl/drewniany-kolorowy...tml?source=mlt |
||
|
|
|
#4580 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
Co to mogło być? Dwudniowa gorączka i nic dalej? Zęba ni widu... Ale wzięłam ją już dziś na spacer bo w sumie nic jej nie jest, hm. Fewcia: cudna ta miłość żłobkowa Napisałam maila do doradcy kredytowego, zobaczymy co podpowie. Jeśli byśmy się mieli zdecydować to wtedy jeśli rata kredytu i czynsz wyjdą mniej więcej tyle ile płacimy teraz. Zobaczymy co z naszą zdolnością, jak się okaże ze Gucio to będziemy przynajmniej wiedzieć co zmienić na przyszłość. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4581 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Ja tak na szybko nadrobiłam. Lecę zaraz serial oglądać , a potem spać. Jutro rano do lekarza z wynikiem, pewnie będę tam siedzieć parę h
Potem na 14 do pracy ... o 20 kończę , a o 20.40 mam pociąg i wyjeżdżam na 3 dni Potem jak wrócę to będę znów tydzień sama. Cytat:
Cytat:
nie znam się[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47341150]Dziewczyny, jak wasze dzieci trzymają łyżkę? ja dzisiaj zwróciłam uwage, Dorka obiema rękami już prawidłowo trzyma dla DorkiCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
|
|
#4582 |
|
Zadomowienie
|
hej
Jestem po usg genetycznym i wszystko ok ![]() Lady my byliśmy wczoraj u fryzjera i wyszliśmy z jednym uchem nie obciętym, bo już się nie dało ogólnie całe cięcie odbywało sie na stojąco ale a myśle że powodem tego jest fakt że ostatnio dość często chodzimy do lekarzy gdzie męczą Bartusia i on już po prostu boi się jak ktoś obcy zaczyna go dotykać. Jak już jestem przy temacie lekarzy to mamy masakre z tym pisiorkiem, jakis idiota mu go za mocno ściagnal i popękała mu tam skóra, jak się zrobią tam teraz blizny to chyba już nam tylko operacja zostanie W ogóle to Bartuś nie akceptuje sandałków bez skarpetek, 32 stopnie a ona się kisi w skarpetkach.
26.02.2013 18.11.2014 Edytowane przez iffonka7 Czas edycji: 2014-07-17 o 21:25 |
|
|
|
#4583 |
|
Konto usunięte
|
Debrah, 3dniówkę mieliście? wiem, że 2 dni temp była, ale pamiętasz, że A. miała prawie żadną temp, i gdyby nie marudzenie to ani bym nie sprawdziła
i nie wiedziała.
|
|
|
|
#4584 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47348889]Debrah, 3dniówkę mieliście? wiem, że 2 dni temp była, ale pamiętasz, że A. miała prawie żadną temp, i gdyby nie marudzenie to ani bym nie sprawdziła
i nie wiedziała.[/QUOTE]A wysypka nie powinna być? Nie ma. Co do chorób ogólnie to ja mam jeden wielki lęk- ze A zachoruje na coś albo ja na jakiegoś paskudnego raka czy inna cholerę i nie zobaczę jak Ami dorasta Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4586 |
|
Zakorzenienie
|
Daria tez w stroju bez pieluszki
|
#4587 |
|
Zakorzenienie
|
Ale że jak? Co z siusianiem?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4588 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Powiem tylko, ze dzis Bartulo wykonczyło mnie nerwowo i to dokumentnie
reszte po prostu przemilczę... Cytat:
![]() Cytat:
bo ja czasami mam ochote "szczelic sobie w łeb" Cytat:
po powrocie odrobisz wszystko [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47341150]Dziewczyny, jak wasze dzieci trzymają łyżkę? ja dzisiaj zwróciłam uwage, Dorka obiema rękami już prawidłowo trzyma ![]() Cytat:
u nas takie ulewy juz 3 dni.... dzis Bartulo przemoczył 4 pary butów, w tym gumiaki.... ![]() Cytat:
LADY, Pietraszko super gosc Aha, rozwaliła mnie szparka DELI Wiecie w cos sie wciagnełam? W serial "Fala zbrodni" |
|||||
|
|
|
#4589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mikakrolikowa my kochana nie jeździmu do pensjonatu, to po prostu prywatna kwatera i tyle,nie ma nawet strony internetowej my z "ulicy" zawsze szukaliśmy pensjonaty to droga sprawa a kwatey 30-70 euro za dobę zależy też w jakim rejonie a w który rejon chcecie jechac? |
|
|
|
|
#4590 |
|
Zakorzenienie
|
jejku, jaka masakra z tym samolotem
![]() super! tule wszystkie zranione dzieciaczki! hope - super pokoik. i jakie wypasione lozko!!! Kuba dzis przespal cala swoja drzemke grzecznie w lozeczku! pierwszy raz od jakis 3 tyg ![]() i od 3 dni zasypia sam, koltuni sie ostro na lozku i chwile potem odlatuje
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.

Czuję się wywołana. Przyznaję szczerze, że czytam na bieżąco, ale nie mam nic konstruktywnego do powiedzenia 
Popłakałam się wczoraj jak głupia... Współczuję z całego serca rodzicom, poniekąd wiem co czują 

Wiem, że to marne pocieszenie, ale trzeba szukać pozytywów
Już jutro przytulisz swoją Kruszynkę
M. sam wie, że trzeba poodkurzac, pozmywac, pobawić się z Małą. Jeszcze dobrze garnituru nie zdejmie, a już jest z Blanką na podłodze, albo na placu zabaw. Przepraszam za offtop.

Kusi mnie za te kase, dobry jest? Tzn ciekawi mnie czy podkresla suche skorki, jak sie rozsmarowuje ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Potem na 14 do pracy ... o 20 kończę , a o 20.40 mam pociąg i wyjeżdżam na 3 dni 
nie znam się