|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. |
3 | 5,66% |
Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. |
4 | 7,55% |
Sierpień leci, sypią się dzieci. |
2 | 3,77% |
Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. |
31 | 58,49% |
Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. |
15 | 28,30% |
Coś tak czuję, że się przeterminuję. |
2 | 3,77% |
Mamusie sierpniowe 2014. |
8 | 15,09% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1741 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Zaczarowana super!! Wracasz do domu?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1742 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() H4linka jeszcze ze wszystkim zdążysz! ciekawe jak zaczarowana po ktg ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() no widzisz, mała sobie spała ![]() ciekawe kiedy się akcja rozwinie u Ciebie 3cm to jeszcze nie tak dużo, zależy jak teraz bedzie postepować rozwarcie... no to gbsa bedzie mieć jutro no i super. U mnie też się krótko czeka. to ile Ty juz schudłaś w tej ciąży?? chyba jedyna która liczy kilogramy na minus nie na plus...ja mam 11 na plus a Ty pewnie z 5-6 na minus...masakra jak Cie te wymioty wymęczyły... to ważysz juz miej niż przed ciążą czy nie?? mała ma 3kg to jest już gotowiutka ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1743 |
Zakorzenienie
|
Zaczarowana super, że ktg wyszło dobrze, a rozwarcie nie takie duże jeszcze
---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- 88natka pokoik super ![]() mam nadzieję, że dzisiaj się wyśpię ![]() ![]()
#1744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mala sie rozchulala teraz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1745 |
Raczkowanie
|
tak tylko wtrącę sie do tematu gbs...wezcie pod uwagę ze ten antybiotyk dziala nie na nas ale na to dzieciątko co sie rodzi, wiec profilaktyczne podawanie go każdej jak leci tez nie jest dobre, bo jeśli nie jest sie nosicielem to to maleństwo jest faszerowane bez potrzeby...
ja dzis odebralam wynik i jest ujemny, natomiast przy starszych chlopakach nie mialam robionego tego badania no i tez nie mialam podawanego antybiotyku wiec to wogole jakoś niedawno weszlo w standart badan poszlam dzis do lekarza bo od tego kaszlu juz mnie caly brzuch boli, na szczęście czysto i w oskrzelach i plucach no ale tez nic na niego nie dostalam(poza tymco stosuje do tej pory) wykończę sie chyba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to ją poprzytulaj i wyspijcie się bo byc może już niedlugo niemały wysilek was obie czeka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1747 |
Zakorzenienie
|
H4linka do roboty, bo czekamy na chlopaka teraz :-P
Kasiuulad i to faktycznie od kaszlu Cię boli brzuch? Zdrówka! Sara spij smacznie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1748 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja po wizycie. Z małym wszystko dobrze, gorzej ze mną. Cos mi sie we łbie poprzestawialo, i pisze to naprawde serio. Mam nadzieję że jak jutro się obudze to wszystko będzie jak dawniej. Poza tym moj gin ma mnie gleboko w du*ie. Z tz nie rozmawiam i oczy mam tak spuchniete od placzu ze ledwie widze. Oby jutro było lepiej. Sha, Halinka, no jak chcesz to mozesz w zasadzie rodzic ![]()
![]() |
#1749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale ja tez jakos sie dziwnie czuje. Nie widzialam sie z zadnym czopem, ale pod wieczor zaczelo mnie z lekka cmic w podbrzuszu, jak na okres, teraz boli mnie spojenie lonowe, i mialam kilka dosc mocnych skurczy przepowiadajacych.... bezbolesne, ale takie ciagnace, zaczynajace sie od dolu brzucha. A mlody szaleje na calego. Ide spac, mam nadzieje ze nic sie w nocy nie wydarzy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez ostatnio miałam takie uczucie...nikt mnie nie rozumiał, wszyscy mnie lekceważyli, wszystkie mnie doprowadzalo do płaczu...ale to mija na drugi dzień ![]() chyba, że masz jakis problem taki realny ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- a jak tam twoja szyja? bo Ty chyba tez miałas skrócona...? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1751 | ||||||||
Raczkowanie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47346838]88natka a ten przewijak będzie miała wzdłuż ściany jak na zdjęciu? Bo chyba niewygodnie będzie przewijać dziecko od tej dłuższej strony, ale pokój mega
![]() A propo lekarzy to naprawdę trzeba trafić na ludzkiego, bo niektórzy nie nadają się do leczenia ludzi. Moja siostra w szpitalu miałam zmieniany na głowie opatrunek i tylko zwróciła uwagę lekarce, żeby nie opierała ręki na jej kolanie, bo ma całe poobdzierane. Wiadomo, że miała długie spodnie, to lekarka może o tym nie wiedzieć. A ta na nią nakrzyczała, że ona jej przecież chce pomóc, a nie krzywdę robić ![]() ![]() ![]() Nie no co za baba...chyba wystarczylo powiedziec przepraszam a nie drzec sie..masakra Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No wlasnie- to jakie to duze jest w koncu? Mnie tez pobolewa brzuch, ciagnie tak, raz na czas skurcze przepowiadajce, ale to juz jakis czas ale nic sie nie dzieje z szyja... Cytat:
Cytat:
![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47349128]A miał ci czop nosem wychodzić i co teraz??? Mi odszedł najpierw mały glut, a po dwóch dniach większy, więc obserwuj co się będzie działo ![]() heheheeh jak H4lince koza wychodzi pochwa to zapewne czop wlasciwy wyjdzie nosem...wszytsko jest mozliwe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#1752 |
Konto usunięte
|
White Cafe trzymaj się, a najlepiej idź spać. Może jutro będzie już lepiej.
Na mam dzisiaj mały kryzys. Mam dość tej ciąży, ogromnego brzucha. I wiecznej opuchlizny. Ogólnie czuje się nierozumiana. Nawet męża ostrzeglam, że w moim stanie może zostać zrugany za sama swoją obecność. Tak więc w czarnym humorze idę spać. Nie rodzić mi przez noc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1753 |
Zakorzenienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47350145]White Cafe trzymaj się, a najlepiej idź spać. Może jutro będzie już lepiej.
Na mam dzisiaj mały kryzys. Mam dość tej ciąży, ogromnego brzucha. I wiecznej opuchlizny. Ogólnie czuje się nierozumiana. Nawet męża ostrzeglam, że w moim stanie może zostać zrugany za sama swoją obecność. Tak więc w czarnym humorze idę spać. Nie rodzić mi przez noc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Tak jest!! zadna nie zgłasza chęci porodu! choc nie wiadomo jak zaczarowana się zacznie rozwierac tej nocy ![]() śpijcie baby! tak aby rano nie było 13 stron do nadrabiania |
![]() ![]() |
![]() |
#1754 |
Wtajemniczenie
|
a co wy tak wcześnie spać chodzicie? jeszcze jasno na dworze
![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-S5300 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#1755 |
Zadomowienie
|
Kolejne pytanie z serii głupich. Czy slyszycie co się dzieje u was w brzuchach? Bo ja raz na czas słyszę taki plusk jakby uderzyć otwartą dłonią w powierzchnię wody. Nie rodzę ale mi bardzo niedobrze.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1756 |
Zakorzenienie
|
Karoseria u nas juz ciemno i wszystkie grzeczne mamy sa juz w łóżku :-P
H4linka to może lepiej jedz na ip. Dziwne rzeczy opisujesz.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1757 |
Zakorzenienie
|
Nigdy nic nie słyszałam poza moimi własnymi flaczkami raz na jakiś czas...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1758 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S5300 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczególnie, że jest Ci niedobrze... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1760 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1761 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Za każdym razem gdy wchodzę na forum zastanawiam się czy już urodziłaś. Ciekawa jestem czy coś u mnie się dzieje. Jutro mam wizytę Cytat:
Hormony ciążowe? Końcówka może być ciężka mnie też czasem biorą jakieś nerwy nie wiadomo z skąd. Tż złożył wreszcie łóżeczko ![]() Mam nadzieję że dziś w końcu się wyśpię choć wcale mi się nie chce. Dwie noce prawie nie spałam i nie czuje się wcale zmęczona. Powinnam wypoczywać bo jak urodzi się mała to może nie być okazji. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1762 |
Raczkowanie
|
Hej hej
![]() ![]() ![]() siedziałam sobie teraz grzecznie w kuchni i piłam kompot.. patrzę a na podłodze wielki, długi ślimak!!! miał chyba 7 - 8 cm. aż mi się zrobiło niedobrze. jak on tam wszedł!? mam ich dosyć! na polu to rozumiem ale w domu?!?! to już drugi raz!!bleeee..... ![]()
![]() ![]() Edytowane przez kro0pka Czas edycji: 2014-07-17 o 22:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#1763 |
Zakorzenienie
|
A mnie brzuch znowu boli
![]() Chciałam wykorzystać tż-ta ale teraz się boję, że zacznę rodzić ![]() Słyszałyście o tym samolocie?? Prawie 300 osób zginęło... Masakra... Oby żadnej wojny z tego nie było:/ |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1764 |
Rozeznanie
|
Codziennie koło pierwszej w nocy myślę sobie ze wypadałoby iść spać...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1765 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ta antylopa ma dwa dzidziusie ![]() ![]() Cytat:
Biedna Angelika! Ja się trochę obawiam właśnie położnych...że wyjdą z nich takie wredne jędze! Cytat:
To nie tak, że dzieci nie widzą kolorów. To tak,że obraz mają zamazany i widzą na bardzo małą odległość. Wzrok się stopniowo wyostrza, więc po prostu kolory kontrastujące widzą lepiej... na początku przecież dziecko nie łapie karuzeli... Nadrobiłam Was troszkę, ale padam ze zmęczenia. Duchota mnie zabija. Byłam u tego anestezjologa, wszystko jest ok, nie ma przeciwwskazań do ZZO. Czy ciśnienie 120/85 jest ok? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1766 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:34 ---------- spicie? no ja na razie nie mogę...stopy mnie swędzą jak cholera... myślę sobie co mam kupić jeszcze. pytanie do dziewczyn które noszą okulary/soczewki. do porodu idziecie w okularach co nie? czy któraś zakłada soczewki?? ja bym wolała w soczewkach ale chyba lepiej nie...bo jak będzie długo trwać to mi oczy zaschną... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1767 |
Zadomowienie
|
Przychodzę z szybkimi wieściami. Nadrobie wszystko przez kolejne dni, bo wpisow jest tyle, ze hoho !
No wiec moja nieobdcnosc spowodowana jest pobytem w szpitalu. W czwartek 2tygdnie temu mialam 37,5 stopni.w piatek 39, po xzym zbilam temperature zimnym prysznicem i paracetamolem.wszystko bylo ok, az do nocy... w sobote o 4 obudzilam sje z dziwnymi schizami, ze spie w sukni sljbnej, ze na lozku jest rusztowanie, i bylam tego pewna! Nawet gdy się obudzilam to to widziałam.. w szpitalu bylismy juz po 5. Podawali przez 2 dni penicyline i jakies kroplowki gdy pojawila sie goraczka. Niestety nie pomagalo.zrobili badania na posiew krwi, badania moczu. Okazalo się, ze mam bakterie erscherichia coli w ukladzie moczowym i kna jsst odpowiedzialna za moje zapalenie pecherza i bóle nerek. Zmienilno anybiotyk.na szzczescie pomógł. Na dodatek zlapalo mnie sttaszne przeziebienoe i lezalam sama na patologii ciazy. Codziennie rano i wieczorem ktg. Na jednym zapisje wyszly skurcze, wiec zlecono kroplowki tzw magnezowki. Rowniez pomoglo. Wkkncu dzis wypuscili mnie do domu. Nienawidze szpitali, miml tego, ze pomagaja. Ale przynajmniem troche sie nauczylam z tymi ktg, jak naprawde rozpoznac skurcze od stawiania sie macicy itp. Dobrze, ze teraz jest juz wszystko ok!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1768 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Powiedz gdzie mamy przyjechac i profilaktycznie ofukac Tz ![]() Cytat:
Nie zastanawialam sie nad tym czy okulary czy soczewki ale rozsadniej chyba okulary ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- Cytat:
I jak rozrooznic skurcze od reszty?? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1769 |
Rozeznanie
|
Matko dziewczyny przystopujcie z tym pisaniem, bo nie moge Was dogonic..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1770 |
Zadomowienie
|
I po co glupia narzekalam na bol brzucha i palcace stopy...teraz do kompletu doszla zgaga.Mam za swoje-trzeba bylo sie usmiechac ze nie jest zle
![]() Szukam kosza mojzesza i prawie zaden mi sie nie podoba.Jak juz jest fajny to kosztuje wiecej niz lozeczko ![]() ---------- Dopisano o 02:33 ---------- Poprzedni post napisano o 01:43 ---------- Jeszcze wzdecie i biegunka gratis. Oj zachcialo mi sie zsiadlego mleka na kolacje, po tych wszystkich owocach zjedzonych na obiad ![]() Ale jak mnie wymeczy to moze usne ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.