![]() |
#961 |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. II
Bajlanga może poradzić się jeszcze innego lekarza? Amniopunkcja jest jednym z bezpieczniejszych badań inwazyjnych, zagrożenie dla dzidziusia jest bardzo bardzo małe. Też bym wykonała to badanie. Trzymam kciuki. Wszytsko bedzie dobrze.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#962 |
Zakorzenienie
|
kinqaa to znaczy ze z takim wynikiem zwiększa się ryzyko choroby czyli ze z takim wynikiem 1 kobieta na 260 rodzi chore dzieciątko.
---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- kurcze ale nie wzieli razem wynikow z usg i z krwi tylko osobno ryzyko dla kazdego badania ustalali? trochę dziwnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#963 |
Zadomowienie
|
dusiolka nie mam pojęcia co i jak, wyłączałam się strasznie jak dr mówił swoim lekarskim żargonem, nie mam teraz dostępu do teczki z wynikami, ale to 1:260 to chyba trisomia 13 albo 18
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nie mam pojęcia co mam zrobić, takiego czegoś się nie spodziewałam jestem rozdarta okropnie: zrobię amnio - tyle tygodni czekania na wyniki, stres znowu okropny, życie nadzieją nie zrobię amnio - czekanie do rozwiązania, stres, życie nadzieją, że może jednak uśmiechnie się do mnie los i nie będę tą 1 na 260 ![]() ![]() ![]() spróbuję się położyć, nie umiem przestać płakać i myśleć, a jeśli wszystko będzie okej? Dobrej nocy Wam życzę. |
![]() ![]() |
![]() |
#964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bajlaga bedzie ok! Trochę dziwne ze nie masz dostępu do wyników.bylas prywatnie? Mi wyniki dali do ręki z usg a z krwi przesłali mailowo o wszystko razem było podsumowane. Jesli jestes wierząca to poświęć ten czas nie na nerwy ale na modlitwę ;* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- I prosze nie czytaj internetu!! Idz po te wyniki zeby mieć przy sobie,teraz powinnaś dostać juz na NFZ raczej skierowanie na amnio albo zagadam z jakimś lekarzem zeby dał skierowanie jeszcze raz na krew ale w innym labo. Walcz kochana,dzidziusiowi Twoja siła jest potrzebna! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
Rozeznanie
|
Bajlaga, rybko, uspokój się przede wszystkim. Opanuj nerwy dla dzidziusia.
Zrób amniopunkcję, szybciej dowiesz się, co się dzieje i czy w ogóle coś się dzieje. Ja wierzę w to, że jest dobrze, że urodzisz zdrowego dzidziolka ![]()
![]() |
#966 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze zrób te amniopunkcje, zawsze to cos dodatkowego. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
Zakorzenienie
|
Bajlaga: to jest bardzo wazne czy wyniki zostały interpretowane oddzielnie krew i usg czy zostały "połączone"- jest to mozliwe przy użyciu specjalnego programu komputerowego ,bo oddzielne interpretowanie wyników moze wlasnie prowadzić do nieprawidłowych wniosków!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#968 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dzis po wizycie u poloznej, cisnienie ok, wyniki z krwi ok, dowiedzialam sie, ze jestem 0 rh+. Sprawdzila tylko serduszko dzidziusia, tempo ok 150-160 na minute i to by bylo na tyle. Dzis stresuje mnie tylko katarstrofa samolotu, bo niedlugo lece, a zawsze sie boje i staram sie sobie racjonalnie wmawiac, ze statystycznie rzecz biorac jestem bezpieczna, ale przy kolejnej katastrofie Malaysian statystyka przestaje byc wiarygodna! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Raczkowanie
|
Bajlaga, idz do innego ginekologa, powtórz badanie genetyczne krwi w innym labolatorium i wtedy dopiero zrob tą amniopunkcję, może nie potrzebnie się denerwujesz, ja też badania nie które musiałam powtarzać i wyszły wyniki dobrze! Trzymam kciuki za dobre wyniki!!
ktoś pisał o tatarze!!! MNIAM! też bym zjadła!! po 1,5 godz czekania , bo takie było opóźnienie u lekarza, lekarz zrobił mi szybkie usg, pokazał głowę, ręke i tyle, nawet nie wiem czy się rusza, bo nie czuje nic od paru dni, i chciałam zobaczyć, ale te pół minuty usg nic mi nie pomogło, powiedział, że płeć się nie zmieniła , chłopak, no trudno, chciałam mieć parkę a będą dwaj chłopcy, a ciśnienie wyszło 160/100 także złe, niby wszystko dobrze a mam zrobić ten test potrojny.bo tego pappa nie zrobiłam, dostałam skierowanie w przed ostatni możliwy dzień i nie udało mi się go zrobić , teraz dał mi skierowanie na ten test potrójny, także w przyszłym tyg pojadę na zrobić ten test, nie wiem czy każdy to robi czy on zleca jak widzi że coś może być nie tak, oh, teraz zaczynam się martwić
21.08.2011 Nasz ślub ![]() Edytowane przez sweetbe Czas edycji: 2014-07-17 o 22:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#970 |
Raczkowanie
|
Bajlaga porozmawiaj z innym lekarzem i upewnij sie, ze wszystko rozumiesz.
Ja nie robilabym badan inwazyjnych, bo wiem, ze i tak ciaze bym donosila. Jest ryzyko 1:260, ale to nie znaczy, ze z Twoja dzidzia jest cos zle, ale jedna z 260, dlaczego mialabys to byc akurat Ty? Wiem, ze latwo mo mowic, poniewaz nie mnie to spotkalo (chociaz wcale nie wiem, zauwaz, ze tutaj, gdzie mieszkam informuja dopiero gdy ryzyko jest 1:100, moge wiec rownie dobrze byc w grupie ryzyka 1:260 i nic o tym nie wiedziec). |
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Zakorzenienie
|
Sweetbee: ja nie miałam zalecanego potrójnego od gin,ale moze Twój gin daje wszystkim takie zalecenie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Bajlaga: po prostu musisz zadecydować czy chcesz wiedziec wcześniej czy czekać do rozwiązania. Wierze ze dokonasz dobrej dla Was decyzji ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#972 |
Zakorzenienie
|
Moja tesciowa juz wpadla w szal zakupowy. To stwierdzialam ze bede musiala chyba kontenerem po to wszystko przyjechac
Te do 13tc?? Na ktora masz? |
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Zakorzenienie
|
Olena: genetyczne sa do 14tyg. Dokładnie do 13t6d
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#974 |
Zakorzenienie
|
A najlepiej robic w 13tc
|
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
Wtajemniczenie
|
bajlaga dwie moje znajome miały podejrzenie, zrobiły to badanie aminio, kupa stresu. Badania wyszły dobrze. Dzieci tez urodzone juz zdrowe. Krew daje małe prawdopodobieństwo. Napewno u ciebie tez jest dobrze!
|
![]() ![]() |
![]() |
#976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 01:17 ---------- Poprzedni post napisano o 01:15 ---------- Ja będę je teraz miała w 12t5d, mam nadzieję że ta mała małpka da się tym razem pooglądać ![]()
![]() |
#977 |
Zakorzenienie
|
Witam w nocy .
Niedawno wróciłam z pracy . Boże trzęsie mnie do tej pory z jakimi idiotami musze pracowac.zwrocilam jednemu chlopaczkowi uwage , a on do mnie ze harrym potterem nie jest.no zagotowalo sie we mnie.wiec mowie ze albo to zrobi, albo jutro moze do pracy nie przychodzić. :/ parodia. Drugiej babie cos mowie, a ta że gowniarzem do niej jestem i jak ja mam prawo jej uwagę zwracać ![]() . Nastepni- cyganeria po ang ani slowa cyganeria nie umie i jak tu sie nie denerwować.Ty mowisz wyciag gumę z busi , a tu ze nie gaworzy po ang.cycki opadly po dzisiejszym dniu Kinga rady zanotowalam nt klamerki ![]() Smerfetka w uk znowu takich zim jak w pl to nie ma wiec tez inaczej Bajlaga kochana nie zagladaj do netu . idź po skierowanie i zrób raz jeszcze krew w innym labo jak Dusiolka pisze. Na prenatalnym scanie przeciez wszystko dobrze było. Wierze ze to jakaś pomylka ! Ide spac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 ![]() 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki ![]() 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#978 |
Zadomowienie
|
Dusiolka mam wyniki, ale teczka została w aucie. Z USG wszystko mi dali w dniu badania, krew miała przyjść mejlem, jesli byłoby ok...
Może ja jestem inna, ale wolałabym NIE WIEDZIEĆ, z USG wszystko powychodziło okej, a teraz taka wiadomość... Mam takie przeczucie, że jest wszystko okej, że to tylko statystyka ... a czy teraz, w prawie 15tc można ponownie zrobić ten test Pappa ? Nie znam się na tym Ale mnie ktoś ciągle testuje ile jeszcze wytrzymam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
Zakorzenienie
|
Zjadło mi posta
![]() Dzień dobry, wyspałam się... ale wieści z rana, aż ciarki mnie przechodzą ![]() Bajlaga nie poddawaj się kochana, walcz dalej, rób badania, powtarzaj, skoro jedno wyszło dobrze, to drugie nie może być złe, bo to się wyklucza przecież. (takie moje rozumowanie). Trzymam ogromne kciuki ![]()
#980 |
Zadomowienie
|
Trisomia 13 1:266
![]() nienawidzę internetu, od razu poczytałam na wikipedii co to za choroba... ![]() ![]() dzisiaj przejadę się do innego ginekologa, by po prostu zapytać co on o tym myśli. |
![]() ![]() |
![]() |
#981 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#982 | ||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() o boże ja też bym zjadła ostatnio tż sobie robił na imprezkę z kolegą jezu musiałam wyjść tak mi pachniało Cytat:
![]() ![]() ![]() natomiast jeśli chodzi o pępek no cóż my stosowaliśmy metodę - nie ruszać, psikać octaniseptem. niestety po paru dniach jak przyszła pediatra za głowę się złapała bo tam już zaczęło gnić tak jakby to. kazała wyrzucić octenisept i przemywać dokladnie spirytusem. i po 2 dniach odpadł pępek i się zagoiło wszystko także u nas metoda nie ruszać nie sprawdziła się Cytat:
![]() ale to też są różne szkoły jak siusiaka pielęgnować ![]() Cytat:
![]() ja mam zamiar normalnie po 2 tygodniach wyjść jeśli będzie ok ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja bym chyba dla świętego spokoju zrobiła tą amniopunkcję i zobaczysz że wyjdzie dobrze ![]() [QUOTE=uoyretfatsul;473509 65 Dzis stresuje mnie tylko katarstrofa samolotu, bo niedlugo lece, a zawsze sie boje i staram sie sobie racjonalnie wmawiac, ze statystycznie rzecz biorac jestem bezpieczna, ale przy kolejnej katastrofie Malaysian statystyka przestaje byc wiarygodna![/QUOTE] ja się strasznie boję latania leciałam w życiu tylko raz ![]() ![]() i ciągle śni mi się jakaś katastrofa samolotu Brawurka współczuję ciężkiego dnia ![]()
![]() |
#983 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry,
Bajlaga - spokojnie, już kilka z nas tu pisało, że te testy z krwi są mylące - zwłaszcza interpretowane w oderwaniu od innych badań tak jak piszą dziewczyny - koniecznie idź do innego lekarza i wykonaj ponownie badanie, nim zdecydujesz się na aminiopunkcję raz, że zdarzają się pomyłki w badaniach krwi oraz podmiany próbek, a dwa lekarz też może się mylić i nie być do końca dobrym specjalistą, tu liczy się doświadzcenie i ilość "przerobionych" przypadków pamiętaj, że 1:260 to znikomy ułamek prawdopodobieństwa ![]() czytałam o aktorce z "M jak Miłość", taka blondynka, kiedy ona była w bodajże 5 ciąży badania potwierdzały poważną chorobę - chyba Zespół Downa, zdecydowali że urodzi dziecko i urodziło się zdrowiuteńkie ![]() ![]() zdrówka dla dzidzi i siły dla Ciebie, pamiętaj też, że matczyna intuicja to skarb i twoja też bardzo możliwe, że dobrze Ci podpowiada, że dziecko jest zdrowe ![]()
08.05.2014 ![]() Jaś, Nasz Bączek ![]() ![]() Edytowane przez LindaC Czas edycji: 2014-07-18 o 07:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#984 | ||||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() ja tez bym już chciała, ale nie wiem dla kogo hehe Cytat:
![]() Cytat:
i nie czytaj tych głupot w internecie ![]() Cytat:
![]() Aja miałam w nocy 3 pobudki na siku ![]()
![]() |
#985 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A siku... jezu ja też wstaję po kilka razy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
38t5d Edytowane przez allgoodthings Czas edycji: 2014-07-18 o 07:34 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#986 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz możesz ten co ja musze zrobić ten test potrójny
![]() |
#987 |
Zadomowienie
|
Baby, dziękuję Wam za wsparcie
![]() Idę za kilka godzin do znanego i chwalonego w moim mieście lekarza. Ale wiecie co, wyobraziłam sobie sytuację: kobieta robi amniopunkcję, poroni ![]() ![]() Przepraszam, że Wam tu smęcę, ale naprawdę mam milion myśli w głowie na sekundę i jestem rozdarta... |
![]() ![]() |
![]() |
#988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piona, z tym ze ja jedną na sikanie a dwie bo mały marudzil w nocy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#989 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja tez się stresuje, znalazłam wyniki z 1 ciąży od innego lekarza i sa dużo dokładniejsze, z usg genetycznego, i tam pisze ze dziecko ma kosci nosowe, ile wynosi prawdopobienstwo jakiej choroby , a obecnie pisze jedynie , że ma kończyny, głowe, rusza się, ze jest przezierność karkowa ale w polu kosc nosowa jest pusta do uzupełnienia ![]()
21.08.2011 Nasz ślub ![]() Edytowane przez sweetbe Czas edycji: 2014-07-18 o 08:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Wtajemniczenie
|
sweetbe - głowa do góry
![]() ![]() bajlaga - na pewno ten nowy, inny lekarz powie, że wszystko ok i aminio nie będzie potrzeba wiesz jak to jest i ile się tego słyszy - ile błędów w sztuce lekarskiej, nie tą nerkę wytną, nie ta nogę zoperują, lekarz to tylko człowiek i pomylić się może albo może mieć za słabą wiedzę/doświadczenie. Dobrze, że teraz idziesz do znanego specjalisty ![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- wiesz co sweetbe? teraz jeszcze pogooglałam o usg genetycznym i wiesz co? pisze, że marker - kość nosowa, to jest głównie badany w tym drugim usg genetycznym czyli miedzy 18 a 23 tc. natomiast w pierwszym usg bierze się pod uwagę głównie takie markery - jak przezierność karkowa i przepływy. spokojnie ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:56.