|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4593 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem, jakoś ciągle się słyszy albo na necie o jakiejś mamie co zostawia maluchy bo przegrała z chorobą - dla mnie to straszme strraszne straszne
|
|
|
|
#4594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A juz calkiem strach mnie oblatuje jak slysze w tv, ze dziecko rozwijalo sie ksiazkowo, a tu bach - wykryli jakas straszna chorobe... Ale chyba ten strach jest nieodlaczna czescia zycia matki... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4595 |
|
Wtajemniczenie
|
ale tragedia z tym samolotem
jakoś nie mogę się otrząsnąć![]() Debrah ja też mam takie myśli. i jeszcze dochodzi myślenie jakby mi coś się stało co by było. Jak by sobie Hania poradziła, jakby to zniosła. nie wyobrażam sobie ale staram odganiać..Lenova biedna Blaneczka ![]() hope super pokoik!! nawijko no jakoś tak, wyadję mi się, że nie wygodnie by Jej było;p jeszcze po nogach Jej nie leciało, tzn większość czasu była w wodzie, więc może nie było widać
|
#4596 |
|
Zakorzenienie
|
Ale my Pietraszka tez puszczamy w majteczkach bez pieluszki nad jeziorem, w taki upal sobie nie wyobrazam, od razu by mu sie odparzenia masakryczne zrobily jak rok temu. Zawsze bierzemy z 6 par majteczek bawelnianych i jak sie posiusia to od razu zmieniamy. Pod pianke tez majteczki ale te do plywania Splash About
Hope super pokoik!!!!! A lozko genialne!! Powiedz jakie wymiary ma??? Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#4597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlaczego masz ochote sobie "szczelac"? Zywiolowe, po pierwsze bo od razu widac czy zdrowe, czy nie. Temperamentne, wie czego chce, stale w ruchu i podczas zabawy - takie zwykle samo potrafi sie soba zajac, co z tego, ze psoci? Chyba wracamy do odwiecznego problemu "grzecznych dzieci"; odpowiednie nastawienie rodzica jest tez potrzebne. Takie juz sa dzieci i im szybciej sie z tym pogodzic, tym latwiej rodzicowi bedzie. Z natury jestem choleryczka i ciezko byloby mi sobie poradzic z dzieckiem markotnym, stale wymagajacym mojej uwagi. Ulatwilam sobie zycie dostosowujac cale mieszkanie na potrzeby Yae, nie spinam sie jesli nabrudzi (kiedys sie posprzata), ale tzw. narecznosci 24h/dobe psychicznie nie wytrzymalabym. ---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- marsi dobre pytanie... Dla mnie sa jak yeti, slyszalam o nich, ale na wlasne oczy nie widzialam. Nikt z naszych znajomych nie ma pokoju dla dziecka, owszem sa pokoje do zabaw, kacik dziecka, etc. Tradycyjnie rodzina spi razem i tylko z tym modelem do tej pory sie spotykalam. Jesli chodzi o surowosc, to tez nie tak, bo wyobrazam sobie jakie ladne pokoiki mozna byloby zrobic z dostepnych akcesoriow, problem w tym, ze przecietny Japonczyk co 2-3 lata sie przeprowadza, trudno organizowac co rusz nowy pokoj. Jesli mieszkanie jest wynajmowane, to umowa zabrania jakichkolwiek (sic!) zmian: np. my nie mozemy nawet gwozdzia wbic. Pary z malymi dziecmi jeszcze nie mieszkaja na swoim - koszty nie do przeskoczenia a Ci, ktorzy u rodzicow jeszcze sa to maja bardzo ograniczona powierzchnie do dyspozycji. |
|
|
|
|
#4598 |
|
Zakorzenienie
|
Lady 75 x 150. Wzięłam takie, dlatego, że przy nim nie boję się, że mi Dawid durknie w nocy na ziemię
jak się zacznie szkoła i książki to mu chcemy kupić taki zestaw, że łózko nad biurkiem, dużo miejsca się zaoszczędzi, a pokój mały
|
|
|
|
#4599 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A miłość żłobkowa Cytat:
Cytat:
Sukienka śliczna ![]() Cytat:
Cytat:
Masakra, wczoraj właśńie zakupiłam cały worek ale jeszcze nie jadłam ![]() Cytat:
Cytat:
U mnie tez cięzka noc... Ja tez kiedys oglądałam, Dygant strasznie mi sie podobała w nim.
|
|
#4600 |
|
Zakorzenienie
|
z samolotem to po prostu tragedia i masakra. Na TVN24 na bieżąco leci raport specjalny, Putin obciąza Ukrainę, Holendrzy zapowiedzieli, że nie popuszczą. Coś w końcu się stanie dziewczyny. Bo za dużo się dzieje, ten s☠☠☠☠ysyn Putin Srutin doprowadzi do wojny, a Polska jest cudownym krajem środka, między dwoma agresorami z czasów wojny, także ...
![]() A słyszałyście o tej tragedii co się rodzina w szambie potopiła wczoraj? masakra
|
|
|
|
#4601 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co z bunga bunga jak rodzina spi razem?? Czy w Waszej sytuacji sa jakies widoki na swoje mieszkanie?? Cytat:
U nas noc ciężka, trochę z moje winy. Oli jęczała wierciła się to standardowo, najpierw smoczka próbowałam, dziasła smarowałam, jeść dałam, a ona przelana była na maxsa, dopieor jak ją przebrałam to spokojnie zasnęła. A ja jestem nieprzytomna. W załaczniku Oli:
|
|
#4602 |
|
Zakorzenienie
|
U nas tez nocka masakryczna od polnocy mlody sie co chwile budzil w koncu po 1 maz wzial nalego do nas i soalismy do 7.30 ;]
Zrobilam wczoraj 12km i sie zajechalam na maksa, dzisiaj ledwo chodze Nie cierpie wracac po takiej przerwie..... Za to dzisiaj podczas drzemki w planach skalpel potem 8km jak maz wrociCzekam na moja prostownice <3 Remington Frizz Therapy, no jestem mega ciekawa, bo siostra ma Shine Therapy i jest BOSKA, zobaczymy, jak ta Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#4603 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wiecie jakie jest sku*** lekarzy mamy przypadek w krakowie dziewczynka zdrowa do 6 lat zachorowała na dzieciecego aljharmera postep choroby z dnia na dzień zostało jej kilka tygodni zycia koszt leków miesiecznie 40 tys zł zadne dziecko w Pl ich nie dostaje zreszta nie pomogłyby ale ulzyły w cierpieniu mama zabrała ja do domu zeby umarła w przyjaznych warunkach ale widac ze cierpi czesto zaciska zeby leca jej łzy i prosiła lekarzy o zapisanie morfiny i co usłyszala ona i tak nic nie czuje
|
|
#4604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie ne ma czegos takieo jak sypialnia. Materace rozklada sie na noc a w dzien sa chowane. Wiec robieje osobnych pokoi tez sensu nie ma. ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Z czym? ;-) Wiesz, tutaj jest zjawisko sexless, wiec problem czesciowo sie rozwiazuje, wedlug raportow maja bardzo niska roczna srednia a Ci, ktorzy chca, to maja m.in. do wyboru love hotele stworzone wlasnie w tym celu. Najpierw tz musi sie okreslic, co w zyciu chce robic... |
|
|
|
|
#4605 |
|
Zakorzenienie
|
na pokładzie samolotu były 3 niemowlęta
|
|
|
|
#4606 |
|
Zakorzenienie
|
Takie pytanko jakiej ochrony przeciwsłonecznej uzywacie moze ktos stosował olejek z pestek malin ??
|
#4607 |
|
Zakorzenienie
|
Silver
za wizytę z wynikiem Darii |
|
|
|
#4608 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć kobietki-moje skarby jeszcze śpią. .. ale wczoraj byliśmy w gościach i mamy usnął o 22 dopiero.
Cytat:
Cytat:
K...wa jakie to p...by na świecie ze łbami bez mózgu- przepraszam za język. Antonio wczoraj karmił pieska kamykami i chichral się jak ten się do niego lasil. .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lady, bo Ty wczesniej robilas skalepl, po ilu tyg, msc widzialas efekty? ja nie biegam, nie widze sensu chyba juz w tym, bo to tylko 1.7km, gdybym miala fajną trase, a tak ciągle to samo...;/ ale robie skalpel i mel b abs, plus czasem hula hop. jestem tak styrana.. ech.. dzis co 15 min pobudki w nocy. Robie tztowi wlasnie krokiety;]
|
|
|
#4610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio rozmawiałam z moją położną i zapytałam co sądzi nt sprawy z dr Chazanem i powiedziała,że ona go popriera bo takie maleństwo dostaje strasznie silne leki że nic nie czuje sorry ale ja w to nie wierzę,ludzie przy nowotworach umierają w strasznych cierpieniach, pamiętam jak moja babcia prosiła o morfine a dostala jaqkiś kuźwa plaster |
|
|
|
|
#4611 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Też juz musimy znowu iść bo już prawie 2 miesiące temu ścinaliśmy i znowu szogun Tylko że u nas nie jest tak łatwo niestety....musze brać laptopa i puszczać teledysk Bednarka "Cisza" - on go hipnotyzuje od małego, ale i tak pod koniec już się niecierpliwi i wierci.Cytat:
Cytat:
Oli świetna Cytat:
![]() Dziś mamy 5 rocznicę ślubu. Jeju jak ten czas leci...właśnie dostałam od TŻta SMSa "Zobacz maleńka - 5 lat temu była taka sama pogoda" To fakt a może i jeszcze większa czika była. Jak jechaliśmy na ślub to w samochodzie pokazywało 34 stopnie. Jutro teściowa wieczorkem przyjeżdża posiedzieć z młodym i położyć go spać a my pójdziemy na kolację. Kurcze jak ja kocham tego faceta! Od 13 lat niezmiennie tak samo mocno!
|
|
#4612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio jak bylismy u genetyka z Julem była młoda para Ona w ciazy i czekali na badanie prenatalne ale mie;i takie miny ze az strach i wiecie co tysiac razy wolałam tam byc pod tym gabinetem z moim Julem chorym ale najcudowniejszym na swiecie niz byc na ich miejscu z niepennoscia co usłysza i jaki wynik badań bedzie i jaka decyzje podjąc nikomu nie zycze aby znalazł sie w tym miejscu bedac w ciazy Cytat:
|
|
#4613 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Boję się to napisa, ale od paru ocy śpimy bez pobudek od 20 do 6 rano. ![]() Cytat:
Dziękuję, że pytasz Ciężko, powoli, z problemami, ale od poniedziałku M. ma urlop więc planujemy odpocząć od wszystkich problemów.Cytat:
Jak dzisiaj się czuje?Cytat:
Serek właśnie dałam Jej wczoraj i dzisiaj buzia cała w krostkach, tyle, że brzuszek nie bolał. Cytat:
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47348632] Tak przecież jak siusiu albo kupa pójdą to co, na piasek albo do wody? [/QUOTE] Własnie nie wiem, nie znam się Czyli zwykły pampers odpada, kupić te pantsy?![]() Cytat:
Trzymam kciuki za kredyt ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#4614 |
|
Zakorzenienie
|
no włąsnie mika,oby nie mieć takich dylematów
ja nie wiem co bym zrobiła, z jednej strony od matki nie można oczekiwać bohaterskiej postawy,że będzie silna,że musi pożegnać, nie wszystkie matki "cichych" porodow chciały żegnać swoje maleństwa koleś który nam budował dom, jego żona równo ze mną chodziła w ciąży, ona po 40, czekali na diagnoze po amniopunkcji ,on mowil,że jesli okazą się wady to usuną ciąże dlatego,że nie są już mlodzi i jakby umarli to kto by zajmowal się dzieckiem, ech smutny temat poruszylyśmy Mika, sibernik jest super, zwiedzalismy w zeszlym roku a czemu wyjazd chyba nie wypali? Illusion, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy |
|
|
|
#4615 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zlituj się kobieto ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4616 |
|
Zakorzenienie
|
Fewciu pytałaś jak się czuje.
Generalnie dobrze, nic mi nie dolega. Czasami mam gorszy dzień że nie mam siły i leżę w łóżku, to wtedy mąż z Zuzką jest. Nie narzekam.
|
|
|
|
#4617 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4618 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry,
Illusion gratuluje rocznicy, obyś za roku kochała i była kochana jeszcze bardziej! i udanej kolacyjki życzę ![]() Cytat:
My jutro znowu na wesele idziemy
|
|
|
|
|
#4619 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4620 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny.
Jestem przeszczęśliwa!!!! Właśnie wróciłam od lekarza. Byłam z tymi wynikami Darii. Lekarka powiedziała, że jest OGROMNA poprawa. Pół roku temu mówiła że na 95% będzie potrzebna operacja, a teraz jest dużo dużo dużo dużo lepiej. Oczywiście ciągle musimy być pod kontrolą. 24 lipca idziemy na usg. Potem znów z wynikiem do niej. Nie macie pojęcia jak się cieszę! aż prawie się popłakałam ze szczęścia. Dziękuję Wam za kciuki - POMOGŁY ![]() Idę umyć włosy. Potem zrobię sobie obiad i na 14 do pracy. A po pracy o 20.40 mam pociąg i będę dopiero w poniedziałek wieczorem w domu Jak znajdę jeszcze chwilkę czasu to nadrobię Was ![]()
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.

jak się zacznie szkoła i książki to mu chcemy kupić taki zestaw, że łózko nad biurkiem, dużo miejsca się zaoszczędzi, a pokój mały
M. sam wie, że trzeba poodkurzac, pozmywac, pobawić się z Małą. Jeszcze dobrze garnituru nie zdejmie, a już jest z Blanką na podłodze, albo na placu zabaw. Przepraszam za offtop.
Nazywa się Romek, chodzą za rękę, dają sobie buziaki, śpią obok siebie (jak nie, to podnoszą awanturę), nawet chowają się razem za szafkę i kupę w pampersa robią
Kusi mnie za te kase, dobry jest? Tzn ciekawi mnie czy podkresla suche skorki, jak sie rozsmarowuje 

22.05.2008
14.08.2011![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Nie cierpie wracac po takiej przerwie..... Za to dzisiaj podczas drzemki w planach skalpel potem 8km jak maz wroci
za wizytę z wynikiem Darii 
ani razu sie nie zniecierpliwil!!! A najpierw nozyczkami go ciachala potem maszynka. O taki lobuziak, mina pt. Mamusiu, wstaaaaaaleeeeem
Też juz musimy znowu iść bo już prawie 2 miesiące temu ścinaliśmy i znowu szogun 
Ciężko, powoli, z problemami, ale od poniedziałku M. ma urlop więc planujemy odpocząć od wszystkich problemów.
Zlituj się kobieto