Styczniowe mamusie 2015, cz. II - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-18, 08:35   #991
akrolowa
Zadomowienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. II

Cytat:
Napisane przez LindaC Pokaż wiadomość
Dzień dobry,

Bajlaga - spokojnie, już kilka z nas tu pisało, że te testy z krwi są mylące - zwłaszcza interpretowane w oderwaniu od innych badań

tak jak piszą dziewczyny - koniecznie idź do innego lekarza i wykonaj ponownie badanie, nim zdecydujesz się na aminiopunkcję

raz, że zdarzają się pomyłki w badaniach krwi oraz podmiany próbek, a dwa lekarz też może się mylić i nie być do końca dobrym specjalistą, tu liczy się doświadzcenie i ilość "przerobionych" przypadków

pamiętaj, że 1:260 to znikomy ułamek prawdopodobieństwa

czytałam o aktorce z "M jak Miłość", taka blondynka, kiedy ona była w bodajże 5 ciąży badania potwierdzały poważną chorobę - chyba Zespół Downa, zdecydowali że urodzi dziecko i urodziło się zdrowiuteńkie dziś dają świadectwo tego, że badania mogą być mylące

zdrówka dla dzidzi i siły dla Ciebie, pamiętaj też, że matczyna intuicja to skarb i twoja też bardzo możliwe, że dobrze Ci podpowiada, że dziecko jest zdrowe
LindaC Zgadzam się z Tobą w 100 %. Bajgla jesteśmy z Tobą i wszystkie trzymamy kciuki, a także mocno wierzymy, że wszystko jest dobrze z maluszkiem. Musi być dobrze...
akrolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 08:38   #992
kika198513
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
Baby, dziękuję Wam za wsparcie

Idę za kilka godzin do znanego i chwalonego w moim mieście lekarza.

Ale wiecie co,
wyobraziłam sobie sytuację: kobieta robi amniopunkcję, poroni a potem wyniki wyjdą, że dziecko było zdrowe, a zmarło poprzez amnio... nigdy w życiu bym sobie nie wybaczyła, nigdy.

Przepraszam, że Wam tu smęcę, ale naprawdę mam milion myśli w głowie na sekundę i jestem rozdarta...
Kochana współczuje Ci tych nerwów i wątpliwości. Ja zrobiłam tylko usg nie robiłam testu z krwii, bo dla mnie i tak by to nic nie zmieniło. Dla mnie aminopunkcja odpada bo to tez ryzyko tak jak piszesz a ja pomimo wszystko chcę urodzić, nawet jesli pisane nam jest chore dziecko. Ja nie mam wyników krwi wiec po prostu nie wiem i juz. ile z nas tu tak ma?
Trzymam kciuki za wizyte u innego gina.
kika198513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 08:50   #993
smerfetka2808
Zakorzenienie

Dzień dobry

ale źle dzisiaj spałam nie mogę ostatnimi czasy w ogóle spać

Bajlaga, kochana Ty nasza jak tylko masz innego lekarza to uciekaj do niego niech Ci zinterpretuje te wyniki albo jeszcze raz zrobi badania, skoro było wszystko ok to co nagle się zmieniło?
zobaczysz że dzidziuś jest silny i nie da sobie zrobić nic złego a Ty go zdrowego ujrzysz już w styczniu trzymaj się!

Olena, tak tak ja na to pierwsze idę na 16:15.

Ma.ko, ale jak zwracasz przesylkę yo za nią płaci sprzedawca, wiem bo koleżanka szyje i sprzedaje na all więc napisz do nich i się dowiedz dokładnie
no własnie my też nie wiemy dla kogo jeszcze

dobra lecę do tesciowej
Stary 2014-07-18, 08:55   #994
TOMORROW
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Linda o sutkach nic nie mow, mnie to tak swedza jak u nastolatki! a cycki mam wielkie normalnie jak nie moje
a ja mam normalnie zielone cycki-skóra zrobiła się tak przezroczysta, że widać masę zielonkawych żył
Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
wow jestem w szoku że tyle czasu ubranka trzymasz! ja nie mam nic z dzieciństwa.
ja mam zeszyty z 2 klasy podstawówki, fajnie się to ogląda
Cytat:
Jestem załamana

lekarz poinformował mnie, że mogę wykonać amniopunkcję, wyniki krwi z testu PAPPa wyszły źle i to całe prawdopodobieństwo różnych chorób wynosi 1:260

nie wiem co mam robić
trzymam za Was kciuki, sama nie wiem, co bym zrobiła, jednak łatwiej radzić z boku niż samemu podejmować
no i faktycznie-większość z nas nie miała takich testów, a może wyniki były by takie same, jak Twoje
może rzeczywiście powtórzyć tą krew, to najbezpieczniejsza opcja
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 08:56   #995
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Jestem załamana

lekarz poinformował mnie, że mogę wykonać amniopunkcję, wyniki krwi z testu PAPPa wyszły źle i to całe prawdopodobieństwo różnych chorób wynosi 1:260

nie wiem co mam robić

wierzę, że maluszek jest zdrowy, widzę jak się rusza, jak rośnie...ale to chyba nic nie ma do rzeczy?

kompletnie mnie to rozłożyło, a akurat wszystko zaczęło się powoli układać
Bardzo dobrze że idziesz na konsultację do innego lekarza. Sama znam przypadki że dziewczyny robily amniopunkcję a wychodziło że dziecko jest zdrowe. Nie zadeczaj się! Nic nie jest jeszcze przesądzone, poczekaj co powie ten drugi lekarz.
Trzymam mocno kciuki

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 08:57   #996
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Dusiolka mam wyniki, ale teczka została w aucie. Z USG wszystko mi dali w dniu badania, krew miała przyjść mejlem, jesli byłoby ok...

Może ja jestem inna, ale wolałabym NIE WIEDZIEĆ, z USG wszystko powychodziło okej, a teraz taka wiadomość...

Mam takie przeczucie, że jest wszystko okej, że to tylko statystyka ...

a czy teraz, w prawie 15tc można ponownie zrobić ten test Pappa ? Nie znam się na tym

Ale mnie ktoś ciągle testuje ile jeszcze wytrzymam

Mozna zrobic test potrójny

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 09:11   #997
Szczeperka
Wtajemniczenie

Wyszła mi dość niska hemoglobina 11,9 (norma od 12 do 16, niby dla kobiet w ciąży nrma jest już od 11,5). Wizytę u gina mam dopiero za 10 dni - myślicie że powinnam zacząć sama brać żelazo?

Ignaś 11.03.2016
Stary 2014-07-18, 09:14   #998
simonee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TOMORROW Pokaż wiadomość
a ja mam normalnie zielone cycki-skóra zrobiła się tak przezroczysta, że widać masę zielonkawych żył
u mnie jeszcze nie widac zyl ale pewnie to kwestia czasu...
Stary 2014-07-18, 09:24   #999
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

bajlaga czekamy na kolejne wieści mocno zaciśnięte. Mam nadzieję, że ten lekarz rozwiąże wszystkie wątpliwości i pokieruje Cię na kolejne badania, które powiedzą o tym, że wszystko jest ok
Cytat:
Napisane przez kika198513 Pokaż wiadomość
. ile z nas tu tak ma?
ja nie robiłam prenatalnych, ufam mojemu lekarzowi, gdyby było coś nie tak to pokierowałby mnie dalej
Niemniej jak każda z nas martwię się.
Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Wyszła mi dość niska hemoglobina 11,9 (norma od 12 do 16, niby dla kobiet w ciąży nrma jest już od 11,5). Wizytę u gina mam dopiero za 10 dni - myślicie że powinnam zacząć sama brać żelazo?
nie bierz sama żelaza, poczekaj do wizyty, a w tym czasie spożywaj produkty bogate w żelazo
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 09:26   #1000
dusiolka
Zakorzenienie

Styczniowe mamusie 2015, cz. II

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość

Sama nic nie rób, ja miałam jeszcze niższa teraz hemoglobine, żelazo i obniżony poziom erytrocytów i gin włączył mi żelazo: tardyferon-fol

Edytowane przez dusiolka
Czas edycji: 2014-07-18 o 09:27
Stary 2014-07-18, 09:26   #1001
Szczeperka
Wtajemniczenie

Stwierdziłam że moje wyniki wcale nie są takie złe i czekam do wizyty.
Nie ma to jak zmienność nastroju w ciąży

Ignaś 11.03.2016
Stary 2014-07-18, 09:27   #1002
AsiaW**
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
bajlaga czekamy na kolejne wieści mocno zaciśnięte. Mam nadzieję, że ten lekarz rozwiąże wszystkie wątpliwości i pokieruje Cię na kolejne badania, które powiedzą o tym, że wszystko jest ok

ja nie robiłam prenatalnych, ufam mojemu lekarzowi, gdyby było coś nie tak to pokierowałby mnie dalej
Niemniej jak każda z nas martwię się.

nie bierz sama żelaza, poczekaj do wizyty, a w tym czasie spożywaj produkty bogate w żelazo

ja też nie, robiłam tylko badanie przezierności karkowej wyszło mi 1 mm, widać kość nosową, lekarz mówi że on nie widzi żadnych podstaw żeby kierować na dodatkowe badania, ale oczywiście jeśli chcę to można zrobić, chyba nie chce, bo co by to zmieniło?ufam mu.

AsiaW** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 09:28   #1003
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Sama nic nie rób, ja miałam jeszcze niższa teraz hemoglobine, żelazo i obniżony poziom erytrocytów i gin włączył mi żelazo: tardyferon-fol

Ja mam właśnie strasznie dziwnie bo erytrocyty są dokładnie w połowie normy a hemoglobiny jest za mało. Chyba dziecko mi ją zjada

Ignaś 11.03.2016
Stary 2014-07-18, 09:34   #1004
suszarka
Buc

Cytat:
Napisane przez sweetbe Pokaż wiadomość
ja tez się stresuje, znalazłam wyniki z 1 ciąży od innego lekarza i sa dużo dokładniejsze, z usg genetycznego, i tam pisze ze dziecko ma kosci nosowe, ile wynosi prawdopobienstwo jakiej choroby , a obecnie pisze jedynie , że ma kończyny, głowe, rusza się, ze jest przezierność karkowa ale w polu kosc nosowa jest pusta do uzupełnienia no i karze mi isc na te testy z krwi

a na jakiej podstawie kazał Ci zrobić test potrójny?

bajlaga - wiem, że łatwo pisać ale postaraj się nie marwtić bo

a. test pappa może dać wynik fałszywie pozytywny
b.test pappa szacuje Ci ryzyko wystąpienia wad. nie mówi Ci czy dziecko jest chore czy zdrowe.
c.test pappa niepołączony z usg można sobie wsadzić w tyłek.
d.wiem, że to mało pocieszające ale zdarzały się przypadki dobrego usg oraz dobrego testu pappa a dziecko rodziło się chore. tak samo zdarzają się przypadki złych wyników badań a dziecko rodzi się zdrowe.

czy na usg gen miałaś szacowane ryzyko?

nie ma sensu powtarzać teraz pappa bo będzie on niemiarodajny.
moim zdaniem zrób amniopunkcje bo test potrójny ma wiarygodność na poziomie 70% a nie wiem czy taka Cię uspokoi. Bardzo mocno trzymam kciucki za Ciebie.

Edytowane przez suszarka
Czas edycji: 2014-07-18 o 09:36
suszarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 09:34   #1005
bajlaga
Zadomowienie

Dzięki za kciuki i wsparcie, napisze Wam potem, co mi powiedział inny dr na wizycie.

Pisałyście o teście potrójnym, znalazłam taką informację: "Trisomia 13, czyli zespół Patau, nie jest wykrywalny przez test potrójny."
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-18, 09:38   #1006
AsiaW**
Zakorzenienie

Dziewczyny, lekarz na ostatniej wizycie zalecił mi przyjmowanie witamin dla kobiet w ciąży, stosuje juz prawie 1,5 tyg, nie zapytałam jednak jak długo mam je przyjmować wizytę mam 20 sierpnia, jestem w 12 tyg ciąży. Jak myślicie, już do końca ciazy? wiem, zapytam na kolejnej wizycie, ale chciałabym mniej więcej wiedziec.

Stary 2014-07-18, 09:42   #1007
dusiolka
Zakorzenienie

Trzymamy kciuki i czekamy na wiesci Bajlaga

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
Napisane przez AsiaW** Pokaż wiadomość
Dziewczyny, lekarz na ostatniej wizycie zalecił mi przyjmowanie witamin dla kobiet w ciąży, stosuje juz prawie 1,5 tyg, nie zapytałam jednak jak długo mam je przyjmować wizytę mam 20 sierpnia, jestem w 12 tyg ciąży. Jak myślicie, już do końca ciazy? wiem, zapytam na kolejnej wizycie, ale chciałabym mniej więcej wiedziec.

Napewno do konca opakowania hehe a co dalej to pewnie powie. Ja zażywam witaminy od poczatku ciAzy i mam w planach zażywać podczas karmienia piersią tez

Stary 2014-07-18, 09:42   #1008
AsiaW**
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za kciuki i wsparcie, napisze Wam potem, co mi powiedział inny dr na wizycie.

Pisałyście o teście potrójnym, znalazłam taką informację: "Trisomia 13, czyli zespół Patau, nie jest wykrywalny przez test potrójny."

ja tez trzymam mocno kciuki

Stary 2014-07-18, 09:43   #1009
suszarka
Buc

Cytat:

raczej do końca.

Cytat:

trzymaj się!!!!!!!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-18, 09:44   #1010
AsiaW**
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Trzymamy kciuki i czekamy na wiesci Bajlaga

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Napewno do konca opakowania hehe a co dalej to pewnie powie. Ja zażywam witaminy od poczatku ciAzy i mam w planach zażywać podczas karmienia piersią tez

opakowanie kończy mi się przed następną wizytą. No nic, wykupię pewnie kolejne.

Stary 2014-07-18, 09:44   #1011
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
witaminy bierzesz do końca ciąży, a potem przy karmieniu piersią

bajlaga powodzenia o której ta wizyta?
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 09:47   #1012
AsiaW**
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
witaminy bierzesz do końca ciąży, a potem przy karmieniu piersią

bajlaga powodzenia o której ta wizyta?

dziękuję za "oświecenie" mnie

Stary 2014-07-18, 10:07   #1013
ellyunia
Wtajemniczenie

ale wieści od rana
Bajlaga ja na twoim miejscu poszłabym do innego lekarza i przede wszystkim powtórzyła może badania krwi.
Mi gin powiedział że badanie USG to jedno i ten obraz który widzi raczej nie daje mu podstaw żeby się martwić, ale pełen obraz sytuacji i ryzyko zostanie mi przedstawiony jak będą wyniki krwi.
U mnie ryzyko wynosi 1:20000 to znaczy że jednak też mogę wyciągnąć ten jeden akurat zły los, u Ciebie ta pula losów jest mniejsza co nie oznacza że będziesz miała takiego pecha i akurat go wyciągniesz.
Ja chyba też nie zdecydowałabym się na amiopunkcję, po tym badaniu istnieje ryzyko poronienia za dzisiejszą wizytę i pamiętaj, nasze forum jest szczęśliwe i wszystkie dzieci urodzą się zdrowe i piękne

sweetbe kurcze to nie dobrze, a może wybierz się do innego lekarza.
Tak jak pisałam samo USG nie jest miarodajne, USG+test z krwi daje obraz jakie ryzyko wystąpienia istnieje (nigdy jednak nie będzie to diagnoza)

(Badanie genetyczne I trymestr: Na tym etapie rozwoju płodu oceniamy wstępnie budowę anatomiczną: budowę i wymiary główki (BPD), klatki piersiowej i brzuszka, kończyn górnych i dolnych (FL), budowę i przepływy w sercu, przewodzie żylnym i pępowinie, obecność żołądka i pęcherza moczowego, położenie kosmówki. Dokonujemy także oceny tak zwanych markerów genetycznych uwzględnianych w programie kalkulującym ryzyko: NB (kość nosowa), NT (przezierność karkowa), TV (przepływ w zastawce trójdzielnej w sercu), DV (przepływ w przewodzie żylnym), FHR (tętno płodu). Stwierdzone na tym etapie markery lub wady znacząco wpływają na kształtowanie się ryzyka urodzenia dziecka z aberracja chromosomalną.)

TEST POTRÓJNY (AFP,hCG,uE3) test biochemiczny z krwi matki wykonywany pomiędzy 14 – 18 tygodniem ciąży równolegle z badaniem usg. Czułość testu potrójnego jest znacząco niższa od testu podwójnego jeśli chodzi o wykrywanie zespołów genetycznych. Test ten pozwala natomiast wcześnie wykryć wady otwarte kręgosłupa u płodu.

Edytowane przez ellyunia
Czas edycji: 2014-07-18 o 10:11
ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2014-07-18, 10:11   #1014
suszarka
Buc

ellyunia - jeżeli bajlaga skończyła 14 tydzień to nie ma sensu robić robić znów pappa bo będzie on niewiarygodny.
Stary 2014-07-18, 10:17   #1015
Kinqaa
Zakorzenienie

bajlaga ja trzymam kciuki i wiem ,ze na pewno bedzie dobrze!

Mi pobierala polozna ostatnio krew i mowila,ze tez na rozne choroby, tlumaczyla przy kazdej pobranej probce. Ale nie zapamietalam.
Teraz tylko USG w srode. oby bylo wszystko ok!

Zaprowadzilam mala do szkoly, ostatni dzien dzisiaj
Zanioslysmy od razu kwiatuszki dla dwoch Pań. Kupilam w doniczkach, bo takie sciete to zdechna za pare dni , a tak to moze beda podlewac i dbac i pamietac o uczennicy + dolaczylam kartki z napisem DZIEKUJE. Mloda narysowala cos po swojemu jeszcze. Wiec starczy mam to z glowy! pierwsze zakonczenie roku szkolnego w UK

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 10:21   #1016
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TOMORROW Pokaż wiadomość
U mnie od samego początku zarysowała się nibiesko zielonkawa pajęczynka.
akrolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 10:25   #1017
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
a to jakby nie był odsuniety przez was napletek to potem by nie mógł sam go odsunąć? I widzicie? Wolę pipkę
są różne szkoły - jedna mówi żeby nic nie robić z siusiakiem on sam się odklei i będzie się ściągał. druga szkoła żeby od początku leciutko ściągać.
znam parę przypadków gdzie siusiak nie był ruszany i zrobiła się stulejka.
ja sobie nie wyobrażam nic nie robić - przecież tam się gromadzi brud, zarazki. a tak zawsze myjemy i jest ok
natomiast u dziewczynek też czają się różne rzeczy może dojść np do sklejenia warg sromowych.
podsumowując pielęgnacja zarówno siusiaków jak i pipek nie jest łatwa

Cytat:
Ale wiecie co,
wyobraziłam sobie sytuację: kobieta robi amniopunkcję, poroni a potem wyniki wyjdą, że dziecko było zdrowe, a zmarło poprzez amnio... nigdy w życiu bym sobie nie wybaczyła, nigdy.

Przepraszam, że Wam tu smęcę, ale naprawdę mam milion myśli w głowie na sekundę i jestem rozdarta...
smęć nam kochana ile się da.
no właśnie to jest ryzyko takie. dlatego idź idź do tego lekarza zobaczysz co on ci powie.
swoją drogą jesli amniopunkcja wychodzi źle to co wtedy? to już jest na 100% czy też jakieś tam prawdopodobieństwo? bo jeśli tak to też jest zawsze duża szansa że dzidzi jest jednak zdrowe.

Cytat:
Napisane przez sweetbe Pokaż wiadomość
ja tez się stresuje, znalazłam wyniki z 1 ciąży od innego lekarza i sa dużo dokładniejsze, z usg genetycznego, i tam pisze ze dziecko ma kosci nosowe, ile wynosi prawdopobienstwo jakiej choroby , a obecnie pisze jedynie , że ma kończyny, głowe, rusza się, ze jest przezierność karkowa ale w polu kosc nosowa jest pusta do uzupełnienia no i karze mi isc na te testy z krwi
a może dzidzia za mała była? gdyby było coś nie tak lekarz powiedział by ci o tym

Cytat:
Napisane przez kika198513 Pokaż wiadomość
Kochana współczuje Ci tych nerwów i wątpliwości. Ja zrobiłam tylko usg nie robiłam testu z krwii, bo dla mnie i tak by to nic nie zmieniło. Dla mnie aminopunkcja odpada bo to tez ryzyko tak jak piszesz a ja pomimo wszystko chcę urodzić, nawet jesli pisane nam jest chore dziecko. Ja nie mam wyników krwi wiec po prostu nie wiem i juz. ile z nas tu tak ma?
ja tak mam. miałam tylko usg lekarz nigdy nie wysyłał mnie na testy z krwi.
niepotrzebnie bym się stresowała teraz. a tak usg wyszło dobrze pozostaje mi mieć nadzieję że jest wszystko w porządku z dzieckiem

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2014-07-18, 10:35   #1018
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
bajlaga ja trzymam kciuki i wiem ,ze na pewno bedzie dobrze!

Mi pobierala polozna ostatnio krew i mowila,ze tez na rozne choroby, tlumaczyla przy kazdej pobranej probce. Ale nie zapamietalam.
Teraz tylko USG w srode. oby bylo wszystko ok!

Zaprowadzilam mala do szkoly, ostatni dzien dzisiaj
Zanioslysmy od razu kwiatuszki dla dwoch Pań. Kupilam w doniczkach, bo takie sciete to zdechna za pare dni , a tak to moze beda podlewac i dbac i pamietac o uczennicy + dolaczylam kartki z napisem DZIEKUJE. Mloda narysowala cos po swojemu jeszcze. Wiec starczy mam to z glowy! pierwsze zakonczenie roku szkolnego w UK
Ja mam wizyte w czwartek z położną czyki krew, mocz i moze tętno uda sie złapać, czy moze za wcześnie
Dziwne, u nas wakacje sa od 3tyg co najmniej
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 10:41   #1019
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
Ja mam wizyte w czwartek z położną czyki krew, mocz i moze tętno uda sie złapać, czy moze za wcześnie
Dziwne, u nas wakacje sa od 3tyg co najmniej
ale w jakim sensie tętno???

wiecie co gotuję??? kukurydzę

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 10:42   #1020
dusiolka
Zakorzenienie

Katerina: jak tętno? To jeszcze nie sluchalas bicia? Hm.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości