![]() |
#1711 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Cytat:
Cytat:
![]() ciezka sprawa z takim tematami ..... ale tu akurat mam tez zastrzeżenia do samego syna ... wiele by pisać ... ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
tylko reklama a ile się dzięki temu nauczyłam......! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() 2. będzie dobrze ,czas szybko przeleci ....tez myślałam podobnie za każdym razem ,ze zatęsknię się za dziecmi a na prawde z takim maluszkiem przeleciało w szpitalu w sekundę ... i już byłam ze starszakami . ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
zdrówka dla M ![]() a 4 godziny to mało ? dużo? (dla mnie to lux,lux ![]()
J . N . R ![]() Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2014-07-18 o 08:18 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1712 |
MBZ♥
|
Klementyna, chwyciła mnie za serce ta reklama
![]() Jak dziś Miszelinek nasz? ![]() Moderna odciągałam tyle razy ile uznałam za słuszne ![]() ![]() Dialogi dobre ![]() ![]() Alliw ![]() ![]() Despa, ![]() Mam nadzieję, że obejdzie się bez szpitala ![]() Tasiu szybo zleci ![]() Paaaannniiiiii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1713 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do wanny uwazaj zebys sie nie wywalila ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1714 |
Zakorzenienie
|
Dzień doby
![]() Despa kciukamy za Emi by wymaz wyszedł ok ![]() ![]() Dziewczyny chciałam Wam jeszcze napisaćże bardzo polecam koc piknikowy z skip hop dla tych które wybierają się nad morze, jezioro a nawet do parku na piknik no jest rewelacyjny. Fajnie szybko się składa jak się pobrudzi wycieramy chusteczkami do pupy malucha ![]() ![]() Zadwolona jestem z tego zakupu i wiem że nam długo posłuży a tak się wachałam czy tyle pieniędzy wydać na taki o kocyk warto było kupić. ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Klementynka moja mama w pracy wraz z pani z którą jest w grupie i woźną od odchodzących 6 latków a właściwie ich rodziców dostały bony do Apartu po 200 lub 300 zł własnie nie pamiętam. Fajne to że mają bardzo długi termin realizacji bo chyba koniec 2015 albo nawet 2016. ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Moderna a wy kiedy jedziecie na te wakacje???/ Zdrówka dla Marselka ![]()
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka ![]() Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2014-07-18 o 10:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1715 |
Zakorzenienie
|
za tydzien w sobote wyjezdzamy
![]() caly czas sie zastanawiam, czy wszystko mamy.. wozka nie bede brac, wezme nosidlo - nie wiem, co z apteczki mi potrzebne ![]() no i jak to bedzie na plazy - z pieluszkami, przebieraniem, piaskiem w gaciach ![]() a ja od rana caly czas mysle o tym zestrzelonym samolocie pasazarskim - okropna tragedia ![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- despa, BYou tez chcialabym zapisywac wszystkie dialogi mojego malca - na pewno niezapomniana pamiatka ![]() klementyna jak Kacperek? ![]() Tasia historie przeczytalam, choc wydaje mi sie, ze moze miec drugie dno - zreszta niewazne, rodzice niestety sa winni zaniedbania dzieci, choc syn tez bardzo nieporadny - no ale takie mial pewnie tez "wzorce" - smutne to jest ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-07-18 o 11:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#1716 |
Zakorzenienie
|
Oliwka - mamy podobny kocyk tylko ze z H&m ....za 39 zł
![]() tylko mniejszy chyba 130 na 150 bez torebeczki za to po złożeniu przepasany paskami z rzepami- można dopiąć do wózka lub do torby plazowej . Były większe dużo za 59 zł . To w H&m Home. Tak tym samolotem to masakra ...w ogole co się teraz dzieje .... ten wypadek z szambem co 7 osób zgineło -jeden ratował drugiego ...i te dzieci osierocone , u nas w poznaniu - 8 latek wypadł z okna ,babka przewoziła swoje 2 letnie dziecko w ...bagażniku , ten chłopiec co się utopił w swinoujsciu ..... można wymieniac i wymieniac .... straszne ....
J . N . R ![]() Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2014-07-18 o 11:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#1717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Okropne, codziennie wlaczam wiadomosci, by wiedziec co w swiecie, i codziennie takie straszne historiezwlaszcza te z udzialem dziecmi uderzaja w psychike ) ![]()
![]() |
#1718 |
Zakorzenienie
|
no w bagażniku ....w aucie przewoziła 5 osób a w bagażniku 2 w tym swoje 2 letnie dziecko .
#1719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki dziewczynki za pyt. Kacper lepiejw nocy 37.6 ale kazała lekarka dać lek nawet jak nie przekroczy 38.00 poranek super, bez temperatury, w poludnie znów 38.00 i dostał paracetamol...i ma drobne krostki na plecach...czyżby 3dniówka?gorączka trwa ponad 2 doby... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
za moich czasów to było normalne ze każdy -Każdy uczen na zakończenie roku szkolnego -każdego roku szkolnego -dawał kwiatka każdemu -Kazdemu nauczycielowi na zakończenie . tak tez ucze moje dzieci . W tym roku dodatkowo wychowawczyni J odchodziła na emeryture .wiec uznałam ze jak zawsze kwiaty dla każdego ,a dodatkowo bukiet duzy dla wychowawczyni . pomimo tego ze składaliśmy się wszyscy na jej prezent (bizu złota) . A rodzice z klasy byli zaskoczeni po co dla wychowawcy mam kwiaty osobno? po co nauczycielom dawac? Dla mnie to szacunek,grzecznosc i wyraz podziękowania.... ale teraz nauczycieli si enie szanuje tak .... w przedszkolu u nas dają wychowawca .mawet kucharce się skapnie . wszystko zależy od poziomu ludzi ..... zdrówk dla K ![]()
J . N . R ![]() Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2014-07-18 o 12:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1721 |
Zakorzenienie
|
próba odcyckowania zakończona porażką buu;/
#1722 |
Zakorzenienie
|
dragusia spokojnie, powoli nic na siłę
![]() nestelle też tak uważam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1723 |
Zakorzenienie
|
Dzieki za kciuki,chlop dal rade rano, badanie zrobione ale placz byl. Mam nadzieje ze zadne bakterie nie wyjda.
My na zakonczenie kupilismy jeden prezent od klasy, babka fajna wiec dostala bizu zlota, dodatkowo od kazdego dziecka roze,bukietow nie chciala bo nastepnego dnia jechala z dzieciakami na oboz. Dodatkowo byl fotoalbum z tyloma stronami ile dzieci w klasie. To samo z pania od tanca tez bizu i album, ni i album dostala tez ich wych z klas 1-3 bo tez ich dopingowala,na zakonczeniu byla,kazdemu dziecku zyczenia od siebie napisala. I u nas tak wolala wychowawczyni, bo pytalismy,zreszta ona nas rodzicow fajnie partnersko traktowala wiec mozna bylo spytac. Ufff weekend juz....myslalam ze z roboty nie wyjde,ludzie jak wariaci przylazili nawet juz po czasie pracy.... A upal taki,ze szok...
#1724 |
Zakorzenienie
|
Dragusia kciukasy za kolejne próby odstawienia malucha
![]() Milego weekendu dziewczyny uciekam wlasnie do domu pa ![]() OGÓRKI CZAS ZACZĄĆ ![]() ![]() ![]() ![]()
#1725 |
Zakorzenienie
|
Hej
Jak zawsze dopiero nadrabiam więc nie pisze, przez te upały nie ma czasu bo ciągle na stawach siedzimy. Kamil jest taki grzeczny... wpada do wody, topi się, charata o dno i nic tylko kupa śmiechu ![]() ![]() Nie wyobrażam sobie darcia u lekarza, bylismy w poniedziałek u ortopedy i elegancko dal cześć doktorowi. Niestety na każde moje słowo że krzywi nóżki itd odpowiadał "może tak robić" i kontrola po 3 r.z zbył mnie straszenie. U pediatry Kamil jest zaczarowany, jak go bada to siedzi bez ruchu i oddycha-to jedyny moment kiedy moje dziecko siedzi bez ruchu... ![]() Nadrabiam dalej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Co do tekstów to fajny jest ten: -Synku nie wolno kopać Pana -dlaczego? -bo Cię nóżka rozboli ![]() A moja siostrzenica ostatnio mi mówi że nie ma świętego mikołaja. Ja jej na to że jest i ja też od niego dostawałam prezenty. "Zobaczymy Ciociu, jak napisze list do mikołaja i znajdę go w koszu na śmieci to znaczy że mama podkłada prezenty a jak nie znajdę to mikołaj" Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() łyso by było, a tak po kazdym pokazie dzieci dziękowały za pracę i dawały...papierowe kwiatki ![]() U nas dzis temp. dalej. Nieco nizsza, bo tak max. 38,5 ale ejdnak...sama jestem ciekawa co się okaze za 3 dni...Ale po Miszelinku nie widać choroby wcale, broi za trzech ![]() Lunka ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1727 |
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() My napełniamy basen właśnie była szybka akcja z zakupem wciągnięty teść który wracał do domu w akcje co by przyspieszyć i po 3 godzinach bylu nas basen z Wrocławia ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1728 |
Zakorzenienie
|
haha oliwka Ty i te Twoje schizy. Jutro foty z basenu obowiązkowo!! A jak ta ospa-nieospa? zeszly krostki?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1729 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- A tak w ogole- Pani - ino mi tu wracaj ale już!!!!! ![]() i Kasia ucichła ????????? ![]() no właśnie Oliwka -jak niby ospa? Cathlyn - a jak Mał wytrzymała te 3 godzinki?
![]() |
#1730 |
Zakorzenienie
|
Och a juz myslalam ze nikt nie zauwazy ze mnie nie bylo Nestelle
![]() ![]() Zyje jestem - Milus Diabel wcielony ( nie chce jesc nie chce spac ),wyszala prawa dolna 4 lewa w natarciu. A jeszcze mama mi sie pochorowala - tak ze wczoraj musialam wziasc wolne na Milusia z pracy bo laska ledwo co komunikowala - legevakt i diagnoza - zapalenie oskrzeli ![]() ![]() ![]() To na tyle pamietniczka przelecialam tylko ost strone I ide spac jutro o 6pobudka :-( Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#1731 |
Zakorzenienie
|
Kasiu
![]() ![]() ![]() Ospa nie Ospa goi się strupki odpadają, jedne ładnie a jedne nie tak jak np.. juz na końcówce są to zostaje czerwone jeszcze nie właściwa skóra więc smaruję by znowu zasuszyć ale jest mnie najgorsze to te na kolanach i na stopie bo największe i wiadomo jak się wywali albo buta założyć. Smaruję maścią bo już widzę w niektórych miejscach szczególnie te dwa pierwsze co wyszły w zgięciu rąk że mogą zostać blizny ![]() Jako że ospa nie ospa nie wiadomo co pozwoliłam dziecku wczoraj posiedzieć 2 razy w małym basenie po ok 30 minut. Skoro nad morzem się przez prawie tydzień z tym taplała i na słońcu była bo mądra matka myślała że to ugryienie bo w końcu tylko w jednym miejscu było tak więc dziecko wczoraj przeszczęsliwe no i troche z niej tego fioletu się zmyło bo ona to nie w kropki tylko ciapki bo ja ja próbuję posmarować a ona dawaj rozmaruje wyrywa się trageida ![]() : idę bo dziecko wstało normalnie luksus 8:20 jak nigdy ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Nestelle zakładam jej pieluchę do wody ale już kilka razy się przekonałam że one są po to by było tylko coś na tyłku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1732 |
Rozeznanie
|
a to witam w raju
![]() ![]() tak to ja mogę mieć 5 dzieci jak się wyśpie ![]() ![]()
#1733 |
Zakorzenienie
|
Przerwa na sniadnako
Taki mam ruch w pracy ze az sie NUDZE :-/ zarobilismy jak na razie od 9 az 235nok - haha. Oby jakos do 16 zlecialo. Mama po pastylkach czuje sie lepiej, dzis Aga do niej pojedzie jak tylko mi Gosie na 13 do pracy przywiezie. No i dowiedzialam sie przed chwila ze moja kolezanka urodzila wczoraj synka ( miala termin na druga polowe sierpnia ) mlody 1500g 40cm a jaki sliczny <3. Teraz czekam na jeszcze jedna co ma miec termin jutro ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#1734 |
Zakorzenienie
|
Helol, u nas palma totalna my juz po zakupach,zupa sie gotuje dziecko spi drugie swoj pokoj sprzata,chlop na dyzurze. Pewnie wyjdziemy z donu wieczorem bo gorac sakramencki,a przy tym mala wali kwasne kupsztale od rana....wiec nadzieja na przebicie zebow jest.
Mialam wczoraj akcje z tym z☠☠☠em moim sasiadem, wieczor ten drze ryja na klatce przyspiewki stadionowe na full. Narabany jak menel i byl przy okaji z kolega ktory mi Oliwie zaczepia. Wiec jak wypadlam to z☠☠☠y obaj zaliczyli, kumpel uslyszal ze jeszcze jeden tekst,zaczepka do mojego dziecka to sie to zle dla niego skonczy. A ten z☠☠☠ sasiad zaczal do mnie fikac przy kumply, jak wypadl moj chlop to myslalam ze go ubije. Wzial go za bety i mu mowi zeby sie wreszcie os nas od pitolil i sie uspokoul bo sporo ma za uszami, a ten jeszcze pretensje bo ho zlapal za klubpwa koszulke. O losie.....
#1735 |
Zakorzenienie
|
Jejku......ja przy was to obibok kompletny. No śniadanie zrobiłam, i nie dawno się ubrałam..... A teraz siedzę u fryzjera :-P tyle w temacie mojej pracowitości...... ;-)
Za to tz i siłke i podlewanie ogrodu zaliczył,i z dziećmi jest na placu zabaw..... Jutro mój starszak jedzie na ten obóz.wiec dziś obiad na jego życzenie -rekin z ziemniaczkami i kalafiorem :-D Kasiu-zdrowka dla mamy. Mam nadzieje, ze to lżejsza wersja choroby.... Bo jak ja miałam zapalenie oskrzeli to myślałam że umrę. Synek koleżanki bardzo malusi..... Zdrowy?????? Despa - ja to bym z paralizatorem chodziła przy takich sasiadach. Dobrze ze Twój tzt był.
#1736 |
Zakorzenienie
|
o mater dester despa Ty się masz z tymi ciulami....
no K ma nadal temp.wiec obstawiam 3dniówke,chociaz kupy luzne tez sa po 2-3 dziennie...a dziąła jak gule na dole...więc juz zgłupialam. Wczoraj wyszliśmy troszke do cienia na dwór bo zgłupiec mozna w domu, ale potem sobie pomyślałam, ze może nie powinnam...Niby temp. wtedy nie miał, chodził, bawił sie łądnie, ale moze Go przetrzymać w domu-jak sądzicie? Laski ja rozumiem, weekend, ogórki itp, ale piszcie na Boga! |
![]() ![]() |
![]() |
#1737 |
Zakorzenienie
|
Klementyna - myślę że jak nie ma temp.i dobrze się czuje to spokojnie może być na dworze, przy
#1738 |
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Nestelle
- Theo urodzil sie w 35tygodniu - zdrowy chlopak - ino malusi. Tak sobie mysle ze cos musi byc z nia rodzinnie nie "hallo" ( ale moze to zbieg okolicznosci ) bo jej siostra urodzila synka w 30tyg - ale Patrick tez na szczesce jest zdrowy ma tylko maly problem z oczkami ![]() Ja tez mam nadzieje ze u mamy bedzie lepiej ![]() No i ![]() ![]() Skonczylam ba dzis cale 5h sie wynydzilam ide siostre zmienic - by mama odpoczywala. Piekna pogoda wiec basen wystawie na taras i bd sie z Milusiem opalac ![]() Kocham Cie Emilianku Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2014-07-19 o 12:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1739 |
Rozeznanie
|
Klementyna też mi się wydaje ze jak w cieniu to spoko. na słonce bym nie wystawiała.
tak czytam posta despy na placu zabaw i stwierdziłam ze ze mnie gospodyni jak z koziej ... trąba. obiad nie zrobiony, burdel w domu zostawiony i to do kwadratu, zabawki mam wszędzie nawet w kiblu ![]() ![]()
#1740 |
Zakorzenienie
|
Ja musze ugotowac, bo Oli ma okreslone godziny jedzenia, moge przesunac o jakis czas ale wtedy wszystkie posilki, bo gdyby nie ona to bym przy garach w upal nie stala i nie kombinowala obiadu dwudaniowego. Sytuacja zyciowa mnie zmusza.
A jeszcze rano kursy po aptekach bo sa problemy ciagle z insulina, producentom sie nie opyla produkowac na pln rynek,wiec zeby kupic trzeba recepty do hurtowni przez apteke wyslac i wtedy przysla. Masakra. Babie w aptece kfos nie odebral i kupilam jedno opakowanie, reszte mam zamowiona. Szlag mnie trafia jak nasze rzady dbaja o pacjentow :-(
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.