![]() |
#151 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. I
Cytat:
Tak, ja mam TinyLove i bardzo zadowolona jestem i każdy kto przyjdzie do nas mówi że super ten leżaczek ma Miłoszek. Zwłaszcza że udało mi się kupić używany jak nowy za 130 zł. Ja nie mam pojęcia ile mam pokarmu. W 3 dobie jak musiałam ściągać to udało mi się z jednej piersi 40 ml ściągnąć. A teraz nie wiem ale Mały się najada zazwyczaj z jednej piersi.
![]() |
#152 | |
Zadomowienie
|
Sylwia a jaki masz model?
![]() ![]() wczoraj dostałam kasę tytułem urodzenia dziecka w związku z ubezpieczeniem grupowym w pzu, więc mogę poszaleć ![]() ![]() Muszę kupić trochę ciuszków na lato dla J. Nie wiem w jaki rozmiar inwestować ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#153 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.smyk.com/tiny-love-wielof...t-niemowlaka-p Różnica nie wiem jaka jest poza kolorami. Może są inne melodyjki i te zawieszki- zabawki?
![]() |
#154 | |
Zadomowienie
|
Troppo widzę, że jesteś na wątku
![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
![]() Mały wymaga 100% uwagi i obecności przy nim, mam nadzieję, że taki fotelik z zabawkami i muzyczką sprawi, że choć chwilę będzie umiał zająć się sobą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Zadomowienie
|
Witam Was na szybko, bo mały zaraz skończy drzemkę.
Wczoraj odpadł nam pępek, znaczy się kikut ![]() Dziś jesteśmy już po spacerku, po odwiedzinach u teściowej i po kawce, bo głowę to mi rozsadza. Udało nam się odwiedzić Teściową w takim momencie, gdzie nie było jej starszego wnuka. Kuzyn Tomka - Julek ma 4 lata i ostatnio mało co nam wózka nie rozebrał. Chce go dotykać i smoczka dawać i wozić. Ogólnie nie mam nic przeciwko, żeby go za rękę potrzymał ale jak już mu chce smoczka wciskać to szybciej Teściówka zareagowała niż ja, bo nie zaczaiłam o co mu chodzi. Mniej więcej wiem jak się czują mamy z dwójką dzieci, zwłaszcza kiedy starsze walczy o uwagę. kp Tomkowi starcza jedna pierś, a jak się naje to z powodzeniem mogę z tej samej ściągnąć 80ml. Jakoś nam to wychodzi. ![]() No i na weekend zostałam sama z Tomkiem. Moi rodzice pojechali nad morze, Tż w pracy - będzie wieczorem. Mamy czas tylko dla siebie... ![]() Moje dziecko kolejną noc przespało w 8 godzin... Uciekam - Syn wzywa ![]()
#156 |
Raczkowanie
|
hihi dosyć często podczytuję tylko nie mam jak pisać...
dziękuję, że pytasz ![]() ![]() Dzięki za odzew ostatnio dziewczyny niestety moja sytuacja nie jest kolorowa, bo nie mam gdzie się wyprowadzić... prędzej tż -on ma gdzie. No nic zobaczymy jak to będzie dalej.... Rybka fajnie, że napisałaś ![]() ![]() Sylwia dzięki za info odnośnie leżaczka ![]() Miłego dnia mamusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Nie mowilm wczoraj przyszla karuzela z tiny love jest bardzo fajna malej tez sie spodobala od razu polezla pod nia z 20 minut. Noc super mala zjdla o 19 a wstala na krminie o 3 a potem o 7. Po szczepieniu jak narazie ok tempertury nie ma tylko troszke marudnaa jest. Teraz spi w wozku w cieniu pod orzechem bo to jedyne miejsce gdzie da sie teraz wytrzymac... U nas jest 34 stopnie... Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Raczkowanie
|
hejka
A długo czekałaś? bo ja chcę dziś to załatwić. A powiedz mi, może się orientujesz - czy oni kwalifikują cc do zabiegów chirurgicznych? bo za zabiegi płacą dodatkowo ale kto wie jakie tam sobie wyłączenia wymyślili ;/
#159 |
Konto usunięte
|
U nas nocka już gorsza, kilka razy się budził, ale byłam tak padnieta, ze tylko wystawialam pierś i zasypialam. Zanim zasnął po kąpieli i jedzeniu, bujałam go dwie godziny
![]() ![]() Kolega zaprosił nas na sobotę na urodziny, może wpadne na chwilę, ale zanim impreza się rozkręci, trzeba będzie wracać. Oczywiście jak się domyślam tz nas tylko odprowadzi, wykąpie dzieci i pójdzie na imprezę ![]() Mamy możliwość jechać z bratem tz i jego dziewczyną nad jezioro na tydzień, bo mieli jechać ze znajomymi, zaklepali już domek, wpłacili zaliczkę, a tamci wtedy odwołali. Ale już nie wiem co robić, czy to z dziećmi dobry pomysł w ogóle jechać... Edytowane przez 7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a Czas edycji: 2014-07-18 o 11:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Zadomowienie
|
Ja długo polowałam na używany i się udało. Ceny właśnie używanych są zazwyczaj od 180 do 250 zł co dla mnie jest trochę przesadą jak teraz nowe z gwarancją są za 290 zł.
#161 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() za udany zakup karuzeli ![]() ![]() u mnie też gorąco ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() kurczę, naprawdę Ci współczuję, bo chwila po urodzeniu dziecka jest bardzo trudna i każda z nas potrzebuje ogromnego wsparcia.... 8 h?! ![]() ![]() ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;47355998] Mamy możliwość jechać z bratem tz i jego dziewczyną nad jezioro na tydzień, bo mieli jechać ze znajomymi, zaklepali już domek, wpłacili zaliczkę, a tamci wtedy odwołali. Ale już nie wiem co robić, czy to z dziećmi dobry pomysł w ogóle jechać...[/QUOTE] ja bym jechała ![]() Dziewczyny nie wiecie czy w sklepach stacjonarnych smyka też jest promocja na ciuszki i Tiny Love? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Zadomowienie
|
Sorki kilka razy ta sama odpowiedź mi się dodala.
Był ![]() 26.10.2013 ![]() Jesteś z nami http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png Edytowane przez __Sylwia__88 Czas edycji: 2014-07-18 o 12:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Zadomowienie
|
Bogini Bastet ja wczoraj wylicytowałam Fisher Price z serii Cudowna Planeta, niby nowy za 130 zł. Widziałam, że na dziś też ma aukcje z tymi leżaczkami, więc możesz spróbować
![]() ![]() Niestety nie wiem ile mleczka produkuję, ale chyba wystarczająco bo dziś byłam zważyć Kacperka i w tydzień przybrał 300g ![]() Mala_Czarno_Biala pytanie nie do mnie, ale ja też zgłaszałam do PZU z tytułu utrudzenia dziecka, tylko, że zrobiłam to przez internet i pieniążki miałam na drugi dzień ![]() alingles ja nawet nie chce marzyć o 8 przespanych godzinach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Raczkowanie
|
tak szybko??
![]() ![]()
#165 |
Zadomowienie
|
Bogini co do odciagania pokarmu to ja mam zmutowane cycki
![]() ![]() ![]() To mój Radek raczej nie za duży,bo na razie rozmiar 56 pasuje i jeszcze jest zapas.A ja mu kurcze nakupowalam rampersow i krótkich spodenek w rozmiarze 62 i chyba jesienią będzie w nich chodzil jesienią ![]() Alingles to Was synek rozpieszcza jak tyle śpi w nocy ![]() ![]() Karolkya dobrze,ze oprócz marudzenia innych odczynow poszczepiennych nie ma. Berenika to u nas wieczór podobny- Radek po kapaniu oczy jak 5 zł i ani myślał o spaniu,a zwykle od razu pada...a w dodatku Iza nie chciała,zeby Tz ja usypial i byl ryk.Wiec Tz zajął się małym,a ja polozylam się z Iza i dopiero o 22 oba potworki padły ![]() Co do wyjazdu to ja bym się bardziej zmeczyla niż odpoczela z dziećmi,bo znając życie to ja bym musiała biegać za Iza i jej pilnować,bo zawsze tak jest jak gdzieś jedziemy,bo Tz woli sobie piwkowac niż dziećmi zajmować ![]() U nas nocka w miarę,mały zasypial po karmieniach,ale i tak trochę pojekiwal...najlepiej mu się śpi na brzuszku- wtedy jest spokojny,ale nie wiem jak często mogę go tak kłaść?? W dzień zazwyczaj ma że dwie 2- godzinne drzemki na brzuszku i nad ranem tez go tak kładę(jak śpi ze mna)...to jego jeczenie to chyba przez gazy,bo kupy robi bez problemu- w każdej pieluszce jest spora kupa,ale przy puszczaniu bakow strasznie się napina i prezy ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 | ||
Rozeznanie
|
Witam! Dzisiaj byłam na spacerze z koleżanką, co ma 5 miesięczną córeczkę i doznałam szoku jak te dzieci szybko rosną! Chwila moment i nasze będą taaakie duże
![]() Rybka Bazile witajcie ![]() Cytat:
![]() ![]() Zdradź mi jak Ty to robisz?? Ja bym chciała chociaż 5-6 ![]() ![]() Cytat:
![]() Daj znać co z tym CC, ja jestem wprawdzie w generali, ale za operacje chirurgiczne też mam płacone, tylko ciekawe czy to się wlicza ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;47355998] Mamy możliwość jechać z bratem tz i jego dziewczyną nad jezioro na tydzień, bo mieli jechać ze znajomymi, zaklepali już domek, wpłacili zaliczkę, a tamci wtedy odwołali. Ale już nie wiem co robić, czy to z dziećmi dobry pomysł w ogóle jechać...[/QUOTE] Jak macie dobry kontakt z nimi to bym jechała, może Wam trochę Adasia popilnują ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#167 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#168 | |
Wtajemniczenie
|
Za nami ciężka noc. Młoda nam marudziła od 23 do 2 w nocy.
Ona właściwie w ogóle nie płacze tylko się wierci, macha rączkami i coś tam gada po swojemu. Nawet położenie jej z nami nie pomogło. O 1 już prawie wyłam do księżyca ![]() Chyba te upały ją tak wykańczają bo w dzień też niespokojnie nam śpi ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Korzystam z chwili że Patusia śpi. Przez te upały nie m czasu do was zaglądać. W domu mamy istną saunę. Patrycja zasypia nam czasem przez 3 godziny. W dzień jak w domu nie może zasnąć to idziemy na spacer i śpi wtedy. Najgorzej jest po kąpieli bo się po tym zamiast pięknie wyciszyć to jest całkiem odwrotnie. I przez 3 godziny przeważnie daje koncert jedząc na przemian. Jak już uśnie to co godzine albo co 1,5 godziny sie budzi. Małż odwraca się na drugi bok a ja ją karmię. No a moja panna potrafi wisieć i wisieć przy cycu. Dziś idziemy na noc do moich rodziców. Zobaczymy jak tam będzie spała. W ogóle to taka agentka jest że hoho. Uśmiechy takie strzela że momentami konam ze śmiechu. Czkawka po kilka razy dziennie, no a jak się wtedy cieszy. A jak idzie kupka to nagle mega spokojna się robi. No i była już u nas pani doktor na wizycie patronażowej i póki co wszystko jest dobrze. Patusia nawet pleśniawek nie ma ![]() Muszę jeszcze Patusię wam przedstawić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Raczkowanie
|
Alingles złotego masz Synka...
![]() Bogini nasze relacje przed ciążą były różne, ale w miarę poprawne. Szanował mnie i nigdy by mnie nie zwyzywał. Jakieś dwa lata temu przechodziliśmy mały kryzys, ale to akurat też trochę z mojej winy... Ogólnie zauważyłam, że strasznie zmieniła go praca i od tego zaczęło się wszystko psuć.... Berenika może jakbyś zmieniła trochę otoczenie to i tak będzie lepiej nawet jeśli miałabyś normalnie zajmować się dziećmi cały czas... ![]() ja jakieś 30 min temu dałam pierwszy raz Adasiowi trochę herbatki na dobry sen i nie wiem czy to ona tak wpłynęła na mojego szkraba, ale pocisnął też trochę cycem i zasnął ![]() widziałam, że wszystkie piszecie o karuzelach ja mojemu założyłam, ale widzę, że nie jest jakoś specjalnie zainteresowany. Normalnie lubi obserwować i śledzić różne rzeczy, ale łóżeczko ewidentnie go parzy i żadna karuzela nie pomoże. A mnie się podoba ![]() ![]() co do pokarmu to ja się martwię, że mam mało (zresztą młody mało przybierał - teraz nie wiem, ale na pewno sporo urósł). Laktator działa na mnie na tyle odpychająco więc nie wyciągam dużo. Tyle, że ja nigdy nie próbowałam ściągać na ilość i nawet nie jestem w stanie docisnąć do końca rączki tak mnie to odrzuca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 | |||
Raczkowanie
|
Czesc,
U nas z kółkami spokojniej, w sumie nie ma takich ataków,ale pojawiło się coś czego nie potrafie pojąć. Mala jest bardzo marudna, ale tak specyficznie. Caly czas meczy , napina się i cisnie. Robi się aż bordowa i tak wzdycha. Domyślam się ze nie moze zrobic kupy, ale ostatecznie robi przynamniej 1-2 + kleksy w ciągu dnia, bez sluzu, wiec nie moge tego zakwalifikować jako zaparcie.. I doszła do tego bezsenność. Tzn jest senna, usypiam ja w wózku lub jakkolwiek, pada na 7min i zaraz zaczyna machac łapkami i pospane. I znowu usypiam, zasypia macha łapkami, rozplacze się, posteka i caly czas cisnie steka i takie dłuższe drzemki w ciągu dnia to max 2 ale czasem 1. I nie krzyczy jak przy kolce, ale jest taka niespokojna i koniec. Co typ moze być? Jak zaradzić? Zaczęłam dokarmiać Mm. Zauważyłam, ze wieczorem czasem brakuje mi pokarmu (czasem też w innej porze dnia). Mam miękkie piersi juz, dam butle i mala potrafi sporo dopic, np. 60ml. Pije karmi i herbatki na laktację, ale coś cienko to widzę.... Tryb dnia- Czy u Was coś takiego istnieje? Moja ma ponad miesiąc a narazie nasz dzien kręci się wokół niej i każdy jest inny. Jednego dnia kolki i płacz pol dnia a jak padła do spala prawie 5 h i znowu wieczorem płacz i pozniej przespana nocka, albo wieczorem marudzi i cisnie i nie śpi nawet do 3. Co usnie to się wybudza zaraz a ja padam na nos juz. Nic nie umiem zaplanować, każdy dzien i drzemki są inne... I ciężko mówić o rytmie dnia. Co do TZ to nie jest zle. Myślę, ze dużo dało to, ze mialam cc i on caly czas był ze mną w szpitalu i widział, ze to boli i ze jest ciężko ogólnie z rana opiekować się bobaskiem ul juz tam zaczął mi pomagać, przebierać, przewijać, podawał do karmienia, bym nie musiała wstawać. I po powrocie w domu podobnie. Robił wszystko, gotował i zajmował się dzieckiem. jedyne co mnie boli to ze przez te ataki kolek nie spie w sypialni tylko w salonie, bo jak mala miala takie silne ataki, to w ruch wchodził wózek, suszarka, tv, wszystko i tak spalam z nią. Nie odkladalam do łóżeczka bo jak zasnela przy karmieniu to ja odllkladalam i kladlam się padnueta obok. I tak zostało. Tz idzie na noc do sypialni i zamyka się i śpi a ja z malała w salonie i walczymy. Jak śpi to super jak nie to ja też coś posiadam czy pije, wiec fajnie ze mam kuchnie pod ręką. Ale bohe się ze nie bedziemy kozystali z łóżeczka przez to. Naiwnie licze na to, ze jak mina kołki i inne sensacje to drogę do sypialni. Jejku jak ja czasem zazdroszczę mu tego, ze idzie spac normalnie. Wiem, ze wstaje do pracy itd, ale ja też mam etat przy małej. I w weekend tak samo. Jedziemy do teściów. On śpi w osobnym pokoju i słyszę, ze w weekend to musi odespać (późno się kładzie, bo do 12,1 wspólnie walczymy z mala a o 6musi wstać). Ale ja od 5tyg nie przespalam żadnej nocy i przez karmienie nie ma jak. Ale postawiłam na swoim i wychodzę z domu na 2-3h i jade do mamy do szpitala a on ma sobie radzić. Ma mm i jak coś to ma nakarmić. A ze to szpital i taka sytuacja to nie protestuje ![]() Wiec korzysta z tego ze to ja mam cycki i robi spychologie jak mu sie nie chce. Troppo- nie pozwalaj sobie na takie traktowanie. Jasno stawiaj sprawę, ze wymagasz szacunku, bo urodziłaś mu dziecko itd poza tym kum on jest by tak Cię traktować. Musisz być silna! Sylwia- super, ze TZ się poprawił, a dlaczego nie chce przewijać? Brzydzi go taka niegroźna jajecznica? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jest poprawa po tych lekach? Gdzie dostalas lafax? Bo w PL go nie ma. Skąd była ta położna, ktora była na wizycie domowej?
Mama Ssaka CÓRKA 14.06.14 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Promotorka zdrowego stylu życia i biznes mam! Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej? Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Zadomowienie
|
beat@ czekamy na zdjęcie Patusi
![]() Prowansja88 u mnie też nie ma rytmu dnia, ani nocy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
Oto i moje szczęście
![]() uploadfromtaptalk1405688523826.jpguploadfromtaptalk1405688538493.jpguploadfromtaptalk1405688558189.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Raczkowanie
|
Jeszcze tak na szybko. Mala miala zmiany na skórze twarzy, podobno ten trądzik, widziała pediatra, mówiła ze ok i by się nie martwic, ale wczoraj wysypałoala na rękach i nogach też.. Identycznie to wygląda. Raz łagodnieje, raz się nasila, np. Po spaniu. Dodam ze na pewno jest przegrzaną, bo mimo ze jest w samym krótkim body, to od tygbtemp w mieszkaniu nie spada poniżej 27stopni a chwilami jest nawet 29....
Możliwe ze od upału tak swiruja jej gruczoły łojowe?? Chyba wyjadę z Wroc na tydzien zostanę u teściów, by mala troche odsapnela świeżym powietrzem..
Mama Ssaka CÓRKA 14.06.14 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Promotorka zdrowego stylu życia i biznes mam! Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej? Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz! |
![]() ![]() |
![]() |
#175 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Prowansja- a Twój tz to ma uczulenie na płacz Ewy w nocy? Rozumiem że cyca jej nie da ale to nie rozwiązanie ucieczka do drugiego pokoju. To ja myślałam że mój mąż będzie w salonie spał. rytm dnia U nas niby jakiś tam jest ale nie jest jeszcze na 100 % przewidywalny bo odchylenia między dniami a porami karmienia sięgają ok 30-40 min. Kąpiel zwykle między 19 a 20. W nocy jedzenie koło północy, 3 i 5 nad ranem. Podziwiam Was że potraficie bez Malucha wyjść z domu. Moja mama się oferuje że może zostać z Miłoszem a ja żebym na miasto wyskoczyła ale jakoś boje się go zostawić że będzie płakał czy coś.
Był ![]() 26.10.2013 ![]() Jesteś z nami http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png Edytowane przez __Sylwia__88 Czas edycji: 2014-07-18 o 14:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Zadomowienie
|
Pater Dzięki za odpowiedź
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Ka rolina Czas edycji: 2014-07-18 o 16:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#177 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zawsze macam piersi. Zwłaszcza tą, z której będzie jadł, bo dostaje zamiennie. Jak już czuję, że jest twardawa to idę i upuszczam. ![]() Zależy jeszcze o której się obudze, bo jak np. 0 5.30 to bez sensu, bo Mały o 6 się obudzi. rytm dnia jakiś mamy. dziś się troche przestawił. Z reguły wygląda to tak: 6 - pobudka, przewijanie, przebieranie, karmienie i dalej spać. 8-9 pobudka, karmienie tak do 10-10.30 nie śpi. Potem albo zaśnie, albo karmienie i zaśnie. tak do 12-13 pośpi. Kolejne karmienie i do 14 nie śpi, potem zasypia tak do 16. Kolejne karmienie i koło 17 zasypia tak do 19-20. O 20 kąpiel, na głodnego, potem karmimy się i tak do 22 nie śpi, tylko z tata rozmawia ![]() ![]() A jak się zdarzy, że przyśnie i o 20 śpi to go wybudzam. Godzina to godzina, potem mi się przeprogramuje i o. Dziewczyny, kiedy chrzcicie swoje skarby? U nas chrzciny za tydzień. Z księdzem lekko nie mieliśmy, ale jak to znajomy powiedział: 'przez kieszeń do serca'. ![]() Idę małego dokarmić i na spacer, chociaż się powoli chłodniej robi...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za wczorajsze rady. Miałam kryzys ale juz jest lepiej. Mały ciągle się napina i krzyczy ale nie jest zle. Nie przestane karmić piersią tylko będę dokarmiać w nocy butelką. Tak w ogóle wszystkie karuzele, huśtawki i maty edukacyjne to u nas strzał w dziesiątkę mój synek je uwielbia potrafi godz na macie leżeć i patrzeć na ruszają e się elementy. Ok lece bo synek mnie wzywa
![]()
#179 | |
Zakorzenienie
|
Karolina nawet wskazane jest zeby dziecko klasc czesto na brzuszku
![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Zadomowienie
|
Prowansja dobrze,ze z brzuszkiem juz trochę lepiej..A może to machanie rączkami mała wybudza.Może owijanie by pomogło?Ja sama tego nie robiłam,ale na youtube są filmiki jak to robić...
U nas tez nie ma zadnego rytmu ustalonego.Jedynie kąpiel jest o 18 i po kapaniu zwykle mały śpi do 23,a przez resztę doby jest codziennie inaczej... Ja też zazdroszczę Tżtowi spania ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.