|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, Mamy, Wizażanki - rozgadane koleżanki PM2012
10 tyg? serio? a jakiś sprawdzony ten basen?... dla mnie za wcześnie ze względu na delikatność skórki dziecka ... no ale każdy robi jak uważa
|
|
|
|
#3512 |
|
Zakorzenienie
|
Malgos dokladnie 3 dni starsza od franka. Czyli w.pt bedsie miala 11 tyg. Basen w UK ze starszakien tez tam chodizla od malego.
|
#3513 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna - jak to służy jej dzieciom to spoko, mój za często dostaje wysypek
|
|
|
|
#3514 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chciałabym żeby była między dzieciakami 2 lata różnicy, ale to wszystko zalezy od pracy pieniędzy i tyyylu różnych spraw. Chyba najłatwiej byłoby zajśc znów w ciążę z zaskoczenia Małgoś- ja wprowadziłam gluten po 5 mc (takie miałam wytyczne żywieniowe) i nic się nie działo. Ale to zależy od dziecka i jego brzuszka. Violet- wiadomo juz czy są rezultaty starania? Jestem pod wrazeniem twojej wiedzy na temat naturalnego planowania ![]() Gdzieś nam się Justii zagubiła... ciekawe co tam u niej i Marcelka
Edytowane przez katie99kasia Czas edycji: 2014-07-15 o 16:26 |
|
|
|
|
#3515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na pewno skorzystam z Twojej fachowej pomocy, jeszcze nie będziesz mogła sie ode mnie opędzić
|
|
#3516 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nastawiałam się że tak się to skończy, więc jakoś mnie to nie obeszło. Prawdę mówiąc mój mąż był / jest bardziej rozczarowany niż ja ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3517 |
|
Rozeznanie
|
Violet- no jak to mężczyzna, ma swoje ego
ale chyba mało komu udaje się w pierwszym cyklu starań... ![]() A to pierwsze próby raczkowania mojego maleństwa: ![]() ![]() https://plus.google.com/photos/11057...02086898505465
|
#3518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kacper na razie jadł kleik ryżowy, kaszkę Holle bezglutenową, kaszę jaglaną i marchewkę. Pierwszy dzień się krzywił, a wczoraj dużo już zjadł i się dopominał ![]() każde dziecko inne i racja, że jednemu nic nie będzie a innemu tak. Kacper ostatnio miał te problemy z brzuszkiem, ma egzemę, więc na razie nie będę obciążała mu brzuszka... zresztą gluten nic nie daje dziecku. ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Viollet - dokładnie, to dopiero pierwszy cykl ![]() Katie - świetnie jej idzie! i jakie to słodkie, takie troszkę jeszcze nieporadne, ale pewnie z dnia na dzień będzie śmigać a siada już sama, bo tutaj widzę, że niewiele jej brakuje |
|
|
|
|
#3519 |
|
Rozeznanie
|
Malgoś- dostałam kiedyś paczkę boboVita i tam jest taka tabela i rózne wskazówki. ja karmiłam piersią tylko miesiąc, potem już tylko modyfikowane. Po skończonym 4 mc wprowadzałam warzywa- najpierw pojedynczo- marchew, dynia, kalafior, brokuł, potem zupki jarzynowe, potem przeciery, soczki owocowe. Po skońćzonym 5 mc zaczęłam dodawac troszkę kleiku ryżowego do jednej porcji mleka (na noc) i co 2-3 dzień zupka z mięskiem. Po 2 tyg wprowadziłam kaszkę glutenową: http://www.dziecko.nestle.pl/produkt...uctid/179.aspx i kleik zamieniłam na kaszkę ryżową smakową.
Teraz Mała je: 6-7:00 rano mleko z kaszką glutenową ok 12:00 obiadek: zupka jarzynowa z mięskiem + co drugi dzień z połową żółtka ok 16:00 pół deserku lub soczek owocowy ok 17:00 mleko modyfikowane na noc ok 21:00 mleko z kaszką ryżową + 3-4 razy dziennie picie: lekka herbatka
"Jesteś dla mnie prawdziwym powietrzem..." Szczęśliwa żonka Edytowane przez katie99kasia Czas edycji: 2014-07-15 o 17:07 |
|
|
|
#3520 |
|
Zakorzenienie
|
Katie - to też są troszkę inne wytyczne dla dzieci na modyfikowanym - tzn przed wszystkim wcześniej wprowadza się posiłki stałe.
A w ogóle jeśli chodzi o te tabelki to powiem wam, że też już z różnymi się spotkałam zależy jakie źródło. A jak podawałaś jabłko to dawałaś surowe? i co z bananem? też surowy co nie? |
|
|
|
#3521 |
|
Rozeznanie
|
Też spotkałam się z rożnymi tabelami, ale ja trzymam się jednej i wg niej wprowadzam pokarmy. Jabłko na początku dawałam ze słoiczka, potem sama gotowałam starte i miksowałam a teraz tylko ścieram i daję surowe- tak samo z bananem.
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
idą kły!!!! czuć pod palcem ostre jak tarka i widać punkciki
|
|
#3523 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia - super! a macie jakieś dolegliwości?
|
|
|
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz co, w sumie nie- tylko marudny był ostatnio trochę ale w granicach do zniesienia. Oczywiście wszystko gryzie, ślini się itp ale żadnej gorączki, rozwolnienia, płaczy - nic nie było.
No może ostatnio problemy z zasypianiem- usypianie dłużej trwa i często się budzi i powkękuje ale tragedii nie ma
|
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia - to jeszcze lepiej, oby tak dalej. Mój dzisiaj popłakiwał przez sen, tak cichutko chlipał ... i coraz częściej budzi się na jedzenie ... on tyle razy się nie budził jak był młodszy a ostatnio to o 3 razy o 24, 2, 4 i wstaje o 6
|
|
|
|
#3526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to nie na jedzenie bo nie chciał cyca. Wystarczyło go wziąć i przytulić na chwilę i się uspokajał- myślę, że to te zęby właśnie się wyżynały.Dziś już dwa razy się majtał w łóżeczku i pokwękiwał ale nachyliłam się nad nim przytuliłam i śpi
|
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia - to mojemu zęby idą od urodzenia hahah bo dopiero ostatnio ma mniej pobudek w nocy, a ja miałam na myśli, że on te 3 razy to się budzi na cyca. Bo wcześniej od kilku do kilkunastu pobudek w nocy ale bez jedzenia... no jestem ciekawa kiedy temu mojemu wyjdą zęby.A miał Adaś spulchnione dziąsła?
|
|
|
|
#3528 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz co nie wiem jak spuchnięte dziąsło u niemowlaka wygląda
ale miał tak jakby szersze odrobine- nie były miękkie ani przekrwione
|
|
#3529 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia - ja pytam, ale w sumie też sobie tylko wyobrażam jak to może wyglądać hahaha
|
|
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
|
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3532 |
|
Zakorzenienie
|
jojla-- a jak Ty się czujesz w takie upały?
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
nie mogę narzekać, co prawda dość mocno puchnie mi ta stopa co była złamana ale poza tym ok - w pracy mam klimę, w domu chłodno a na jakieś wielkie eskapady się w najgorszy upał nie wybieram
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3535 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia - jaką piękną ma Adaś szlafmycę hahaha słodziak!
Jojla - puchnie jedna noga? o ale jaja... a wróciła ci już w miarę do siebie? |
|
|
|
#3536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
puchła mi od samego początku przy wysiłku większym. Wróciła do sprawności umiarkowanie, szybko się męczy i wtedy boli - musiałam na rzecz pracy zrezygnować z rehabilitacji i widzę, że sama za mało ćwiczę. Najgorsze jest właśnie to puchnięcie. Wczoraj lekko spuchła mi i druga stopa ale to chyba jednak efekt, że nieświadomie wciąż staram się odciążać tę po złamaniu i bardziej ją męczę.Muszę sobie poszukać jeszcze jakichś zajęć rehabilitacyjnych bo co to będzie później...
|
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
Jojla - koniecznie, bo teraz wiadomo jeszcze trochę będzie większe obciążenie ... dbaj o siebie, bo potem sprawne stopy będą ci baaardzo potrzebne
![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Magnusia - odkryłam nowe naleśniki! bez mleka i jajek dojrzałe banany, woda, mąka i cukier waniliowy! pychotka
|
|
|
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
A'propos nowych naleśników, moje co prawda były z mlekiem ale też inne - kasza manna zamiast mąki i bez jajek
też pyszne, wczoraj jadłam
|
|
|
|
#3539 |
|
Rozeznanie
|
Nooo to super! Teraz będzie z górki ;P
Adaś jest przesłodki! U nas właśnie dziś przebił się 4 ząbek- druga, górna łopata malwusia wygląda jak króliczek i zaczęła już sama siadać i coraz lepiej raczkuje... dziecko to robi ogromne postępy z dnia na dzień, aż miło patrzeć![]() Pytanie do Was dziewczynki- chłopcy chodzą w śliniakach? Bo moja nie odstępuje ich od 4 miesięcy
|
#3540 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() brawa dla Malwinki za siadanie! |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.

Chciałabym żeby była między dzieciakami 2 lata różnicy, ale to wszystko zalezy od pracy pieniędzy i tyyylu różnych spraw. Chyba najłatwiej byłoby zajśc znów w ciążę z zaskoczenia 
klik!

16.06.2012
i to nie na jedzenie bo nie chciał cyca. Wystarczyło go wziąć i przytulić na chwilę i się uspokajał- myślę, że to te zęby właśnie się wyżynały.
i zaczęła już sama siadać i coraz lepiej raczkuje... dziecko to robi ogromne postępy z dnia na dzień, aż miło patrzeć