Panny Młode 2015 cz. 23 :) - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-18, 16:12   #3301
megi8808
Rozeznanie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 23 :)

Cytat:
Napisane przez ewcia1368 Pokaż wiadomość
dzięki a pieczarki takie surowe? :P
tak takie są najlepsze tylko większe kawałki ich trzeba dac bo się kurczą całośc z wierzchu obsypuję jeszcze jakąś przyprawą do grilla

Razem od 10. 10 2009
Zaręczeni od 14. 04. 2013
Nasz Dzień 10. 10. 2015

megi8808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 16:14   #3302
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kreciorek85 Pokaż wiadomość
Magda brawo czego się nie robi dla dzieciaczków ja bym mojej młodej też pewnie spakowała, choćbym czegoś swojego miała nie zabrać

Ej Magda no weź nie zniechęcaj Ex ja bym musiała nowe konto w banku zakładać, żeby paypala mieć już sprawdzałam swego czasu i moja karta nie przechodzi A tak to zawsze jakoś się to odbierze i będzie okazja do spotkania

Nie no własnych rzeczy nie miałam jak zostawic, bo moj brat sie wyprowadza do stanów i to mieszkanie bedzie stało narazie puste, wiec by rzeczy "utknęły" . Mamy nawet dla małego stolik, krzesełka, pudełko z kredkami, caaaaaaly wór zabawek, ktory po upchaniu za siedzenie.... zaczal wydawać jakies dźwięki. Myslalam, ze zawału dostane. Zwłaszcza, ze jak chciałam dociec, ktora to zabawka sie włącza, to ona sie wyłączała i nie mogłam zlokalizować. Ledwo wyciągnęłam ręce z wora, a tam dalej jakas muzyczka i inne takie... na szczęście w drodze sie włączyło tylko raz haha . Jeszcze o 2 nad ranem brat mi dzwonił, ze czeka na mega ważny list i mam go ze skrzynki wyjąc i wziac. Jak zapomnę to mam sie w domu nie pokazywać hahaha. Ciolek .

Luzik Kreciorek, tez moge byc opcja mam i ☠☠☠aja i pajpaja

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-07-18, 16:17   #3303
kreciorek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
Kreciorek a czysto teoretycznie lepszy IPL czy laser?

Czysto teoretycznie odpowiem, że w czasach kiedy ja zaczynałam "przygodę" z depilacją, to lepszy był dla mnie IPL z dwóch powodów, a nawet trzech:
1. cena (dużo tańsze od lasera i każda strefa w tej samej niezmiennej cenie)
2. uwarunkowania (IPL stworzony dla kobiet o mojej urodzie-ciemne mocne włosy)
3. ból (IPL był mniej bolesny od tradycyjnego lasera)

Obecnie: są nowsze technologie laserów (ten SHR jest połączeniem standardowego lasera z IPL) które mniej bolą i ogólnie koszt za zabieg na całe nogi mi wychodzi 50 zł więcej, a nie drugie tyle, więc można szaleć
A poza tym robią to kobitki, które wcześniej używały też IPL i same na sobie sprawdziły, że to nowe jest lepsze
Gdyby nie było tego SHR, to bym kontynuowała przygodę z IPL, bo założenie jest takie żeby włosków się pozbyć całkowicie No ale skoro jest okazja na nowe, lepsze i w fachowych rękach, to czemu nie korzystać
Yves Saint Laurent

Unia Tarnów

Góra 26.08.14
Dół 14.04.15
http://czarnakretka.blogspot.com/

kreciorek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 16:18   #3304
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Co do gry Tabu, polecam darmowe aplikacje na telefon. Duzo wiecej hasel i oszczednosc pieniedzy.
krolewna_smieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 16:19   #3305
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Zazdraszczam
nie ma czego
Cytat:
Napisane przez Ironia89 Pokaż wiadomość
znam dziewczyny z rodzinnej miejscowości które rodziły mając 17-18 lat i rodzina pomagała, ludzie pogadali i tyle. A mój ojciec zły byłby gdybym zaszła mając 25 a nie jak miałam 21, taki typ.
no to trochę przykro.. bo właśnie już byłaś dorosła i już to tak "nie razi" ludzi jak ciąża w młodym wieku (moja siostra rodziła w wieku 16, 18 a pozniej sie pogubilam ;p)..

Ale naprawdę podziwiam Twoją postawę że się podniosłaś
A planujesz żeby "wykorzystać" swoje dziecko na ślubie do obrączek albo coś w tym stylu?
Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
ale tam pewnie mozna jak na allegro
czyli Ex nie kupila by na raz 4kompletów i Wam w Pl rozdawała
tylko kupilaby 4razy kazdy na inny adres
hm.. a to tak się da? ja myślałam że tak jak na allegro np z ex zamawiamy razem i nam wychodzi teoretycznie taniej przesyłka bo na pol sie dzielimy :P
Stary 2014-07-18, 16:19   #3306
Anabele23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość

ale bikini(a raczej pachwiny) to koszmar.. wypadalo by co 2 dni golic na wakacjach... a kurde mam tak wrazliwa skore ze za 2gim razem czuje sie jakbym uzywala jednorazówke ktorą użył już dorosły mezczyzna z 7razy ;( i mam pocharatane wszystko i nic tylko w szortach do ludzi isc(
no ten sam problem ten sam dokładnie
Anabele23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 16:20   #3307
kreciorek85
Zakorzenienie

Cytat:
Luzik Kreciorek, tez moge byc opcja mam i ☠☠☠aja i pajpaja

Tylko gdzie ja bym musiała po to jechać..
Yves Saint Laurent

Unia Tarnów

Góra 26.08.14
Dół 14.04.15

Stary 2014-07-18, 16:21   #3308
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Czysto teoretycznie odpowiem, że w czasach kiedy ja zaczynałam "przygodę" z depilacją, to lepszy był dla mnie IPL z dwóch powodów, a nawet trzech:

1. cena (dużo tańsze od lasera i każda strefa w tej samej niezmiennej cenie)

2. uwarunkowania (IPL stworzony dla kobiet o mojej urodzie-ciemne mocne włosy)

3. ból (IPL był mniej bolesny od tradycyjnego lasera)

Obecnie: są nowsze technologie laserów (ten SHR jest połączeniem standardowego lasera z IPL) które mniej bolą i ogólnie koszt za zabieg na całe nogi mi wychodzi 50 zł więcej, a nie drugie tyle, więc można szaleć

A poza tym robią to kobitki, które wcześniej używały też IPL i same na sobie sprawdziły, że to nowe jest lepsze

Gdyby nie było tego SHR, to bym kontynuowała przygodę z IPL, bo założenie jest takie żeby włosków się pozbyć całkowicie No ale skoro jest okazja na nowe, lepsze i w fachowych rękach, to czemu nie korzystać
Ja dawniej chodziłam na laser w Krk pare razy. Niby na nogach mam mniej włosków, ale wciaz sa. Z 1,5 roku temu kupiłam sobie najlepszy wtedy dostępny model IPL z Rio i uzywalam kilka razy, bez większej systematycznosci niestety, ale ogolnie wydaje mi sie, ze juz przy IPL niewielkie rezultaty widze . Na bikini chodzę na gorący wosk i super sobie chwale (nie mylić z woskiem zdzieranym paskami- na sama myśl az mam ciary z bólu :P)

Stary 2014-07-18, 16:25   #3309
Anabele23
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dawniej chodziłam na laser w Krk pare razy. Niby na nogach mam mniej włosków, ale wciaz sa. Z 1,5 roku temu kupiłam sobie najlepszy wtedy dostępny model IPL z Rio i uzywalam kilka razy, bez większej systematycznosci niestety, ale ogolnie wydaje mi sie, ze juz przy IPL niewielkie rezultaty widze . Na bikini chodzę na gorący wosk i super sobie chwale (nie mylić z woskiem zdzieranym paskami- na sama myśl az mam ciary z bólu :P)

a ten gorący boli??
bo ja robiłam ten z weeta paskami i był mega bolesny
i zostaje mi tylko depilator
bo jak golę to zaraz mam zapalenie mieszków włosowych i cała zsypana chodzę no masakra
Stary 2014-07-18, 16:25   #3310
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Ja tez jakis czas temu chodzilam na IPL i mialam fajne efekty. Ale niestety potem nie mialam czasu i pieniedzy, i juz z rok nie bylam. Wlasnie dzis sobie myslalam, ze musze znowu zaczac chodzic, koniecznie regularnie. Moze poszukam tego nowego typu lasera w salonach.
krolewna_smieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 16:26   #3311
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
nie ma czego

no to trochę przykro.. bo właśnie już byłaś dorosła i już to tak "nie razi" ludzi jak ciąża w młodym wieku (moja siostra rodziła w wieku 16, 18 a pozniej sie pogubilam ;p)..

A planujesz żeby "wykorzystać" swoje dziecko na ślubie do obrączek albo coś w tym stylu?

hm.. a to tak się da? ja myślałam że tak jak na allegro np z ex zamawiamy razem i nam wychodzi teoretycznie taniej przesyłka bo na pol sie dzielimy :P

Cytat:
Tylko gdzie ja bym musiała po to jechać..

Drogie dziewczęta, no i wlasnie tutaj sie kłania kwestia squarry . Joasia na ebayu przewaznie wysylka jest free, wiec nie masz zadnej oszczędności z tego, ze kupujesz z kims wieksza ilosc . Kreciorek i tutaj znowu dobry pomysł squarry, w ebayu dana osoba moze podmienić adres wysyłki, złożyć X osobnych zamówień (niestety za kazdym razem ze zmiana adresu) i kazda dostaje zamowienie na swoj domowy adres, wysylka jest darmowa, a jedna osoba zamawia :P. Tadam

Stary 2014-07-18, 16:27   #3312
201805091331
Konto usunięte

Cytat:
nie ma czego

wiesz ja nigdy nie byłam z rodzicami jakoś wyjątkowo związana więc jakoś nie rozpaczałam z tego powodu, bałam się tylko powiedzieć a co będzie później nie miało dla mnie takiego znaczenia
wiesz chciałabym żeby trzymał obrączki ale jak będzie nie wiem, na chwile obecną jest za bardzo roztrzepany i wszystkiego ciekawy ale zobaczymy jaki będzie za rok, czy dałby rade wytrzymać cały ślub na spokojnie hehebo jak na razie 10 minut nie posiedzi w jednym miejscu tylko go nosi i kombinuje
201805091331 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 16:27   #3313
Maalini
Rozeznanie

Cytat:
Ile dzieci ma Twoja siostra?
Stary 2014-07-18, 16:28   #3314
201805091331
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Anabele23 Pokaż wiadomość
a ten gorący boli??
bo jak golę to zaraz mam zapalenie mieszków włosowych i cała zsypana chodzę no masakra
mam to samo
Stary 2014-07-18, 16:29   #3315
ewcia1368
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez megi8808 Pokaż wiadomość
tak takie są najlepsze tylko większe kawałki ich trzeba dac bo się kurczą całośc z wierzchu obsypuję jeszcze jakąś przyprawą do grilla
dzięki
ewcia1368 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 16:32   #3316
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
a ten gorący boli??

Boli 20 razy mniej niz zdzierany paskami/ depilator :P. Gorący wosk nie przykleja sie do skory, tylko do wlosow i jak lekko zastygnie to sie go zdziera. Ja jestem mocno wrażliwa na bol, a to spokojnie znoszę, ja robie całe głębokie bikini i nieco mocniej boli tylko głownie przy zrywaniu czesci z przodu głębiej :P. I niestety tez mam problem z krostkami, ale rękawiczka "loofa" czy jakos tak (taka jakby z siana dosłownie haha) i krem przeciw wrastajacym włoskom pomagają .

Stary 2014-07-18, 16:33   #3317
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Drogie dziewczęta, no i wlasnie tutaj sie kłania kwestia squarry . Joasia na ebayu przewaznie wysylka jest free, wiec nie masz zadnej oszczędności z tego, ze kupujesz z kims wieksza ilosc . Kreciorek i tutaj znowu dobry pomysł squarry, w ebayu dana osoba moze podmienić adres wysyłki, złożyć X osobnych zamówień (niestety za kazdym razem ze zmiana adresu) i kazda dostaje zamowienie na swoj domowy adres, wysylka jest darmowa, a jedna osoba zamawia :P. Tadam
taki psikus! ok :P wlasnie z ta wysylka darmowa to przed chwila zdziwilam sie jak gadalam z ex
Cytat:
Napisane przez Ironia89 Pokaż wiadomość
wiesz ja nigdy nie byłam z rodzicami jakoś wyjątkowo związana więc jakoś nie rozpaczałam z tego powodu, bałam się tylko powiedzieć a co będzie później nie miało dla mnie takiego znaczenia
wiesz chciałabym żeby trzymał obrączki ale jak będzie nie wiem, na chwile obecną jest za bardzo roztrzepany i wszystkiego ciekawy ale zobaczymy jaki będzie za rok, czy dałby rade wytrzymać cały ślub na spokojnie hehebo jak na razie 10 minut nie posiedzi w jednym miejscu tylko go nosi i kombinuje
hehe jak to dzieciki roztrzepane ) zwłaszcza chłopcy )
Cytat:
Napisane przez Maalini Pokaż wiadomość
Ile dzieci ma Twoja siostra?
hm.. urodziła 5. rocznik 85 ;p

Edytowane przez joasia-a
Czas edycji: 2014-07-18 o 16:35
joasia-a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 16:33   #3318
megi8808
Rozeznanie

Dziewczyny, nie wiecie gdzie mogę kupić kolorowe talerzyki jednorazowe? tylko nie papierowe? Wypada w ogóle robiąc imprezę w domu podawać na takich talerzykach i z takich kubeczków? bo boję się, że jak goście popiją to potłuką, a wtedy moja rodzicielka się wkurzy...

Razem od 10. 10 2009
Nasz Dzień 10. 10. 2015

Stary 2014-07-18, 16:34   #3319
kreciorek85
Zakorzenienie

Magda no czuj się, że możesz być wykorzystana

Ej za rok o tej porze będzie pewnie coś w okolicach obiadu strach mnie ogarnia na samą myśl ciekawe czy będę miała okres jak dziś

w ogóle Magda kiedy Wy w przyszłym roku przyjeżdżacie? Znaczy się na ile przed ślubem myślicie być już w Polsce?
Yves Saint Laurent

Unia Tarnów

Góra 26.08.14
Dół 14.04.15

Stary 2014-07-18, 16:36   #3320
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Ej za rok o tej porze będzie pewnie coś w okolicach obiadu strach mnie ogarnia na samą myśl ciekawe czy będę miała okres jak dziś
ale ladna pogoda się zrobiła!!!
Stary 2014-07-18, 16:38   #3321
Anabele23
Zakorzenienie

Cytat:
Boli 20 razy mniej niz zdzierany paskami/ depilator :P. Gorący wosk nie przykleja sie do skory, tylko do wlosow i jak lekko zastygnie to sie go zdziera. Ja jestem mocno wrażliwa na bol, a to spokojnie znoszę, ja robie całe głębokie bikini i nieco mocniej boli tylko głownie przy zrywaniu czesci z przodu głębiej :P. I niestety tez mam problem z krostkami, ale rękawiczka "loofa" czy jakos tak (taka jakby z siana dosłownie haha) i krem przeciw wrastajacym włoskom pomagają .

dzięki chyba się wybiorę, tylko powiedz mi jeszcze jak długo efekt się utrzymuje
Stary 2014-07-18, 16:39   #3322
magda_mjt
Zakorzenienie

Joasia a ja zawsze myslalam, ze 4, bo mowilas ze masz 3 siostrzeńcow i siostrzenica .
Swoja droga moja siostra tez 85, a nie ma jeszcze w ogole dzieci, choc widze ze juz powoli jest na niej i szwagrze presja .

Hmm myslalam tak minimum początek lipca, albo jakby sie nam obojgu udało z czesciowo bezpłatnym urlopem to chcielibyśmy na miesiac łącznie przyjechać . Z tego pewnie 2 tyg przed i 2 po

Stary 2014-07-18, 16:40   #3323
zmotywowanaja
Zakorzenienie

Cytat:
taki psikus! ok :P wlasnie z ta wysylka darmowa to przed chwila zdziwilam sie jak gadalam z ex

hehe jak to dzieciki roztrzepane ) zwłaszcza chłopcy )

hm.. urodziła 5. rocznik 85 ;p
wow
Stary 2014-07-18, 16:44   #3324
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki chyba się wybiorę, tylko powiedz mi jeszcze jak długo efekt się utrzymuje

Ja chodzę co 4-6 tygodni . Bol taki, ze zeby isc kolejny raz trzeba jednak "wychodowac" włoski :/. Ale przewaznie koło 1,5-2 tyg po zabiegu pojawiają sie drobne włoski. Ponoc po kilku zabiegach włoski powinny przestać rosnąć, ale to zalezy indiwidualnie od rożnych czynników. Mi babka mowila, ze po 6 zabiegach powinno byc coraz mniej włosków. Byłam juz 6 albo 7 i fakt zdaje sie, ze jest ich mniej, ale wciaz sa. Niemniej jednak ogolnie jestem zadowolona .

Stary 2014-07-18, 16:45   #3325
201805091331
Konto usunięte

Cytat:
Magda no czuj się, że możesz być wykorzystana

w ogóle Magda kiedy Wy w przyszłym roku przyjeżdżacie? Znaczy się na ile przed ślubem myślicie być już w Polsce?
a na którą ślub u nas w okresie letnim zaczynają się o 16
Jaosia wow 5 dzieci, szacun, a ja nie wyobrażam sobie jak to można mieć 2
Stary 2014-07-18, 16:47   #3326
aga99792
Zakorzenienie

Hej. Głowa mnie boli i dziś.nie nadrobie. Na praktykach byłam do 12 i później na miasto poszłyśmy. Przymierzylam dwie suknie princesski. No piekne były na manekine a na mnie już nie za bardzo bezowate. I ten tiul taki twardy sztuczny blee. I kupiłam w SH sandałki za całe 18.50
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0244.jpg (120,7 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0243.jpg (170,0 KB, 14 załadowań)
aga99792 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 16:51   #3327
megi8808
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aga99792 Pokaż wiadomość
Hej. Głowa mnie boli i dziś.nie nadrobie. Na praktykach byłam do 12 i później na miasto poszłyśmy. Przymierzylam dwie suknie princesski. No piekne były na manekine a na mnie już nie za bardzo bezowate. I ten tiul taki twardy sztuczny blee. I kupiłam w SH sandałki za całe 18.50

ja też się dziś fatalnie czuję

sandałki piękne!

Razem od 10. 10 2009
Nasz Dzień 10. 10. 2015

Stary 2014-07-18, 16:52   #3328
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Joasia a ja zawsze myslalam, ze 4, bo mowilas ze masz 3 siostrzeńcow i siostrzenica .
Swoja droga moja siostra tez 85, a nie ma jeszcze w ogole dzieci, choc widze ze juz powoli jest na niej i szwagrze presja .
no wychowuje 3jke..
Kurde.. z tą presją to też tak głupio.. widzę też w rodzinie że mam tam pare par które już 3 lata np po slubie i dzieci nie maja i juz jest gadanie ze by sie przydalo i wgl :P straszne..

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Cytat:
Napisane przez aga99792 Pokaż wiadomość
ej zastanawiam się nad taką aplikacją która jest na sandałach żeby we włosach na ślubie mieć :p

Edytowane przez joasia-a
Czas edycji: 2014-07-18 o 17:06
joasia-a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 16:52   #3329
Anabele23
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chodzę co 4-6 tygodni . Bol taki, ze zeby isc kolejny raz trzeba jednak "wychodowac" włoski :/. Ale przewaznie koło 1,5-2 tyg po zabiegu pojawiają sie drobne włoski. Ponoc po kilku zabiegach włoski powinny przestać rosnąć, ale to zalezy indiwidualnie od rożnych czynników. Mi babka mowila, ze po 6 zabiegach powinno byc coraz mniej włosków. Byłam juz 6 albo 7 i fakt zdaje sie, ze jest ich mniej, ale wciaz sa. Niemniej jednak ogolnie jestem zadowolona .

okej to tym bardziej się wybiorę no chciałabym mieć spokój trochę spokoju z depilacją
Stary 2014-07-18, 16:59   #3330
aga99792
Zakorzenienie

I bardzo wygodne a właśnie ta aplikacja najbardziej uroku dodaje
aga99792 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości