Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014 cz. V! - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. 0 0%
Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. 3 5,66%
Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. 4 7,55%
Sierpień leci, sypią się dzieci. 2 3,77%
Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. 31 58,49%
Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. 15 28,30%
Coś tak czuję, że się przeterminuję. 2 3,77%
Mamusie sierpniowe 2014. 8 15,09%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-18, 14:15   #1921
M_aria
Rozeznanie

Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość

A czy babci i Tobie nie byloby lepiej i bezpieczniej, gdyby babcie zabrali do szpitala??? Jestes bezsilna wobec choroby, co jak cos sie zaxcznie dziac....???Przeciez to wszystko odbije sie rowniez na Twoim zdrowiu!
Przecież to nie takie proste, babcia jeszcze czuje się dobrze, nie umiera i takie tam.
Myślałam o tym co by było gdybym zaczęła rodzić.
Moja mama musiała by przyjechać i zająć się babcią.

Była pielęgniarka i babcia leży z kroplówką ja muszę ją rozłączyć
M_aria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 14:15   #1922
mysia111
Zadomowienie

Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
W temacie antykoncepcji. Ja niestety jestem skazana na gumy. Jedyne tabletki, które tolerowałam po dwóch latach przyjmowania przestały mi trzymać cykle, próbowałam kilkunastu innych i od wszystkich albo tyłam albo puchłam albo miałam tysiąc innych efektów ubocznych. Ehh.

Przestawiłam wiatrak, moje koty same przychodzą i miauczą, żeby na nie też wiało.
Ja się chyba zdecyduje na spiralę.
Gumki mnie jakoś wkurzają - nie można spontanicznie niczego zrobić bo zawsze trzeba je mieć przy sobie a zdarzało nam sie np. jadąc autem wjechać do lasu, lub w nocy na pustej plaży
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 14:39   #1923
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Napisane przez Aisog1987 Pokaż wiadomość
Zuken - śliczna ta Twoja córa. To zdjęcie jest normalne czy jakieś 3 lub 4D, bo się nie znam?????
Mi mój gin od 5 miesiąca żadnych zdjęć nie daje, ale nawet ten obraz podczas badania nie jest tak wyraźny jak Twoje zdjęcie. ;/ Widziałam tylko kontury mojej Leny ale żadnych szczegółów....
To jest chyba 3d Ja mam dużo zdjęć a jak ją podglądamy podczas usg to czasem udaje się podpatrzeć jak mała ssie pępowinę, wyciąga języczek albo łyka wody płodowe, to jest niesamowite

patrycja kołyskę pożyczyłam od koleżanki
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 14:43   #1924
asix86
Wtajemniczenie

Dziewczyny, czy Wy jeszcze wyjeżdżacie? Próbuję TŻ namówić na wypad nad morze - 2.5h drogi. Ale się trochę boję, a TŻ baaaaardzo się boi .
Stary 2014-07-18, 14:48   #1925
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wy jeszcze wyjeżdżacie? Próbuję TŻ namówić na wypad nad morze - 2.5h drogi. Ale się trochę boję, a TŻ baaaaardzo się boi .
Ja już dawno zrezygnowałam z wyjazdów. Stwierdziłam że odrobimy jak sie dziecko urodzi.
Nie wysiedziałabym tyle czasu w aucie.
Stary 2014-07-18, 14:49   #1926
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Ja najdalej na działkę- 100 km i to bez nocowania, jedziemy ranoni wieczorem wracamy. No ale ja jestem taki przypadek, że muszę w moim szpitalu rodzić, a nie w jakimkolwiek.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 14:49   #1927
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Nie dziwię się, że się boi, trochę to za późno według mnie na takie wypady
Przecież w każdej chwili możemy rodzić Chyba, że nie będzie Ci przeszkadzać jak urodzisz w innym szpitalu to torbę do bagażnika i możecie śmigać

My byliśmy w kwietniu nad morzem bo wiedziałam, że im bliżej tp tym gorzej będzie się gdzieś wybrać
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-18, 14:57   #1928
asix86
Wtajemniczenie

Ehhh.. no właśnie..
1. Chcę urodzić w swoim szpitalu
2. Będzie ciężko wysiedzieć

Ale ja chcę jechać . TŻ jest dziś ostatni dzień w pracy, a potem.. ma 2.5 miecha wolnego . Rzucił swoją pracę, ale w zeszłym tygodniu przekupili Go , żeby jednak został.. No i TŻ podał warunek, że wraca w październiku, bo teraz czeka na Syna .

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość

My byliśmy w kwietniu nad morzem bo wiedziałam, że im bliżej tp tym gorzej będzie się gdzieś wybrać
A my byliśmy pod koniec maja . Ale chcę znowu .
Stary 2014-07-18, 14:57   #1929
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Ja sobie nie wyobrażam dalszej podróży na tym etapie. Strasznie mi nogi puchną i najlepiej czuję się w domu
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 15:00   #1930
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
O-o ja nawet nie pomyslalam, ale wcinam od samego poczatku Jak sie dowiecie to dajcie znac
Smaka mi zrobilas, lubie takie rolmopsy po kaszubsku z lewiatana, a dzisiaj na sniadanie zrobilam paste z wedzonej makreli z serkiem bialym i cebulka wsz<tsko dla mnie bo chlopaki nie jedza takich smierdzacych rzeczy
Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
No właśnie widzisz, jak tu się dowiedzieć... w necie czytam "śledzie są jednymi z najzdrowszych ryb dla kobiet w ciąży", a zdanie dalej "pamiętaj, że nie wolno ci teraz jeść surowych ryb". I tak w każdym tekście. Ja zgłupialam... że nie wolno wędzonych, to wiem i ubolewam, bo takie najbardziej lubię. Ale te śledzie to jakaś paranoja. No bo jakie inne śledzie występują niż te w zalewach różnych???
Na początku ciąży jadłam namiętnie śledzie marynowane. Potem przestałam, bo właśnie wyczytałam, że to surowa ryba.

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Dzis u nas taka duchota. Jechalam do przychodni na szczepienie i mi bylo strasznie slabo, dzwonilam do Tz, ze chyba nie dam rady bo balam sie ze zemdleje, ale podjechal autobus i wsiadlam. Dobrze, ze bez wody nie wychodze z domu, bo pewnie bym padła jak długa.

Najlepsze jest to, ze dojechalam do przychodni, ide do gabinetu a lekarka do mnie, ze ona nie wie czy mnie moze zaszczepic, bo mam wzw c Nie wie czy to jakos negatywnie nie wplynie na mnie, na dziecko i zdecydowała, że musi sie skonsultowac z profesorem, z ktorym mialam wizyte wczoraj.
W sumie dobrze, lepiej dmuchac na zimne, ale jakbym wiedziała to bym nie wsiadła w tego busa.
Szkoda, że jechałaś na darmo.

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Tz ciagle pisze jak sie czuje czy mnie boli czy ma wracac do domu, ech a napisalam mu ze jak cos bedzie na rzeczy to dam mu od razu znac
TŻ się stresuje

Cytat:
KTG w szpitalu wyszło OK . Uff...
za ktg

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
myślałam, że Zosia będzie zazdrosna widząc jak kupujemy ubranka czy inne rzeczy dla małego, a ona wręcz odwrotnie. Sama wykupiłaby pół sklepu dla dzidziusia. Nawet ostatnio babci powiedziała: babcia teraz będziesz musiała kupować też rzeczy dla braciszka

Zobaczymy jak będzie po powrocie ze szpitala.
U nas Szymcio ma identycznie jak Twoja Zosia jednak podobnie jak Pentuerka staram się zawsze kupić i dla niego jakiś drobiazg, aby nie czuł, że tylko kupuję rzeczy dla Hani.

Cytat:
Cytat:
Ja najdalej na działkę- 100 km i to bez nocowania, jedziemy ranoni wieczorem wracamy. No ale ja jestem taki przypadek, że muszę w moim szpitalu rodzić, a nie w jakimkolwiek.
Wyjeżdżam tylko 50km od domu 2,5 godz. drogi bym już nie ryzykowała na tym etapie ale podobnie jak Kasia chcę rodzić w wybranym szpitalu

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Cytat:
No i TŻ podał warunek, że wraca w październiku, bo teraz czeka na Syna .
super!

My mamy plan w październiku polecieć całą rodziną na wakacje gdzieś do Europy. Zobaczymy co nam z tych planów wyjdzie
Stary 2014-07-18, 15:00   #1931
Mamamarta2010
Raczkowanie

Cytat:
No właśnie widzisz, jak tu się dowiedzieć... w necie czytam "śledzie są jednymi z najzdrowszych ryb dla kobiet w ciąży", a zdanie dalej "pamiętaj, że nie wolno ci teraz jeść surowych ryb". I tak w każdym tekście. Ja zgłupialam... że nie wolno wędzonych, to wiem i ubolewam, bo takie najbardziej lubię. Ale te śledzie to jakaś paranoja. No bo jakie inne śledzie występują niż te w zalewach różnych???
hmm w sumie nigdy bym nie pomyslala ze te sledzie moga byc surowe, no ale masz racje-przeciez nikt ich nie gotuje...

Nie wolno wedzonych Jezu dobrze wiedziec na samym koncu hahahha
A tych makreli wedzonych ktore wszedzie sprzedaja tez nie? nieznam sie na tym wedzeniu, co jest na cieplo a co na zimno,ehhhh
Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Tz
Calego dla siebie to za duzo powiedziane ale bedziemy chociaz kolo siebie usypiac
Tz ma tyle rzeczy do zrobienia ze watpie czy zdazy to ogarnac. Czas dla nas bedzie moze przy jedzeniu obiadu Obowiazkow wiecej niz czasu a musi tez odpoczac bo jest wyczerpany. Tak mi go szkoda, ze wszystko sie nawarstwilo.

Czytalam J. Picoult, zawsze to jakas odmiana ale nie przypadl mi do gustu jej styl. Moj kalafior ciazowy nie ogarnial tego. Teraz dostalam od kolezanki -Dlaczego mezczyzni kochaja zolzy
Dostalam to od...meza ale strasznie mnie to nudzilo i nawet do polowy nie doszlam
Cytat:
To jest chyba 3d Ja mam dużo zdjęć a jak ją podglądamy podczas usg to czasem udaje się podpatrzeć jak mała ssie pępowinę, wyciąga języczek albo łyka wody płodowe, to jest niesamowite
ale super, zazdroszcze, niesamowite to musi byc

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-18, 15:22   #1932
pentuerka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Ja się chyba zdecyduje na spiralę.
Gumki mnie jakoś wkurzają - nie można spontanicznie niczego zrobić bo zawsze trzeba je mieć przy sobie a zdarzało nam sie np. jadąc autem wjechać do lasu, lub w nocy na pustej plaży
Mysia- no, no, no Twin - trzymam kciuki za szybka akcje, a co do tych badan pomiarow to pierwsze slysze. Nikt mi nic takiego nie mowil. Jezdzisz do brodnowskiego?
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 15:26   #1933
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Ruskie - uwielbiam, z cebulką i śmietaną
Najlepsze
A jeszcze ze szpinakiem i ze smietaną uwielbiam.. mmm ale mam smaki

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Na nogach tak średnio co 3 tygodnie maluję, czasem do tego czasu odpryśnie a czasem mi się znudzi. Golden rose jest super bo ma małe buteleczki i zawsze zdążyłam zużyć lakier zanim się zepsuł. Ale już mi zamknęli jedyne stoisko, które znałam.

U mnie w szpitalu też nie ma wifi, ale na szczęście tż przepisał mi abonament na firmowy więc mam nielimitowany transfer i mogę cisnąć z telefonu ile wlezie.

W temacie antykoncepcji. Ja niestety jestem skazana na gumy. Jedyne tabletki, które tolerowałam po dwóch latach przyjmowania przestały mi trzymać cykle, próbowałam kilkunastu innych i od wszystkich albo tyłam albo puchłam albo miałam tysiąc innych efektów ubocznych. Ehh.

Przestawiłam wiatrak, moje koty same przychodzą i miauczą, żeby na nie też wiało.
Ja mialam w PL caly sklep golden rose, a lakierow w domu jak na stoisku w sklepie. Teraz nie mam do nich dostepu i ubolewam
Cytat:
Mnie tez kusi jakas wycieczka poza miasto, ale chyba juz sie nie odwaze. Poczekam i wybierzemy sie gdzies z maluszkiem
Stary 2014-07-18, 15:28   #1934
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:

patrycja kołyskę pożyczyłam od koleżanki
Super, zazdroszcze takich widokow i zdjec
Szkoda ze nie mam kolezanki ktora by mi kolyske pozyczyla....

Asix mi od maja nie wolno nigdzie jezdzic.

Planujemy wybrac sie za granice w styczniu bo musimy wykorzystac kupony. Chcemy sie udac w cieple miejsce.
Gdzie polecalybyscie wtedy jechac z dzieckiem?Maluch bedzie mial 5-6mcy.

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 15:29   #1935
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Mysia- no, no, no Twin - trzymam kciuki za szybka akcje, a co do tych badan pomiarow to pierwsze slysze. Nikt mi nic takiego nie mowil. Jezdzisz do brodnowskiego?
Póki co wszystko minęło

Jak leżałam na patologii przed pierwszym porodem, to w karcie wpisali mi takie pomiary i TŻ mi wygooglował. Także teraz jak dostałam na karcie informacyjnej wyliczenia to już wiedziałam co to. Sami mi tego nie tłumaczyli.
Tak, jeżdżę do bródnowskiego. Wczoraj przyszłam na ktg i nie było żadnej kolejki. W porównaniu do 3lat temu, wydłużyli o godzinę wykonywanie zapisów ktg i może dzięki temu był luz.
Stary 2014-07-18, 15:34   #1936
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
U nas Szymcio ma identycznie jak Twoja Zosia jednak podobnie jak Pentuerka staram się zawsze kupić i dla niego jakiś drobiazg, aby nie czuł, że tylko kupuję rzeczy dla Hani.
Zosia prawie codziennie coś dostaje, np jak wracam ze sklepu więc już nie woła oczywiście jak widzi reklamy w tv to wszystko jej się podoba.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 15:36   #1937
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Super, zazdroszcze takich widokow i zdjec
Szkoda ze nie mam kolezanki ktora by mi kolyske pozyczyla....

Asix mi od maja nie wolno nigdzie jezdzic.

Planujemy wybrac sie za granice w styczniu bo musimy wykorzystac kupony. Chcemy sie udac w cieple miejsce.
Gdzie polecalybyscie wtedy jechac z dzieckiem?Maluch bedzie mial 5-6mcy.
Ciężki temat - bo w Europie w styczniu wszędzie zimno.
Co mi przychodzi do głowy to Egipt - pogoda zawsze gwarantowana. Ale troche ryzykownie z takim maluchem tam jechać bo syf itp. Musielibyscie brac swoją wode (ja tak robiłam jak jechałam z ponad roczną córa do Tunezji).

Chyba że możecie sobie pozwolic na jakies bardziej odległe kraje - tu juz wybór jest większy.
Stary 2014-07-18, 15:36   #1938
sara 85
Zakorzenienie

Ja też myślę nad spiralą, tabletek nie bardzo mogę brać, zobaczę co gin mi powie.

Ale się wkurzyłam, pojechaliśmy na usg, a dzisiaj wyjątkowo nie przyjmuje. jutro rano muszę jechać

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2014-07-18, 15:41   #1939
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Ciężki temat - bo w Europie w styczniu wszędzie zimno.
Co mi przychodzi do głowy to Egipt - pogoda zawsze gwarantowana. Ale troche ryzykownie z takim maluchem tam jechać bo syf itp. Musielibyscie brac swoją wode (ja tak robiłam jak jechałam z ponad roczną córa do Tunezji).

Chyba że możecie sobie pozwolic na jakies bardziej odległe kraje - tu juz wybór jest większy.
Do Egiptu z takim maluchem nie pojade Balabym sie.
A gdzies dalej co mozecie polecic?

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-18, 15:42   #1940
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Mysia- no, no, no
No co Po tylu latach razem trzeba sobie urozmaicać te sprawy. Ileż mozna w sypialni.
W dodatku dziecko coraz wieksze i siedzi do 22 wieczorami i spać nie chce.

Jak była malutka (tak 3-4 latka) to TŻ w ciagu dnia czesto do niej "chodź tata włączy ci jakąś bajkę na DVD i oglądaj sobie" a my na szybca do łazienki Teraz już to nie przejdzie.
Stary 2014-07-18, 15:43   #1941
mamuska11
Rozeznanie

U mnie w szpitalu nie ma na telefonie zasięgu nigdzie wiec ani nie bede mogła dzwonić ani korzystać z internetu przez sieć komórkowa nawet sie nie łudzę ze wifi bedzie...

Patrycja podziwiam cie ze dałaś rade w ten upał sie wogole ruszyć i naprawde to est niepoważne z ich strony ze cie tak odesłali powinni wcześniej to ustalić czy mozesz dosyc ta szczepionkę

Co do antykoncepcji to mój Tż nienawidzi gumek a ja po tabletkach mam libido zerowe myślałam nad spirala ale podobno one wydzielają hormony takie jak w tabletkach to bez sensu bo ja nie chce zadnych hormonów brać....cieżko bedzie w tym temacie cos zdecydować, oooo przypomniało mi sie ze jeszczez suczka muszę isc na zastrzyk przed porodem bo nie chciałabym zeby dostała teraz cieczki bo mamy w domu psa i suczkę takze wole bez niespodzianek :p

Tez bym chętnie gdzie pojacha la nad morze na weekend (mam godzinę drogi autem wiec nie jest zle) ale jednak sie boje....

Jeszcze Tż mi teraz mowi ze teść z żona przyjeżdża na weekend dzis wieczorem, poprostu super :/ teścia lubię ale nie mam sił nad nikim obskakiwac gotować sprzątać itp szczególnie ze jest taki upał ze wyczynem dla mnie jest dojście do toalety po schodach co godzinę a tak to leżę jak wieloryb i sapie w cieniu a Zuza pluska sie w basenie...ha ha dobrze ze mam jeszcze obiady ugotowane ze środy nie wiem czemu ale mimo iż jest upał to mam wilczy apety cały czas cos pochłaniam
mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 15:43   #1942
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
No co Po tylu latach razem trzeba sobie urozmaicać te sprawy. Ileż mozna w sypialni.

Jak była malutka (tak 3-4 latka) to TŻ w ciagu dnia czesto do niej "chodź tata włączy ci jakąś bajkę na DVD i oglądaj sobie" a my na szybca do łazienki Teraz już to nie przejdzie.
hehe my robiliśmy tak samo

Mysia a wyspy kanaryjskie? znajomi byli w grudniu, to pogoda była super

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2014-07-18, 15:49   #1943
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Do Egiptu z takim maluchem nie pojade Balabym sie.
A gdzies dalej co mozecie polecic?
a Wyspy Kanaryjskie?
my się wybieramy na Teneryfę w okolicach stycznia ale to zobaczymy jak będzie bo planujemy otworzyć hurtownie i nie wiem jak się to wszystko ułoży.

twin to już nie długo, jak czop podbarwiony krwią masz.

zuken śliczna ta Twoja córeczka i kołyska też piękna

Witam się w 39 tygodniu

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 15:49   #1944
mysia111
Zadomowienie

Cytat:

Spr z ciekawości - średnia temp w styczniu to 21 stopni.
To pewnie woda zimna przy takiej temp.
Stary 2014-07-18, 15:50   #1945
patrycja19894
Wtajemniczenie

Moj brzdąc cos dzis leniwy, moze mu za cieplo , ale bardzo mało go dziś czuje..tzn wogole nie kopie, a czuje go tylko jak mocniej przycisne ręką. Wtedy tak jakby odpychuje się. Nie wiem czy panikować i jechać to skonsultować z lekarzem.
Napiłam sie juz zimnej wody, zjadlam cukierka a on dalej nic.
Stary 2014-07-18, 15:53   #1946
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Mnie męczą nawet krótsze dystanse, a ostani wypad nad ocean gdzie było 1,5 h drogi przypłaciłam bólem brzucha i krocza, tak mną wytrzęsło w tym aucie Lepiej się wstrzymajcie, odbijecie sobie niedługo!

Cytat:

No mój Tż to samo mówi, ale nasza 2,5 latka lubi być tam gdzie my idziemy, więc pozostają godziny wieczorne

W kwestii antykoncepcji, jeszcze nie wiem na co się zdecyduję, ale nie lubię tabletek więc chyba pozostają nam gumki...

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Moj brzdąc cos dzis leniwy, moze mu za cieplo , ale bardzo mało go dziś czuje..tzn wogole nie kopie, a czuje go tylko jak mocniej przycisne ręką. Wtedy tak jakby odpychuje się. Nie wiem czy panikować i jechać to skonsultować z lekarzem.
Napiłam sie juz zimnej wody, zjadlam cukierka a on dalej nic.
Patrycja, wiesz mi się zdaje że Twój Mały po prostu sobie spi albo odpoczywa...Im bliżej porodu, tym to częste...A Ty go mama zaczepiasz i spaćnie pozwalasz A na serio, jakby tak spał cały dzień to wtedy skonsultuj, ale nie wydaje mi się to coś złego żeby było. Mój wcale nie reaguje na cukierki czy słodycze, ma swoje pory ostanio jak jest upalnie, buszuje głównie po zmroku, wtedy z kolei jak ja chcę sobie pospać
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 15:58   #1947
mysia111
Zadomowienie

Optymistka - na Maderze jest jeszcze podobno w miarę ciepło zimą.

Ja zimą to byłam na Bali (bardzo ciepło) a chcę jechać kiedys w przyszłosci w rejon Morza Karaibskiego np. Kuba, Dominikana, Meksyk itp. Tam najlepiej w tym czasie jechać. Znajomi byli w styczniu na Mauritiusie
Ale to sa juz bardzo odległe kierunki i np. na Dominikane leci sie 9 godzin z Berlina i 5-miesięcznego malucha tez bym w taka podróż nie brała.

Edytowane przez mysia111
Czas edycji: 2014-07-18 o 16:04
Stary 2014-07-18, 16:00   #1948
88natka
Zadomowienie

M_aria dużo zdrówka dla babci i wytrwałości dla Ciebie

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 16:05   #1949
pentuerka
Rozeznanie

Cytat:

Dziewczyny postanowilam wziac z was przyklad juz ogladam sexi bielizne trzeba troche urozmaicic zycie malzenskie hehe ale to po pologu bo teraz jak spojrE w lustro to mi sie odechciewa. Optymistka - Kanary w grudniu sa idealne, ja praktycznie co roku tam bywalam. Woda zimna ale dla nmnie zawsze ocean zimny to nie karaiby. Teperatura super, piekna zielen, tylko wez hotel z podgrzewanym basenem. Pierwsza polowa grudnia zawsze super lasty. Jak styczen to po sylwkuoby nie ferie drogo i brak miejsc
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 16:28   #1950
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny postanowilam wziac z was przyklad juz ogladam sexi bielizne trzeba troche urozmaicic zycie malzenskie hehe ale to po pologu bo teraz jak spojrE w lustro to mi sie odechciewa. Optymistka - Kanary w grudniu sa idealne, ja praktycznie co roku tam bywalam. Woda zimna ale dla nmnie zawsze ocean zimny to nie karaiby. Teperatura super, piekna zielen, tylko wez hotel z podgrzewanym basenem. Pierwsza polowa grudnia zawsze super lasty. Jak styczen to po sylwkuoby nie ferie drogo i brak miejsc
Dobrze wiedzieć. A co jeszcze polecasz tak w lutym (jak są ferie zimowe) żeby było w miare ciepło (min te 23-25 stopni) gdzies w Europie lub niedaleko. To może wybije TŻ daleką podróz jak mała bedzie miała 1,5 roku bo sie uparł zeby w ferie zimowe wyjechać do ciepłych krajów.

My najwczesniej wyjeżdzalismy zawsze w kwietniu bo wczesniej zawsze jak spr temperatury wydawało nam się ze za zimno jest w europie- ale my lubimy gorąc.

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Cytat:
Dziewczyny postanowilam wziac z was przyklad juz ogladam sexi bielizne trzeba troche urozmaicic zycie malzenskie hehe ale to po pologu bo teraz jak spojrE w lustro to mi sie odechciewa.
hehe

Ja mam cały karton "dziwnej" bielizny schowany w szafie, ale mi głównie TŻ kupuje.

Ostatnio dostałam od niego w listopadzie paczkę a w środku 3 komplety. Co jeden to lepszy- mówię wam. Jedno body to same sznurki ze nie wiadomo było jak to w ogóle ubrać Drugi strój to strój pani Mikołajowej Ale 3 był porządny - ładny zestaw z Intimissimii - taki do noszenia tez na co dzień.

Edytowane przez mysia111
Czas edycji: 2014-07-18 o 16:30
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości