![]() |
#1021 | |||||
Rozeznanie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. II
Cytat:
Cytat:
Daj znać po wizycie u tego lekarza. Cytat:
Jesli chodzi o napletek, to my nic nie robiliśmy sami. To dość delikatny obszar i balismy się, żeby nie porobić tam żadnych mikroblizn. Dopiero w wieku ok dwóch lat, kiedy lekarz powiedział, że może byc problem ze stulejką, zaczęliśmy w kąpieli ściągać napletek. Młody, jak podłapał, to sam sobie zlikwidował stulejkę i nie ma ani śladu po niej ![]() Może za dużo tego octaniseptu psikaliście? Ja jak popsikałam to p chwili jeszcze patyczkiem troche osuszałam, odginałam pieluszke i już. Cytat:
U nas tak wlasnie było z napletkiem, że syn sam go sobie zaczął odsuwać. ![]() Cytat:
Wiecie co, ja teraz też trochę zaczęłam trzęść tyłkiem w związku z tymi badaniami prenatalnymi. Usg wyszło bardzo pomyślnie, jak to doktorek stwierdził, ale wyniki z krwi dopiero w przyszłym tygodniu mają przyjść do domu. Tam ma być notatka o ewentualnej potrzebie konsultacji z lekarzem ![]() Poza tym znów dziś mnie bolą plecy i boki brzucha ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1022 |
Zakorzenienie
|
rany długo mnie nie było, wchodzę a tu takie rewelacje...
Bajlaga trzymam za Was kciuki i grunt to pozytywne myślenie. ja nie robie zadnych takich dodatkowych badań. Jedyne na co sobie pozwole to usg 3d. No a Maleństwo moje ma juz 8 cm rączki i nóżki i taki śliczny kręgosłupek<3 tylko wyniki mi wyszły takie sobie... mam niedobór sodu i potasu... mam sobie znależć dobrą na to wode do picia. Nie wiecie przypadkiem jaka to jest zeby miala duzo sodu i potasu? dobra ja lece w koc\ncu nadrobic reszte ![]()
#1023 |
Zakorzenienie
|
Ja mialam ledwo dwie wizyty, jedna ala pogadanka z położną, druga usg bezdzwiekowe, tylko widziałam bijace serduszko.
Miałam miec wizyte wczoraj ale przełożyła mi polozna na nast czwartek, bo jest tylko raz w tyg w mojej przychodni. Na takiej wizycie sprawdza mocz jakimś papierkiem, pobiera krew i detektorem słucha bicia serduszka, mierzy brzuch od góry do dołu. Więc mam nadzieje, ze coś bedzie słychać. |
![]() ![]() |
![]() |
#1024 |
Zakorzenienie
|
Myszunia: musisz przestudiować w sklepie składy i tyle
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1025 |
Zakorzenienie
|
Aha tez gotuje kukurydzę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1026 |
Zakorzenienie
|
Ma.ko kochana z idiotami pracuje.teraz mam w pracy busy wiec dzisiaj podejrzewam bedzie to samo
Bajgla jestesmy z Toba - pamietaj ! Urodzisz zdrowego bobaska ! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 ![]() 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki ![]() 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1027 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiesz co nie mam pojęcia. jak dla mnie to po prostu błąd że tylko psikaliśmy i nic potem nie robiliśmy z tym czekając aż samo odpadnie.a to się paprało tam. dopiero pediatra przyszła i pokazała jak to robić. a mój się kurcze boi kąpać w basenie... ostatnio nie chciał wejść bo "woda za zimna" no masakra. dziś może spróbuję jeszcze raz i wody gorącej dolać z domu i zobaczymy wejdę z nim to może się przekona. w tamtym roku się pluskał że hej Cytat:
![]() mniam ja już 1 zjadłam ![]() ![]() a wieczorem z mężem zjem sobie drugą ![]()
![]() |
#1028 |
Zakorzenienie
|
muszynianke kupilam ale jest ochydna...
ja ostatnio bym na okrąglo jadla kwaśnice i takie mieso ze słoika co mi mama robi i do tego kiszone <3 no i na kukurydze tez mam smaki. natomiast do słodyczy mnie nie ciągnie. Przytylam tylko 1,5 kg.
#1029 |
Wtajemniczenie
|
Mnie za to strasznie ciągnie do słodkiego. Codziennie sobie kupuję drożdżówkę/pączka i owoce
![]()
![]() |
#1030 |
Zakorzenienie
|
podobno sa jakies niby przesady ze jak ciagnie do slodkiego to chyba na dziewczynke ale nie jestem pewna. nie zaglebialam sie w to
![]()
#1031 |
Zakorzenienie
|
Jeju jakie w Tesco sa drogie ubranka ! Oszaleli. Droższe niz w smyku..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1032 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1033 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ja tez wolę słodkie a lekarz mówi że będzie chłopak. Niby jak tętno jest powyżej 140 to też dziewczyna ![]() ![]()
![]() |
#1034 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i mam koleżankę w pracy która w ciąży cały czas miała smak na napoleonki, a urodziła chłopaka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1035 |
Zakorzenienie
|
Ja mam na 13.45...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1036 |
Raczkowanie
|
Co do wody to kiedyś jakaś koleżanka mówiła, że jakaś biedronkowa woda jest najbogatsza w te minerały tzn ma ich najwięcej, ale nazwy nie pamiętam.
Jeśli o zachcianki chodzi to ja akurat ich nie mam ale za to cisnienie niziutkie i co znowu panna się szykuje ![]() Tez tak macie,że niby waga się nie zmieniła, ( nadal nie doszłam do wagi sprzed ciązy) a czuje sie jak jakis słoń? Jak chcę wykonać jakiś szybszy ruch to wtedy moje ciało nie nadąża. Powinnam sie smarować już na rozstepy bo mam już bębenek, ale ja tak nie lubie balsamów ![]() Idę robić zapiekankę dla tz bo dla siebie mam fasolke. mniammm |
![]() ![]() |
![]() |
#1037 | |
Raczkowanie
|
ja mam w poniedzialek.. Dzis ja trzymam za Was kciuki a Wy za mnie w poniedzialek
![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
![]() i nie martw sie, nikt nie jest idealny ![]() ![]() Edytowane przez Princes 18 Czas edycji: 2014-07-18 o 15:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1038 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Smyk ma swoje ubranka. A w tesco maja wiekszosc z kolekcji F&F.. ale sa wyprzedarze bo wczoraj bylam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1039 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałam te wyprzedaże u mnie były same body ale i tak w smyku lepiej wychodziły;p bo pojedyncze body z Tesco 12zl a w 5-paku w smyku sztuka wychodziła po 6zl ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1040 |
Zakorzenienie
|
To dziwne. Moze juz wykupili. Bo u mnie i butki, koszulki, body, sliniaki, czapki... wszystko wszystko
|
![]() ![]() |
![]() |
#1041 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
![]() na pewno lekarz sam Ci podpowie co dalej najlepiej zrobić ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
czyli nie dobrze, tak mi się wydawalo , że jakoś mało tych informacji, zwłaszcza , że w 1 ciązy było to zdecydowanie więcej mierzenia, badania, hm ![]() zrobię ten test potrójny bo i tak jest już dziś 15 tydzień i 5 dzień, wiec po czasie, jedynie te badanie usg połówkowe jest przede mna ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- mały zawsze jest o tydzień starszy, wtedy miał 7,3 cm
![]() |
#1042 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiecie co, to male male jeszcze sie nie urodziło, a juz ma komitywe ze starszym bratem.Wzielam go na spacer, w pewnym momencie młody zaliczył glebę sekunde później, jak powiedziałam, ze ma mi nie uciekac. Do tego wydał z siebie taki zrezygnowany dźwięk (bo to kolejna gleba tego dnia bo on nie umie chodzić w sandalach),że sie zaczęłam śmiać i w tym momencie dostałam kopa od środka ![]() Tak, to był kopniak, nie kręcenie czy jelita. Juz sie zaczęłam martwić, bo jakis spokoj był, ale to chyba przez puste jelita i wiecej miejsca na harce. Ciekawe jak tam Bajlaga, choć ja wierze, to na strachu sie skonczy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1043 |
Zakorzenienie
|
Princes co robilam? bo sie wybiłam z tematu
![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- dziewczyny Wy juz kupujecie ubranka? Ja bym chętnie kupiła ale u nas sie mowi ze sie nie kupuje duzo wczesniej bo sie potem rozne rzeczy dzieją.
#1044 |
Raczkowanie
|
Ja juz mam ochotę choć jednego ciucha kupić...ale wg mnie 15t to za wcześnie. Będę o tym myśleć dopiero sierpień/wrzesień tak powoli. Nie żebym była przesądna, ale jakoś tak....
![]() ![]() |
![]() |
#1045 | |
Zakorzenienie
|
Styczniowe mamusie 2015, cz. II
Cytat:
Kolejny zabobon ;p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Ja wole rozłożyć sobie to w czasie niz nagle wydac 4-5tys Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1046 |
Raczkowanie
|
Dusiolka to na bogato widzę :-P heh :-D
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Przepraszam, dla mnie takie kwoty to narazie czysta abstrakcja.. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1047 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak beda jakies promocje to oczywiście kupie, na razie nie spotkałam. Aha no i wolalabym znac płeć. Tak na serio wezme sie za to na wolnym czyli okolo października. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1048 |
Zakorzenienie
|
Jezu jak gorąco.
#1049 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myśle ze tak wyjdzie po kupieniu wózka,łozeczka,pare ubranek plus wszystkie inne dodatki które sa potrzebne,tak sie mówi sle to sa jednak kwoty;p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1050 |
Raczkowanie
|
Jeżeli się wszystko kupuje nowe to się uzbiera nawet więcej, zależy kto co będzie potrzebował z dodatkowych akcesoriów, wiec w takim przypadku zdecydowanie się zgadzam.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.