|
|
#121 |
|
Wredny kotecek
|
Dot.: Irytujące zachowania... starszych ludzi
Podbijam! (tylko to nie dotyczy jedynie starszych osób):P Jak widzę młodą dziewczynę (w autobusie najczęsciej daje się we znaki;p) śmierdzącą niemytą siuśką (sorry za określenie ale to właśnie to:P) to chce mi się płakać i wysiadać na najbliższym przystanku
Przy syatszych osobach czuję najczęściej kulki na mole :P
|
|
|
|
|
#122 |
|
Konto usunięte
|
ale jak można oszczędzać na wodzie, ludzie >_> jak można oszczędzać na wodzie. przecież to nie są miliony. ludzie się liczą z każdą złotówką ale te kilkanaście zł w miesiącu mogliby odchorować w ramach podstawowej higieny
o lo się. |
|
|
|
|
#123 | |
|
Wredny kotecek
|
Cytat:
U mnie to nie są takie grosze bo co 3 miesiące mamy około 300zł dodatkowo do zapłaty:P Ale my z tych co rano i wieczorem kierunek wanna:P A jak gorąco to i w ciągu dnia. Wielu ludziom zwyczajnie się nie chce...
|
|
|
|
|
|
#124 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zostaniesz emerytką za 30-40 lat, dostaniesz swoją emeryturę w wysokości 1/69 swojej przeciętnej pensji, to zrozumiesz ![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Właśnie, to w ogóle nie są grosze. |
|
|
|
|
|
#125 |
|
Konto usunięte
|
grumpycat no ale 300 zł co miesiąc... was jest dwójka i wodę spuszczacie 4 razy dziennie.
takiemu dziadkowi starczy chociaż raz dziennie. ALBO CO DRUGI DZIEŃ, a nie w sobotę bo kolejnego dnia wycieczka do kościoła ludzie drodzy |
|
|
|
|
#126 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
Woda akurat jest droga.... ale wolałabym oszczędzić na ciuchach niż wodzie...
|
|
|
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
Plumka to się żaba w rzece, ja wyraziłam swoje zdanie i tyle. Każdy ma prawo na forum.
|
|
|
|
|
#129 |
|
histoire abracadabrante
|
To będzie obrzydliwe, więc napiszę na biało, jak któraś nie chce, niech nie podświetla: słyszałam o znajomej mojej babci, która spuszczała wodę RAZ dziennie, pod wieczór, bo "szkoda wody i pieniędzy ni ma". Oczywiście, nieważne co w kibelku się znalazło, raz dziennie i już.
|
|
|
|
|
#130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio codziennie jestem w okolicach Pałacu Kultury, codziennie widzę tych samych starych zuli w tych samych starych ciuchach, w sumie nie ma co się dziwić, ze świeżością od nich nie czuć. Omijam szerokim łukiem. Kiedyś do autobusu wsiadł chyba narkoman, nie wiem kurna, chyba juz rozkładać się zaczął, smród taki, ze ludziska uciekli na przód autobusu i zaczęło interwencje u kierowcy. Na szczęście cpun wysiadł. Także w sumie śmierdzą w naszym kraju wszyscy równo, młodzi i starzy
|
|
|
|
|
#132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#133 |
|
Konto usunięte
|
nie wiem czy jestem ewenementem ale mam spokojnie tyle ubrań by codziennie zakładać coś innego a pranie robić raz w tygodniu. ciuchy to nie jest jakaś drożyzna, w dzisiejszych czasach bierzesz 5 zł i idziesz do lumpa. nie rozumiem nie zmieniania ubrań. w lato coś ponoszę jeden dzień i to wszystko.
|
|
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
Co do tego śmierdzenia, to ja sobie zdaję sprawę, ze w niektórych domach jeszcze się pewnie uchowały zwyczaje, ze czas kąpieli i zmiany bielizny jest w sobotę, co by Jezus się z krzyża nie zsunął od smrodu na niedzielnej sumie i wygląda tak, ze najpierw się do wanny wrzuca dzieci, potem do tej samej wody dorośli (bo po dzieciach to przecież woda prawie czysta;P), a na koniec jeszcze dziadek se nogi wymoczy
Ale usprawiedliwienia specjalnie nie widzę, bo się potem wsiada do autobusu i się na pawia zbiera od tych wyziewów z paszcz, spod pachy i niemytej pipsiochy .To pewnie ci sami ludzie, którzy rozsiewają mądrości higieniczne, ze włosy się niszczą, jak są myte częściej niż raz-dwa razy w tygodniu i jak bluzka noszona cały dzień nie brudna, to szkoda jej prać.
|
|
#135 |
|
Konto usunięte
|
taaaaa i że jak się włosy często myje to nie rosną bo się kruszą xd
|
|
|
|
|
#136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
są alkoholicy, którzy 5 zł wydadzą na piwo nie w lumpie są patologiczne rodziny 6 osobe żyjące za 850zł miesięcznie, też raczej 5 zł w lumpie nie wydadzą sa tacy co się lumpów brzydzą i wolą chodzić w markowej, jednej, śmierdzącej itp itp |
|
|
|
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#138 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ubrania najprawdopodobniej kupuje w lumpie i wywala. Nie ma nawet Frani. O pranie ręczne bym go nie podejrzewała. Raczej nikt nie podejrzewa |
|
|
|
|
|
#139 |
|
Konto usunięte
|
Ja nie moge wytrzymac tego wiecznego przezuwania i mlaskania. Ile mozna i po co? Ostatnio jak czekalam w kolejce do lekarza to babcia siedziala z jezykiem na zewnatrz i co chwile przezuwala. Myslalam, ze strace sniadanie.
|
|
|
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#141 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? Chyba muszę iść do lekarza
||
|
|
|
|
#142 | |
|
Wredny kotecek
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#144 |
|
Wredny kotecek
|
|
|
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#146 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mnie irytuje sposób zwracania się starszych pań np do ekspedientek (czyli do niedawna do mnie): "pokaż mje to pani", "dej mje pani większy rozmiar " albo " skasuj mje to pani" halo, albo wal mi na ty, albo grzecznie na pani, a nie takie dziwne twory
Edytowane przez 7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 Czas edycji: 2014-07-18 o 18:49 |
|
|
|
|
|
#147 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;47361584]Wyjadała resztki spod protezy
![]() Mnie irytuje sposób zwracania się starszych pań np do ekspedientek (czyli do niedawna do mnie): "pokaż mje to pani", "dej mje pani większy rozmiar " albo " skasuj mje to pani" halo, albo wal mi na ty, albo grzecznie na pani, a nie takie dziwne twory [/QUOTE]nie słyszałam nigdy tego od starszych osób, od cyganów tylko
|
|
|
|
|
#149 |
|
Konto usunięte
|
A ja znów bardzo często
|
|
|
|
|
#150 |
|
Wtajemniczenie
|
nie dla wrażliwych:
siedzę w kolejce do dermatologa, wychodzi z gabinetu dziadek. babeczka siedząca obok mnie, na jego widok: "O, a pan tutaj? Co się dzieje?". Dziadek zaczyna coś mówić, ale strasznie bełkotliwie, macha łapami w stronę twarzy, ale babka mowi, że nie rozumie, że co się stało, że on do lekarza przyszedł. W końcu facet się nachyli (nie zdazyłam odwrócić głowy) i rozdziawił paszczę i wystawił jęzor. Podziurawiony, jakby zagrzybiony, coś jak odleżyny, tylko na języku. Białawy nalot, zakrwawione kratery. w życiu nie widzialam czegoś tak obrzydliwego
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:42.

Przy syatszych osobach czuję najczęściej kulki na mole :P

U mnie to nie są takie grosze bo co 3 miesiące mamy około 300zł dodatkowo do zapłaty:P Ale my z tych co rano i wieczorem kierunek wanna:P A jak gorąco to i w ciągu dnia. Wielu ludziom zwyczajnie się nie chce...

.

halo, albo wal mi na ty, albo grzecznie na pani, a nie takie dziwne twory