Interesujące zapachy katalogowe - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-07-18, 16:17   #1
naanakov
Upiór z Czarnej Chaty

GG do naanakov

Interesujące zapachy katalogowe

Jeśli był już taki wątek - proszę nie bić, wyszukiwarka niczego nie pokazała.

Tak jak w moim poprzednim wątku(Interesujące zapachy celebrytów) - jestem ciekawa waszych przygód z zapachami katalogowymi(Avon, Oriflame).
Zazwyczaj kompozycje są do siebie podobne, nudne, płaskie, nie zapadające w pamięć, do tego bardzo nietrwałe.
Jednak na pewno i pośród nich znajdą się perełki. Czy poznaliście w swojej "perfumeryjnej karierze" jakiś zapach katalogowy, który szczególnie zasługuje na uwagę? Zapach niebanalny, wyróżniający się, wyjątkowy, może nawet trochę niszowy?
Z przyjemnością poczytam o Waszych typach.

BARDZO PROSZĘ O PISANIE POSTÓW ZGODNIE Z POGRUBIONYM.
PAMIĘTAJCIE, ŻE SZUKAMY ZAPACHU NIETUZINKOWEGO i CHARAKTERYSTYCZNEGO, A NIE PO PROSTU ŁADNEGO.
Bardzo przepraszam za capsa, ale w wątku o celebrytach również robił się miejscami bałagan, ponieważ wiele osób nie zrozumiało powyższego.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg by-marcel.jpg (101,6 KB, 13 załadowań)

Edytowane przez naanakov
Czas edycji: 2014-07-18 o 20:28
naanakov jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-18, 16:32   #2
elektrokot
Wtajemniczenie

Dot.: Interesujące zapachy katalogowe

Jednym z moich ulubionych zapachów katalogowych był avonowski Treselle .To jest naprawdę udana kompozycja i wyróżnia się na tle dość podobnych do siebie zapachów tej marki.Zastrzegam jednak ,że nie znam wszystkich.A prócz tego bardzo ,bardzo lubię Yves Rocher z małymi wyjątkami.
Stary 2014-07-18, 18:18   #3
rudziutka1987
perfumoholiczka

GG do rudziutka1987

Jak dla mnie 2 zapachy Avonu : Today i Our Story
Oriflame: Love Potion
Vves Rocher: Vanille Noire - zakochałam się
11.2016
rudziutka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-18, 19:12   #4
Kaataarzynaa1
Zakorzenienie

Oddaję swój głos na Little Red Dress z Avonu

i jeszcze Perceive!
Stary 2014-07-18, 19:46   #5
naanakov
Upiór z Czarnej Chaty

GG do naanakov

Kochane, opisujcie jeszcze krótko te zapachy - jak pachną, jak z trwałością i mocą.
Stary 2014-07-18, 20:15   #6
201607121236
Konto usunięte

Jeden z moich ulubieńców Mirage. Pachną mi szarlotką z cynamonem całość jest ogoniasta, trwałość całkiem przyzwoita
201607121236 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-18, 20:19   #7
figa84
Zakorzenienie

na mnie ładnie nigdy nie pachniał, na mamie siostrze i 3 koleżankach też śmierdział jak na starej babie... za to na 4 koleżance po prostu powalał
Mowa o Passion Dance Avon na KWC skrajne opinie więc mniewam, że odczucia podobne, albo pachnie na nas szałowo, albo tragicznie https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...dance-edt.html
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-18, 20:22   #8
naanakov
Upiór z Czarnej Chaty

GG do naanakov

Cytat:
Napisane przez wredna biedronka Pokaż wiadomość
Jeden z moich ulubieńców Mirage. Pachną mi szarlotką z cynamonem całość jest ogoniasta, trwałość całkiem przyzwoita
O, to, to. Na niego się czaję i chyba niedługo kliknę flaszkę, recenzje są naprawdę kuszące.

Od siebie dodam kultowe już Extraordinary Avonu - korzenne, odrobinę kwiatowe, z nutą czekolady. Niezwykle kobiece, ciepłe i klimatem bardzo podobne do klasycznej Halle Berry, ale dużo ostrzejsze.
Stary 2014-07-18, 20:23   #9
marienmarien
Biegnąca z wilkami

Lubię niektóre zapachy Yves Rocher:
So Elixir edp - dość trwały - ok5 godz. Trochę słodki, lekko orientalny, ma coś wspólnego z Midnight Poison (taką kamforową nutę)
Comme Un Evidence edp - piękny, głęboki kwiatowy zapach, bardzo kobiecy (taki do zwiewnej sukienki )
Naturelle - świeży, orzeźwiający, na lato
marienmarien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-18, 20:23   #10
pozzzziomka
Zakorzenienie

Wg mnie faworytem jest Marcel - niepachnie jak z Oriflame Cudny

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-07-18, 20:28   #11
marienmarien
Biegnąca z wilkami

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
na mnie ładnie nigdy nie pachniał, na mamie siostrze i 3 koleżankach też śmierdział jak na starej babie... za to na 4 koleżance po prostu powalał
Mowa o Passion Dance Avon na KWC skrajne opinie więc mniewam, że odczucia podobne, albo pachnie na nas szałowo, albo tragicznie https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...dance-edt.html
Bo to szyprowy zapach - szypry budzą skrajne emocje. Ja należę do miłośników tego gatunku. Lubię Passion Dance, lubię to "przełamanie", to szyprowe podbicie.
marienmarien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-18, 20:39   #12
królewna z drewna
Zakorzenienie

Cytat:
Zainteresowałaś mnie tym opisem
Stary 2014-07-18, 20:58   #13
201607121236
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez naanakov Pokaż wiadomość
O, to, to. Na niego się czaję i chyba niedługo kliknę flaszkę, recenzje są naprawdę kuszące.
Kup, kup naprawdę są niebanalne
moim zdaniem mogły by stać spokojnie na półeczce koło innych niszowców
201607121236 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-18, 21:22   #14
naanakov
Upiór z Czarnej Chaty

GG do naanakov

A czy któraś próbowała Lady Avebury Oriflame? Jak pachnie?

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
Kup, kup naprawdę są niebanalne
moim zdaniem mogły by stać spokojnie na półeczce koło innych niszowców
I właśnie takiego zapachu szukam. Jak nie z tej półki, czegoś wyjątkowego. Zauważyłam na f., że dużo ludzi porównuje go do Poison zamieszanego ze Słoniem, kilka osób czuje też Opium, a niektórzy właśnie szarlotkę.
Stary 2014-07-19, 07:06   #15
Finlora
Zakorzenienie

Moim ukochanym zapachem z Oriflame był Nomadic - dosyć ciężki, kadzidlany, jak oni mogli go wycofać
A wczoraj znalazłam kolejnego faworyta - Marcela - przypomina mi trochę Neonaturę Cocon.
I właśnie Neonatura YR - też nie mam pojęcia dlaczego została wycofana, czasami widuję na allegro ale po zbójeckich cenach, więc raczej nie kupię.
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-19, 07:07   #16
LilyLauraIsabelle
Zadomowienie

Cytat:

I właśnie takiego zapachu szukam. Jak nie z tej półki, czegoś wyjątkowego. Zauważyłam na f., że dużo ludzi porównuje go do Poison zamieszanego ze Słoniem, kilka osób czuje też Opium, a niektórzy właśnie szarlotkę.
Nigdy w zyciu nie skojarzylam Mirage z Opium (na szczescie), ani z dwoma pozostalymi tez nie mi one pachna jak...cola, mocno i pieknie ale jak cola.

Z Ori ciekawe sa jeszcze Marcel, Puressence by Ecobeauty, Volare (blizniak Tresor), Love Potion, Amber Elixir, Felicity i Grace - dwa ostatnie moze nie jak niszowce ale piekne i glebokie, a z Avonu Extraordinary, Christian Lacroix Rouge i Nuit, Bond Girl 007, Jet Femme, w Treselle Mystique poczatek jest ciekawy, (blizniaczy do Gucci by Gucci) , Love to the fullest by Reese, a juz na pewno Aspire i Rare Sapphires, ktore odrzucaja tych nowszych w ogole nie znam.

To YR tez maja katalog??
LilyLauraIsabelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-19, 07:48   #17
Sylwia1900r
Wtajemniczenie

Avon Christian Lacroix Absynthe - ten zapach mnie się podobał najbardziej ze wszystkich, już wycofany ale było napisane że będzie wracał okazyjnie, to wtedy będę kupować, a jak zmienią skład to nie będzie to samo.
On był bardzo trwały, i w moim stylu ziołowo-łąkowy.
Sylwia1900r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-19, 08:20   #18
LilyLauraIsabelle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sylwia1900r Pokaż wiadomość
Avon Christian Lacroix Absynthe - ten zapach mnie się podobał najbardziej ze wszystkich, już wycofany ale było napisane że będzie wracał okazyjnie, to wtedy będę kupować, a jak zmienią skład to nie będzie to samo.
On był bardzo trwały, i w moim stylu ziołowo-łąkowy.
Wg mnie wlasnie Absynthe sa najbardziej lagodne i grzeczne z tych 3
Stary 2014-07-19, 08:38   #19
Sylwia1900r
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LilyLauraIsabelle Pokaż wiadomość
Wg mnie wlasnie Absynthe sa najbardziej lagodne i grzeczne z tych 3
Tak? bo pozostałych nie miałam, ale przeglądam teraz wszystkie recenzje w poszukiwaniu ziołowych perfum, i znalazłam tylko to co by mnie zadowoliło w Un Jardin En Mediterranee Hermes, jak to się tłumaczy? ale cena zbrodnicza, może kiedyś uzbieram na flaszkę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-19, 08:42   #20
naanakov
Upiór z Czarnej Chaty

GG do naanakov

Cytat:
Nigdy w zyciu nie skojarzylam Mirage z Opium (na szczescie), ani z dwoma pozostalymi tez nie mi one pachna jak...cola, mocno i pieknie ale jak cola.

Z Ori ciekawe sa jeszcze Marcel, Puressence by Ecobeauty, Volare (blizniak Tresor), Love Potion, Amber Elixir, Felicity i Grace - dwa ostatnie moze nie jak niszowce ale piekne i glebokie, a z Avonu Extraordinary, Christian Lacroix Rouge i Nuit, Bond Girl 007, Jet Femme, w Treselle Mystique poczatek jest ciekawy, (blizniaczy do Gucci by Gucci) , Love to the fullest by Reese, a juz na pewno Aspire i Rare Sapphires, ktore odrzucaja tych nowszych w ogole nie znam.

To YR tez maja katalog??
Tak. Nie wiem, czy oni przypadkiem nie zaczynali od katalogów, ale jak byłam mała, babcia zamawiała mi rzeczy od nich właśnie przez katalog.
Czytałam Twoją recenzję Mirage.
A powiedz mi, jak pachnie Ci Love Potion?

Edytowane przez naanakov
Czas edycji: 2014-07-19 o 08:44
naanakov jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-19, 08:59   #21
LilyLauraIsabelle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sylwia1900r Pokaż wiadomość
Tak? bo pozostałych nie miałam, ale przeglądam teraz wszystkie recenzje w poszukiwaniu ziołowych perfum, i znalazłam tylko to co by mnie zadowoliło w Un Jardin En Mediterranee Hermes, jak to się tłumaczy? ale cena zbrodnicza, może kiedyś uzbieram na flaszkę
Saharienne YSL uwielbiam i kojarza mi sie ziolowo, ale to takie ostre ziola duzo osob lubi Florabotanice Balenciagi i to tez ziolowy zapach, ale na mnie strasznie nietrwaly

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
Tak. Nie wiem, czy oni przypadkiem nie zaczynali od katalogów, ale jak byłam mała, babcia zamawiała mi rzeczy od nich właśnie przez katalog.
Czytałam Twoją recenzję Mirage.
A powiedz mi, jak pachnie Ci Love Potion?
Imbirowo ogolnie to taki 'czerwony' , goracy i zmyslowy zapach, trwaly i ogoniasty. Ale nie jest taki zwyczajny, slodko-czerwony jak np Enigma tylko wlasnie ostrzejszy i bardziej intrygujacy, przyprawowy
Stary 2014-07-19, 09:43   #22
Sylwia1900r
Wtajemniczenie

Cytat:
Saharienne YSL uwielbiam i kojarza mi sie ziolowo, ale to takie ostre ziola duzo osob lubi Florabotanice Balenciagi i to tez ziolowy zapach, ale na mnie strasznie nietrwaly [COLOR="Silver"]
Dzięki za cynk o Saharienne, już sprawdzam cenę i przystępniejsza, nigdy nie zwróciłam na nie uwagi, nadrabiam, jak ziołowy to wypróbuję, lubię takie wyczuwalne, ostre zioła super.
Stary 2014-07-19, 11:09   #23
magsch
Zakorzenienie

Mnie zaskoczyl Marcel Oriflame,dosc pieprzny,kamforowy zapach,przypominajacu Perles laligue,bardzo dlugo utrzymujacy sie...
Z Avonu Prowl, ciezko mi go okreslic ,cos jak slodkie kadzidla pomieszane z pieprzem dosc niespotykany
Tresselle Avonslodki,herbacinany,bardzo kobiecy i dobry jakosciowo.
Herve Leger Intrique dobry rozany zapach,ciezki,gesty,inny
Amber Elixir Oriflamegesta,goraca slodycz ,z pieknym waniliowo-migdalowym tlem [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

naanakov
ja posiadam flakon Lady Avenbury,i szczerze zapach nie jest jakis szczegolnie wyrozniajacy sie,lekkie kwiatki ,na bazie pudru i o dziwo bardzo przylegajace do ciala,po 1 h mam wrazenie ze ich nie czuc,ladne,delikatne i takie za bardzo 'mgielkowate',wiecej juz ich nie kupie,bo to nic specjalnego

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1276479

Edytowane przez magsch
Czas edycji: 2014-07-19 o 11:10
magsch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-19, 11:27   #24
naanakov
Upiór z Czarnej Chaty

GG do naanakov

Cytat:
Napisane przez magsch Pokaż wiadomość
Mnie zaskoczyl Marcel Oriflame,dosc pieprzny,kamforowy zapach,przypominajacu Perles laligue,bardzo dlugo utrzymujacy sie...
Z Avonu Prowl, ciezko mi go okreslic ,cos jak slodkie kadzidla pomieszane z pieprzem dosc niespotykany
Tresselle Avonslodki,herbacinany,bardzo kobiecy i dobry jakosciowo.
Herve Leger Intrique dobry rozany zapach,ciezki,gesty,inny
Amber Elixir Oriflamegesta,goraca slodycz ,z pieknym waniliowo-migdalowym tlem [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

naanakov
ja posiadam flakon Lady Avenbury,i szczerze zapach nie jest jakis szczegolnie wyrozniajacy sie,lekkie kwiatki ,na bazie pudru i o dziwo bardzo przylegajace do ciala,po 1 h mam wrazenie ze ich nie czuc,ladne,delikatne i takie za bardzo 'mgielkowate',wiecej juz ich nie kupie,bo to nic specjalnego
Dziękuję za opinię. A już miałam brać w ciemno. Ten zamsz mnie skusił.
Amber Elixir miałam i nie mogłam na sobie znieść, na mnie wychodziły takie rozwodnione mandarynki. Coś strasznego. W dodatku mnie uczulił. Ale oddałam znajomej i na niej pachniało relewacyjnie. Muszę też dodać, że koleżanka psika się obficie co 40 minut, a zapach jej wystarczył na trzy miesiące mimo to.
Stary 2014-07-19, 15:27   #25
201801022057
Konto usunięte

Dla mnie taki jest So Elixir Purple Yves Rocher - niby słodki, niby kadzidlany, niby wytrawny, niby kwiatowy, niby orientalny. Interesujący. Niestety na mnie układa się tak sobie.
201801022057 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości